Pokaż pełną wersje : ksiażka o tibii
Nanerenderiel
30-12-2005, 09:48
jestem ciekawa ile osob z was byloby zainteresowanych przeczytaniem ksiazki "tibia" i za ile kupilibyscie ja?
Arrivald
30-12-2005, 09:56
Mmmm... coz za wyczerpujacy post, wysililas sie! Ilez szczegolow zawarlas w tych dwoch linijkach tekstu... imponujace!
Ludzie, dobijacie mnie :D Jak mozna zakladac topic nie umieszczajac w nim zadnych konkretnych mysli i informacji? -.-
Co do tematu: Na pewno nie kupilbym jakiejkolwiek ksiazki o tematyce zwiazanej z Tibia. Po pierwsze - nie dam zarobic Cipsoftowi. Po drugie - swiat Tibii jest tak ograniczony ze strach sie bac co ta ksiazka moglaby zaiwerac. Po trzecie - Bo nie.
Ksiazka o tibii !? omg czego to ludzie nie wymysla...
zapodaj na forum zdjecie tej ksiazki to ci uwierze :p
@re up... przeczytaj najpierw uwarznie topica a dopiero pozniej sie wypowiadaj... X(
Boze ;p ksiazka o Tibii nie !! :P co tu pisac... no chyba ze poradnik dla newbie :P jak zaczac i wogole ;p Proplejerzy :P nie musza nic czytac...
Radek 666
30-12-2005, 10:41
Książka o Tibii? Ale zależy w jakim sensie, bo to może być coś w stylu poradnika, coś w stylu opowiadania itp. Ale i tak nie kupiłbym, już wole sobie HP poczytać ^.-.
Jakby była w formie opowiadania, to czemu nie. Ale nie dałbym ani grosza.
Walekifa
30-12-2005, 12:40
Gdyby była opowiadaniem o jakimś serverze,i faktycznej postaci. Np Seromontisie,Albo o pandorii. To znalazł bym ją w necie i wydrukował. Gdyby była całkowicie zmyślona to była by taka,jak wszystkie inne książki Fantasy
Mmmm... coz za wyczerpujacy post, wysililas sie! Ilez szczegolow zawarlas w tych dwoch linijkach tekstu... imponujace!
Ludzie, dobijacie mnie :D Jak mozna zakladac topic nie umieszczajac w nim zadnych konkretnych mysli i informacji? -.-
Co do tematu: Na pewno nie kupilbym jakiejkolwiek ksiazki o tematyce zwiazanej z Tibia. Po pierwsze - nie dam zarobic Cipsoftowi. Po drugie - swiat Tibii jest tak ograniczony ze strach sie bac co ta ksiazka moglaby zaiwerac. Po trzecie - Bo nie.
lol, a co miala tam jeszcze napisac? swoj swiatopoglad, co mysli o tibi i cipsofcie? zadala pytanie, chciala sie dowiedziec pogladu uzytkownikow na dany temat, czego ty jeszcze chcesz? mogla b tylko bardziej sprecyzowacy pytanie, ale twoje zazuty sa bezsensowne.
nie dam zarobic cip softowi. - glui zly cip soft, stworzyl gre w ktora gram calymi dniami i sprawia mi wiecej przyjemnosci niz niz telewizor + radio + kolezanka, nie dam im zarobic! niedobre cipy!
swiat tibi jest ograniczony, to chyba oczywiste, ale jest na tyle duzy ze napisanie ksiazki nie bylo by problemem - czy to o tibi od strony technicznej, czy historia poszczegolnych serwerow, czy opowiesc fantasy w realiach tibi.
moje jakże skromne zdanie:ludzie którzy grają w tibię,i sa na poziomie takim że zaczeli grać 10/h na dobe albo przynajmniej 4 godziny nie mieliby czasu na książke reszta by ją olała,znalzłoby się z 5 % co by kupiło i przeczytało.
