Pokaż pełną wersje : Falszywe Guildie! Czy da sie cos z tym zrobic?!
Paciorek_Paladyn
07-01-2006, 08:48
Czesto przynajmniej na Xanterze spotykamy sie z przypadkami ktore zwane sa pseudo-hackerami!
I taki do ciebie pisze! Chcesz wstapic do gildi wejdzn na adres www.xxx.xx.pl i zaloguj sie!
Jest to w moich oczach zalosne ale niestety!
Wiekszosc noobkow szukajacych wsparcia w gildi da sie na to zlapac i tyle widzieli swoj charakter a prznajmniej jego rzeczy!
I teraz moje pytanie brzmi:
Jak na takich doniesc? I jaka kara im gorzi?
Z gory thx za odpowiedz!
P.S Ani razu sie na to nie dalem zlapac :) Poprostu zaczal bym gonic tych noobow!
Najpierw pogadaj z tutorem. Jesli tutorzy i wyzej beda mogli cos zrobic, to tylko to, ze gildie rozwiaza. Nie moga ingerowac w to, co jest na prywatnej stronie. Jedynym wyjsciem, zeby sie na takie cos nie lapac, jest przeczytanie paragrafu o gildiach na tibia.com i wywnioskowanie, ze czlonkostwo w gildii zatwierdza sie na tibia.com, a nie stronach pobocznych.
Paciorek_Paladyn
07-01-2006, 09:02
no i tak robie a oni mine wysylaja na chat gmowi ci mi wogole nie odpisuja!
Tacy ludzie na każdym świecie istnieją (no może prócz premi). Pozatym często mówią oni o fikcyjnych gildiach, które dają fri itanz, protekcje od eternala itp. za dołączenie do gildi (zalogowanie sie na ich stronce :P).
Quezacoatl
08-01-2006, 11:42
Jeżeli dobrze pamiętam regulamin, to można zaraportować to w RV. (rule violation)
Piszesz że gość popularyzuje link do strony hakerskiej i modlisz się że świt nie zastanie twoich szczątków w postaci wciąż oczekującej na odpowiedź od GMa. :p
Paciorek_Paladyn
08-01-2006, 12:22
tak tez robie! Ale GM nigdy nie odpisuja!
Tak jakby mieli to gleboko w DUPIE!
I to mnie wkurza|! X(
Dwimenor
08-01-2006, 12:31
Gm nie musi nic odpisywać. Może zająć się tą sprawą, skasować twojego raporta ni przejmując się tym, że ty nie zostałeś o tym powiadomiony.
Co innego, jeżeli gość popularyzujące te linki ciągle to robi, mimo twoich raportów.
Należy być cierpliwym. Gmowie to zabiegani ludzie.
Kiedys, gdzies mozna bylo poczytac, ze GM jak wchodzi to patrzy na raporty ludzi i to sprawdza itd. Czasami zdarza sie, ze trafisz na GM'a online, ktory nie jest zajety (uwierz, ze maja duzo pracy) i Ci odpisze albo zajmie sie sprawa bez odpowiedzi. Po co ma Ci odpisywac? Reporta i tak odbiora, a rozmowa z Toba im nie potrzebna ;)
Paciorek_Paladyn
08-01-2006, 12:47
Rozumiem all... ze zapracowani ze ten wszystko rozumiem!
ALE TEN CZLOWIEK CALY CZAS PISZE NA TRADE CHAT! I MIMO MOICH 4 RAPORTOW BANA NA CHOCIAZ 7 DNI DO TEJ PORY NIE DOSTAL!
GDZIE TUTAJ JEST SPRAWIEDLIWOSC!
POZATYM MAM PACCA WIEC PLACE ZA PRZYJEMNOSC GRY I OPIEKE GMOW!
Mam jeszcze inna teze falszywych gildi(w innym sensie)... Na Calmerze jest koles Sephic Of Calmera (ok 30 najt). Koles zaczal od zalozenia gildii Bemowscy Fanatycy... Rekrutowal wszystkich powyzej 15lvl... I jak juz bylo duzo wiary to zrobil wy***ke na GH. Powiedzial ze kazdy ma dac po 2k ten kto chce miec pokoj w GH. Oczywiscie dalo duzo osob i gildie zamknal... Pozniej zalozyl nowa gildie Polish Boy Friend i ta sama historia... Teraz jest znow nowa gildia Made In Poland i tez pewnie bedzie to samo. Niech ktos cos z tym zrobi!
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.