zaloguj się

Pokaż pełną wersje : Chore mity. Prawda plx

Invader4
07-01-2006, 22:45
W skrócie:
1. Nie da się zdobyć spike sworda, który leży na wysepce.
2. Nie ma tunelu z maina na rook.
3. Nie istnieje coś takiego jak PACC za free.
4. MNÓSTWO BŁĘDÓW WSZELAKIEJ MAŚCI!

Yours, p.l

Diamondbacker
07-01-2006, 22:57
Hmm...Temat ma sens ;)
Dodam od siebie kilka spraw:
1) Zabijając rękami minotaura na skale NIE DOSTANIEMY klucza do mino maga, ghula, spike sworda czy innego questa

2) Nikt nadal nie odkrył drogi do ghula ani mino maga

3) Poison Dagger na Rooku może i istniał/istnieje jednak nikt go nie posiada (zapewne ktoś się z tym nie zgodzi, jednak również nikt nie będzie potrafił pokazać mi tego przedmiotu na trade). Każde przechwałki na temat jego zdobycia uważam za głupi żart

Nightwalker
07-01-2006, 23:08
0-28 gp, Meat, Bag, Sword, Mace, Axe, Chain Armor, Chain Helmet, Brass Helmet, Leather Legs, Plate Shield, Shovel, Bronze Amulet (bardzo rzadko), Poison Dagger (niezwykle rzadko)

To pisze na tibia.pl To wupada z minotaura

Zwrócić proszę uwagę na to, że POision Dagger z minotaura wypada... niezwykle żadko.

Diamondbacker
07-01-2006, 23:23
0-28 gp, Meat, Bag, Sword, Mace, Axe, Chain Armor, Chain Helmet, Brass Helmet, Leather Legs, Plate Shield, Shovel, Bronze Amulet (bardzo rzadko), Poison Dagger (niezwykle rzadko)

To pisze na tibia.pl To wupada z minotaura

Zwrócić proszę uwagę na to, że POision Dagger z minotaura wypada... niezwykle żadko.

Tak jak napisałem:

(zapewne ktoś się z tym nie zgodzi, jednak również nikt nie będzie potrafił pokazać mi tego przedmiotu na trade)

Tak więc...Nikt (mówie o aktualnych Rookstayerach nie kręcących korby) nie widział nigdy Poison Daggera na Rooku, a cała ta sprawa z nim wzięła się właśnie z tego, że ponoć wypada on z mino, które przecież są na Rooku ;) Jednak prawdę mówiąc nie wierzę w istnienie tej broni na Newbie Island...Jeśli zobacze...Zmienie pogląd ;)

Zito
07-01-2006, 23:44
< deleted >

B4k4
07-01-2006, 23:51
Byly kiedys pacce za free.

Narkoman
08-01-2006, 07:53
@up
skadwiesz. Sprawdzales?

@topic
Gdzies na tym forum widzalem, ze mozna dojsc do ghula i ze zna ja jkis kolo juz. bYl nawet pdany link do tibia.com gdzie bylo pokazane normalna stronka ze statsami postaci. i na 6 lvl killed by ghul.

Rahim
08-01-2006, 08:04
Kiedy tibia była baaardzo stara był pacc za free ;)

Narkoman
08-01-2006, 08:34
aha byc moze. NIe wiem bo gram w tibie od ok. 9miechow wiec nie wiem co sie dzialo dawniej:/

Zerrotyx
08-01-2006, 09:26
ghoul i minomag to wymyslone ,,tlo" Do ghoula się nikt na 100% nie dostanie. Jest on tylko po to, żeby pokazać charakter grobu, do którego się schodzi. Pozatym, ilu n00bów na 4/5 potrzeba by bylo, zeby go ubić?? :p
Mino Mag.. Może klucz gdzieś jest, ale najpierw zwróćmy uwagę na napis przy spike swordzie, ,,najskromniejszy go dostanie" :)
Czy człowiek jest skromny, jeśli chce wejść i go zabrać dla siebie? I całe życie na Rooku na to poświęca? :)
A brass armor i chain legi ten gość może dostał za np. wykrycie buga. ;)

DLA NARKOMANA: Może zabił go ghoul, ale na mainie? A wcześniej spadł o 2 poziomy??

matkow21
08-01-2006, 09:35
Byłem rokkslayerem przez długi okres czasu i gram w tibie przez 3 lata więc moge powiedzieć tak.

Pacc za free-Pewnego razu ,dziewczyna o nicku ********* odkryła sposób na pacca za free ,odrazu zgłosiła go do cip softu za co otrzymała free pacca na zawsze i thunder hammera.

