zaloguj się

Pokaż pełną wersje : Zwolnienie moderatorów.

Dr. Omader
07-01-2006, 19:07
Na wstepnie, bo niektorzy czytaja pol mojego posta i potem sie dziwia: LICZĄ SIĘ POSTY NAJBARDZIEJ, KAŻDY WYBÓR POPIERAĆ POSTEM SWOIM!!!!

Niestety okazuje sie, ze nasz mod team, nie jest taki świetny jak większość uważa. Dostaje naprawdę wiele skarg na moderatorów, no cóż, nic by nie było w tym dziwnego gdyby nie okazało sie, ze większość jest słuszna. Tak dalej nie może być!
Moderatorzy widzieli, ze są praktycznie bezkarni i sie rozbestwili, trzeba im pokazać, ze tak naprawdę liczy sie użytkownik nie oni.
Starzy moderatorzy dają za silne ostrzeżenia, nowi dają ich za dużo i za byle co, bo chcą dogonić starych w statystykach! Niektórzy nawet, moderują po pijanemu! Niestety nie mogę wszystkich wywalić, bo kto by został do moderacji forum? Dlatego dla przykładu wywalimy 1-2 moderatorów, których wy wybierzecie! Inni zobaczą, ze nie mogą dłużej kozaczyć i zaczną sie zachowywać porządnie.

Uwaga!
Co prawda jest ustawiona sonda, ale tak naprawdę ważne dla MatKusa i mnie będę wasze posty! Musicie napisać posta z uzasadnieniem, dlaczego akurat ten modek ma stracić posadę. Zagłosować możecie na jednego, ale w poście możecie wymienić nawet 2. Możecie także komentować dlaczego zagłosowaliście na moderatora w sondzie nie wymieniając nicku, gdyż administrator może sprawdzić kto jak głosował (moderatorzy nie mają takich uprawnień więc bez obawy).
Nie bójcie sie prześladowań z strony modków na których glosujecie! Jeśli któryś z userów uzna, ze jest prześladowany przez moderatora z powodu oddanego na niego głosu (teoretycznie moderator może skojarzyć usera, lub nawet wmówić sobie, że to o nim mówisz) proszony jest o poinformowanie mnie o tym na PW!
Dany modek natychmiast straci posadę!

Pewnie zastanawiacie się, dlaczego ten temat jest w dziale tibia.pl - opinie, sugestie... Otóż jest tu dlatego, ponieważ newsy czyta za dużo osób i za dużo ludzi by napisalo swoje opinie. Nam zależy na tym, aby nasi najwierniejsi użytkownicy napisali, który moderator źle sie sprawuje wg. nich. Dlatego ten temat jest właśnie tutaj, a nie w newsach.

Jeśli głosów będzie dużo i będę one dobrze uzasadnione, prawdopodobnie zostanie przeprowadzony nowy konkurs na moderatorów, zaraz po wywaleniu najgorszych modków!

Jeśli ktoś uważa, że źle robimy, niech nawet nie pisze posta i tak zostanie on skasowany. Nasza decyzja jest nieodwołalna.

ps. Brakuje paru moderatorów, których nie ma od dłuższego czasu, więc nie ma sensu ich oceniać :p

Cafe
07-01-2006, 19:23
Według mnie powinien odesc Cors Ent, w zasadzie on juz nic nie robi. Nie kasuje tematów itp. Watpie czy zaglada w ogóle na to forum. Wiec po co go trzymac. ;)

Burakou
07-01-2006, 19:23
Moim zdaniem należałoby zwolnić Fanfiego i Iwana za całkowity brak obecności, a przynajmniej efektów tej obecności na forum.

<dlatego Iwana nie ma w sondzie, bo go nie ma na forum, by drom.>

Shanhaevel
07-01-2006, 19:26
Cors Ent. Nie za zachowanie, ale właściwie za jego brak- nie ma go na forum. :P

Adolphus Elbragol
07-01-2006, 19:29
Shan, Cors pojawia sie czasem w temacie dotyczacym wojny na azurze.

Glos oddany na Fanfiego. Naprawde dawno go tu nie widzialem, reszta albo sie udziela, albo jest za krotko, by cokolwiek o nich powiedziec.

Mafuss
07-01-2006, 19:33
ja zaglosowalem na Raula ponieważ czasami przesadza z kasowaniami tematów ..

moderują po pijanemu! no tego sie nie spodziewalem ;]

Oxygane
07-01-2006, 19:36
No i nareszczcie. Przyszła Kryska na Matyska jak to mawiają znawcy polskich pożekadeł. Moim skromnym zdaniem moderator pownien być wybierany na daną kadencje, tak jak poseł w sejmie, bowiem zwykle prezentuje podobny poziom do polskich parlamentarzystów. Poprostu, władza uderza do główki. Te wybory są małym kroczkiem do leszpego forum, gdzie kazdy bedzie mogl zalozyc dowolny temat, bez obaw, ze zostanie usunięty, gdzie w końcu bedzie mogl wyrażać swoją opinie na dany temat, tak jak przystało na demokratyczny kraj. Moim osobistym kandydatem do opuszczenia domu wielkiego Droma jest Scorcerer. Bardzo uwydatnia sie u niego tzw. Kompleks Boga. Czuje sie nietykalny zarowno na forum jak i na ircu. Na pohyleb z nim! Userzy! Obalmy Scorcerera! Obalmy Adama K.!!

Rohen
07-01-2006, 19:39
O ja :D xD

FanFi powinien odejśc za brak aktywności i Cors Ent...

Chessterr
07-01-2006, 19:43
Ja zgłosowałem na gangrela. Jest rzadko na forum (praktycznie wogle) i czasem zdaje pytanie (które można znaleśc w googlach). Nie chcę żeby wyszło że jestem "kapuś".

Angel of Death
07-01-2006, 19:52
No i nareszczcie. Przyszła Kryska na Matyska jak to mawiają znawcy polskich pożekadeł. Moim skromnym zdaniem moderator pownien być wybierany na daną kadencje, tak jak poseł w sejmie, bowiem zwykle prezentuje podobny poziom do polskich parlamentarzystów. Poprostu, władza uderza do główki. Te wybory są małym kroczkiem do leszpego forum, gdzie kazdy bedzie mogl zalozyc dowolny temat, bez obaw, ze zostanie usunięty, gdzie w końcu bedzie mogl wyrażać swoją opinie na dany temat, tak jak przystało na demokratyczny kraj. Moim osobistym kandydatem do opuszczenia domu wielkiego Droma jest Scorcerer. Bardzo uwydatnia sie u niego tzw. Kompleks Boga. Czuje sie nietykalny zarowno na forum jak i na ircu. Na pohyleb z nim! Userzy! Obalmy Scorcerera! Obalmy Adama K.!!!

W zupełności popieram odnośnie $cora, jest arogancki (co nawet widać po tym poście up) i myśli że mu tu wszystko wolno (ładniej to ująłeś ale co tam ; p). Jakby to powiedział Lepper Balce.. ekhm $corcerer musi odejść !

Budu
07-01-2006, 19:56
Uważa, że posadę moderatora powinien stracić Cors Ent. Nic nie robi i nigdy nie widać go na forum.

Dan the Automator
07-01-2006, 20:04
Dr.Omader no! :< Won! Za całokształt, nie nadaje się. MaTaKuS też!

Xandar Mac'Leod
07-01-2006, 20:10
Moim skromnym zdaniem Cors Ent. Praktycznie go nie widac...on w ogole jets modkiem? :P no sry Cors jest tylko wtedy kiedy temat dotyczy jego serva(azury) ale w przeciwnym razie w ogole go nie ma. Fanfiego tez nie widac czesto ale, Cors juz przesadza...

Tana
To jakaś nagonka? Było mówić od razu, że forum.tibia.pl upada, że potrzeba nowego składu, a nie wywalać weteranów. To cios poniżej pasa. I do tego za to, że większość ludzi tutaj to idioci i ich tępimy.

I to tyle do panujących, święto***liwych :p

Gewof
Cors Ent - nie wywiazuje sie z obowiazkow.
Fanfik - lubie go, ale on niestety malo kiedy bywa na forum.

edit. Btw dROM, nie myslalem ze jestes az taka cipa, uznaj to za komplemet, bo tylko na tyle cIE stac.

MATI9630
07-01-2006, 20:13
Nie da sie ukryć, ze Cors Ent inteligentnie pisze. Ale nic nie robi na forum...
A w ogóle to zagłosowalem na Dabka zamiast na niego. Missclick xDDDD. Sry, Dab ;)

Angel of Death
07-01-2006, 20:16
Chyba większość z Was nie bardzo rozumie sens tego tematu, chodzi o zwalnianie moderatorów na których są skargi bo się źle zachowują itp. A 3/4 co sie wypowiadają mówią o Cors Encie i Fanfim (po cześci racja) ale oni nie zawadzają więc w sumie nie trzeba ich wyrzucać.

Moderatorzy widzieli, ze są praktycznie bezkarni i sie rozbestwili, trzeba im pokazać, ze tak naprawdę liczy sie użytkownik nie oni.Starzy moderatorzy dają za silne ostrzeżenia, nowi dają ich za dużo i za byle co, bo chcą dogonić starych w statystykach!

Czy Fanfi Albo Cors są tego przykładami ? Chyba nie ..

Descartes
07-01-2006, 20:17
Cors Ent? A kto to taki? :P

No dobra, już całkiem serio - rzeczywiście, w ciągu tych 2 lat bycia na forum, widziałem go tylko 1 (jeden) raz.

Dr. Omader
07-01-2006, 20:20
Cors Ent i Fanfi zostali usunieci z sondy, co do nich wyciagniemy natychmiastowe konsekwencje. Prosze dalej glosowac.

PUPISEM
07-01-2006, 20:20
Głosowałem na Scora, poniewaz wedlug mnie nic tu nie robi. Jesli bym mogl to bym na prawie polowe, bo czy praca nazywamy, siedzenie i kasowanie tematow podawac glupie powody nawet czasem obrazajace uzytkownikow.

Matek
07-01-2006, 20:21
Drom chyba napisal tego posta 'pod wplywem'.

Nie wiem wogole jaki w tym sens. Robienie nagonki - jak to doskonale ujela Tana - nie ma najmniejszgo sensu. Przeciez znajdzie sie n+=1 osob, ktore maja cos do modow. A dlaczego nie ma kontr-sondy pt. "najlepszy mod"? Przeciez znalazlo by sie mnowstwo rzeczy za ktore mozna pochwalic ludzi od czarnej robotki.

To jest wogole jakas smieszna dziecinada. Jezeli mody faktyznie za duzo sobie pozwalaja to administratorzy sa od tego, zeby ich wy***ac. No, chyba, ze nie macie jaj? Czy poprostu boicie sie, ze po podjeciu zlej decyzji mozna bedzie zwalic: "przeciez wybieraliscie".

I ta smieszna nagonka na Scora. Moze nie darze go taka sympatja jak na poczatku mojej bywalnosci na forum, ale dalej uwarzam, ze jako moderator nie ma sobie rownych. A, że jest chamski? Czyzby kochany admin zapomnial ile razy on byl chamski? Ile razy pokazywal jaki on jest nietykalny?

To jest forum. Tu ludzie dziela sie na normalnych userow i administracje. Jak ktos chce jakas demokracje to niech wypierdziela do braci Kaczynskich. Aby wladac taka grupa smarkaczy jaka tutaj mozna spotkac trzeba miec autorytet nietykalnego: tak, zeby smarki myslaly "kurcze, on mnie wywali za byle gowno". Co w tym zlego?

Czy moze chodzi o cos wiecej? O to, ze tej wielkiej strony nie ma nikt rozwijac? Nikomu sie nie chce. Ale to juz jest inna historia - mozna przeciez dobrac pare ambitnych i pracujacych osob na forum, dac im status moderatora i fruu - oni zaleglosci nadrobia.

Bodz co boadz, smieszne to jest. Zero powagi i odpowiedzialnosci, ktora chyba powinno wymagac sie od adminow strony. Ktos z was kiedys widzial jak sedzia wylatuje ze stanowiska bo skazana przez niego osoba obrazila sie na niego?

I do tego za to, że większość ludzi tutaj to idioci i ich tępimy.

Nic dodac nic ujac.

PS: mam nadzieje, ze post zostanie. jakby nie patec ta ankieta to oskarzenie o niewykonywanie swoich obowiazkow. Ale kazdy ma prawo do otrzymywania pochwal.

Rybzor
07-01-2006, 20:28
GDzie jest Cors Ent!? nie jest modem juz?

@down
Dzieki za info ;)

On Topic
Ja bym Scora nie wywalal, nie wiem czemu taka nagonka na niego
Wydaje mi sie ze nowych modkow nie powinno umieszczac sie w ankiecie, niedawno dosc zostali wybrani i jeszcze nie wykazali sie zanatto, nie zaglosowalem na nikogo bo mysle, ze zaden z modkow w ankiecie nie zasluzyl na odejscie, nie zawinil niczym.

Kazdy ma swoj styl banowania, upomniaja itp. Ciezko dostosowac czlowieka do forum, nie sadze zeby ktorys z modow zabardzo wykorzystywal swoja wladze, ponizal innych nieslusznie (bo czasem sa tacy kretyni, ze trzeba im wygarnąc), zatem nie zaglosowalem na nikogo.

Moze nalezy zmienic prace modkow, system moderacji albo poprostu cos wymyslec, bo nie sadze zeby wyrzucenie kogos duzo dalo, wiadomo ze na forum nie dzieje sie ostatnio najelpiej ale to nie powod do zwalniania z posady moda...

Angel of Death
07-01-2006, 20:30
@Up

Cors Ent i Fanfi zostali usunieci z sondy, co do nich wyciagniemy natychmiastowe konsekwencje. Prosze dalej glosowac.

Narazie modkami dalej są ale to pewnie kwestia czasu.

Raul
07-01-2006, 20:42
Ja mam włączoną opcję, że jestem niewidoczny w spisie online dla zwykłych użytkowników i ktoś może sobie pomyśleć, że wogóle mnie nie ma na forum. A taki Gimli, czy Dwim są sobie cały czas widoczni i nie będą wybrani. Szczerze to mam w dupie taką "sprawiedliwość".

Taube
07-01-2006, 20:43
@Matek
jestem na tym forum znacznie krócej od ciebie... O.o i to ja widziałam kilka tematów o 'ulubionych modkach' a ty to nie?....
coś mi tu nie gra..
poza tym spora część tematów o tematyce 'najgorszych modków' była, zdaje się, zamykana czy coś..

to, że ktoś dostanie najwięcej pkt moze niekoniecznie oznaczać, że dana osoba wyleci - chodzi tutaj o to, jak wielbłądzik napisał, by ludzie się wypowiadali o powodach, bo to posty będą brane najbardziej pod uwagę
a jeśli tak się nie stanie - to zwątpię w inteligencję adminów tego forum 8o

sama nikogo nie typuję - nie posiadam według mnie tak dobrej wiedzy na temat ich pracy, gdyż nie śledzę każdego działu, a przede wszystkich tych, w których pracują..
niektórzy byli nadgorliwi na początku - ale to się czasem zdarza jak kogoś poniesie i musi się wykazać i za bardzo się stara.. ale mam nadzieję, że te osoby się ustabilizowały (w przeciwnym razie, jak kogoś dorwę, to lepiej dla niego, jakby modkiem nie był :evul: )
a i tak sporej ilości modów należy się ochrzan ^^ gdyż mając 100% wiedzę o tym, że zaglądają w dane działy po danych tematach widzę często brak ich reakcji X(

tyle ode mnie

d.Taube

Chessterr
07-01-2006, 20:44
Czemu modka Cors Ent nie ma w ankiecie? I czemu sorc~ ma tyle negatywnych głosów:/ Co to ma być?!

@edit

Sorry nie przeczytałem z tą sondą. Ale czemu sorc ma juz 6 głosów:/

Angel of Death
07-01-2006, 21:11
Ja mam włączoną opcję, że jestem niewidoczny w spisie online dla zwykłych użytkowników i ktoś może sobie pomyśleć, że wogóle mnie nie ma na forum. A taki Gimli, czy Dwim są sobie cały czas widoczni i nie będą wybrani. Szczerze to mam w dupie taką "sprawiedliwość".

A nie wydaje Ci się, że raczej brana pod uwagę jest aktywność na forum a nie to czy ktoś jest online..?

Rybzor
07-01-2006, 21:15
A nie wydaje Ci się, że raczej brana pod uwagę jest aktywność na forum a nie to czy ktoś jest online..?
Tyle, ze ludzie czesto swoje opinie opieraja na tym czy widza kogos w liscie online czy nie, dla niektorych bardziej sie liczy czy zauwazy moda online, czy to jak aktywnie banuje, kasuje glupie posty czy temat i czy slusznie to robi

Oxygane
07-01-2006, 21:25
Ble ble ble.... zacznijcie sie normalnie wypowiadać. Olać Cors Enta i Fanfiego ich tu nie ma!

Mowmy to co myslimy, poki mamy okazje. Skoro mozna wybrac sobie moda, to mozna i go obalić. W koncu demokracja na forum

Angel of Death
07-01-2006, 21:33
Ble ble ble.... zacznijcie sie normalnie wypowiadać. Olać Cors Enta i Fanfiego ich tu nie ma!

Scor - Wielki Pan Irca i Forum, nietykalny król, a w rzeczywistosci pieprzony grubas siedzacy ciagle przed kompem
Raul - Hacker, banuje i usuwa konta userow, a tak naprade nikt go nie shackowal, to byla taka wymowka!

~ wyciąłem niepotrzebne ~

Właśnie i o to chodzi, o takie podejscie do sprawy (może nie do końca ;p) a nie nie trele morele o Corsie i Fanfim. No w to że Raul chciał pohackowac to akurat nie uwierze ale co do $cora to Cię popieram (chodzi mi o zachowanie nie wiem jak z nim na rl).

@hoomik Czyli można powiedzieć że "obgadujesz" kolegę/koleżankę za jego plecami, nie masz odwagi się przyznać do tego i nie jest to wcale głupota.

hoomik
07-01-2006, 21:34
Glos oddalem na <hidden>. Co prawda uwazam ta osobe za sympatyczna, ale mimo wszystko sadze ze ow osoba nie nadaje sie na moderatora. Przyczepia sie do strasznie bzdurnych rzeczy nie dostrzegajac znacznie powazniejszych wykroczen. Do publicznej wiadomosci nicka nie chce podac, bo wspomniana osobe lubie i szkoda byloby, zeby przez taka glupote jakis konflikt miedzy nami wyrosl.

