Pokaż pełną wersje : Światy - NoN pVp vs zwykłe...
Siema
Grałem na wielu światach typu : Hiberna, Antica, Danubia , Inferna. Zawsze na którymś z tych światów coś mi nie pasuje. Na Hiberni nabiłem sobie 49 lvl, i łatwo padłem w czasie wojny, potem zostałem " zezłomowany " bo z 49 lvl zrobił sie 13 lvl. Antica, Danubia, Inferna ... tam było podobnie. Wkurzało mnie PK, co chwilę idę i się boję że zaraz napadnie mnie jakiś nieznajomy PK. Dlatego wybrałem świat tym razem : Luminera - non pvp. Przynajmiej tu mnie nikt nie zabija. Ale gdy już nabiłem sobie 22 lvl żałuję, bo strasznie nudno. Na światach NoN pvp nie ma sensu zakładać gildii, a jak już to po to by chodzić razem na quest, hunt i wogóle. Brak mi wojen, bicia innych br którzy mnie wkurzali. I wpadłem na pomysł który jest oczywiście niemożliwy do zrealizowania. Otóż pomyślałem że można by było zrobić na jakiś czas "Zamianę". Czyli zamienić NoN pVp na zwykłe, a zwykłe na NoN pVp. Wiem że wyglądałoby to idiotycznie ale cóż, można spróbować ;P Nie wiem czy to da radę, a wy jak sądzicie. Może by cipsoft dał rozrywki trochę światom non pvp czyli wojny, bo naprzykład dla mnie kiedyś wojna to była rozrywka a teraz...nuda, nuda, nuda. Ciągły exp, tylko exp bo ja nigdy nie trenuję skillii --.-- Więc jak, moze napiszmy list do Cipów i powiedzmy o tym pomyśle...to znaczy, jeśli wam się spodoba co mi się zdaje że to raczej też niemożliwe. Prosze o odpowiedzi... chcę wiedzieć czy dałoby radę to wypalić.
Według mnie to głupi pomysł.
Chyba nie myślisz, że cip specjalnie by wysłuchał ciebie :)
Ja na non pvp byłbym najbardziej za wprowadzeniem możliwości walki w trybie party. Już by było ciekawiej. Ktoś noob, ty wanna fight on NO! no i wszystko jasne ;)
Didek Boys
29-12-2005, 16:45
Po 1 nie chciałbym z harmoni robic światu pvp bo:
po 1.mam troche dlugów
po 2.grałem na pvp i zawsze dedlem i mi dobre itemy wypadaly :P X(
Moim zdaniem świeaty Non-PvP są dla ludzi którzy boją się grać w tibie, bo będąc na 8 lvl i krzycząc w depo "fri ijtanz plax" naraziły się jakiemuś h-lvl.
Ja na non pvp byłbym najbardziej za wprowadzeniem możliwości walki w trybie party. Już by było ciekawiej.
No właśnie to jest zrobione po to aby nie móc trenić. Tylko w sumie po co skilowac na Non-PvP...
mi się wydaję że światy non pvp nie są tylko dla noobów i jełopów. Grają tu tez fajni ludzie tylko po prostu musieli zaludnić server -.-
Świat non-pvp jest równie fajny, jak zwykły świat.
Mówisz nuda: Super, najlepiej być hunted od jakieś PA, paść od PK ale fajne ****a jest nie?
Mówisz grają tu Ci, którzy boją się grać: Strasznie się boję, nieee znowu on! Teen... Red scull...
Przestancie gadać głupoty, że głupio się gra na non-pvp, tylko sami sprawdzcie, potem mówcie.
Marczyk19
29-12-2005, 17:51
Ja pierwszy raz grałem na swiecie PVP i ciagle dedałem, bo jakiemus noobowi sie nie sopdobałem a ON MUSIAŁ mnie zabic! Przez to rzuciłem tibie na 4 miesiące. Ale zalależli sie koledzy, którzy mi pomogli na świecie non-pvp za co im bardzo dziękuje. Dzieki im nadal gram w tibie bo nie muesz sie bać wlogować w jakimś sklepie i obawiać sie, że ktoś mnie zabije. :p
Moji znajomi, ktorzy graja na non pvp to straszne noobki :) ( newbki ) grali na pvp, padli raz poplakali sie i poszli na non pvp heheh i tam sa kozacy
a co do zamiany to glupi pomysl :P :D
Mloda1348
29-12-2005, 18:16
ja tam wole pvp bo na no pvp nie mozna nikogo zabic i po jakims czasei na takim serwku zaczyna sie nudzic.Dlatego ja gram na pvp:P i jest coolersko to nic ze sie troszke boje ale adrenalika jets zawsze wskazana:P a przynajmniej na pvp mozna sie jakos wykazac .To moje malutkie zdanie:P :baby:
Taki siaki mag
29-12-2005, 18:24
Ja mam inne doświadczenia:
1.Najperw grałem na Celeście (NoN PvP) i było fajnie, jakoś sie grało, a gadanie że cie nie zabiją to bzdura. Jest niewielka szansa, że colo przyjdzie z qmplami tam gdzie expisz i ci zbloczy = dead.
2.Potem na Emperze (PvP) też grałem, miałem tam 37 levelek i sie jakoś grało, czasem sie jakiegoś skullka huntneło i rox. Ale i PvP ma minusy, poniewarz mój klega, który miał 60 + level razem z gildia zostali huntowani przez Brazoli, bo oni chcą tylko żądzić an serwie. Po co grać, skoro się nic nie ogsiągnie.
3.Tera Kyria, podobno PACCOM POLAKOM jakoś idzie, więc KYRIA rox.
A pomysł nawet, taki fajny poniewarz taki serwer raz PvP a raz NoN PvP byłby fajny, można by poexpić w spokoju. Ale to tylko moje zdanie.......................
Jakto po co skilować? Żeby potwory bić. Rozwiązanie, że na party można walczyć by było najlepsze.
Morun Kous
29-12-2005, 19:29
Szczerze mówiąc na non-pvp jest troche nOOb'ów (raczej więcej niż na pvp), i taki pomysł walki tylko w party według mnie jest świetny. Np: Jakiś koleś Cię wkurza, i niemasz jak go zabić, a on odrazu nieche dać party (powiedzmy, że nie jest nOOb'em), no to Ty za jakiś np. miesiąc czy coś niby się z Nim zaprzyjaźniasz, bierzesz Go w party i BUUM (typek leży).... . Ale jest to tylko moje zdanie... .
Moim zdaniem lepiej zeby na serverach pvp 1-2 dni w tygodniu bylo non-pvp, a na non-pvp wlaczyc na okres 1-2 dni pvp. Wtedy red skulle, lub huntowani mogli spokojnie poexpic a na serverach non pvp gracze mogli dopasc swoich wrogów.
Rabanbar
29-12-2005, 19:57
@up: To by duzooo tego expa nabili w dwa dni. Tak samo przez dwa dni mozna siedziec w depo jak jest wlaczone pvp. Przydalo by sie mozliwosc zabijania w party dla rozstrzygania wojen w regularnych bitwach.
wyobrazcie sobie 2 knightow w part siedzachych na bocie i trenujac skile 12h dziennie -.- zalosne i nikt ich nie zabije.... bo mogoa byc na pietrze gdzie sa schody -.-
Wybierajac server pvp niechcilaem zeby to byl non-pvp wole tak jak jest tak wybralem jak dostane hunta albo mnie zabija trudno taki servier tak wybralem moj wybor i trzeba poniesc konsekwencje tak samo z non-pvp niemoge skillowac nudno tak wybrales twoja sprawa zmien serv.
Niechial bym zeby z Julery zrobili non-pvp jakbym chcial non-pvp to bym wybral taki serv i gral tak samo jakbym gral na non-pvp.
Wybierajac jedno niemozesz miec drugiego musisz przyjac zalety wyboru tak samo jak i jego konsekwencje.
Otóż pomyślałem że można by było zrobić na jakiś czas "Zamianę". Czyli zamienić NoN pVp na zwykłe, a zwykłe na NoN pVp. Wiem że wyglądałoby to idiotycznie ale cóż, można spróbować ;P Nie wiem czy to da radę, a wy jak sądzicie. Może by cipsoft dał rozrywki trochę światom non pvp czyli wojny, bo naprzykład dla mnie kiedyś wojna to była rozrywka a teraz...nuda, nuda, nuda. Ciągły exp, tylko exp bo ja nigdy nie trenuję skillii --.-- Więc jak, moze napiszmy list do Cipów i powiedzmy o tym pomyśle...to znaczy, jeśli wam się spodoba co mi się zdaje że to raczej też niemożliwe. Prosze o odpowiedzi... chcę wiedzieć czy dałoby radę to wypalić.
Dla Non Pvp już istnieje coś takiego i nazwa się "Test Server"
Niema to jak po pół roku expienia na non pvp nieżle się zabawic na teście :)
Miłosz, a wiesz jak tego test servera włączyć -.- bo ja mało gram i nie jestem wkojarzony ;p Weź mi powiedz
wyobrazcie sobie 2 knightow w part siedzachych na bocie i trenujac skile 12h dziennie -.- zalosne i nikt ich nie zabije.... bo mogoa byc na pietrze gdzie sa schody -.-
ctrl+r [limit 10 znakow]
Raiderek
01-01-2006, 11:55
Ja tam mam złe wspomnienia z Non-pvp...
Mój pierwszy server (taki oficjalny, jeszcze poł nobkiem byłem ^^)
Harmonia...
Wtedy DragonHeart miał 80lvl gdy ja 14 xD
No nic.. Thiefów, blokerów, lurerów (wtedy), było tyle żę nie wytrzymałem.
Przeniosłem się na pvp.
TU jest całkowicie inaczej!!
Każdy gracz respektuje innego... Bo wie że może mieć kłopoty.
Tu można sie stać "prawdziwym" graczem.
No i fakt że noobów jest DUŻŻŻŻo mniej, nawet jak są to nie są szkodliwi tak jak
na non-pvp.
Grałem na non-pvp i pvp.
I okres kiedy grałem na non-pvp zaliczam do najgorszego w moim życiu Tibijskim.
Ps, przed Harmonią była Hiberna :)
Ale wydarzenia z tego servera przyćmiła mgła czasu...
Miłosz, a wiesz jak tego test servera włączyć -.- bo ja mało gram i nie jestem wkojarzony ;p Weź mi powiedz
Test Serva to Cip Soft włącza;]
I ostatnio pojawia się jeden na jeden update.
