PDA

Pokaż pełną wersje : Po co są rookslayerzy??

Sir Maciex
29-12-2005, 13:19
Moim zdaniem rookslayerstwo jest niepotrzebne, ponieważ na rooku sa nowi i oni chcą szybko wejść na main a nie kłucić sie z rookslayerami o experience.
Nie po to sie męczył cipsoft aby zrobic głowny kontynent, jeżeli każdy został by rookslayerem każdy to na rooku było by tyle ludu że cho cho. Oczywiście nie mam nic do rookslayerstwa ale po cozostawać na rooku skoro na mainie jest o wiele ciekawiej. Jeżeli straszy ktoś kogoś to niech cały świat bedzie non-pvp jeżewli można stworzyć miejsca do walk. Byłem raz rookslayerem i należełam do jednej z największych gildi na rooku na Harmoni(Rookguardians).
Co szedlem poexpić to jakiś noob przyszedl i powiedział ze mam sobie iść bo inni tez chcą poexpić. Po pewnym czasie znudziło mnie rookstayerstwo i dałem z tym spokuj.
P.S: Jeśli urażiłem jakiegoś rookstayera to bardzo przepraszam.

WielkieYO
29-12-2005, 13:25
Taa ale każdy na rooku nie zostaje. Rookstayerzy głównie są po to aby dowiedzieć sie jak najwiecej o rooku, pomagać innym itp. Nie wiem dlaczego cie wyganiali jacyś rookstayerzy, mi osobiście to sie nigdy nie zdażyło.

Ps: jaki zwykły gracz bedzie ci huncił na minosach, rotach itp? Więc nie wiem dlaczego mówisz, że zajmują expowiska

Trenei
29-12-2005, 13:53
Po co są rookstayerzy ?

po to żebyś sie głupio pytał.

Moze ty niechcesz byc rookstayerem ale inni wola posiedziec na rooku niz wychodzic na main.

Sie mapes
29-12-2005, 15:05
byly kiedys takie tematy, a RS sa dlatego ze ich bardziej kreci gra na Rookgardzie. Kazdy bawi sie jak chce ^^

levis
29-12-2005, 15:46
Moim zdaniem rookslayerstwo jest niepotrzebne, ponieważ na rooku sa nowi i oni chcą szybko wejść na main a nie kłucić sie z rookslayerami o experience.
Nie po to sie męczył cipsoft aby zrobic głowny kontynent, jeżeli każdy został by rookslayerem każdy to na rooku było by tyle ludu że cho cho. Oczywiście nie mam nic do rookslayerstwa ale po cozostawać na rooku skoro na mainie jest o wiele ciekawiej. Jeżeli straszy ktoś kogoś to niech cały świat bedzie non-pvp jeżewli można stworzyć miejsca do walk. Byłem raz rookslayerem i należełam do jednej z największych gildi na rooku na Harmoni(Rookguardians).
Co szedlem poexpić to jakiś noob przyszedl i powiedział ze mam sobie iść bo inni tez chcą poexpić. Po pewnym czasie znudziło mnie rookstayerstwo i dałem z tym spokuj.
P.S: Jeśli urażiłem jakiegoś rookstayera to bardzo przepraszam.
Mówisz ze main jest ciekawszy...Dla mnie ROOK jest ciekawy.

Bunny
29-12-2005, 23:58
Na to można odpowiedzieć krótko. Kwestia gustu. A o gustach się nie rozmawia. :)

Pan Klocek
30-12-2005, 09:18
@Sir Maciex
Popieram Cie, rooksleyerstwo jest nie potrzebne bo ja nawet nie wiem co to jest, calkiem co innego jesli chodzi o rookstayerow (powtarzam rooksTayerow, tak tak dobrze widzisz tam jest literka "T") no ale to wypowiedz na inny temat bo ten dotyczy slayerow prawda?

Dziekuje, dzisiejsza odpowiedz bylo sponsorowana przez: Obi, Al Dee oraz literke "t"

Sir Maciex
30-12-2005, 09:42
Dzienx Pan Klocek za poparcie.Już to widze jak rookstayerzy pomagają noobom mi naprzykład nikt nie chciał pomóc lecz prosiłem. Rookstayerzy pomagają tylko innym rookstayerom.

Jakub Biały Mag
30-12-2005, 10:00
ja moim rookstayerem 17 lvl chodze na szkielet zbieram wszystki mace viking helmety itd a potem rozdaje noobom :D i mnie kochaja
duzo razy przechodzielm rook i rookstayer mi nigdy nie przeszkadzal a czesto mi pomagal :)

a niektorzy poprostu lubia grac na rooku
niektorzy tez nie umia wyjsc z rooka, ale takiego ciezko potraktowac jako rookstaer ;)

Pan Klocek
30-12-2005, 12:45
@Sir Maciex
eeee ja cie nie popieralem.... ja... nie wazne... jak nie zrozumiales :/

Nietypowy
30-12-2005, 12:55
1.Nie rookslayer tylko rookstayer.
2.Po co ? Nie dla ciebie. Grają bo chcą i podoba im się na rooku. Ja np. gram na rooku z nudów, bo czekam na nowy świat i już się doczekałem(ocera). Lubie pomagać innym, często daje coś nowym za free, aby szybciej wyszli na maina i było im łatwiej.
3.Doceń rookstayerów. To inny sposób gry w Tibie, grają na rooku i czasami dzięki nim innym żyję się lepiej, a napewno świat Tibi jest bardziej ciekawy bo to kolejne rozwiązanie pobytu na wsypie Rooku, czyli poprostu tam BYĆ.

P.S.No już 102 w kolejce na Ocerze ^ ^

Pan Klocek
30-12-2005, 13:36
Ahhhh czy to tylko mi miekna kolana jak Pani Instynkt sie wypowiada??
Mysle ze pieknie zamknela temat, nic dodac nic ujac.

-=KALI=-
30-12-2005, 13:52
Uważam żze na serwerach non pvp to faktycznie baz sensu...

Ale na pvp ... hmm... czemu nie..

Zalgadis
30-12-2005, 13:53
zalozycielu tematu raz piszesz ROOKSLAYERSTWO
raz psizesz ROOKSTAYERSTWO
mzoe bys sie zdecydowal na 1 co???
ja tam gram i na main i na rook xd

predalien
30-12-2005, 15:54
RooksLayerzy są po to aby jak najszybciej przejść z rooka na maina.

Norah
30-12-2005, 17:37
Po to są RooksTayerzy (nie rooksLayerzy), aby to pytanie dalej Cię nurtowało. <_<

NooB from LW
01-01-2006, 09:25
@Pan Klocek
Ty jesteś glupi czy tylko udajesz??
Najpierw piszesz ze go popierasz a jak on Ci dziekuje to mowisz ze sie nie zrozumieliscie
Ty chyba nie wiesz co mowisz -.-

@topic
Roksteyerstwo to tylko kwestia gustu jak ktos juz wyzej wspomnial
Nie chcesz byc rookstayerem? Idz na maina a nie zasmiecasz forum jakimis doznaniami i odrazu kwaczesz zeby wszyscy na maina wyszyli bo rookstayerstwo jest niepotrzebne

Sir Prymas
01-01-2006, 13:55
Oczywiście nie mam nic do rookslayerstwa ale po co zostawać na rooku skoro na mainie jest o wiele ciekawiej.
To dobrze że nie masz nic do "rookstayerów" ;) zauważ również ,że większość z tych osób miały lub mają również postacie na main a rookstayer jest dla nich odskocznią od maina. A to kto jak gra tym rookstayerem to już jego prywatna sprawa, zazwyczaj gra w taki sposób w jaki się zachowuje na codzień.