OnlyM(PL)
07-01-2006, 21:41
O.O zaskoczylo mnie to. Debek brak aktywnosci na w dziale Zdjecia. Powinnien troche wiecej czasu spedzac na forum i byc bardziej skuteczny.
No niestety mam tylko 1 glos. Tantess troche zabardzo kozaczy i troche za duzo tych tematow kasuje choc niektore maja sens. Jak Drom powiedzial troche bezsensownych upomnien i chec dogonienia seniorow.

Dziekuje

Parys
07-01-2006, 21:42
@Ryba
A Ty czytasz zawsze liste aktywnych? Mod czasami niech też się wypowie, żeby go ludzie widzieli, a nie wejdzie, usunie, wyjdzie.
@topic
A ja tam popieram decyzje Droma. Część modów nadużywa swojej, pozycji na forum, a jak się coś powie na nich, to już się obrażają. Jakby oni robili łaskę adminowi, że usuwają posty i zbędne tematy. Już im się znudziło? Niech odejdą - przyjdą inni,następni i nie widze powodu dlaczego mieliby być gorsi. Robią to jakby od niechcenia.

P.S.
Stu procentowe poparcie dla Oxego.

Oxygane
07-01-2006, 21:42
@hoomik Czyli można powiedzieć że "obgadujesz" kolege za jego plecami, nie masz odwagi się przyznać do tego i nie jest to wcale głupota.

Wlasnie tak jest, ja mowie to co mysle, bo pewnie potem beda potrzebni nowi modkowie. Nie tacy jak teraz, ale prawdziwi goscie z charyzmą!

B4k4
07-01-2006, 21:46
Wlasnie tak jest, ja mowie to co mysle, bo pewnie potem beda potrzebni nowi modkowie. Nie tacy jak teraz, ale prawdziwi goscie z charyzmą!
To dlaczego wyedytowales poprzedniego posta?

Radek 666
07-01-2006, 21:48
Według mnie do wywalenia jest gangrel666. Zanim został moderatorem, był jeszcze lepszy. Teraz często bez większego powodu daje upomnienia, kasuje posty i tematy itp. No, ale w sumie wiem jak to jest być na początku modem, bo jakiś tydzień temu dostałem moda na jednym z for... Na początku ci nowi zawsze chcą dogonić tych starszych :P.

Rabanbar
07-01-2006, 21:53
Moim zdaniem moderatorów jest za mało i mówie tu o aktywnych moderatorach.

Moim zdaniem moderatorzy którzy prawdziwie zasługują na swoją funkcje: Dwimenor, Hegemmon, $orcerer, p.l., Raul, Shinjix, gangrel666 i Tantess.

Reszta moim zdaniem nie wypełnia nalezycie swoich obowiazków i ich funkcja powinna zostać zmodyfikowana.

Ivellios Galanodel
07-01-2006, 21:55
Zagłosowałem. Niektórzy modowie naprawdę trochę przesadzają, ale jakieś ziarenko ich racji zawsze jest, a u niektórych nawet całkiem spore "ziarno", ale moim zdaniem najrosądniej będzie w jakiś sposób skompletować nowy zespół modów.

Adolphus Elbragol
07-01-2006, 21:57
Znajdz kogos takiego, kto jednoczesnie bedzie aktywny na forum i - chodzby w minimalnym stopniu - znal sie na Tibii.

Gracz Tibii
07-01-2006, 21:59
Ja uważam że odejść powinien Raul, bo nie widzi mi się hack + modek, a tym bardziej jeśli prawdą jest jak ktoś napisał że tylko udawał (choć właściwie nic innego mi nie przeszkadza w jego "modowaniu"), a na drugiego zagłosowałem ale dokładnego powodu nie podam.

B4k4
07-01-2006, 22:00
Znajdz kogos takiego, kto jednoczesnie bedzie aktywny na forum i - chodzby w minimalnym stopniu - znal sie na Tibii.
Fingard z Aldory. Jest aktywny, ale nie na tym forum :)

Taube
07-01-2006, 22:01
Znajdz kogos takiego, kto jednoczesnie bedzie aktywny na forum i - chodzby w minimalnym stopniu - znal sie na Tibii.zauważ, że znanie się na tibii nie wchodzi w grę przy byciu modkiem... oni mają robić porządki a nie służyć za wszechwiedzące wyrocznie ;)
tak więc takie coś się nie powinno liczyć według mnie w wyborach modów

d.Taube

Raul
07-01-2006, 22:07
Część modów nadużywa swojej, pozycji na forum, a jak się coś powie na nich, to już się obrażają. Jakby oni robili łaskę adminowi, że usuwają posty i zbędne tematy. Już im się znudziło? Niech odejdą - przyjdą inni,następni i nie widze powodu dlaczego mieliby być gorsi. Robią to jakby od niechcenia.
Rotfl. A co, mamy na każdym kroku padać Wam do stóp i dziękować za to, że raczycie odwiedzać to forum? -.-'
A co do mojego hacka to nawet nie chce mi się wypowiadać. Ja wiem jak było naprawdę i swoją wersję przedstawiłem, nie ma żadnego sposobu na to aby Wam udowodnić, że to naprawdę był hack.

limenu
07-01-2006, 22:09
Przypomina mi sie sytuacja z forum MTA... kiedy przyszledl czas na wywalenie kilku osob i ustalenia zasad tez sie tak rozmowa kroila... Nie wiem skad to sie bierze i jedyne wyjscie jakie widze to wstrymac zeby i twardo trzymac sie poczatkowych planow.. wtedy moze cos sie zmieni... W koncu jak komus sie niepodoba mize sam odejsc, co nie? ;)

OnlyM(PL)
07-01-2006, 22:13
Tak mi sie zdeka zdaje ze ludzi wybieraja kogo najbardziej nie lubia, bo im wlepil upomnienie lub banana. A nie patrza na wykonywana prace. Bo wedlug mnei scor bardzo dobrze pracuje....

Rybzor
07-01-2006, 22:14
Tak mi sie zdeka zdaje ze ludzi wybieraja kogo najbardziej nie lubia, bo im wlepil upomnienie lub banana. A nie patrza na wykonywana prace. Bo wedlug mnei scor bardzo dobrze pracuje....
Problem w tym, ze kazdy ma swoje zdanie i ma do tego prawo

Radek 666
07-01-2006, 22:19
Hmm... Ale i tak chyba będą się liczyły uzasadnione głosy. Bo niektórzy głosowali na pierwszego z rzędu, nawet nie wiedząc kim on jest, bo np. są pierwszy dzień na forum xD.

Vanhelsen
07-01-2006, 22:36
<Wycięte, patrz ten post (http://forum.tibia.pl/showpost.php?p=655231&postcount=197)>

Co do Raula, to powinien zostać pozbawiony statusu moda nie z powodu jego zachowania, do którego nie mam zastrzeżeń ale z powodu wpadki z hackiem. Chłopak miał pecha, nie wnikam już w sprawę, czy zrobił to umyślnie czy miał hacka, ale miał pecha, został zhackowany, nie dopilnował swojego konta i kto wie, czy nie przydarzy mu się znów to samo.

O userach typu Cros i Fanfi już nie wspominam, ogólnie modów którzy zapominają o swoim końcie nie powinni mieć statusu moda. Robota moda powinna być traktowana jak praca z tym wyjątkiem, że za free. Nie ma cię na forum (=nie przychodzisz do pracy) to wylatujesz i tyle. Life is brutal and full of zasadzkas, niestety...

Głos oddaję na Raula.

Ogólnie poprieram pewien pomysł jednego z userów (chyba Ryba, nie pamietam) by modków wybierać niczym posłów. Raz na rok. Na przykład na początku maja (czy innego miesiąca, w miarę dostępnego dla wszystkich) W takim przypadku modkowie nie wyskakiwali by z założeniem "misija wykonana, modek jest, mogę się teraz opierniczac". Modkowie zabrali by się za wykonywanie swojej pracy na tyle pożądnie by ludzie zagłosowali na nich za rok.

Gufat III
07-01-2006, 22:47
Cały ten temat jest żałosy. Obalenie moderatora na gery, przebiegało krwawo, to była istna krwawa kaźnia, która do nieczego nie doprowadziła, poza usatysfakcjonowaniem jednych, a wkurzeniem drugich. Ten temat nie jest właściwym rozwiązaniem, Dr. Omadrze! Ta sprawa powinna być ałatwiona między adminami a moderatorami na forum zamkniętym... Bo za co np. Tanatess ma 6 głosów? Nie no może coś przeoczyłem...

Ale jeśli miałbym wybrać... Z całym szacunkiem Gangrel_666 i $corcerer, ponieważ są to idealne przypadki przesadzania z moderacją...

Swoją drogą dobrze że nie ma tu Kaldricka już. Jestem pewny że 90% głosów poszło by na niego, mimo iż w swojej wszędobylskiej arogancji ZAWSZE miał rację.

Descartes
07-01-2006, 22:48
A co wam $cor zrobił? Boicie się jego avatara?

Gtyk
07-01-2006, 22:51
Ostatnio wiekszos modow chyba zapomniala na czym polega ich praca... stala sie ona zabawa w wymyslanie jak najsmieszniejszego powodu usuniecia topicu czy tez wlepienia bana... Niestety, ale ta praca nie na tym polega. Czesc tematow jest usuwana na sile w sposob niecalkowity(na forum zostaje tytul i powod usuniecia) co tylko zasmieca forum i niby czemu ma sluzyc? Podobno takie zjechanie ma zmotywowac uzytkownika do poprawy... Jak widac, efektow zadnych nie ma. Wrecz przeciwnie, forum traci jeszcze wiecej.

Moderatorzy urzadzaja sobie konkurs na bycie najbardziej blyskotliwym, a wychodzi z tego wielka zenada. Moze na poczatku bylo to zabawne, ale juz od dluzszego czasu jest to powodem jeszcze wiekszego upadku intelektualnego tego forum... Nie dosc, ze bezsensowne tematy nie sa calkowicie usuwane, i zasmiecaja forum, to jeszcze moderatorzy dokladaja do tego swoje 3 grosze poprzez komentarz... w efekcie czego sami znizaja sie do poziomu forumowych debili... i tak oto, zamiast roznych mniej czy bardziej ciekawych topicow wiekszosc strony zajmuja infantylne komentarze...

Kogo usunac? Trudno powiedziec... Zadko czytam powody usuniecia, ostrzezen tez nie dostaje... Ale gangrel666, scor i raul zwrocili moja uwage tym o czym pisalem wyzej chyba najbardziej. Z tym ze raul jeszcze dodatkowo swoim komentarzem w tym temacie, gdzies na poprzednich stronach stracil w moich oczach...

@Raul
Boisz sie ze stracisz posade i szukasz usprawiedliwienia w tym, ze twoj nick nie jest widoczny na liscie userow? Uderz w stol a nozyce sie odezwa...

edytuje, bo zapomnialem dodac jednej rzeczy.

Otoz na pochwale moim zdaniem zasluguje Tana... Moze tez usuwa duzo, ale w temacie o grafikach zawsze stara sie wytlumaczyc na czym polegaja czyjes bledy, a nie poprostu go zjezdza i banuje. Za to duzy plus. To tyle

Walekifa
07-01-2006, 22:54
A siebie oczywiście do tej sondy nie dodałeś :D

Traktóję ten brak odpowiedzi na moją PW jako brak czasu,a nie jako ignorację namolnego małolata,mam nadzieję że się nie myle :confused:

Ps.Zagłada dał mi kiedyś sześć punktów ostrzeżeń za posta-spam. czy to jest wporządku ? :evul:

Rybzor
07-01-2006, 22:55
Obserwujac wyniki sondy odnosze wrazenie, ze ludzie w wyborze sugeruja sie wypowiedziami innych ;/

@down
Jakies uzasadnienie? dlaczego na niego? Nikt nie mowil ze Drom wywali tych ktorzy dostana najwiecej glosow, ale wyniki sondy pewnie wezmie pod uwage

Walekifa
07-01-2006, 22:58
@ UP

Ja dałem głos na zagłądę,niechce być anonimowy,tylko walczę o swoje PRAWA!

Ps.No nie,tantess 6 głosów? =.= Chcecie wywalić dziewczynę?? NIe ładnie panowie....

Drom,wywalisz naprawdę 2 modków,którzy będą mieli najwięcej głosów??To bez sensu,przecież na to nie zasługóją(sry za literówki) ale przecież ktoś musi zebrać najwięcej głosów....I do tego uwzieliście się na $ocer~ bo jest pierwszy z brzegu :l

Edit: przeczytałem prawie wszystkie posty,i stwierdzam że w ciebie coś wstąpiło -.-

Zaczynasz nagle tyrać modków,kasować ich tematy,wyganiać ich plując im w twarz.Czyżby cię zhakowano? Dlamnie to nie luckie.Lubię cały tibia.pl team,$ocer~ Mi nie przeszkadza,wszyscy jakoś sobie radzą,a ty nagle wywalasz mi z takim czymś?? ZARAZ ZACZNĘ BLUZGAĆ =.=

@ Ryba

Przeczytałeś Chodziarz to co napiał??

NIechciał bym nikogo wywalać,ale jeśmi mam wzkazać kogoś kto znęca się nad userami.to jest to zagłada.

ogorek
07-01-2006, 23:11
p.l. - skasowal temat [nie moj] z linkiem do pliku ****** w ktorym podobno byl virus. sprawdzilem archwium, film obejzalem, byl cienki ale wirusa nie bylo. napisalem do niego na priv, ze virusa tam nie bylo wiec czemu skasowal temat i nie dostalem odpowiedzi. poprostu mnie olal. jako powod skasowania topicu podal cos takiego "Sorry ale pliki ****** nie przejda", a co to? przeciez regulamin nie zabrania umieszczania takich plikow.

gremlin - wiele osob go chwali. fakt, kolo ma wiedze. ale: skasowal moj temat, powiedzial ze juz taki byl, ja mu udowodnilem ze sie myli, zapytalem sie wiec w topicu o bledach na tibia.pl "dlaczego skasowales moj temat?", nie dostalem odpowiedzi, wyslalem mu priv message tez nie odpowiedzial, wyslalem kolejna, tez nic. poprostu mnie olal, a jestem w stanie udowodnic ze nieslusznie skasowal moj temat. to tak ciezko sie przyznac do bledu i powiedziec "sorry" ?!

wszystko to co opisalem wyzej dzialo sie na przestrzeni ostatniego miesiaca.

Raul
07-01-2006, 23:11
@Walekifa
Pisz ze słownikiem w ręku na następny raz. Ok?

@Gtyk
Próbuję tylko uzmysłowić niektórych użytkowników, że wogóle jest taka opcja, że nie widać kogoś na spisie online. A hack może się zdarzyć każdemu.

Nequss
07-01-2006, 23:13
jak na moje oko trochę dziwna forma sprawiedliwości bo np. ktos kto dostal banana i chce sie odegrac moze sobie zrobic ze 20 acc + proxy = amen dla porzadnego modka :p mi sie osobiscie jescze zaden nie narazil wiec ode mnie przynajmniej macie spokuj :P

Walekifa
07-01-2006, 23:18
@Walekifa

Mam wyjąć słownik o północy i zacząć oglądać??4 metry odemnie śpi już matulka,a najważniejsze że ludzie rozumieją to co piszę.

@ Tibia.pl team

Czy wyście wrócili z jakieś Libacji Alkocholowej przed chwilą,i zasiedliście do Panelu Administracyjnego??

Tibia.pl Squad,zawsze zgrani,zawsze razem,zawsze takie samo zdanie.A teraz co?? Kłucicię się Jak dzieci w Przedszkolu,kto weźnie ten fajny duży czerwony samochód.Niepotrzeba tutaj żadnych zmian,trzeba się tylko bardziej przyłożyć.A jeśli ktoś nie da rady,to niech sam odejdzie.I wtedy zrobicie konkurs.Dlamnie pomysł jest bezsensowny...

matkow21
07-01-2006, 23:20
@Walekifa

@Gtyk
Próbuję tylko uzmysłowić niektórych użytkowników, że wogóle jest taka opcja, że nie widać kogoś na spisie online. A hack może się zdarzyć każdemu.

Jak ja go nielubie oby przegrał wierze że odejdzie.

Galarion
07-01-2006, 23:25
Fajny zarcik wam wyszedl :>.

Zeby mi nie skasowali ><...
Zaglosowalem(za chwile zaglosuje) na pewna osobe, za czasem IMO dziwne bany, ale nie widze sensu wywalania modkow, chyba nie beda szkodzic pozostajac.

Walekifa
07-01-2006, 23:29
Obserwóję sondę,i powiem że rzucili się na świeże mięso.....Tantess i Gangrel zagrożeni??Co wy od nich chcecie??,dajcie im zabłysnąć.

Jedynie Shinjix może się czuć bezpieczny.

matkow21
07-01-2006, 23:29
Jak ja lubie droma przez niektórych modów spaĆ niemoge dajom ostrzerzenia za nic.

spider-bialystok
07-01-2006, 23:35
Zaglosowalem na gangrela666. Denerwuje mnie jak marudzi ze ledwo wyrabia kasujac tematy i dajac upomnienia. Poprostu nie podoba mi sie styl jego moderowania nastawiony na ilosc zamiast jakosc. $corcerer nie udziela sie ani troche w dzialach tibijskich za to koncentruje swoja uwage na uzasadnieniach skasowanych tematow w dziale owion.
BTW. Drom, ciesze sie, ze w koncu przestano traktowac modow jak swiete krowy i zazadano od nich sumiennego wykonywania obowiazkow. Masz u mnie piwo! [na Refugii :]]

OnlyM(PL)
07-01-2006, 23:48
Problem w tym, ze kazdy ma swoje zdanie i ma do tego prawo
Chodzi mi o to ze ludzie zaglosuja bezpodstawnie. A tu jednak o cos chodzi, nie jest to sonda tymu "czy podobaja Ci sie moje ss?".

