PDA

Pokaż pełną wersje : Amazonki, Orc Spearmen, etc.

Alex B.
02-06-2004, 19:57
Po dłuzszych walkach z Amazonkami i Orc Spearmen spostrzegłem ciekawa rzecz. Czy tylko mi sie wydaje czy z bliska nie tylko bron dalekiego zasiegu rzadziej trafia ale i zadaje mniej hp? Bo zobaczylem ze kiedy podchodze do Amazonki to trafia raz na dziesiec, i zadaje tylko 10hp jak juz trafi. A z dystansu b.czesto i 10-30 damage.

Czy ta teoria jest poprawna czy to tylko zmyla? (i mam po prostu farta?)

Kennypl
02-06-2004, 20:09
Moze i jest cos prawdy w tym co napisales. Bo tak w sumie to ja tez czesciej trafiam z pewnej odleglosci byle nie za duzej. A z bliska to tak roznie.

Bobciu
02-06-2004, 20:11
Masz racje zawsze palladyni i potowry atakujace z dystansu beda zadawaly wiece i cesciej trafialy stoja 3 czy 4 kratki od celu

PiXik
04-06-2004, 09:13
Może to i prawda a takie potowrki z pozoru miłe w dużej grupie zabijają!!

Angelus
04-06-2004, 13:21
Ja tam spokojnie radze sobie zarówno z gromadą amazonek jak i ze stadem orców spearmanów...To prawda - z dystansu amazonki ostro nawalają,ale jak blisko sie podchodzi to zwiewają. 8)

szoz
04-06-2004, 14:32
Nie stety nie odległość czarów nie dotyczy

olmk
09-06-2004, 21:13
ja zaproponuje abysmy rozgryzli ta nazwe ,, BRON DYSTANSOWA,,
....i wszystko jasne

spox:) sam nie moglem na poczatku tego skojarzyc bo np w WARHAMMERZE jest odwrotnie - podzial na daleki zasieg[-1 do trafienia] i bliski zasieg[+1 do trafienia]

McCooper
13-06-2004, 00:40
Bzdura.

W momencie kiedy Amazonka, Spearmen sa blisko ciebie to nie wala z luku,kuszy or spearow, tylko zadaja dmg wręcz. Nie dziala to tylko w przypadku Scouta, Archera i Huntera.

Jogel
13-06-2004, 09:16
Moim zdaniem masz rację==> ostatnio sam expiłem sporo na spearmanach( za venore - nawet szybki exp), i również to zauważyłem że jak stoi w pewnej odległości od Ciebie to wali mocniej a jak podejdziesz o ciężko mu trafić.

By$iu
13-06-2004, 09:47
Heh,ja tez to zauwazylem(wyjatek hunter)wiec niewiem moze cos w tym jest.

Trener
15-06-2004, 20:36
No to chyba jest dośc logiczne?? W końcu palladyni z daleka mają atakować, i takze tyczy się to Amazonek i Spermanów... :D

muzaMen
15-06-2004, 22:44
nie bylbym taki pewien...

przeciez nóż zawsze mozna komus wbic w brzuch a spearem oko wybic...

... i na jedno wychodzi :))

djkuter
16-06-2004, 18:37
Ja expiłem na spearmanach i zauważyłem ciekawą rzecz , z daleka wali spearami (każdy to chyba wie :D ) ale z bliska jak bije to wręcz i (chyba :rolleyes: ) trudniej mu uderzyć! Więc dlatego często podchodzę bliżej gdy trenuję shielda!

Amera Trooper
16-06-2004, 18:45
A wiec to jest taka teoria. A wiec bron throwing stars, bolts, arrows itp to im dalej sie stoi tym wieksza jest sila i szybkosc. Czyli jak bende stal np. 1 kratke od gosicia to obrazenia sa mierne, a jak z daleka to obrazenia i predkosc sa pozadne wiec z potworamu na dystans najlepiej stanac gdzie za skala czy gdzies tak aby nas nie trafial a jak podejdzie zeby nas walnac to wysskakjesz za rogu czy sciany itp i ciach. Ta taktyke najlepiej stosaowac na Archery, elfy scouty arcanisty itp. anie na jakies potworki co trafiaja raz na 100...

natalek
17-06-2004, 09:13
ja slyszalem ze najwiekszy dmg zbroni dystansowej jest kiedy sie strzela z odleglosci 2 "kratek", potworow tez sie to chyba dotyczy :)

xim
17-06-2004, 23:22
to jest prawda co napisałeś, jagrałem jakis czas temu palkiem i tak było że z bliska to tak rzużnie trafiał a z daleka częściej i mocniej

Blinek
18-06-2004, 17:48
yyy... no jasna sprawa, że dystanserzy walą lepiej na dystans, a z bliska gorzej.... ;/ chyba nawet w rl bardziej boli z kamienia z daleka niż z bliska, bo dopiero nabiera predkości i ułożenia żeby dobrze lecieć nie...? ja jestem druidem... 8)

eXtremeDami
18-06-2004, 19:09
Oryginalnie dodany przez McCooper
Bzdura.

W momencie kiedy Amazonka, Spearmen sa blisko ciebie to nie wala z luku,kuszy or spearow, tylko zadaja dmg wręcz. Nie dziala to tylko w przypadku Scouta, Archera i Huntera.

Mam rook chara i jak rozwalam spearmana to mi to troche czasu zajmuje nei jak na mainie 1 hit i lezy wiec wiem z wlasnego doswadczenia ze nawet jezeli jestes kolo spearmana blisko i go lejesz z np. katany to on ci bedzie dawal hity ze spearow i to w miare czesto i tak leca hity po 10-20 hp :/
Ale wlasnie to tez prawda ze wieksze hity ida jak jestes z daleka bo jak ze spearow wale to zadaje mu duze dmgi on mi niestety tez :/