Masz małą szanse na niezauważenie testa bo zawsze każda tibijska stronka o nim pisze ;]
Wiecie dlaczego ja nie gram na normal pvp ? Powód jest prosty - Red Skull ! Jeśli mam zabijać każdego thiefa, i po 3 takich ubitych noobach dostac red skulla za unjustificed player killing(!!!) i przed wypadaniem całego eq nie uchroni mnie nawet AoL, to do h**a , wole ich nie dotykać ! ! !
Palek Demon
02-01-2006, 19:04
Ja wole Non-pvp na pvp boje sie na 10lvl wyjsc z miasta bo mnie ktos zabije itd.itd a na pvp poprostu ignoruje noobow krzyczoncych w carlin "fri ItAns"... a gdy sie ma wienszkszy lvl to kumple to nie nooby idze z nimi pochuncic itd
Mastersasek
03-01-2006, 07:11
Ja wole Non-pvp na pvp boje sie na 10lvl wyjsc z miasta bo mnie ktos zabije itd.
I właśnie ta wypowiedź utwierdza mnie w moim przekonaniu ,że światy non-pvp to są dla nooobów.
I właśnie ta wypowiedź utwierdza mnie w moim przekonaniu ,że światy non-pvp to są dla nooobów.
LuL ty tu chyba jesteś noobem -,- Czy to, że kogoś walki pvp nie ciekawią, a skoro nie ciekawią i ma zarazem uniknąć niepowołanych walk pvp (PK) to gra na non pvp to znaczy, że to noob? Ludzie różne gusta mają, ja np. nie lubie 13 latków, bo to nooby i co? Pff.... narf
Teraz se napiszesz, co ma wiek do tego czy ktos jest noob. A co ma świat do tego że ktos jest noob? Przeczytaj może temat "Czy wiecie wogóle kto to jest noob?" i sie dopiero odezwij, a jak nie, to zapraszam do książek :d
Sayanin91
05-01-2006, 18:25
Moim zdaniem świeaty Non-PvP są dla ludzi którzy boją się grać w tibie, bo będąc na 8 lvl i krzycząc w depo "fri ijtanz plax" naraziły się jakiemuś h-lvl.
No właśnie to jest zrobione po to aby nie móc trenić. Tylko w sumie po co skilowac na Non-PvP...
twoje zdanie jest ch**a warte niektorze graja na non pvp bo maja naprzyklad dosyc PA ? X(
a skiluje sie na non pvp po to zeby potwora zabic w kilka sakund zamiast meczyc sie nie wiadomo ile :baby: z dobra bronia i skilami mozna chodzic na lepsze potworki itd...
Gracze ze światów pvp może byście najpierw zagrali na Non Pvp a pózniej oceniali co? ;) (nie mówie tu do wszystkich)
Palek Demon
05-01-2006, 19:15
A Ja Twierdzę że ty jesteś n00bem Mam dosyc Pa i Pk Którzy Chodzą i zabijają za nic na non-pvp mam 40 knighta i trenielm na potworkach jakos sie dalo (75/75) a noobow to sie poprosyu igoruje i mieszka sie w kazz/veno tam ich jest malo bo nieznajom tych miast :D :p :evul:
A według mnie b. dobry pomysł ;) Na nPvP powinny być wojny (miedzy gildiami) ... ale jakim sposobem to zrobic to juz nie mam pomysłu ;) Moze wam sie cos nasunie ;) BO nudno troche na nPvP. :baby:
@EDIT
Oryginalnie napisane przez Mastersasek
I właśnie ta wypowiedź utwierdza mnie w moim przekonaniu ,że światy non-pvp to są dla nooobów
SAM jestes noobem a bardziej lamqa ... grales keidys na nPvP ? Nie no to sie nie odzywaj
Hmmm. A moim skromnym zdaniem przydalyby się areny na światach non-pvp do rozgrywania walk między gildiami . Kilku poziomowe areny z ukształtowaniem terenu i mogło by być fajnie . Ale to tylko marzenia ;(
Nom dośc fajny pomysł z tymi arenkami. Albo wiesz ktoś chce 1 vs 1 to idzie na arene i sie biją. Ale jednak wg.mnie lepszy jest pomysł taki żeby z 2 dni było na walki pvp ;)
Jabadabadu
08-01-2006, 20:19
Nyksus co ty wymyśliłeś? Non-pvp na pvp i odwrotnie?
:p PARANOJA
Tomcio Pall
08-01-2006, 20:43
Dobry pomysl z tymi arenami:P. Ale to tez by bylo tak ze knightowie by ,ogli skillowac na macro 12h. Raczej niech nPvp zostanie nPvp a Pvp tez Pvp,
MATI9630
09-01-2006, 07:25
Ktoś pisał, ze na non PvP nie ma szacunku..
Taaa.. pewnie.. widać, ze coś takiego jak chociażby Game Chat miałes wyłaczone...-.-"""
A ci co myslą, że non PvP jest tylko dla noobów, to sami sa noobami. Ilu jest noobów na PvP? Najpierw mówisz, że non PvP noobowske plxor, a potem, jak cie PK dorwie, to "NOOOOOOOOOOOOOOP X( X( :( :( !!111". Niestety, taka jest prawda.
I jeszcze ostatni agument - a jak nooby są zakoffane w Tibii to gdzie idą? Na PvP, by potem PA/PK innych. ;)
Świat non-pvp jest dla ludzi którzy nie graja w tibie kazdego dnia, jest to świat dla ludzi ktorzy nie maja za duzo czasu grac w tibie i maja szanse sie na tym świecie wybic. Jak któs mało gra i padnie na pvp od głupiego pk odrabia lvlem duzo czasu a na non pvp jest narażony na strate lvla codziennie...Co do tego żeby zamienić pvp na non-pvp a non-pvp na pvp: na światach non pvp łatwiej zrobic wysoki lvl i tam przewaznie graja ludzie okolo 200lvla (pancras dragonheart 198~ rp - harmonia) i gdyby nagle zamienic non pvp na pvp pancras i jego kumple (penancea i herganon, ponad 170 rp i ponad 170 ek) siali by groze i zniszczenie:P Aczkolwiek przyszlo by kilku polakow i zabiło tych nobów;D Polacy by sie zebrali i pancras nie zrobil by 200lvla :evul:
Quezacoatl
09-01-2006, 12:00
Ludzie przestańcie głupoty gadać non-pvp wcale nie jest złe.
Mówicie że nie ma adrenalinki, jak nie? Idziesz na DLa i masz adrenalinki.
Ja nie lubie tylko jednego, głupich skulli X( Bezsens zabije noobka dostaje skulla, przychodzi 2 jego kumpli i ... mam red skulla XD
Dlatego gram na 2 serwach, non-pvp jak chce spokojnie poexpić/iść na hunta
i e-pvp jak chce tej "adrenalinki" i sobie na wojenke iść.
Co za problem, a jak chce wypróbować jak moja postać z non-pvp daje sobie rade w walce z PK, to czekam na test server i tyle.
@Qbaloz
Żebyś wiedział że mam mało czasu ;)
Najbardziej nie lubie logować się na e-pvp po długiej nieobecności. Jak otwieram tą skrzynke w dp i czytam te wszystkie listy ze zleceniami... (jak dorosne będe chyba płatnym mordercą :p ) ale co można, taka praca...
Niektórzy mówią że światy non pvp są dla noobów, ludzi którzy nie umieją grać i którzy nie chcą andrenalinki. A więc, nie raz widziałem jak niektórzy z was wychwalali ludzi z Secury (nonpvp) + Harmoni (nonpvp).
Na Antice zabijesz kolesia na Securze zabijesz potworka. Jaka w tym różnica? Da ci satysfkację to że sam zabijesz kolesia na 30 lvl + samemu mając 15 lvl +. Możesz tak samo zrobić zabijając na Securze dragona na 15 lvl +
ciemne dropsy
09-01-2006, 13:12
Oczywiscie ze ogromna przewage ma pvp. Pkowanie to swieta sprawa, szczegolnie we dwoch, w zgranym duecie mozna powalic sporo mocniejszego rywala. I to daje frajde. A takie expienie expienie expienie expienie to przeciez zanudzic sie mozna.
MATI9630
09-01-2006, 17:25
Niektórzy mówią że światy non pvp są dla noobów, ludzi którzy nie umieją grać i którzy nie chcą andrenalinki. A więc, nie raz widziałem jak niektórzy z was wychwalali ludzi z Secury (nonpvp) + Harmoni (nonpvp).
Na Antice zabijesz kolesia na Securze zabijesz potworka. Jaka w tym różnica? Da ci satysfkację to że sam zabijesz kolesia na 30 lvl + samemu mając 15 lvl +. Możesz tak samo zrobić zabijając na Securze dragona na 15 lvl +
Da Ci satysfakcję.. jeśli jako 15 lvl, który skilluje-botuje, ma super eq od swojej lepszej postaci, zabije 30 lvla po haku.. owszem jest satysfakcja "biała".. parę innych takich akcji, a satysfakcja się "zaczerwieni" ;)
a po co wam ta frajda... mnie jakos nigdy jak gralem na pvp nie ciagnęło żeby kogoś pkować... a miałem raz lvl master sorcem 72 i jakoś nigdy nie miałem okazji pkowania ;P
HEHEH
Na non pvp wcale niema zle coprawda czasem chcialoby sie pvp na 1 dzien zeby wyciac tych wszystkich noobow i kozakow ale sa na to inne sposoby :evul:
gram na non pvp bo wszedzie gdzie gralem wczesniej hunt od BR czy SWE
po jakims zcasie ma sie jzu tego dosc porzadnego lvla nie da rady zrobic bo lataja za toba i cie hunca a placic im nie bede hehe
i tak ja i wielu kumpli z pvp przeszlismy na non pvp :] i sa normalni ludzie nie tylko nooby jak uwazacie
Ja mam swoją ideę (wiem - głupią :) ).