Taube
07-01-2006, 23:56
widzę, że sporo osób broni Tan.. bo to dziewczyna, bo ją ogólnie się lubi i nie widzi powodu, dla którego inni dali na nią głosy
ja powiem tak - Tan na początku z lekka zaszalała dając wysoką poprzeczkę użytkownikom i teraz się jej to zwróciło w ten sposób
nie należy jednak skreślać nowych moderatorów od tak, póki się w pracy nie ustabilizują i naprawdę nie pokarzą jak wykonują swą powinność
początki zawsze są trudne - nie dziwić się, że coś się stało, jeśli są powody, ale także mieć trochę wyrozumiałości - to dla tych, którzy głosują na nowych, niewprawionych

nie wiem, czy tylko ja zauważyłam jedną rzecz - że to POSTY będą branę pod uwagę..
ludzie, nawet czytać nie potraficie a już jedziecie!! X(
nawet zacytuję:Co prawda jest ustawiona sonda, ale tak naprawdę ważne dla MatKusa i mnie będę wasze posty!czy teraz do kogoś dotarło w końcu przesłanie? sonda jest bo jest.. taka ogólnikowa i jako wgląd, lecz o tym jaki mod straci swą pozycję nie zadecydują puste liczby bez żadnego powodu! o tym zadecydują powody, słowa jakie wypisane będą w postach!

fakt faktem - jeśli ktoś zasłuży sobie na moda, to nawet jak wyleci, jeśli by się przeprowadziło jakieś głosowanie - kto się na niego nadaje, to przecież taka osoba może wrócić!
ale przynajmniej jest pewnik, że to nie jest pozycja dożywotnia
gdzie my żyjemy? monarchia jakaś tu panuje czy co? a może po nich te funkcje odziedziczą jeszcze ich dzieci, co?

mało inteligetna kłótnia daje mniejszy efekt, niż rozumna spokojna dysputa, przedstawienie swych argumentów miast wykrzykiwanie się, obrona - atak - obrona - atak..
piaskownica jest duża, a zabawki nie należą do nikogo, by je sobie przywłaszczać ani nie należy siłą ich komuś zabierać.. trzeba tylko sprawdzić, czy jedno drugiemu piaskiem po oczach nią nie sypie i takiego pozbawić owej

d.Taube

Vanhelsen
07-01-2006, 23:57
jak na moje oko trochę dziwna forma sprawiedliwości bo np. ktos kto dostal banana i chce sie odegrac moze sobie zrobic ze 20 acc + proxy = amen dla porzadnego modka :p mi sie osobiscie jescze zaden nie narazil wiec ode mnie przynajmniej macie spokuj :PTo potwierdza moją teorię, że najmniej czytanym postem jest pierwszy post, a dokładniej jego dalsze fragmenty... Drom napisał, że nie liczy się wynik sondy a uzasadnienie podane w postach, nawet jeśli by $orc miał 500 głosów a inni po 2-3 a nie było by dla tych 500 głosów żadnego uzasadnienia, MatKus na pewno nie wywalił by $orca

@Walekifa: Mógłbyś sobie odpuścić zbędne komentarze, ok?Obserwóję sondę,i powiem że żucili się na świeże mięso.....Tantess i Gangrel zagrożeni??CO wy od nichc chcecie,dajcie im zabłysnąć.

Shinjix może się czuć bezpieczny.To jest zbędny komentarz...

@OnlyM(PL) Przeczytaj to co napisałem do Nequss'a

Herhor
07-01-2006, 23:59
@OnlyM(PL) - jak pisze Drom, będzie wiedział kto na kogo głosował - w takim razie zawsze może zasięgnąć opini na PW. Przynajmniej wydaje mi się, że tak powinno być.
@topic: no cóż koniec pewnej ery na forum. Wydaje mi się jednak, że nowo przyjętym modkom powinno dać się szanse zagościć na tym forum, a nie wystawiać ich od razu pod ciężki ogień...

Walekifa
08-01-2006, 00:01
@Walekifa: Mógłbyś sobie odpuścić zbędne komentarze, ok?

Przepraszam,ale ja nie daje zbędnych komentarzy.Pomysł jest dla mnie bez sensu,i zaprzeczam temu wszystkiemu.Faktycznie mógłbym pisać posty mądrzej,i rozwazniej.Ale jest już późno,i mój umysł nie jest tak jasny :p chba się prześpię B)

-=DanieL=-
08-01-2006, 00:04
Ja uważam, że trzeba brać najbardziej pod uwagę nowych modków. Są oni zabardzo wrażliwi i banują nawet za najmniejsze nagięcie regulaminu. Wiem... ktoś ujął tutaj, że ludzie głosują tylko na tych którzy ukarali ich wcześniej , ale ja niezwóciłbym wcześniej uwagi na gangrela666 gdyby nie dał by mi warna, i to za to, że na człowieka który zespoilował cały film o anihilatorze powiedziałem "cymbał plx" to dostałem nie tylko warna od gangrela to jeszcze mały komentarz "tak jesteś cymbał" modek pownienen tylko ostrzegać a nie obrażać. A po drógie nieprzeczytał pewnie nawet kawałka tego tematu tylko dostał warning posta mojej treści i odrazu mnie zwarnował to się w głowie nie mieści...

Edit: Żeby nie było, że to za mało dowodów i bezpodstawnie oskarżam innych kiedyś warnął mnie Raynold zato że kogoś przezwałem bo nażekał na soulpointsy bez przerwy w newsie o update Raynold za wulgaryzm dał mi 6 warning pkt i odwołałem się do tego postu i zmniejszył on mi ilość pkt bo zrozumiał jakie to jest wnerwiające czytać komenty ludzi którzy bezpodstawnie narzekają i to było bardzo miłe z strony Raynolda że chociaż przeczytał mojego posta

Do Gangrela odwołałem się w taki sam sposób i do tej pory niewiem czy on to chociaż przeczytał...

Polinik
08-01-2006, 00:34
Panem et circenses, co nie? :P
Ot, polactwo w calej swojej krasie.

Ashlon
08-01-2006, 00:39
Po pierwsze, robicie porzadki jak Polski rzad - zamiast od poczatku, rzucacie sie do pracy, gdy juz jest skarg za duzo. Primo - dlaczego w wielu glosowaniach na moda nie bylo uzasadnienia, dlaczego zostal on powolany na to stanowisko? Po drugie - wychowujecie "sila", to robcie to do konca. A nie raz tak, raz siak.

Sam zaglosowalem na besna - strasznie rzadko widze jakiekolwiek zainteresowanie sprawami forum ze strony uzytkownika. Tylko z tego powodu wzialem udzial w sondzie, inaczej glosu nie oddalbym. Kazdy modek moderuje na swoj sposob, nie mozna wymagac, zeby wszyscy zachowywali sie jak boty z jasno wytyczonymi zasadami. Najlepszym wyjsciem z sytuacji byloby zmniejszenie bluzgow w strone uzytkownikow (rozumiem bluzg dla goscia, ktory jawnie grzeszy inteligencja, ale komentarz w stylu "idiot plx-.-" do goscia, ktory po prostu powielil temat, to juz troche przesada...). Tyle ode mnie.

Dr. Omader
08-01-2006, 02:49
Co za ludzie, nawet pierwszego posta niektorzy nie doczytali do konca -.-""
Ich glosy z miejsca odpadaja :>

Głosujcie, głosujcie, powiedzcie znajomym zeby glosowali i pisali posty ;)

Modkowie: a piszcie sobie, co mi tam i tak jak wyleci jeden to sie uspokoicie... Ja wam dam jeszcze za ten temat na forum modkow... Za te braki pracy na stronie, tylko bany wam w glowach! Do roboty!

@Gewof:
I Ty Brutusie... Przeciw mnie? ;)
MUahahahaha.... Ten sie smieje, kto sie smieje ostatni :D

AdamS_
08-01-2006, 03:54
Zagłosowałem też na scorca bo nie widziałem go jeszcze na forum.Jego postów też nie.Wogóle mało pisze :P

Slay
08-01-2006, 07:26
A ja zaglosowalem na <ciach>, bo moim zdaniem prowadzi 'troche' zbyt ofensywna polityke w usuwaniu tematow - za duzo, za byle co. Plus pare bluzgow tu i owdzie.
@down: bo dROM sam sie boi zabrac Scorowi moda, wiec prowokuje sytuacje, kiedy Scor bedzie mial najwiecej glosow. I 'lud tak wybral, gotohellandneverreturn, Scor'. Pathetic, isn't it?
@down uans mor: Tja. Bo w koncu 'rowno scinac wszystkie glowy wystajace zza polowy'.

Baron Kaldrick
08-01-2006, 07:39
Żałosna jest ta nagonka na Scorcerera. Ffs, Drom, czy ty naprawdę ledwo na te przepite wielbłądzie ślepia widzisz, że nie wiesz, że ludzie będą głosować na NAJOSTRZEJSZYCH moderatorów, a nie tych najgorszych? Bo najgorszym moderatorem jest ten, który gówno robi, albo robi wbrew regulaminowi - a nie robi dużo i ostro. Kogo prędzej byś zwolnił - policjanta wpie...cinającego pączki, który nigdy nie ruszył tłustej dupy na wezwanie czy policjanta, który często strzela ostrzegawczo, czym naraża policję na straty, ale za to zapuszkował n+1 skur....takichsynów? I na męski narząd rozrodczy ten temat? Żebyś mógł podreperować swoje złamane ego, bo masz doła - wnioskując po opisach na gg? Mógłbyś najpierw ochłonąć, nim zaczniesz pieprzyć od rzeczy.

Swoją drogą, pokaż tutaj ludziom może regulamin moderatora, co? Bo głosowanie na ślepo jest komiczne, a publicznym na tę chwilę jest jedynie regulamin usera.

Mając w pamięci tenże regulamin - moderatorski, znaczy się, chyba, że zmienił się od czasu mojej elekcji - głosowałem na gimliego, syna gloina. Za kasowanie notek (mi i Rankorowi), oraz za zachowanie momentami gorsze nawet od mojego.

@up
A potem 'Gott und publiczka mit uns!', na pohybel i robimy poprawne politycznie forum?

Arthus Drag'Tail
08-01-2006, 08:32
Moim zdaniem besn. To byl naprawde trudny wybor. Wybralem go dlatego, ze moim zdaniem jest najrzadziej na forum...

Ghost Nieudany
08-01-2006, 08:42
GENIALNIE, to teraz zamiast wyborów na moderatora będą wybory na wywalenie moderatora? Gimme!

Drom, opamiętaj się, bo popadasz w debilną dyktaturę. Prawie jak w temacie z dziewczyną Doba, gdzie lizałeś tyłek Oxysiowi i jechałeś po innych, że "nie mają poczucia humoru". Teraz jeździsz pod publiczkę. Mądre to? Jedź dalej i wrzuć cheaty na stronie, będzie DOPIERO wydajnościowy zryw w górę! Tylko po jaką cholerę?

Weź powiedz, że parę osób ci na tym forum NIE LEŻY, a nie wyrabiaj pseudooficjalnych powodów do zdejmowania kogoś.

kaczi
08-01-2006, 08:48
W sondzie zagłosowałem na MayGyvera. Widzę, że osamotniony.

Lecz powód mam ten sam.
Jakiś czas wcześniej, przeglądając tibie.org.pl natknąłem się na usera pod nickiem MayGyver. Identyczny avatar co na tibia.pl
Chciałem przejrzeć posty i o dziwo co znalazłem? Większość postów w temacie o oficjalnym OTS'ie tibi.org.pl.
Zaciekawiło mnie to, i postanowiłem je przeczytać. Zdziwienie było wielkie. Był on GM na tym OTS'ie.
Nie wiem, może to zbieg okoliczności albo nie wiem co, ale takie coś nie zdaża się często.

Jeśli okaże się, że to nie był May, to przepraszam.

PS:
Niektórzy nawet, moderują po pijanemu!

Zaglada? ;) Tak mi się rzuciło :)

Scream
08-01-2006, 08:59
a ja glosuje na droma i matkusa. obalic adminow! scor na prezydenta! bezsensowny topic, uzasadnienie podane kilka postow wyzej i ogolnie caly temat jest uzasadnieniem jego bezsensownosci ;p

matkow21
08-01-2006, 09:01
Więc uzasadnie swoją decyzje.Raul kasuje tematy bez powodów ,czasem wymyśla jakieś głupie powody i potem podnieca się zapewne z tego.Kasuje bezpowrotnie posty ,a nawet w filmach nieoglondając go wzoruje się na komentach.Żadko bywa na forum ,a jak już wejdzie to bawi się w głupiutkie zabawy typu "Skasowałem twój post bo musze nadrobić zaległośći.-To jest śmieszne ale pamiętam taki post.CZy ten moderator niejest żałosny .W niektórych przypadkach nawet nieodfiera posta tylko pisze bzdurnie Krytykując nazwe posta.

Gimlos
08-01-2006, 09:03
głosowałem na gimliego, syna gloina. Za kasowanie notek (mi i Rankorowi),
Dyskutowac na temat tego wyboru nie mam zamiaru, ale nigdy nie skasowalem ci notki : d

Xagar
08-01-2006, 09:07
Takie cos jest jak najbardziej bezsensowne. Wiekszosc userow bedzie glosowala na tych modow ktorzy dali im ostrzezenia, a podadza inny pretekst. Wiekszosci modow strzelila woda sodowa do glowy i zamiast zajac sie pomoca itp banuja ile wlezie, czyzby jakis wyscig?? Tak jak powiedzial ktos z poczatku moderatorow powinno sie systematycznie wymieniac tak jak poslow w rzadzie rp, wtedy bylo by mniej problemow, i zarowno mozna by bylo sprawdzic jak sprawuja sie inni w roli moda (oczywiscie nie brac pierwszych lepszch tylko zaufanych userow).
Podsumowujac temat nie ma wielkiego sensu :P

@Drom

Wydaje mi sie ze pisales ten temat pod wplywem "czegos"

J0hny
08-01-2006, 09:11
Co za ludzie, nawet pierwszego posta niektorzy nie doczytali do konca -.-""
Ich glosy z miejsca odpadaja :>

Głosujcie, głosujcie, powiedzcie znajomym zeby glosowali i pisali posty ;)

Modkowie: a piszcie sobie, co mi tam i tak jak wyleci jeden to sie uspokoicie... Ja wam dam jeszcze za ten temat na forum modkow... Za te braki pracy na stronie, tylko bany wam w glowach! Do roboty!

Każdy chyba wie że to TY jesteś tutaj Adminem i TY powinieneś podejmować takie decyzje razem z MaTkusem o tym kto nie pracuje na tyle wydajnie by zasłużyć na prace w waszym teamie, a nie userzy którzy mogą wytypować danego modka bo np. usunął ich "wspaniałego" posta lub temat...
temat jest dobry ale niezależnie od jego wyniku powinniście decyzje podjąć sami który modek "szwankuje"

Gallar
08-01-2006, 09:39
Zagłosowałem na Raula.. cóz.. czasem naprawde przesadza z usuwaniem tematów...
$cor - tutaj nie chodzi mi w zasadzie o moderowanie a o samo zachowanie. Niektóre jego posty są po prostu zbyt ostre.. fakt, są ostrzezenia zeby nie czytać jak sie ma słabe nerwy czy takie tam.. ale ostry post nadal takim pozostaje...

Ps.
Jest to tylko moja prywatna opinia, do żadnego moda z ModTeam'u nic nie mam...

EDIT
@Johny: tak, oni tutaj rządzą.. ale zauważ ze forum to miejsce gdzie spotykają się ludzie. Każdy z nich ma odmienne zdanie. A ze adminki chcą dla forumowiczów dobrze, muszą poznać ich zdanie w tej sprawie.

Raul
08-01-2006, 09:48
Kasuje bezpowrotnie posty ,a nawet w filmach nieoglondając go wzoruje się na komentach.
Szczerze to dział filmy odwiedziłem chyba ostatni raz kilkanaście tygodni temu.
Żadko bywa na forum ,a jak już wejdzie to bawi się w głupiutkie zabawy typu "Skasowałem twój post bo musze nadrobić zaległośći.-To jest śmieszne ale pamiętam taki post.
Haha, bywam o wiele częściej niż się Tobie wydaje, jednak Twój mózg jest zbyt mały by pojąć, że jest taka opcja jak "niewidoczny".
W niektórych przypadkach nawet nieodfiera posta tylko pisze bzdurnie Krytykując nazwe posta.
Nie da się nie otworzyć tematu i go skasować. :D

PUPISEM
08-01-2006, 09:54
Szczerze to dział filmy odwiedziłem chyba ostatni raz kilkanaście tygodni temu.

Haha, bywam o wiele częściej niż się Tobie wydaje, jednak Twój mózg jest zbyt mały by pojąć, że jest taka opcja jak "niewidoczny".

Nie da się nie otworzyć tematu i go skasować. :D

i juz juz jedziesz po ludziach bo wale.... To nie jest gg zebys wrzucał niewidoczny, bo sie wstydzisz... I widac aktywnosc "Szczerze to dział filmy odwiedziłem chyba ostatni raz kilkanaście tygodni temu"
Niepodobasz mi sie w stanowisku moda i tyle, :)

Adolphus Elbragol
08-01-2006, 09:59
zauważ, że znanie się na tibii nie wchodzi w grę przy byciu modkiem... oni mają robić porządki a nie służyć za wszechwiedzące wyrocznie ;)
tak więc takie coś się nie powinno liczyć według mnie w wyborach modów

d.Taube

Taube, ale zauwaz, ze milobyloby, gdyby moderator forum znal sie na tym, co ma moderowac. Inaczej taki ktos bedzie patrzyl na kwestie niektorych pytan, inaczej reagowal na reporty... zreszta taka sytuacja, ktos napisal kompletna bzdure dot. powiedzmy bicia warlockow w Demonie. Ktos ta bzdure zareportowal, stwierdzajac, ze jesli ktokolwiek bedzie probowal tak robic padnie tylko... w ten sposob brak elementarnej chociazby znajomosci tej pixelowej gierki znaczaco utrudni robienie tzw porzadkow. =]

Gangrel
08-01-2006, 10:08
Do Gangrela odwołałem się w taki sam sposób i do tej pory niewiem czy on to chociaż przeczytał...

Primo: Przeczytał, i to dawno. Tylko że ja z miejsca dałem Ci 3 pkt, tak jak Ray po zmniejszeniu. Gdybym dał jeden musiałbym wogóle warna usunąć?

Secundo: Zresztą, koleś który spamował tamten temat dostał 6 albo 9(już nie pamiętam), więc nie sądze żebyś musiał się czuć taki pokrzywdzony. Ponadto, jeśli nie możesz sie zastanowić i uspokoić przed napisaniem posta to forum internetowe nie jest zdecydowanie dla ciebie.