Kaktusior
01-01-2006, 14:57
Ahhhh czy to tylko mi miekna kolana jak Pani Instynkt sie wypowiada??
Mysle ze pieknie zamknela temat, nic dodac nic ujac.
nie wiem jak Tobie ale mi nic nie mieknie... zwykla rozprawka na poziomie
2-3klasy gim.. :D

First Doom
01-01-2006, 20:09
powiem ci tak , rooksteyer jest jakby panem swiata , on ma najlepsze skile najlepszy lvl on wszystko zabije wszedzie byl wszystko ma a wokolo tylko pelno bezbronnych noobkow , taki rookstayer ma poczucie ze jest panem i prowadzi wlasne macro - rookgaard , mi osobsice jako rookstayer (best of neptera) podoba mi sie rook i wszystkie owiane wokol niego tajemnice to jest moj maly swiat w ktorym zman kazdy kat i kazde miejsce i prowadze tu spokojne zycie tibijczyka pana i wladncy , na mainie nie mial bym tego samego poniewaz byloby zbut duzo konkurencji , latwo mozna bylobyc zhuntowanym i pozatym main jest za wielki zeby go ogarnac i wszystko o nim wiedziec... to tyle. :)

Pan Klocek
01-01-2006, 21:21
@Pan Klocek
Najpierw piszesz ze go popierasz a jak on Ci dziekuje to mowisz ze sie nie zrozumieliscie

Przeczytaj jeszcze raz z uwaga co ja napisalem:
Popieram Cie, rooksLeyerstwo jest nie potrzebne bo ja nawet nie wiem co to jest, calkiem co innego jesli chodzi o rooksTayerow (powtarzam rooksTayerow, tak tak dobrze widzisz tam jest literka "T") no ale to wypowiedz na inny temat bo ten dotyczy sLayerow prawda?

Wiesz co to czytanie ze zrozumieniem??? naucz sie lepiej bo testy gimnazjalne oparte sa na tymi mozesz miec problemy.

Hechi
02-01-2006, 13:40
ROOKSTAYER! nie ROOKSLAYER ! prosze przestańcie używać tej idiotycznej nazwy ! dziękuje : ) może się czepiam ale tak mam na tym punkcie

Pan Klocek
04-01-2006, 22:54
nie wiem jak Tobie ale mi nic nie mieknie... zwykla rozprawka na poziomie
2-3klasy gim.. :D

2-3 klasy gimnazjum powiadasz?? To przeczytaj niektore posty na tym forum, to co ta dziewczyna tu prezentuje za kazdym razem, jest na wiele wiekszym poziomie. Sadze nawet ze niektorzy nie czytaja jej wypowiedzi bo zwyczajnie ich nie rozumieja. No bo jak widze teksty w stylu "ale z was banda noobuw" albo "pomuzcie mi bo mi zeczy ktos zabral i ...." to mnie krew zalewa! Wiec nie mow ze "zwykle rozprawki" albo wykaz sie czyms, moze ty pokazesz jak powinna wygladac odpowiedz....

Grimer
18-12-2007, 15:17
zgadzam sie z przedmowca w 100%

Ghand
18-12-2007, 15:23
Po co są RooksLayerzy?
Nie wiem.

Za to wiem, że dzięki rookstayerom ty nie martwisz się o takie zagadki, jak SS, czy mino mag ;*

Maxpixel
18-12-2007, 15:25
Ja jestem Rookstayer a nie slayer ...

ROOKSLAYER -to drugie, lecz niepoprawne określenie osoby przebywającej na Rook’u powyżej 8 level’a...Wiele osób mówi, że to też jest dobrze... Wcale nie, bo Rook można zostawić, ale Slayer już nie, ponieważ Slayer nie ma odpowiednika w tłumaczeniu choć można go uznać jako zabójcę, ale tylko pod pewnymi względami i formami gramatycznymi...

:D

Cygan Slejter
18-12-2007, 15:59
@Pan Klocek

@topic
Roksteyerstwo to tylko kwestia gustu jak ktos juz wyzej wspomnial
Nie chcesz byc rookstayerem? Idz na maina a nie zasmiecasz forum jakimis doznaniami i odrazu kwaczesz zeby wszyscy na maina wyszyli bo rookstayerstwo jest niepotrzebne

jestes głupi czy udajesz??
wiesz co to "ironia" ??
jak nie to spieprzaj po słownik bo się ośmieszasz :/

pzdr

TibiaMe
18-12-2007, 17:31
(...)Już to widze jak rookstayerzy pomagają noobom mi naprzykład nikt nie chciał pomóc lecz prosiłem.

Jak prosiłeś? "Fri itans plx"

QTopic

Kwestia qustu ;]

Wiechoss
18-12-2007, 17:54
Rookslayer tez jest poprawna nazwa (pogromca rookgaardu) to ze jakis ciec napisal ze to jest zle nazywnictwo bo mu sie nie podoba to nie znaczy ze to jest prawda.X(
W ogole rookslayer , rookstayer , rooker ,rookmaster to sa slowa wymyslone przez graczy mozna uzywac kazdego

Athelas
18-12-2007, 18:06
zgadzam sie z przedmowca w 100%

Nie żebym się czepiał, ale po roku odpowiedać? no weź sie puknij w łeb.

@TibiaME nie, prosił tak: ,,Fri ItaNz PLaKS oR HunT oN maJN"

@topic Osoby na rooku dzielimy na 5 grup.

I grupa: doósmolevelowcy - poprostu gracze, którzy przechodzą szybko na maina.

II grupa: Rookslayerzy - Tk w przekładzie na polski: Rook-Zabujcy, czyli ludzie, którzy trapuja innych:D

III grupa: Rookstayerzy - Gracze, którzy zostają na rooku tylko dla lvl. nie chcą rozwiązywać zagadek (tu was zadziwiłem) Robią to jednak:

IV grupa: Rookguardiani - zostają na rooku, żeby rozwiązać zagadki takie jak SS, MM, Dźwignia u toma.

V grupa: n00by - NC

ale ten temat jest o Rookslayerach, a więc trapowcach. po co są oni? żeby zarobić kase z ciał ofiar, to proste, albo żeby się wyżyć na błągających o litość ludzi, którzy padają od minosów w bólu i męce.

Patton
18-12-2007, 18:11
Co za debil odswiezyl ten temat?!

Maxpixel
18-12-2007, 18:57
@Wiechoss

Rokstayer to ktoś kto zostaje na rooku ...

A rookslayer to zajrzyj do słownika i podziel słowa ... Bo ja Ci już tego tłumaczyć nie będę ...

Rook_Guardian
18-12-2007, 19:11
Ja jestem rooksTayerem, gdyż według mnie, main "schodzi na psy". Te całe żywioły, ulepszane bronie, wszystko co nowe to tylko pacc... nie pasuje do starej tibi. A na rooku zaś - mimo że to mała wyspa, to pełna sekretów do odkrycia i zagadek do rozwiązania. Tu większość ludzi się zna, chociażby z widzenia, a rookerzy są można nawet powiedzieć przemili, rozdają "frie itanz" newbiom, organizują wiele questów na lepsze itemki typo katana, cooper shield, studded legs czy chociażby kilka mace.
Na rooku gra się dla przyjemności, nie na wyścigi o level!!

Mapetek
18-12-2007, 19:30
Ludziska ... wystarczy ,że jeden powie poprawnie Rookstayer ,a nie ... co trzecia odpiwieć to taki tekst : "nie rookslayer tylko rookstayer" ;)

@topic

Ja jestem na rooku by pomóc innym ,również po to aby odgadnąć zagadke ze Spike Swordem.
Dzięki temu poznałem też wielu kolegów.

RookeR
18-12-2007, 19:40
@2x Up
Troche masz racji że main zchodzi na psy, ale nie przez update(bynajmniej dla mnie) tylko przez ludzi będących tam. O co mi chodzi ? Na Mainie dla każdego gracza liczy się tylko exp, exp, exp. Wątpie aby ktoś myślał nad zagadkami Maina(raczej się myśli jak wbić jak najwyższy level =P). A na Rooku ? Jest inaczej, prawdziwy Rookstayer szuka odpowiedzi na odwieczne pytania, takie jak Mino Mag, Ghul czy SoF.

@Topic
Moim zdaniem autor zadał dobre pytanie. Dlaczego ? Bo po co właściwie zostawać na Rook-u ? Ja zostałem na nim z ciekawości jak to będzie. Lecz ta ciekawość przerodziła się w to co dziś nazywamy rookstaylerstwem... No i tak do dziś zostałem :)
A Rookstayler jest po to aby pomagać newbe, szukać odpowiedzi do zagadek, raportować Botterów i bugi w grze, itp.
Ps. Sorki ale zebrało mi się na wspomnienia xD

piotrinho
18-12-2007, 22:37
Witam ,

Jeżeli chodzi o nagły przypływ Rookstayerów , spowodowane jest to między innymi :
- chęciom zdobycia jak największego lvla na swoim serwerze (PG , hehe)
- poszukiwaniom Spike Sword , mm'a itd. (chyba najmniej liczna grupa)

PS: Dlaczego jest tu tyle "archeologów" ? :<

i... pozdr. :evul:

MiXer
18-12-2007, 22:47
No są, bo im sie main nudzi.

