Pokaż pełną wersje : beholder czy dwarf guard
Mam 2 pytania
pierwsze:Gdzie jest bardzo duzo beholdrów chciałbym zeby to było ze szczegółami a nie np:w venore
a drugie to czy bardzie sie oplacaja guardy czy behodery
mam 47 lvl 80\79 i dobry eq
Mam 2 pytania
pierwsze:Gdzie jest bardzo duzo beholdrów chciałbym zeby to było ze szczegółami a nie np:w venore
a drugie to czy bardzie sie oplacaja guardy czy behodery
mam 47 lvl 80\79 i dobry eq
Jestem co prawda początkujący, ale wiem co nieco. Wiem tyle, że guard daje mniej expo, ale jest bardziej oplacalny loot. Poza tym uważam że guarda zabijesz szybciej niż beho. Ale to tylko moje przypuszczenia.
WielkieYO
27-12-2005, 17:12
1. Polecam AT niedaleko thais (life ring quest)
2.Mi sie wydaje, że behe bardziej opłacalny
może i tak ale ja mówiłem, że do końca nie jestem pewien :) :baby:
Dokladnie to nie wiem gdzie jest duzo beholdrów ale jak masz dobre eq taki lvl i skille to wedlug mnie oplaca ci sie isc na guardki bardziej chociaz za beho jest o 5 exp wiecej ale tez ma 15 zycia wiecej :P z guardka wypada z dobrego lotu tylko steel helmet a z beho np. beho shield expij troche na guardkach troche na beho i sam sie przekonasz ja ci nie podpowiem zbyt duzo bo nie expilem na beho i nie wiem jak szybko sie go zabija ale beho wali mocniej(chyba) bo wali SD :) oplaca se expic na guardkach i beho :)
Dokladnie to nie wiem gdzie jest duzo beholdrów ale jak masz dobre eq taki lvl i skille to wedlug mnie oplaca ci sie isc na guardki bardziej chociaz za beho jest o 5 exp wiecej ale tez ma 15 zycia wiecej :P z guardka wypada z dobrego lotu tylko steel helmet a z beho np. beho shield expij troche na guardkach troche na beho i sam sie przekonasz ja ci nie podpowiem zbyt duzo bo nie expilem na beho i nie wiem jak szybko sie go zabija ale beho wali mocniej(chyba) bo wali SD :) oplaca se expic na guardkach i beho :)
no chyba masz racje
kostooch
27-12-2005, 18:14
OMFG. Wielkie spece hajlewelowe od expienia sie odezwaly. Expic na beho? Lol. Przy skillach 80/79 wbijasz sie na ktorakolwiek kopalnie i jedziesz guardy jak Ci sie podoba. Loot z beho lepszy? Na Guardach zrobisz niezlego lootbaga.
Xan Arcanist
27-12-2005, 18:21
Dużego respu beholderów nigdzie nie znajdziesz... Zresztą beho zmiennym jest - raz ubijesz bez straty życia a raz 2-3 UHy zejdą... Polecam guardy :)
z twoim lvl i skilami o wiele lepsze beda guardy duzo kasy i lootbag bardzo dobry a beho to zabijaj dla sportu jak juz cos ;p
malyjanek
27-12-2005, 19:00
z lootbagami moze miec on problem poniewaz z tego co widac w opisie nie ma pacca (a wiec skrzynka odpada) a gra na Honerze non-pvp (wez tu taszcz lootbaga :P)
co do tego co oplcalne bardziej to na bank beho jesli liczymy 1 beho vs 1 guard z tym problem ze nie ma takiego wielkiego expowiska beholderow jak masz dostep do guardow
znam 1 dobre miejsce z beho ale Ci nie powiem ....bo sam gram na Honerze i tam siedze :p
OMFG. Wielkie spece hajlewelowe od expienia sie odezwaly. Expic na beho? Lol. Przy skillach 80/79 wbijasz sie na ktorakolwiek kopalnie i jedziesz guardy jak Ci sie podoba. Loot z beho lepszy? Na Guardach zrobisz niezlego lootbaga.
Big lol. Czy ja powiedziałem, że się znam czytaj to zobaczysz. X(
moim zdaniem guardy, wiecej zyskasz niz stracisz... a na beho to zawsze troche hp spadnie...
Propan Butan
27-12-2005, 19:24
zdecydowanie dwary lepszy loot a ruznica w exp jest niewielka a w sumiazanim znajdzijesz 2 beho to zabijesz jzu trzy guardy w ty msamym czasie wiec exp szybciej oujdzie
bzdury beho wcale nie wali wiecej od guarda bo z tego sd to nieraz nic nie sciognie a niereaz do 40 a guard to sieje po50 60. :D
Propan Butan
27-12-2005, 19:47
No niewiem czy guard wali po 50-60 ja jestem druidem i dostaje hity po 30-40 max a mam p-seta i d-shield :)
Beho zdarzaja sie pojedynczo lub parami przy okazji innych stworkow. Proba expienia na nich to kiepski zart.