Myślę , że można zrobić świat główny (np. "Centrala" xD). Następnie dać możliwość wyruszenia tam od człowieka za np. 5k. Na miejscu są domki i miejsca odpoczynku. A w 3 budowlach teleporty na poszczególne światy (1 budynek - PvP ; 2 budynek - Non-PVP ; 3 budynek - PvP Enforced). Ale to chyba trudne w wykonaniu ;)
A osobiście wolę PvP. Daje nam możliwość zemsty , a na 50 - 100 lvl'u już niewielu chce z tobą walczyć ;]
Major Doomus
10-01-2006, 16:32
Sam gram na Guardii i z własnego doświadczenia wiem że pełno tm noobów, debili i złodziei... jak ktoś mnie drażni chciałbym go rozwalic i nie moge xD ale przynajmniej cierpliwośc mi się wyrobi :)
Z kolei ze światami PVP jest źle dla low-lvli, idziesz se na trolle a tu przychodzi mag wzywa scorpa ten cie zatruwa, blokuje cie do deda i cyk =.=
Podsumowanie: Mógłby powstac świat w którym raz na np. 2 godziny z Non-Pvp zmienia się na PVP i odwrotnie ^^
tragiczny
10-01-2006, 17:11
Servery non pvp powinni wybierać Ci co zaczynają grać po raz pierwszy. Powód - zaliczenie zgonu z reki innych graczy może bardzo zniechęcić, sam żałuje ze sie szarpnołem na pvp, ale nieznałem zasad na jakich to działa a teraz juz niemam checi zaczynać po raz drugi.
Gra powinna przyciągnoć i trzymać przy sobie, a ciągłe padanie w tym niepomaga
Jeśli ktoś pogra w spokoju polvluje pozna świat powinnien przesiadać sie na pvp
@tragiczny
wg. mnie tak nie jest. Ja zaczynałem na Inferni. Pierwsza moja postać była na Inferni z lvl 48. Beż żadnego deda ale za to zabijałem codziennie po 5 typów z czego miałem bardzo dobre eq. Przeniosłem się z Inferni na Hiberne, potem z Hiberny na Antice (29 lvl), dalej była Saphira ( 31lvl) i na koniec Luminera (25 lvl obecnie + rookstayer:P ) z Czego najlepiej gra mi się na Luminerze;P Chociaż tutaj jest więcej noobów i każdy cię wkurza bo wie że nie możesz się zemścić ;P
Don Toro
11-01-2006, 12:30
Odrazu powiem, że grałem na świecie pvp i wiem jak tam jest. No właśnie... średnio. Nie można ani skillować bo PK (raz się na mnie [knight] rzucił o 11 lvl slabszy paladyn bo myślał, że jestem afk ale miał pecha). Na hunt też bo niewiadomo kogo się spotka po drodze X( . A na non pvp? Mi bardzo przypadł do gustu ten tryb rozgrywki. Można spkojnie skillować. Fakt bywa, że przylezie jakis cham/n00b i pomimo grzecznych próśb zabije potworka (najgorzej, że to często są Polacy), ale jest tu dużo miłych osób. Przykład? Taszczyłem lootbag i patrze biegnie jakiś typ do woreczka (28 knight).W tej samej chwili się pojawił na ekranie sorc 19 lvl i... pomógł mi zanieść loot do depo (wartość 2.5k). A żeby było śmieszniej zlodziejem był Polak a pomógł mi BR, którego pierwszy raz na oczy widziałem.
Wnioski: non pvp nie są gorsze od światów pvp. trzeba się "nauczyć" tam grać. A ludzie? Jak wszędzie. Sporo n00bów ale można spotkać naprawde miłe osoby.
Dziękuje za uwagę :]
Ja tam się nie boje ale wole non-pvp ! Przynajmniej nie będzie mnie nikt huntować z jakiś dziwnych powodów a tak mi się często zdarzało , a na non-pvp , jak pare osób wcześniej mówiło, nie ma samych nOObów, lecz bardzo dużo spoko wiary !
moze mi ktos napisac co to znaczy
PvP-enforced
przy wyborze serwera
Crazy Mage
17-01-2006, 22:45
dobry pomysl to by byl jak by zrobili naprzyklad pvp po 24 czy jakos tak :)a rano znow non pvp
Knight Simon Dark lord
18-01-2006, 12:20
ja grałem na non-pvp Harmonia 36 ms i przeniosłem sie na obsidie i wcale nie jest tak tam źle nie pogardzam pvp i non-pvp tylko na non-pvp są ludzie praktycznie mocni w gębie (nie wszyscy ofcors) a na pvp jak ktoś coś powie mozna z nim to "wyjaśnić" :evul:
Moim zdaniem swiaty pvp so lepsze od tych non-pvp bo czasami mozesz sobie zaszalec jak masz wyzszy lvl :)
suchyxxx
18-01-2006, 14:49
Na światach pvp w wojnie jak jesteś w gildii to cała twoja gildia i ty możecie dostać kasę od przeciwników za to że oni się poddadzą i wykupują się aby nie byli hunted.W dodatku jak zabijesz człowieka to loot jest ciekawy i masz satysfakcję a na non pvp można co najwyżej zlurować potwora i też jak przeciwnik zginie to nigdy nie wiadomo czy dostaniesz coś z jego ciała bo nooby ci zabiorą.Pvp nie jest taki groźny jeżeli jesteś miły.Można tu zarobić sporo kasy z wojen jak i mieć prawdziwych przyjaciół a nie takich co się okazują złodziejami na non pvp potem.Mogliby na non pvp wprowadzić opcję duel mode że jak dwie osoby zgodzą się na walkę ze sobą to mogą się bić i po problemie.Ale i tak większośc noobów by nie chciała z Toba walczyć tylko Cię powyzywać.
ja tam wole pvp bo jak ktos cie wnerwia to mozna sie odegrac i jest o wiele ciekawiej. to nic ze czasami dobre itemy wypadaja. zycie to nie bajka! :p ale przynajmniej troche sie pobic z innymi mozna :p
paffelek
12-02-2006, 23:09
Chyba nie myślisz, że cip specjalnie by wysłuchał ciebie :)
Ja na non pvp byłbym najbardziej za wprowadzeniem możliwości walki w trybie party. Już by było ciekawiej. Ktoś noob, ty wanna fight on NO! no i wszystko jasne ;)
właśnie wpadłem na taki sam pomysł :D
wchodzisz w party i mozesz np. trenowac :D a jak nie jestes w party to nie musisz sie bać PK :D a jesli chcesz duela to party i jazda xD
jaruczek
14-02-2006, 12:53
wypowiedzi typu "na non-pvp graja tylko nooby" wystawiaja same za siebie ocene o autorze -.- ja gram na Harmoni - serverze Non-PvP ponieważ w tej grze i tak trudno o lvl a widmo stracenia go przez jakiegoś barana jest dołujące
Mc macio
14-02-2006, 14:26
Ja gram na non-pvp moim main charem od niedawna bo znudzilo mi sie odrabianie lvl na e-pvp i pvp.
Wole zeby to inni robili jak ja tam w miedzy czasie pekuje swoimi starymi charami:D
i raczej noobem niejestem (in my opinion of course)
Gregoire
14-02-2006, 14:39
Poczytalem i przejrzalem wasze posty i nie raz mi sie zal zrobilo niektorych - ale to tak na boku.
Swiaty pvp i non-pvp maja swoje wady i zalety.
Na non-pvp jak ktos gral to wie jak jest: mnostwo noobkow itp (nie wszyscy ale znaczna wiekszosc, wlacznie z high levelami), zlodzieje loota - wyniesienie lootbaga do miasta (zakladajc ze nie masz postmana) graniczy niemal ze z cudem, bezkarnie ludzie moga Ci wchodzic na expowiska, a Ty jednynie mozesz porposic zeby wyszedl lub sprobowac cos lurnac na niego.
No i oczywiscie brak zemsty na innych graczach.
Jak slysze wypowiedzi typu, ze na pvp sie nie da grac bo na kazdym rogu czai sie pk, to poprostu mi rece opadaj - jak ci ludzie expia skoro wszedzie pk i all siedza w swiatyniach ze strachu??.
Po pierwsze jesli masz lvl 8-15 to raczej nie staniesz sie celem dla racjonalnego pk liczacego na zysk, bo co z Ciebie wypadnie ?? Dwarven shield lub scale armor i pare gp ledwo uzbieranych na rotach??.
Wojny Gildi tez Ci nie groza, najczesciej gildia wypowiadajaca wojne daje czas na opuszczenie gildi (ok 24h) bez zadych konsekwencji w wypadku przegrania wojny.
Najgorsza zmora swiatow pvp jest to wystepowanie zjawiska pod nazwa PA-Power Abusing. Bardzo czesto zdarza sie, ze 20 lvl przegania z expowiska 50 lvl, gdyz jego brat/wujek/znajomy z rl jest w najsilniejszej gildi. Jednak wole PA, niz calkowita loteria czy mi uda sie dzis wyniesc loot czy tez nie, czy ktos wejdzie mi na spawn i bedzie go blokowal czy tez nie. Na pvp wystarczy najczesciej walnac takiego noobka z hmm czy z innej dostepnej broni na wyposazeniu i zmienia zdanie - a nie jak ktos napisal nizej ze nie gra bo na pvp bo ma red skulla od zabijania zlodziej itp ( za przeproszeniem tylko idiiota robi sobie unjusty na lov levelach, nawet pk).
Tak wiec powiedzmy sobie szczerze, ze swiaty pvp sa znacznie lepsze i przyjemniejsze do grania (zwlaszcza te stare) niz non-pvp.
Nie krytykuje ludzi ktorzy graja na non-pvp, ale ja ich poprostu nie rozumiem.
Kind Regards
Karwal
jaruczek
14-02-2006, 20:37
heh wypowiedź Gregoire'a jest najsensowniejszą wypowiedzią jaką miałem okazje od długiego czasu czytać :) ale ja i tak zostaje przy światach non-PvP :P
Danrahses
16-02-2006, 13:26
Ja sądze, że każdy świat jest dobry. Każdy ma plusy i zalety.
Wiele osób pisze, że na pvp można z gildią zbierać kase z haraczy, można ją dostać za zdjęcie hunta, ale pamiętajcie wy możecie być w tej gildi z której się zbiera kase i co wtedy? Pvp są lepsze dla Hlvl, ale jak się jest w panującej gildi, znam dużo histori osób który musieli kończyć z światem na którym mieli pon. 100 lvl bo dostali hunta lub przegrali wojnę i co wtedy rok grania stracony? Dlatego ja wole non pvp tam można spokojnie expić, te serwery są bardziej dla osób, które mało grają w tibie. Wadą non pvp są nooby przez duże "N", ale jak się to przetrzyma, tak jak PK na pvp to nawet fajnie się gra. Na pvp trzeba się nauczyć walczyć z PK, a na non to z nubkami :D . A jesli się komuś nudzi na non to tam też przecież są wojny, tylko że wyglądają innaczej niż na zwykłych światach.