KotekSmierci
18-12-2007, 22:51
Odp. na temat jest prosta ?
A Brzmi ona a czemu nie ? nie powiem jak poprzednicy ze jest po to zebys sie pytal, ale nie masz nic ciekawszego do roboty dzieciaku ?
Mi ten temat wyglada na standardowego trolla. a uzytkownik forum... szkoda gadac.
Kotek:*
@EDIT
Pulaski rozumiem ze ty nadal zastanawiasz sie jak uderzyc rata z cluba ? i podchodzisz do kazdego stayera i prosisz o "fli klub plis".
zal mi ciebie dzieciaku.

Zalgadis
18-12-2007, 23:02
Bożeeeee
ten temat jest juz nieaktualny !!!!!!!!
co za debile piszą że rookstayer to to a rookslayer to tamto
aż mnie krew zalewa jak widze takie dzieci neo !!!
przykłady:
- Rook Guardian
- Wiechoss
- Maxpixel

NIEPISAĆ W TYM TEMACIE ARCHEOLODZY JE****... NIEGRZECZNI

Down@ tak kur** ciebie też to się tyczy !
ps@ ten niżej to debil, było pisane 12321543 razy że rookstayer to poprawna pisownia a on dalej pisze jak noob typu "Rookstayler" !!
"Żal.pl"
"Nie umiecie grać normalnie to idziecie na jakiś noobrook."
Ta? to wbij conajmniej 50 level na mainie sorcem bez używania różdżek to zoabczymy kto grać nieumie >.< ( ja wbiłem)
*//Niepozdrawiam
Zalgadis mega fajny ziom cool pozdrawiacz

Pulaski
18-12-2007, 23:04
Każdy rookstayler to debil (bez urazy). Co wy tam robicie? Bijecie miesiącami minosy, roty, szczury, trole, monosy, roty, szczury, trole, minosy, roty, szczury, trole. zal.pl "ale frajda gram na rooku bo mi sie tu podoba" rook jest po to by newbie sie nauczyli grac a nie po to by jacys rookerzy zajmowali expowiska graczom co chcą wyjść z rooka szybko.
Nie umiecie grać normalnie to idziecie na jakiś noobrook. Jeszcze raz zal...

*//Pozdrawiam
Pulaski

Athelas
19-12-2007, 18:10
dobra, uznajmy że tam było T a nie L. powiedziałem po co rookslayerzy, ale teraz czas na rookstayera:p a więc tak: rookstayerzy są po to, żeby wbić lvl, ale każdy oprucz mnie (:p) do rookstayerów zaliczają też rookgardianów (patrz mój poprzedni post w tym topicu), więc także po to, żeby rozwiązać zagadki rooka. Mamy także taki powód: pomoc NEWBIE. pamiętajmy że newbie to nie n00b (nie zawsze), bądz też dlatego, że main schodzi na psy. ja tak nie sądze, ale to wasza sprzwa:). Prosze nie mówić już, że się pisze przez T ani L.

Napisałbym, że ta odpowiedz jest sponsorowana przez... ale to byłby plagiat.

Kanciapa
19-12-2007, 18:18
... bo fajnie jest pograć na serverze pvp kiedy nie mogą cię bić...

Morderff
19-12-2007, 22:59
Ja na rooku gram po to, aby się pobawić urozmaicić grę a nie tylko nudne expienie na faccowskim sorcu, po za tym, lubię pomagać mniejszym lvl często za free pomagam w katana room, mino hell i bear room, oraz daje swoją kase innym na eq (już tak około 3k+ straciłem), ale mi tam nie szkoda tej kasy wole pomóc i nauczyć niektórych trochę grać w tibie.

metiu
19-12-2007, 23:10
Jedni grają żeby rozwiązać zagadki spike sword, mino maga i ghoula, inni żeby zebrać lepszą kolekcje od innych, jeszcze inni żeby rzekomo pomagać graczom. Ahh wiele można by powiedzieć o grze na rooku, jednak ja powiem tyle. Expie to przedewszystkim. Zyskać lepszy level żeby szybciej potworki padały ^^. Ludziom czasem pomoge mino hella wyczyścić. Chain armora wyczyścić. W trapy narazie się nie bawie, bo lvl zamały ale pora o tym pomyśleć.

Roccafellah
22-12-2007, 11:32
Pomijając to, że napisałeś I posta z błędem, to i tak "domyślam się" że chodziło Ci o rookstayerów...

Ale, chłopaku, co mnie obchodzi twoje zdanie? Gdyby każdy miał zaraz pisać takie tematy, mielibyśmy tu śmietnisko...

Nawet nie będę tego komentował...

P.S Niektórzy zamiast PS3, Xbox360 etc. powinni dostać kilku tomowy słownik języka polskiego(oczywiście z tłumaczeniem wyrazów, odmianą, itp.)

P.P.S "pppaniie klockó, ale z pana depil1!!!"
-.-' Ehh...dzieci... Klocek -> mistrz sarkazmu.

Rocca

Herbi_Oxyna
22-12-2007, 12:01
(Prawdziwi) Rookstayerzy mają na zadaniu dobrze poznać Rooka i pomagać Newbie w questach i expach.
A większość Rookstayerów się tworzy po to aby zdobyć SoF'a na Rooku, wbić Hi-level i kozaczyć.

No i od czasu jak cipy wprowadzili ograniczenie levelowe do używania run, wszyscy chrzanią ich balansację profesjami i zostają niemagicznym, solidnym Roostayerem

Madads
22-12-2007, 14:08
Po 1 dla satysfakcji wbicia lvl (czt. posiadania lepszego lvl od innych), zebrania jak największej kolekcji.(Nie rozumiem takich ludzi)

Po 2 niektórzy FACC wolą sobie pograć na rooku niż iść na maina i zaczynać wszystko od nowa.

Po 3 dla rozwiązania legendarnych questów na SoFa, dojścia do Mino Maga i Ghula.

No i pozostają jeszcze osoby, które grają na rooku bo zapomniały iść na maina i teraz już im się nie opłaca.

Saset
22-12-2007, 22:10
Co ty gadasz na antice u mnie kazdy noob zostaje rookerem

Czemu!?

...Bo nie wie jak wyjsc na Maina... :D

Dejavisa
22-12-2007, 23:48
Sir Maciex napisał ciekawy temat.

Ciekawe zdanie? "niepoto cipsoft sie męczył by ktoś byl roksteyerem" cos takiego:P

Jednak spójrz, oni także dbają o ludzi na roku.

Boss w mino hell
zdobyty spike sword

i inych wiele takich. To niejest wcale takie przypadkowe. Cipsoft dba o ludzi którzy codziennie stoją przed dp w Venore, Thais, Carlin itp, ale równocześnie myśli o roku.

NyGGuS
24-12-2007, 00:18
Ehhh... Ja np.pomagam innym "newbie" na rook'u. Jeśli tylko poprosi eq ide i zawsze coś załatwie, albo strzele jakiś quest ;]
A pozatym "po co są rookstylerzy?
Moim zdaniem... To jest poprostu profesja jak każda inna... =] Fajnie jest posiedzieć na RookGard... zwłaszcza po tym ostatnim zamieszaniem o SoF'ie xp

Saset
24-12-2007, 10:05
Po 1 nie Rookslayerzy tylko Rookstayerzy wy amatorskie swiry

:p

i co z tego ze nie lubicie rookstayerow zato inni lubiai co wy na to?
myslicie ze ten was main to qrde jakis pan?? X(

Ciemnosc
25-12-2007, 14:48
Czy wy musicie sie klucic o to ze chlopak zle napisal ?...
Rookstayer jest po to zeby pomagac...patrzcie na przyklad Klocka...
Robi eventy a sam nic z tego niema...
Mowicie ze rookstayer zajmuje expowisko...Wysokopoziomowy rookstayer expi na rotach,minosach.
A nei na ratach,bugach....

aveAnime
26-12-2007, 00:10
ja tez mam rokstayera i nieraz ide i prznosze do miasta te lepsze itemki , i rozrzucam w miescie , i noobki sie ciesza ;]

Seta
30-12-2007, 22:31
Bardzo szanuję wypowiedzi Pana Klocka.. i co niektórych, ich posty naprawdę warto przeczytać. Są rookstayerzy którzy biją lvl aby być najlepszymi..przesuwają, trapują niskolevelowe postacie..
Tacy właśnie ludzie wyrabiają Nam Rookstayerom złe zdanie..
Ja sam poświęciłem parę godzin na pomaganiu nowym.. poświęciłem z 40 life fluidów, aby nie padli.. wyprowadzałem bezpiecznie z cave.. i to daje mi satysfakcje, że pomagam innym nie zniechęcam ich do gry.. a nagrodą jest choćby : " Thank You =* ". Wszystko zależy więc od tego na jakich trafisz.

