Pokaż pełną wersje : Nieco refleksjii na temat tego świata i nieco o graczach
Gram na tym serwerze już od dłuższego czasu,mimo to mam stosunkowo niski level (36) ,o skilach nie wspomnę,ale czy to oznacza ze jestem tak zwanym noobem?
zdarzało się ze wszedłem w konfrontacje z gonzalezem i liinkiem bardzo dawno temu,zabili mnie uzasadniając ze wyzwałem jakiegoś ich koleżkę ,ale faktem jest to że było w tym nieco racjii bo uległem prowokacji no i w końcu odpisałem temu jegomościowi wyzywającemu ot tak sobie "twoja stara"...potem gdy zabijalem sobie ładnie spokojnie dwarfy zjawił się liinek no i pan gonzalez de'brava,oczywiscie zabili mnie bo nie miałem zbyt wielkich szans na ucieczkę,uzasadnili mi ze to przez to stwierdzenie "twoja stara",stwierdziłem ze właściwie mieli rację a ja sobie to przeboleję.
ALE (jest jedno ale) teraz wiem ze to była żałosna prowokacja ponieważ wiele razy potem widziałem ziomków obrażających własne matki,ojców,psów i sasiadów przy liinku,gonzalezie i innych graczach,co ciekawe monitorowałem tych graczy,żaden z nich nie został zabity przez te piekielną dwójkę.
po tym wypadku gdy zostałem "zlikwidowany" przez nich postanowiłem na jakis czas dać sobie spokój z tibią a itemy oddawałem koleżance,wtedy też zostałem okradziony z crown armoru przez jednego z nich,zapytacie mnie "w jaki sposób?"
przyznam się ze przez moją nieuwagę,zaśmiecili mi depot po czym przez chwile wyszedłem od skrzynki i wtedy wepchał się i zabrał armor. to był mój ostatni gwóźdź do trumny. nie grałem wtedy przez chyba 3 miesiace po czym wróciłem.
wtedy po pewnej rozmowie z liinkiem doczytałem się z jego ust teks "gdybys nie był noobem to miałbys taki level jak mój" (mniej więcej tak powiedizał,nie chcę pisać wprost bo szczerze mówiac nie mam zapisu rozmowu)
tylko powiedzcie mi-co ma noob do levelu? zawsze myslałem ze noob to ZŁODZIEJ,PROWOKATOR,oraz osoba która rozdziela account między 5 kolegów .Ja NIGDY nikogo nie prosiłem o coś za darmo,nigdy tez nie chciałem pomocy z byle powodu,chyba że nie umiałem sobie poradzić z naprawdę poważnym problemem.
Inną rzecza którą chciałbym omówić to sam nałóg graczy,sam miałem dni gdy siedziałem przy komputerze od rana no nocy,przyglądałem się wtedy graczom o wyższych poziomach -np pendragon ginewra,jest ona doskonałym knightem,nie znam osoby która może się z nią równać ale zastanawia mnie czy
to nie jest przesada? wbić 80 level kosztem wiecznego grania,grania i jeszcze raz grania.
Ginewra kiedyś deklarowała mi pomoc ,"ja wszystkim pomagam",ale gdy pewnego dnia potzrebowałem drobną rzecz do kupienia tylko dla posiadaczy premium account odmówiła bo expi ,stwierdziłem "okej,no w końcu wieczorem juz nie będzie expic i moze wtedy" (pozatym mimo ze sam jestem nedzarzem w tej grze obiecałem za tę drobną przysługe trwająca 5 minut w miarę dobre wynagrodzenie) no ale niestety nie doczekałem się,Ginewro zawiodłaś mnie,to jest ta twoja słynna pomoc?
teraz napisze nieco o pomocy-dawno dawno temu miałem jeszcze jedną postać ,sorcerera 27 level "wesoly juhas" ,słynąłem z poczucia humoru i tchórzostwa jak zwykle (no bo co taki malutki trybik jak ja moze zrobić przeciw hordom 5 razy mocniejszych?) ale pewnego razu na moim prive pojawił się pewien sorcerer na 16 levelu,to była jego pierwsza postać i mimo ze ja miałem zaledwie 27 level,stwierdził ze on chce być taki jak ja,prosił mnie o rady,gdzie expić,gdzie trenować i tak dalej,a ja stwierdziłem ze to bardzo fajny kumpel postanowiłem mu FAKTYCZNIE pomóc,biedak zbierał na firesword,to było wręcz jego marzenie aby w końcu mieć dobry mieczyk więc zrobiłem dosyć szlachetny gest:wysłałem mu parcelem cały plecak kusz i dałem namiary na fibulę aby je sprzedał ( nie był tam nigdy wcześniej) powiedziałem mu ze jezeli je sprzeda to dostanie częśc kasy ze sprzedaży,on to zrobił i w rzeczywistosci dostał wszystkie pieniądze a ja chciałem tylko 2 plecaki blanków-moim zdaniem TO jest prawdziwa pomoc,bezinteresowna,bo przecież nie ma nic lepszego niż zrobienie komuś prezentu,lepiej jest je wręczać niż coś brać wiec jeśli drogi czytelniku masz okazję pomagać to nie wachaj się tylko to zrób.