Spokojnie mozesz isc na guardy. Swoja droga, po nabiciu 47 lev powinienes miec chociaz minimalne pojecie o swiecie Tibii i o potworkach tam wystepujacych.
Znowu o guardach... Guardy są przereklamowane. Może i jest tam niezły exp i loot, ale to żadna rewelacja. Z update'a na update jest coraz gorzej (chodzi o loot). Kiedyś z prawie każdego guarda 20-30gp + jakiś itemek, a ostatnio poszedłem 22 lvl 68 dist palkiem i na 400 boltach zrobiłem 1.5k oz lootu, z czego chyba 400 oz było z soldów które zabiłem wchodząc i wychodząc. Chcesz mieć dużo kasy? Idź do mintwallin. Ropnij magi na wieże żeby się nie respiły, a UHy nie będą schodzić. Oprócz wielkich ilości lootu, można wbić tam dużo expa. Ponad 210k jednego dnia (patrz Danthorr z Iridii).
1. Polecam AT niedaleko thais (life ring quest)
2.Mi sie wydaje, że behe bardziej opłacalny
ej on nie chceial chyba hucnic na behemoty...
Dużego respu beholderów nigdzie nie znajdziesz...
No i po co kłamiesz?
Ankrahmun, tomb pod oaza, pierwszy lvl za teleportem.
Pawel The Knight Of Dark
28-12-2005, 11:46
Jestem co prawda początkujący, ale wiem co nieco. Wiem tyle, że guard daje mniej expo, ale jest bardziej oplacalny loot. Poza tym uważam że guarda zabijesz szybciej niż beho. Ale to tylko moje przypuszczenia.
Beholdera mozesz solnac na 15 lvlu z byle jakimi skilami z dobra bronia w reku w dadatku jezeli beho jest odwrucony do ciebie tylem nie wali w ciebie zadnym pociskiem wiec jest lawtwiejszy co do dwarf guarda jest znacznie trudniejszy a loot to najczesciej scale arm lub buty
No i po co kłamiesz?
Ankrahmun, tomb pod oaza, pierwszy lvl za teleportem.
Stan: Aktywny gracz
Imię: Enternal Masters
Profesja: Knight
Gildia: Tibians
Świat: Honera
Poziom: 47
Skille: 79\78
Poziom mag.: 5
zabardzo mu tym nie pomozesz,
w bk willi sa 4 beholdery, sa one same i pojedynczo, mozesz sie na nich przekonac jak ci ida, i watpie zebys znalazl jakies miejsce aby sie beholdery nadazaly respic i w miare sensowny exp lecial,
guardy systematycznie oslabiaja z kazym upd, aczkolwiek dalej sa bardzo oplacalne dla mid lvli w stosunku kasa na + i exp w miare
Arthus Drag'Tail
28-12-2005, 11:58
Na beholderach i elder beholderach to sobie mozna poexpic w Hellgate.. Ale to juz niestety wymaga sporego lvl'a i umiejetnosci. Oprocz mnostwa tych potworow sa tam takze DS'y i wiele innych pomniejszych gowien.
Dzidzius
28-12-2005, 11:58
Kiedys siedzac na guardach wynioslem lootbaga o wadze ponad 10k oz., ale takze bardzo często są spotykane steel helmy, double axe i inne. Niestety guard potrafi zdrowo hitnac kiedy stalem to mi przywalil w plecy za 69 na 61 lvl i skillach 80/79 w full def w gsie. Wedlug mnie powinienes pojsc na mount sternum i na cyckach expic czasem wypadnie dark helmet innym czasem halabarda, ale to moje zdanie.
Beholder zadaje obrażenia od magii (oprócz SD) i choćbyś nie wiem jak dobre miał eq to i tak Ci to nic nie da. Co prawda z beholdera wypada two handed sword i beholder shield, ale wypadają one rzadko i raczej się nie opłaca.A, i jeszcze jakiś rod(nie pamiętam, który, ale strasznie ciężko go sprzedać) Z guardów lecą battle shieldy i battle hammery, które w Thais można sprzedać odpowiednio za 95 (chyba) i 100 gp, do tego dochodzi jeszcze cała masa steel helmetów...w Kazo dostajesz za nie kupę kasy.Jeśli masz wykonanego postmana to jesteś w raju, bo jest to moim zdaniem bardzo opłacalny loot...z jednego lootbaga można wynieść sporo ponad 5k. Na Beholderach ponadto schodzi duża ilość UH, bo jak już mówiłem zadają obrażenia od magii, a na Guardach z Twoimi skillami powinien schodzić 1 UH na 10 DG. Więc sam zdecyduj czy opłaca się huncić na beho czy na guardach. Pozdro i miłego lootowania. ;)
Gadałem ostatnio z moim kumplem high lvlem. Był on w ankharum i w kopalniach na guardach. Po pewnej chwili powiedział, że guard mimo, że w grupie ostro leje to i tak jest lepszy. Powód? Otóż guardów spotkasz więcej i szybciej zabijesz. Fakt z updatu na update jest coraz mniejszy loot ale jak by pochodził o odpowiedniej porze to expu dużo i lootu dużo, bo mało kto tam wchodzi.
