Pokaż pełną wersje : Dlaczego gracie w Tibie?
Ciekawi mnie dlaczego gracie w Tibie, skad sie o niej dowiedzieliscie, co sprawia, ze nie mozecie sie od niej oderwac? :):P
Arthus Drag'Tail
29-12-2005, 18:59
Glupi temat... Tibia to pozeracz czasu przy ktorym spora czesc mlodych spedza polowe dnia. Ja juz naszczescie etap nalogowego grania mam juz za soba. Czasami pogram troche, ale to rzadko. Wam doradzam to samo. Konczcie z tym gownem..
No coz... to prawda ze Tibia to strata czasu, ale nic nie poradze na to, ze jest taka wciagajaca :P
Palek Demon
29-12-2005, 19:08
gram..bo...humm.bo lubie caly dzien siedze i szpilam :)
poznalem tibie u kolegi i to on namówil mnie zbym sprubowal no i jakos poszlo a teraz czasami wejde na mojego new najta (8 lvl :baby: ) zeby poskillowac(skille 43/44 :cup: )ale tak to nudne to skillowanie wienc zadko gram(wyrwalem sie z nalogu)
Oskaliber
29-12-2005, 19:30
Kumple gadali caly czas o tym no to sprobowalem i sie uzaleznilem i teraz nie moge przestac grac :]
Ja w Tibi od jakis 5 lat siedze i sie nie moge oderwac <evul> :D.. 3 dni temuskonczylem z ta gra co jest rowniez na http://forum.tibia.com/forum/index.php?subtopic=thread&threadid=1074700
mam nadzieje ze nie bede mial ochoty nadal grac w ta gre nalogowo.
Sam siebie wkręciłem w wir Tibii, a ja ze sobą wciągnąłem resztę kumpli. Fajny klimacik jest i ta niezdrowa rywalizacja w Top... ; )
poznalem tibie u kolegi i to on namówil mnie zbym sprubowal no i jakos poszlo a teraz czasami wejde na mojego new najta (8 lvl :baby: ) zeby poskillowac(skille 43/44 :cup: )ale tak to nudne to skillowanie wienc zadko gram(wyrwalem sie z nalogu)
o jakim Ty nalogu mowisz chlopcze... nalog to przez 2 miechy trenienie do 2 w nocy, wstawanie o 6.30 i potem odsypianie na lekcjach ;] stare, niekoniecznie dobre czasy :D
predalien
30-12-2005, 16:06
Ja grałem bo mi się nudziło a teraz tibia mi się znudziła po 3-4 latach.
Zobaczyłem u kolegi po czym powiedziałem niech mi załozy postac i tak sie zaczeło ....
kkrzysiek
30-12-2005, 18:37
Może wyda wam sie to śmieszne ale mnie wciągnęła korepetytorka od angieslkiego:P W wieku mojej mamy:) i sie zaczeło:) Ale od niej przynajmniej miałem pomoc:) A etapy grania całymi dniami i nocami naszczęście mam za sobą. Teraz gram jak mam wolny czas i mi sie zachce;) teraz świeta to troszke wiecej pocinam:P
Ja gram w tibie bo:
1. Jest to mega super giga evul zarabista gra
2. Nie ma co robic na chacie
3. Kij z tym, jest to super giera
@topic Ja gram bo:
-sprawia mi to przyjemność
-bardzo wciąga
-poprostu to super gierka
Zacząłem grać rok temu kiedy zaczynali moi kumple :) POZDRO DLA NICH !!!!
Ja grałem bo mi się nudziło a teraz tibia mi się znudziła po 3-4 latach.
Niezly z Ciebie wymiatacz jak od kad miales 9 lat zaczales grac, pewnie pameitasz stare dobry czasy Tibii 5.0? xD
Ja gram z nudow, czasem mnie natchnie na NfS MW a czasem na Tibie, potem pogram w CSa itp ;P
Zaraziłem się od kolegi ok. 10 miesięcy temu, a dopiero w wakacje zacząłem poważnie grać. Teraz chwilowo przestałem grać i szukam odpowiedniego serwera do zaczęcia gry ;) (Pacc sie skończył a na Kyrze 400-osobowe kolejki :( )
Po 1: Nie gram.