może to było nieco nie na temat o pandorii ale chciałem poprostu ostawić po sobie jakiś przekaz,bo pisząc takie rzeczy ludziom w grze zostaję określony jako "n00b" "on pisze jak noob" lub "ale debil" i tak dalej ,byćmoze tutaj też spotkam się z takimi opiniami ale właściwie przestało mi już tak naprawde zależec na tym wszystkim.
Wielu z was ,którzy macie swoje kochane duze levele któryh wam oczywiście zazdroszcze uzywa botów,wtyczek,rozdzielacie konta między kolegów itd.
a ja jestem SAM! nie bawię się w zadne sztuczki,nigdy NIGDY nie dałem konta nawet najbliższym znajomym,nikt nigdy nie grał moim postaciami i jestem z tego dumny,doszedłe mdo 37 levelu SAM,bez niczyjej pomocy,bez protektorów,bez kolegi na 80 levelu i tym podobnych,więc zanim napiszecie o mnie "n00b" to spróbujcie się wczuć w sytuację.
pozdrawiam-Michał.
To chyba nie są "wydarzenia" z servera, tylko Twoje żale. Szkoda, że takie rzeczy się dzieją, ale raczej taki temat niczego nie zmieni.
Wald_Kerius
29-12-2005, 22:36
Hehe, smieszny jest troche ten temat... i nie wiem do konca czemu wsadziles go do Wydazen ze swiatow, lepiej bylo to juz do O wszystkim i o niczym, ale coz... Wydaje mi sie ze jestes jednym z wielu niespelnionych graczy :p Sam napisale "bo co taki malutki trybik jak ja moze zrobić przeciw hordom 5 razy mocniejszych" Rozczulasz sie nad soba i tyle,bo cos ci tam nieposzlo.Akurat to ze cie dedneli hlvl za obrazanie innych to i tak jeszcze nic. Od biedy mogles dostac za to bana na ok. miesiac a tu tylko scignelo cie kilku gosci.( ja bym tez cie zabil na ich miejscu gdybys obrazil kogos z moich znajomych...). Takich problemow jak ty ma wiekszosc polskich graczy na roznych serwach. A zamiast wziasc sie do roboty i wbic lvl to rozpisuja sie po forach. Szczerze mowiac ja bym tez olal ten temat ale ze gralem kiedys na Pandorii to pomyslalem sobie ze odpisze :p
Hail Anetka Wizard and Bonesrwij :p
czy żale? to jest wwłasciwie powiazane z pewnymi wydarzeniami które miały miejsce, ale racja,jest w tym nieco żalu,frustracji....bo mimo wszystko chce sie do czegos dojsc w tej grze a czasem wystarczy tylko drobny gest,drobniutka pomoc,czasem ci zycie uratuje nawet jedna runa za 175 gp,a czasem ci pomoze dobry kumpel który cie nieco wesprze.
Jakby każdy gracz miał taki tok myślenia jak Ty... : )
Ze swojej strony dodam, że gdy grałem na Pandorii miałem sytuację calkiem podobną do Twojej (tylko, że miałem baaaardzo dużo kumpli). Zawiodłem się tylko na jednej osobie no ale to tylko mały szczegół. Fajnie jest mieć w Tibii przyjaciół z którymi można pogadać, przed którymi można sie pochwalić albo wspólnie pośmiać. Niestety takie znajomości są często naciągane i nic na to nie poradzimy. Nawet totalny noob i lamer może mieć zioma h lvla, a wtedy jego głupota nie będzie tępiona. ; / Co do tego jak ludzie osiągają 100 lvle to tylko ich sprawa. Fakt, że nie jest to czasami fair wobec innych, ale to już ich problem. ; )
Dobrze, że chociaż niektórzy oddają sie swoim refleksjom i mówią o tym...
Pozdrawiam i życzę sukcesów wTibii : )
Tibia to nie tlyko gra to tez ludzie,dziwise sie ze sa jeszce tacy ludzie jak on i podziwam go ale nie powinno sie mysles ze jak ktos ma 100 lvl to odrazu bot,accont sharing itp.....