Tertio: Jesteś śmieszny, żeby żałosny nie powiedzieć. Pisałeś do mnie na PW, jak to się nie powiodło pisałeś w newsie o nowyh modach, teraz piszesz tu. Po co? Jeśli chcesz odwołać się od moich decyzji piszesz PW Dromowi lub MatKusowi a nie żalisz się publice.

Raul
08-01-2006, 10:09
i juz juz jedziesz po ludziach bo wale.... To nie jest gg zebys wrzucał niewidoczny, bo sie wstydzisz... I widac aktywnosc "Szczerze to dział filmy odwiedziłem chyba ostatni raz kilkanaście tygodni temu"
Jestem niewidoczny i mam pełne prawo być niewidocznym na forum. I nie chcę, żeby tylko z tego powodu oceniano mnie, że prawie nigdy nie ma mnie na forum. Co do filmów to ich nie odwiedzam, bo mnie nie interesują i nie mam zamiaru ich oglądać, bo nawet Tibii nie mam zainstalowanej, więc niech mi tam ktoś nie zarzuca, że kasuje niesprawiedliwie tematy w tym dziale, bo tego działu nie odwiedzam.
Niepodobasz mi sie w stanowisku moda i tyle, :)
Nagle wielki odważny się zrobiłeś. To czemu na przykład nie powiedziałeś mi tego wcześniej?

Bambuko
08-01-2006, 10:17
Dr. Omader nie pyta o to, kto nic nie robi na forum. Takimi moderatorami sami mogą się zająć, to administratorzy najlepiej wiedzą, kto nic nie robi. A pytanie jest właśnie o moderatorów za ostrch, takich, którzy nie traktują forum jako dobra ogólnego, a siebie stawiają jaką męczenników w słusznej sprawie. Dlatego oddaje głos na tego, na którego oddaje.

Pablosso
08-01-2006, 10:23
Raul przecież mod jest wybierany po to, aby pomagał forumowiczom, a nie tylko kasował posty. Każdy użytkownik wysyła PW z ewentualnym pytaniem do moda, którego widzi na liście dostępnych. Tak więc moderator, który ukrywa swoją obecność po prostu nie chce pomagać użytkownikom.
Normalnie zagłosowałbym na Fanfiego, którego bardzo trudno było zobaczyć na forum jednak już usunięto go z sondy. Dlatego głosuję na Raula, choć rzeczywiście jest jeszcze kilku modów (a nawet sam admin), którzy zachowują się tak jak on. Raul jednak zaczął w tym temacie zaprzeczać, że bycie niewidocznym jest złe i dlatego wypadło na niego.

Hegemmon
08-01-2006, 10:28
UP:
Moderator, to osoba która pilnuje porządku na forum a nie biuro obsługi klienta. Ja też mam status niewidoczny i nie mam ochoty go zmieniać, bo mogę infiltrować środowisko przestępcze :P

Bambuko
08-01-2006, 10:28
Nie, mod nie jest do zawracania mu dupy przez 12latków.

Pablosso
08-01-2006, 10:34
Nie, mod nie jest do zawracania mu dupy przez 12latków.
Co za różnica ile mam lat (jezu, za miesiąc będę miał 13 i co wtedy?). Mod jest oczywiście także od pilnowania porządku, ale powinien odpowiadać na pytania użytkowników, bo po co byłby wybierany.
@ Raul: Nie chodzi mi o ilość postów, chodzi mi o ukrywanie obecności na forum. Można odnieść wrazenie, że uciekasz od forum.

Raul
08-01-2006, 10:38
Co za różnica ile mam lat. Mod jest oczywiście także od pilnowania porządku, ale powinien odpowiadać na pytania użytkowników, bo po co byłby wybierany.
To gdzie według Ciebie nabiłem sobie te 1500+ postów? -.-'

@ Raul: Nie chodzi mi o ilość postów, chodzi mi o ukrywanie obecności na forum. Można odnieść wrazenie, że uciekasz od forum.
Jakbym naprawdę chciał uciekać od forum to bym powiedział: "*******ę, nie robię." Powiedz mi po co miałbym być moderatorem gdybym miał z tego same kłopoty?

Gangrel
08-01-2006, 10:40
@Pablosso

Weź się już zamknij. Nie masz pojęcia o czym mówisz. Nie jesteśmy informacja turystyczną dla idiotów. Pomagać mają tutoriale i FAQ. Nie zamierzam pisać poraz kolejny czegoś, co jest powszchenie dostępne.

Moderator ma "sprzątać" forum a nie nańczyć kretynów.

Bambuko
08-01-2006, 10:43
12latkowie to ogólny tytuł dla większości forum, która jest małoletnia. Wszyscy piszą o 12latkach, nie napisałem tego ze względu na twój wiek. Ale to jest offtopic, więc tylko piszę, że nie zmieniam zdania.

$corcerer
08-01-2006, 10:44
1...2...3...4...5...6...7...8...9...10.

Dobra, teraz tylko spokojnie.

Moderator (internet)

Z Wikipedii, wolnej encyklopedii.

Moderator to osoba oceniająca jakość komentarzy na stronie WWW (http://pl.wikipedia.org/wiki/World_Wide_Web), kanale IRC (http://pl.wikipedia.org/wiki/IRC), liście dyskusyjnej (http://pl.wikipedia.org/wiki/Lista_dyskusyjna) lub na forum (http://pl.wikipedia.org/wiki/Forum). Celem moderacji jest zapobieżenie trollowaniu (http://pl.wikipedia.org/wiki/Trolling), nadużyciu systemu komentarzy i ostatecznie, zapewnieniu, że wpisy nie będą po prostu powodować kłótni. [Tutaj moja uwaga: gdzie do jasnej niedoli napisane jest że mamy się płaszczyć, biegać za wami z linkami i pomagać wam wypruwając sobie flaki, bo wam sie nie chce? Nigdzie? :o, ale jajca...]

Reakcje

Odpowiedzi na moderację są często podzielone na negatywne i pozytywne. Nawet jeśli moderator po prostu próbuje wyegzekwować zachowanie reguł przez członków, znajdą się osoby, które prawdopodobnie nie rozumiejąc obowiązujących zasad, będą przez to rozzłoszczone. Jednocześnie inni będą wspierać działalność moderatora.

Nawet inni moderatorzy mogą zostać wyprowadzeni z równowagi przez jakąś decyzję, czasem doprowadzając do burzliwej dyskusji poza głównym forum. Jednak decyzje takie rzadko są cofane, gdyż podważałoby to autorytet danego moderatora.

Koniec cytatu.

Polegamy na ogólnie przyjętej definicji encyklopedycznej, czy tworzymy swoją własną definicję?

EDIT
Jeszcze z angielskiej wiki, ale tutaj już przytnę (jak coś to LINK (http://en.wikipedia.org/wiki/Forum_moderator)):
The roles of moderators can vary from forum to forum, just as the purposes of the forums themselves can vary. However, on boards intended to be public, moderators are generally accorded additional powers to enforce forum rules and conduct administrative tasks that cannot be trusted to ordinary users (such as pinning threads—if any user were allowed to pin his or her own thread, chaos would ensue). Among a moderator's enforcement duties is often the duty to stop flaming (http://en.wikipedia.org/wiki/Flaming) and keep the board a friendly place, free of personal insults (but different boards have different standards, and what is acceptable on one will invariably be prohibited on another). Most boards also ban illegal material (such as warez (http://en.wikipedia.org/wiki/Warez)) and outright pornography (http://en.wikipedia.org/wiki/Pornography), and many also restrict the use of swear words (http://en.wikipedia.org/wiki/Swear_words) and any violent or sexual images.

On some boards, moderators are expected to stay out of all contentious debates, or at least to use alternate accounts to engage in them unbeknownst to common members. On most boards, however, moderators may participate just as any normal member, provided they remain civil and generally obey the site rules. Some boards require moderators not to moderate any discussion or topic they're involved in, and many moderators on other boards take this upon themselves to avoid conflict of interest (http://en.wikipedia.org/wiki/Conflict_of_interest) and bias (http://en.wikipedia.org/wiki/Bias).

As always, there are many exceptions. Many small boards are operated at the whim of the site operator and perhaps some of his or her friends, and moderators might be able to do whatever they feel like on such boards (provided they avoid crossing their colleagues and superiors). Of course, a board with overly harsh or capricious moderators will lose members, but this may not be a concern for those who operate boards for fun or as a tangential matter to their website (http://en.wikipedia.org/wiki/Website)'s main content.

Badzo
08-01-2006, 11:00
IMO każdy z modków dobrze wykonuje swoje obowiązki (z wyjątkiem tych, którzy w ogole sie nie udzielaja). Więc nie zagłosuje na nikogo.

Jednakże, chciałbym zwrócić uwagę Gangrelowi. Uspokój sie troche z tymi warnami i banami ;).

Ty tyle...

Maethi
08-01-2006, 11:05
@Oxyś
Ktoś z charyzmą? Napewno nie ty :p. Starczy Ci twoje 16%.

@topic
Nie zagłosowałem na nikogo. Każdy opiekuje się innym działem, i każdy wypełnia obowiązki na swój własny sposób. Niektórzy są skuteczni, inni mniej, ale się starają. Pozatym (do 1 wypowiedzi Oxysia) Scor może i sie troche panoszy za bardzo, ale jest jednym z tych bardziej pomocnych modów ( IRC).
I tak jak napisał Matek to jest bezsensu.

@Drom
Jak powiedział Dobo, Ty i MatKus jesteście ivul źli. Nie jesteście nawet Elytarni.

Bambuko
08-01-2006, 11:17
Wzorem Scora:

Elita

Elita kategoria osób znajdujących się najwyżej w hierarchii społecznej, ekonomicznej lub politycznej mających realny wpływ na kształtowanie postaw i idei w społeczeństwie. Jest to zazwyczaj mała grupa, która ukształtowała się wewnątrz dużych grup społecznych, takich jak naród, społeczeństwo czy klasa społeczna.

Drom i MatKus z pewnością się zaliczają.

Gniew Mroku
08-01-2006, 11:20
Dostaje naprawdę wiele skarg na moderatorów, no cóż, nic by nie było w tym dziwnego gdyby nie okazało sie, ze większość jest słuszna.
I tu moje pytanie, skoro dostajesz słuszne skargi, to po co jeszcze temat z którego raczej nic nie wyniknie(bo za długi post napisałeś ;p). Nie lepiej przejrzeć pracę moderatorów: wszystkie rozdane warny, bany, skasowane posty? Wtedy ocena będzie mniej subiektywna.

Ludzie narzekają na nowych modów mówiąc, że chcą dogonić starych w statystykach. Moim zdaniem nowi moderatorzy mają jeszcze chęci i czas by często wchodzić na forum i oczyszczać je, nie zostawiając prawie nic dla starych, dlatego nowi są głównie widoczni.

Narzekacie na komentarze przy skasowanych postach/tematach/banach. Też byście mieli skrzywioną psychike banując 10 "lol of lol"-ów czy "Zabity 40 razy" dziennie.

-=DanieL=-
08-01-2006, 11:46
Primo: Przeczytał, i to dawno. Tylko że ja z miejsca dałem Ci 3 pkt, tak jak Ray po zmniejszeniu. Gdybym dał jeden musiałbym wogóle warna usunąć?

Secundo: Zresztą, koleś który spamował tamten temat dostał 6 albo 9(już nie pamiętam), więc nie sądze żebyś musiał się czuć taki pokrzywdzony. Ponadto, jeśli nie możesz sie zastanowić i uspokoić przed napisaniem posta to forum internetowe nie jest zdecydowanie dla ciebie.

Tertio: Jesteś śmieszny, żeby żałosny nie powiedzieć. Pisałeś do mnie na PW, jak to się nie powiodło pisałeś w newsie o nowyh modach, teraz piszesz tu. Po co? Jeśli chcesz odwołać się od moich decyzji piszesz PW Dromowi lub MatKusowi a nie żalisz się publice.

Słowo "cymbał" samo w sobie oznacza instrument i ujęłem to najdelikatniej jak się dało. Szkoda, że nie widzicie jak inni przeklinają i to od słów na k~ i na s~.
Wczoraj widziałęm dwa takie tematy gdzie jakiś gość przeklinał i nierobiłem warn posta tylko poczekałem może jakiś mod sam się pofatyguje a tu kicha. Czy wy tylko czekacie aż userzy sami was powiadomią? pierwszą strone działu "filmy " można samemu w 10 minut przejzeć co nie jest męczące chyba każdy może znaleźć tyle czasu, a łamany jest tam regulamin dużo bardziej niż przezemnie i słowo "cymbał" i niepownieneś mi bonusa dodawać o treści "wiem, jesteś cymbał"... to tyle co chciałem powiedzieć...

Matek
08-01-2006, 11:49
Wczoraj widziałęm dwa takie tematy gdzie jakiś gość przeklinał i nierobiłem warn posta tylko poczekałem może jakiś mod sam się pofatyguje a tu kicha.

No. I takie wlasnie dzieci glosuja jakiego moda wywalic. LOL?

Raul
08-01-2006, 11:51
Wczoraj widziałęm dwa takie tematy gdzie jakiś gość przeklinał i nierobiłem warn posta tylko poczekałem może jakiś mod sam się pofatyguje a tu kicha.
Oh, wybacz, że na 36k+ tematów na forum nie odwiedziliśmy akurat tych dwóch.
n/c
Dokładnie, przestań już komentować.

Descartes
08-01-2006, 11:58
A od czego "Report bad post" jest? Żeby ładnie wyglądało? :S

-=DanieL=-
08-01-2006, 12:04
OD TEGO ŻE RBP to jest tylko pomoc...
Wcześniej tego niebyło i jakoś sobie radzili... n/c

EDIT:
Raul czy ja mówie, że macie włazić po 36k tematach? Wystarczy systematycznie sprawdzać jakie nowe tematy wychodzą przejzeć je wrazie gdyby temat był do niczego albo łamał regulamin to usunąć i nienazbierało by się tyle roboty...

Raul moge komentować ile mi się podoba po to jest temat a ty się nastawiłeś negatywnie do wszystkich użytkowników bo na ciebie głosują. To jest bardzo niegatywna cecha charakteru, że 20 osób na ciebie dało pkt a ty się rzucasz prawie do wszystkich ;) mam nadzieje, że to czytasz drom

Czarna_Mamba
08-01-2006, 12:22

To se pojechałeś, nie ma co...

Dyktator jeden z Ciebie, ty nie Pan, a Mod nie komputer.
<IRONIA> Nasz potulny wielbłądek, taki opanowany... <IRONIA>

Zagłosowałam na <<<CIACH>>>, bo mi się nie podoba ( yyy? ) i arogancki trochę jest.

@Up
Nie wszyscy na Raula głosują. Przed moim skromnym głosikiem (GRRROOOOAAARRR) uchronił go Real Madryt. < HAIL>

Glak Glak Glak'
Co ja tu zrzędzić będę.

Miłego dnia.

Pablosso
08-01-2006, 12:49
1...2...3...4...5...6...7...8...9...10.

Dobra, teraz tylko spokojnie.

Moderator (internet)

Z Wikipedii, wolnej encyklopedii.

Moderator to osoba oceniająca jakość komentarzy na stronie WWW (http://pl.wikipedia.org/wiki/World_Wide_Web), kanale IRC (http://pl.wikipedia.org/wiki/IRC), liście dyskusyjnej (http://pl.wikipedia.org/wiki/Lista_dyskusyjna) lub na forum (http://pl.wikipedia.org/wiki/Forum). Celem moderacji jest zapobieżenie trollowaniu (http://pl.wikipedia.org/wiki/Trolling), nadużyciu systemu komentarzy i ostatecznie, zapewnieniu, że wpisy nie będą po prostu powodować kłótni. [Tutaj moja uwaga: gdzie do jasnej niedoli napisane jest że mamy się płaszczyć, biegać za wami z linkami i pomagać wam wypruwając sobie flaki, bo wam sie nie chce? Nigdzie? :o, ale jajca...]

Reakcje

Odpowiedzi na moderację są często podzielone na negatywne i pozytywne. Nawet jeśli moderator po prostu próbuje wyegzekwować zachowanie reguł przez członków, znajdą się osoby, które prawdopodobnie nie rozumiejąc obowiązujących zasad, będą przez to rozzłoszczone. Jednocześnie inni będą wspierać działalność moderatora.

Nawet inni moderatorzy mogą zostać wyprowadzeni z równowagi przez jakąś decyzję, czasem doprowadzając do burzliwej dyskusji poza głównym forum. Jednak decyzje takie rzadko są cofane, gdyż podważałoby to autorytet danego moderatora.

Koniec cytatu.

Polegamy na ogólnie przyjętej definicji encyklopedycznej, czy tworzymy swoją własną definicję?

EDIT
Jeszcze z angielskiej wiki, ale tutaj już przytnę (jak coś to LINK (http://en.wikipedia.org/wiki/Forum_moderator)):
Dobra, ale jeśli chcemy wyrożnić gorszego moderatora (takiego, który powinien stracić posadę, czyli jakiego? - gorszego) musimy się czymś pokierować. Może rzeczywiście w definicji moderatora nie ma o tym wzmianki, ale który moderator jest lepszy. Czy taki, który jest chętny do pomocy użytkownikowi, czy taki który nie jest? Czy taki, który jest przyjazny, czy taki, któremu władza uderza do głowy. Każdy mod ma po +500 postów, każdy kasuje tematy(raz bardziej do kasacji odpowiednie raz mniej). Więc ja pokierowałem się pomocą użytkownikowi i tyle. Tego nie określa żaden regulamin czy definicja, ale przecież wszyscy jesteśmy ludźmi. Powtarzam JA się tym pokierowałem i może zrobiłem źle ale to już MOJA sprawa.
@Raynold: Dlatego istnieje coś takiego jak Report Bad Post ;). Wszyscy jesteśmy ludźmi, dlatego moderatorzy powinni pomagać użytkownikom, a użytkownicy moderatorom. To taka idealna wizja forum, ale tak powinno być.

Raynold
08-01-2006, 12:58
Raul czy ja mówie, że macie włazić po 36k tematach? Wystarczy systematycznie sprawdzać jakie nowe tematy wychodzą przejzeć je wrazie gdyby temat był do niczego albo łamał regulamin to usunąć i nienazbierało by się tyle roboty...
Nie masz zielonego pojęcia, o czym mówisz. Nie musisz za każdym razem, jak ktoś wrzuci jakiś film na forum ściągać go, potem sprawdzać antywirusami i ewentualnie kasować tematy. Po prostu już tych tematów nie widzisz i nie musisz się martwić. Te drobiazgi, jakie czasem widać (pomniejsze kłótnie czy dyskusje, przekleństwa itp), to jest niewielki odsetek tego, co zostaje niesprawdzone po ciężkiej robocie.