Ja bym na non-pvp nie umiał grać, przyjdzie ci jakiś noobek, zabierze loota i co? Palcem mu pogrozisz? Ja gram na pvp i tylko raz zginąłem z ręki pk.
Na światach pvp w wojnie jak jesteś w gildii to cała twoja gildia i ty możecie dostać kasę od przeciwników za to że oni się poddadzą i wykupują się aby nie byli hunted.W dodatku jak zabijesz człowieka to loot jest ciekawy i masz satysfakcję a na non pvp można co najwyżej zlurować potwora i też jak przeciwnik zginie to nigdy nie wiadomo czy dostaniesz coś z jego ciała bo nooby ci zabiorą.Pvp nie jest taki groźny jeżeli jesteś miły.Można tu zarobić sporo kasy z wojen jak i mieć prawdziwych przyjaciół a nie takich co się okazują złodziejami na non pvp potem.Mogliby na non pvp wprowadzić opcję duel mode że jak dwie osoby zgodzą się na walkę ze sobą to mogą się bić i po problemie.Ale i tak większośc noobów by nie chciała z Toba walczyć tylko Cię powyzywać.
Ta tez o tym myslalem, duele na npvp bardzo by sie przydaly.. Hmm duele gildowe takze .. Moze ktos wyjdzie z ta inicjatywa na forum tibia.com:baby: ?
Co to @up
Na npvp graja tez normalni ludzi.. niestety newbie najczesciej tak postepuja, ze kradna. A przyjdzie taki czas, ze zlodziej dostanie za swoje (blok, trap, lur ;])
Na nonpvp możesz bardziej poznać się na człowieku. To tutaj dowiesz się jaki ktoś jest naprawdę, bo jak Ci się coś nie spodoba, to on nie będzie sie bał ze go zabijesz, nikt nie wchodzi Ci w dupe tylko dlatego że sie Ciebie boi. Tutaj można znaleźć prawdziwych przyjaciół, a nie takich, którzy chcą Ciebie mieć jako protektora.
Tutaj możesz zawierać ciekawe znajomości, bez fałszywych podtekstów, bo ja mam wrażenie, że właśnie o to chodzi w tibii. Żeby zawierać ciekawe znajomości z naszymi kolegami z innych krajów, owszem liczy się też lvl, skille czy eq ale czy to jest najważniejsze?
Nie będe oceniał stylu gry tych na pvp i na nonpvp, nie będe oceniał światów bo jeden jest dla jednych, inny dla drugich i każdy wybiera to, czego od tibii oczekuje.
Zeezowaty czzlek
16-02-2006, 18:38
non pvp rulez!LOL na 8 levie lazisz na GSy z kumplami i nikt cie nie zatlucze.
Don Toro
16-02-2006, 18:49
Co za głupoty tu wypisujecie! Na non-pvp nie da się skillować?! Congatulations you advanced in głupota. Nie twierdze, że nie natrafi się na chama, który perfidnie zabije potwora i jeszcze od noobów zwyzywa. Ale (przynajmniej mi) taki degenerat trafia się w stosunku 1:30 osób które przechodzą obok mnie skillującego. Jeżeli kulturalnie się popsi "no kill this slime/dwarf... because i train with him" w 90% przypadków to działa.
Ta ^_^ wystarczy grzecznie poprosic ;] tak samo jest z expowiskami x]
@up up Den toro
To masz szczęscie, bo ja bym tę proporcję zmienił na 1noob na 5 normalnych graczy.Z czego 60% noobów to polacy.
Yyy na Celescie to niestety noobkami sa br ;{:
a) Br?
b) no
No to kill jak trenisz ;]
No a polakow to mało takich "noobow" jedynie male lvl ..ale zadko ;)
Wychodzi ktos z inicjatywa tych dueli na npvp ?;(
Na nonpvp możesz bardziej poznać się na człowieku. To tutaj dowiesz się jaki ktoś jest naprawdę, bo jak Ci się coś nie spodoba, to on nie będzie sie bał ze go zabijesz, nikt nie wchodzi Ci w dupe tylko dlatego że sie Ciebie boi. Tutaj można znaleźć prawdziwych przyjaciół, a nie takich, którzy chcą Ciebie mieć jako protektora.
Tutaj możesz zawierać ciekawe znajomości, bez fałszywych podtekstów, bo ja mam wrażenie, że właśnie o to chodzi w tibii. Żeby zawierać ciekawe znajomości z naszymi kolegami z innych krajów, owszem liczy się też lvl, skille czy eq ale czy to jest najważniejsze?.
Gdy różnica poziomów jest mała to i na pvp możesz zawrzeć znajmość bez podtekstów. Pvp to nie e-pvp, to tylko możliwość zabicia kogoś, a nie deathmatch.
A ja proponuje na non-pvp zrobic duel mode ALE TYLKO dla glidi w stanie wojny,zglaszasz do GM czy innej Cip`y wypowiedzenie wojny glidi takiej a takiej i oni przyjmuja wyzwanie i jazda.Oczywiscie na kilka godzin TYLKO bedac wczesniej uprzedzonym o terminie aktywnego duel mode.
Uniknie to wspolnego skilowania w pewnym stopniu,a i glidie staly by sie bardziej popularne na non-pvp.
Ja osobiscie zaczynalem z Tibia na Infernie,potem pvp i wrocilem na Inferne,bo ten serw mi najbardziej odpowiada,chociaz nieraz sie logne na Iridie.
Non-pvp dla mnie odpada,ale daje mozliwosc spokojnego(bez ataku PK :kat:) zwiedzenia swiata Tibi.
Tak mysle bo nigdy nie gralem na non-pvp.:)
ja gram na świecie non-pvp, bo znudziły mi się już światy pvp...mianowicie co chwile strach o itemki ( jkaby jakis PK cie zaatakowal ), o to że lvl zjedzie...a na non-pvp jest l00z, tylko czasami wiara jest po****na bo wybija twojego respa, albo luruje ci potworki w czasie skillowania. Światy pvp na których grałem to : Danubia ( 9 pall ), Trimera ( 24 sorc i 12 knight )....aktualnie kisze ogóra na Calmerze 8o
Deaf Scream
22-02-2006, 14:34
nie gralem wprawdzie na nonpvp ale kumpel mnie namawia na refugie..raczej sie nie skusze ale no o to chodzi. bardziej sensowny pomysl z tym duel modem chcialem powiedziec. a mianowicie wlaczenie na serwerach nonpvp tegoduel mode, ktory byl dosc dawno (ten bez tarcz). a mianowicie..wejscie w duel mode bedzie widoczne dla kazdego kto jest w tym systemie. nie ma ze kogos sie zaprasza, tylko albo sie wchodzi albo nie. i wojny guildii bylyby pestka:)
to tyle mam nadzieje ze dalem wam powod do kolejnych marzen :P bo i tak nierealne jest wprowadzenie tego :P
Masz stary pecha Moj Best Friend ma 113 lvl Scorp pozdro :] na non-pvp a na pvp jest wy***isty i tyle a ty sie chyba boisz ze na non-pvp bedziesz mial skille 40/40 na 60 lvl --.-- X( X( X(
Master19
24-02-2006, 12:55
ja wole swiaty pvp
na non-vp grajanooby, gralemna non-pvp i co nawet grac sienieda nawet z olega skilowc nimozna
ja wole swiaty pvp
na non-vp grajanooby, gralemna non-pvp i co nawet grac sienieda nawet z olega skilowc nimozna
Próbując zrozumieć sens twojego postu, pomijając liczne błędy, stwierdzam żeś sam jest noob :) Na non pvp nie grają same nooby. Na każdym świecie są nooby. Ja gram na non pvp. nie wiesz jak gram, ale odrazu wnioskujesz że jestem noob?:P
pff
non pvp- fajne jestes szczesliwy ze cie nie zabijaja... masz 50 lvl teraz ty chcialbys zabijac...
pvp- no nie znowu padlem ... masz 50 lvl no nie znowu padlem... masz 100 lvl no nie znowu padlem.... masz 10 lvl zabilem i tak dalej to myśl dla madrych
imo powinienn byc taki system na non pvp ze np w kazdy pierwszy paietek miesiaca pvp on ;p
Duch Niespokojny
24-02-2006, 15:05
Też kiedyś myślałem, że na non-pvp grają tylko nooby. Ale jak stwierdził mój brat, wielu porządnych graczy zmęczonych PA i poje**mi, którzy biją level grając w pięciu na jednej postaci i potem im się wydaje, że mogą wszystko, przenosi się na światy non-pvp, gdzie mogą w spokoju grać z przyjaciółmi i cieszyć się grą, nie martwiąc się o to, że wylecą z serwera, bo komuś się nie spodoba, że mają za wysoki level...
Piotrek Marycha
24-02-2006, 20:49
ludzie czy wy nie widzicie??? granie na non pvp jest jak granie w GTA na cheat GOD !!!! to zmniejsza o połowe grywalność i przyjemnosc z gry!!! to takie pujscie na latwize:baby: i zgodze sie ze na non pvp graja takie noobki co sie boja ze na kazdym korku zginac moga, wyjatkiem sa ci ktorzy dla odmiany graja na non pvp bo normalne znudzily im sie
POwiem: Kto chce grac na no-pvp zapewne ma malo czasu na skilowanie boi sie PK i nie chce caly czas ginac i ginac (noob's=P) na PvP jest lepiej dla z kilku powodow:
1.Hundet ;D
2.Ktosa winny kase zabijash ;)
3.Latwo strashyc
a na no-pvp lepiej dla noobow ;P a dal h-lvl cienko nikomu nic nie zrobia gildje nie maja sensu po co komu przyjaciele ;) zeby sie pochwalic? nie ma akcji ze 20 knight ktory tylko skiluje rozwali z 60 lvl xD
Jak kto chce tak gra po to sa rozne serwery twoj wybor ;)
Pozdro:)
Up@ Jesteś żałosny.
Może i n-pvp jest nudzniejsze, ale ma swój urok.
Ci co nie grają na pvp, nie oznacza, że się boją itp.
