zaloguj się

Pokaż pełną wersje : SKILL BARR???

pixar-druid
31-05-2004, 22:31
Guido pronnounces about the Skill Bar
Report: Tibianews

On November the second, 2003, White John, a young knight of the server Amera opened a thread in proposals regarding the Skill Bar. The thread couldn't be more brief: "We should have a bar by each of are skillz and it shows a bar how long till are next skill... or we click on the skill and a new window pops up saying how long till next skill level"

Somehow the thread has never gone down. It is safely sitting there, on the Proposals board first page, with some whooping 130 pages, 2591 replies and 27.084 views!

While CIP has never tried to favour the more pure powergaming side of Tibia, it is a Fact that Tibia is, love it or hate it, populated by powergamers. Advancing towards the next level and raising skills is everybody's favourite pass-time. And it's not like there are no statistics in the game already, no?

This is the aspect the SkillBar could have, in a proposal designed by Sirios

http://www.tibianews.net/img/skills.png

We approached Guido of CipSoft and asked him about their thoughts regarding this massively-appraised proposal, since in our opinion it wouldn't take much time to code the Skill Bar:

"You are right this would not really take a lot time, but if I compare this little idea with the tasks we could do instead, I can tell you that this would help Tibia much more. All I can do is to acceopt the fact that this is indeed a feature many customers wants and that it would be a nice add-on for the next update. Maybe I can put it on the todo-list there and then it will be easier accepted by the others, even I have to be a bit diplomatic because I am not alone here. But I do not think that we can do more now and this will take some time".

While we suspect the Skill Bar did not managed it way into the incoming update, it is at least something that CipSoft has noticed the thread and there could be a positive reaction to it.

We will keep you informed.

CIPy znow cos cuduja:) 8)

kidler
31-05-2004, 22:43
kto mi to przetumaczy:P :baby:

Tasamcrow
31-05-2004, 23:17
Tu prawdopodobnie chodzi o to ze te paski (czerwony i niebieski) pokazuja ile brakuje jeszcze do nastepnego lvl.Jak sie zapelnia to wskakuje nastepny lvl ;)

Matheous
31-05-2004, 23:22
Ogolnie(slowo w slowo nie moge:P) to chodzi o to, ze na forum Proposals(Propozycje) na tibii.com to pojawil sie temat, zeby wprowadzic skill bars takie jak na screenie-zapelniajace sie w miare uzywania skilla/expowania/ladowania mlvla(zaleznie od klikniecia);
Guido mowi ze to bedzie kosztowalo wiele pracy ale mozliwe, mozliwe...
Taki bar sie bedzie pojawial gdy klikniesz na dany skill w okienku Skills-przynajmniej bedzie przejrzyscie:D

Ale bedzie fajnie:P Wreszcie sie dowiem ile LAT czekac na adv w sword fight moim sorcem;)

Owocowy Shejk
01-06-2004, 08:10
Muszę przyznać, że pomysł ze skills barr baaarrrdzooooo mi się podoba :)

Ithelios
01-06-2004, 08:31
Pomysł super jak dla mnie.Od dawna czegoś takiego w Tibii mi brakowało.Niektórzy gracze twierdzą że wolą jak skill im skacze w niespodziewanym momencie...Ja jednak wole wiedzieć na czym stoję.Naprawdę stanie 3,5h i rzucanie spirami bez widocznego efektu jest DOBIJAJĄCE!!!Moge powiedzieć tylko tyle,że po wprowadzeniu skill barów zyskam nową motywację do treningu.

Barts
01-06-2004, 09:05
noo zeby to tylko weszlo mam dosc czekania po 4 dni na next adv teraz moglbym zlookac ile zostalo ;p

Andy ognisty
01-06-2004, 10:20
Pomysł jest super. Mniej nudne i dnerwujace byloby trenowanie gdyby sie wiedzialo ila brakuje do wyzszego lvl lub skillu :D :D :D

Kennypl
01-06-2004, 11:20
Pomysl jest swietny. Przynajmniej kazdy wiedzial by ile jeszcze czasu zajmie mu trenowanie nastepnego skila czy magic lvlu. Jak najbardziej popieram.

yombi
01-06-2004, 11:44
Super to będzie extra!! W końcu będę wiedział kiedy nastąpi muj ulubiony napis:You advanced....:)

---
Wooks
16 lvl
50/43
knight
Venore
Azura

kidler
01-06-2004, 12:17
to bedzie zaje****** fajnie. tylko kiedy to bedzie wprowadzone:P

Rankor
01-06-2004, 14:18
Jesli to zrobia bedzie zajeb.... Juz niemoge sie doczekac
kiedy zrobia te paski. Nawet na rooku jak ktos ma rookowego chara bedzie wiadomo ile brakuje do adv w skillach bo potem rosna one bardzo wolno. Pomysl wspanialy. Mysle ze wszystkim sie spodoba
:)

EDIT:
Mam pytanie czy te paski uwzglednialyby fishing???
Ktos wie cos o tym???

pod11
01-06-2004, 14:25
jesli to zostanie wprowadzone to raczej nie w tym update.
tak tu napisano.
Cipowie tylko wezma to pod uwage w wyznaczaniu next celow.

p.l
01-06-2004, 15:41
kolejny dowód że Tibia polega na samym skillowaniu i byciu najlepszym ...

Gremlin
01-06-2004, 15:45
Jak widze wiekszosc ludzi na tym forum nie rozumie roli strony Tibia News.
Tibia News jest nieoficjalna gazeta o Tibii.
Informacje tam zawarte to w 99% plotki, zyczenia lub prawdziwe/zmyslone historie (np Ktos wykonal jakis quest, zdobyl cos tam, itp).
Strona jest prowadzona przez jednego z GM (nie CIP ani nikogo az tak waznego), a newsy pisane w wiekszosci przez graczy.

Jedyne prawdziwe newsy na temat Tibia pojawiaja sie na www.tibia.com w dziale news (zwykle pozniej newsy sa kopiowane na stronach typu tibia.pl, tibia.de, gery.pl, itp i czesto tlumaczone przy okazji).

Ze skill bar sprawa rozchodzi sie o to ze jest to jedna z najstarszych propozycji na Proposal board i ma chyba najwiecej postow/wyswietlen, wiec CIP mimo iz poczatkowo sceptyczny na temat tej propozycji zaczyna rozwarzac dodanie czegos takiego ze wzgledu na duze zainteresowanie tym graczy.
Jest tez powiedziane ze szybko takie cos sie nie zjawi bo jak narazie nawet ludzie z CIP nie bardzo wiedza jak takie cos dokladnie zrobic.

V.E.N.O.M
01-06-2004, 15:46
co jeden post to taki sam "ale super nareszcie ale swietne bede widzial ile mam do nastepnego lvlu ale super o rany" smiech na sali mam z was ,dobrze by bylo jakby to wprowadzili z powodow wymienionych przez podniecaczy wyzej, a tym co nie pasi to przecieznikt im nie bedzie kazal wlaczac skill bara ale zaloze sie ze nie znajdzie sie taki ktory po jakims czasie nie skusilby sie zeby sprawdzic ILE JESZCZE:D:D:D