Dark Brozyn
29-12-2005, 22:57
Tibia to nie tlyko gra to tez ludzie,dziwise sie ze sa jeszce tacy ludzie jak on i podziwam go ale nie powinno sie mysles ze jak ktos ma 100 lvl to odrazu bot,accont sharing itp.....
w 90 % - tak
Walekifa
30-12-2005, 01:12
A ja się zgadzam z tobą :p Ile razy poświęcałem się tak dla ludzi.to odbiło się na moim lvl'u i skillach.Bo bardzo dużo czasu poświęcałem nosząc pomoc innym.Ale tym zyskałem sobię(tak myślę :P ) szacunek.Może nie cieszę się z lvla,ale ciesze się że ludzie mają kogoś na boku,kogoś na kogo mogą liczyć.i grają kolorowo. :)
No troche moze tak jak tam ktos napisal nie trafiles z tym dzialem ale ogolnie twoj tekst troche daje do myslenia. Hehheh ale mnie rozbawiles tym zdaniem
"...co ciekawe monitorowałem tych graczy,żaden z nich nie został zabity przez te piekielną dwójkę..." . Gonzo juz raz padl, liinek 2 razy, no rzeczywiscie piekielni sa. W sumie i tak 3/4 serwa polskich noobkow jest bronione przez gonza i wulfa. liinek to znowu jest totalny pajac ktory mysli ze cos na tym serwie znaczy i ze uchowa sie za plecami rhaldusa :)
@Walekifa
No bo gonzo nabil jako pierwszy polak 100lvl.. dopiero potem wyprzedzil go wulf.
Anetka Wizard
30-12-2005, 11:48
Dzięki za pamięć :) Hail Wald :D
Walekifa
30-12-2005, 12:31
No bo gonzo nabil jako pierwszy polak 100lvl.. dopiero potem wyprzedzil go wulf.
nie wydaje mi się :] Ale na historii się nie znam,może nie mam racji ;p
Bez sensu Po co zabierac glos jak sie czegos niewie
Wald_Kerius
30-12-2005, 21:11
Dzięki za pamięć :) Hail Wald :D
Nie ma za co dziekowac :D Gdyby wszyscy byli choc troche podobni do Anetki czy Bonesa(/) to jestem przekonany ze na 100% nie niebyloby tutaj tego tematu :D
to jak nieznasz historii to sie nie odzywaj
Kazdy ma prawo czegos nie wiedziec,oraz kazdy ma prawo do zabierania glosu nawet gdy nie ma racji X(
Dark Brozyn
30-12-2005, 23:11
nie wydaje mi się :] Ale na historii się nie znam,może nie mam racji ;p
gonz pierwszy zrobiuł, później wulf
Walekifa
31-12-2005, 14:00
Bez sensu Po co zabierac glos jak sie czegos niewie
Mam cie znowu pojechać dziewczyno żebyś nie wchodziła na forum bo ci wstyd??
Głupszym się ustępuje
Dlatego Polska tak wygląda......
Niewiesz nawet czym jest forum,więc nie wypowiadaj się jeśli "CZEGOŚ NIE WIESZ"
Poto tutaj jestem żeby dowiedzieć się co nieco o tym serverze...
mała prośba w offtopie do wszystkich ode mnie ;) nie offtopikować
@Ariamo
bierz odpowiedzialność za swe słowa i nie podjudzaj ludzi przeciw sobie i ich nie obrażaj
zauważyłam, że masz taką tendencję gdy wychodzisz poza teren zdjęć ;) więc może tam ci jest lepiej pozostać
d.Taube
powiem tak... co do Pendragon Ginewry sie nie zgodze...od 8 lvl ona mnie broniła przed pk jak mnie jakis pk dorwal to wy*******ała z huntu i szukala mnie zeby mi pomoc. dawala mi kase na uhy, ihy, hmmy i wszystko. Ona byla moja "mama" w tibi. wiec co do niej to sie niezgadzam.
Co do Liinka tez sie nie zgadzam bo wg mnie on byl dla mnie spoko koles....byc moze dlatego ze on byl kumplem mojego kumpla z rl ale to s amoje poglady wiec co do niego tez sie nie zgadzam.
sytuacja zmienia sie diametralnie przy Gonzalesie de'Brava. To jest poprostu gosciu ktory ma w bani na***ane na maxa. Jak byla kolo mnie ginewra to byl wporzadku i bylo ok. Pendragon prosila go zeby na mnie czasem zwrocil uwage w razie ataku jakiegos PK. a gonzo swoje. Na poczatku sam mnie jezdzil do red i zostawial zebym zwial do depo. czysta zlosliwosc. pozniej jak to ginewrze powiedzialem to on tylko podpuszczal innym np 30-40 lvl zeby mnie tlukli i tak sie skonczylo. Gozno jest taki: przy Ginewrze spoko...jak jej niebylo nieodzywal sie nawet slowem i zawadzal mi w grze. jednym słowem S****YSYN! X(
korzystajac z okazji....
pozdro dla Pendragon Ginewry i dla Liinka
*** w dupe Gonzowi
Mam cie znowu pojechać dziewczyno żebyś nie wchodziła na forum bo ci wstyd??
Dlatego Polska tak wygląda......