Pozdrawiam.

Rav
31-12-2007, 00:20
Jestesmy ludzmi kazdy jest inny jeden lubi potrapowac low levelow a drugi lubi im pomagac

Depeszowiec92
31-12-2007, 12:50
Po co odświeżać temat sprzed 2 lat?

Seta
31-12-2007, 12:54
@up DM RoX:]

Racja temat do zamknięcia..

mikolaj99
31-12-2007, 14:59
Na rooku trudno wszystko poznać to jeszcze na mainland wychodzic?X(

mikolaj99
31-12-2007, 15:00
po to som rukstajerzy rzeby mogli doic krowy w mino helu i przynosic mleko do depo i je sprzedawac tak mi muwil kolega

zgadzam sie

Johanes19
31-12-2007, 15:02
tak samo mozna powieidziec po co sa mainstayerzy xd i po co wychodzic z rooka...

jabongos
31-12-2007, 15:05
wbrew pozorom rook jest ciekawy jest duzo nie wyjasnionych tajemnic, zgadzam sie tez ze rookslayerzy czesto pomogaja innym na rooku

Syn-Wiatru
31-12-2007, 15:18
Kolo jak ci nie pasuje Rookstayer'stwo to chociaż zatrzymaj swoje uwagi dla siebie.

Syn-Wiatru
31-12-2007, 15:25
Rookstayerzy pomagają małym lvl'om i starają się odkryc wszystkie tajemnice rookgardu

piotrek26111
31-12-2007, 15:56
jaki zwykły gracz bedzie ci huncił na minosach, rotach itp?
Bylo 666 razy omawiane ze rookstayerzy nie expia ani na mino ani na rotach ale widze ze nalezy przypomniec po raz 667 bo niektorzy jeszcze nie wiedza :|

Mlodyxmx
01-01-2008, 21:34
Po co są rookstayerzy ?

po to żebyś sie głupio pytał.

Moze ty niechcesz byc rookstayerem ale inni wola posiedziec na rooku niz wychodzic na main.

tylko ze oni za zwyczaj nie pomagaja nic

JustaNoob
01-01-2008, 21:58
Rookslayerzy są po to samo co Ci co grają na mainie
Mainslayerzy :D

Scross'Rooker
01-01-2008, 21:58
A kto powiedział, że muszą pomagać? A czy Druidzi, Paladyni etc. Pomagają wszystkim wszyscy? Wątpię, także rookstayer nie musi pomagać. Ostatnio dałem noobowi Chain armora i Mace, a on mi ukradł Silver Amuleta i chciał kasę za odkupienie. Więcej już nikomu nie pomogę.
Scross=]

Salarigoth
01-01-2008, 22:52
szkoda mi takich ludzi jak sunrise/wesoly zamiast te zmarnowane godziny na 100 lvle ( z ktorych gowno maja) a mogli miec conajmniej 250 lvle za ten syf

JustaNoob
01-01-2008, 23:25
@up
a co Ty byś miał z 250 lvla?

Hythe
02-01-2008, 17:16
Nazwa rookslayer, czy rookstayer to jest tylko i wylacznie was wymysl, juz kilka osob o tym mowilo. Nie krytykujcie, wiec osoby, ktora lubi nazywac ta swoja "profesje" tak, a nie inaczej.

em0_-.-
14-01-2008, 20:21
Co to kurwa jest Rookslayer?!

Athelas
14-01-2008, 22:19
to kurwa osoba zostająca na rooku, ale lepiej mówić rookstayer, bo niektórym nie chce wejść do ucha ta litera L

Przeprasam za to niecenzurowane słowo, ale panu powyżej się taka odpowiedź należała

JKRK
14-01-2008, 22:26
o ludzie, kłócicie się bez sensu [zamknąć temat, czy modki wogle wchodzą na to zapuszczone i opanowane przez trolle forum]
bycie rookslayerem a dokładnie to R O O K S T A Y E R E M [<- oficjalna nazwa] to sposób na grę. Możesz być ryckiem, palkerem, magiem albo jak chcesz to i rookstayerem. pytanie "po co są?" jest nie stosowne do sytuacji...

Marcin24
14-01-2008, 22:35
dokładnie to R O O K S T A Y E R E M [<- oficjalna nazwa]
Powiedziała osoba z Userbarem "Rook Slayer".
[zamknąć temat, czy modki wogle wchodzą na to zapuszczone i opanowane przez trolle forum]
<świerszcze>
lepiej mówić rookstayer, bo niektórym nie chce wejść do ucha ta litera L
No tak, ale gdybym zaczął mówić do Ciebie Athesras, to też byś się strzępił, że przekręcam ci nick.
pytanie "po co są?" jest nie stosowne do sytuacji
Akurat to pytanie jest jak najbardziej stosowne. Bycie Magiem, Rycerzem czy Druidem jest normalne, spotykane codziennie. Z Rookstayerem o tyle sprawa jest ciekawsza, że właściwie nie ma czegoś takiego jak Rookstayer. Jest to "efekt uboczny" działania CipSoftu. "Efekt uboczny", który się stał modny.

Dindsuk
14-01-2008, 22:44
szkoda mi takich ludzi jak sunrise/wesoly zamiast te zmarnowane godziny na 100 lvle ( z ktorych gowno maja) a mogli miec conajmniej 250 lvle za ten syf

jak juz ktos powiedzial co mialbys z tego 250lvla? A oni maja co???? Nieeeeee to nie jest gowno, oni maja cos lepszego a mianowicie slawe. Nawet przez to ze napisales ich Nicki w tym poscie
EDIT: yeyeye usuneli posty Scobla xD

kamyk15
18-01-2008, 20:21
Rookslayerzy są by rozwiązywac tajemnice rook-a takie jak :
- mino mag
- ghul
- ITP.

CycuRookslayer
19-01-2008, 22:36
tak tak "ITP" to fajna tajemnica :D

Peszek
19-01-2008, 22:40
Niezaleznie po co sa to sa efektem ubocznym tibi powstalym przez liczne chordy pekejów na mainie no i z przesilenia serwerów PvP. ^^

Stever
20-01-2008, 19:51
A ja powiem tak.
Główną postać (Sillas Mage:mag:) mam na Honerze. Jednak czasami jak są na niej kolejki (zdarza się to dosyć często wieczorami), to wchodzę na Reoth Xeno i tam gram na rooku jako rooksLayer. Czasami jak wyżej chce się poczuć panem na tym rooku i znać każdy zakątek, a na mainie się nie da bo tam jest za dużo postaci z takimi levelami i tylko top 10 rządzi. Co do rooka nie mam zastrzeżeń. Fajna, mała wysepka. RooksLayerem chce być, by pomagać "młodszym". Ogólnie podsumowując: Obydwie wyspy są fajne.:cyclops:

player331
22-01-2008, 15:13
Hahaha śmieszą mnie posty typu "rookstayerzy/slayerzy zostają po to aby pomagać innym"... Rookstayerzy trapują, wyganiają z expa - moim zdaniem rookstayerzy są po to aby utrudnić wyjście na main.

A no tak zapomniałem... Są też tacy co myślą, że zdobędą spike sword...