Co tu duzo mowic... kompletna glupota!
dlaczego glupota? przedstawienie historii powstania swiata nei z perspektywy ludzkich stworcow ale stworzen. Wojny elfow itd, wszystko na podstawie ksiag tibijskich - moglo by to byc fajne, jezeli wygladalo by podobnie do ksiazek o Magic, The Gathering. Cos w stylu Terrego Pracheta bylo by mile widziane - tak przynajmniej sadze.
Arrivald
30-12-2005, 18:22
lol, a co miala tam jeszcze napisac? swoj swiatopoglad, co mysli o tibi i cipsofcie? zadala pytanie, chciala sie dowiedziec pogladu uzytkownikow na dany temat, czego ty jeszcze chcesz? mogla b tylko bardziej sprecyzowacy pytanie, ale twoje zazuty sa bezsensowne.
nie dam zarobic cip softowi. - glui zly cip soft, stworzyl gre w ktora gram calymi dniami i sprawia mi wiecej przyjemnosci niz niz telewizor + radio + kolezanka, nie dam im zarobic! niedobre cipy!
swiat tibi jest ograniczony, to chyba oczywiste, ale jest na tyle duzy ze napisanie ksiazki nie bylo by problemem - czy to o tibi od strony technicznej, czy historia poszczegolnych serwerow, czy opowiesc fantasy w realiach tibi.
To ja zaloze temat : Gdyby wyszlo radio w ktorym mowiliby o Tibii, to sluchalibyscie go? Totalna glupota -.- Z reszta chodzi mi o to ze mogla przynajmniej napisac jej wlasne zdanie, co ona sadzi, zachecic jakos do dyskusji a nie pozostawic jedno jalowe zdanie, rozumiesz ? Z reszta na jakiej podstawie piszesz cos takiego :
glui zly cip soft, stworzyl gre w ktora gram calymi dniami i sprawia mi wiecej przyjemnosci niz niz telewizor + radio + kolezanka, nie dam im zarobic! niedobre cipy!
Po prostu mam swoj negatywny poglad na temat Cipsoftu i niewiele ci do tego panie kolego. Przedstawilem swoje zdanie a ty mi tu wyjezdzasz z jakims sarkazmem, sic. Nie bede sie rozpisywal w tym topicu o tejze firmie bo powoli robi sie offtop. Jak chcesz sie posprzeczac to zapraszam na gg.
Arrivald, byłbyś łaskaw nie najeżdżać na innych użytkowników tym agresywnym tonem?
co do twych zarzutów - zadano kilka pytań, na które jednak były jakimiś informacjami i podano wyłącznie same istotne dla tej osoby szczegóły bez lania wody
fakt faktem, że sama osoba nie napisała co ona o tym myśli nie jest powodem, dla którego można się jej do gardła rzucać, tak samo, gdy ktoś ci zwrócił uwagę
jeśli już miałeś coś do niej, to można było to zrobić w nieco odmiennym stylu
patrzę i widzę: rozkapryszone dziecko
topic:
książka o Tibii to raczej pomysł nieudany - niewiele osób by coś takiego kupiło i jeszcze w zależności od ceny, tylko jacyś wielcy maniacy, ale swoją drogą, ci się nawet by od komputera nie oderwali, by tracić czas na jakieś tam czytanie :)
jeśli byłaby w formie opowiadania - to byłby duży plus, jednak musiałaby to być jakaś niezwykle luźna interpretacja, gdyż świat, przedstawiony stricte jak jest w grach nie jest zbyt pociągającą lekturą
d.Taube
dlaczego glupota? przedstawienie historii powstania swiata nei z perspektywy ludzkich stworcow ale stworzen. Wojny elfow itd, wszystko na podstawie ksiag tibijskich - moglo by to byc fajne, jezeli wygladalo by podobnie do ksiazek o Magic, The Gathering. Cos w stylu Terrego Pracheta bylo by mile widziane - tak przynajmniej sadze.