Po 2: Co kiedyś ( Te pare lat temu ) miałem robić, jak miał kompa który ledwo mi painta otwierał...
po 3: Nie znałem nic lepszego ( Grałem w karty, trochę tych trofeów mam ;))
Po 4: Kupiłem CS'a, i teraz od niego się oderwać nie mogę ;)
1. był taki temat jakiś czas temu
2. był też temat dlaczego nie gramy w tibie co dziwne argumęty za i przeciw w wielu wypadkach były takie same (gram w tibie bo nie mam co robić a to czas pożera/nie gram w tibie bo to czas pożera)
3. nie gram w tibie ale jestem na bierząco, tibia sie nudzi a co update jest gorzej
Heh, ja sie dowiedzialam od kumpla o tej grze jakies pol roku temu :)
Od tamtej pory caly czas w nia gram, chociaz na poczatku wydawalo mi sie ze to kolejna nudna gierka z brzydka grafika :D:P
Teraz wiem jak bardzo sie mylilam :D
Glupi temat... Tibia to pozeracz czasu przy ktorym spora czesc mlodych spedza polowe dnia. Ja juz naszczescie etap nalogowego grania mam juz za soba. Czasami pogram troche, ale to rzadko. Wam doradzam to samo. Konczcie z tym gownem..
Konczysz z tym gównem... Uwarzasz ze grałeś nałogowo, to nie wina gry tylko wina twojej słabej psychiki.
Ja zaczolem grac ok. 2 lat temu kiedy to zauwazylem tą ikonke na pulpicie szkolnego komuptera...
Przez pierwszy rok sie obijalem, co dead to nowy char, dopiero ostatnimi miesiącami zaczolem grać tak "na serio".
Arthus Drag'Tail
31-12-2005, 11:16
Konczysz z tym gównem... Uwarzasz ze grałeś nałogowo, to nie wina gry tylko wina twojej słabej psychiki.
Malo kto ma psychike wystarczajaco silna zeby nie uzaleznic sie na jakis czas od tej gry. Wielu grajacym jesli zbanowal byc IP to kolesie by zaczeli powoli zdychac i co w tym najsmieszniejsze- najczesciej najmocniej przywiazani do gry sa gracze ktorzy nie wyszli nawet powyzej 20 lvl'a...
Mag-Iron
31-12-2005, 11:29
2 lata temu kumple z klasy mnie namówili na tibię, nabiłem jakiś tam lvl po czym zrezygnowałem; co jakiś czas tworzyłem postacie po czym.. przestawałem grać,
po prostu ,,nie chciało mie się'' ale teraz już jeśli nawet po jakimś czasie mi się znudzi, to potem odkopie passa i będę grał dalej... przynajmniej nie od 1 lvl... :wiking:
Jerzolux
31-12-2005, 11:48
A moi koledzy dosyc dlugo w tibie graja i maja wysokie levele i sluchalem ich gadania o tibii to mówilem:
-Przestancie o tym gadac!
A oni powiedzieli ze tibia jest spox i sprubowalem chociaz nadal twierzdze ze grafika jest dobijajonca. :]
Tak... teraz ja sie wypowiem... Do gry zachecil mnie brat, przez pierwszy miesiac gralem tak sobie, bo nie mialem lepszych zajec.Po tym miesiacu zaczalem grac nałogowo. Nie moglem sie oderwac. Siedzialem nawet po 8 godzin dziennie. Trwalo to przez rok kiedy nabilem swoj wymarzony 50 lvl :cup: i zrozumialem ze ta gra to jedno wielkie gowno ;) i tylko czas na niej stracilem... Cholera gdybym wtedy pomyslal :( Dlatego uwazajcie na ta gre bo ona jest narzedziem diabła :evul: ^^
Paciorek_Paladyn
31-12-2005, 12:37
A ja siebie sam wciagnalem w te diabelska machine! Zaczelo sie od tego ze zepsul sie komputer i wzieli mi dobre czesci i wsadzili jakies slabowite! I nie mialem w co grac! Slyszalem kiedys o Tibi! Sciagnalem i musze powiedziec ze wlazcalem ja 3 razy tydzien po tygoniu!
1 Wlaczenie! Zobaczylem grafe i wylaczylem!
2 Wlaczenie! Pogralem 10 min wylaczylem!
3 wlaczenie! Bylem zly nie mialem jeszcze kompa zaczalem grac i mnie wciagnelo!
Dostalem swoje czesci! Nadal gralem w tibie! I nadal gram! Pozniej w szkole wciagnalem w to kumpli! I teraz gramy sobie spokojnie na Xanterze :)
Mowie wam nie zaczynajcie bo sie nie oderwiecie!
a ze mna to bylo tak:
bylem u kumpla i sie go pytam co to za girka (gral w tibie) a on mowi ze tibia i ze moze mi zrobic chara itd. i gram w tibie do dzisiaj mowie wam to jest gorsze niz papierosy (udalo mi sie rzucic :D) mozna porownac do narkotyku....za***ista giera wiem ze tak gada czlowiek uzalezniony ale coz ;) powiem wam tyle...moi rodzice probowali stanac miedzy mna atibia....i sie skonczylo tym ze sie pociolem :] wiec teraz gram sobie w spokoju :D
See ya!
