Pokaż pełną wersje : Li Vs. Forsaken !!!
weszlem na forum tibia.com/kyra a tu patrz warfragu Li vs. forsaken czyzby dwie najpotezniejsze glidie na kyrze skrzyzowaly miecze czyto jakis zart:P
Z tego co widze t 20 minut po 22.00 odybyla sie pierwsza bitwa
WOjna SIe Zaczela All polacy NA Ankh... Jest nas juz sporo
Zrob film plx musze to obejrzec plx plx plx
PhoenixSS
07-01-2006, 22:48
Właśnie zrób filmik jak możesz i wsadź go na tibia.pl
Rozumiem że Forasken to Polska gildia??
Tak więc mam pytanie dot. Tetro Aureliusa, co on robił w Lucrum Ira? Obecnie jest bez klanu. Jeżeli wie ktoś o co chodzi z tym jego ciągłą zmianą gildii to niech pisze.
Hehe Szwedy z LI padają. :D
No ale zobaczymy jak to będzie gdy się zmierzą Tetro i Mizaeron...
Maximus89
07-01-2006, 22:51
hmm......Forsaken :) chyba byla podobna gildia kiedys na Askarze(byłem w niej). A filmik z checia bym obejrzał
Forsaken frags:
Juffs
Jan 07 2006, 22:20:23 CET Killed at Level 49 by Geo Aldarion
Pherion'Infestus
Jan 07 2006, 22:22:44 CET Killed at Level 46 by Tetro Aurelius
Brique
Jan 07 2006, 22:33:08 CET Killed at Level 48 by Tetro Aurelius and by Kozytah
Mullis Infestus
Jan 07 2006, 22:34:48 CET Killed at Level 40 by Eon Aldarion and by a dragon lord
Febbish Infestus
Jan 07 2006, 22:47:58 Killed at Level 35 by Jinxz and by Geo Aldarion
Yamnke
Jan 07 2006, 22:56:44 Killed at Level 40 by Eon Aldarion
May Infestus
Jan 07 2006, 23:03:52 Killed at Level 29 by Geo Aldarion
Insanis
Jan 07 2006, 23:37:20 CET Killed at Level 42 by Tetro Aurelius
Raiderek
07-01-2006, 22:57
No i się zaczeła walka o władze...
W koncu musiało do tego dojść.
Słyszałem o jakiś walkach w Amazon Camp...
Kopia deklaracji wojny:Orgnial napisal Farsidy
Forsaken is declaring war agaisnt LI.
We got our reassons, some of them are:
-Phong was kicking all ppl that was in the Third mine.
-Brique is thief, He have already stolen loots of our members.
-Pherion threaed me saying: "If I were you, I wouldnt invite more ppl in your guild"
-LI is protecting Pk's lvl's 15.
-LI killed the leader of Black Sunblade without reasson.
-Etc.
If you are interested in know more reassons, Msg me in game.
@LI: Have fun in the war. If you are interested in leave the war msg me.
No i bardzo dobrze że ta wojna się zaczęła . Widać że tu nie grają polskie nooby skoro jest 8:0 oby tak dalej.Mam nadzieje ze uda sie uczynic te server LEPSZYM :D
Narazie walczą tylko LI vs Forsaken ale pozniej wiele osob sie dolaczy i wiele osob jest z nimi juz teraz chodz nie doloczylo do gildii :)
Raiderek
08-01-2006, 00:10
Przed chilą zdaje się że "Forsakeni" przeszukują większośc At...
Bo w Kij ich tam się kręci, zazwyczaj po 2.
A teraz lece spac, bo jutro musze sie wyspac zeby 20 postarac sie wbic.
Ps, jutro powinienem być w Top Fishing :D, ewentualnie 2 stronka :/
Protarus
08-01-2006, 08:05
Właśnie zrób filmik jak możesz i wsadź go na tibia.pl
Rozumiem że Forasken to Polska gildia??
Tak więc mam pytanie dot. Tetro Aureliusa, co on robił w Lucrum Ira? Obecnie jest bez klanu. Jeżeli wie ktoś o co chodzi z tym jego ciągłą zmianą gildii to niech pisze.
Nie. Forsaken to nie jest polska gildja. Nasz lider jest Hiszpanem
Medivh Shady
08-01-2006, 10:25
Forsaken to polsko , szwedzka ( czlonkowie bylego ng ) i hiszpanska gildia
taa ? ng jest w forsaken ? mozliwe ze tam jest pol ery ale nie jestem pewny tak mysle Forsaken zycze wygranej
Malyszek
08-01-2006, 11:02
Forsaken to nie jest zadna polska gildia.. jest to mieszanka Polaków, Szwedów i Hiszpanów. W tej gildi znajduja sie ludzie z byłej Ery Zero
Malyszek
08-01-2006, 11:03
Zapraszam na war statistics made by Malyszek ;)
http://forum.tibia.com/forum/index.php?subtopic=thread&threadid=1085520
Więc, wczoraj wieczorem rozpoczeła się wojna którą rozpoczeliśmy my czyli Forsaken. Członkowie Lucrum Ira przez cały czas pokoju jaki z nimi mieliśmy dręczyli low leveli, więc trzeba było z tym poprzestac :) .Po pierwszej bitwie 10-2 dla nas we fragach czyli jest dobrze 8o .Drugim ważnym faktem jest to iż nas w Gildi jest prawie trzy razy więcej ale nie wiadomo czy gildia Orichai Devir on Kyra nie pomoże LI.W naszej Gildi przeważają Hiszpanie i Polacy.W LI większośc to szwedzi lecz było też kilku polaków, lecz niektórzy z nich byli tam tylko po to aby jak najszybciej wbic w spokoju levele i w czasie wojny nam pomóc( np. Tetro).Niestety byli i tacy którzy teraz myślą że opuszczając LI pozbędą się kłopotów B) Wczoraj zrobiliśmy ss'a ich gildi i każda osoba z LI, która po wojnie będzie się czuła wolna ,a nie zapłaci albo nie opuści tego servera ...nie pogra sobie dłużej :).Gdy Lucrum Ira wiedli prym na tym servie jakoś podobało się im robienie PA.Teraz kolej na żal za grzechy :evul:
Nadszedł i czas na szwedów. ***ańce nadużywali już swojej władzy i teraz im trzeba za to odpłacić. Chłopaki trzymam za was kciuki! Trzymajcie sie i nagrywajcie filmiki! :D
:evul: :evul: :evul: Lucrum Ira Owned :evul: :evul: :evul:
Forsaken RULEZ !!! Rozwalcie tych porąbańców z LI.
Mam pytanie: Co to znaczy PA ?
Shimathra
08-01-2006, 12:05
Pożyjemy, zobaczymy...
Mysle ze swe nie odda tak latwo i szybko tego serva i ze bedzie trudnoo ale zobaczymy :) Hail Forsaken
heh ;p mamy troche wieksza przewage liczbową nas jest 68 a ich 29 ...:)
@Artehax
;******
Hail Ng ;)
Hail Era Zero
Hail Forsaken
/Kiroy
Orichari Devir dołączyło do wojny po stronie LI
http://forum.tibia.com/forum/index.php?subtopic=thread&threadid=1085993
heh ;p mamy troche wieksza przewage liczbową nas jest 68 a ich 29 ...
A ty licz ludzi którzy nie sa w gildia a biora udzial naprzyklad ja fociu i duzo innych ludzi :P
HAIL Forsaken
HAIL True :evul: :evul: :evul: :evul:
Medivh Shady
08-01-2006, 13:41
Przewaga liczebna nicnie znaczy :) moze byc was wiele ale mozecie sie nie zgrac i nic to nie da.
Z tego co wiem to Black Sunblade też chce uczestniczyć w wojnie jak już nie uczestniczy :]
Yeyyeyeyeyeyeye
Hail Frosaken zmieccie ich wydupczcie zgwalcie !
Frosaken r0x!
Filmy plxz0r!
Wald_Kerius
08-01-2006, 13:53
Z tego co wiem to Black Sunblade też chce uczestniczyć w wojnie jak już nie uczestniczy :]
Pozyjemy zobaczymy :p All zalezy od lidera
Boozy'woozy
08-01-2006, 14:12
Sie okaze sam was poroz*******am jak innie nie umieja .......Own3d
Texterus
08-01-2006, 14:42
RPG-rabuj pal i gwalc
GO GO FORSAKEN GO
heh ;p mamy troche wieksza przewage liczbową nas jest 68 a ich 29 ...:)
Eh, to raczej minus, wiec nie ma sie czym chwalic. Jesli przegracie, to wlasnie przez przewage liczbowa (tak duza).
myślę że Lucrum Ira wygra ponieważ forsaken to w większości polacy a jak wiadomo z niekturych serwerów polacy nie posiadają umiejętności w walce oczywiście nie mówie nic o forsaken ale myśle ze Lucrum Ira wygra. ;)
Nirvy ! Forsaken to przede wszystkim gildia ez z arcani wiec jak nie wiesz co to za gildia to nie komentuj ze to polska gildia ... !! i naucz sie czytac bo ktos wspominal ze to nie polska gildia !! HIszpansko , polska i chyba szwecka
Elder Nagan
08-01-2006, 16:26
jak nie bierzecie udzialu w ojnie to nie *******cie smutow dajcie im lepiej runy i szpiegujcie albo blokujcie to cos pomozecie...
Hail Avarian!GL Fors~
Protarus
08-01-2006, 17:34
Szwedzi juz opuszczaja LI. Po dzisiejszej prezentacji sily chyba troche przydygali. Aha moze sie powtarzam po raz setny ale forsaken to nie jest polska gildja wiec nie p i e r d o l c i e glupot jesli nie macie pojecia.
Nie gram na Kyrze, ale z obejrzanych filmików oraz z opowieści kolegów, wiem tylko kilka rzeczy:
-szkoda ze Insanis dedł, znam go, i szanuję.
-wolę żeby wojnę wygrali Szwedzi, bo oni umieją grać, i nie wypędząją swoich z expowiska, a mnie polak kilka razy ubił za to ze expiłem albo skillowałem
Protarus
08-01-2006, 20:44
Manrox to zrozumiale ze tak myslisz biorac pod uwage twój wiek i lvl.
PS. muglbys wreszcie deb....u przeczytac caly temat i zrozumiec ze forsaken to nie jest jednonarodowa gildja.
wolę żeby wojnę wygrali Szwedzi, bo oni umieją grać, i nie wypędząją swoich z expowiska
Hauhauhau to żeś trzepnął. Szwedzi wypędzali, wypędzają i będa wypędzać. Tak będzie zawsze i wszędzie. Polak też wypędza ale nie mów, że Szwed nie wypędza. Słynne hasło Szwedzkich Pa "Leave or Die"
@topic
Moim zdaniem To co napisałeśto troche za mało na "wydarzenie ze Świata".
W****iacie mnie ludzie... cale forum w poprzednich topicach o kyrze wojnie etc. wrzucalo nam zebysmy przegrali, ze swe sa lepsze, ze polacy Pa etc. A teraz nagle co? Wygrywamy to odrazu wszycy po naszej stronie? Polowa z was to ludzie "choragiewki" ida tam gdzie wiatr zawieje. Teraz widze, ze to forum jest gowno warte.
W****iacie mnie ludzie... cale forum w poprzednich topicach o kyrze wojnie etc. wrzucalo nam zebysmy przegrali, ze swe sa lepsze, ze polacy Pa etc. A teraz nagle co? Wygrywamy to odrazu wszycy po naszej stronie? Polowa z was to ludzie "choragiewki" ida tam gdzie wiatr zawieje. Teraz widze, ze to forum jest gowno warte.
To nie forum jest gówno warte, to ludzie są gówno warci. Człowiek jest z natury istotą mądrą, tylko ludzie są idiotami.