Może poprostu nie lubią pvp - można, prawda?
Takie osoby nie są noobami. A mówiąc tak sam nim jesteś.
Pvp - trudniejsze? Może, ale zalezy jak na to patrzeć? Jak ktoś na Ciebie wrzuca, klikasz na 1 przycisk i go nie ma. A my musimy się opanować i ignorować - co trudniejsze?
Nie ma czasu na skillowanie? Na n-pvp własnie trzeba mieć czas, nawet więcej niż na pvp.
btw: Idź po słownik. :)
Palek Demon
07-04-2006, 18:28
POwiem: Kto chce grac na no-pvp zapewne ma malo czasu na skilowanie boi sie PK i nie chce caly czas ginac i ginac (noob's=P) na PvP jest lepiej dla z kilku powodow:
1.Hundet ;D
2.Ktosa winny kase zabijash ;)
3.Latwo strashyc
a na no-pvp lepiej dla noobow ;P a dal h-lvl cienko nikomu nic nie zrobia gildje nie maja sensu po co komu przyjaciele ;) zeby sie pochwalic? nie ma akcji ze 20 knight ktory tylko skiluje rozwali z 60 lvl xD
Jak kto chce tak gra po to sa rozne serwery twoj wybor ;)
Pozdro:)
Jaki tekst po co komu gildia kumple/przyjaciele na non-pvp Pograj Wbij 30lvl i sie przekonasz
Nie mówie że gracze na Non-pvp to nooby ale... OMG jak wy gracie że ciągle PK was zabijają i boicie się wyjść z DP?
slawekmag
12-04-2006, 19:31
Chachero pewnie tera żałuje, że na Non-pvp gra. Jakby grał na enforced to by niezłe rozróby mógł robić:)
nierealny... wiesz co to by było gdyby tak się pvp z non pvp pozamieniały?
ja swoją postać doprowadziłbym do "zezłomowania" w pierwszy dzień ;)
też załuję że gram na non pvp, moze nie brakuje mi wojen ale jak ktoś mi ukradnie loota to od razu mam deda - tu nikomu nic nie zrobisz...
I NA NON PVP NIE GRAJĄ NOOBKI !!! X(
noobki to ci którzy mają lvl 30+ i za nic (po prostu PKują) zabijają słabsze lvl. dla tego nie gram na światach pvp. co zrobie lvl to znajdzie się jakiś psychol co mnie zabije. jak się nie ma kolegów to na pvp jest cięzko tak samemu grać.
Ja myślę , że na non-pvp grają newbie i ludzie ktorzy padli od pk i sie popłakali. Można zauważyć po wypowiedział "H lvl'i" na forum jakie to NOOBY są potrafia tylko wiklinać . Na PVP nigdy by nie zrobili takiego lvl jak loot bagi kradną wbijaj sie na respa itp. Na pvp za takie wyczyny padasz i to jest zaleta pvp. Jak już wczesniej forumowicze napisali na światach pvp gra mniej Noobow , lecz troche wiecej Newbie , którzy się dopiero uczą. Sądze , że PVP is for Men a Non-PVP is For GIRL :P . To tylko moja skromna wypowiedź.
Pozdrawiam
Sowa.
kamillo-ja
13-04-2006, 20:01
NON PVP iS THE BEST NIE PIE*****IE GŁUPOTX(
Ziom z Pacery
13-04-2006, 22:59
Non-pvp Rox
Palek Demon
14-04-2006, 02:05
Ja myślę , że na non-pvp grają newbie i ludzie ktorzy padli od pk i sie popłakali. Można zauważyć po wypowiedział "H lvl'i" na forum jakie to NOOBY są potrafia tylko wiklinać . Na PVP nigdy by nie zrobili takiego lvl jak loot bagi kradną wbijaj sie na respa itp. Na pvp za takie wyczyny padasz i to jest zaleta pvp. Jak już wczesniej forumowicze napisali na światach pvp gra mniej Noobow , lecz troche wiecej Newbie , którzy się dopiero uczą. Sądze , że PVP is for Men a Non-PVP is For GIRL :P . To tylko moja skromna wypowiedź.
Pozdrawiam
Sowa.
Sam jestes n00bem...Na pvp Oh niema n00bow Przeciez n00bow sie zabija che widzec cie w akcji jak bijesz kogos ... zreszta watpie czy masz jakiegos fraga ;)
Co Trudniejsze ?? gdy idzesz na hunta na non-pvp i targasz za sobą bolty uwazajac zeby 8lvl niewywalil ci do wody czy gdy ktos ci jebnie lootbaga to go ubijasz? kazdy moze ubic slabszeo to zadna sztuka.sztuka jest gdy Potrafisz ignorowac n00bow na non-pvp i targac lootbaga z kopalni ;] aby nikt ci nieukradl ...
up swita racja ale od czego jest pacc na pacc area nie ma noobow a mowicie ze nie ma noobow na pvp a zaklad ze znajde ci wiecej noobow w thais niz na nonpvp w thais gralem juz na wszystkich rodzajach serverow nawet e pvp mi sie podobal ale hunt za huntowanie malych lvl no bo expic trzeba no nie a na non pvp jest atmoswera i ostre gnicie z goscia który co chwile mowi @#^@#$^#@#$@@$@#%&(*&^^#$%@#@ a my go ignore i dalej brech
trzeba umiec grac na non pvp i rozwiązywac problemy pokojowa i pokonac wroga intelektem a nie jak na pvp siłą gdzie jeszcze sami stwazaja taki sytuacje
King Mati
14-04-2006, 08:17
HeHe gdyby tak zrobili chociasz nie zrobia to bym sobie troche popekowal jak bym sam nie zostal zabity ojoj co by sie wtedy dzialo ;]
I znowu kłótnia się zrobiła o to jaki świat jest lepszy (nawiązuje do wcześniejszych wypowiedzi niektórych, zwłaszcza tych obrażliwych pod adresem
graczy z non-pvp).Gracze z non-pvp nie chcą tracić czasu na ponowne nabijanie tego lvl'a, zmienianie serva z powodu głupiego hunta,czy chociażby tak często używanego zwrotu "leave or die"-jeśli jakiś h lvl każe ci opuścić miejsce gdzie spokojnie expiłeś to musisz to zrobić, w przeciwnym razie czekają na ciebie wyżej wymienione nieprzyjemności.
Tekst napisałem dla rozwiania teorii non-pvp player=noob,newbie
Druid Swiata
14-04-2006, 09:03
Ludzie, pisaliście że można by Non-pvp zrobić pvp... tylko po co?? Trzy razy w roku są Test Serwery (nie zawsze dla wszystkich) i wtedy włancza sie Pvp!!! Oczywiście w normalnej tibii nic nie mozesz stracic, bo dane biorą Cipowie z jakiegoś dnia... i tam sie naparzasz, są 2 rodzaje serwerów, niemiecki i amerykanski wybierasz ten na którym grasz i naparzasz ile wlezie!! i to wcale nie na party... korzyścią jest ze nic nie tracisz w normalej Tibii!!! możesz huntowac ludzi!! Ale minusy testa to 3 razy w roku i nie zawsze dla wszystkich... Więc po cholere non-pvp zamieniac na pvp!!!!!
Postrofionka dla uszytkofnikuv Forum.tibia.pl
Sam jestes n00bem...Na pvp Oh niema n00bow Przeciez n00bow sie zabija che widzec cie w akcji jak bijesz kogos ... zreszta watpie czy masz jakiegos fraga ;)
Co Trudniejsze ?? gdy idzesz na hunta na non-pvp i targasz za sobą bolty uwazajac zeby 8lvl niewywalil ci do wody czy gdy ktos ci uwielbiam jeść bananynie lootbaga to go ubijasz? kazdy moze ubic slabszeo to zadna sztuka.sztuka jest gdy Potrafisz ignorowac n00bow na non-pvp i targac lootbaga z kopalni ;] aby nikt ci nieukradl ...
Omg Dzieciaku do kogo Ty mówisz -.- , miałeś kiedyś wiekszy lvl na pvp niz 30 ? huahauhua wątpie. Nie każdy moze ubic słabszego lvl to zalerzy od PVP tych osób oglądałem kiedyś filmik 50 EK ubija 100 msa i ucieka przed 5 80-100 lvl.
Twoje wypowiedzi są dla mnie smieszne ciagle chwalisz te swoje non-pvp bo na pvp nie masz szans pewno 8 lvl wbiles padles i sie popłakałeś ^.-.
P.S To , że mam pod obrazkiem wpisany 24 lvl to nie znaczy ze posiadam tylko tego chara...
Pozdrawiam i Czekam na Twoją SENSOWNĄ odpowiedź
Sowa.
nie rozumiem czemu wszyscy wyzywaja graczy z non-pvp od noobow ja gram na asterze i nie zaluje ze to non-pvp wg. mnie na pvp jest tak ze moge sie czegos dorobic w rok a w 5 min wszystko stracic niestety non-pvp tez ma swoje wady a jeszcze gorzej jest po updacie z rozdzkami dla sorcow/drutow nisko lvlowy knight albo pal nie moze sobie spokojnie potrenic albo poexpic bo przyjdzie ci taki 8 lvl drut i szpanuje rodem za free ;\
TaJemniczy
11-05-2006, 00:28
Jasne-----widać że jeszcze nie padłeś w głupi sposób na servie. Poczekaj niedługo i ty padniesz bo h-lvl będzie potrzebował na itemki, wojnę ,długi a tobie wciśnie jakiś kit-----w tedy zobaczymy czy będziesz cwaniakował.
TaJemniczy
11-05-2006, 00:42
Pozdrawiam
Sowa.
Brawo dla tego pana z jego ...... Mogę się założyć że nie zabiłeś ani 1 osoby.
Wiesz czemu? Bo wnioskuje że jesteś noobkiem który wyżywa się na forum a ......... wie
O pvp------bo na servach pvp jest tak zabijeż złaprzy lvl to przyjcie cię zaciupać jego kumpel albo protek. Wież skąd to wnioskuje sam miałem 70lvl+ na pvp i zjechali mnie do 60 i to nie chodzi o moje pvp bo jak by cię ganiali w 6 każdy 100+ to nie zawrze uda się zwiać i tu pojawia się pytanie po co grać na pvp jeżeli wiadomo że zawsze się padnie i niczego nie dorobi bo na już ciekawym lvl cię dedli. A tobie życzę chociaż żebyś doszedł do 30 bo Thoria to stracony serv.