Arthus Drag'Tail
31-12-2005, 14:07
To nie jest temat "Jak zaczeliscie grac w Tibie?" tylko "Dlaczego gracie w Tibie?".. Wiekszosc odpowiedzi jest nie na temat ;)
Nie szkodzi... takie odpowiedzi tez toleruje ;):)
_aNeptiS_
31-12-2005, 16:02
Ostatnimi czasami pozostawilem ta gre daleko...zawsze wydawalo mi sie ze bylem slaby w ta gre(noob)prawda mialem 80 paladyna lecz nie sam...motywowalo mnie to aby kiedys sam nabic 50 poziom...lecz ostatnimi czasami gdy zaczolem grac pogorszylem sie w nauce z 3-4 dostawalem 1-2 (ledwo) i zauwazylem ze ta gra jest jak narkotyk i nie ma sensu w nia grac bi zycie jest wazniejsze niz jakas gra....i tak zycze wszytkim graczom aby przestali grac...Cu
Gram w Tibię od Jan 28 2004, 09:30:12 CET, czyli niedługo będzie 2 lata. Najlepsza moja postać to 37 ms. Dlaczego? Nie dlatego, że nie umiem. Myślę, że umiem, ale jakoś brak mi wytrwałości. Niedawno swoim noobcharem na Infernie z 11 lvla i 41 dista wbiłem w 3 21 lvl i 60 dist, ale i teraz jakoś mi się nie chce grać. Dlaczego gram? Bo nie znam lepszej gry. ŻADNA inna gra mnie tak nie wciągnęła, poza tym kiedy zaczynałem miałem bardzo słabego kompa, więc Tibia była dobrą alternatywą. Tibia przyciągnęła mnie również tym, że mimo banalnej powierzchowności jest bardzo skomplikowaną i złożoną grą. Teraz i tak mam duże ograniczenie co do grania, 2 dni w tygodniu, w ramach uwolnienia się z nałogu.
Moze sie zdziwicie ale tibia mi sie podoba.... grafika! Jest Odjechanie Odjechana XD
Nie czuje sie od niej uzalezniony. Jak nie chce mi sie nic robic to gram w Diablo 2
I tak moge grac 1h dziennie :(
Diablo tez spoko gierka...
Ale nie ma takiej frajdy jak na Tibii :P:D
pozdro
Malo kto ma psychike wystarczajaco silna zeby nie uzaleznic sie na jakis czas od tej gry. Wielu grajacym jesli zbanowal byc IP to kolesie by zaczeli powoli zdychac i co w tym najsmieszniejsze- najczesciej najmocniej przywiazani do gry sa gracze ktorzy nie wyszli nawet powyzej 20 lvl'a...
Zgodze sie ze malo kto ma taką psychike, ale bez przesady. Gralem w wiele gier i na oguł wszystkie lepsze wciągały mnie tak jak tibia. Osobiscie wolałbym oddać całe moje konto wzamian za gre która równie dobrze by mnie wciągła. Na przyklad nowa odłosna TES'a.
Popatrz pod innym kontem: Wolisz wbić kolejny level w wirtualnym swiecie czy iść na super impreze do koleżanki ?
..::QRAS::..
01-01-2006, 15:44
gram dla przyjemnosci i aby porozmawiac z kolegami
Arthus Drag'Tail
01-01-2006, 15:51
Popatrz pod innym kontem: Wolisz wbić kolejny level w wirtualnym swiecie czy iść na super impreze do koleżanki ?
Zdecydowanie to drugie.. Zawsze tak bylo.. Nigdy nie zaniedbywalem przyjaciol dla tej gry. Ale duzo innych rzeczy zaniedbalem...
Mysle ze kazda dobra gra wciaga tak samo jak tibia ale kazda gre przewaznie da sie przejsc po przejsciu pograsz w nia kilka zary poczym zostawisz bo poco juz grac i tak sie konczy na wiekszosci gier a w tibi nieprzejdziesz jej bedziesz zdobywal levele kase kiedy bedziesz mial wolny czas nieprzejdziesz jej nigdy dlatego trudniej ja zostawic od innych gier
A gram w tibie bo mam kolego i niemam narazie nic leprzego
Thunder Slayer
01-01-2006, 16:28
Jak udalo mi sie uruchomić 1. raz Neostratę TP (:D) kolega napsał mi na GG (oczywiscie tez po tym, jak se GG zalozylem :p), zebym wszedl na TIBIA.COM. zalozylem se postać, nick: Naviros. Pogralem se chwile, nauczyl mnie czym sie chodzi, ale jakoś mnei to nei pociągalo. Po tygodniu, jak zauwazylem, że mój brat świetnia sie przy tym bawi, postanowilem zalozyc nowa postac. Nie powiem nicka bo moge miec klopoty (^^). Zacząłem grać, dednąłem bodaj 3 razy na rooku (Błędy poszukiwacza przygód - wpier... się do jaskini z poisonami, potem zszedlem w dół, żeby od nich uciac, ale trafilem na szkielety i w 2s DEAD. Innym razem dednąłem, jak mnie wilki otoczyly w jaskini wilków. A mój w ogóle pierwszy ded to - standard - rat.). Jakie mualem przygody!! Uwięzili mnie i żądali zapłaty ^^. Mam dotąd te studded legsy, które IM ukradlem, hrhr. Och, Tibia to naprawdę świetna gra...