Ja jestem za wygonieniem swe z serva, przypadek Isary/Pandorii/Morgany pokazuje, że z nimi cieżko się dogadać. Może nie tyle wygonieniem wszystkich swe, tylko tych co stwarzają zagrożenie na przyszłośc jako PA i konkretni idioci lubiący po prostu zabijać (traktujący server pvp jako e-pvp i jako swoją własnmośc). Pozdro~
Liderem Forsaken jest Hiszpan, na początku większośc ludzi w gildi to byli Hiszpanie. Więc prosze nie mówic "Polska gildia". A i w Lucrum było kilku polaków na przykład ;p ;*
w Forsaken sa tez swe wiec po co idioci gadacie wy j ebac swe??
to nie jest wojna zeby wybic swe tylko zeby sie pozbyc gildi LI ktora robi najwieksze pa
Stan wojny: 13:7 dla Forsaken.
Osoby z naszej gildi padly tylko dlatego, ze nie posluchaly leadera... eh newbie
Protarus
09-01-2006, 15:36
Szwedzi narazie moga pozwolic sobie na atak tylko w nocy, ale niedlugo cos z tym zrobimy :D
Daos Krisus
09-01-2006, 16:29
A jak mozna pomóc w wojnia albo sie dolączyc do Forsaken?
Malyszek
09-01-2006, 16:36
To forum to jest jakas zgraja noobów.. "Wy***ać SWE!" A to ku**a czemu teraz polacy maja przewage nad szwedzka gildia(Lucrum Ira) ... To wszystko dzieki szwedom, którzy przyszli z Arcanii razem z polakami i hiszpanami -.- i moze jeszcze komus, którzy sa w Forsaken
Najwieksze zaslugi w wojnie maja Hiszpanie, to oni wymyslaja cala taktyke.
Jak mozna nam pomoc? Najlepiej wysylajac nam runki, ammo, ringi etc.
Protarus
09-01-2006, 17:37
Narazie sami sobie dosc dobrze radzimy ale zawsze mozecie informowac nas o jakichkolwiek ruchar LI badz tez OD. No i wspierajcie nasza gildje na forum tibi.com przewaga psychiczna tez jest bardzo wazna:D
@up
protarus!! wierze w ciebie :PPP macie przejac serva HAIL BIALYSTOK FOREVER!!11
Protarus
09-01-2006, 20:09
He he dzieki Scorp.
PS. Jesli ktos ma ohote posmiac sie ze szwedów to zapraszam pod ich gh. Oczywsicie lepiej expic ale jesli ktos sie nudzi...
A ten serv i tak bedzie dla nas!!
He he dzieki Scorp.
PS. Jesli ktos ma ohote posmiac sie ze szwedów to zapraszam pod ich gh. Oczywsicie lepiej expic ale jesli ktos sie nudzi...
Obyś się nie ździwił
Na berylii w wojnie GG vs DT pierwszy miesiac dt caly czas stalo w pz a pozniej...
Raimel !!!
09-01-2006, 20:18
He he dzieki Scorp.
Pro przez takie coś ludzie nazywają polaków nOObami. Po co iść po ich GH i się z nich śmiać? Zmieni to coś oprócz tego że zrobimy z siebie debili?
R_O_T_F_L
omg czlowieku, gdzie ty zyjesz?
Nie wiem jak wy ale ja ede walczył po stronie LI ;D
Toowreck
09-01-2006, 21:30
ja tez jestem za LI... mam nadzieje ze wygraja i tyle
pozdro dla Ren'ko =]
R_O_T_F_L
omg czlowieku, gdzie ty zyjesz?
Ktos zapytal to odpowidzialem. Jak nie masz o co sie przyczepic to lepie zamknij morde, bo juz zaczynaja mnie w****iac twoje komenty do mnie...
@Up i up 2: I dostaniecie po dupie :)
haha,kocham to forum.xD
Ja dolacze do Li bo som najlepsi i podobno majom tam tetrujonce pajonki i ich wladcom i wodzem jest hiszpan ktory wymysla taktyki i wysyla 10 darmowych boltow z brazyli do kazdego dp kolesia ktory dolonczy do fojny przeciw Forsaken!!!!!!!!!!!!
Btw.Gedd cos was nadgonili we fragach.xDDDDD...Juz sie smialem z Was na Kyrze,to posmieje sie i tu;p...gogo Forsaken;*
Ktos zapytal to odpowidzialem. Jak nie masz o co sie przyczepic to lepie zamknij morde, bo juz zaczynaja mnie w****iac twoje komenty do mnie...
@Up i up 2: I dostaniecie po dupie :)
Gedd o ile sie niemyle jest to Geddarm jeden z bardziej doswidczonych graczy na arcani i byly leader ery zero przez pewien czas.
Jezeli jest to Geddarm na 99% wie wiecej o wojnach od ciebie.
Eon Aldarion-Shyan Aurelius-Narodowaosc-Sweden
Geo Aldarion-Davo Aurelius-Narodowosc-Sweden
Farsidy-Rustidy-Narodowsc-Spain
Tetro Aurelius-Valais-Poland
i wiele wiele innych.
Ps.Nie mówcie tu czegos w stylu "polaczki,polaczki do boju zabijcie swe"
bezsens i rasizm wkoncu to wojna miedzy gildiami nie narodowosciami a Gildia Farsidy'ego to stare Ez.Jezeli chcecie wiadomosci co do zgrania a wiem o czym mowie bo bralem udzial w wojnie moge odswiezyc 3 wmv lub tibicamy ,ale to wkoncu kyra...
Nexus Star
10-01-2006, 13:03
Omg piszcie o faktach a nie o *******ach. Fakty sa takie ze dzis w nocy kilku noobow nie posluchalo lidera i 5 fragow polecialo.Polowa gildii to dzieci 15 lat.A jak czytam co 5 min na guild chat jak ktos pisze czy moze isc expic to mi rece opadaja.Najpierw wszyscy chca wojny a po jednym dniu juz wymiekaja.Zalamka :baby: A LI siedzi sobie w gh i czekaja na nooba co mu sie zachce expic wyskakuja w 3 min i frag dla nich.
Jeżeli Kyra ma wyglądać za rządów Forsaken jak jest obecnie to chyba wolę LI. Jakże inteligętni członkowie Forsakenu na chama wpychają swoich rl friendsów na expowiska wyganiając przy tym inne osoby. Myślą że nie obowiązuje ich kolejność etc., bo są przecież w jeden z najlepszych gildii na servie. Moi przyjaciele myślą że chyba lepiej się dołaczyć do lucrum ira, ono na razie nie stosuje PA na dużą skalę, ewentualnie lider powinnien wysłuchiwać komentarzy na temat członków jego gildii i wyciągać wobec nich konsekwencje.
Właśnie tak to się zaczyna robić kilka razy z spotkałem 25 sorca Juicy ~ ktora wpie**la sie np. na roty i zostawia kartke "...... or DED(dosłownie) byt tetro aurelius).W/g mnie to jest lekka przesada i dlatego wiele osób przez takie zachowania jest za LI albo przejdzie na ich stronę.
Medivh Shady
10-01-2006, 19:29
Gz dla Forsaken za ubicie Mizaeron :) dajcie jakies filmik z bitew albo jakis pojedynczych akcji .
A co do wywalania z expowisk , to nawet jak LI wygralo by to by robilo dokladnie to sam po jakims czasie , wiec nie ma sensu gadac kto jest lepszy i kto odwala mniejsze pa , PA jest bylo i bedzie i nikt tego nie zmieni. Kazda gildia ktora panuje nad swiatem jak nie odwala teraz pa to po jakims czasie zacznie.
GL dla Forsaken
Huhuhuah Wlasnie Wojna Sie Skonczyla Ze Zwyciestwem Forsaken !!!! Spoko Ze Mizearon Padl HUuahuaha Brawo Dla Eona! poZdro
\,,,/ Hail FOrsaken \,,,/ xD :cup: :cup: :cup:
Protarus
10-01-2006, 19:40
Skopalismy ich dzis. Szkoda ze kilku naszych padlo
Co do tych kturzy uwarzaja LI za swietych to nie stosuja oni PA bo nie wychodza z GH.
Gz dla Forsaken za ubicie Mizaeron :) dajcie jakies filmik z bitew albo jakis pojedynczych akcji .
A co do wywalania z expowisk , to nawet jak LI wygralo by to by robilo dokladnie to sam po jakims czasie , wiec nie ma sensu gadac kto jest lepszy i kto odwala mniejsze pa , PA jest bylo i bedzie i nikt tego nie zmieni. Kazda gildia ktora panuje nad swiatem jak nie odwala teraz pa to po jakims czasie zacznie.
GL dla Forsaken
Rozumiem to że gildia która wygra i tak i tak będzie odwalać PA. Ale skoro Forsaken szedł do wojny z hasłem koniec PA Lucrum Iry a sam od*******a ciekawe motywy to się pytam czy to nie jest zdeka po***ane?! No rozumiem ktoś z Forsakenu wbija się na respa i chce poexpić, bo teraz może bo mało z LI ale jesli pcha swoich friendsow to cos tu jest nie tak. Mam nadzieję że niektórzy zastanowią się nad tym co robią. W szczególności polacy z Forsakenu.
Protarus
10-01-2006, 20:42
Pro przez takie coś ludzie nazywają polaków nOObami. Po co iść po ich GH i się z nich śmiać? Zmieni to coś oprócz tego że zrobimy z siebie debili?
Nie chodzilo mi o stanie pod ich domkiem i wyzywanie od noobów. Smiesznie wyglada kiedy palek na 16 lvl sam jeden stoi pod ich gh a kiedy kturys sie wychyli od razu zostaje przez niego zaatakowany.
Raz malo nie zabilismy w ten sposub jednego z infestusów
No i jeden z LI padl bo sie czul zbyt pewnie.
Omg piszcie o faktach a nie o *******ach. Fakty sa takie ze dzis w nocy kilku noobow nie posluchalo lidera i 5 fragow polecialo.Polowa gildii to dzieci 15 lat.A jak czytam co 5 min na guild chat jak ktos pisze czy moze isc expic to mi rece opadaja.Najpierw wszyscy chca wojny a po jednym dniu juz wymiekaja.Zalamka :baby: A LI siedzi sobie w gh i czekaja na nooba co mu sie zachce expic wyskakuja w 3 min i frag dla nich.
Co ma wiek do gry?
Eon Aldarion-Shyan Aurelius-Narodowaosc-Sweden
Geo Aldarion-Davo Aurelius-Narodowosc-Sweden
Farsidy-Rustidy-Narodowsc-Spain
Tetro Aurelius-Valais-Poland
Ras Marie-davo-swe
geo ~ -to galiron-swe
muhta haha :D
Wojna dopiero sie zaczyna :P szkoda ze nie wezme udzial w wojnie i nie pomoge ziomom z Fors~ :D poniewaz dostalem banished acc na 2 tyg za no reason ale mniejsza z tym :D i bezemnie sobie chlopcy jakos radza :D
Pierwsze slysze o PA ze strony Forsaken, ale ok. Jesli wy sie z tym spotykacie to macie od tego 10 leaderow, do ktorych mozna sie zglosic i poprosic o interwencje (miedzy innymi mnie, ja nigdy nie przechodze kolo takich spraw obojetnie).
@Medivh: ty juz chyba z 30 razy to samo piszesz na temat PA, a to c*** prawda, ze dpft sa noobami, ktorzy wygrali dzieki hacka i teraz sieja PA, to nie znaczy, ze all gildie takie sa.
Pozatym jak LI jeszcze moglo normalnie grac to robilo duzo wieksze PA.
@Owner: eee? Wojna sie skonczyla? Chyba cie pogielo...
Ras Marie-davo-swe
geo ~ -to galiron-swe
hehe tez nie prawda bo
Galiron - Lucifer Valorite,
a co do Geo to sam nie wiem i też jestem ciekaw :p
Powiem tak ze jest 19:14 po naszej stronie dzis padl mizraeron i reezher infestus jeszcze musi pasc mady infestus i mizraeron (nie bedzie mogl walic ue) LI siedzi w pz i robi ncne wypadny gdy malo w For~ jest malo ludzi online dzieki czemu robimy lvl w dzien a nawet jesli oni beda expic w nocy to maja cienki spawn bo malo osob online.