Ravi Atius
11-05-2006, 22:47
A wiecie co ja wam powiem? Powinno byc tak, ze na swiecie non pvp mozna by bylop sie bic na party :D Pozdoro:] :] :]
A wiecie co ja wam powiem? Powinno byc tak, ze na swiecie non pvp mozna by bylop sie bic na party :D Pozdoro:] :] :]
To by było zupełnie głupie. Jedyne, co mogłoby być na światach non-pvp, to żeby można było trenować na czyimś monku. ;)
Hmm moze ja sie wypowiem na temat tak ogolnie. :D
Gralem na non-pvp swego czasu do 20 lvla... expienie bylo koszmarem
Ja: Leave!
9 lvl sorc: NOO!!
Ja: I was first.
9 lvl sorc: But i will exp here
I tutaj utne bo rozmowa toczy sie dalej ze prosze nooba zeby wyszedl a on dalej expi.
Po 2. Na non pvp trenienie na wyzszych skilach niz 75+ to tez koszmar :\ bo gdzie potrenisz? jak wszystko szybko pada :s.
A pvp?
Noobek nie chce Ci wyjsc z jaskini bijesz go chwilke i sam wyjdzie wybijasz roty,dwarfy, dragi (czy kij cholera wie na czym expisz) i czekasz az skull zniknie.
Trenic? mozesz na kolesiu i na monku/ghoulu.
Apropo ktos mowil ze jak ubije sie kogos na pvp to ten zaraz przyleci z protem/kumlem.
Jesli masz dobre plecy to nawet Cie nie tkna bo sami beda mogli zalapac hunta wiec nie wiem co jest bardziej oplacalne. Nawet gdyby czy 10 lvl bede mial odrazu prota od 80+? Nie koniecznie a szczegolnie ze teraz run nie mozna juz robic od 10 lvl'a wiec providerem to on (nasza ofiara) narazie nie bedzie :)
Ka sia czek
12-05-2006, 10:14
Trenic mozna na slimach ... i lub na patencie ;].
Jest kilka jaskin i miejsc blisko wody gdzie mozna znalesc ghula ;].
Tak wiem duze obrazenia i wysysa zycie ... ale to nic ;> bo mamy kolege sorca druida ktory z rozkosza postawi nam monka ;].
Po co nam monk na no pvp ? otoz ghul atakuje monka ktory na to leje ;] nas atakuja 2 slabe potworki ;] a my ghula ktory na to leje bo sie podleczy ;]. I proste ;] mozna tak 23h 45minut na dobe ;].
Co prawda problematyczne staje sie znalezienie sorca/druida i miejscowki ;] ale cuz ...
Ogolnie to fakt ... swiat no pvp powyzej maxymalnie 150 poziomu to lekki bezsens ... zrobione anni dhq ancient i niema co robic ... bic lvl`e ? po co ? mozna zawsze masowo na demony ;] lootowac mpa g legi sprzedawac i gp na allegro ;p
Moim skromnym zdaniem tylko noobki co se na światach pvp nie daja rady graja na non pvp... czasami trza komuś przyłożyć by zrozumiał że ma sie wynosić z expowiska a na non pvp to lipa nic nikomu nie zrobisz... znam takiego gościa co najpierw grał ze mną na pvp a potem zmienił na non pvp bo cały czas tylko deda wyłapywał od innych, a ja to co? gram na emperze, swiat pvp, jest dam dużo brazoli no i łatwo od nich hunta dostać ale ja sie utrzymuje na nim dośc długo, i jak dotąd jedynego hunta jakiego otrzymałem to od... polaka -.- żaden br za bardzo sie do mnie nie buży;) i jakos se gram nawet miło jest a tamten gościu którego opisałem to co? 8 lvl zrobił i sie wyniósł bo to n00b...:baby:
Zalezy jakie mam ambicje do grania :)) Jak chce grac i wbijac lvle i przyjemnie to non pvp, a dobrze sie zabawic to pvp
ja zaczynalem gre w tibie na non-pvp i teraz zaluje. oprocz expienia to tu nie ma co robic, mam postac na pvp duzo slabsza niz na non-pvp bo teraz juz nie ma checi na expienie,ale jest o wiele ciekawiej na pvp,nie warto grac na non-pvp chyba ze chcesz sie uzerac z noobami
Moim skromnym zdaniem tylko noobki co se na światach pvp nie daja rady graja na non pvp... czasami trza komuś przyłożyć by zrozumiał że ma sie wynosić z expowiska a na non pvp to lipa nic nikomu nie zrobisz... znam takiego gościa co najpierw grał ze mną na pvp a potem zmienił na non pvp bo cały czas tylko deda wyłapywał od innych, a ja to co? gram na emperze, swiat pvp, jest dam dużo brazoli no i łatwo od nich hunta dostać ale ja sie utrzymuje na nim dośc długo, i jak dotąd jedynego hunta jakiego otrzymałem to od... polaka -.- żaden br za bardzo sie do mnie nie buży;) i jakos se gram nawet miło jest a tamten gościu którego opisałem to co? 8 lvl zrobił i sie wyniósł bo to n00b...:baby:
HAHAHA dobry tekst -.-' wszyscy na światach non-pvp to nooby (newbie) hmmm.... baaardzo ciekawe. Dla przykładu weźmy gracz o nicku Mateusz Dragon Wielki aktualnie 189 level druid i co on też jest noobem?!
Jak ty taki kozak w pvp jesteś to chodź się zmierzymy. Polacy zazwyczaj kozaki każdy by chciał wojnę samemu wygrać i jak to się kończy... zazwyczaj sromotną klęską (uwarzajcie na historii to przekonacie się, że nie tylko w Tibii).
Nieugiety
14-05-2006, 18:36
Przestancie gadać głupoty, że głupio się gra na non-pvp, tylko sami sprawdzcie, potem mówcie.
Od 5 lat gram w tibie, i mialem tylko 2 chary na non-pvp i wiesz co stwierdzilem?
Ze nigdy w zyciu nie zagram juz na non-pvp --.--
5h robienia loota na guardach, podchodzi 6 sorc i wzuca do wody, co zrobisz? ....
Btw. Ludzie mówią, ze trudno obrnic sie przed pk, gowno prawda, ja sie obronilem 23 palikiem przed 47 knightem, gonil mnie od of pod ab....
przydalo by sie taki system walki jak w diablo II! tzn taki że pker musi byc w miescie i wypowiedziec ci wojne. ty masz szanse ucieczki bo on czeka kilka sec (w tibii mozna by bylo zrobic 1min). przez ta minute nie moze wychodzic z pz (pker) a ofiara moze podjac probe ucieczki. wypowiadanie wojny mozna by zrobic tak ze klikasz na przycisk wpisujesz jego nick (pker musi byc w pz) i czekasz!
mogli by tak zrobic na non-pvp (chodzi mi głównie o celeste bo tam gram xD):evul:
Gorn the Dragon Hunter
14-05-2006, 19:15
Moim zdaniem na non pvp jest troche nudno i mozna latwo tracic loota z jakiegos hunta (np jesli wracasz z kopalni w kaz). niektorzy tylko czekaja zeby skroic loota przed depo, a i tak mu nic nie zrobisz
Duch Niespokojny
14-05-2006, 22:59
Moim zdaniem na non pvp jest troche nudno i mozna latwo tracic loota z jakiegos hunta (np jesli wracasz z kopalni w kaz). niektorzy tylko czekaja zeby skroic loota przed depo, a i tak mu nic nie zrobisz
A jak na normal pvp ci ktoś skroi loota pod depo, to mu coś zrobisz? Możesz mu pogrozić, pokrzyczeć "hunted" do niego a po nim i tak to spłynie jak po kaczce. Możesz go tez zabić później (jeśli ci się to uda i nie ubiją cię potem jacyś skullhunterzy), ale loota to i tak ci nie zwróci a gościo cię tylko wyśmieje, bo dednąłeś jego noob chara.
A tak w ogóle, to trzeba być idiotą, żeby tachać loot bezpośrednio do depo i liczyć, że go nikt nie zakosi. Jak będziecie liczyć na ludzką uczciwość, to się możecie srogo przejechać.
LordTomasz
14-05-2006, 23:07
A ja mam dosyć PvP!
Gram sobie w spokoju na Selenie, zdobywam 10 lvl i jakiś Ginesses nagle żąda ode mnie 500 gp i mówi, że jak mu nie dam to mnie będzie zabijał, aż mnie do rooka cofnie...
Nie zapłaciłem, zabił mnie, chuj mu w dupę nie będę płacił złodziejom, gram na non-pvp!
Piotrek Marycha
14-05-2006, 23:26
@up dlatego 50-60% ludzi na non pvp to nooby(newbie tez:baby: ) którzy nie potrafia sobie poradzic na pvp, nie twierdze ze wszyscy ale wiekszość
Duzo lepsze jest pvp jak dla mnie bo ppo pierwsze - nic nie zrobisz noobom, zlodziejom itp,
@2up a myslisz ze ludzie kradna tlyko na noobcharach?? -.-
Taka bezsilość , ty sobie skilujesz na dwrafach na przyklad a tu podchodzi 8 lvl sorc i ci je zabija -.- ja jakbym tam gral to non stop by mieso lecialoX( ....
Po drugie, przeciez nie zawsze ty bedziesz ofiarą:evul: ....
Wogle to non pvp to skraca grywalność gry o połowe!!
NON PVP SUX!!:evul:
Piotrek Marycha
14-05-2006, 23:32
graczy z non-pvp).czy chociażby tak często używanego zwrotu "leave or die"-jeśli jakiś h lvl każe ci opuścić miejsce gdzie spokojnie expiłeś
no właśnie, po trzecie, każy noob ci sie może wbić na expowisko a ty możesz mu nawrzucać najwyzej, na jedno wychodzi - na pvp giniesz i odrabiasz (jak szybko to zalezy) a na non pvp "idziesz na expowisko" bo raczej stwierdzenie "idziesz expic" nie pasuje tutaj bo idzie z toba jeszcze 5 innych gosci i robisz może ten 1 lvl na dzien ( jak dobrze pujdzie albo wstaniesz o 7 rano...)
Aha i swiaty non pvp sa przepełnione....