Zauważyliście, że wszystkie MMORPGi wciągają, jak czarna dziura? Dlatego, bo to jest inny świat: spotykasz kolegów i znajomych - silniejszych lub slabszych, eksplorujesz niezbadane tereny i walczysz z potworami na miarę swoich możliwości. Gdy umieramy i tracimy GODZINY treningu i dziesiątki tysięcy GP przez stracone itemki, dołujemy się i "kończymy z tym". Ale w większości przypadków wracamy ^^. Tak to jest...
bo gra posiada wielki swiat,grasz z ludzmi,no i ciekawa fabula
A ja koncze z ta gra ale konto sobie zostawie jak kiedys bedzie mi sie chcialo grac moze...
gram bo zachecil mnie do ego kumpel. zawsze smialem sie z tibii ale po jakims czasie to sie zmienilo. pozniej dluga przerwa... teraz gram tylko po to aby udowodnic ze mozna byc dobrym bez acc sharingu. inna sprawa to to ze tibia ma wielka fabule i dobrze rozwiazany team-playing czyli hunty itd.
a quittne jak bede mial zone pewnie i dzieci :P chyba ze wczesniej odkryje Pits of Inferno...
Gram bo lubię, :)
Lubię bo gram :)
@offtopic:
Każdy ma swoje upodobanie co do tej gry...
Jednemu się może podobać, zaś drugiemu nie. Także upokażanie danej osoby nie jest na miejscu... On wie co jest dla niego najlepsze...
Ciekawi mnie dlaczego gracie w Tibie, skad sie o niej dowiedzieliscie, co sprawia, ze nie mozecie sie od niej oderwac? :):P
Nudzi się wam tam po drugiej stronie kabla? Idź się schlaj jak z tobą aż tak niedobrze, ja mam w dupie widzieć efekty twojej nudy. Rozbierz się i ubrania pilnuj, grrrr...
@Topic
Gram żeby tępić takich jak wy.
Nudzi się wam tam po drugiej stronie kabla? Idź się schlaj jak z tobą aż tak niedobrze, ja mam w dupie widzieć efekty twojej nudy. Rozbierz się i ubrania pilnuj, grrrr...
Nic Cie koles nie rozumiem... Mozna po polsku?? :confused:
Gram bo lubię, ot co. Od czasu do czasu muszę się oderwać od konsolowych gier, a że na wysłużonym blaszaku mało która gra ruszy, wybór padł na Tibię.
Nic Cie koles nie rozumiem... Mozna po polsku?? :confused:
chodzi mu o zakładanie bezsensownych tematów:]
Grałem bo mnie kolega wciągnął potem wciągnołem innych potem po ćwiartce roku sie oderwałem i znowu ćwiartke roku tworzyłem OTS'y(miałem jednego dobrego,ale sie rozpadł),a po OTS'ach uznałem,że tibia to wielkie gówno,Niektórzy z mojego otoczenia też przestali,ale niektórzy wciąż grają(a dokładnie 2)i jeden mnie ciągle męczy na gg(Tak to Crowal xD).
P.S.:współczuje wszystkim maniakom z tibii
J grałem w Tibię, poniważ 3 kolegów wciągneło mnie i reszte (pozdro dla all:D)
A w Ttibię już nie gram, ponieważ komp mi się psuje i dziękuje za to Bogu,
ponieważ wyrwałem się z nałogu... 8o
@Edit@:
A króliczek już zawłladnoł mną 8o:p
Thero skoro ci sie nie podoba ten temat to po co wlazles tutaj? Czego sie ty spodziewales? Inni jakos nie narzekaja :baby:
Thero skoro ci sie nie podoba ten temat to po co wlazles tutaj? Czego sie ty spodziewales? Inni jakos nie narzekaja :baby:
Fajerwerków dziecko, fajerwerków. Ja nie jestem "inni".
Thorin-Debowa Tarcza
02-01-2006, 19:17
Wam doradzam to samo. Konczcie z tym gownem..