Jesli chodzi o pa to zawsze bedzie takie sa zasady serwera najelepsi rzadza nio moze niekazda gildia az tak pa robi ale LI to robilo niezle pa nio i to sie dla nich skonczylo zle!
11-01-2006, 07:24
ech... w jednym temacie wszyscy sie skarża na Power Abusing na innych światach... i tępienie narodowości (elysia, morgania, Iridia?)...
a tu ledwo powstał nowy świat, już jest wojna. I kto ją zaczął? Ci, którzy się właśnie skarżyli. I taki Polak czując swoją "potęgę" po wygranej wojnie, będzie siekał wszystkich pozostałych za byle co. Tym sposobem na każdym nowym świecie powstawać będą guildie chcące rządzić światem. Wtedy będziecie sie mieli na co skarżyć.
Interesuje mnie co sie stalo, ze Tetro walczy z Mizearonem, czy jak mu tam.
Jeszcze kilka dni temu miał w opisie "bloodbrother: Mizearon".
Na Antice problem wojen o panowanie został rozwiązany w ten sposób, że kilka najmocniejszych guildii zaczęło się opiekować niektórymi expowiskami i miastami. Jeśli ktoś pkował, czy w inny sposób naruszał ustalony regulamin, miał hunta przez daną guildię.
I nikt się nie sprzeciwia ich rządom!
Pierwsze slysze o PA ze strony Forsaken, ale ok. Jesli wy sie z tym spotykacie to macie od tego 10 leaderow, do ktorych mozna sie zglosic i poprosic o interwencje (miedzy innymi mnie, ja nigdy nie przechodze kolo takich spraw obojetnie).
@Medivh: ty juz chyba z 30 razy to samo piszesz na temat PA, a to c*** prawda, ze dpft sa noobami, ktorzy wygrali dzieki hacka i teraz sieja PA, to nie znaczy, ze all gildie takie sa.
Podaj swój nick a napewno w razie problemów się zgłosze.
Wielki MarIuSzzo
11-01-2006, 07:55
Ja tam bym wolal zeby LI wygralo, tam przynajmniej mam spore znajomosci...
LOL! O co wogule wam chodzi??? przeciez jak LI byli u władzy to posiadali oni ogromną ilośc lov levelków którzy pekowali sobie po czym mówiąc ze są protektowani przez LI.Jeden koleś z forum miał akcje ze został wywalony z expowiska i już wszyscy jadą na forsaken.Mnie Infestusy chyba z 4 razy z expowiska wywalili, i raz musiałem płacic jakiemuś noobowai co miał protka u LI za to że moja gildia zabiła im lidera który wcześniej zabił członka naszej gildi. X( nie mówicie że Forsaken to PA , bo każdy wie że gdyby LI było u władzy było by jeszcze gorzej.
Przykład Obsidia:
Lord Erus(Mahrael Infestus) najwiekszy rasista wobec polaków na wszystkich servach na których grał.Przyjmował do gildii każdego , byle nie polaka i każdego polaka bił za narodowośc.I chcielibyście miec takich graczy jako H lvli :confused: ??
Pojedyncze przypadki Pa ze strony Forsaken mogą występowac, ale wiem że członkowie LI to wieksze Power Abusery i z nimi u władzy byłoby jeszcze gorzej.
Drugi Przykład:
jeden członek naszej gildi (nie pamiętam nicku, pisze o nim na forum tibia com) został wyrzucony z naszej gildi za nadmierne PA.
Jeżeli masz problem z jakimś członkiem z Forsaken zgłoś to liderowi.
Byc może skończy jak ten.
Interesuje mnie co sie stalo, ze Tetro walczy z Mizearonem, czy jak mu tam.
Jeszcze kilka dni temu miał w opisie "bloodbrother: Mizearon".
Tetro byl caly czas z polakami poprostu chcial spokojnie sobie poexpic a wojna byla zaplanowana :) mial pasc z pierwszym dniu mizreaon ale cos nie wyszlo :D niektorzy z LI przeszli na strone For~ bo LI to pa i po pierwsze For~ to nie tylko polacy bo w gildi jest duzo hiszpanow i paru szwedow.
Pronek ma racje :D ta wojna to nie tylko wojna będąca tradycja w tibi " pl vs swe" ale jak juz powiedzial Pronek mamy w swych szeregach paru szwedow i hiszpanow z ktorymi sie nam milo wspolpracuje :D btw... szkoda ze plan z Miz~ nam nie wyszedl :D
Hail Forsaken
Elder Nagan
11-01-2006, 14:04
Forsaken nawet niema takiej opcji zebyscie przegrali ;]
Lider Forsaken jest doswiadocznym graczen i jezeli sie go bedziecie sluchac to luzikiem mozna wygrac z LI
Do ludzi ktorzy twierdza ze LI to nie PA:
Macie Freezyw mozgu??LI nawet swoich z cave wywalalo...nie wspominajac juz o innych
Ja Jestem Forsaken ;]
Hail Avarian's! Hail Forsaken
Jesli ktos jest za LI ich sprawa ale pod ich rzadami nic nie zrobicie bo was beda bic ich koledzy na 15lvlach i beda was huntowac LI po pierwsze ze oni pa mzoecie sie przekonac moj kumpel nie bierze udzialu w wojnie nick Cesiro gral sobie nad ranem i przyszlo go LI zabic za lvl, wiec lepiej zebyscie byli Forsaken bo jesli my wygramy to nie bedzie takiego pa jakie wycznia LI
HAIL Forsaken
Proń~ ubiegaj sie o inva do Forsaken :D albo moze juz masz?:D wracam za 2 tyg do gry podbije szybko lvl i opzamiatamy pare LI lamers ":D
Hail Forsaken !
Van_Waterflew
11-01-2006, 15:12
Forsaken RULEZ !!! Rozwalcie tych porąbańców z LI.
Mam pytanie: Co to znaczy PA ?
Power Abusing czyli nadużycie siły. Z tego co widze to LI to banda noobqów, którzy myślą, że mają władze i to wałdze chcą wykorzystać czyli typowi szwedzi.
Elder Nagan
11-01-2006, 15:20
Van:
Lucrum Ira to nie tylko swe 0o ale co do ich PA to sie zgadzam gralem na obsidi i wiem jakie Pa robi Erus(Member Lucrum) Zabil polaka (Raxilon-a) za lvl 0o
Poker H.O.T.D.
11-01-2006, 20:35
Moze ktos by napisal jak tam fragi ;) Bardzo bym prosil :p
Edek Rozprowacz
11-01-2006, 21:01
Hah to malo wiesz albo nie chcesz wiedziec. Mnie juz 3 razy wy***ala osoba z Forkasen (3 razy ta sama). Wiesz nie ma to jak miec puste expowisko i po 3h w***rdala sie jakis nóbek i "leave od die". Ogólnie zwisa mi kto wygra ta wojne ja chce miec swiety spokój i tyle. -.-
@Van_Waterflew
wyzywasz kazdego od noobow a sam nim jestes :D wywalaja cie z expowiska bo przeciez jest wojna i nalezy wbijac lvl a nie ustepowac noobom z 14 lvl ! proste? LEAVE OR DIE !
Sato Avarian masz racje :) trzeba bic lvle dlateo jestescie przez Forkasen wywalani bo musza robic lvle. Macie za male pojecie w wojnie widze :)
czekamy na ciebie ale troche Ci jeszcze tego bana zostalo :(
Morximal
12-01-2006, 06:01
Hiszpanie, lol? od Kiedy Eon Aldarion jest hiszpanem lol, z tego co obserwuje to Farsidy loguje sie 2h na dzien i jesli pisze cos do niego to mowi " you are vice you decide"
Knight mathoff
12-01-2006, 07:14
Sato Avarian...
Naczysie, ze jak Szwedzi są PA to jest źle, ale jak Polacy wygrają wojnę ze Szwedami to Polacy będą PA i będzie lepiej?
Mówicie, że się skończy Power Abusing... a z drugiej strony już teraz wyganiacie swoich z miejsc do huntowania.
Kali ukraść komuś krowę...
( /\ aluzja /\ )
Bedzie lepiej niz byli szwedzi "pa" tzn LI
Pa zawsze bedzie bo ten kto ma wladze ten ja wykorzystuje :P
Knight mathoff
12-01-2006, 07:35
lol... nie zawsze, uwierz mi.
Hiszpanie, lol? od Kiedy Eon Aldarion jest hiszpanem lol, z tego co obserwuje to Farsidy loguje sie 2h na dzien i jesli pisze cos do niego to mowi " you are vice you decide"
No to slepy chyba jestes. Pozatym mi sie z nim najlepiej dogaduje, wiec sadze, ze ma najwieksze zaslugi. O Eon'ie nie bede sie wypowiadal, bo jeszcze bym se kichy narobil tylko eh...
jakos Eon Aldarion do mnei sie nie zwrocil o pomoc a Farisdy co chwile pisze zeby pryszedl to lece tam gdzie kaze wiec nie mow mi tu glupot
--po pierwsze..... Ci co nie graja na Kyrze nie znaja sytuacji "naszego servera" niech nie wypowiadaja sie w tym temacie...
--po drugie..... owszem niektorzy z nas stosuja PA ale w postaci wyganiania z cave... na poaczatku LI stosowalo bardzo nietypowe PA np. wchodzac d o cave komus z LI padales odrazu, ów pan nie cackal sie mowiac "Leave or...." tylko odrazu spamowal z SD .. wiec jesli ktokolwiek powie ze Forsaken stosuje PA to sie myli. Jest wojna kazdy z Forsaken potrzebuj kasy i lvlu na wojne,bez wolnych caves nie uda sie nam tego zdobyc ,wiec wyganianie z Cave to wd mnie nie stosowanie PA tylko normalny odruch..
Ci co sobie chca expic bez stresu niech ida na Antice polatac po gl-u albo po scarabach .Nikt was na Kyre nie zapraszal wiec nie narzekajcie na ktorąkolwiek ze stron konfliktu!!
Hail Forsaken
Elder Nagan
12-01-2006, 14:44
Seto~ normalka ze aby wygrac trza miec duze lvle ale trzeba tez szanowac innych graczy(niestety nawet noobow;/) ale mozna sie ugadac z nimi zbey wyszli a pozniej im oczyscisz expisko od innych ;)
btw:Forsaken i tak wygra :P
No to slepy chyba jestes. Pozatym mi sie z nim najlepiej dogaduje, wiec sadze, ze ma najwieksze zaslugi. O Eon'ie nie bede sie wypowiadal, bo jeszcze bym se kichy narobil tylko eh...
smieszne jak jakis noob pisze do kogos takiego jak morx, ze jest slepy. z farsidym ci sie najlepiej gada to znaczy ze ma najwieksze zaslugi? HAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAH piszesz jak jakies dziecko.
a o eonie czemu nie bedziesz sie wypowiadal? ; )
Raimel !!!
12-01-2006, 14:59
Wszyscy co się kłucą to zachowują sie jak dzieci bo każdy popiera własną racje a innych wyśmiewacie. Daleko zajdziecie w ten sposób :]
wyganianie z Cave to wd mnie nie stosowanie PA tylko normalny odruch
Muahahahah to mnie rozbiło! Po takich komentarzach życzę Szwedom zwycięstwa!
Zreszta jak wy moglibyście przegrać, macie w końcu Hythe (tylko uważajcie bo on po pierwszym deadzie ma skłonności do zmiany servera ^^)
rowniez powyzszy post skomentuje jednym slowem ::: " LóL "
Protarus
12-01-2006, 17:33
Nie wiem nawet o co wy sie wlasciwie klucicie.
Co do PA to go nie popieram i nie stosuje ale rozumiem czlonków forsaken.
My niestety nie morzemy expic od rana a pozniej wszystkie miejscowki sa zajete.
A wojne i tak wygramy.:D
Medivh Shady
12-01-2006, 18:17
Winkler to taki kozak na forum , na niczym sie pewnie nie zna , i pisze tylko to co od kogos uzlyczal , a w rzeczywistosci gowno wie na temat wojny a poucza swoimi tekstami morximala i wszystkich na forum.
rowniez powyzszy post skomentuje jednym slowem ::: " LóL "
hythe to zdrajca.Opuszcza przyjaciol w potrzebie.