Niewiesz nawet czym jest forum,więc nie wypowiadaj się jeśli "CZEGOŚ NIE WIESZ"
Poto tutaj jestem żeby dowiedzieć się co nieco o tym serverze...
Forum jest to cos na czym KAZDY moze wyrazic swoje zdanie hm... byc mzoe wiem co to jest dlatego ze jestem w liceum a nie tak jak ty w szkole podstawowej ..... pojedziesz mnie?? jak? :baby: ty polowy zdan ktore piszesz nierozumiesz znaczen
@Taube coz ale niestety Walekifa nieumie dyskutowac i odrazu mnie "jedzie" jak on to mowi takze kto kogo obraża ?
@Ariama
miałam zamiar upomnieć cię na PW, ale widząc jak obrażasz młodszych nie mogę
mam nadzieję, że jakiś mod potem tu wejdzie i usunie całego offtopa
obrażasz innych, odwołując się do ich wieku, nie wstyd ci, że 17'nastolatka jest pouczana przez 13 latka?
wiek tu nie gra roli, bo ty zachowujesz się jak dziecko
zastanów się nad swym zachowaniem (jeśli większa liczba w CV ma dla ciebie autorytet, a nie to jaka jest dana osoba, to powiem ci, że jestem starsza od ciebie i sporo latek ci do mnie brakuje)
nie prowokuj innych, nie ubliżaj im i nie oskarżaj o 'jechanie' po tobie, gdy ktoś zwraca ci uwagę - to, że sens tej uwagi do ciebie nie dociera, to nie ich wina
to, że stosują taki środek perswazji to wina ich ‘rozmówcy’
ku twojej wiadomości - czasem ktoś młody zachowuje się nie na swój wiek, nad wyraz dojrzale, a czasem ktoś starszy zachowuje się jak nic nie rozumiejący bachor
czy będąc już poinformowaną o tym fakcie zechcesz nie jeździć po ludziach ze względu na ich wiek i nie ubliżać ich inteligencji? to świadczy przeciw tobie, nie przeciw nim
d.Taube
Amator Tibii
31-12-2005, 16:08
eh... moim zdaniem pandoria to zwalony świat :p
kiedyś może była i fajna, ale przez takich ludzi jak gonzo, nareli, kiedyś amilad erus, a także kumple tych h-leveli i bossów serwera,
oraz ich kumpli bez przerwy liżacych im dupę, i to w tak żałosny sposób, że aż płakać się chce, którzy nie mają nic oprócz 50+ levela w tibii czym leczą swoje kompleksy,
a gra jest dla nich sposobem na odreagowanie braku rl life i PRAWDZIWCYH przyjaciół, zdobytych nie za 10k i 5 bp uh i włażeniem w dupę, to raczej już nie jest. Takie właśnie noobki to 80% serwera,i dlatego jest on taki jaki jest.
Oczywiście są wyjątki jak wspomniana Anetka :) :) - gdyby wszyscy tacy byli, to bylby to serwer z klimatem... ale tak, to po raz kolejny przez głupich
br "free itans", pl noobków, złodziei, nielojalnych, dwulicowych gnid,
gotowych sprzedać kumpla za uśmiech od 100+ i niektórych swe, którzy podchodzą do gry zbyt serio, ten świat do fajnych raczej nie należy...
Retired forever. Pandoria sux. Hail TITANIA and UNIT :D :D :D !!!
Walekifa
31-12-2005, 22:08
Forum jest to cos na czym KAZDY moze wyrazic swoje zdanie hm... byc mzoe wiem co to jest dlatego ze jestem w liceum a nie tak jak ty w szkole podstawowej ..... pojedziesz mnie?? jak? :baby: ty polowy zdan ktore piszesz nierozumiesz znaczen
@Taube coz ale niestety Walekifa nieumie dyskutowac i odrazu mnie "jedzie" jak on to mowi takze kto kogo obraża ?
Po.1 Jestem w gimnazjum :p 13-14 lat(niedługo urodziny ;d) To rocznik 1 gim.
Po.2 Niestety nie należe do osób które nie rozumieją co piszą,jak już mówiłem wychowałem się wśród starszych pokoleń,róznych grup społecznych (skate,punkowie,Brudasi) zadaje się się z inteligentnymi osobami,nie z plebsem.Myślisz że mój wiek mówi o mnie wszystko??natomiast ja nie wierzę że ty masz 17 lat.Bo twoje posty stoją na owiele niższym poziomie.
Po.3 Wracając na pandorię.Sądzisz że po lvl'u możesz poznać moją wiedzę?? Jestem na tym serverze od początku.ty zapewne nie pamiętasz wojny ze szwedami,erze Yatteringa,Oblężenia thais,Panowania Nareliego na serverze.Wiem o tym serverze dużo,bo gram na nim od początku.tutaj wykształciłem się z nooba na normalnego gracza,założyłem rodzinę Wizardów,z której przetrwała tylko Anetka.