Salarigoth
22-01-2008, 15:52
jak juz ktos powiedzial co mialbys z tego 250lvla? A oni maja co???? Nieeeeee to nie jest gowno, oni maja cos lepszego a mianowicie slawe. Nawet przez to ze napisales ich Nicki w tym poscie
EDIT: yeyeye usuneli posty Scobla xD

Oni graja dla slawy czy dla gry?

Pardzioch3000
22-01-2008, 15:58
ja jako rookstayer staram sie pomagac nowym robić jakieś łatwe questy np. bear room albo nawet rapier quest. i nie biore za to wynagrodzenia, w koncu samo bloczenie i exp to nagroda ;-). zapraszam na titanię wielu znanych kumpli i wogle

Disseny__
22-01-2008, 21:42
Rookstaylerzy są potrzebni .
Po co . ? Pomagają niskolevelowcom . Bronią innych . A pozatym nie kazdy na rooku zostaje i nie każdy musi wyjść na maina . Gdyby tak było, tibia byłaby nudna .

Droozer87
22-01-2008, 22:04
Kiedys moze to i mialo sens ale teraz prawie same boty sie kreca bijac raty albo trolle wiec i low lvle maja trudniej :/

Arcan
22-01-2008, 22:36
Jeśli liczba rookstayerów będzie dalej tak wzrastać to prawdopodobnie Cipsoft wywali ich na main...

jedrolek
26-01-2008, 21:08
Każdy ma inny gust i chcą być rookslayerami tak jak naprzykład ja-.-.
I co mi zrobisz?? Nie chce pomagać Newbie ani noobom - nie pomagam Chce trapować noobów to ich trapauje nie chce- nie robie tego. Chce być rookslayerem i nim bedę. A ja niewiem po co zakładałes nowy durny temat??
Nie rookSlayerzy Tylko RooksTayerzy.
Nie zadawaj głupich pytań. A ja niewiem czemu ten temat jescze jest przecież te pytanie jest tak samo głupie jak po co jest mi hp -.-. Jakaś paranoja na tym forum omg takie tematy robić pomyśl czasem co sobie pomyśli jakiś osobnik co tu pierwszy raz spojrzy??
Powie sobie :,, Ale noobskie forum ide stad".

Walecznik
28-01-2008, 21:08
jeśli chodzi o mnie to ja jako rookslayer odebrałem to w ten sposób: po prostu dajesz sie jakims noobom.Nie mam tak że to czyjeś expowisko tylko expi tu każdy,kto chce.

postać:
nick ***** ****
profesja sorc :mag:
level 27 (narazie)
magic level 31 (narazie) :cup:

Paciuch
28-01-2008, 21:43
a nie pszyszlo ci do glowy ze im sie tam poprostu podoba :(

Manis
10-02-2008, 11:58
Są po to, żebyś się pytał. Każdy ma swój gust i gra jak chce. Takiemu kolesiowi znudziło się żmudne expienie na mainie, więc zabrał się za jeszcze żmudniejsze expienie na rooku. Lecz coś w tym rooku jest takiego, że cieszysz się z każdego zabitego rota, czy minosa. Nawet spearmana. Patrzysz jak ci level rośnie, coraz szybciej zbaijja potwory, twoja kolekcja powiększa sie o przedmioty, których wcześniej nie miałeś, aż w końcu jesteś sunrise ^^. I wszycy cię spamują "s kond mazs blass ałmoUra?" I jakoś jedziesz.

Konduktor
10-02-2008, 11:59
Po to zeby było fajniej -.- ! Na ch*J takie tematy ?!

MaciekPaladin
10-02-2008, 12:03
Po to zeby było fajniej -.- ! Na ch*J takie tematy ?!

Dobrze więc pozwól że cię olśnię. Oni są po to aby pomagac małym levelom i "nauczac" ich co wolno a co nie czyli nie kraśc loota itp. Po za tym chcą zdobyc sławę i odkryc wiele tajemnic Rookgaardu.

Konduktor
10-02-2008, 12:12
^^
Dla ciebie to jest, zapewne bardzo fajne, tylko chuj to kogo interesuje chyba tylko ulomow dzialajacych na tym forum, tobie podobnym.

MaciekPaladin
10-02-2008, 12:22
^^
Dla ciebie to jest, zapewne bardzo fajne, tylko chuj to kogo interesuje chyba tylko ulomow dzialajacych na tym forum, tobie podobnym.

Po pierwsze tak bardzo fajne jest dla mnie pomaganie innym.
Po drugie niektórych to interesuje.
Po trzecie to nie jest tylko dla "ulomow" jak ty to nazwałeś.
Po czwarte ja bynajmniej pisze z sensem i poprawnie gramatyczne (za wyjątkiem "ć").

Konduktor
10-02-2008, 12:25
ja bynajmniej pisze z sensem

Własnie to udowodniłes...

DJ_CMC
10-02-2008, 12:41
Kiedy wreszczie te noobki się nauczą że nie ma rukSLAYERÓW...

A tak na temat to są po to żeby tępić noobów na rooku.

Kin_Yuki
10-02-2008, 13:01
Ja uważam że zostawanie na rook'u, nie wychodzenie na główny land, jest głupie, ponieważ wyposażenie postaci masz takie, jakie ja sprzedaje w sklepie w dużych ilościach. Poza tym potworki, najsilniejszy rotworm, co jest podstawowym potworkiem do expienienia dla 8-20 lvl na głównym landzie. Żadnych profesji, wszystko idzie dużo wolniej, może jest trudniej, ale ja próbowałem. I strasznie jest to nudne. Wielu z Was marzy o Spike Swordzie, albo Brass armorku, przecież to i tak nie możliwe. Zresztą "róbta co chceta"

Pamiętajcie to jest moja opinia....

JKRK
12-02-2008, 13:41
[przeczytałem i mnie zemdliło]
zieeew. dyskusja zamieniła się w kłotnie, trudno zdarza się. koniec offtopa.
rookstayerzy grają jak chcą i tyle. ktoś powie że chcą zdobyć brass arm czy tam spike'a. a co w tym złego? a ty jak robisz n00b chara i idziesz na main nie myślisz o zdobyciu rare itemów? ktoś powie że rookstayerzy trapują - fakt, ale na mainie też trapują. jakaś różnica? żadna. [no chyba że na rooku trapują w mino hell i wasp tower a na mainie w kazz] widzicie? rookstayer to po prostu kolejny zwykły tibijczyk, który gra na swój sposób. i tyle :D
p.s. temat jest beznadziejny, zwykła kłótnia.

Tryfer
14-02-2008, 18:51
Nigdzie nie jest napisane że nie wolno byc rookstayerem/Slayerem
Chociaż głównym celem rookgardu to aby przeszkolic mlodych graczy aby nie mieli tylu trudnosci na mainie.
Ja znam wielu rookstayerów I sąto mili ludzie.

Dymox
14-02-2008, 19:05
No w sumie racja z tymi rookmenami sa moim zdaniem niepotrzebni, wybijaja potwory nowym graczom taka jest prawda i oni niby poznaja rook (wątpie) i nimi pomagaja mlodym (nawet 2 gp nie dostaniesz od rookslayera)...

>>SmoQ<<
14-02-2008, 19:16
No w sumie racja z tymi rookmenami sa moim zdaniem niepotrzebni, wybijaja potwory nowym graczom taka jest prawda i oni niby poznaja rook (wątpie) i nimi pomagaja mlodym (nawet 2 gp nie dostaniesz od rookslayera)...

To akurat nie dotyczy wszystkich Rookstayerów niektórzy z nich naprawdę potrafią być mili i uprzejmi a także pomocni, mi wiele razy pomogli w queście lub w czymś innym i jakoś jeszcze nie widziałem żeby Rookstayer wybijał potwory newbie, chyba coś zmyślasz:p

xElva
15-02-2008, 02:24
Eh, według nie Rookslayer to osoba grająca na rooku z róznych powodów np. rook jest dla niej ciekawszy, woli grac, expic bądz też robić addony na rooku a nie poto żeby pomagać innym wyjsc jak najszybcjei z rooka sam mam 15 lvl rookslayera gram 5 dni i mam druid addon :)

Pozdro dla wszystkich Rookslayerów na Arcani a szczególnie dla Survevivor !