Protarus
12-01-2006, 18:59
A co wy sie tak na Hythego uwzieliscie?
niektorzy maja manie przesladowczą :D nic nie zapowiada na to zeby Hythe nas zdradzal albo czy mialby nas zdradzic :D kazdy otym wie ze ta wojna to tylko dokonczenie formalnosci :D zgory jest wygrana przez nas ,dominujemy na nimi lvlem,iloscia membersow, itp itd :D zdaje sobie sprawe ze Infestusy sa doswiadczonymi noobkami pkującymi w trapach (10vs1) no ale cóż ... czas jest naszym sprzymiezeńcem . Pamietajcie to my expimy ,to my zarabiamy a nie oni :D
Hail Forsaken
niektorzy maja manie przesladowczą :D nic nie zapowiada na to zeby Hythe nas zdradzal albo czy mialby nas zdradzic :D kazdy otym wie ze ta wojna to tylko dokonczenie formalnosci :D zgory jest wygrana przez nas ,dominujemy na nimi lvlem,iloscia membersow, itp itd :D zdaje sobie sprawe ze Infestusy sa doswiadczonymi noobkami pkującymi w trapach (10vs1) no ale cóż ... czas jest naszym sprzymiezeńcem . Pamietajcie to my expimy ,to my zarabiamy a nie oni :D
Hail Forsaken
Nie badz taki pewny.. hak/ban kogos/paru osob znaczacych i sie moze wszytko zmienic... tak samo jak na Forterze.
@vanzi i vaviec: szkoda, ze nie powiedzieliscie, ze padlem byscie wy mogli uciec eh... pozatym to jest topic o kyrze, a nie nepterze.
@medivh: I kto to mowi? O ile pamietam to na forum najwiecej plules sie ty w sprawie arcani, a w wojnie nic nie robiles.
@gedd: dla mnie on ma najwieksze zaslugi, a ty mysl se co chcesz.
Kto mnie zna, ten wie, ze nie jestem zadnym "nóóbem" pa ani pk. Staram sie pomagac kazdemu, kto mnie tylko o to poprosi, wiele osob moze to potwierdzic. Niektore moje posty na forum powstaja gwaltownie i nie przemyslanie, wiec moge byc objechane przez was (trudno).
RESPECT DLA TEGO PONIZEJ!
--po pierwsze..... Ci co nie graja na Kyrze nie znaja sytuacji "naszego servera" niech nie wypowiadaja sie w tym temacie...
--po drugie..... owszem niektorzy z nas stosuja PA ale w postaci wyganiania z cave... na poaczatku LI stosowalo bardzo nietypowe PA np. wchodzac d o cave komus z LI padales odrazu, ów pan nie cackal sie mowiac "Leave or...." tylko odrazu spamowal z SD .. wiec jesli ktokolwiek powie ze Forsaken stosuje PA to sie myli. Jest wojna kazdy z Forsaken potrzebuj kasy i lvlu na wojne,bez wolnych caves nie uda sie nam tego zdobyc ,wiec wyganianie z Cave to wd mnie nie stosowanie PA tylko normalny odruch..
Ci co sobie chca expic bez stresu niech ida na Antice polatac po gl-u albo po scarabach .Nikt was na Kyre nie zapraszal wiec nie narzekajcie na ktorąkolwiek ze stron konfliktu!!
Hail Forsaken
edit.
zmazalem to co napisalem. zgadzam sie, ze troche przesadzilem i wcale nie chce nikomu robic tu przykrosci.
zostawiam jednak ow cytat bo dalej jestem zdania ze wiekszosc rzeczy o ktorych mowi jest duza pomylka i wierze, ze to jest pomylka.
"przykro mi" ktore jest nizej a ktore napisal sato dowodza tego. rozmawialem z nim, wprawdzie nie najlepiej zaczelismy, ale przynajminej doszlismy do jakiegos porozumienia i naprawde licze ze Sato i PA nigdy nie beda w jednej parze.
pozdrawiam
Boozy'woozy
12-01-2006, 22:10
Sato Avarian
skoro niemal wszyscy obecni na tym forum zarzekaja sie, ze sa przeciw jakiejkolwiek formie naduzywania swojej sili i wymuszania na innych jakichkolwiek decyzji(PA), skoro chca pomagac, a nie wykorzystywac byle pretekst do ubicia kogos albo wyciagniacia z niego haraczu, to ja proponuje zeby kazda z tych osob, w tym naturalnie i ja, zaznaczylo to jakos w wygladzie swojej postaci. taki znak powinien byc klarowny i widoczny np,: w opisie postaci dodatek "NoPA" czy nawet "+".
moze to jest dobry sposob na to by osoby dojrzale, ktore graja w tibie nie po to by zaspokoic sadystyczne zapedy poznaja sie wzajem, skonsoliduja i sproboja zrobic porzadek.
ja bardzo chetnie poznam na kyrze ludzi, ktorzy maja troche oleju w glowie, ktorzy przy tym nie czekaja na okazje by udowodnic innym jacy sa silni.
moze mam troche idealistyczne podejscie - w koncu chamow jest zdecydowanie wiecej, niz przyzwoitych ludzi, tak samo jak i wiecej jest glupoty niz przejawow madrosci, ale mimo to licze ze cos takiego sie uda i da to poczatek nowej "fali" w tibi.
licze, ze ktos z Was pojdzie w slad za mna, porozumie sie ze mna i razem cos stworzymy. zapraszam wsyztskich serdecznie. na poczatek proponuje dysklusje tu w tymdziale, co bedzie pozniej zonaczymy. czasami bywam na gg 3660872.
pozdrawiam
edit: sorry za literowki, ale nie mam ani czasi ani sili a tym wiecej checi na ich poprawianie. jelsi ktos ma porblem ze zrozumieniem (choc ine sadze) to zawsze chetnie wyjasnie:)
Sato Avarian
hehe, a jaki ma opis: Banished: until Jan 24 2006, 18:31:09 CET because of inciting rule violation...chyba cipy mu go dodaly za zaslugi.
hm. seto, troche mi przykro ze dostales bana, bo w koncu niemalo czasu poswieciles tej postaci, ale bylo by mi znacznie bardziej gdybys zastanowil sie nad tym co piszesz a wiecej nad tym jak postepujesz.
bo naprawde trudno zrozumiec, jak mozna usprawiedliwaiac PA odruchem i potrzeba expa. ok, zawsze to troche lepiej niz pa dla przyjemnosci...ale niewiele.
tak czy owak, sorry za moj nieco zbyt ofensywny poprzedni post i gdybym mial byc zlosliwy usprawiedliwilbym go odruchem.
@medivh: I kto to mowi? O ile pamietam to na forum najwiecej plules sie ty w sprawie arcani, a w wojnie nic nie robiles.
Winkler to taki kozak na forum , na niczym sie pewnie nie zna , i pisze tylko to co od kogos uzlyczal , a w rzeczywistosci gowno wie na temat wojny a poucza swoimi tekstami morximala i wszystkich na forum.
cóż.. tu akurat musze sie zgodzic z wami obojga :D
I am clean :D
I'm not a girl , I'm not a woman :D
moj nick to tecumseeh gdyby kogos to interesowalo.
jestem wolnym czlowiekiem, a ten nie zna strachu. strach zniewala.
Elder Nagan
13-01-2006, 06:46
Mam do was prosbe niech kazdy z was napisze czym dla niego jest PA(niektory sadza ze jak wlaza komus na expisko nie c hca wyjs ci dostana "kopa" twierdza ze to PA...
Najpierw sie wyzywacie a teraz przepraszacie troche godnosci chlopaki...(i dziewczyny)
Zamiast tak atakowac siebie nawzajem zrobcie sobie zaklad kto wiecej z Od osob zabije ;]
[QUOTE=Elder Nagan]
Najpierw sie wyzywacie a teraz przepraszacie troche godnosci chlopaki...(i dziewczyny)
hmm, jelsi do m.inn. do mnie sie to odnosi, to nie widze w tym zlego, ze ktos kogos przeprasza czy prostuje jakies slowa.
a juz zwiazku z godnoscia doszukac sie tu zadnego nie moge, no chyba ze przeprosiny stanowia dla kogos ujme czy plame na honorze:)
nieminej powododzenia i fragow zycze,
Elder Nagan
14-01-2006, 12:05
lol thx
chodzi mi oto ze po c***a sie wyzywacie...jakby wam ulzyc mialo to idzicie LI za***ac ;P
ludzie nie uczestniczący w wojnie też chcą poexpić więc wywalanie z expowisk jest nie fer z powodu że musimy wbijać levele każdy musi więc nie zasłaniajcie się tym. :baby:
Moze ktos da wreszcie film z battelqw ? :baby:
Elder Nagan
14-01-2006, 13:42
po wojnie sprawa z expiskami bedzie lepsza mniej osob zacznie nawalac ja od 3 h czekam na Cave :O a twierdzicie z Avarian-y to PA(my mamy zasady wierzcie)
Po wojnie bedzie lepiej napewno :D po drugie troche sie zalamalem czytajac na forum ze LI i OD sie wyplaca ;/ nie lepiej hunted forever? :D
no to nie zle wypłaca sie a za jakis miesiac papa polakom ;p nabank cos kombinuja znajc ich to beda siedziec 20 h + przed kompem ( z 2 ownerami minimum ) i beda robic leva szybciej od nas moze oprucz Aureliusa i pozniej znow bedzie wojna li vs forsaken napewno ;]
to jest normalne ze cos knuja :D oni zawsze beda chcieli zajac Kyre :D a my dajemy im tylko nadzieje i okazje do tego pozwalajac sie im wyplacic . Wd mnie powinnismy stanowczy im dac do zrozumienia ze nie maja czego tu szukac:D
Może zróbcie taką perfidną akcje jak DTFP na Arcani... zabijajcie tych co się wypłacą.:P
Teraz troche zrozumiałem tą haniebną taktyke...
Gościu się wypłaci... nie ma juz kasy na runy eq etc. pada i odechciewa mu sie grać, jest załamany i w ogóle...
Wdg. mnie musielibyście ich zniszczyć do końca, bo łątwo serva nieoddadzą...
Osobiscie nie spotkalem sie z Pa od zadnej ze stron. Jedynie co mnie cholernie irytuje to Gimmli El'Matador czlonek gildii Forsaken. Wbija sie on na exp i mowi ze on tu expi a ze mam w zwyczaju ignorowac chamow, gejow i noobow (niepotrzebne skreslic) to expie dalej. Z tym ze wiekszosc respa jest wybita. Ow gracz natomist nie mogac pogodzic sie z faktem iz expowisko jest zajete luruje rozne stworzenia na mnie. Mam nadzieje iz jakis z vice liderow przemowi mu do rozsadku. A tak poza tym to gra sie fajnie ale panuje dziwna, nerwowa atmosfera. Wszyscy biegaja w poszukiwaniu expa. Ssija in game.
wlasnie padlem od czlonka gildi Forsaken poniewaz jego znajoma Krya zostawila loota na ghoulach pod ab i wrocila do depo.ja wszedlem tam nie wiedzac ze to jej loot i przy expieniu zabralem sobie... przyszla ona i zaczela mnie bic po chwili wpadl jej kolega z Forsaken i padlem.
Forsaken jestescie zbyt pewni swojego zwyciestwa licze ze LI wygraja ta wojne bo Polacy przy wladzy to nic dobrego...
hehehehehe "Nie Twoje , więc nie ruszaj" nie nauczyla Cie tego mamusia? Osobiscie postapilbym z Toba podobnie . Zachowales sie jak typowy thief wiec padles.Jeśli chcesz grac na SWE servie to zapraszam na Azure gdzie polacy dali dupy szwedom i zobaczysz jak sie tam maja sprawy :D cuuuuu
kazdy by tak postapil... nikogo nie bylo na ghoulach wiec wzialem. a potem jak juz wyzej wymienilem... Avariany hehe znam was z titani mam bro u was tylko ze on gra na innym charze :p wiem jak to sie gra na swe servach bo titania praktycznie to swe i espanol server :p
może ktoś tu zapodać link do filmów z bitwy?
wlasnie padlem od czlonka gildi Forsaken poniewaz jego znajoma Krya zostawila loota na ghoulach pod ab i wrocila do depo.ja wszedlem tam nie wiedzac ze to jej loot i przy expieniu zabralem sobie... przyszla ona i zaczela mnie bic po chwili wpadl jej kolega z Forsaken i padlem.