Lvl i Wiek to nie wszystko...
Murderer
31-12-2005, 22:57
Waldus ja cie bardzo lubie ale.. jakby ci to powiedziec grzecznie..hmmmm... od******* sie od Ariamy:) i zapewniam cie ze ona pamieta ta wojne:)
Pzdr
Tomeczek
31-12-2005, 23:48
Jeśli chodzi o autora tematu to jeśli cię to pocieszy gram na pandorii od początku, zaczynałem grać z Ikebo, Wulfem, Wroną, Tie itd. moge się poszczycić dwoma charami knajtem na 44 i magiem na 33, Tibia to nie tylko codzienne walenie leveli, myślę (chodź może się myle :P ) że niski lv nie oznacza że jesteś noobem, liczy się twoje podejście do gry itd. sam gram w tibie 4 rok i maksymalnie wbiłem 54lv ale poznałem killku naprawde prawdziwych porządnych ludzi i wiem że moge im zaufać, z kilkoma nawet spotkałem się na rl i nigdy ich nie zapomne, powtarzam lv nie ma znaczenia, znam kilku typków którzy mają poniżej 20 lv ale wiem że potrafią grać i znają się na tym :) powtarzam TIBIA TO NIE TYLKO EXPIENIE
Walekifa
01-01-2006, 02:49
Waldus ja cie bardzo lubie ale.. jakby ci to powiedziec grzecznie..hmmmm... od******* sie od Ariamy:) i zapewniam cie ze ona pamieta ta wojne:)
Pzdr
Ja sie mam odp***olić?? To ona zaczeła,i niech ona się odpier***oli.... :p
Po.1 Jestem w gimnazjum :p 13-14 lat(niedługo urodziny ;d) To rocznik 1 gim.
Po.2 Niestety nie należe do osób które nie rozumieją co piszą,jak już mówiłem wychowałem się wśród starszych pokoleń,róznych grup społecznych (skate,punkowie,Brudasi) zadaje się się z inteligentnymi osobami,nie z plebsem.Myślisz że mój wiek mówi o mnie wszystko??natomiast ja nie wierzę że ty masz 17 lat.Bo twoje posty stoją na owiele niższym poziomie.
Po.3 Wracając na pandorię.Sądzisz że po lvl'u możesz poznać moją wiedzę?? Jestem na tym serverze od początku.ty zapewne nie pamiętasz wojny ze szwedami,erze Yatteringa,Oblężenia thais,Panowania Nareliego na serverze.Wiem o tym serverze dużo,bo gram na nim od początku.tutaj wykształciłem się z nooba na normalnego gracza,założyłem rodzinę Wizardów,z której przetrwała tylko Anetka.
Lvl i Wiek to nie wszystko...
Coz po 1 ja sie szykuje do matury a ty za pare lat dopiero egzamin gimn. ale ok.
po 2 hm...w czasie wojny gdy jak mowisz bylo oblezenie thais gdy ty siedziales zapewne w depo tak jak inni ja walczylam ze szwedami majac red skulla i wlasnie yattering z tie uratowal mnie przed goniacymi mnie szwedami no ale ok neiwiem moze twoja wiedza wychdozi poza to co uslyszysz stojac pod depo lub wyczytasz na tibia.com?? no nic Pozdrawiam
Walekifa
01-01-2006, 11:45
Coz po 1 ja sie szykuje do matury a ty za pare lat dopiero egzamin gimn. ale ok. Więc życzę powodzenia ;)
po 2 hm...w czasie wojny gdy jak mowisz bylo oblezenie thais gdy ty siedziales zapewne w depo tak jak inni ja walczylam ze szwedami majac red skulla i wlasnie yattering z tie uratowal mnie przed goniacymi mnie szwedami no ale ok neiwiem moze twoja wiedza wychdozi poza to co uslyszysz stojac pod depo lub wyczytasz na tibia.com?? no nic Pozdrawiam
NIe siedziałem w dp,miałem wtedy malutki lvl (podajrze 18 druid) ale pomagałem polakom jak mogłem,fraga nie nabiłem :( ale byłem w centrum bitew,i też prawie padłem :D .Na drugi dzień polacy spamowali help channel,że szwedzi odbili Thais,i niemogą wyjść ze świątyni,i żeby im pomóc. To był czasy :D .Ale to już inna sprawa.NIe będe się tutaj z tobą kłucił,nie poto tu jestem,i nie sprawia mi to przyjemności.Na drugi raz nie patrz tylko na wiek plx,bo młodzi ludzie potrafią zaskoczyć :p
Ciekawych rzeczy sie tutaj dowiaduje.:)
Powiem jak to wyglada z mojego punktu widzenia. Staram sie odpowiedziec na kazde pytanie zadane mi przez tzw. "nisko levelowa postac", ale niekiedy jest to meczace gdy co 30 sekund pisze ktos do ciebie: "daj cos" etc. Mam jedna zasade, jesli ktos jest natretny czy po prostu glupi dostaje blyskawicznego ignora. Dla takich nie ma przepros.