Jajun
15-02-2008, 09:05
Rokstejerzy som na roku, bo chcom uzbjerać 100 ceceków rzeby wżócić je na tom fyspe z tym miecem w okniach, to wtedy nas pżeteleprrtóje do komntay z ferumbarasami, i dedamy, a wtedy odrzywa nas dóch i mamy siłe że z kóbka (tego z bir ruma) walimy chity po 1000000000000!!one!oneone!!!oneoneone!!!jeden!!jed en!!jedenascieone!!!!!!
I je zabijamy i mamy DSL i mieca z wyspy i idziemy doi miasta

Salarigoth
15-02-2008, 09:17
Rokstejerzy som na roku, bo chcom uzbjerać 100 ceceków rzeby wżócić je na tom fyspe z tym miecem w okniach, to wtedy nas pżeteleprrtóje do komntay z ferumbarasami, i dedamy, a wtedy odrzywa nas dóch i mamy siłe że z kóbka (tego z bir ruma) walimy chity po 1000000000000!!one!oneone!!!oneoneone!!!jeden!!jed en!!jedenascieone!!!!!!
I je zabijamy i mamy DSL i mieca z wyspy i idziemy doi miasta
Bardzo smieszne hohoho.

Stever
16-02-2008, 15:44
a zebys wiedizal. Ja zostaje by zdobyc spike sword. na youtube jest wiele filmikow jak sie dostac do komnaty. Ja zostaje by wbic lvl, by byc w stanie ubic mino maga. I wierze ze zdobede spike sword. Mowili jeszcze, ze ludzie zdobyli scale armor, iron helmet lub dwarven shield

Thadel
16-02-2008, 16:26
Po co są?

Są dlatego że są ludzie których kręci odkrywanie nie odkrytych questów, a nie bicie lvl (jeszcze pewnie na botach -.-)

A są po to że był większy fun i więcej trybów/możliwości rozgrywki :P

Disseny__
19-04-2008, 12:27
ysz. main jest lepszy? ciekawszy? o_o
chłopcze, ZALEŻY DLA KOGO. ja osobiście pomagam newbie, ale noobów krytykuję. (;
więc nie osądzaj, jak nie znasz. ;]

yay. ;d

DraqoOn
20-04-2008, 14:12
raczej "Rookstayerzy"

a są po to aby pomagać newbie, sam mam rookstayera pomogłem wielu newbie ;) Także wraz z moim best friendem strapowałem wielu noobów :D

_BERCIK_
20-04-2008, 14:23
Rookstayerzy są po to, żeby durni ludzie zakładali o nich bezsensowne tematy.

Krizz
20-04-2008, 14:34
- czyścimy.

Czesio_wlatca_ratuf
24-04-2008, 15:55
Są dlatego że są ludzie których kręci odkrywanie nie odkrytych questów, a nie bicie lvl (jeszcze pewnie na botach -.-)

Okej, ile już questów odkryłeś na Rooku? ;)

P.S. Do tych którzy twierdzą, że Rookstayerzy są, by pomagać newbie - spróbujcie kiedyś założyć nową postać i zachowywać się jak totalny newbie (jakbyście pierwszy raz grali) - i powiedzcie ilu Rookstayerów wam pomoże, a ilu trapnie...
Ja próbowałem - wynik: do 6 levelu miałem 9 prób trapów (w tym 6 od Rookst~!!!), pomógł mi jeden człek (jakiś newbie, ale pomógł)

Evulmasta
04-07-2008, 16:14
@up

co tu dodać, zgadzam sie w 180%, dla mnie Main World jest poprostu za duży ;d

@norah

i RooksLayer i RooksTayer jest poprawnie

Slayer = Pogromca

Stayer od słowa stay - zostawać

:)

GreenPeace
04-07-2008, 16:54
Na rooku nudno jest leee czasami mozna poszukac spike sword albo zabic app shenga i nic wiecej :( . Wg. mnie rookstayerzy sa niepotrzebni bo zawalaja expa nowym , ktorzy chcieli by szybko opuscic rook . Czesciej trapuja niz pomagaja.
A i tak sa bez karni bo rook jest non pvp :( (powinni zrobic wg mnie ze jak sie ma 9lvl + na rooku to mozna sie bic ).

CycuRookslayer
04-07-2008, 17:10
@up

Dwóch 9 lvli lejącyh sie z katany ze skilami po około 18 w swordzie ... długo by troche trwało :O

Mlody1488
04-07-2008, 17:16
Ja gram sobie na rooku bo na mainie mam RS i czekam az zniknie

pres3
04-07-2008, 19:24
taaaa Ci rookstayerzy tak pomagają newbie że hohohoo... ide se na questa katana(jeszcze przed uptade) a tam koleś między poisonami bloczy wejście... jak moj kumpel weszedl tam by go przesunac to on ciagle na te same miejsce wchodził... lvl 38!!!! Ale mi to pomoc newbie a już o trapowaniu na mino hell to ja nie mowie:]

Ace70ne
08-07-2008, 16:01
Ludzie, gdzie wy gracie i z kim sie zadajecie? xD

Są rookstayerzy którzy pomagają słabszym, trapują słabszych, PGują dla siebie, bogacą się, botują -.- ...
To tak samo jak i na mainie, tylko na Rooku jest ciaśniej i bardziej to widać. Czemu nie powstają tematy "Szedłem na 15 lvlu i mi 80 EK draga zlurował - na mainie jest chamstwo". Rookstayerzy to także ludzie i gracze. Nie mów z góry że są Zuooo, bo to zależy kto jest ownerem tego Rookstayera.

Lubie Rookstayerów bo sam nim jestem :p

THC_Bracie
09-07-2008, 14:39
rook to ostatnie miejsce w tibii, ktore ma ten fajny klimat jak kiedys. tylko rook mnie trzyma przy tej grze. ja chodze w miejsca gdzie koles ktory chce wyjsc z rooka na 8 lvlu nie pojdzie tam bo mu sie nie oplaca i go za mocna bija wiec nie przeszkadzam mu . proste... papa:baby:

_BERCIK_
09-07-2008, 14:50
Jesteśmy po to aby:
1.Trapować
2.Thiefować
3.Noobować.

Musimy ich nauczyć wszystkiego zanim wyjdą na maina. Lepiej by padli ofiarą trapu na 5 lvlu i stracą 100 gp i leather legi niż by padli ofiarą trapa na 30 lvlu tracąc 10k i knight legi. Muszą sie nauczyć ze w Tibi nie ma samych aniołków, nie każdemu warto ufać. A noobić dla własnej przyjemności :D. To jest MOJE zdanie, myślcie co chcecie, możecie mówić że przeze mnie spada dobra opinia o rookstayerach, ale tak jest naprawdę :)
Ale niestety, z dniem 9.07.2008r. skończyło się trapowanie, ponieważ poszerzono korytarze na Mino Hell i Wasp Tower ( Co nie znaczy że nie znajdziemy nowych miejsc :S)
Rook > Main xD

Fulcrum
09-07-2008, 14:55
Idiotyczne posunięcie ze strony Cipsoft. Od x lat były trapy, od x lat była zabawa, od x lat ginąłem przez trapy i naprawdę szkoda. ;-D