Przeczytaj Geneze Tibii (polska wersja na Tibia.pl) i zrozumiesz dlaczego glupota -.-
Na moje to opowiesc o np. życiu imperatora kazz zanim był on imperatorem czy jakiś inny "prequel" mógłby być ciekawy i zapewne urozmaicić świat tibi.
PS: Śmierdzicie nogami.
Arrivald
30-12-2005, 20:57
patrzę i widzę: rozkapryszone dziecko
Patrzę i widzę: przemądrzałą dziewczynkę. Nie mam ochoty się sprzeczac, tym bardziej z osoba ktora ocenia mnie nie znajac ani troche mojej osoby.
Nie kupiłbym za żadne pieniądze, raczej zacząłbym je sprzedawać :) Bo idiotów w tibii jest sporo :P
Aval'yah
30-12-2005, 23:41
W formie opowiadania, powiesci - nie.
Ale szczegółowy, obszerny poradnik opisujący np. wszystkie lokacje, potwory, questy, taktyki walki itp.- czemu nie? Za rozsądną cenę bym kupił, lubie takie bajery. :P
Jezeli bylaby to historia np. pierwszych ludzi na kontynencie, poznawania wszystkich jego zakatkow, odkrywania i eksploatowania nowych terenow, powstawanie miast, konflikty miedzy ich wladcami, wojny itd, wszystko napisane przez dobrego autora/autorow - jestem za... Jednak jezeli mialby to byc kolejny zbior mitow jak to bogowie tworzyli tibie, to ja dziekuje za takie cos...
Swiat tibii, wbrew temu co wiele osob sadzi nie ogranicza sie jedynie do expienia, skillowania i zdobywania coraz wiekszej ilosci gp. Wielkie mozliwosci daja potencjalnemu autorowi takiej powiesci ogromne ilosci legend tibijskich, jak Bazyliszek, Warlord Sword, Mino Mag na Rooku itd, oraz to ze cala historia "prawdziwego" powstania tibijskiej cywilizacji jest praktycznie nieznana. Znamy tylko jej nieliczne fragmenty, jak walka wojowniczek z Carlin, proba podbicia Rookgardu przez minotaury, walka dwarfow z minotaurami. Nie wiemy jednak kiedy, jak i dlaczego do tego doszlo... Jezeli ktos potrafilby to wszystko odpowiednio wykozystac, stworzenie takiej powiesci jest mozliwe...
Podsumowujac, mysle ze jezeli ktos zabral by sie za to w odpowiedni sposob, moglaby powstac calkiem ciekawa historia. Jest jednak jeden minus... skoro stworzono by taka opowiesc, tibia stracilaby swoj tajemniczy klimat, wszystkie domysly na temat mitycznych questow i przedmiotow odeszly by bezpowrotnie... Dlatego tez, ja jestem raczej na NIE. Choc z drugiej strony moglo by to byc dosc ciekawe, poznac cala historie Tibii, znalezc wyjasnienie na wszystkie nurtujace pytania... No coz, narazie mozemy sobie tylko pogdybac na ten temat, bo nie zapowiada sie na to zeby taka ksiazka miala powstac ;)
W życiu.. O_o
Moze jeszcze lektura szkolna O_o
Co za głupi pomysł to jest w ogóle... -.-
Lol, pewno miałaby nazwę: "tibia - gra ogłupiająca umysł i wyciskająca pieniądze z kieszeni. Fri itanz plX!" Nie dałbym za takie coś nawet złamanego grosza...
Fajny pomysł z tą książką, tyle że wątpie że ktoś z cipsoftu jest pisarzem :P. A gdyby miałaby być ona napisana przez kogoś innego to ta osoba musiałaby kupić licencje od cipsoftu... więc... chyba takiej książki się nie doczekamy.
Radio o tibi? A co by w tym radiu było skoro w tibi nie ma muzyki :P. Chyba że 24/7 wiadomości...