P.S. Kiedy pisze tego posta rownoczesnie sobie trenie. I co widze?
All krasnale ubite i stoi biedny polak, nad jego lebkiem pyka exp z MOICH dwarfów.
Szlag mnie trafil:
12:31 Alam Varust: yo
12:32 Alam Varust: dasz cos
12:32 Alam Varust: ?
12:32 Ikebo Destroyer: kur**
12:32 Ikebo Destroyer: jaki lol
12:32 Alam Varust: plz
-.-
Dark Brozyn
02-01-2006, 16:18
Iki sie boi trenić z ludźmi żeby nie mieć pza ?:P na dwarfach trenisz ?:D
A ja też się moge poszczycić jak walczyłem na wojnie ^^ byłem na fibuli, i każdy stał naokoło wejścia w biało czerwonym outficie :P i jak padło 2 swe to przestali oni wchodzić na góre i Tie kazał low levelon iść stąd. A ja tam z 17 levelem :P i mnie lał i musiałem iśc omg ale to bylo idiotyczne.. A jak się wkurzałem że taki lol mnie leje ^^ A później polacy stali naokoło GH szwedów i szwedzi sie bali wyjść :P i ja latałem naokoło i krzyczałem "muahahah swe noobs" i na tradzie też tak pisałem i jakiś koleś mi napisał "czemu tak uważasz" ze szwecji oczywiście i ja mu mówie "bo tak" a koleś mi zacząl nawijać że w szwecji jest pełno emigrantów z polski i że to ja jestem noob a ja go wyśmiałem :P a na pare dni później jak polacy przegrali to już takie niektóre nooby robili rsy na trolach i ja chciałem lać a oni "zrobiłem na swe". Polacy to śmieszni ludzie wliczając w to mnie ;]
Anetka Wizard
02-01-2006, 17:11
jak była wojna to ja tylko sobie hmmy robilam a gdy przychodzili swe do ab to chowałam sie w depo.. bo w koncu co mozna zrobic z 16 lvl?:P na wojnie bym tylko przeszkadzała xD
I zgadzam sie z Ikebem... mnie juz męczy to "daj cos" i czasami nie wytrzymuje i wredna sie robie :( no bo kazdy ma granice wytrzymałości... :confused:
a co do low lvl ...Bądzcie mili i skonczcie z tym "daj cos" plx :( i gdy odpisuje sie wam "nie dam nic" nie wyskakujcie z wyzwiskami -.-
Walekifa
02-01-2006, 23:11
Iki sie boi trenić z ludźmi żeby nie mieć pza ?:P na dwarfach trenisz ?:D
A ja też się moge poszczycić jak walczyłem na wojnie ^^ byłem na fibuli, i każdy stał naokoło wejścia w biało czerwonym outficie :P i jak padło 2 swe to przestali oni wchodzić na góre i Tie kazał low levelon iść stąd. A ja tam z 17 levelem :P i mnie lał i musiałem iśc omg ale to bylo idiotyczne.. A jak się wkurzałem że taki lol mnie leje ^^ A później polacy stali naokoło GH szwedów i szwedzi sie bali wyjść :P i ja latałem naokoło i krzyczałem "muahahah swe noobs" i na tradzie też tak pisałem i jakiś koleś mi napisał "czemu tak uważasz" ze szwecji oczywiście i ja mu mówie "bo tak" a koleś mi zacząl nawijać że w szwecji jest pełno emigrantów z polski i że to ja jestem noob a ja go wyśmiałem :P a na pare dni później jak polacy przegrali to już takie niektóre nooby robili rsy na trolach i ja chciałem lać a oni "zrobiłem na swe". Polacy to śmieszni ludzie wliczając w to mnie ;]
Hah,miałem przez 2 dni wyższy lvl niż Krzysiu :P:P:P
Ja przyszedłem za późno :/ zatałem już same ciała,i troche krzątających się iskierek naokoło i krwi,skulla wbiłem w 15 sec,na szczęście nie ubili mnie bo byłem już biało-czerwony.Polacy i na tej wojnie byli noobami,zabijali siebie nawzajem.Padło więcej polaków niż swe,bo tamci zdążyli szybko się domyśleć i pochować do PZ'ta.Ja pamiętam jak pilnowałem gh nad północną bramą (nie pamiętam jak się nazywa) ja lvl 18,w środku 4 swe po 30 lvl'e,żuciłem fire fielda w przejściu,i mnie wyśmiali :D
Rozłączyłem się dopiero kiedy ktoś żucił hasło "Exiva "Nareli"
Dla przypomnienia : Nareli,wtedy bohater swe,best lvl nie uczestniczył w wojnie,tylko siedział w venore...szła nas cała gromada,ze dwudziestu.ale potem sie rozłanczali,i rozłanczali.Aż wkońcu zostało nas pięciu.Jakiś czas puźniej log,ale miałęm ss'y kiedy stałem w szeregu z 50 polakami,i wszyscy się darli "Poland Rulez" Nie zapomne tego :D
dzitka16
03-01-2006, 09:48
Ops coś zle zrobilam :p Hybryda - Ty sie nigdy nie zmienisz ;) Skoncz z tibia i zajmij się pisaniem książek. Btw. Wybacz, że nie skończylam expić i nie doniosłam Ci jedzenia podczas gdy trenileś :D ale ja w takich sytuacjach nie potrzebuje pomocy tylko sama to zalatwiam i przypomnij sobie czy wszystkie sytuacje kiedy prosiłeś o pomoc :] Ahm i masz u mnie ignora na stale od zawsze poniewaz CIE NIE LUBIE. Tak to juz jest, jednych się lubi a innych nie ;)
Walekifa
03-01-2006, 10:21
@ UP
Lol??A ty kto??Zarejestrowana dzisiaj,i już podwójny post...do tego nikt nie wie o co chodzi.