Bez sensowne jest namawianie nalogowca do rzocenia ow nalogu wiec nie trudz sie :D
A ja nigdy w nałóg nie zapadne.
Chociaż Tibia wciągneła mnie w kłopoty bo przegadałem cale Jasełka szkolne o Tibi z koleżanką, którą wciągnołem i za to dostalem -10 punktów zachowania razem z nią. :D
A poza tym gram w Tibie bo nie mam co robić w domu i na dworze.
Thorin-Debowa Tarcza
02-01-2006, 20:35
Moze odpowiem na odwrót "Czemu nie gram w tibie" ;)
Uwazam ze za duzo noobów zaczelo grac w tibie, nie mozna spokojnie poexpic i rozkoszowac sie grą.Zabijają potwory na kazdym kroku, prawie nie ma szans zrobic loota zeby ci nie ukradli, na kazdym kroku kantuja,klamia i kradna....Takie czasy nastaly. Ale jest tez techniczna strona powodu czemu nie gram w tibie, wg mnie za maly poziom expa jest, oraz za te po update'owe ilosci many wymagane na runy to skandal jest, z kazdym update'm tibia sie cofa..Dlatego wlasnien nie gram w tibie ;)
Walekifa
03-01-2006, 14:34
Moze odpowiem na odwrót "Czemu nie gram w tibie" ;)
Uwazam ze za duzo noobów zaczelo grac w tibie, nie mozna spokojnie poexpic i rozkoszowac sie grą.Zabijają potwory na kazdym kroku, prawie nie ma szans zrobic loota zeby ci nie ukradli, na kazdym kroku kantuja,klamia i kradna....Takie czasy nastaly. Ale jest tez techniczna strona powodu czemu nie gram w tibie, wg mnie za maly poziom expa jest, oraz za te po update'owe ilosci many wymagane na runy to skandal jest, z kazdym update'm tibia sie cofa..Dlatego wlasnien nie gram w tibie ;)
Dla pacców jest jeszcze sznasa grać na Premii,Albo chodzić po miastach tylko dla pacc.Jedyne rozwiązanie facca to tępić noobów,ale niestety system red skulli i banów na to nie pozwala.....
Duke Dran
03-01-2006, 14:56
kumple graja to ja też :D
Master of Adek
04-01-2006, 13:48
Tibia wcioga czlowieka w zly sweiat. Niszczy go poprostu.Sam nie moge sie oderwac od niej. Niestety.
Maly Wizak
04-01-2006, 14:40
Po co gramy w tibie ??
Fajny temat
Zaczynamy od początku. Tybie polecili mi koledzy z rl, poprostu znajomi.
Gdy ja zaczołem grac oni juz byli na mainlandzie. Więc pomyslalem ze trzeba sie wziaść, gralem gralem (poznawalem nowe terenki) i powitalem sie z mainlandem. Tam zaczolem gre, poznawało sie fajnych kumpli, lepszy exp itp.
Kiedy koledzy powiedzieli mi, że istnieje takie cos jak Premmy accont.
Hmmm...... postanowilem ze kupie wiec kupilem. I tak jak teraz gram juz lvl wyższy od 150 nie mowie dokladnie. Teraz mam nowego Chara ale bedz pacc bo to inne, konto a pozaym wydatek tez siega wysoko.
Moj ogólny swiat Aldora (HHAIILL)
Nom ale teraz gram na Celescie <-------- :D
Dark Qiron
04-01-2006, 14:53
ja dowiedzialem sie od kolegi najpierw gralem gral nie moglem sie oderwac dostalem kare na 1 mies po mies mowilem ze jesty glupia i wogule kolega chcial zebym mu postac potrenil to potrenilem i znowu mnie wciagnelo :b
Fajny temat
Przynajmniej jedna osoba mnie docenila ;):P
Jak nie mam z kim isc na piwo, to sie zaloguje i poexpie, poza tym gram, że porozmawiać z ludzmi..
Lukaszek1-11
04-01-2006, 18:24
Gram bo podoba mi sie ta gra.NIE jestem jakis uzalezniony gram jak mi sie che neikeidy po kilka godzin bo nei mam co robic w domu.Pogram sobie pozniej na dwor pojde czy do kumpla i tak sie tego tzrymam nei rozumeim ludzi ktorzy siedza od 6 rano do 24..to tylko jest gra
MsAdO II
04-01-2006, 18:42
Bo Tibia jest rox... :D :D :D
Tia... Tibia wymiata :)
Ale przyznam sie z ostatnio jakos nie chce mi sie w nia grac :( :confused:
Black Palladin
15-08-2006, 10:40
ja gram w tibie poniewaz to wcionga i nieda sie bez tego jakos zyc ;p a tak na marginesie nie grajcie w ten szajs bo was wciongnie i od kompa nieodejdziecie :/ to jest jak papierosy raz sprobujesz i juz wpadasz w nalug :/ a ja sprobowalem tak jak inni i gram w to g***o j****e tylko czas sie traci !!! prosze was!!! niegrajcie w to!!!!!!!!!!