I to często nie jest tylko "przeglądnięcie tematu", ale żeby obiektywnie ocenić np. wyzywanie się, trzeba przeczytać cały temat od początku, żeby odpowiednio zareagować. Jeśli do tego dochodzi wolne działanie strony, to moderowanie zabiera cholernie dużo czasu.

Nie da się zawsze wszystkiego dokładnie sprawdzić na bieżąco, bo tematy się rozwijają, dochodzą nowe posty i często jest powracanie do tego samego tematu kilka razy.

No, ale jak to zwykle bywa, najłatwiej jest rzucać oskarżeniami na lewo i prawo, narzekać bez kontruktywnej krytyki i psioczyć, tak? Gdyby userzy byli na poziomie i nie musielibyśmy zajmować się tonami błahych spraw, to może wtedy byłby czas, żeby zająć się dużo bardziej konstruktywnymi rzeczami.

Howgh!

-=DanieL=-
08-01-2006, 13:06
Nie masz zielonego pojęcia, o czym mówisz. Nie musisz za każdym razem, jak ktoś wrzuci jakiś film na forum ściągać go, potem sprawdzać antywirusami i ewentualnie kasować tematy. Po prostu już tych tematów nie widzisz i nie musisz się martwić. Te drobiazgi, jakie czasem widać (pomniejsze kłótnie czy dyskusje, przekleństwa itp), to jest niewielki odsetek tego, co zostaje niesprawdzone po ciężkiej robocie.

I to często nie jest tylko "przeglądnięcie tematu", ale żeby obiektywnie ocenić np. wyzywanie się, trzeba przeczytać cały temat od początku, żeby odpowiednio zareagować. Jeśli do tego dochodzi wolne działanie strony, to moderowanie zabiera cholernie dużo czasu.

Nie da się zawsze wszystkiego dokładnie sprawdzić na bieżąco, bo tematy się rozwijają, dochodzą nowe posty i często jest powracanie do tego samego tematu kilka razy.

No, ale jak to zwykle bywa, najłatwiej jest rzucać oskarżeniami na lewo i prawo, narzekać bez kontruktywnej krytyki i psioczyć, tak? Gdyby userzy byli na poziomie i nie musielibyśmy zajmować się tonami błahych spraw, to może wtedy byłby czas, żeby zająć się dużo bardziej konstruktywnymi rzeczami.

Howgh!

Taka jest praca moderatora. Powinno się sprawdzać nawet ten "odsetek" jak tak dużo czasu zajmuje i niemacie czasu zajmować się tym co dowas należy to poco jesteście modkami dla respectu ? Albo pracuje się dobże albo wogle się tego nie robi...

matkow21
08-01-2006, 13:06
Oh, wybacz, że na 36k+ tematów na forum nie odwiedziliśmy akurat tych dwóch.

Dokładnie, przestań już komentować.

ty powinieneś wylecieĆ najszybciej kasujesz posty itd.Wogóle pozytywnej pracy.Ludzi opamintajcie się niech go wywalą bo mi się flaki przewracają.

$corcerer to chyba najfajnieszy mod.

A raul tylko ludziom do du** zaglonda.Jest nieuczciwy i g****.
Kasuje za nic warningi też za nic.Powody kasacji tematu są głupie jak but.
"Musze nadrobiĆ zaległości"albo inne taki trol

Bambuko
08-01-2006, 13:10
Dobra, ale jeśli chcemy wyrożnić gorszego moderatora (takiego, który powinien stracić posadę, czyli jakiego? - gorszego) musimy się czymś pokierować. Może rzeczywiście w definicji moderatora nie ma o tym wzmianki, ale który moderator jest lepszy. Czy taki, który jest chętny do pomocy użytkownikowi, czy taki który nie jest? Czy taki, który jest przyjazny, czy taki, któremu władza uderza do głowy. Każdy mod ma po +500 postów, każdy kasuje tematy(raz bardziej do kasacji odpowiednie raz mniej). Więc ja pokierowałem się pomocą użytkownikowi i tyle. Tego nie określa żaden regulamin czy definicja, ale przecież wszyscy jesteśmy ludźmi. Powtarzam JA się tym pokierowałem i może zrobiłem źle ale to już MOJA sprawa.
@Raynold: Dlatego jest Report Bad Post. Tak jak pisałem wszyscy jesteśmy ludźmi. Dlatego moderatorzy powinni pomagać użytkownikom, a użytkownicy moderatorom. To taka idealna wizja forum, ale tak powinno być.
Słuchaj, nie ważne kto komu pomoże. Jak ci nie pomoże mod, to pomoże ci inny użytkownik. Mod nie jest od tego, i żaden mod mógłby nikomu w ogóle nie pomagać, a robili by to tylko doświadczeni użytkownicy, a i tak byłoby dobrze.

Raul
08-01-2006, 13:12
ty powinieneś wylecieĆ najszybciej kasujesz posty itd.Wogóle pozytywnej pracy.Ludzi opamintajcie się niech go wywalą bo mi się flaki przewracają.

$corcerer to chyba najfajnieszy mod.

A raul tylko ludziom do du** zaglonda.Jest nieuczciwy i g****.
Kasuje za nic warningi też za nic.Powody kasacji tematu są głupie jak but.
"Musze nadrobiĆ zaległości"albo inne taki trol
Żal mi Ciebie człowieczku. :D

matkow21
08-01-2006, 13:15
Żal mi Ciebie człowieczku. :D

o Jaki ty słodziutki .Idz się umyĆ sam włąśnie potwierdziłęś jak się zachowujesz kre*****.

Pablosso
08-01-2006, 13:15
Słuchaj, nie ważne kto komu pomoże. Jak ci nie pomoże mod, to pomoże ci inny użytkownik. Mod nie jest od tego, i żaden mod mógłby nikomu w ogóle nie pomagać, a robili by to tylko doświadczeni użytkownicy, a i tak byłoby dobrze.
Nie napisałeś nic o pomocy użytkownika. Przecież RBP bardzo pomaga modkowi.

Scream
08-01-2006, 13:17
mimo dosc sporej ilosci glosow, nie spotkalem tu jeszcze anijednego sensownego uzasadnienia swojego wyboru, wiec ciekawe jak drom to policzy ((;

pozatym
mszczenie sie przez modow jest niedozwolone... teraz matko21(czy jakos tak) zasluzyl sobie na bana jadąc modka(a chyba nie o to chodzi w tym temacie?) ale bana dostac nie moze, bo banujacy zostanie oskarzony o mszczenie sie.

Descartes
08-01-2006, 13:18
OD TEGO ŻE RBP to jest tylko pomoc...
Wcześniej tego niebyło i jakoś sobie radzili... n/c

Wtedy było małe forum i można było jakoś nad tym nadążyć. A dzisiaj na forum rejestruje się średnio 4 userów dziennie, co kilka minut powstaje nowy temat, żeby mieć podstawy do usunięcia tematu/zbanowania usera potrzeba zwykle minuty, zanim strona się załaduje a modek musi czytać temat od początku, żeby znaleźć jakąś podstawę do usunięcia tematu, a przecież "złe" tematy czy posty to tylko odstetek wśród gąszczu innych. Moderatorów online jest 2-3, poza tym nie każdy jak już siedzi na forum to przegląda tematy i kasuje. Forum jest też od czytania i wymiany poglądów.

Gtyk
08-01-2006, 13:20
Ludzie, spokoj!
To nie temat do klotni miedzy uzytkownikami a moderatorami o to czy skasowali komus temat albo odpisali na pw! Przestancie, bo niektorzy przedstawicieli obu stron zachowuja sie poprostu zalosnie :-/

-=DanieL=-
08-01-2006, 13:24
Wtedy było małe forum i można było jakoś nad tym nadążyć. A dzisiaj na forum rejestruje się średnio 4 userów dziennie, co kilka minut powstaje nowy temat, żeby mieć podstawy do usunięcia tematu/zbanowania usera potrzeba zwykle minuty, zanim strona się załaduje a modek musi czytać temat od początku, żeby znaleźć jakąś podstawę do usunięcia tematu, a przecież "złe" tematy czy posty to tylko odstetek wśród gąszczu innych. Moderatorów online jest 2-3, poza tym nie każdy jak już siedzi na forum to przegląda tematy i kasuje. Forum jest też od czytania i wymiany poglądów.

Ale modków też przybywa ;) mi chodziło mi ogólnie o temat "filmy" a tam powstaje zwykle 4 tematy dziennie kiedyś powstawało więcej ale ten dział umiera ; ]. Zbanowanie usunięcie tematu zajmuje zwykle minute bo wiele tematów nieprzekracza 1-2 stron , poświęcenie 1-3 godzin dziennie tibi.pl jeśli jest się moderatorem to nie dużo a za ten czas można przeskanować wiele tematów więc panie wszystko wiedzący jak by chcieli to by dopilnowali....

Rybzor
08-01-2006, 13:24
Mi sie wydawalo, ze to temat do uzasadnienia swoich decyzji w glosowaniu na zwolnienie z posady moda, a nie na dyskusje co powinien robic mod i takie tam inne teorie

matkow21
08-01-2006, 13:26
Drodzy użytkownicy

Raul dał mi warninga 3 za to że na niego zagłosowałem.

Matek
08-01-2006, 13:26
Drodzy użytkownicy

Raul dał mi warninga 3 za to że na niego zagłosowałem.

Nie za to tylko za wyzwiska. i bardzo dobrze. Glupote u dzieci trzeba tepic

Sakis
08-01-2006, 13:28
Właśnie widać do czego doprowadził ten temat i poziom użytkowników. Wszyscy wyzywaja modów, i kłóca się o nieistotne rzeczy, a modki próbuja zachować spokój, chociaż ja już tą bande pierwotniaków dawno bym wypatroszył. Wiec nawet za tą cierpliwość modków powinno dać im się spokój. Mało to było tematów gdzie jakiś dzieciak walił takimi pytaniami, że az żyłka na oku pekała, a modek spokojnie tłumaczył dał linka, ale nie tego nikt nie widzi, każdy widzi tylko ich potkniecia, złe sądy. Ludzie mody to też ludzie i też maja swoja cierpliwość.
Ja ich cenie za ich pracę i z każdym ich zdaniem zawsze sie zgadzałem.

Ludzie (dzieci) uspokójcie sie....

Raynold
08-01-2006, 13:29
Taka jest praca moderatora. Powinno się sprawdzać nawet ten "odsetek" jak tak dużo czasu zajmuje i niemacie czasu zajmować się tym co dowas należy to poco jesteście modkami dla respectu ? Albo pracuje się dobże albo wogle się tego nie robi...
Albo pisze się dobrze albo nie pisze się w ogóle, więc zamilcz! O to ci chodziło?

Dla takich jak ty (ignorantów i nic nie rozumiejących dzieci) pozostaje tylko jeden komentarz: "Nie podoba się? To wypad!"

-=DanieL=-
08-01-2006, 13:32
Albo pisze się dobrze albo nie pisze się w ogóle, więc zamilcz! O to ci chodziło?

Dla takich jak ty (ignorantów i nic nie rozumiejących dzieci) pozostaje tylko jeden komentarz: "Nie podoba się? To wypad!"

AHAHAHHAA wiedziałęm skończą się wam argumenty i zaczniecie się czepiać o literówki i używać waszych żałosnych powiedzonek... Żałosne!

Tasiu
08-01-2006, 13:34
Dla mnie to WSZYSCY moderatorzy powinni zostac zwolnieni, tak jak jest w sejmie, powinno sie wybrac nowych moderatorow (ew. moze zostac Dobo, wg mnie to on zrobil najwiecej dla tego forum)!

A glos oddalem na Tantossa (?) sry ale niewiem jak sie pisze twoj nick, bo pierwszy raz slysze zebys byl modkiem.

Bambuko
08-01-2006, 13:34
1-3 godziny to nie dużo? To jest bardzo dużo.

Możesz nie wiesz, ale moderatorzy nie mają żadnych korzyści z moderowania. Robią wszystko dla użytkowników. Nie możecie tego zrozumieć?

matkow21
08-01-2006, 13:35
Nie za to tylko za wyzwiska. i bardzo dobrze. Glupote u dzieci trzeba tepic

Tak tylko on wyzywa innych najpier od dziecie wiienc się nieodzywaj.

Bambuko
08-01-2006, 13:37
Dziecko to wyzwisko? Może to przekleństwo? O kurde, lepiej spytam mamę.

Matek
08-01-2006, 13:39

Dziecko to nie wyzwisko tylko stwierdzenie. POzatym z kazdym postem dajesz swiadectwo, ze jestes dzieckiem... do tego bardzo prymitywnym, ale coz - nie kazdy byl takim boskim 13 latkiem jak ja. Przyroda lubi rownowage - ja sie urodzilem madry a ty...

-=DanieL=-
08-01-2006, 13:41
1-3 godziny to nie dużo? To jest bardzo dużo.

Możesz nie wiesz, ale moderatorzy nie mają żadnych korzyści z moderowania. Robią wszystko dla użytkowników. Nie możecie tego zrozumieć?

Mają korzyści respect, władze (tego nadużywają) itp. Ale jak przyjmują obowiązek bycia moderatorem to powinni się temu poświęcić 1-3 godz dziennie to bardzo mało co za problem odrabiać sobie lekcje / czytać książke i regularnie odświeżać strone i sprawdzać czy coś się nie dzieje?

Rankor
08-01-2006, 13:45
Dostales SLUSZNEGO bana. Poza tym, uzywaj takiej fajnej ksiazki ktora nazywa sie slownik ortograficzny bo z Twoich wypocin ciezko cokolwiek zrozumiec.

Phew, i widac "korzysci" tego tematu. Idioci poczuli sie bezkarni i mysla, ze moga wyzywac moderatorow bez zadnych konsekwencji a pozniej pisza posty typu:
"Wlepil mi warna bo oddalem glos na niego!!!! zdejmijcie mu moda!!111oneone"
@topic
Powiem tylko tyle, ze zrobil sie wiekszy burdel na forum niz byl przed powstaniem tematu.

Tasiu
08-01-2006, 13:46
@Daniel- dokladnie, jak chcieli byc modkami, to teraz powinni siedziec wiecej niz te 1-3 h na forum, olewaja to, a chyba wiedzieli ze to tez jest obowiazek nie?

matkow21
08-01-2006, 13:47
Masz racje spytaj się jej bo ja jego dzieckiem niejestem i jestem od neigo starszy wienc musiały by byĆ jakieś zjawiska paranormalne.

Pablosso
08-01-2006, 13:48
Dziecko to wyzwisko? Może to przekleństwo? O kurde, lepiej spytam mamę.
Nie, ale wiele młodszych osób to obraża. Większość forumowiczów w wieku +16 się po prostu wymądrza, myślą, że są najlepsi. Wyraz dziecko może się odnosić do każdego. Nie ma się co przejmować, ale Was nikt nie nazywa dorosłymi. Zresztą nie ważne ile kto ma lat, więc lepiej unikać takich stwierdzeń.

-=DanieL=-
08-01-2006, 13:49
@Daniel- dokladnie, jak chcieli byc modkami, to teraz powinni siedziec wiecej niz te 1-3 h na forum, olewaja to, a chyba wiedzieli ze to tez jest obowiazek nie?

Po to się zaobowiązuje do bycia moderatorem, żeby poświęcać czas stronie a nie zbijać bąki a potem się wykłucać na forum i wyzywać ludzi od dzieci :)

matkow21
08-01-2006, 13:49
pozbył bym się z chęcią Raula.

Rabanbar
08-01-2006, 13:52
Tertio: Jesteś śmieszny, żeby żałosny nie powiedzieć. Pisałeś do mnie na PW, jak to się nie powiodło pisałeś w newsie o nowyh modach, teraz piszesz tu. Po co? Jeśli chcesz odwołać się od moich decyzji piszesz PW Dromowi lub MatKusowi a nie żalisz się publice.Biedny Drom ;(.

Ludzie, co do pracy modów nie mam zastrzezeń. Zaraz mi powiecie ze dlatego ze nic nie pisze i nie dostalem zadnego warna. Wręcz przeciwnie, dostałem 30+ pkt ostrzezeń, miałem dwa bany i na wszystko zasłużyłem. Wszystko dzialo sie sprawiedliwie bo to co ja robilem sie w głowie nie mieściło i do sprawiedliwości nie mam zastrzezeń. Mam zastrzezenia co do aktywnosci niektórych modów i uważam że modowie zupełnie nieaktywni (aktywni mniej niz przecietny user forum) powinni zostac zdjeci z funkcji i przeniesieni na funkcje moderatora honorowego lub cos w tym stylu.

Moim zdaniem moderatorzy którzy są aktywni w zadowalajacym stopniu to: Dwimenor, Hegemmon, $orcerer, p.l., Raul, Shinjix, gangrel666 i Tantess.

Apropo, nie zebym cos do niej miał ale dlaczego na liście nie ma Vanessy? B)

Tasiu
08-01-2006, 13:55
Pozwalniac wszystkich i wybrac nowych!

$corcerer
08-01-2006, 13:57
Daniel: czy to oznacza, że jak mam dziewczynę czy naukę, i nie mogę posiedzieć choćby chwili na forum (a teraz sesja nadciąga) to mam sie zrzekać praw? mają mnie wywalać? Nie wiem czy rozumiesz, ale nam za to nie płacą, nie mamy godzin, nikt nad nami z batem nie stoi. Jak tak naprawde chcesz, to możemy się zamienić (jak mnie wywalą) i zobaczymy ile tak wytrzymasz, przynajmniej godzinę dziennie przez 365 dni w roku użerać się z Jaśnie Oświeconymi Panami Którzy są Tak Zajęci, że nie mają Czasu zajżeć do słownika ort. Będziesz biegać za nimi, trenować im postacie, kupować PACCe za darmo (Shin~ miał takiego jednego sprytnego) i tłumaczyć WSZYSTKO każdemu OSOBNO, bo oni muszą mieć to wytłumaczone osobiście, bo oczywiście przeczytać FAQ na forum mu się nie chce.

Matkow, z łaski swojej, następnym razem jak masz zamiar umieszczać tu jakiegoś dłuższego loga, to zamknij go w pliku tekstowym, ok? bo zrobiłeś tu niezły burdel.