Bjoern Shu
03-01-2006, 17:55
Hehe, smieszny jest troche ten temat... i nie wiem do konca czemu wsadziles go do Wydazen ze swiatow, lepiej bylo to juz do O wszystkim i o niczym, ale coz... Wydaje mi sie ze jestes jednym z wielu niespelnionych graczy :p Sam napisale "bo co taki malutki trybik jak ja moze zrobić przeciw hordom 5 razy mocniejszych" Rozczulasz sie nad soba i tyle,bo cos ci tam nieposzlo.Akurat to ze cie dedneli hlvl za obrazanie innych to i tak jeszcze nic. Od biedy mogles dostac za to bana na ok. miesiac a tu tylko scignelo cie kilku gosci.( ja bym tez cie zabil na ich miejscu gdybys obrazil kogos z moich znajomych...). Takich problemow jak ty ma wiekszosc polskich graczy na roznych serwach. A zamiast wziasc sie do roboty i wbic lvl to rozpisuja sie po forach. Szczerze mowiac ja bym tez olal ten temat ale ze gralem kiedys na Pandorii to pomyslalem sobie ze odpisze :p
ten to dopiero pokazal ortografie..
Crazy Onion
03-01-2006, 18:44
@ UP
Lol??A ty kto??Zarejestrowana dzisiaj,i już podwójny post...do tego nikt nie wie o co chodzi.
Kto nie wie ten nie wie, przeczytaj pierwszy post w tym temacie to moze sie domyslisz glabie B)
@Hybryda: Nie dziwie sie ze wiele razy byles nazywany noobem, debilem etc. jezeli wyskakujesz z tekstami typu "oh, alez sie zawiodlem na tobie bo chcialas expic a nie leciec mi po jedzenie, przeciez bym cie wynagrodzil...bla bla bla" <= nie sadzisz ze to ciut zalosne :baby:
nie chciałem aby ktoś mi biegał po jakieś kretyńskie jedzenie,nie wiem kto wymyslił taką bzdurę,zawsze przy sobie miałem około 300 grzybków.
jedyne o co prosiłem kiedyś pewną osobę lub chciałem prosić to RUNY ,chociło o kupienie run dostępnych tylko dla facc,konkretnie to miały być magic walle,energy bomb itd...z tego co wiem to spacerek do sklepu jest chwilą a nagroda moze być dosyć korzystna.no ale właśnie o to chodzi ze polak polakowi WILKIEM! ginewra kiedys stwierdziła ze dobrze by było jakby mnie zabili ;]
wiec cieszcie się wilki....mnie juz nie ma na tym serwerze.....zbiorowisku kretynów i gówniarzy,udławcie sie własnym jadem.
lukaszby
04-01-2006, 14:04
nie chciałem aby ktoś mi biegał po jakieś kretyńskie jedzenie,nie wiem kto wymyslił taką bzdurę,zawsze przy sobie miałem około 300 grzybków.
jedyne o co prosiłem kiedyś pewną osobę lub chciałem prosić to RUNY ,chociło o kupienie run dostępnych tylko dla facc,konkretnie to miały być magic walle,energy bomb itd...z tego co wiem to spacerek do sklepu jest chwilą a nagroda moze być dosyć korzystna.no ale właśnie o to chodzi ze polak polakowi WILKIEM! ginewra kiedys stwierdziła ze dobrze by było jakby mnie zabili ;]
wiec cieszcie się wilki....mnie juz nie ma na tym serwerze.....zbiorowisku kretynów i gówniarzy,udławcie sie własnym jadem.