Dark Alphadron
09-07-2008, 17:40
Rookslayer -> Brak definicji. (Błędnie podana nazwa)
Rookstayer -> Przez analfabetów i "oryginali" nazywany Rookslayerem, co jest pisownią błędną i nonsensowną. (Co oni gromią? Wyspę czy nowych graczy?)
Rookstayer jest to gracz, pozostający w miejscu dla nowych graczy (Rookie -> synonim słowa Kadet, Nowicjusz i tym podobnych w języku angielskim) po osiągnięciu limitu poziomu. W Tibii oznacza to tyle, iż człek taki pozostaje na Rookgaardzie po zdobyciu 8 poziomu doświadczenia.
Rookstayerzy istnieją z różnych powodów. Część z nich pozostaje na tej wyspie dla klimatu, jaki w sobie ona posiada. Ot, mała wioska, parę potworów, które nie stanowią żadnego zagrożenia dla doświadczonego gracza, tudzież kilka silniejszych dla graczy bardziej doświadczonych.
Inna grupa Rookstayerów pozostaje na wyspie aby pomagać nowicjuszom i/lub wspomagać handel. To głównie oni zdobywają dobre oraz cenne przedmioty i sprzedają je nowym graczom. Kwestię ceny przemilczmy. Rookstayerzy także skupują ekwipunek od graczy, planujących przejść na Mainland, choć to raczej ci początkujący. Co bogatsi zbierają tzw. "rare" - czyli rzadkie przedmioty, jak na przykład wisienki, banany, czy - przed tym update - ciastka oraz mleko. Są także dziwniejsze kolekcje - ja na przykład posiadam w swoich zbiorach plecak pełen Small Axe.
Jedna z grup Rookstayerów działa wprost przeciwnie - uprzykrza życie mieszkańcom wyspy, poprzez tzw. trapy, czyli zablokowanie delikwenta w jakimś pomieszczeniu z potworami tak, by zginął, kradzież łupu, dobijanie potworów, obelgi słowne i tym podobne.
Wreszcie spora grupa Rookstayerów istnieje, ponieważ nie dają sobie rady na Mainlandzie. W głównej mierze dlatego, iż CipSoft w kilku(nastu?) ostatnich update stanowczo zbyt bardzo wzmacnia graczy z płatnymi kontami. Gracze z kontami darmowymi nie dają rady, gdyż miejsca do łowów jest za mało, a ludzi zbyt dużo - część z nich więc postanawia sprawdzić się na Rookgaardzie. CipSoft nie lubi Rookstayerów, ponieważ blokują oni miejsca łowów nowym graczom oraz przebijają ich oferty handlowe. Nie bez znaczenia jest także fakt, iż odsetek Rookstayerów z kontem PACC jest mały. Z tego wynika, że CipSoft sam sobie tworzy to, czego nie znosi.
Są także Rookstayerzy, którzy usiłują odkryć jakieś tajemnice, na przykłąd znaleźć drogę do Minotaura Maga czy Spike Sworda. O ile legendarne potwory są wątpliwe do dorwania - według mnie to są szefowie, którzy kierują atakami na wyspę (Mag - Minotaurów, Ghoul - nieumarłych, Tarantula dodana w tym update odpowiada zaś za plagę pająków), o tyle Spike Sword jest, a przynajmniej był, dostępny. Życzę im powodzenia - mam nadzieję, że ktoś w końcu odkryje tajemnicę.
Ostatnia grupa Rookstayerów to ci, którzy zostają "dla towarzystwa" - czyli chcą pograć z kolegami, którzy zdecydowali o byciu Rookstayerem, chcą należeć do tzw, "Elity Rookgaardu" (a przynajmniej do ludzi za takich się uważających) lub po prostu żeby pogadać z ludźmi lub zrobić imprezę na wyspie.
Oczywiście niektórzy zostają z więcej niż jednego powodu.
Sądzę, że te wypociny wyjaśniają temat dostatecznie. A przynajmniej w dość sporej części.
Pozdrawiam.
PS. Jeżeli przeczytałeś/aś cały post - gratuluję samozaparcia. (nie mylić z zatwardzeniem!) W nagrodę... a sam(a) sobie coś wymyśl. Ja nie od nagradzania jestem. ;)
@down
Dziękuję, sam pisałem.
@2down
A dziękuję, dziękuję... ;)

Anitaaa
09-07-2008, 19:09
@up
No, no... Nieźle... Sama bym tego lepiej nie ujęła : D. Moim zdaniem w tym tekście jest dobrze wyjaśnione to co się kryje pod słowem "rookstayer". ; )

P.S. Jak sam to napisałeś to gratuluje ; D

rukplajer
09-07-2008, 19:31
w nagrode otrzymujesz tytul noooba roku ;0

Ace70ne
10-07-2008, 12:14
@Dark Alphadron
Brawo :)

Co do tych którzy pisali że na Rooku nie ma atmosfery... Widocznie nie dorośli na współżycie w grupie osób.
Rookstayerzy to wg. mnie jedyna grupa graczy w Tibii którą stać na jaką taką przyjaźń z innym graczem.

Oj teraz to mnie bedziecie cytować ^^

Anitaaa
10-07-2008, 13:44
Rookstayerzy to wg. mnie jedyna grupa graczy w Tibii którą stać na jaką taką przyjaźń z innym graczem.

A ja się z tym zgadzam : ). Mam wielu hmm... może nie przyjaciół, ale baaaaardzo dobrych kumpli, i większość z nich poznałam grając właśnie Rookstayerem ; ).

Pozdrawiam moich znajomych z Amery ; )

rukplajer
10-07-2008, 13:51
70% to nooby ,a 30% sa porzadni

Ace70ne
10-07-2008, 17:17
@up
Cała sztuka to zadawać sie z tymi 30% ;)

@2up
Bo na mainie to na co innego sie patrzy...

Kocham Rookgaard btw.

SInGApOOre
10-07-2008, 18:20
rookslayerze? nie znam.. rokstayerzy? ok

Rocket Slayer
10-07-2008, 18:37
@down

Nie masz nic mądrego do napisania w temacie to znajdź inny. Tu nie ma licznika postów.

Rookslayer -> Brak definicji. (Błędnie podana nazwa)
Rookstayer -> Przez analfabetów i "oryginali" nazywany Rookslayerem, co jest pisownią błędną i nonsensowną.

...lub rookstyler

Wreszcie spora grupa Rookstayerów istnieje, ponieważ nie dają sobie rady na Mainlandzie.

Chyba dlatego, że nie wiedzą jak się tam kurczę dostać.

Część z nich pozostaje na tej wyspie dla klimatu, jaki w sobie ona posiada. Ot, mała wioska, parę potworów, które nie stanowią żadnego zagrożenia dla doświadczonego gracza, tudzież kilka silniejszych dla graczy bardziej doświadczonych.

Ot taka "fajna monotonia" =)

Jedna z grup Rookstayerów działa wprost przeciwnie - uprzykrza życie mieszkańcom wyspy, poprzez (...) kradzież łupu, dobijanie potworów, obelgi słowne i tym podobne.

Przyznam szczerze, że nie spotkałem się z taką grupą.
Kradzież łupu? po cholere rookstayerowi jakiś dodatkowy sword? Są za leniwi / mają wystarczająco dużo kasy by sobie darować.
Dobijanie potworów? Chyba to rookstayerom się dobija. Np mnie zawsze ktoś podbiegnie i zacznie nawalać minotaura mimo próśb.

CipSoft nie lubi Rookstayerów, ponieważ blokują oni miejsca łowów nowym graczom oraz przebijają ich oferty handlowe.

Que? Przebijają ich oferty? Give me a break, lol. O co Ci chodzi? Myślisz o tym, że dają np 10gp więcej za plate shield? Rookstayerzy (większość, mogą być wyjątki) nie interesuje się zbieraniem ekwipunku, który jest niezbędny do przejścia na następną wyspę.

Co do blokowania huntplace'ów to chciałbym dodać, że można się spotkać z czymś takim jak na mainie -> "I will be here for XX min, dont go here, leave"

rookslayerze? nie znam.. rokstayerzy? ok

R o o k s t a y e r. (ang. Slayer - zabójca) (ang. Stayer - bywalec, ktoś kto gdzieś zostaje)

ROCK-H4rD - be PRO

kthxbye

Gofin
10-07-2008, 18:41
A ja się z tym zgadzam : ). Mam wielu hmm... może nie przyjaciół, ale baaaaardzo dobrych kumpli, i większość z nich poznałam grając właśnie Rookstayerem ; ).

Pozdrawiam moich znajomych z Amery ;*

Sw33t :*:*:*:*:*:*

Dark Alphadron
10-07-2008, 20:08
Pobawmy się w counter-quote:

...lub rookstyler

O tym jeszcze nie słyszałem. Też nieźle i też błędnie.

Chyba dlatego, że nie wiedzą jak się tam kurczę dostać.
Bywają i tacy, których na Mainlandzie koszą jak zboże jesienią, lub którzy nie potrafią wydajnie expić bez PACC. A sporo takich. Szczęściem dochodzą nowe expowiska i dla darmowych, choć to kropla w morzu...