Hmm.. teraz po update beho nawet dobry loot dają ( beho sheld ,wand of plague i jakiegoś roda dla 26 druta =) ) pozaytm ja moim knightem z sd takich dużych obrażeń nie dostawałem (czasami nic mi niezadawał :S ) ale guardki też dobre ;P to była taka moja mała rada ,mam nadzieje że sie przyda =D
Dużego respu beholderów nigdzie nie znajdziesz... Zresztą beho zmiennym jest - raz ubijesz bez straty życia a raz 2-3 UHy zejdą... Polecam guardy :)
Eh na beho nie trza uhów niewiem skad ty to wytrzasneles
Wsumie beho zabijasz szybciej ze 2 hity i po nim bo ma malo def a guard ciezej ale oplaca sie bardziej super loocik
dlamnie to nie ma co tu sie zastanawiac, beho sa od 10lvl dla knighta a guardy od skilli 75/75 wiec jezeli kngiht ma skills 75/75 to moim zdaniem powinien expic na guardach do 50-65lvl a pozniej to cyce lub dragony z gs'a lub dragon lance i tak juz do konca kariery w tibii :p
shymchuck
29-12-2005, 20:39
Idź na guardy z dwuręczną bronią na full ataku. Będziesz brał takimi skillami guarda na 2-4 hity najczęściej i zwróci się za uhy napewno. Beholdery to syf. Jak chcesz na nich expić to do hg ale nie polecam, lerpiej guardy.
Mikeangello
29-12-2005, 20:47
Zdecydowanie Dwarf Guard. Beholder zabierze Ci więcej hp. Dwarf Guard nie jeśli bedziesz sie trzymał od niego zdaleka. Jeśli grasz knightem i masz dobre skille to może beho. ;)
thebassa
29-12-2005, 20:55
A czy bede musiał sie uhac 16 drutem jak bede walił z różdrzki moonlight
Quezacoatl
29-12-2005, 21:03
2-3 UH na 1 Beho , n/c (chyba że stoisz i czekasz aż cie zabije)
Hity wchodzą w Beholdery jak w masełko, i jak ktos już powiedział beho nie atakuje jak jest odwrócony plecami a zwykle tak jest bo przecierz ucieka cały czas.
Jego SD to badziewie, jak masz dobry eq to nic ci nie zrobi.
Ja na 21 lvlu ze skillami 53/50 i FSem jechałem beho kilkoma hitami(nigdy nie użyłem na nich UHa).
Loot z beho jest zwykle lepszy niż z guardów(moim zdaniem), ale jest jedna wada, nie ma duzych respów beho. Dlatego jak chcesz wydajnie expić to tylko na guardach.
@Mikeangello
Jak chcesz zabić guarda nie podchodząc do niego? :confused:
@UP
Chodzi ci o Guardy, jak tak to nie polecam, chybaże jestes bardzo szybki i nie masz lagów, wtedy biegasz wokół czegoś i strzelasz z wanda/roda. Ilość UHów zależy od tego jak sie znasz na tańcu bitewnym ;)
Skoro jesteś początkujący, to nie pisz na temat czegoś, na temat czego nie wiesz NIC. Dają prawie tyle samo expa, i oba są trudne w zabiciu.
TEMAT JEST BEZSENSOWNY. Czy wy naprawde nie macie mózgóff żeby sobie coś rozważyć??!! Chcecie żeby wam wszsystko podkładali pod nos?
Noobom stanowczo mówimy NIE.
Proszę moderatorów o skasowanie tego marnego tematu.
Knight Patryk
30-12-2005, 12:21
bzdury beho wcale nie wali wiecej od guarda bo z tego sd to nieraz nic nie sciognie a niereaz do 40 a guard to sieje po50 60. :D
lol guard nawet wali po 90... knioghtem lvl 20 skille 69/69 mnie walnal;P
@thebasa moonlightn duzo nie zrobisz guardom zanim zajbijesz 1 z drugiej strony 2 wyskzoczy wez druida rozdzke lvl 19 ;p
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.