Up: Chlopie idz do psychologa albo zalatw sobie bana za nie prawdilowo kupinego pacc. Moja mama kase wycofala jak kupilem pacc przez jej karte i nie gram od marca. Dopiero tydzien temu zamowilem pacc zebym mogl powrucic do gry i teraz czekam az Dr. Omader mi wysle tego pacca
Marco the Swordmaster
15-08-2006, 22:40
Mi się podoba to, że można trapować ludzi na rooku, dlatego też z nudów sobie zabijam ;p
to skriny z dzisejszej zabawy jakby ktoś mi nie wierzył xD
http://img359.imageshack.us/img359/6830/dedtw8.jpg
http://img359.imageshack.us/img359/3224/niezlemt6.jpg
http://img359.imageshack.us/img359/3374/marcopotworxh5.jpg
bo chce czasami poskillowac krzesło fighting :evul:
Pan'Druid
15-08-2006, 23:26
Ja sie dowiedzialem o Tibi od kumpla przyszedłem do niego a ten gra w jakąs gre z głupią grafiką. Chcial mi zrobich chara ale ja powiedzialem ze nie podoba mi sie ta gra i nie bede w nią grał. Po paru dniach postanowiłem, że zaczne grać. Moja 1 postać była na Valorii, mialem 58 palla i zacząłem eksperymentować z różnego rodzaju botami typu TBI itp. zakończylo sie to tym że postac shakowali i zrokowali. Przez rok postanowilem ze nie bede gral ale teraz jak widac nie moglem wytrzymac bez tibi. Gram na okrągło.
Ja gram w Tibie z powodu pieknej grafiki.
Kajusz931
17-08-2006, 21:27
kiedys gralem nalogowo ale tera tylko czasami poskilowac knightcikiem :p
gram troche w counter-strike troche w diablo II i troche w tibie :P
Wendaren
01-05-2007, 21:04
Wszyscy mówią, że tibia to pożeracz czasu, ale w nią grają :)
Ja też xD
Gram w tibie bo lubie (a raczej jestem uzalezniony) a jak zaczelem to sam nie wiem :]
-Mixawik-
01-05-2007, 23:07
Nie gram w to chujostwo -.-
Gramy, bo "Wszyscy mamy źle w głowach, przeżyjemy, hej, hej, na na na na, hej, hej, hej..." (Elektryczne Gitary) :P
A tak na serio, to grałem, bo przypadła mi do gustu ta grafika i prostota... a teraz to mnie jakoś przymula. :d
rezydent
02-05-2007, 09:58
gram (grałem) bo żygam już tymi badziewiami w stylu kal online...
mało zajmuje gra, łatwo qmpli znaleźć
Gram dla takich rzeczy jak:
1. Mozna poznac wielu fajnych ludzi, nawet niekoniecznie z zagranicy, ale rowniez ciekawych Polakow z ktorymi mozna pogac, pohuncic wspolnie, porobic runki pod domkiem, poskilowac, itp.
2. Wbicie 60+ lvla i huncenie troche lepszych potworkow, lotowanie dobrych itemkow i ozdabianie nimi domku :)
Teraz tibia wyglada inaczej, ze nie ma takich ludzi fajnych do poznania, ale jak sie wspomina gre w tibi sprzed 2-3 lat to wtedy to byly dopiero czasy.
A uzalezniony mysle ze nie jestem, jak przyjdzie kolega zebym wyszedl na pilke to ide, jak mam sprawdzian z histori to pierw sie ucze lub EW. robie runy na afk i sie ucze ( zawsze mam 5 :P ) itp.
Pozatym od wrzesnia do teraz nie gralem na zadnym swiecie na powaznie, czasem wszedlem na 1 lvl, mniej wiecej raz na 2 tygodnie, a teraz czekam na nowy servik i sobie zagram, pozatym sa wakacje wiec obowiazkow zadnych :).
Ja gram dlatego że w domu są takie nudy a na dodatek niemam innych gier i mieszkam w takiejej małej wśi i tam prawie pół tej wśi gra w tibie więc ja nie niemoge rzucić tej gry bo do kogo niepujde to każdy w to gra.