Nie no... nie moge... Uważasz się za lepszego bo co? Bo chciałeś Pana Tadeusza przepisać? Bo masz 20 lat? Myślisz, że jesteś super "yntelygent"? W twoich wypowiedziach tylko "kretyni", Ginerwa jeździ na wózku (to było na prawdę płytkie). Od kogo tu jadem jedzie?. Padłeś 2x i zachowujesz się gorzej niż 5-cio latek po stracie lizaka. Płaczesz, żalisz sie. Nie rozumiem takich jak ty. Nie umiesz sobie radzić z dziećmi w grze internetowej, życze powodzenia w prawdziwym życiu. Troche dystansu do Tibii... To tylko GRA.
tylko o to jak strasznymi frajerami są polacy.....
tak jak wielu juz napisało 80% to dupolizy.....z kolei taki ktoś jak tie....to zdrajca;]
a że odemnie czuć plucie jadem to wynika z tego że teraz nadrabiam wszystko;]
badź dpbrym koteczkiem to zostaniesz tylko wy.....chany w dupe przez własnych rodaków ;]
ja bynajmniej miałem pewną koncepcję,ideę.
tu nie chodzi o to zeby wszyscy chrzanili farmazony "ojeju jakiś ty fajny" bo mam to w dupie....ale jeśli mnie nie lubisz to powiedz do K.....y Nędzy WPROST-"SPIEPRZAJ!"
a nie udawaj kolegę bo przynosi ci to jakies korzyści.koleżanka wyzej miała odwage napisac ze dała mi ignora bo poprostu mnie nie lubi I TYLE!
a koncept pana tadeusza wpisanego w tome book lub w kilkanascie nie był taki zły,moznaby sobie trenć i zerkać i czytać.
załoze sie ze tak naprawde jakby moje booki latały po trade sam bys kupił za niezbyt wysoką cenę.
i jeszcze raz powtarzam.....S....am na to ze zabił mnie dwa czy 10 razy jakis cymbał,ta gra poprostu straciła sens,smak,kolor....a wielu ludzi straciło w moich oczach.
starałem sie byc ok....pomóc cos zrobić i tak dalej...ale widać bycie "dobrym" albo praworządnym nie jest opłacalne,przykładem są h levele okradające i zabijające 10 razy słabszych graczy.
pozdrawiam!
Crazy Onion
04-01-2006, 16:27
Jestes naprawde idiota jezeli uwazasz ze kazdy kogo o to poprosisz powinien zrezygnowac z expienia zeby ci leciec po runy, myslisz ze jak komus dasz kilkaset gp to juz dla ciebie wszystko zrobi?
...inna rzecz ktora mnie ciekawi to to ze niby grasz od poczatku serwa a w takiej sytuacji miales tylko jedna osobe z pacciem ktora mogles poprosic o kupienie ci tych run, no to faktycznie wahlarz twoich znajomosci po prostu zwala z nog, to chyba o czyms swiadczy :p a co do twojego odejscia z serwa....who cares ? :baby:
dzitka16
04-01-2006, 19:37
Mam jeszcze takie male pytanko: po co knightowi "konkretnie to miały być magic walle" jezeli cos przeoczylam i masz odpowiedni mlvl do ich stosowania to z gory przepraszam B) I kto powiedzial, ze jeżdze na wozku??? :p :p :p
Mam jeszcze takie male pytanko: po co knightowi "konkretnie to miały być magic walle" jezeli cos przeoczylam i masz odpowiedni mlvl do ich stosowania to z gory przepraszam B) I kto powiedzial, ze jeżdze na wozku??? :p :p :p
hehehe jak to powiadająnie dotykaj gówna bo przesmiardniesz albo uderz w stół a norzyce sie odezwą,widać jak zbojkotowali mnie jej kochani fani a ja mam to gdzieś bo nie gram juz:D
a po o magic walle? miałem jeszcze sorca .
Crazy Onion
04-01-2006, 21:51
hehehe jak to powiadająnie dotykaj gówna bo przesmiardniesz albo uderz w stół a norzyce sie odezwą,widać jak zbojkotowali mnie jej kochani fani a ja mam to gdzieś bo nie gram juz:D
a po o magic walle? miałem jeszcze sorca .
uuu, wychodzi twoja elokwencja...jedyne co potrafisz to rzucac jakimis pustymi frazesami, btw nie jestem jej fanem, nie znam jej i nawet nie gram na tym serwie ale zawsze az mnie skreca jak widze takie "cry me a river" posty B)
lukaszby
05-01-2006, 07:42
Naoglądał się filmików o PK, a wózek to szkoda gadać. Prostacka pojechanka.
ot takie moje 3 grosze.
Edit:
Żeby nie było, że jej tak bronie bo jestem jej "fanem" (lol), podobnie jak Onion nie znam jej, w grze widziałem ją ze 3 razy.
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.