Forsaken jestescie zbyt pewni swojego zwyciestwa licze ze LI wygraja ta wojne bo Polacy przy wladzy to nic dobrego...
Tej to raczej juz nie wygraja jak juz zostalo tylko kilka osob w gildi bo reszta sie wyplacila albo po prostu odeszla i nie gra. Za jakis czas pewnie dojdzie do podobnej wojny ale tej wolny Forsaken juz nie przegra :P
Protarus
15-01-2006, 13:25
Narazie jest w miare spokojnie ale faktycznie moze dojsc do koeljnej wojny.
Ale i tak jest najwarzniejsze ze LI dostali po dupie. Ci kturzy jeszcze nie zaplacili powinni byc hunted forever.
Mozna jeszcze zrobic tak jak DPFT na arcani:D
Wszystko jest mozliwe , kto to wie.... kiedys napenow wybuchnie nowa wojna :P a moze tak jak na Azura pl vs pl :D
Mozna jeszcze zrobic tak jak DPFT na arcani:D
Czlowieku ... Dpft to sa swinie itp nie bede ich juz obrazal na forum za bardzo ! ale skoro sie wyplacili to dajcie im juz spokoj a nie jeszcze bedziecie ich bili !! tak jak to dpft ! jak ich zabijecie ( tych co zaplacili ) to moze nawet sie okazac ze za takie cos duzo osob na kyrze a jest ich sporo 20 + nie bedzie was ze tak powiem " lubic "
Mysta , ode mnie padles ?? xD
wiem ze kogos za***alem w tych ghulach bo Krya prosila ;d
Pozdro ;D
Mloda1348
15-01-2006, 17:48
Moze i pl dali na azurze troche dupy ale to juz sie nie powtórzy sie nie martw!! X( Juz chyba po tej sytuacji przemysleli swoje postepowanie
Elder Nagan
15-01-2006, 17:59
kazdy by tak postapil... nikogo nie bylo na ghoulach wiec wzialem. a potem jak juz wyzej wymienilem... Avariany hehe znam was z titani mam bro u was tylko ze on gra na innym charze :p wiem jak to sie gra na swe servach bo titania praktycznie to swe i espanol server :p
daj mi na prv swoj name i world moze cie znam ;]
Mysta , ode mnie padles ?? xD
wiem ze kogos za***alem w tych ghulach bo Krya prosila ;d
Pozdro ;D
nie to nie ty ten co mnie ubil juz nie w forsaken... on w Painbringers. radze wam(byli i owczesni czlonkowie gildi Forsaken) zebyscie zrobili porzadek na kyrze najlepiej od zaraz wprowadzcie price list itp... pozdro
Kozi Hetfield
15-01-2006, 20:33
omg :) Wobler w akcji... chłopie bo Ci RS nie zejdzie :D
Jakoś nie widac jakiś powarznijszych bitew :/
Elder Nagan
16-01-2006, 05:57
nie to nie ty ten co mnie ubil juz nie w forsaken... on w Painbringers. radze wam(byli i owczesni czlonkowie gildi Forsaken) zebyscie zrobili porzadek na kyrze najlepiej od zaraz wprowadzcie price list itp... pozdro
Painbringers to porzadna gildia -.- a z price list to i tak nie sluchaja to po co sie meczyc?
Hail Avarians!
Lord Dreathan
16-01-2006, 07:24
Dobrze, że nasi mają kogoś do UE'kowania --.--
Painbringers to porzadna gildia -.- a z price list to i tak nie sluchaja to po co sie meczyc?
Hail Avarians!
A kto powiedzial ze nie jest?:> bez meczenia nic niema :D price list mozna by wprowadzic ale to by najlepsze gildie musialy huntowac tych ktorzy olewaja price list.. nie zrobcie z kyry swiata do wyzywania sie na lov lvlach tylko zrobcie fajny serv dla kazdego...
Tasiorstrasz
16-01-2006, 14:02
No trzeba poustawiac serwer na swoja korzysc :P mowie to jako obserwator , nie jako swoj 8 lvl :P
Elder Nagan
16-01-2006, 16:05
A kto powiedzial ze nie jest?:> bez meczenia nic niema :D price list mozna by wprowadzic ale to by najlepsze gildie musialy huntowac tych ktorzy olewaja price list.. nie zrobcie z kyry swiata do wyzywania sie na lov lvlach tylko zrobcie fajny serv dla kazdego...
taa wszysko by bylo fajnie gdyby nie 15 lvl- kupowaly po zanizonych i sellowaly bo zawyzonych cenach ;]
JAka jest teraz sytuacja na servie kumpel mi mowil ze polacy wygrali :)
Elder Nagan
17-01-2006, 18:45
JAka jest teraz sytuacja na servie kumpel mi mowil ze polacy wygrali :)
****a nie tylko polacy...hiszpanie to liderzy
Raimel !!!
17-01-2006, 18:56
Wczoraj pomagałem mojemu dupolizowi tetrzynie zrobić quest i przy okazji zblokowałem pierwszego Warlocka na servie. Loot z niego to poison dagger xD
Więc...Nie polacy tylko Forsaken(Hiszpania, Polska, Szwecja) wygrali wojne z Lucrum Ira, po czym gildia się rozpadła i powstały mniejsze odłamy (Next-Generation, Painbringers itp.).Z członków Lucrum Ira pozostało kilku (np. Phong) którzy nie grają już na tym serverze i okrojonymi siłami atakują pojedynczych członków Next-Generation w czasie gdy Ci expią.Teraz dominującą gildią wydaje się byc Next-Generation.Założył ją były gracz z Obsidii (nicku nie podam:]) który to stworzył gildie o tej samej nazwie na serverze Obsidia.
Teraz na serverze jest spokój, pojedyncze ataki ex-członków Lucrum Ira kończą się przeważnie ich odparciem i deadem :P.
Cdn :P
lol. kogo obchodzi ta bzdurna price lista? slyszales kiedys o wolnym handlu? gospodarke centralnie planowana przerabialismy za komuny, ale wtedy nie bylo cie jeszcze na swiecie zeby pamietac ;)
tworzy sie drugiego chara na innym koncie. wystarczy 8lvl i to nim dokonuje sie wszystkich zakupow. B)
jeszcze by tego brakowalo zeby mi jakies obce osoby mowily ile mam za co placic. a jesli sprzedajacy beda sie tej listy trzymac...no coz to nie bedzie od nich nikt kupowal. :p
Raimel !!!
19-01-2006, 07:16
lol. kogo obchodzi ta bzdurna price lista? slyszales kiedys o wolnym handlu? gospodarke centralnie planowana przerabialismy za komuny, ale wtedy nie bylo cie jeszcze na swiecie zeby pamietac ;)
tworzy sie drugiego chara na innym koncie. wystarczy 8lvl i to nim dokonuje sie wszystkich zakupow. B)
jeszcze by tego brakowalo zeby mi jakies obce osoby mowily ile mam za co placic. a jesli sprzedajacy beda sie tej listy trzymac...no coz to nie bedzie od nich nikt kupowal. :p
Ludzie tacy jak ty będą zawsze biegać na 15 levelu i myśleć że im taniej tym lepiej. Lecz ludzie na wyższych levelach chodzą na hunty i wykładają na to pieniądze (runy) to przecież tanio tego nie mogą sprzedać (żeby przynajmniej się zwróciło).
Ludzie tacy jak ty będą zawsze biegać na 15 levelu i myśleć że im taniej tym lepiej. Lecz ludzie na wyższych levelach chodzą na hunty i wykładają na to pieniądze (runy) to przecież tanio tego nie mogą sprzedać (żeby przynajmniej się zwróciło).
taka propagandowa gadke to wciskac mozesz przedszkolakom. skad wiesz na jakim lvlu biegam(biegalem)? jestes telepata? to zagraj w totka, wygrasz kilka mln i kupisz sobie tibie na wlasnosc. :D
co tu mi tlumaczysz jakies glupoty o huntach? jak to sie dzieje, ze w normalnych warunkach gady gracze tez chodza na hunty i rowniez wykladaja runy i jakos im sie oplaca sprzedac za rozsadna cene a teraz nagle ni z gruszki ni z pietruszki im sie nie oplaca? teraz jestem na nizszym lvl i zalezy mi na tym zeby bylo taniej, jak tobie zalezy na drozyznie, to naucz sie targowac z innymi. mam cie finansowac? co jeszcze moze owsianke pod nos podstawic?
pomiajam juz fakt, ze kupujacy to nie matka teresa i nie obchodzi ich to czy tobie sie zwroci czy nie. slyszales kiedys o prawie popytu io podazy? jak nie umiesz handlowac-to sprzedawaj swoj loot u NPC bedziesz mial stala cene. a skoro juz tak lubisz matematyke i wyliczenia, to policz sobie ile np potrzeba run za jaka kase gdy idziesz np we 3 na black knighta z ryckiem sorkiem i palkiem. a potem policz sobie ile kosztuje przykladowo k-axe skoro juz sie tak powolujesz na trzeszczaca biede. juz widze jak ta cyfra rosnie do 18-19k-duzo tych run zuzywasz 8o .
najlepiej to rozdaj wszystko co masz biednym zgodnie z komunistycznym haslem "czy sie stoi czy sie lezy wszystkim rowno sie nalezy"
lol ahahahaha Vikos baranku to jest tylko tibia a nie rl zycie ze pie***lisz o jakims ekhmm HANDLU? ahahahahhaha n/c
lol ahahahaha Vikos baranku to jest tylko tibia a nie rl zycie ze pie***lisz o jakims ekhmm HANDLU? ahahahahhaha n/c
no i....cos ci sie chlopczyku za duzo w tibie gralo a do szkolki nie chodzilo i umyslowo zostalismy na poziomie przedszkolaka, co nie biedactwo? :baby: co ma jedno do drugiego? handel jest realny kupujesz/sprzedajesz przedmiot w zamian otrzymujac pieniadze. to takie lopatologiczne wyjasnienie specjalnie dla ciebie, prosciej sie nie da chyba, ze mam ci narysowac. :baby:
rozumiem ze ty jak kupujesz w tibii cos od innego playera to placisz mu 3x wiecej niz dany przedmiot jest wart, np. kupujesz sobie bp uh za 9-10k. a gdy w rl idziesz do sklepu po chleb i mleko, to obchodzisz pol miasta zeby znalezc ten jeden w ktorym jest najdrozej. w takim razie gratuluje skutecznego wykorzystywania mozgu. :D
n/c
Vikos ty jestes taki po*******ony od urodzenia czy dopiero teraz korniki ci mozg zjadly??? wole miec price list a nie wiare co kupuje runki za bardzo niska cene a jak im nie chcesz sprzedac to huntuja... np takie cos zdarzylo mi sie na titani.. z price listem masz wszystkie najwarzniejsze ceny i to decyduje rowniez o porzadku na servie i jak glowna gildia lub gildie rzadzi/a na servie.. Gratz dla tetra i innych zalozycieli price list... p.s posluchali mnie haha :D
@Vikos za komuny byla gospodarka centralnie zarzadzana i nie bylo to dobre ale to nie komuna tylko Tibia i nie mieszaj tibi i rl bo potem wychodza koczkodany jak ty czy noobki z unitu(np. Rostein i Geggo). przy wolnym rynku na servie bylby nielad, co moze niektorymkojarzyc sie z slabymi rzadami gildi rzadzacych. Pozdro dla ziomow z titani:)
Raimel !!!