Scream
08-01-2006, 14:01
ten matkow to chyba podpucha jakas ;D

Tasiu
08-01-2006, 14:02
i zobaczymy ile tak wytrzymasz, przynajmniej godzinę dziennie przez 365 dni w roku

Takie to trudne posiedziec na forum 2 h dziennie, a w tym samym czasie pouczyc sie, pograc w Tibie, a jednoczesnie forum dogladac?

Ludzie, chyba od tego jestescie!

Tana
08-01-2006, 14:02
Matkow21:

Z całą odpowiedzialnością, wyrozumiałością i czymkolwiek, ale ty naprawde jesteś idiotą ;)

Raul do ciebie spokojnie, bez wyzwisk, a ty sie miotasz jak kot z pęcherzem. Nie wiem co chcesz udowodnić, ale nie wychodzi ci. Co gorsze, udawadniasz tylko, że jesteś jeszcze głupszy niż zdawałoby się to na początku tematu. Wszyscy tutaj piszemy w tym samym języku, ale ty chyba nie rozumiesz, prawda? To, że ktoś dał takie a nie inne uzasadnienie, nie jest wazne, skoro temat byl skasowany slusznie. Ktoś dał ci klapsa, a ty probujesz tozpetac wojne.

Pod powyzszymi slowami podpisuje sie z pelna swiadomoscia wszystkimi czterema łapkami.

Dr.Unknown
08-01-2006, 14:04
Dlaczego w sondzie nie ma Dr Omader'a?
Każdy może mieć swoje zdanie...

Tasiu
08-01-2006, 14:04
Dlaczego w sondzie nie ma Dr Omader'a?
Każdy może mieć swoje zdanie...

Bo Drom to Admin

-=DanieL=-
08-01-2006, 14:09
Daniel: czy to oznacza, że jak mam dziewczynę czy naukę, i nie mogę posiedzieć choćby chwili na forum (a teraz sesja nadciąga) to mam sie zrzekać praw? mają mnie wywalać? Nie wiem czy rozumiesz, ale nam za to nie płacą, nie mamy godzin, nikt nad nami z batem nie stoi. Jak tak naprawde chcesz, to możemy się zamienić (jak mnie wywalą) i zobaczymy ile tak wytrzymasz, przynajmniej godzinę dziennie przez 365 dni w roku użerać się z Jaśnie Oświeconymi Panami Którzy są Tak Zajęci, że nie mają Czasu zajżeć do słownika ort. Będziesz biegać za nimi, trenować im postacie, kupować PACCe za darmo (Shin~ miał takiego jednego sprytnego) i tłumaczyć WSZYSTKO każdemu OSOBNO, bo oni muszą mieć to wytłumaczone osobiście, bo oczywiście przeczytać FAQ na forum mu się nie chce.

Matkow, z łaski swojej, następnym razem jak masz zamiar umieszczać tu jakiegoś dłuższego loga, to zamknij go w pliku tekstowym, ok? bo zrobiłeś tu niezły burdel.

Po 1 jak ludzie wysyłają pieniądze na akcje charytatywne to też niemają żadnych korzyści więc to niejest żaden argument
Po 2 czy ta głupia jedna godzina czy dwie czasami trzy to tak naprawde dużo? wstać rano przed śniadaniem odpalić na chwile pcta przeskanować kilka tematów prawie nic to niemęczy ...

ps. Wątpie żebyś z dziewczyną przebywał 24 h na dobe chyba że z nią
mieszkasz ;)
ps 2. Nikt się niezaobowiązywał do zaglądania do słownika ort. w przeciwieństwie do moderatorów którzy się zaobowiązywali do pracy na tibia.pl.

Raul
08-01-2006, 14:10
Matkow czemu skasowałeś tą rozmowę. Przecież ona była bardzo fajna. No cóż to ja ją umieszczę. ;)

Dwimenor
08-01-2006, 14:10
Takie to trudne posiedziec na forum 2 h dziennie, a w tym samym czasie pouczyc sie, pograc w Tibie, a jednoczesnie forum dogladac?

Ludzie, chyba od tego jestescie!
Chyba się nie orientujesz ile czasu zajmuje w ciągu tych dwóch godzin moderowanie. Wyobraź sobie, że moderując przez 2h nie byłoby w zasadzie czasu na robienie nic innego-wciągając w to naukę.

@Matkow cośtam
Poznaliśmy twoje zdanie. Bądź dobry z łaski swojej i trzymaj palce z dala od klawiatury. Inni też chcą coś ciekawego powiedzieć, a nie czytać twoje użalanie się nad światem.

ogorek
08-01-2006, 14:11
Matkow21:

Z całą odpowiedzialnością, wyrozumiałością i czymkolwiek, ale ty naprawde jesteś idiotą ;)

Raul do ciebie spokojnie, bez wyzwisk, a ty sie miotasz jak kot z pęcherzem. Nie wiem co chcesz udowodnić, ale nie wychodzi ci. Co gorsze, udawadniasz tylko, że jesteś jeszcze głupszy niż zdawałoby się to na początku tematu. Wszyscy tutaj piszemy w tym samym języku, ale ty chyba nie rozumiesz, prawda? To, że ktoś dał takie a nie inne uzasadnienie, nie jest wazne, skoro temat byl skasowany slusznie. Ktoś dał ci klapsa, a ty probujesz tozpetac wojne.

Pod powyzszymi slowami podpisuje sie z pelna swiadomoscia wszystkimi czterema łapkami.
od obrazania innych to jestesmy my - zwykli userzy :] a modek jednak powinien byc opanowany (nawet jesli jest prusakiem :p).

ps. kto ma wiedziec o co chodzi ten wie ;p

limenu
08-01-2006, 14:12
Czytam czytam i cagle to samo czytam.. jak to jest?

5 postow o tym ze temat nie ma sensu
5 postow o tym ze sorc jest zly raul nieaktywny itd itp..
5 postow o tym ze powinno sie zwolnic adminow

Pomiedzy nimi klotnie bez sensu.. gdzie modkowie sie usprawiedliwiaja a userzy na nich (brzydko mowiac) sraj... (czemu jestem przeciwny)

Temat mial byc tylko po to, aby ludzie glosowali i wypowiadali sie o adminach.
Myslicie ze Drom jest taki glupi, ze bedzie patrzec tylko na cyferki w sondażu?
Albo nie sprawdzi osob ktore powielaja oskarzenia w stosunku do np. sorca, bez sprawdzenia tego, czy to nie jest po prostu odgryzienie sie za upomnienie (inna sprawa czy za sluszne badz niesluszne)...

Trzeba tez wziasc pod uwage, ze tworzy sie taka "nagonka" na dane osoby.. wpierw na danych modow, potem na droma... a potem to juz sie zrobilo bajoro... a to wszystko dla tego, ze ludzie nie potrafia sie dostosowac do celu tematu... tylko sobie na kogos napluc.. albo nie wiem co zrobic.. przylaczyc sie do stada barankow i skubac razem lake.

To mialo byc dla dobra forum.. a forum to ludzie.

Sadze, ze dla rownowagi powinno byc cos w stylu dodawania punktow, dla osob, ktore uwazaja ze dany mod powinien zostac, lecz niestety takie sondy nie maja w/w opcji.

CHILLOUT!

Dr.Unknown
08-01-2006, 14:15
Bo Drom to Admin
I? To nie daje mu prawa bycia pospolitym chamem (w moich oczach), nie ukrywam, jak on i pan Ox mnie denerwują swoimi docinkami i nagonką na pewnych użytkowników, jednocześnie apeluje, abyście rzeczywiście głosowali szczerze, nie z sympatii, i jak ktoś to mówił, nie głosujcie na zbyt aktywnych, a na niezbyt aktywnych.

Tasiu
08-01-2006, 14:16
Chyba się nie orientujesz ile czasu zajmuje w ciągu tych dwóch godzin moderowanie. Wyobraź sobie, że moderując przez 2h nie byłoby w zasadzie czasu na robienie nic innego-wciągając w to naukę.

No ja was nierozumiem, nikt was tu sila nie trzyma, niepodoba sie, nie ma czasu? Teraz macie szanse to powiedziec!

Tana
08-01-2006, 14:19
od obrazania innych to jestesmy my - zwykli userzy a modek jednak powinien byc opanowany

Na rzecz moderowania nie zrzeklam sie wypowiadania na forum. Jeżeli ktos uzna moje posty za obrazajace lub lamiace regulamin niech je raportuje. Jestem tak samo uzytkownikiem jak wy.

Dark Sven
08-01-2006, 14:20
Z tego co widze praca modkow jest wzorowa więc mysle ze mozna sie z tym wsztrzymac DO CZASU!

a w sumie to raczej brac moderatorska powinna głosowac bo moga tu padac odwety za bany itd.

A tak to w sumie chyba Drom (joke).

Dobra. pisze od razu bez bicia - pisze ten post po przeczytaniu 9 stron ale juz nie moge sie powstrzymac i musze napisac tego posta.

Nagonka na $cora za to ze moze miec teraz sesje i nie ma czasu 24/h siedziec przed tym forum i czytac waszych bzdurnych tematow?
Ludzie on zrobil o wiele bardziej dla tego forum niz wam sie wydaje.
Drom kilka pytan:
- gdzie jest mozliwosc usuniecia ciebie - jak wszyscy to wszyscy.
- dlaczego zabierasz glos Scorowi glos zeby mogl sie obronic?
- jakis rok temu jak strona nie byla tak dobrze znana to istniala zasada : jak sie nie podoba to wy*******ac. jeszcze niedawno w czasie akcji wymuszania decyzji na sposob kupowania pacca chyba to kilka razy wykorzystales.

Szczerze nie zdazylem zaglosowac bo chcialem na Cors Enta zaglosowac, do reszty modkow 0 zastrzezen. A wiesz, moglbym zaglosowac na Raula i napisac "bo on byl kiedys cool a teraz jest be". Niezbyt go lubie ale potrafie byc obiektywny.
A co sie stanie jak 10 modkow sie pozbedziesz i nie bedzie mial kto usuwac tematow, banowac itp. To forum jest tak wielkie ze nie ma szans 5 modkow zeby utrzymali spokoj. A moze cala zgraje noobow ktorzy tutaj sie rzucaja na moderatorow z zebami podniesiesz do rangi moderatora?

@Walekifa i cala reszta
Dzieci czego dopiero w tym temacie piszecie ze nie lubicie moderatorow. Dlatego ze drom wam obiecal ze jakby co to ich tez usunie? Bylo pisac to wczesniej.

Jak usuniecie Scora z modka (ktory jako jeden z nielicznych modkow trzyma to wszystko w ryzach) bedzie naprawde pierwszym krokiem do upadku tego forum.
Nie bede was straszyc ze odejde bo was go gowno obchodzi. Ale niedlugo sami odejdziecie...

@down
stary - cry me a river. Poskarz sie mamusi, moze przejdzie sie do Raula i powie jak bardzo zle sie zachowal.

Aha jeszcze jedno. Kolejny temat bez przyszlosc. "MODKOWIE SA ZLI". Nowy serial ktory chyba bedzie dluzej trwal niz moda na sukces

matkow21
08-01-2006, 14:43
Raul jest aroganckim moderatorem , swoim zachowaniem zakłuca działanie strony tibia.pl normalnie nieda się zadnego tematu załozyć bo zaraz go usunie i chamsko skomentuje.

ogorek
08-01-2006, 14:44
Na rzecz moderowania nie zrzeklam sie wypowiadania na forum. Jeżeli ktos uzna moje posty za obrazajace lub lamiace regulamin niech je raportuje. Jestem tak samo uzytkownikiem jak wy.
jako mod masz tutaj wiec do powiedzienia od zwyklych userow.
polityk w sejmie nie powinien obrazac innych [przynajmniej publicznie].

Walekifa
08-01-2006, 14:48
@Walekifa i cala reszta
Dzieci czego dopiero w tym temacie piszecie ze nie lubicie moderatorow. Dlatego ze drom wam obiecal ze jakby co to ich tez usunie? Bylo pisac to wczesniej.

Jakto Walekifa i cała reszta? =.= Ja prawie jako jedyny z tego tematu mam inne zdanie...

Tak samo jak ty dziwiłem się czemu nie ma droma.
Tak samo bez sensu dlamnie jest że jacyś 12-latkowie którzy na forum siedzą miesiąc-dwa,nie wiedzą nic o modkach,mszczą się tylko za skasowanie tematu mają takie samo prawo głosu jak bywalcowie tego fora.

Edit: Spoko :]

@ DOWN i pare innych postów

To co totaj czytam mnie przeraża O.o może odrazu Usuncie forum? -.- To ma być supported Fansite?? Gdzie nawet modkowie się kłucą,i obmyślają za plecami wielkie plany i oszustwa??Może zgłosić to Cip Softowi? .....

Oxygane
08-01-2006, 14:54
Przemyślałem sobie wszystko przez wieczór i wiecie co? DOŚĆ TEGO. Z całym szacunkiem dla Ciebie Dromaderze, ale jestes kretynem. Rozumiesz dlaczego? Scora moge nie lubić. Podałem jego kandydature tutaj, tylko dlatego, że mnie o to prosiłeś. TAK! Dromader prosił mnie wczoraj, zebyl zrobił nagonke na Scora w tym temacie. Jesli chcesz go wygrysc z jego pozycji, tylko dlatego, ze go nie lubisz to jestes skonczonym clownem! Tutaj wklejam rozmowe z dromem na gg z wczoraj. Znam go dobrze w rl i cos mi powiedział. Pewnie po tym poscie juz nie bedziemy kumplami ale cóż, są wyższe cele. Zastrzegam, że nie jest to żaden fake!

Dromader (7-01-2006 16:37)
Ten topic to bullshit jest i tak wywale tylko tych modow, ktorzy mnie w****ili.

Ja (7-01-2006 16:39)
rotfl, kogo masz na mysli?

Dromader (7-01-2006 16:39)
Scor, może jeszcze Gangrel bo sie nie sprawdzil

Ja (7-01-2006 16:40)
Nie lepiej zalatwic to na forum modow?

Dromader (7-01-2006 16:40)
*******e, tak bede mial dobre alibi, zeby ich wy*******ic

lol...

Tobie te nuby z forum i irca ufaja wez napisz cos zlego o scorze

no ok.

Nie wklejam cd, bo nie ma to zadnego sensu. Widzicie jaki Drom jest naprawde? Pewnie zaraz da mi bana, za to, ze mowie prawde. Jesli ktos ma tutaj stracic posade, to tylko on.

Tana
08-01-2006, 14:57
jako mod masz tutaj wiec do powiedzienia od zwyklych userow.
polityk w sejmie nie powinien obrazac innych [przynajmniej publicznie].

O ile działa się zgodnie z etycznymi normami: dlaczego nie?
Jako zwykły użytkownik moge komuś powiedzieć żeby pocałował mnie w miejsce gdzie plecy tracą swą szlachetną nazwę i nawtykać mu, o ile oczywiście mam ku temu powody i potrafie je uzasadnić. O ile nie uzywamy przeklenstw, a nasze posty nie są jedynie przekazem nienawiści do drugiej osoby, to wszystko jest w porządku.

Odwieczny obowiązek odpowiedzialnych za cokolwiek (to jest świecenie przykładem) staram się dopełniać, ale nie mam zamiaru siedzieć cicho. Coś jest nie tak, wypowiadasz sie na ten temat, uzasadniasz i do widzenia. Taka jest dla mnie zasada współżycia z resztą gatunku.

-=DanieL=-
08-01-2006, 15:00
Przemyślałem sobie wszystko przez wieczór i wiecie co? DOŚĆ TEGO. Z całym szacunkiem dla Ciebie Dromaderze, ale jestes kretynem. Rozumiesz dlaczego? Scora moge nie lubić. Podałem jego kandydature tutaj, tylko dlatego, że mnie o to prosiłeś. TAK! Dromader prosił mnie wczoraj, zebyl zrobił nagonke na Scora w tym temacie. Jesli chcesz go wygrysc z jego pozycji, tylko dlatego, ze go nie lubisz to jestes skonczonym clownem! Tutaj wklejam rozmowe z dromem na gg z wczoraj. Znam go dobrze w rl i cos mi powiedział. Pewnie po tym poscie juz nie bedziemy kumplami ale cóż, są wyższe cele. Zastrzegam, że nie jest to żaden fake!

lol...

no ok.

Nie wklejam cd, bo nie ma to zadnego sensu. Widzicie jaki Drom jest naprawde? Pewnie zaraz da mi bana, za to, ze mowie prawde. Jesli ktos ma tutaj stracic posade, to tylko on.

Jak w filmach : p . Normalnie kocham ten kraj można dostać nożem w plecy od każdego ! ; P

@Walekifa
zwracam honor i przepraszam.

@Ox
Oxy troche przesadzasz, najpierw jedziesz ostro a teraz to wycofujesz bo poczules nagle ze sumienie cie zzera?
Troche to podejrzane ale nie mnie to oceniac.

Jak dla mnie to jest wkret jak z Hege.

DRoN
08-01-2006, 15:10
... ja nie zagłosuje na żadnego moda , bo według mnie dobrze wywiązują się z powierzonych im zadań , a że nie mają z tego nic , to nie dziwie się , że mogą czasem stracić nad sobą panowanie ... mają też inne problemy niż to forum , więc jak wróci troche rozeźliony i zobaczy temat "halp me plxxxx nie mam rope jestem w dźóżee!!1(...)" , to nie dziwie się , że mogą na to ostro zareagować ... większość osób wypowiada się subiektywnie ... po prostu odgrywają się na modach , bo teraz mają pole do popisu i mogą im cisnąć , bo są pod protekcją Droma ... jak narazie ten temat wniósł tylko chaos i zamęt ... zaczyna to przypominać obrady w polskim sejmie ...
PS. przydałyby się jakieś kryteria według których mamy ich oceniać , bo osobiście nic do nich nie mam , szanuje ich i pozostałych użytkowników też ... jestem bardzo bojaźliwy , dlatego staram się nie sprawiać kłopotów , nikomu nie podpadać , nikogo nie obrażać (wyjątek - jakiś noobus co założył nowe konto , żeby łamać regulamin) i nie robić sobie wrogów , i mam nadzieje , że takich tu nie mam ... pozdro all ...
PS2. apeluje do was , żebyście przestali się kłócić i żeby zamknąc ten temat , a otworzyć go za pare dni i wtedy rozliczać modów z ich pracy ...

Gangrel
08-01-2006, 15:16
@Daniel, Matkow21

Że jednostki takie jak wy wogóle są w stanie pojać proces oddychania? Przynajmniej procesy fizjologiczne nie przekraczają waszych miernych możliwości intelektualnych, a szkoda, byłby spokój.