Ot taka "fajna monotonia" =)
Ano. :P

Przyznam szczerze, że nie spotkałem się z taką grupą.
Kradzież łupu? po cholere rookstayerowi jakiś dodatkowy sword? Są za leniwi / mają wystarczająco dużo kasy by sobie darować.
Ja niestety tak. Niektórzy, którym ktoś np. nie dał czegoś za darmo lub którzy spotkali się z niechęcią stają się złośliwi i właśnie tak robią. Kradną lootbagi (i ogólny łup) tylko po to, by wrzucić go do wody lub zniszczyć w inny sposób. Sam tak straciłem sporo łupu.

Dobijanie potworów? Chyba to rookstayerom się dobija. Np mnie zawsze ktoś podbiegnie i zacznie nawalać minotaura mimo próśb.
Znam to. Ale patrz wyżej - wspomniani złośliwcy istnieją i tylko czekają na newbie, któremu mogą przeszkodzić. Trąci paranoją, ale to niestety prawda.

Que? Przebijają ich oferty? Give me a break, lol. O co Ci chodzi? Myślisz o tym, że dają np 10gp więcej za plate shield? Rookstayerzy (większość, mogą być wyjątki) nie interesuje się zbieraniem ekwipunku, który jest niezbędny do przejścia na następną wyspę.
Tu miałem na myśli tych złośliwych, względnie tych wykupujących najlepsze przedmioty. A bywa i tak, że nowy gracz woli kupić np. Copper Shield niż Plate, bo różnica w cenie bywa niewielka, gdy sprzedają to ludzie, którzy nie oczekują zysku.

Co do blokowania huntplace'ów to chciałbym dodać, że można się spotkać z czymś takim jak na mainie -> "I will be here for XX min, dont go here, leave"
Tu akurat miałem na myśli expienie w miejscach najbardziej opłacalnych dla typowych graczy, np. Poison Cave czy (dla upartych i niepotrafiących wydajnie zdobywać doświadczenia) owo nieszczęsne Minotaur Hell. Poza tym - na mainie sobie może być, bo już na owym mainie są i do zakupu PACC przekonywać ich nie trzeba. A na Rooku - po cholerę komu? Nie zapominaj, że pisałem to z punktu widzenia CipSoftu - a przynajmniej z takiego, jaki uważam za ich punkt widzenia, wnioskując z ostatnich update i ogólnego zachowania.

ROCK-H4rD - be PRO

kthxbye
Farewell. Be vigilant.
@down
Reported za przekleństwa i obrażanie ludzi.

MikeRoyal
10-07-2008, 20:18
Jak dla mnie są to zjebane kutasy z mózgiem w dupie którzy boją się maina, na rooku nie ma nic zajebistego a co do akcji z w*****aniem nowych graczy to jest ich od huja, bija raty, botuja na nich dla kasy, trapuja na rotach i minosach, dobre czasy się skończyły.

Anitaaa
10-07-2008, 21:56
@ Gofin
Sw33t :*:*:*:*:*:*
Sweet i to jeszcze różowym... fuuu! : / ; D

MaLy123
10-07-2008, 22:11
ladnie opisane all ;)

Ace70ne
11-07-2008, 21:12
Jak dla mnie są to <cenzura>

Eh, tego szkoda nawet cytować.. Jak masz zamiar używać takiego słownika to pokręć sie z kumplami z fajką w gębie między blokami.
Drobne sprostowanie prosze pana:
1. Każdy gra jak chce! Jego czas, jego pieniądze.
2. Rookstayer też player, ma takie same prawa jak newbie.
3. Na ratach dla kasy botują gracze z maina, nie Rookstayerów wina że wbijają levele 9+...
4. Po pewnym server save koniec z trapami nie tylko na mh - może cie to ucieszy.

Nie toleruje takich postów, zastanów sie zanim coś napiszesz następnym razem

Azestowy
12-07-2008, 05:27
A może ktoś lubi po prostu rooka, co? TY egoistyczna... nie powiem co.

To do twórcy tematu.

GreenPeace
12-07-2008, 13:27
MikeRoyal

Ty jakieś niewyrzyte dziecko jestes czy co ? ADHD masz ? No bardzo mi przykro ale nie wypisuj takich glupot na forum :(.
Co do trapowania to masz racje ..
wiekoszosc rookstayerow trapuje , bloczy , kradnie bo i tak sa bez karni
< zaraz ktos powie ze nie wiekszosc>
na 10 spotkanych rookstayerow moze 1-2 zechce pomoc a reszta albo bedzie miala to w d**** albo bedzie probowala trapowac :(.

Dark Alphadron
12-07-2008, 13:31
Masz rację. Co nie znaczy, że każdy Rookstayer jest sk****synem. Większość mimo trapowania - pomaga, a trapy robią, bo uważają się za "ostatnich sprawiedliwych", którzy to tępią "noobów", przy okazji wybijając niewinnych graczy i innych Rookstayerów. Cóż, bywa.

Ace70ne
12-07-2008, 15:28
Sytuacja jest prosta:
Idzie sobie Rookstayer... Widzi dziesiątki graczy którzy go o coś proszą... W pewnym momencie spostrzega że tak sie nie da grać jeżeli chce osiągnąć jakiś levelowy cel :(
Zaczyna grać sam dla siebie. (prawdziwa historia :D)

Do newbie: A może byście sie tak postarali poradzić sobie samemu?

CycuRookslayer
12-07-2008, 16:09
@up

Dokładnie. Napisane było miliard razy ale i tak nikt nie rozumie - rookstayer nie ma określonych celów gry! Nie musi pomagać newbie,być miły i dawać itemki!

Ace70ne
12-07-2008, 17:08
@up
Co do celów - takowe wiele Rookstayerów posiada. Są i tacy którzy zrobili chara po to, żeby pomagać newbie. Znałem takich dwóch (jeden nie ma czasu na Tibie - nie gra, drugi na 16 lvl zaczął botować dla siebie).

Większość graczy robiąc rookstayera dla postaci (nie kasy) ma na celu wbicie jak najwyższego levela bądź jak największe wzbogacenie sie.
Btw. Na moich low lvl nikt mi nie pomagał, trapowali ale ja sie nie dałem. Da sie? B)

Morderff
12-07-2008, 17:30
Hmm... Ja raczej grałem bo zaciekawił mnie rook dużo czytałem o all zagadkach itp. no i jakoś zawsze mnie coś do tej wyspy ciągło...

GreenPeace
12-07-2008, 17:55
To niech chociaz nie trapuja nie kradna , nie blocza , nie zawalaja expowsik niech cipy zrobia drugi rook gdzie zostana przeteleportowani gracze powyzej 9 lvl ;) i niech siebie tam na wzajem trapuja a nie newbie i przynamniej nie beda expowsik zawalac

Arack
12-07-2008, 17:58
a niech bloczą kradną itp. jakąs rozrywka musi byc:D

@topic
ktoś musi jednak odkryć tajemnice spike sworda ^^

GreenPeace
12-07-2008, 18:02
Nie powiedzialbym moze dla ciebie bylaby to rozrywka dla tego trapowanego bynajmniej by nie byla :(.
Co do spike to tylko cipy oficjalnie wiedza jak go zdobyc i czy wogole da sie go zdobyc ...:P

Tocallo
12-07-2008, 19:57
@up
Może jeszcze tego nie wiesz, wiec ci uświadomię :

IDŹ PRECZ!

Perfect*Doll
14-07-2008, 08:09
Eee...
Ten temat jest bez sensu i wnoszę o jego usunięcie.

Apropo "po co są rookstayerzy?"
Są po to, żeby pomagać innym, newbie, którzy nie są jeszcze wchłonięci w grę, którzy po prostu nie potrafią grać, bo nie bardzo wiedzą o co chodzi.
Rookstayerzy są po to, bo widocznie im się na Rookgaardzie podoba, to rzecz ich gustu i ich upodobań.
Na Rookgaardzie jest wiele zagadek, nieodkrytych tajemnic, które Rookstayerzy próbują poskromić, w celu czerpania z tego satysfakcji.
Satysfakcję również czerpią z tego, że na Rookgaardzie trudniej jest wbić lvl oraz skille, a na Mainlandzie to jest za łatwe.
Rookstayerzy są po to, by się bawić, obojetnie, jak kto woli czy na Rookgaardzie czy Mainlandzie, ale tutaj mówimy o Rookstayerach.

A to Pana pytanie jest bez sensu.
Proponuję założyć wątek: Po co gracze wychodzą na Mainland?

Bez poważania.
Perfect*Doll