19-01-2006, 17:23
Powiem tyle. Vikos ma fistaszka zamiast mózgu. Wracaj ssać cycka mamie
Protarus
19-01-2006, 19:06
Czego wy chcecie price list to za***ista sprawa. Robisz noob chara i selujesz po cenach jake ci pasuja a inni sie mecza zeby sprzedac po tej narzuconej.
PS. nie czepiajcie sie Vikosa chlopak zna sie troche na prawach rynk
kolo miesza tibie i zycie normalne co nie powinien robic bo sa potem skutki jak idioci siedzacy w tibi przez 23 h na dobe i potem wygladaja jakby korniki mozg im zjadly.. na kyrze wreszcie sytuacja dosyc stabilna nareszcie :p
Hail NG
Pozdro dla Abish'a Yana Avariana Rokkena i Ahmeda :P
Protarus
19-01-2006, 21:02
Jesli glebiej zastanowisz sie nad swoja wypowiedzia to zrozumiesz ze nie miala ona sensu
To nie chodzi o to ze zrobisz 8 lvl i nim bedziesz sprzedawal . Myslisz ze inni tez nie zrobia ?
Jak 1 osoba zacznie lamac price list to i znajdzie sie grupka osob i potem juz cala ekonomia serva sie posypie.
Na przyklad taka berylia ,niezbyt stary serv RH=40k
PO TO JEST PRICE LSITA ZEBY SERV MIAL SWOJA EKONOMIE I CI KTORZY ROBIA NOOB CHARY ZEBY SPRZEDAWAC NIE SA BYSTRZY , TYLKO ZDROWO PO********NI.
raimel smarku :baby: o ssaniu cycka to sam mozesz sie powypowiadac. od mojej matki to sie odwal gowniarzu i jej w to nie mieszaj. moi kuzyni, ktorzy tez maja po 17 lat maja 2x wiecej rozumu niz 10 takich jak ty.
co mozesz zaprezentowac piszac, ze to ja mam orzeszka zamiast mozgu? gimnazjum chociaz skonczyles? pewnie w LO jestes....oh ah, coz za wyksztalcony, madry i swiatly mlody czlowiek, padam do stop omnibusowi wsrod smarkaczy. zaprezentuj jeszcze swoja wielka wiedze na temat ekonomii, bo jak na razie to widze, ze jedyna twoja zyciowa wiedza jest granie w gierki internetowe i szczekanie. na tej podstawie stwierdzasz, ze ktos ma mniej rozumu od ciebie. pogadaj sobie z lustrem, albo z innym pryszczatym nastolatkiem, ktoremu hormony buzuja, moze sie zrozumiecie. :D
a co do reszty, handlu i ekonomi. wiecie, ze jak rosnie podaz przy stalym popycie to spadaja ceny? chcecie sprzedac, to ceny musza spasc i takie sa realia a gdy ktos grozi, ze bedzie mnie zabijal, bo nie mam zamiaru placic tyle ile on sobie wymarzyl(najlepiej byloby gdyby zrobic jednego hunta sprzedac loot za miliony i siedziec na zadzie przez nastepny miesiac) uehlehlehle....
a co do popier...... ktorzy zakladaja nowe chary zeby uniknac tych bzdurnych wymyslow...proponuje pogadac z tymi, ktorzy graja na MC, botach, sharuja, maja 2 postacie w tym druida i wlasnych llvl pk, ktorymi bezkarnie zabijaja tylko dla kasy bo nie maja jaj zeby narazic sie swoja glowna postacia, czyli z jakimis 95% polskich graczy...oni sa normalni.
kazdy radzi sobie jak musi a gdy z gory mi narzucaja ceny pod grozba smierci, bo za szybko chca sie dorobic moim kosztem...takiego wala.
@Vikos ... ale ty jestes baran ! spierda***j 40 letni baranie do rodziny ...jeśli ja wogole posiadasz :D siedzi taki bezrobotny pasozyt na zasilku i krytykuje pół forum swoja druzgocącą inteligencja ! spadaj do roboty , spowazniej troche bo tibia ci juz zaduzo namąciła wełbie ! na rl to zapewne anorektyczny cwaniaczek ,,,, ssssse pleniący wiec chlopcy nie przejmujcie sie wypowiedziami ów lolka :D
Raimel !!!
20-01-2006, 06:23
Jaki 40-sto letni??
Vikos to 10 letnie dziecko które w życiu prywatnym zostaje eksterminowane przez swych rówieśników i myśli że na forum zabłyśnie swoją niewiedzą.
heh jakie typy ;p wy nie macie co robic ? expijcie sobie a nie sie wyzywacie ja pierdziele ;] Hail Alians Hail Me ;p
to vikos zaczal nie my... kolo chce pokazac swoja inteligencje i jak sie zna na ekonomii pewnie daje dupy za 20 zlotych a by zarobil 18 :P a co do pdazy i popytu zgadzam sie ale to funkcjonuje w zyciu normalnym nie tibi wiesz o tym vikos?:> odpocznij od tibi bo widac ze ci mozg juz przedziurawila n wylot:p
5 dzien bez tibi :P
Oj Vikos, nie graj już w to...
Tasiorstrasz
20-01-2006, 14:53
Wszyscy zjechali Vikosa , wiec ja juz tego nie zrobie ...choc powinienm dodac cos od siebie :)
A temat jest raczej o wojnie , wiec nie ma co tutaj sie wrzucac itp - nie zasmiecajmy juz tematu
Ma ktos jakies newsy na temat obu stron , niech pisze :)
pozdrowienia dla ciebie vikos~!
tracilem nadzieje na znalezienie tutaj i w ogole w tibi choc jednej osoby poprawnie poslugujacej sie jezykiem polskim w dodatku trzezwo myslacej.
jesli jestes zainteresowany kontaktem - ja jak najbardziej - to licze ze sie jeszcze tu odezwiesz.
rimel oraz inni:
naprawde nie wiem dlaczego atakujacie vikosa. widze poki co 2 powody:
- fakt, ze potrafi sie wypowiedziec
- fakt, ze ma wlasne zdanie - jest przeciw price list'om.
tyle, ze jak dla mnie to nie jest powod do agresji wobec niego i rzucania idiotycznymi haslami "wracaj do ssania mleka".
kolezanki, zastanowice sie troche i ujmujcie swoje racje w bardziej rzeczowe argumenty. zamin rzucicie sie innym do gardel pojmijcie wreszcie, ze inni maja prawo do wlasnego zdania, nie tylko wtedy mkiedy jest ono takie samo jak wasze. troche tolerancji. nie macie ani tu ani nigdzie indziej na nic monopolu, tak samo jak i nie ma go vikos, tyle ze on nie huntuje za przestrzegnie price listy tak jak wy za jej nie przestrzeganie.
czasami trudno mi zrozumiec co wieli z was rozni od zwyklych tepakow spod klatki czy z bramy, ktorzy szukaja tylko pretekstu zeby obic komus morde, a w zadnym wypadku nie potrafia uszanowac tego, ze ktos moze z nimi dyskutowac. czy musici stac sie starymi powykrecanimy od reumatyzmu dziadami, zeby wreszcie pojac podstawowe rzecz i prawa drugich?
to retoryczne pytanie. kazdy ma swoja odpowiedz na nie. nie kazdy jest w obec siebie szczery.
argumenty bardziej rzeczowe od wyzej wspomnianych, choc dalej trudno nazwac mi je argumentami merytorycznymi to wasze uwagi, ze tibia to gra a komunizm(choc fakt faktem realnego komunizmu ani w polsce ani nigdzie na swiecie nie bylo), nie rl life.
mniemam, ze kazdy o tym wie, choc pewnie wielu bardziej sie angazuje w tibie:) zreszta ona staje sie takze jego swiatem realnym, bo jak nazwac inaczej czas, te dni i tygodnie przy niej spedzone. nie wazne czy czytamy, ogladamy tv, gram w pile czy w tibie - to jest nasze rl zycie, nasz prawdziwie przezyty czas.
ale wrocmy do tematu. jesli chodzi o ekonomie, gospodarke to nie ma tu znaczenia czy to jest rl czy tibia. wszelkie symulacje ekonomiczne, tez odbywaja sie na komputerach wiec jesli pojde waszym tokiem rozumowania wyjdzie na to ze cala gielda niema racji bytu.
kolejna rzecz. co to ma do rzeczy czy to jest gra czy nie jelsi chodzi o prawidla ekonomiczne?
tu i tu kupujacy chce zaplacic jak najmniej, a sprzedajacy zarobic jak najwiecej. a obi strony reguluje rynek. jjelsi za duzo sobie zyczysz nie sprzedaz, jesli za malo placisz nie kupisz.
i tak jak vikos powiedzial, dlaczego nizsze lvl maja was sponsorowac? nie zwracaja wam sie hydra hunty to idzcie na gurady. prosta rzecz. nikt was do tego nie zmusza, macie wybor, wybor kroty tylkoz racji waszych lvl chcecie odebrac innym.
nastepna rzecz. jelsi jest price list z duzymi(zaporowymi cenami) to nikt nikomu nic nie sprzeda. nizsze lvl albo po porstu ci ktorzy nie sa u koryta wladzy nie sprzedadza bo boja sie byc huntowani. natomiast swinie z koryta(tu odnosze sie do slow korwina z kampanii prezydenckiej) sprzedadza taniej, bo w koncu jedna swinia huncic drugeij nie bedzie. a nie tylko ze sprzedadza to jeszcze sprzedadza po dobrych cenach bowiem ceny z price listy sa tak zawyzone zbey im sie oplacalo sprzedac taniej, co jednak nie znaczy tanio.
i szafa gra!
a w dupe dostaja jak zwykle ci, ktorzy minej znacza ,mniej moga...ale powinni wiedziec ze w KUPIE sila i wpasc do wlasnego szamba, co nie ferajna?
wg mnie price lista to po marksistowskiemu spis burzojow. oni ustalaja reguly gry dzieki ktorym warstwy spoleczne tibijskiej "rzeczywistosci" ulegaja rozwarstwieniu, bogaci sie bogaca a biedni biednieja.
zaloze sie, ze wiekszosc was albo waszych rodzicow czesto przeklina "zlodzieji z rzadu", sasiadow burzojow(ci tez na pewno kradna bo maja wiecej)... nie pytajcie co z tego? kto nie rozumie co mialem na mysli, nie wiele jest w stanie zrozumiec. aaa i nie dlatego ze tepy, tylko dlatego ze nie chce,czasami wygodniej jest nie zdawac sobie z pewnych rzeczy sprawy.
a jeszcze wracajac do oplacalnosci huntow. toz macie exp i satysfakcje. niemal wszyscy deklaruja, ze graja tu dla przyjemnosci.
nie zabierajcie jej innym. nie narzucajcie swojego zdania. a jak chcecie powalczyc to robcie sobie "ustawki", chcecie popekowac pekujcie sie wzajem.
stawiajacie sobe ambitniejsze cele niz jak wysepic od kogos 10k za "nieposluszenstwo".
gracie dla satysfakcji i dbacie o dobro servera, to nie pekujcie innimy charami, to nie dzielcie kont, to nie robcie uhmakerow, porzuccie wasze makra i chore rzadze wladzy.
jedno to jest rl life, drugie to jest gra, tibia. ale jelsi ktos gardzi i potepia zlo w rl, ten nie bedzie zly w tibi, a odwortnie ten kogo stac na chamstwo w tibi, ten tym wiecej zrobi to w realu - w koncu korzysci sa bardziej namacalne...pewnie wielu tylko ubolewa nad tym, ze w realu trzeba sie liczyc z duzo wiekszymi konsekwencjami.
wiekszosc tibijczykow to szczyle spelniajacy sadystyczne zachcianki. asekuruja sie tym ze to jest gra, jakby zapominajac ze ze postaciami ktore krzywdza stoja prawdziwie, zywe osoby.
jelsi juz nie mozna sie powstrzymac od chamstwa to robcie to w grach w ktorych jestescie tylko wy i komputer, ewentualnie wy i osoby ktore same sie zdeklaruja ze chcia sie z wami naparzac.
moze powinni byc w tibi npc, ktorym mozna zloic dupsko...oczywiscie ze takcy sa, wszytskie potwory to npc. tylko ze zlojenie skory potworowi nie daje takiej satysfakcji co jakiemus dzieciakowi, ktory pozniej bedzie przepraszal i zaplaci.