Co wy wiecie o moderowaniu? Mam wstać na godzine przed śniadaniem żeby pomoderować? Ja wstaje 5-6 rano, a śniadanie to jem w szkole, i to na mniej więcej 3 przerwie, bo wcześniej nie ma czau, do szkoły musze 25km dojechać.

Dałbym wam chętnie możliwość wykazania się jako moderatorzy, ale jest to niemożliwe ponieważ:

1)Jesteście kretynami co was dyklasyfikuje
2)Nie macie pojęcia o regulaminie
3)Naraziłbym na szwank tibia.pl, takie dwa indywidua jak wy mogły by wszystko w 24h rozpierniczyć.
4)Nie namówiłbym do takie kretynizmu MatKusa ani Droma.

Może wy macie po 12 lat, śmigacie do waszej podstawówki na 9.00 i wracacie o 14, ale nie wszyscy tak mają. Jeśli dojdą problemy z internetem z jakimi się borykam i nauka(o dziewczynie nie mówie bo takowej nie mam ;))zostaje niewiele czasu. Na forum wchodze zwykle koło 23. Śpie po 5 godzin. A wy?

OnlyM(PL)
08-01-2006, 15:17
@ ox etc jak w filmie omg... co za ludzie moze ten topic to zly pomysl?

limenu
08-01-2006, 15:19
Good Lord...

Teraz widze co sie dzieje.. To co zrobil Oxy moze jest wredne, ale jezeli prawdziwe, to rownie wredne bylo podejscie droma... Zaszlo to juz za daleko, by poprostu przeprosic.. nie wiem jakie sa pomiedzy adminami i modami sprawy, ale mysle ze od tej chwili powinni te sprawy zalatwic prywatnie ;/

-=DanieL=-
@Daniel, Matkow21

Że jednostki takie jak wy wogóle są w stanie pojać proces oddychania? Przynajmniej procesy fizjologiczne nie przekraczają waszych miernych możliwości intelektualnych, a szkoda, byłby spokój.

Co wy wiecie o moderowaniu? Mam wstać na godzine przed śniadaniem żeby pomoderować? Ja wstaje 5-6 rano, a śniadanie to jem w szkole, i to na mnije więcej 3 przerwie, bo wcześniej nie ma czau. do szkoł musze 25km dojechać.

Dałbym wam chętnie możliwość wykazania się jako moderatorzy, ale jest to niemożliwe ponieważ:

1)Jesteście kretynami co was dyklasywfikuje
2)Nie macie pojęcia o regulaminie
3)Naraziłbym na szwank tibia.pl, takie dwa idywidua jak wy mogły by wszystko w 24h rozpierniczyć.
4)Nie namówiłbym do takie kretynizmu MatKusa ani Droma.

Może wy macie po 12 lat, śmigacie do waszej podstawówki na 9.00 i wracacie o 14, ale nie wszyscy tak mają. Jeśli dojdą problemy z internetem z jakimi się borykam i nauka(o dziewczynie nie mówie bo takowej nie mam ;))zostaje niewiele czasu. Na forum wchodze zwykle koło 23. Śpie po 5 godzin. A wy?

Po 1. Sam jesteś kretyn
Po 2. Jaka dziewczyna by zechciała takiego spruchniałego narzekacza
Po 3. Ja mam dużo większe problemy z netem a wstaje zazwyczaj o 4 czasami 5 ;) więc niebądź taki cfaniaczek bo jeszcze z pieluch nie wyszedłeś

Rybzor
@Ville Vallo
Watpie zeby to był wkręt, a jesli tak to dosc niesmaczny:P

No ladnie sie porobilo, teraz znamy prawdziwe oblicze Droma ]:->

Wogule ten temat to za przeproszeniem jedno wielkie gowno

Walekifa
08-01-2006, 15:22
@ ox etc jak w filmie omg... co za ludzie moze ten topic to zly pomysl?

Oczywiście że zły pomysł

Tibia.pl się przez to rozpadnie,albo zostanie 5 modków.A Drom wykorzystuje zbyt swoją władzę,wkońcu to też człowiek.To że jest adminem nie znaczy,że zawsze może być uczciwy...

Teraz widzimy prawdziwe charaktery,i zachowania w takch sytułacjach Modków,a nie sztuczne odzywki w tematach.

DRoN
08-01-2006, 15:24
... jeśli to prawda , to jestem bardzo dumny z Oxyga , przełożył prawde nad interes ... tak jak gdzieś czytałem "są sprawy ważne i osobiste , i nie należy mylić jednych z drugimi" ... cały spisek wyszedł na jaw ...
PS. tylko dlaczego $corc ? co on zrobił ? ...

Czarna_Mamba
08-01-2006, 15:24
Po 1. Sam jesteś kretyn
Po 2. Jaka dziewczyna by zechciała takiego spruchniałego narzekacza
Po 3. Ja mam dużo większe problemy z netem a wstaje zazwyczaj o 4 czasami 5 ;) więc niebądź taki cfaniaczek bo jeszcze z pieluch nie wyszedłeś

Spokojnie. Czy on się do Ciebie wyzywa? Sprawy osobiste raczej nie powinny brać miejsca w tej rozmowie.

A propos, skąd wiesz, że on z pieluch nie wyszedł? Podglądałeś?
Przez Ciebie, nieletni tacy jak ja tracą reputację na tym forum...
A więc ulituj się nad nami i poprostu... przymknij się.

Miłego Dnia.

@ Down

Yhm, a co, zabronisz im mieć sesje, egzaminy i dziewczyny/chłopaków? TO SĄ LUDZIE.

-=DanieL=-
08-01-2006, 15:25
NIEMACIE CZASU MODKI NA NIC? UCZYCIE SIĘ ? MACIE EGZAMINY? DZIEWCZYNY? SESJE? NAUKĘ? OBOWIĄZKI DOMOWE?

TO DLACZEGO WIDZE PRZYNAJMNIEJ 6 Z WAS OD 11 RANO? BEZ RPZERWY W TYM TEMACIE????? żałosne......... sami sobie zaprzeczają

Raul
08-01-2006, 15:26
@up
Bo dzisiaj jest niedziela pseudointeligencie.

Rybzor
08-01-2006, 15:27
... jeśli to prawda , to jestem bardzo dumny z Oxyga , przełożył prawde nad interes ... tak jak gdzieś czytałem "są sprawy ważne i osobiste , i nie należy mylić jednych z drugimi" ... cały spisek wyszedł na jaw ...
Dlaczego Scor? pewnie naprzykszyl sie jakos Dromanowiwowi ;]

-=DanieL=-
08-01-2006, 15:28
@up
Bo dzisiaj jest niedziela pseudointeligencie.

No ale niemacie czasu na nic czemu się nie uczycie anormalny wyrzutku społeczeństwa?

Gangrel
08-01-2006, 15:29
Danielku...zrzucasz mnie z krzeszła. Możesz mi udowodnić mój kretynizm? Wszak swój udowodniłeś mi już dawno, a całemu forum usilnie udowadniasz od wczoraj. Nie łatwiej napisać sobie na czole tabliczke "Jestem Kretynem", a na plecach "Kopnij mnie"? Obyło by się bez piany na ustach, a zabawy było by tyle samo.

Mówisz że wstajesz o 4-5 rano? A można wiedzieć po co? Żeby udowdnić forumowiczom że jesteś kretynem? Jeśli tak to idzie Ci to wspaniale, ad majorem gloriam. Ja nie widzę powodu żeby wstawać tak wcześnie, tylko po to żeby posiedzieć na kompie.

Co do dziewczyn...myślę że moje narzekanie jest wbrew pozorom moją najmniejszą wadą, które są wszekże liczne, jak stale usiłujesz mi wcisnąć. Ale nie martw się, jak jakąś znajde to wyślę ci zdjęcie, będziesz miał materiał dla swoich mokrych, acz krótkich, snów.

Str4t0s
08-01-2006, 15:31
a ja mysle ze besn sie za przeproszeniem opieprza.Od dawna go na forum nie widze.Cors enta tez nigdzie nie widze.Wywalic ich

DRoN
08-01-2006, 15:32
... ale czy to jest dobry sposób , żeby coś udowodnić ?? ... mógłby przedstawić sprawe pod osąd albo odrazu mu zabrać status moda (niesprawiedliwie) , a nie w taki wredny sposób ... normalnie , chce pokazać drugą osobe w złym świetle/od złej strony (wiecie o co chodzi) ...

-=DanieL=-
08-01-2006, 15:34
Danielku...zrzucasz mnie z krzeszła. Możesz mi udowodnić mój kretynizm? Wszak swój już udowodniłeś mi już dawno, a całemu forum usilnie udowadniasz od wczoraj. Nie łatwiej napisać sobie na czole tabliczke "Jestem Kretynem", a na plecach "Kopnij mnie"? Obyło by się bez piany na ustach, a zabawy było by tyle samo.

Mówisz że wstajesz o 4-5 rano? A można wiedzieć po co? Żeby udowdnić forumowiczom że jesteś kretynem? Jeśli tak to idzie Ci to wspaniale, ad majorem gloriam. Ja nie widzę powodu żeby wstawać tak wcześnie, tylko po to żeby posiedzieć na kompie.

Co do dziewczyn...myślę że moje narzekanie jest wbrew pozorom moją najmniejszą wadą, które są wszekże liczne, jak stale usiłujesz mi wcisnąć. Ale nie martw się, jak jakąś znajde to wyślę ci zdjęcie, będziesz miał materiał dla swoich mokrych, acz krótkich, snów.

Bo mam szkołę drogi gangrelku i też niemam czasu, a że dziś znalazłem troche wolnego czasu postanowiłem popatrzeć jak modki trzęsą portkami przed kickem z tibia.pl. Jak znajdziesz sobie dziewczyne to dam ci mój adres poczty i wyślij mi jej zdjęcie bo musze mieć materiał dla moich acz krótkich, koszmarów

Slay
08-01-2006, 15:35
Raczej czego nie zrobil. Nie chcial possac dROMOWI.

Gtyk
08-01-2006, 15:38
Przestancie sie wkoncu osmieszac i zachowywac jak idiotyczne dzieci z przedszkola!

@do modow

podobno zeby zostac modem trzeba prezentowac jakis poziom... to moze wkoncu niech niektorzy z was go zaprezentuja i przestana odpisywac na zaczepne posty nie majacych o niczym pojecia dzieci, zamiast w co drugim poscie im powtarzac ze nie maja o niczym pojecia? Pokazcie klase a nie znizajcie sie do ich poziomu!

@do znajacych-sie-na-moderowaniu-i-tym-kim-powinni-byc-modowie

moderowal ktos z was kiedykolwiek jakies wieksze forum? Nie wspominajac o forach jak to, przez ktore przewija sie dziennie ponad 1000 ludzi? niech zgadne... nie! wiec zanim zaczniecie sie wymadrzac, pomyslcie troche w sposob obiektywny!

@Drom

zamknij ten temat, bo jakiekolwiek bylo jego zalozenie, wyszlo z niego miejsce do bluzg biednych pokrzywdzonych dzieci ktore najlepiej na calym swiecie znaja sie na moderowaniu... a chyba nie to mial ten temat na celu?

Skonczcie ta zenade...

Czarna_Mamba
08-01-2006, 15:48
@Gtyk

Umiesz dobitnie wyrazić swoje racje. I masz rację.

Rybzor
08-01-2006, 15:49
@Drom

zamknij ten temat, bo jakiekolwiek bylo jego zalozenie, wyszlo z niego miejsce do bluzg biednych pokrzywdzonych dzieci ktore najlepiej na calym swiecie znaja sie na moderowaniu... a chyba nie to mial ten temat na celu?

NIe, tego sie nie da juz tak zostawic ;p

B4k4
08-01-2006, 15:50
Oxygane@
Po pierwsze jak sam jestes taki superuczciwy to powinienes sie nie zgodzic. Na moje najechales na $corcerera tylko dlatego, zeby potem upokorzyc dr omadera i wyjsc na bohatera.

btw. zapomniales przeprosic $corcerera.

Monte
08-01-2006, 15:50
Mi to wygląda na przekręt.. Kiedyś już się dałem nabrać na temat o tym jak Hege niby zrezygnował z bycia modem ; )

Wg mnie wszyscy moderatorzy spisują się dobrze, jedni bardziej, jedni mniej.. Jednych widzę częściej, jednych rzadziej, ale jednak kazdy z nich coś dla forum robi. Przecież noob'ów na forum jest coraz mniej pomimo tego, że Tibia się bardzo szybko rozpowszechnia a co idzie za tym, na tibia.pl rejestruje się coraz więcej newbie i noob'ów.. 1 na 100 to normalny user.. Pewnie zaraz mój post wykasuję Drom ; ) No trudno..

ktos tam kiedys napisal
"nie kloc sie z glupkiem bo sciagnie cie do swojego poziomu i zniszczy doswiadczeniem"

W tym wypadku wlasnie to nastapilo i jak napisal gtyk - kazdy kto mial wyrazic swoja opinie to zrobil - zamknijmy to.

Jak dla mnie po tym co drom zrobil - powinien podac sie do dymisji. To jest moje konczace zdanie

Rybzor
08-01-2006, 15:53
ktos tam kiedys napisal
"nie kloc sie z glupkiem bo sciagnie cie do swojego poziomu i zniszczy doswiadczeniem"

W tym wypadku wlasnie to nastapilo i jak napisal gtyk - kazdy kto mial wyrazic swoja opinie to zrobil - zamknijmy to.

Jak dla mnie po tym co drom zrobil - powinien podac sie do dymisji. To jest moje konczace zdanie
Drom ma imunited i jest nietykalny, nie poda sie do dymisji xd

Bambuko
Vallo, na szczęście jest tak, że w rozmowie mądrego z głupim to głupi się uczłowiecza.

ogorek
zauwazyliscie, ze najwiecej jest glosow na tych modkow, ktorzy najbardziej sie udzielaja w tym temacie? nie mowie, ze to cos znaczy, poprostu to dosyc ciekawe...

Vallo, na szczęście jest tak, że w rozmowie mądrego z głupim to głupi się uczłowiecza.

wierzysz w to?

$corcerer
08-01-2006, 15:56
16:42:54 <Scorcerer> "btw. zapomniales przeprosic $corcerera."
16:42:58 <Scorcerer> PRZEPROŚ MNIE!
16:43:55 <4384632> ssij
16:44:09 <4384632> nie lubie cie i nie bede przepraszal
16:44:27 <4384632> to ty powieniens byc mi wdzieczny, ze powiedzialem prawde
16:44:29 <4384632> i oddac mi ****a tego opa

Dwulicowość to twoje drugie imię? dzięki.

Dariusz
08-01-2006, 16:00
skoro zostali wybrani moderatorami nie powinno sie ich z tego usuwac(chyba ze juz wogole nic nie robia na forum). nie wiem po co ten temat... tu kazdy moze dac jakies byle jakie oskarzenie wyzucenie modow powinno byc przeglosowane przez samych modow a nie przez nas forumowiczow...
takie jest moje zdanie w tej sprawie.

$corcerer trzymaj sie :) mam nadzieje ze cie nie wyzuca bo fajnie mi sie z toba gadalo w niektorych sprawach ;)

mam nadzieje ze rzadzacy forum to przeczytaja i sami swa sprawe zalatwia bez zwracania uwagi na wyniki glosowania gdyz nie beda prawdziwe bo kazdy moze zaglosowac jak chce a powod se wymyslic :) dlatego nie zaglosuje!!
i apeluje by inni tez nie glosowali... my tylko z tej strony korzystamy...

Oxygane
08-01-2006, 16:00
Tak... i taka spotyka mnie wdziecznosc, za narazanie sie ludziom w rl, za***iscie.

Bambuko
08-01-2006, 16:02
No co Scor, ja np. też Ciebie nie lubię. Zagłosowałem na Ciebie, chociaż szybko wykryłem, co jest grane.

-=DanieL=-
08-01-2006, 16:04
Witaj -=DanieL=-,
Zostałeś ostrzeżony za jedną ze swoich wiadomości, która łamała zasady forum Tibia.pl. Powód tego upomnienia to:
Za niewielkie przewinienia
(Rodzaj upomnienia = Drobne upomnienie)
Za to złamanie regulaminu otrzymałeś : 1 punkt(ów) karny(ch).
Punkty te pozostaną na twoim koncie przez 40 dni.
Po tym czasie zostaną automatycznie usunięte.
Wiadomość, za którą zostałeś ostrzeżony, możesz znaleść tutaj:
Warned Post ('http://forum.tibia.pl//showthread.php?p=655153')
Osoba, która cię ostrzegła, podała taki komentarz:
=======================================
Kłótnia, kłótnią, ale wnoś coś do tematu poza wyzwiskami.
=======================================
Twój obecny poziom ostrzeżeń to: 1 punkt(ów).
Gdy osiągniesz 10 punktów karnych, zostaniesz automatycznie zbanowany na forum na 30 dni.
Jeśli chcesz zobaczyć, jakie wcześneijsze upomnienia otrzymałeś, kliknij tutaj (http://forum.tibia.pl//Warn.php?do=ViewMyWarnings).
Jeśli chcesz się odwołać od tego upomnienia, odpowiedz na tą wiadomość.

Dziękuje ci droga moderatorko za ten wspaniały pkt karny w nagrode pomodlę się o twoje zdrówko w nocy. Jednakże chciałbym ci powiedzieć że drogi WSPANIAŁOMYŚLNY kochany inteligętny moderator Gangrl też się zemną pokłucił i ciekawe czy dostał warna i nazwał mnie kretynem za co mu dziękuje

Ciekawe czy modek z którym się kłuciłem też został ukarany bo wkoncu na tym forum jest "sprawiedliwość"

Vanhelsen
08-01-2006, 16:05

lol...

no ok.

Nie wklejam cd, bo nie ma to zadnego sensu. Widzicie jaki Drom jest naprawde? Pewnie zaraz da mi bana, za to, ze mowie prawde. Jesli ktos ma tutaj stracic posade, to tylko on.Aktualna sytuacja w tym temacie rozbroiła mnie totalnie. JUż nie wiem co mam myśleć nie tylko o niektórych userach którzy liżą tutaj 4 litery modkom jak tylko się da czy o modkach, co do posta Oxego, nie chce mi się wnikać w to, czy to prawda czy jakiś fake, A co to tematu, MatKus - zakończ tą szopkę...