Ja gram dla przyjemnośći i dla kontaktu z innymi osobami a czasami jak mnie coś wnerwi to kupie bp sd w tibi i rozwalam all dokoła i wtedy można się wyładować X(
Ja gram w tibie bo mi sie nudzi chce byc najlepszym knightem w tibi i to all i pochwlaic sie przed kumplami :d
Baklazan
02-05-2007, 22:19
No to moze ja napisze jak było ze mną ; D :
Pewnego dnia gdy grałem z kumpalmi i kuzynem na oGame, jeden kumpel i kuzyn powiedzieli , że grają w Tibie i przestają z oGame.Ja sobie pomyślałem 'Ku*** co to za gra?!' I namawiałem by dalej grali na oGame niestety próby były marne (może i stety) i po pewnym czasie sam zacząłem grać w tibie i razem z kuzynem byliśmy wielkimi noobami.Na podwórku cały czas miały miejscie takie dialogi:
-No to pójdziemy na raty!
-Jak ty będziesz żółty to ja wkrocze
<lol2>
I tak ciągle była taka sytuacja , że mój kuzyn sprzedał Nooble Arm za 400 gp ;o.
A teraz czemu gram w tibie? Odpowiedź prosta - Bo lubie :p
Ekhm...No moze teraz ja cos powiem x]
Dzieki kumplowi zaczalem grac w ta gre i to juz beda chyba 3 lata ale niedawno troche przystopowalem (zaczalem w inna xD) ale i tak wchodze czasami by pogadac z kumplami ;p(niedlugo zaczne znowu grac x]).Gram poniewaz nie mam innych gier (jest jeszcze jedna ale w ta gram z kuzynem ;p). Dosc mocno mnie wciagnela ale gdyby nie kumple nie gralbym w nia w ogole wiec gram tylko dla nich x]
Friends For Ever !!!! \.../_ ';..;' _\.../
ja gram bo chcem serva opanowac na morganie czytajcie se forum macie link do l filmmuiku jak tam wary prowadze http://www.youtube.com/watch?v=QueCC4_AbSU
Marionus
03-05-2007, 09:31
Moja przygoda z Tibia zaczęła się 2 lata temu:) na początku nie umiałem w nią grać byłem "NEWBIE' po latach nauki Jakoś to było:)
Moim zdaniem gram bo lubie:),nie wiem jak inni....
Marshaal
03-05-2007, 16:39
1. Dla zabicia czasu
2. Dowiedziałem się od brata
3. Mogę się od niej oderwać w każdej chwili i spokojnie jak tylko żona będzie chciała to mogę ją żucić w 5 minut ;D
Mis_Predator
03-05-2007, 17:24
@ topic
1.
a) Ja gram dla rozrywki.
b) Dla zabicia czasu.
c) Od kumpla z bloku.
2.Sprzedać postać na allegro.
@offtopic
Trochę głupi temat zrobiłeś.
Bo lubimy jeść chipsy grając
Glopsson
03-05-2007, 19:53
a ja nie wiem czemu gram! gram żeby rządzic na moim podwórku!
Edier Master
04-05-2007, 08:12
Zaczęło się 2 lata temu jak kumpel opowiedział mi, że inny kumpel pokazał mu taką gre w której w miecha da sie zarobić ponad 50 zł no to zrobilem chara, grałem samiusieńki co to jest lina sie dowiedziałem na 9 lvlu jak wpadlem do dzióry a co to jest mlvl na 25.... no ale juz jest 95 i nie zamierzam sprzedawac :D
Sozemego
04-05-2007, 08:16
bo penis mnie boli.
Kavi_Dratrumil
04-05-2007, 12:07
Ja gram:
- z nudów
- z głupoty
krzysheak
04-05-2007, 13:24
Bo fajowo
Bo nie glupie
Bo tak
Sir_Kopek
04-05-2007, 14:51
Ja gram w tibie, bo poprostu każdy w to gra i lubie w to grać. Kiedyś jak miałem pacca to potrafiłem grać po 12h dziennie, oczywiście przez to opuściłem się w nauce i musiałem zaprzestać gry. Teraz znowu gram, ale tak sobie.
Sozemego
04-05-2007, 15:00
bo przyzwyczailem sie do 2D i nie chce mi sie gry zmieniac o0
Mnie w tibie wciągnoł kolega 2.5 roku temu xD.