piszac to wiem , ze przez wiekszosc bede odebrany tak samo jak zostal odebrany vikos. czyli najdelikatniej mowiac nieprzychylnie. mimo to, ze choc jedna osoba sobie cos przemysli, to juz bylby wielki moj sukces.
a reszte prosze, jelsi juz macie ochote komentowac, to robcie to w jakis w miare kulturalny sposob i nie *******cie ze mi odbilo, mam zryty mozg, itp. to ani mnie nie zaboli, ani chyba wam nic specjalnie nie da, a na pewno nic nie wniesie do dyskusji.
moglbym jeszcze napisac kilka slow otuchy pod adresem vikosa, ale jestem przekonany, ze sie "krytyka" nie przejal, wiec tego nie uczynie:)
nice men lol :p ale wy***ales posta.. masz racje ze vikos moze mowic co chce ale niech nie zaczyna mieszac tibi i zycia normalnego co duzo osob robi i potem sa koczkodany... zawsze bylo jest i bedzie ze biednym beda odbierac a bogatym dawac... jak to mowil moj s.p dziadek nie szukaj sprawiedliwosci na swiecie :D
Wszyscy zjechali Vikosa , wiec ja juz tego nie zrobie ...choc powinienm dodac cos od siebie :)
A temat jest raczej o wojnie , wiec nie ma co tutaj sie wrzucac itp - nie zasmiecajmy juz tematu
Ma ktos jakies newsy na temat obu stron , niech pisze :)
Forsaken ostatecznie wygralo wojne i rozpadlo sie na inne gildie np Next Generation czy Painbringers a czlonkowie LI zaplacili wygranym forse i moga grac dalej.. chyba :p i duzo osob z LI odeszlo :p
Witam serdecznie wszystkich forumowiczów :D [ 1 post na Kyrze ]
Doors napisz do mnie w Tibii.
Witam serdecznie wszystkich forumowiczów :D [ 1 post na Kyrze ]
Doors napisz do mnie w Tibii.
czyzby to adam hoffi ;p
ten slynny zlodziej :)
Protarus
21-01-2006, 08:49
Xiry a ja moge do ciebie napisac? :D
ostatnio nie mam tyle czasu na tibie. czesto i gesto jestem w robocie, w ktorej moge korzystac z gg (2323956) ale nie z tibii niestety.
dlatego poki co proponuje wlasnie gg.
ale zaraz czy ja mam w ogole chara na kyrze?...ano mam, i to wcale wcale -ach gdybym jeszcze podobnie jak wiekszosc h lvl szarowal, co to by bylo dopiero:) az strach pomyslec :)
to dlaczego nie napisze po porstu jaki mam nick?...ano bo tibia jest tak skonstruowna, ze ten kto wygrywa, poki co najwieksza wojne na serwie
nie bedzie mial poroblemu z jednym kolesiem?!
heh, ze nibi mam cykora? ja nazwalbym to zdrowym rozsadkiem. a jelsi wy wolicie to nazwac tchorzostwem, to dlaczego wielu z was sie nie zgodzila na propozycje LI by walczylo ich 10 najlepszych na waszych(forsaken) 10 najlepszych? dlaczego skoro zescie takie kozaki potrzebowali 100 chlopa na placu boju(malo zaorientowaemu obserwatorowi powiem, ze w ilosci fragow lepsze bylo LI!, a poddali sie wobec znacznie liczebniejszej armii wroga)?dlaczego zaden z was nie robil samotnych wypadow na ich szeregi?
wlasnie z tej samej przyczyny co i ja nie za zamierzam poki co zdradzac nika, a okupowac depo nie chce...ku byc moze satysfakcji wielu z was.
dlaczego nie pomoga mi kumple? gdyby mial ich tylu co wy to moze...gdybym mial tyle miesiecy, lat doswiadczen w tej grze a co za tym idzie znajomosci to moze..gdybym wreszcie mial ich tylu i takich mocnych, zebym nie musial sie bac ze NG mi zleje tylek to przeciez nie NG bylo by wiodaca gildia na serwie!
czyli tak jak wy w pewnych sytuacjach kierujecie sie zdrowym rozsadkiem(choc byc moze tak naprawde to tylko instynkt samozachowawczy) tak i ja czynie to teraz - moze to tez ow instynkt :) -zeby nie bylo ze sie wywyzszam:)
wreszcie pisalem juz o tym, ze forumowicze, gracze tibi powinni nauczyc sie co to tolerancja i wcielic to haslo w zycie i wlasne postapowanie wzgledem innych. a skoro tak napisalem, to znaczy ze nie wierze by wielu z was mialo o tym pojecie, procz zaslyszanych sloganow z tv.
jesli nie wierze w wasza tolerancje, to zdaje sobie tez sprawe tym samym, ze moje slowo moze byc pretekstem do waszej agresji. a jelsi nawet za jej powod podacie co innego, to przeciez nie tak trudno wymyslic inny powod
i napisac, ze wy szanujecie moje zdanie, ale jestem thief(specjalnie nie pisze zlodzej, zeby operowac jezykiem tibii i mialo to wlasciwy wydzwiek) i wam zlootowalem baga, abo na world trade was oszukalem. inna sprawa, ze nawet nie bedziecie musiali nikomu podawac zadnego powodu.
a tak przynajmniej zaden z was nie moze nawet podejrzewac kim jestem, bo z zadnym z was nie mialem wlasciwie kontaktu(no moze tylko gdy ktos cos chcial sprzedac i wyobrazcie sobie ze nawet po nizszych cenach niz price list - no ale byla wojna, wiec to jest stan wyjatkowy:) ).
takze zapraszam wszytskich do rozmowy tutaj badz na gg, ale prosze nie oczekujcie ze wam dam odrazu swoj nick. to chyba zrozumiale.
i dodam jeszcze, ze kibicowalem w wojnie forsaken. wiedzialem, ze to nie jest wylacznie polska gildia, ale chocby wlasnie dlatego uznalem ze to lepsza opcja. swoja droga nie chce zby to byl polski server ale tym bardziej zeby byl bez polakow, a choc moze sie myle, to chyba LI bylo niemal wylacznie szwedzkie. ja glosuje za miedzynarodowka:)
ale ciesze sie ze nie wyslalem HYthe zadnej kasy ani runow. nie mowie ze chlopak zle postapil, bo nie wiem czy ktos w ogole wyslal, a jelsi tak to jak sie z nim hythe po wojnie rozliczyl.
podkreslam, nie znam hythe zupelnie, nie mialem okazji nawet raz pogadac, nie wiem jak to wszytsko wygladalo i tym wiecej go nie krytykuje, choc tez nie chwale.
za to z tego co slyszalem od bylego juz czlonka bylej guildi forsaken, oraz po tym co czytalem na forum kyry na tibia.com wynika ze kasa ktora forsanek "zarobili" z "paymentsow" LI sie ulotnila!
a co to znaczy ulotnila? to znaczy, ze szeregowy zolaniez forsaken mogl uslyszec w nagrode od szefow "hurra, wygralismy" po czym "baba wiekszosci, spier. na drzewo. wykasowalismy juz wiekszosc LI to teraz juz wasza pomoc mamy gleboko w powazaniu i zakladamy sobie nowa gildie dla smietanki - oto geneza NG". no ale dalej nie wiemy co znaczy ze kasa sie ulotnila? hm, wg prawdopodobnie zostala podzielona miedzy obecnych graczy NG, a byc moze miedzy jeszcze wezsze grono osob.
no tak, ale daj sie luzu chlopie, przeciez w forsaken bylo 100 chlopa, co tu dzielic?! jakies marne 300k(policzcie osob ile zaplacilo, jakie sumy, mysle ze 300k to jest ostrozna kwota i raczej zanizona niz zawyzona,a do tego loot jakis na pewno tez byl)). kazdy dostanie 3 k na lebka, co to jest? ale jelsi smietanka dostanie po 30 k na persone, to juz cos. no pewnie, w koncu jest roznica miedzy 3k a 30k. zreszta oni wydali na runy,manasy.
w porzadku, ale czy nie powinni tego powiedziec otwarcie jeszcze przed wojna? jelsi po raz kolejny decyduja co jest dobre a co nie nie tylko za siebie ale i za innych, to moze warto by bylo to zrobic przed a nie po?
jak dla mnie to dowod na to, ze kolejne osoby - zreszta jak wiekszosc ludzi - wykazaly sie chciwoscia, pazernoscia a takze brakiem lojalnosci.
o lojalnosci pisze dlatego, bo uwazam ze kazdy czlonek forsaken, jelsi byl dobry kiedy byla wojna, powinien byc takze dobry kiedy jest pokoj. jelsi powstaly z forsaken 2 nowy gildie to kazy czlonek forsaken ktory bral udzialw wojnie powinien miec prawo wybory czy do ktorejs z nich chce przystapic czy nie. a tak wiekszosc czlonkow forsaken wyszla na murzynow. zrobili swoje, przyczynili sie do wygranej, a teraz figa z makiem - my ich juz nie potrzebujemy i nie chcemy.
a wy byli czlonkowie forsaken, ktorych jest tu kilku i ktorzy nie mogli(a chcieli) przystapic do NG lub chocby painbringers, co wy o tym myslicie?
pewnie staracie sie za nadto nie myslec juz o tym, bo nikt nie lubi sie czuc jak scierwo, a wybaczcie mi te ostre slowa ale wedlug mnie tak wlasnie zostaliscie potraktowani kiedy juz przestaliscie byc potrzebni.
forumowicze, czy po wygranej wojnie przez forsaken - stronie przy ktorej wiekszosc was byla, za ktora takze jak juz pisalem i ja bylem - czy teraz czujecie sie bezpieczniejsci, czy teraz w waszych oczach kyra to lepszy serw?
tak, jeszcze za wczesnie by o tym mowic z calym przekonaniem, no ale pierwsze efekty konca wojny juz sa(chodzi mi o to jak zostali poytraktowani czlonkowie forsaken, ktorzy albo "nie byli takimi dobrymi kumplamy" albo poprostu mieli za niski lvl - a mowil Pan, nie oceniaj innych po levelu).
to tyle na teraz, papa
Eh, wojny juz nie ma...
Kazdy z czlonkow Forsaken mial swoje powody aby walczyc z LI, Farsidy, Geo, Tetro i reszta chcieli ich tak czy inaczej rozwalic bo pozniej by mieli z nimi klopoty.
Ja dolaczylem do wojny dlatego iz Yordiq z Razeerem mnie zPa'owali dlatego ze Xeravis zaplacil Yordiqowi 5k, dlatego dolaczylem do wojny iz nikt nie chcial pomoc bo kazdy mowil zebym sie wykupil wbil lvl i sie pozniej zrobil swoje, chociaz w sumie bym ich 2 zalatwil sam ;]
Co do Forsaken PA, no coz to jest liczna gildia a lider nie moze jej calej przypilnowac. Napoczatku zdawalo mi sie ze rowny z niego gosc, ale pozniej po rozpadzie forsaken zaczal sie do mnie rzucac ze zlikwidowal gildie przez takich jak Ja bo ponoc ktos mu napisal ze jestem za***istym PA i cos tam zrobilem to o czym mowic chlopaki ^^
Post Protarus-a ze strony 6
"He he dzieki Scorp.
A ten serv i tak bedzie dla nas!!"
Co moze Ty trzymasz wladze na kyrze? Watpie, a sadze o tobie ze jestes jednym z bandy idiotow ktorzy chca opanowac swiat, tak zwani przeze mnie "noobaczki polaczki". Co zrobisz jak NG cie stuknie?
Gowno zrobisz, ja jestem retired od 16.01.2006 i to z wielu powodow glownym jest net, a reszte znaja moi przyjaciele, a jak narazie jeszcze moge cos zdzialac i przestan pisac bzdury tutaj chociaz...
A co do niektorych osob kim jest Geo, to wiem ze gral on na titani jako Enrico El'loko.