Ja to bym sobie kupila... Zalezy od tego ile by kosztowala :):P
Ja wole rower z logiem CipSoftu.
Ciekawe co jeszcze...
Dreament
31-12-2005, 15:23
Nie lubie czytać :cup:
Shein Silvershadow
31-12-2005, 16:24
Przeczytaj Geneze Tibii (polska wersja na Tibia.pl) i zrozumiesz dlaczego glupota -.-
Gratulacje, jak dojdziesz do polowy i nie zaśniesz!^^
A co do książki o Tibii, to jeżeli byłoby to w formie wielce rozszerzonego poradnika opisującego popularne i mniej drogi rozwoju postaci, wszystkie miejsca, szczegółowe opisy czarów i ich zastosowania, dokładny bestiariusz zawierający taktyki, opisy... Taka encyklopedia, to chyba by się przyjęło, byleby tylko w ładnej, kolorowej szacie graficznej i ciekawej formie:P
Ja bym sobie kupił. Zależy jeszcze o czym by była i ile kosztowała.. ;)
Tak, mojej babci.. grzeje dom kominkiem...
Master Van'Dix
21-02-2006, 01:55
Mi się ten pomysł nawet podoba. Chętnie bym przeczytał taką książke która opowiada o przygodach i wyzwaniach jakiegoś człowieka. Ale to by musiało być coś mądrego i realistycznego a nie jakieś "Gdy Eustachy wyszedł z rooka kupił sobie plate armor". Gdy taka książka się kiedyś ukarze bez wachania ją kupie.
W życiu.. O_o
Moze jeszcze lektura szkolna O_o
Co za głupi pomysł to jest w ogóle... -.-
To jest ksiazkowy przyklad maniaka komputerowego ktory wychodzi z domu tylko do szkoly a jak wroci to jedyna rzecza jaka robi jest granie. Brawo!
@topic
Nawet baldursowy "Opis swiata" na pewno nie bedzie az takie fajne zeby to kupic. A jeszcze opowiadanie? Ble!
Najmijcie forumowych skrybow, niech cos wyskrobia i zobaczymy ;)
Takie coś powinno być za darmo-.-
I musiałoby być w formie poradnika,na jakie potwory isc z takim EQ i tak dalej.
Tak to nawet za zlotowke nie kupie.
@up
takie coś już masz.. XD
wystarczy, że ludzie nauczą się czytać i wysilą się do opcji 'szukaj' a będzie im pod ręką najbardziej rozbudowany poradnik
a jeśli chodzi o darmo - to papier kosztuje, nawet jeśli jest szmatławcem, papier, drukarnie..
d.Taube
Hmm ktos "dobry w te klocki" potrafiacy dobrze i ciekawe pisac moglby z tibi stworzyc calka ladna "bajeczke", wtedy moglbym za nia zaplacic pare groszy.
Tibusiek
21-02-2006, 12:57
o tak bylo by fajnie gdy byly by legendy opowiadania PO POLSKU chodzi mi o te co na tibi.com sa i takie legendy najlepsze,opowiadania tajemnicze to by byl fajny pomysł miedzi innymi dla miłosnikow fantasy a propo marketingu CIPSOFT mogl by zrobic figurki postaci potworw w tibii
a teraz zarcik Miesniecznik TIBIA juz w kioskach pierwszy numer tylko 39.90 z figorka rata JUZ W KIOSKACH :)
Blind Guardian
21-02-2006, 16:30
Martyna jak zawsze mysli o tym jakby tu zarobic :) Hahahaha ;) Jak dla mnie pomysl niezly. Zalezy jakiego gatunku bedzie ta ksiazka i czy sie ludziom spodoba. Mozesz sprobowac ale watpie czy duzo osob kupiloby taka ksiazke.
PS. Znudzilo ci sie sprzedawania gum cynamonowych na allergo? :D
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.