Piotrek Marycha
14-05-2006, 23:43
NON PVP iS THE BEST NIE PIE*****IE GŁUPOTX(
ta bo mozna komus bezkarnie zapieprzyć lootbaga albo wbic sie na expowisko nie martwiąc sie ze koles 20 lvl wyzszy który BTW był pierwszy zjedzie cie do red hp....
wiesz, ja wole naklnąć raz na tydzien/dwa za dostalem deda niz klnąć codziennie z powodu noobów....
Edit: ktoś tam pisał o tym ze mając nawet 100+ lvl na PvP moze wystąpic koniecznosc zmiany serwa z powodu hunta po przegranej wojnie itp i ze idzie rok grania w plecy... a myslisz ze dlaczego Cachero (prawie) nie gra? moze własnie uznał ze stracił te 2 albo 3 lata grania robiąc postac na non pvp?
@offtop da sie zaedytowac posta dodając nowy cytat? :baby: bo nie bardzo wiem jak i widac efekty, 3 posty pod rząd :(;(
@up dlatego 50-60% ludzi na non pvp to nooby(newbie tez:baby: ) którzy nie potrafia sobie poradzic na pvp, nie twierdze ze wszyscy ale wiekszość
Duzo lepsze jest pvp jak dla mnie bo ppo pierwsze - nic nie zrobisz noobom, zlodziejom itp,
@2up a myslisz ze ludzie kradna tlyko na noobcharach?? -.-
Taka bezsilość , ty sobie skilujesz na dwrafach na przyklad a tu podchodzi 8 lvl sorc i ci je zabija -.- ja jakbym tam gral to non stop by mieso lecialoX( ....
Po drugie, przeciez nie zawsze ty bedziesz ofiarą:evul: ....
Wogle to non pvp to skraca grywalność gry o połowe!!
NON PVP SUX!!:evul:
Oczywiście na pvp nie ma noobów wcale.
Na pvp dawałem radę jak najbardziej, na non-pvp gra mi się po prostu wygodniej. Nie lubię samych walk, otoczka wojen może jest fajna, może miło jest też pooglądać filmiki z jakichś PK, ale mnie samego to zwyczajnie nie kręci. Niestety, wraz z rozpoczęciem przygody na non-pvp znika również strach wszelakich noobów przed śmiercią. Wolna amerykanka znaczy.
Oczywiście nie wszędzie. Expiąc na takich guardkach wystarczy zazwyczaj zostawić list, ewentualnie poprosić o wyjście. Zazwyczaj dana osoba pójdzie lvl niżej albo lvl wyżej. Nie zdarzyło mi się jeszcze, żeby ktoś został na dłużej, niż 5 minut.
Problem pojawia się już na bardziej powszechnych expowiskach, np. Ghostland. Dopiero w nocy można tam spokojnie solo powymiatać. W dzień towarzyszy Ci zazwyczaj grupka polskich naabsów z 15 lvl'em, która boi się FD i wykazuje niebywałe umiejętności w kradzieży loota z potworów. Przydałaby się tutaj opcja pvp, oj przydała...
Z drugiej strony jednak kto broni nam zniżyć się do ich poziomu?
Lootbagi. Powiem tyle. Jeśli ktoś ma chociaż marginalne doświadczenie w turlaniu lootbagów, to da radę go dociągnąć i później upłynnić. Oczywiste jest, że bardzo przydatny jest Postman. Podobnie, jak umiejętność wybierania dobrych dróg, którędy nie chodzi zbyt wiele osób oraz chowania baga za drzewami, krzakami et cetera, et cetera. Kto broni nosić drugi bag, który robi za fake? Wystarczy odrobinkę pomyśleć i już o lootbagu można pomyśleć, jak o faktycznie turlanej kasie, a nie o takiej, która "może będzie jak się uda". Ryzyko jest zawsze, aczkolwiek... na pvp też.
Ther Lionix
15-05-2006, 09:14
Na Hiberni nabiłem sobie 49 lvl, i łatwo padłem w czasie wojny, potem zostałem " zezłomowany " bo z 49 lvl zrobił sie 13 lvl.
Nie wiem jak żeś to zrobił ale gratuluję... Ja tam sie starałem zrookowac postac i mi to zajeło 3 dni X( X( (to był lvl 13)
Jak dla mnie to ten pomysł jest troche głupi :] bo po co zakłucac równowage wszechświata...8o 8o
Morun Kous
15-05-2006, 11:30
Czytając wszytskie wypowiedzi spokojnie mozna stwierdzić, że osoby które grają TYLKO na pvp mówią, że pvp rox, a npvp #$$%$^$#, chociaż sami niegrali na npvp, i odwrotnie....
Npvp jest dla tych ludzi, którym niechce się po 9746513454 raz wbijać np. 30 poziomu, tylko dlatego, że jakiemuś debilowi, który kupił postać na Allegro się nudziło.
Może i szkoda, że na światach npvp niemożna dokopać takiemu nOOb'kowi, ale od czego jest Test Server ??? Tak samo, jeśli nudzi nam się, i chcemy się rozerwać - Test Server tylko czeka... ;p
Oczywiście nie wszędzie. Expiąc na takich guardkach wystarczy zazwyczaj zostawić list, ewentualnie poprosić o wyjście. Zazwyczaj dana osoba pójdzie lvl niżej albo lvl wyżej. Nie zdarzyło mi się jeszcze, żeby ktoś został na dłużej, niż 5 minut.
Ostatnio jak expiłem na Guardach + soldki wszedł na mój resp 25 knight (list przed dziurą był) i zaczął bić Guardy, kiedy powiedziałem, że ja tu expie powiedział, iż tylko "szuka baga", następnie wszedł na resp gdzie sie respia 4 guardy i tyle go widziałem. ;)
"Jak Kuba Bogu, tak Bóg Kubie." :]
Conan Barbarzyncaa
16-05-2006, 09:38
Ja gram na swiecie PvP i mam 35 lvl i zadko tam spotykam jakis pkerow (zaliczylem tylko jednego deda od czlowieka bo mialem skulla).
Piotrek Marycha
16-05-2006, 15:06
Czytając wszytskie wypowiedzi spokojnie mozna stwierdzić, że osoby które grają TYLKO na pvp mówią, że pvp rox, a npvp #$$%$^$#, chociaż sami niegrali na npvp, i odwrotnie....
Npvp jest dla tych ludzi, którym niechce się po 9746513454 raz wbijać np. 30 poziomu, tylko dlatego, że jakiemuś debilowi, który kupił postać na Allegro się nudziło.
Może i szkoda, że na światach npvp niemożna dokopać takiemu nOOb'kowi, ale od czego jest Test Server ??? Tak samo, jeśli nudzi nam się, i chcemy się rozerwać - Test Server tylko czeka... ;p
hmm a PvP jets dla ludzi którzy nie chca wbijac 4534554 godzin jednego levela? tlyko dla tego bo tzrech 15 lvl sorców wbilo ci sie na resp, jakos mam ten 24 lvl i zginolem tylko raz z powodu pk! i jakos gram.
Aha i gralem na non pvp , na celescie dokladniej, w 2 tyg grania zrobilem 14 lvl.... (no moze noobkiem bylem bo to dawno temu ale bez przesady...)
PS: nie powiedzialem ze nie ma noobow na PVP ale za to jest uniwersalna metoda na nich...:evul:
ehmm ;P Moze ja cos powiem bo mam doswiadczenie z gry na npvp jak i pvp.. Niedawno przeprowadzilem sie na swiat pvp i powiem, ze o niebo lepiej sie gra. 0 nupow .. no jezeli zdaza sie to wiadomo ;}. PK ? No jak kozaczysz to sie nie dziw, ze pk. Jak ktos umie grac to spi3rdoli przed nup charami typu +15.
cichorek
16-05-2006, 17:16
Czy dobrze zrozumiałem autora tematu?? Żali się że go ciągle zabijają, a zabija innych tak??? Człowieku te kolsie co ich bijesz też mają qmpli!! Goo pi jesteś i tyle!! Proste!! Ktoś zobaczy dead humana "killed by...." i od razu wiedzą do kogo iść. A zwłaszcza jeżeli bijesz słabszych!!
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Na non-pvp gra się fajnie, ale pełno n00bów i nic im nie możesz zrobic :p
Kolega ma kolege kolegi a ten kolega ma kolege +150 i po tobie ;P :D :wasacz: / a na serio /// lejesz byle kogo to masz -,-
+ sie nie kozaczy sie nie ginie ;}
TaJemniczy
20-05-2006, 03:27
Tak jak już wcześniej wspominałem na pvp w większości i tu podkreślam nie wszyscy są debilami. Czemu? Rozumiem zabić kogoś dla kasy, porachunki, wojna, ale nie! Jak ktoś już wcześniej powiedział jakiś gówniarz kupi postać na allegro i ros........ dookoła wszystko. Albo po prostu nudy, nudy h-lvl. Po prostu dupy nie chce im się ruszyć i iść na hund zdobyć kasę tylko wolom zabić innego gracza, a tutaj nie zawsze się zdąży że ścigający ucieknie-niezależnie od pvp. I tu daje sobie rękę uciąć że większość z tych co tu się wypowiadają negatywnie na temat no-pvp nie przeżyli niesprawiedliwego deda, nie stracili nic cennego, lub są osobami które nie chcą się przyznać że są za słabi na serv pvp. Za ras usłyszę na pewno że -----,,Ja dedlem i znam ten ból’’------Może i dedles ale na pewno bo jesteś noobem w małym przypadku newbie—choć ich usprawiedliwiam-------,, Co ty wież o pvp’’-----miałem knaita-lvl 95, teras gram na no-pvp(wiadomo).
Oczywiście nie musi być tak, gdyby ludzie grali z honorem (tu też mówię o no-pvp-wiadomo o co chodzi), ale niestety wiadomo jak jest i to w szczególności u nas w Polsce. Każdy narzeka na inne kraje np. Szwedów----lecz w większości przypadków niejeden Szwed jest lepszy od Polaka. A czemu nas Szwedzi nie lubią---I look up.
Gracz Tibijski
20-05-2006, 08:40
Moje rozwiązanie!
Grajcie na światach pvp enforced.
to se i poexpicie , i pobijecie sie.
;)
Van_Waterflew
20-05-2006, 08:54
Moje rozwiązanie!
Grajcie na światach pvp enforced.
to se i poexpicie , i pobijecie sie.