To tyle, ^^
a ja mam pytanie kto teraz rzadzi na kyrze? pl? swe? br? :P
:D Nie no NG rzadzi... Troche polakow Troche szwedow i troche hiszpanow Ale dobrze jest jak jest :)
Elder Nagan
23-01-2006, 11:05
Eh, wojny juz nie ma...
Kazdy z czlonkow Forsaken mial swoje powody aby walczyc z LI, Farsidy, Geo, Tetro i reszta chcieli ich tak czy inaczej rozwalic bo pozniej by mieli z nimi klopoty.
Ja dolaczylem do wojny dlatego iz Yordiq z Razeerem mnie zPa'owali dlatego ze Xeravis zaplacil Yordiqowi 5k, dlatego dolaczylem do wojny iz nikt nie chcial pomoc bo kazdy mowil zebym sie wykupil wbil lvl i sie pozniej zrobil swoje, chociaz w sumie bym ich 2 zalatwil sam ;]
Co do Forsaken PA, no coz to jest liczna gildia a lider nie moze jej calej przypilnowac. Napoczatku zdawalo mi sie ze rowny z niego gosc, ale pozniej po rozpadzie forsaken zaczal sie do mnie rzucac ze zlikwidowal gildie przez takich jak Ja bo ponoc ktos mu napisal ze jestem za***istym PA i cos tam zrobilem to o czym mowic chlopaki ^^
"He he dzieki Scorp.
Co moze Ty trzymasz wladze na kyrze? Watpie, a sadze o tobie ze jestes jednym z bandy idiotow ktorzy chca opanowac swiat, tak zwani przeze mnie "noobaczki polaczki". Co zrobisz jak NG cie stuknie?
Gowno zrobisz, ja jestem retired od 16.01.2006 i to z wielu powodow glownym jest net, a reszte znaja moi przyjaciele, a jak narazie jeszcze moge cos zdzialac i przestan pisac bzdury tutaj chociaz...
A co do niektorych osob kim jest Geo, to wiem ze gral on na titani jako Enrico El'loko.
To tyle, ^^
No niestety niegrasz a co na kyrze sie dzieje to juz koniec ostatnio typ z ng w***al sie na tomb i do mnie leave...niestety pod presja musial wyjsc...
wiekszosc co jest w Ng nawet nie walczylo przeciw LI o ile pameitam to byla przeciw Pa a co teraz sie dzieje?Mam nadzieje ze ten serw nie ebdzie stracony bo jak tak to albo wróce na Titanie albo skończe grac...
Protarus
23-01-2006, 16:05
Eh, wojny juz nie ma...
"He he dzieki Scorp.
To tyle, ^^
Powiedz mi drogie dziecko do czego odnosisz sie w swoim poscie i na podstawie jakich argumentow wyciagasz tak absurdalne wnioski
Inteligencja ktora musiales sie posluzyc celem sklejenia tego posta nie obdarzylbym nawet mojego pieska.
Ludzie ktorzy mnie znaja wiedza ze nigdy nie zalezalo mi na wladzy itp.
No i sedno sprawy. Jak napisales moj post znajdowal sie na stronie 6-stej a ten temat ma joz tych stron ekhem 18 wiec..... cya:baby:
Merkyon i Raimel zalozcie sobie koleczko wzajemnej adoracji, bedziecie sobie podawac rece i wogole.
Jeden bedzie klaskal a drugi podskakiwal, pozniej sie wymienicie. B)
Kto tu pokazuje swoja niewiedze? Beton, odporni na wiedze trudni do zarabania.
Dzieki za poparcie doors. Tylko to nie jest kwestia wyrazania sie, trzeba dostosowac swoj jezyk wypowiedzi do uczestnikow forum czyli srednio 15-17lat, ale jak widzisz nie wszyscy z nich poznali tajniki interpretacji slowa pisanego.
Jeden nawet pomimo swych 17lat juz psychologie skonczyl i profesjonalne analizy serwuje. :D
Oj bidulki, bidulki, widze, ze natura rozumku poskapila. Postaram sie zatem wyrozumiale do was podejsc i wytlumaczyc lopatologicznie. Ok. Podstawy handlu dla o(d)pornych:
1. handel to inaczej wymiana jednego dobra na drugie po ustalonym parytecie(znacie to slowo? proponuje skorzystac ze "slownika"-tego slowa rowniez nie znacie?:baby: ) zatem obejmuje ona wszelka wymiane niezaleznie od rynku. Rowniez w tibii zatem zarzuty o mieszaniu rl i tibii sa chybione i calkowicie ukazuja brak jakiejkolwiek elementarnej wiedzy o swiecie.(i kto tu spedza zycie przed komputerkiem, co dzieciaczki? skoro z waszych wypowiedzi wynika, ze zaden z was nigdy nie byl nawet w sklepie)
2. gdy popyt rosnie, przy stalej podazy to ceny rosna i na odwrot. tym samym + patrz pkt 1. racja jest po mojej stronie. Niestety czego mozna oczekiwac od cwiercinteligentow? Chyba nie zrozumienia tego co sie im probuje do lba natluc.
Kto zaczal? Ja zaczalem? Bo podalem przyklad jak obejsc te bzdurne wymysly grupki chciwych h-lev?
To jest przyklad noobostwa? No rzeczywiscie. Przyznaje sie do winy, macie racje absolutna
Zgodnie z wasza definicja, radzenie sobie w roznych sytuacjach = noobostwo.
Noobem nie jest natomiast ten, ktorego ciagle trzeba za raczke prowadzic, gdyz sam sobie do 4 liter nie trafi. Noobem nie jest ten, ktory przyklaskuje wszystkim, ktorzy maja wyzszy lvl od niego, nawet gdy ich pomysly sa dla niego niesprawiedliwe. Noobem nie jest ten, ktory nie ma wlasnego zdania, marionetka, ktora nie ma niczego ciekawego do powiedzenia, jedynym celem i umiejetnoscia jest wlazenie w tylek bez wazeliny h-lvlom w nadziei, ze biesiadujace panstwo rzuci w koncu jakis ochlap ich wiernemu pieskowi, ktory tak ladnie prosi i daje glos gdy tylko dostanie takie polecenie.
No daj jeszcze, ktory glos. Merkyon, Mysta, zrobcie hau hau. Proooosimy. :)
a za fikolka obiecuje, ze dostarcze puszeczke "chappi" i kosteczki z rosolku mmmm...:]
jak rozumiem to LI to poalcy a ci drudzy to szwedzi ale kto wygrywa??
Raimel !!!
24-01-2006, 07:35
jak rozumiem to LI to poalcy a ci drudzy to szwedzi ale kto wygrywa??
Naucz się ****a czytać!!
LI - SWE
Forsaken które się roznadło - PL / SWE / SPAIN
[QUOTE=Vikos] Tylko to nie jest kwestia wyrazania sie, trzeba dostosowac swoj jezyk wypowiedzi do uczestnikow forum czyli srednio 15-17lat, ale jak widzisz nie wszyscy z nich poznali tajniki interpretacji slowa pisanego.
Jeden nawet pomimo swych 17lat juz psychologie skonczyl i profesjonalne analizy serwuje. :D
ja bym jednak nie sprowadzal tego do wieku, bo tylez lat majac podstawy jezyka polskiego pisanego powinno sie juz miec na tyle opanowane, zeby zrozumiec zdania zlozone. nie uzywalem tez zadnych hasel, ktore byly by dla ogolu nieznane.
dlatego uciekalbym od dzielenia forumowiczow na wiek, jelsi juz - choc to przykre - ze wzgledu na inteligencje.
jelsi ktos pisze posta, w ktorym bialo na czarnym przedstawia swoje racje na popracie pewnej tezy(to slowo na j.polskim juz w podstawowce sie pojawia przy okazji wypracowan) a jako kontrargument otrzymuje stek wyzwisk, to nie swiadczy to o wieku, bo w kazdym zdarzaja sie zdegenerowani idioci.
zdegenerowani dlatego, ze po porstu idiota najwyzej by nie pojal co sie do niego mowi, ale przynajminej nie szczerzylby zebow i nie zaczynal gryzc.
co sie tyczy pana serwujacego portrety psychologiczne to nie jest sam. wiecej jest takich orlow.
sami siedze w tibie kiedy tylko nie sa w szkole a krzycza, ze innym tibie do glowy uderzyla.
szaruja(oszukuja), pekuja(wyzywaja sie) a innym wytykaja braki w wychowaniu i problemy rodzinne.
to jest zalosne, ale moze da sie to zmienic.
wiekszosc juz sie przymknela, albo ostroznie pisze po jednym zdaniu. juz maja dosc wysilku intelektualnego tym samym robiac miejsce na forum dla ludzi, ktorzy maja cos sensownego do powiedzenia.
mnie od tibi najbardziej odsraszaja rzesze idiotow. byc moze to sie zmieni, kiedy tylko wreszcie zobacze, ze sa tu jeszcze jaecys ludzie;)
i wcale mi nie chodzi o hura inteligentow, wystarczy mi przyzwoita srednia z niespatrzonym charakterem. slowem cos ala ja sam:)
HYthe, Raimel przedstawcie nam wsyztskim takie swoiste rozliczenie z wojny.
chodzi mi o to ile kasy uzbieraliscie z "paymentsow", co zlootowaliscie i jak to podzieliliscie, ile kasy, runkow przyslali wam forumowicze i czy juz wszytsko oddaliscie.
Hythe prosil o pomoc, wiec mysle ze jestescie nam winni teraz jakies rozliczenia. warto pomyslec o innych nie tylko kiedy trzeba szykac pomocy, zatem chyba w ramach przyzwoitosci uregulujecie te kwestie.
i jeszcze dodajcie dlaczego nie zatroszczyliscie sie o pozostaly czlonkow forsaken, ktorzy badz to z racji zbyt niskich lvl badz tez braku kumpli na wyzszych zostali po wojnie na lodzi i przestali wam byc potrzebni.
wszyscy trabia o lojalnosci. to gdzie ona podziala sie tym razem?
zanou uszla wraz z chwila kiedy juz przestala byc wygodna a ludzie potrzebni?
jak dla mnie to wykorzystaliscie kupe ludzi. wiekszosc nabraliscie na wojne "POLSKO - szwedzka". byl nawet taki temat, a zalozycielem byl Hythe o ile dobrze pamietam.
ale moze sie myle? pokazcie ze macie jeszcze troche przyzwoitosci i ustosunkujcie sie do wszytskich watpliwosci, ktore ze mna wielu innych dzieli.
vikos tibia to jest gra ... czy ty wreszcie zrozumiesz..??? moze jak beda za duze ceny to moze bedziesz strajkowal jak lepper na drodze..??? czy wy kurde zrozumiecie ze z wolnym rynkiem swiat w tibi bedzie na maxa z***any? bo noobki beda kupowac tanio i sprzedawac drogo i im nic nie bedziemy mogli zrobic... a tu nie ma problemu sprzedajesz wedlug price listy i tyle... high Lvle beda robic serw pod siebie nie pod lov lvli i lov lvle beda za nich placic rozne rzeczy<jak w rzadzie :P> moze mam 15 lat ale nie jestem noobem jak wy... wiek to nie wszystko i vikos lepiej nie pisz w tym temacie bo niektorych moze c*** strzelic...
Raimel !!!
24-01-2006, 19:07
O runy etc to prosił Hythe ale chyba nikt mu nie wysłał nic :P
ehh... doors a co ciebie to obchodzi nameczyli sie wiec musza zarobic... Ng i Pain~~ powiniscie zrookowac tych co zostali w LI bo oni ubijaja kazdego co ma znajomyh u was i zabijaj czlonkow Ng np tetre aureliusa<buhhah ja juz lepiej na hero padlem pamietasz maurhex?>
kyra jest z***anym serwem poniewaz duzo czlonkow Ng stosuje pa ciagle zajete respy o 10 w soboty 800 osob na serwie. pozdro dla Meneli z kyry :D
retired forever
ktoś powiedział że kyra jest świetna, bo N-G stosują dużo PA, postaw się po stronie tych mniejszych lvli :P
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.