Walekifa
08-01-2006, 16:07
@do znajacych-sie-na-moderowaniu-i-tym-kim-powinni-byc-modowie

moderowal ktos z was kiedykolwiek jakies wieksze forum? Nie wspominajac o forach jak to, przez ktore przewija sie dziennie ponad 1000 ludzi? niech zgadne... nie! wiec zanim zaczniecie sie wymadrzac, pomyslcie troche w sposob obiektywny!

Bardzo mądrze powiedziane,Sam od pewnego czasu mam przyjemność moderować malutkie forum mojego kumpla,25 userów,Pare-parenaście postów i 1-2 tematy dzienie,Niestety kolega,admin niezbyt okazuję swe umiejętności,i sam daje złe przykłady,a na tym forum dostał by bana w trzy dni,Nawet przy tak małej liczbie postó i tematów,trafia mnie szlak,bo wchodze tam raz na godzinkę dziennie,I co trzeci post idzie do kasacji,ci drugi user musi dostać ostrzeżenie.Bo tego nie da się przypilnować,ludzie twierdzą że są mądrzejsi.Dlatego naprawdę nie wyobrażam sobie pracy takiego modka z tibi.pl

Wydaje wam się że widzieliście tutaj dużo??

3/4 postów,tematów kasowanych dziennie nie widzieliście.Bo modkowie nie raz nie lubia się chwalić powodami kasacji,jest to naprawdębardzo trudne,pracochłonne zajęcie. I ci któzy muwią że chodzą do szkoły,mają dziewczyny.A znaleźli by czas na forum,są w wielkim błędzie.NIestety większość Adminów ma już przeszło 18-stkę,i wy nawet nie potraficie sobie wyobrazić ile człowiek w tym wieku ma spraw na głowie,Proponaował bym założyć forum testowe,i dać tych wszystkich cwaniaków na modków,poczym przez tydzień będziemy wchodzić,i symulować tibię.pl Zobaczymy jak dadzą sobie radę...

Bambuko
08-01-2006, 16:07
Drom suxxxx
Scor suxxxx
Oxy tego lubiem i Raula 2.
Gangrel i Tana spoko ziomy [byleby Tanie zimno nie było].

Tutaj pojawia się syndrom dyrektora elitarnej szkoły.

Luckq
08-01-2006, 16:12
Po numerach jakie Oxy odprawiał zwątpiłem już we wszystko. Tylko czekać jak się dalej sprawa potoczy.

Scream
08-01-2006, 16:21
hehe, gratz dla modow lol, dostarczyliscie troche rozrywki buah, ale mogliscie dopracowac pewne elementy;p

Czarna_Mamba
08-01-2006, 16:23
To prawda, śmiechu co nie miara ^^
Wiem tylko, że dla niektórych jednak nie jest przyjemne. Współczuje.

Walekifa
08-01-2006, 16:25
hehe, gratz dla modow lol, dostarczyliscie troche rozrywki buah, ale mogliscie dopracowac pewne elementy;p

Też twierdziłem że to żart,ale Teraz tutaj jest tyle dymu i Chaosu,tyle wyzwisk i Plugastw.Że jeśli to okazały by się jaja to Forum by ich chyba znienawidziło :p

Ps. Gratz dla P.l'a :p za zero głosów.

Rybzor
08-01-2006, 16:28
"z kazdego kąta żal człowieka ujmuje" <-- (c) by A.Mickiewicz :P

Blacko
08-01-2006, 16:29
Szopka jakich mało...ludzie pamiętajcie,że moderowanie forum to naprawdę kupa roboty a oni to robią ZA DARMO. Okażcie choć trochę wdzięczności i/lub zrozumienia.
Co do zwalniania modków z powodu małej aktywności,nie uważam tego za dobry krok. Najwyżej sygnał do zatrudnienia nowych.

-=DanieL=-
08-01-2006, 16:30
"Moderatorzy się obijają" <-- (c) -=DaNieL=-

Raul
08-01-2006, 16:32
Wiesz co? Masz rację, obijaliśmy się. Na znak poprawy zrobię to co powinienem już dawno zrobić. Czyli Cię zbanuję.

Walekifa
08-01-2006, 16:33
@ UP

za co? On tylko wyraża swoją opinię...Już zaczynasz się wyżywać bo masz dużo głosów na sondzie?....

Rybzor
08-01-2006, 16:35
Zmien plyte -.-

Karusek11
08-01-2006, 16:36
Wiesz co? Masz rację, obijaliśmy się. Na znak poprawy zrobię to co powinienem już dawno zrobić. Czyli Cię zbanuję.
Nwyżywasz się na nich tylko raul.

Morka
08-01-2006, 16:40
: ] widzieliście raul pokazał swoje oblicze banując mnie -=DaNieL=- ale ja niemam zamiaru opuszczać tego forum przez jednego modka i jego widzimisie ; )

EDIT: z okazji posiadania bana i nowego konta oddam pkt na raula ; P

Czarna_Mamba
08-01-2006, 16:44
@Raul

Bez nerwów, bez uniesień. Tym tylko tracisz reputację. Człowieka, który cię obraża trzeba olać !!

@Morka

Yhm... No comment.

Dajcie sobie wreszcie spokój...

@Wielbłądek

< Wzdech > Ulżyło mi, że fan Realu stracił miejsce w czołówce ;))

Radek 666
08-01-2006, 16:46
Zaraz się chyba sypnie ban na IP O_O.

Dr. Omader
08-01-2006, 16:46
Matkow dostal bana za falszowanie wynikow i zakladanie lewych kont do glosowania. 13 glosow jakie oddal na Raula byly z jego lewych kont zalozonych dzisiaj, wiec zabieram te glosy Raulowi.

@Oxy:
Zobaczymy... Zobaczymy... Uwazaj jak bedziesz przez ulice przechodzil, taka sliska nawierzchnia... Droga hamowania sie wydluza...

Khazar
08-01-2006, 16:49
caly ten temat to tylko niepotrzebna i bezsensowna prowokacja. o ile do pewnego momentu mozna to bylo uwazac za krok w strone mobilizacji moderatorow do dokladniejszej "pracy" o tyle w pewnym momencie przeistoczylo sie to w fatalna w skutkach farse... generalnie to przede wszystkim powinno to zostac zalatwione miedzy adminami i modkami, bez mieszania w to "plebsu", ktory tylko duzo krzyczy i mowi jaki to on bylby wspanialy na stanowisku Moda.
wszyscy krzycza, dlaczego Droma nie ma w sondzie. otoz poczesci jest to "jego" forum, wiec zasnatowcie sie czy te wasze placze maja sens.
niestety wmieszaly sie w to wszystko jakies urazy osobiste Droma do $corsa, poprostu cyrk na kolkach ktorego mozna bylo uniknac. nie mowie ze latwo. od poczatku (jezeli temat nie mialby zadnych podtekstow, o ktorych niestety dowiedzielismy sie pozniej) powinien byc skonstruowany zupelnie inaczej. po co mowic ludziom ze modki sie obijaja? ze dochodza was sluchy itd. trzeba bylo zalozyc najzwyklejszy temat z sonda "ktory modek jest najlepszy" i przez analogie wywalic tego ktory dostanie najmniej glosow. ale niestety taki rodzaj sondy nie dalby pododu Dromowi do wywalenia $corsa, bo mimo wszystko dostalby jakies glosy, sadze nawet ze nie malo.
ogolnie rzecz biorac wszyscy zachowujecie sie jak male dzieci. Matek i Daniel jak malutkie dzieci prowokuja i przezywaja Raula, a ten jak malutkie dziecko prowokacji ulega tracac bardzo wiele w oczach innych ludzi. trzeba blo poprostu powiedziec im ze nie bedziesz z nimi rozmawial na ten temat, zbanowac kolesia na gygy i po sprawie. co z tego ze scieszyliby sie ze "wygrali" z Toba - zostaloby to tylko w wymiarze cieszenia sie, a Ty zachowalbys twarz i szacunek ktory niestety pewnie u znacznej grupy forumowiczow straciles.

podsumowujac powiem tylko tyle, ze dac ludowi o czyms zadecydowac jest chore - przynajmniej w przypadku tego forum, jezeli Administrator ma mozliwosci i powody odwolac Modka, to niech zrobi to bez scen - podajac tylko male wyjasnienie do opinii publicznej: kiedy, za co, i dodac ze decyzja jest nieodwolalna.
skonczylem

MATI9630
A jeśli ma dynamiczne?;>
Lol.. jak zobaczyłem rozmowę Raula z Matkowem(przez gg) to się nieźle uśmiałem.^^
Ale jeśli, rozmowa Oxa z Dromem nie byla fake'iem, a Drom był trzeźwy, to dla tego forum nastały nowe czasy. W negatywnym tego słowa znaczeniu.

Keniah
Ciekawe zaco teraz Raul mnie zbanowałeś? poprostu wstyd ; ]

Rybzor
08-01-2006, 16:52
Matkow dostal bana za falszowanie wynikow i zakladanie lewych kont do glosowania. 13 glosow jakie oddal na Raula byly z jego lewych kont zalozonych dzisiaj, wiec zabieram te glosy Raulowi.

@Oxy:
Zobaczymy... Zobaczymy... Uwazaj jak bedziesz przez ulice przechodzil, taka sliska nawierzchnia... Droga hamowania sie wydluza...

Łancuchy na opony i jazda :D

OnlyM(PL)
08-01-2006, 16:53
@ ox kupiles zimowki? omg co za ludzie jezu.

Czarna_Mamba
08-01-2006, 16:53
jezeli Administrator ma mozliwosci i powody odwolac Modka, to niech zrobi to bez scen - podajac tylko male wyjasnienie do opinii publicznej: kiedy, za co, i dodac ze decyzja jest nieodwolalna.
skonczylem

Ale Drom chce pokazać swoją Moc i swoją potęgę. Wielbłądzie - wyluzuj ty prowokatorze mały.

Gufat III
08-01-2006, 16:55
Wycofuję swojego ostatniego posta, zresztą zaraz odpowiednio go zedytuje;

Swoje dwa głosy oddaję na:

1. Raul - przede wszystkim nie wyobrażam sobie że ktoś siedzi na ławie oskarżonych i jeszcze pyskuje do świadków. Nie wyobrażam sobie że moderator kłóci się z użytkownikami, a doskonale to widać choćby w tym temacie. Chłopak przesadza, doskonały przykład na to, że modów powinno się jednak wybierać spośród osób dorosłych.

2. Besn - nie widzę go tu w ogóle, wygląda na to że nie pojawia się na forum zbyt często.

Wybór Gangrelka666 i $cora to jednak nie to. Mimo że czasem trochę przesadzają, to tn temat kategorycznie zmienił moich faworytów do usunięcia z posady moda. Dalej podtrzymuję zaś to co napisałem w pierwszym poście na piątej stronie - ta decyzja nie powinna ujżeć światła dziennego, powinno to być załatwione między adminami. I Dr. Omader też powinien być wzięty pod uwagę, ale jak on by siebie sam biedny sądził? ;-)

Thx za uwagę.

Oxygane
08-01-2006, 16:59

@Oxy:

http://tinypic.com/juy435.jpg

Aktualnie tyle mam Ci do powiedzenia.

Byłbyś moze jeszcze tak mily i udowodonil to co mowisz o Matkowie? Poprosze o tabele z IP tych uzytkownikow i ich nickami. Nie masz? Oh, kto by sie spodziewal

Bambuko
08-01-2006, 17:02
Ale pamiętajcie, że:

Dromader (22-07-2005 19:39)
znalazlem jakiegos mojego starego posta jak tych zdjec szukalem
Dromader (22-07-2005 19:40)
z 13 lipca zeszlego roku
To forum zamienia sie w przedszkole i mam tego dosc. Ostatni raz bede teraz probowal to zwalczyc,
ostatnio jak chcialem to zrobic to mnie Dobo zatrzymal ale teraz mam to gdzies... posypia sie bany i
upomnienia i nie mile teksty specjalnie dla takich imbecylow. Z gerego to dziadostwo do nas wykopali,
to trza to wykopac gdzie indziej :rolleyes:
to fragment
:P
Dromader (22-07-2005 19:41)
I mam do was prosbe osobista... Przylozmy sie wszyscy do tego co robimy, bo jak tak dalej pojdzie to
strona padnie w cholere. Zanim skasujecie/zamkniecie temat przeczytajcie go czy naprawde sie nie
wywiazala ciekawa dyskusja mimo iz temat juz byl. Przymknijcie troche oko na filmy z questami(no nie mowi o
tym zeby to calkiem olac, ale zeby tez nie przesadzac). Ogolnie postarajmy sie wszyscy robic to co mamy robic
bardzo dobrze. Nie mowie ze ja robie wszystko pieknie i dobrze bo sam zaniedbalem ta prace i teraz sa skutki.
Dromader (22-07-2005 19:42)
Jaki ja wojowniczy bylem :P

Jak możecie wywnioskować z powyższego fragmentu, Dromader jest naprawdę bardzo dobrym administratorem/moderatorem. Zawsze starał się wzorowo wywiązywać ze swoich obowiązków, nawet gdy inni (Dobo) byli przeciw. Już 13-stego lipca zeszłego roku rozpoczął na forum dyskusje na temat idiotyzmu szalejącemu na nim i był prekursorem do walki z kretynami. Mimo, ze nie znalazł zbytniego poparcia wśród swoich partnerów, nie przeszkodziło mu to. Wytrwale kontynuował swoje dzieło zniszczenia noobów i idiotów wszelkiej maści, co otworzyło mu drogę do pozycji administratora serwisu. Dzięki swojej zawziętości, zyskał posadę, o której marzy każdy user, Dromader powinien być moralnym wzorcem dla naszego forumowego społeczeństwa. Uczciwy, prawdomówny człowiek z zasadami to właśnie On. Gdyby nie jego ciężka praca, Tibia.pl została by pewnie już pożarta przez konkurencje czyhająca na najmniejszy błąd administratorów. Mam nadzieje, ze ten krótki log z gg zmieni Waszą opinie na temat Dromadera - człowieka, który wypracował sukces Tibia.pl

Napisane przez, ajakże, Oxygane.

Keniah
08-01-2006, 17:04
Nie rozumiem za co moje konto -=DaNieL=- Zostało zbanowane za to, że powiedziałem że modki się obijają? że nie spełniają swojej powinności? Raul daje sie ponieść dziecinnym emocjom niewiem dlaczego jest jeszcze modkiem

Oxygane
08-01-2006, 17:08
@Sup.

Widac poglady droma sie nieco zmienily, ten tekst jest sprzed ponad roku, ale who fuckin cares? To *******one forum i tak juz umiera

MayGyver
08-01-2006, 17:10
Widze ze juz nie liczy sie to ile dobrego zrobilismy dla tego forum.
Bo ktos cos zrobil to juz ma wyleciec? Kilka "kontrowersyjnych decyzji nie powinno decydowac o funkcji moderatora. Juz nie ma znaczenia ze na forum jest jakotaki poziom, ze nie ma fali spamu, keyloggerow.

Teraz liczy sie tylko czy odpowiednio glaskasz tyl administratora.

Jesli zostane wybrany do wywalenia to trudno. Milo bylo z wami wspolpracowac.

Rybzor
08-01-2006, 17:11
Bo ktos cos zrobil to juz ma wyleciec? Kilka "kontrowersyjnych decyzji nie powinno decydowac o funkcji moderatora. Juz nie ma znaczenia ze na forum jest jakotaki poziom, ze nie ma fali spamu, keyloggerow.

Twoja pozycja chyba nie jest zagrozona ;)

Gallar
08-01-2006, 17:14
Wypowiadałem się już ale.. hmm.. nie wiem dokładnie za co user "-=DanieL=-" dostał bana na swoje obydwa konta. Nie, nie znam go i nie mam zamiaru go bronić.
Ale chłopak wyraził swoje zdanie.. tylko..
Fakt, moze nie musiał tak dosłownie ; P
Ale zeby Raul mu za to bana musiał dawać ?

Hmm.. teraz to mi się zdaje że mój głos oddany na Madridiste był jak najbardziej słuszny...

@down: respect dla całego Mod Team'u. Wogóle szacunek, bo faktycznie robicie za free. Wdzięczność jest jaka jest.. taki jest ten świat i tego, niestety, nie zmienimy.

MayGyver
08-01-2006, 17:14
nie chodzi o moja osobe tylko o sam fakt wywalania kogos
kazdy z naszego grona w taki czy inny sposob przyczynil sie do rozwoju tstrony jak i forum a tu taka wdziecznosc

(A przynajmniej) Ja dziekuje za to ze chciales.

Keniah
08-01-2006, 17:17

Ściągnełem z działu filmy , film w pliku rec. powyzej 2MB i zobacz teraz na www.tibia.com char o nicku Terror'Green i całe konto ;] wszystkie postacie został zdeletowane moje eq przepadło i all co miałem. A konta niemoge już odszyskać bo hacker ma nawet moją poczte... a teraz mnie Raul zbanował na moim kącie -=DaNieL=- za nic i jak tu się na was nie wkurzać?

Oxygane
08-01-2006, 17:18
Takie zycia, nic nie poradzicie, wywala dobrych modow za nic, jedynie po to, by im udowonic, ze nie nalezy sie z nim klocic. Jesli macie dosc takiej postawy dromadera dajcie sobie w imie prostestu tego gifa do podpisu http://tinypic.com/juy435.jpg

Maethi
08-01-2006, 17:22
@Drom
1. Dodaj siebie do ankiety(w końcu admin jest modem z większą władzą)
2. Zakończ tą farsę
3. Powiedz prawdę

@Topic
Wielu z was zachowuje się idiotycznie i dziecinne. Oskarżacie modów, wycofujecie oskarżenia. Nie macie podstaw do oskarżeń.

@May
Teraz jest tak: Ssiesz, masz władze. Gryziesz - odpadasz.

@Oxyś
Daj sobie spokój z tym podpisem.

@Matkow - czy jak mu tam
Wyraź swoją skargę bardziej konstruktywnie.

I jak kiedyś powiedziałem na IRC-u. Osoby , które mają wladze to nupy. I teraz widać, że w wiekszości przypadków miałem rację.

Dr. Omader
08-01-2006, 17:34
Wystarczajaco sie naczytalem, teraz wielblad bedzie obradowal z łasicą... ekhz.. znaczy z MatKusem, ktorego modka wywalic :)

To wszystko zarty :D
http://www.forum.tibia.pl/showthread.php?t=60762