;)
Tak tylko, że na e-pvp bez dobrej gildii i qmpli na start nic nie zrobisz :p
Piotrek Marycha
20-05-2006, 10:14
@ taJemniczy ja na przyklad zginąłem - jak sie puzniej dowiedzialem - bo jakis h lvl pokazywal koledze jak sie zabija w tibii o.O' ;/ i sie nie wqrzam na server tylko na tego imbecyla co mnie zabil, nie chodzi o to ze ktos nigdy nie zginął w głupi sposób tylko o to że "raz na wozie raz pod wozem" - przecież nie zawsze Ty będziesz ofiarą:evul:
TaJemniczy
20-05-2006, 16:59
@ taJemniczy ja na przyklad zginąłem - jak sie puzniej dowiedzialem - bo jakis h lvl pokazywal koledze jak sie zabija w tibii o.O' ;/ i sie nie wqrzam na server tylko na tego imbecyla co mnie zabil, nie chodzi o to ze ktos nigdy nie zginął w głupi sposób tylko o to że "raz na wozie raz pod wozem" - przecież nie zawsze Ty będziesz ofiarą:evul:
Rozumiem i sorrki że nie dopisałem że również normali gracze padają za nic, lecz myślałem że to jasne,lecz jeżeli nie to mówięJ . Lecz sam widzisz, że moja teza się potwierdza, że większość h-lvl to............ Acha napisałeś i tu cytuję ,, przecież nie zawsze Ty będziesz ofiarą’’ niestety to rzadko się zdarza, bo widzisz w większości przypadku gdy maż hunta , ta osoba nie popuści do końca , będzie cię zabijać, brać kasę , a ty coraz niżej będziesz upadał and down down , aż nie będziesz w stanie spojrzeć na swoją postać która kiedyś miała np.50 lvl teras ma 40 , która kiedyś miała zaje....... eq a teras plate set naprawdę to zniechęca. Potem następuje kryzys, mianowicie każdy gracz albo sprzedaje postać albo ją jak to kiedyś ładnie powiedział ,,złomuje’’ i to koniec naszej przygody tom postacią, lecz życzę ci żebyś tego nie przeżył.
Selverius
20-05-2006, 18:47
na pvp jest glupio poniewaz trzeba nosic np na 20 lvlu sorcem i drutem manasy , uhy , ringi leczace time ring itp zeby niepasc bo czesto padaja 20-30 lvle podczas gdy ktos pkuje ja wole swiat no-pvp bo niemusze tracic duzo kasy na runy obronne itp i mam dosyc wojen , huntow zato ze napisalem do kogos leave w dp i hunted duzo osob mysli ze swiat no-pvp jest dlatych co nieumieja grac w tibie ale pomyslcie troche ze duzo osob chce odpoczac od PA od wojen od huntow za free... kto sie zemna zgadza ?
TaJemniczy
20-05-2006, 19:53
na pvp jest glupio poniewaz trzeba nosic np na 20 lvlu sorcem i drutem manasy , uhy , ringi leczace time ring itp zeby niepasc bo czesto padaja 20-30 lvle podczas gdy ktos pkuje ja wole swiat no-pvp bo niemusze tracic duzo kasy na runy obronne itp i mam dosyc wojen , huntow zato ze napisalem do kogos leave w dp i hunted duzo osob mysli ze swiat no-pvp jest dlatych co nieumieja grac w tibie ale pomyslcie troche ze duzo osob chce odpoczac od PA od wojen od huntow za free... kto sie zemna zgadza ?
Ja:) -----Musiało być 10 znaków :)------
Granie w Tibię, to nie jest tylko pvp, więc jeśli ktoś nie jest dobry pvp nie oznacza, że nie umie grać. Może przez to, iż jest słabszy w pvp wynagradza mu to technika w expieniu. Imho światy pvp są dobre na wyższym lvlu, gdzie nikt Ci już nie podskoczy. ;)
Eee tam, gra na non-pvp to nuuda, poza tym to też duuże utrudnienie.
Pomyślcie o : Skillowaniu (Kolega pozdawi Ci monka którego możesz co najwyżej zru**ć), zemście (Najwyżej kogoś afkującego treniącego strapujesz z silnym potworkiem:evul: )
To że mnie kilka razy zabije PK to chyba jedyny minus pvp. Zawsze się możesz zemścić, potrenić bez problemu, itp.
Poza tym na pvp cały czas expiąc się chyba moocno nudzisz. A tak zawsze się znajdzie jakąś grupe ziomków czy to z Tibii czy z rla i na pekowanko - i jest adrenalina i loocik może być najs :)
Minusy świata non-pvp:
- Utrudnione skillowanie na małym levelu. Podchodzi player rozwala Ci potworka i co mozesz mu zrobic? Otóż nic.
- Frajerstwo niektórych ludzi. Biją ci masowo potworki. Nie zwazaja na słowa: Mine <itd.>
- Ciężkie lootowanie żeczy do miast.
- Niemoża trenić na monku czy ghoulu.
Plusy:
+Nikt cie niemoze uwalic i niemozesz być hunted.
----------
Minusy świata PVP:
- Zawsze znajdzie sie ktos kto bedzie chcial cie ubić.
- Władza gildii rządzącej światem.
- Możliwość bycia huntowanym.
Plusy:
- Zawsze mozesz uwalić kogos kto bije Ci potworki.
- Tak samo jak ktos kroi Ci loota.
- Możliwość spokojnego trenienia.
Minusy świata non-pvp:
- Utrudnione skillowanie na małym levelu. Podchodzi player rozwala Ci potworka i co mozesz mu zrobic? Otóż nic.
- Frajerstwo niektórych ludzi. Biją ci masowo potworki. Nie zwazaja na słowa: Mine <itd.>
- Ciężkie lootowanie żeczy do miast.
- Niemoża trenić na monku czy ghoulu.
Plusy:
+Nikt cie niemoze uwalic i niemozesz być hunted.
----------
Minusy świata PVP:
- Zawsze znajdzie sie ktos kto bedzie chcial cie ubić.
- Władza gildii rządzącej światem.
- Możliwość bycia huntowanym.
Plusy:
- Zawsze mozesz uwalić kogos kto bije Ci potworki.
- Tak samo jak ktos kroi Ci loota.
- Możliwość spokojnego trenienia.
Diego'Odin
21-05-2006, 21:22
To że mnie kilka razy zabije PK to chyba jedyny minus pvp. Zawsze się możesz zemścić, potrenić bez problemu, itp.
a słyszałeś takie zdanie "przemoc rodzi przemoc" a więc on ciebie ty go on ciebie kumple sie zleca i jego i twoi i bedzie wojna a czy o to chodzi?
potem przegrasz i albo wypad z serva albo niezle zaplacisz albo na odwrot
A tak zawsze się znajdzie jakąś grupe ziomków czy to z Tibii czy z rla i na pekowanko - i jest adrenalina i loocik może być najs
i patrz wyżej
Piotrek Marycha
23-05-2006, 20:41
A nikt nie zdaje sobie sprawy że non pvp to mniejsza grywalność?
W sumie trudniej jest grać na światach nonpvp - musisz mieć dużo cierpliwości i nerwy ze stali, niż na światach typu player versus player. Ja osobiście gram na guardii czyli na świecie nonopvp i nie żałuję, zawsze mogę spokojnie potrenować, nie ma obawy o pk czy innego rodzaju przeszkody tego typu. Chciałbym podkreślić, że KAŻDY świat jest dobry, poprostu trzeba umieć grać. :)
Kiedy powstanie nowy świat(oby nie non-pvp:D)?wiem ze nie ma na to reguły,ale....moze ktos mnie jakos uszczesliwi(swoja posiadana wiedza:]),upade juz mamy :> ale przydal by sie jakis nowy swiat B)mam nawet pieniazki na pacc
__________________________________________________ ________________
osobiscie wole swiaty normalne.....co to by byla za gra bez wojen,huntow itd.B)
pozdro
Up@ Kiedy będą nowe światy?
Wiemy tyle samo, co ty.
Światy NoN-PvP są dla ludzi którzy lubią ciągle expić i skillować, na pvp jest bardzo ciężko expić, denerwuje mnie napis "Leave or Die" zamiast napisać przyzwoicie nie wiem Sorry i need Exp czy coś w tym stylu to Leave or Die, a zwłaszcza High Levele się kozaczą. Na pvp jest jeszcze ciężko wybić się knightem, skillowałem sobie moim knightem, skończyłem skillowanie miałem skille 40/40 ide na ghost land, i zaczeli mnie blokować i bić, a mialem 9 albo 10 lvl nie pamiętam, ale to jest bardzo chamskie.
Fajnie by bylo gdyby na non-pvp mozna bylo sie bic tylko i wyłacznie na Party.
Atta Criath
27-05-2006, 19:57
Moim zdaniem to głupi pomysł żeby to zamienić... że pvp to non pvp a non pvp to pvp... Jeżeli wolisz Pvp to zacznij znowu grać na pvp... Ja tam wolę non pvp bo nie ma takiego czegos ze jakis PK podchodzi a ty masz np 8 lvl i cie leje bo sie nudzi... kiedyś jak grałem na Xanterze wyszłem 1 raz z Rooka... Odrazu jakiś PK podbiegł i dead wychodziłem ze świątyni znowu dead... Chociasz mu nic nie powiedziałem a tera na non pvp gram z 2 miechy... I moim zdaniem Non pvp dla mnie jest leprzy nisz pvp... Ale każdy ma inny gust ;)
Podsumujmy :
PvP -Twardzi
PVP-Enf - Twardsi
Non PVP - Słabeusze
Tak to można nazwać w skrócie i nic tu nie zmienisz.
PS : Polecam Valorię!
Non-pvp ma 2 główne minusy:
1. Nooby walące we wszystko i kradnące loota, które kozaczą bo nie możesz ich dednąć.
2. Brak możliwości skilowania na monku.
Tylko tego żałuję, w tym że gram na non. Tak to jest lepiej, spokój i bezpieczeństwo. A co do ludzi, którzy grają na pvp i myślą, że są twardzi:
Ja będąc newbie poszedłem na świat non-pvp za kolegami i nie chcę zostawiąc knighta z dobrymi skilami, hajsu i kumpli bo pvp jest lepsze, choć mimo to wolałbym normalny (jak mi się nudzi to na dolerę i pk-owanko w teamie:evul: ) i nie zawsze ci co grają na n-pvp są cieniasami (powiedzcie to modkom :D)
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.