kroliczekkk
04-05-2007, 15:31
Ja gram zeby sie pobawic :>
zeby miec zabawe :P
Michnik of Celesta
04-05-2007, 15:36
Paru kolegów ode mnie z klasy grało , cały czas nawijali o tibii , więc sam zacząłem grać :P pierwsze wrażenie było takie : ale ch**** grafa i zamulasta strasznie - jednak jak się trochę przymusiłem , wyszedłem na maina , spodobało mi się :) Od tego czasu minęły 2 lata , nadal gram , choć miałem momenty , gdy przestawałem grać na jakies 2-3 miesiące. Mimo tego , nie gram zbyt dużo , bo nauki sporo , a jak już wejdę to głównie by pogadać , czasem też się pójdzie na exp. Nie zamierzam zrywać z Tibią , bo zawsze jest to gorący temat do rozmów w szkole i poza nią xD
Darth'Knight
04-05-2007, 16:01
jest to dla mnie rozrywka ;d siedze 2-3h dziennie i starczy
Draxim_Lexus
04-05-2007, 16:03
Ja gram bo lubie zabijam czas a zreszta spodobalo mi sie bicie lvl i czary :P
Honasolo
05-05-2007, 01:05
Mowiac szczerze to z 1,5 roku temu zarabiscie dlugo grywalem w tibie. Moj rekord to 18 godzin xD.
O tej grze dowiedzialem sie od kumpla, ktory widzial ja w kafejce. Na poczatku nic nie umialem, nawet wchodzenia po drabinie. (przez co padlem:confused: ) xD
Puzniej jakos to bylo i na 9 lvlu wyszedlem na maina. Wybralem carlin bo moj kumpel wybral to miasto. Kiedy pierwszy raz pojawilem sie w swiatyni pobieglem za depo do jakiejs szachownicy (nie pamietam).
Wtedy pojawil sie red skull:
-ja noobek: Wanna play???
-RS: buahhaha
Nastepnie zarobilem pare ciosow i sie zglebilem. xD
Takie mialem ladne poczatki. :D
Na dzien dzisiejszy juz nie gram. Musze sie uczyc, cwiczyc i jeszcze raz sie ksztalcic by dostac wymarzony zawod.
Matrio23
05-05-2007, 01:18
Ja sie doweidzialem o tibi w grudniu 2004 roku od kumpla. Na poczatku byla to dla mnie czarna magia, ale pozniej mi sie spodobalo i gralem z kumplami. Oczywscie nie gram nom stop od 2,5lat tylko mam z tibia odtego czasu kontakt. Nabilem kilka postaci na dosc wysokich poziomach, nigdy jednak nie mialem fazy nalogowaca, moze dla tego ze mam silna psychike do takich rzeczy.
Czemu gram?:
-gierka jest bardzo fajna i odpowieda do mojego klimatu fantasy-rpg czyli potworu typu orki smoki demony minotaury, a nie jak w MU czy gdzies tam(wymyslone potworki)
-gram sobie z kumplami jest fun :P
-orkylem glebsze wartosci tej gry, przez co moge w kazdej chwili przestac grac i mam calkowita kontrole nad graniem (jak od poczatku)
-postregam ta gre jako zabawe, a nie cel
Ponieważ mogę sie spotkać i pohuncić z kolegami, zabijać innych etc
to stało się tak:
założyli mi internet.
nikogo w domu.
wszyscy znajomi gdzies na wakacjach.
google.com
tibia
join
iii tak sie to dalej toczyło.....
gram bo... "żeby nie zabijać zajączka, ale by gonić go " :D:D
@up
Heh, nie znam Cię więc nie mogę się wypowiadać, ale podejrzewam że był to jeden z największych błędów w Twoim życiu. Kiedyś pewnie zrozumiesz o co mi chodzi, a teraz marnuj czas, tylko uważaj żeby nie zmarnować go zbyt dużo (x
@down
jeżeli tak zrozumiałeś mojego posta, to naprawdę jesteś głupi. Jeżeli jednak nie jest to odpowiedź na mojego posta to się z tym stereotypem nie zgodzę :P
Gram w Tibie bo jestem głupi, gruby, i brzydki, nie mam mózgu bo mi go tibia wyssała i wogóle elo
Ja natomiast gram w tą grę z paru ważnych rzeczy:
- jeśli dobrze zrozumieć głębszy jej sens pozwala ocenić siebie samemu.
- braterstwo. Kto mi nie powie, że nie lubi kiedy gra z kumplami od roku, następnie zaczyna się jakaś wielka wojna i ty razem z twoimi kumplami nie poddajecie się i dostajecie rooka ;D
- jest prosta, niektóre gry takie jak MU mają masę bajecznych rzeczy, których ja nie zdołałem w pełni zrozumieć (potworki itemy itp :P) Poprostu za bardzo kolorowe jak na mój gust.
- własność. Nie wiem czy was to zachęca do gry, ale ja czasem lubię popatrzeć na to co stworzyłem, na to w co włożyłem trochę czasu i na to czym się to coś stało ;]
To all, pozdro!
Malkowicz
06-05-2007, 02:38
Mały offtop jak tam rendes zarywamy nocke ja też:)
luk-as95
10-05-2007, 19:08
Ja sam nie wiem czemu gram. Trochę wkurza trochę bawi...
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.