Poison dagger -Jest na rokku wypada z minosa ,byłem z kumplmem na saphirze na minosach expiliśmy już kilka dni na nich i kumpel nagle krzyknoł masz odemnie 2 k za free pokazał mi na trade prawdziwego poison daggera ,potem nawet przez kilka dni jak niegrał dał mi nim poexpiĆ

zabicie z firsta minosa z góry obok spike sworda -zabiliśmy go około 300 razy
minos był niby silniejszy od innych żaden klucz ,żaden poion z niego niewypadł

Tunel na maina -kompletna bzdura.

mitwisin przekopałem całe wszytko już w nim sprawdziłem nie ma nic takiego jak teleport byĆ może gdzieś się znajduje i naprzykład gdy w niego wchodzisz automatycznie dostajesz rokkgardowe eq i muszisz z nim walczyĆ-mało prawdopodobne

spike sword na rokku -był keidyś dostępny qwest na niego ale po rozwiązaniu zagatki cip soft go zamknoł.

Na rokku jest książka w której pisze coś o excalibugu ale w jakimś innym języku nawet innym niż br jakiś język mino albo orckó albo nobbów nieiwem doprawdy.

Diamondbacker
08-01-2006, 10:23
@topic
Gdzies na tym forum widzalem, ze mozna dojsc do ghula i ze zna ja jkis kolo juz. bYl nawet pdany link do tibia.com gdzie bylo pokazane normalna stronka ze statsami postaci. i na 6 lvl killed by ghul.
A przeczytałeś może posty napisane pod tematem o odkryciu ghula?Co druga osoba wyjaśniała, jak to się stało.I następnym razem zanim coś napiszesz, to upewnij się dobrze czy Twój post będzie miał sens ;)
Poison dagger -Jest na rokku wypada z minosa ,byłem z kumplmem na saphirze na minosach expiliśmy już kilka dni na nich i kumpel nagle krzyknoł masz odemnie 2 k za free pokazał mi na trade prawdziwego poison daggera ,potem nawet przez kilka dni jak niegrał dał mi nim poexpiĆ
A czy mogę zobaczyć to cudo na trade?? :]
Na rokku jest książka w której pisze coś o excalibugu ale w jakimś innym języku nawet innym niż br jakiś język mino albo orckó albo nobbów nieiwem doprawdy.
Dzisiaj 09:26
Hehe język noobów?? :D To trzeba sprawdzić 8o

Zerrotyx
08-01-2006, 14:31
:) :) W Posion Daggera nie uwierzę, zanim nie zobaczę.

A to zdjęcie na Tibia.com , ten screenshot. NIe rozumiecie, że CipSoft potrzebował kilku screenów i te postacie tylko po to tam se polazły?
Ghoul i walka z nim na Rookguard to tak możliwe jak to, że polecę jutro na księżyc (o kurde! UfO za oknem :) )

A jeżeli plotkarstwo i mitologia zaszły na taki wysoki poziom, to niedługo będą teksty, że te ciała w katana room to martwe black knighty albo wild worriory....

szeFo
08-01-2006, 15:55
Ja musze zaczac grac na rooq i w koncu zlootwac p-daggera :>

Anyways, od siebie chcialem dodac jeszcze o "klonowaniu itemow" z czym sie niestety czesto spotykam... - oczywiscie nie mozna w zaden sposob kopiowac itemow :>

Ponadto, co do free pacc-a, jak zaczynalem grac jakies 2 lata temu pacca mozna bylo dostac za bycie tutorem, ale szybko od tego odeszli :/

Co do reszty mitow - nie, nie i jeszcze raz nie:) Nie ma dostepu do mino maga, nie ma dostepu do spike sworda, nie ma przejscia z rooka na main'a.

Narkoman
09-01-2006, 07:06
Jesli chodzi o odpowiedz Zerrotyx
Na to nie wpadlem:P moj blad
Diamondbacker
to co wyzej do innego forumowicza (oraz no comment)

fluid
09-01-2006, 07:18
@topic bardzo dobry temat :) teraz przynajmiej są rozwiązane te wątki z spike swordem Paccem za free przejściem na maina itd. ;) nic dodać nic ująć :p

Kajt
09-01-2006, 15:50
Jak to nie można kopiować ittemów można ja robilem tak :
1-czesc nauczyc cie klonowac kase
-no
-poluz kase na stół (kolo kladzie 20gp) press ctrli clone (on logaut ja mu rzucam 80 go on logg i cie cieszy):)
2-czesc nauczyc cie klonowac kase
-no
-poluz kase na stół (kolo kladzie 100playnek) press ctrli clone (on logaut ja biore zbiorowisko noobów daj jedną itp on logg i cie cieszy a ja mu oddaje kase bo to kumpel rookstayer):)

akolo katana quest nie chodzą wildwariory tylko demony jak jush( serio noobek mi tak wrkęcał)

Anarchius
09-01-2006, 17:09
A ja widzialem kiedys goscia na tibia.com co zostal dedniety na rooku przez ghoula. Znalazlem to gdzies na tibia.pl

Asthan
09-01-2006, 19:47
Jak to nie można kopiować ittemów można ja robilem tak :
1-czesc nauczyc cie klonowac kase
-no
-poluz kase na stół (kolo kladzie 20gp) press ctrli clone (on logaut ja mu rzucam 80 go on logg i cie cieszy):)
2-czesc nauczyc cie klonowac kase
-no
-poluz kase na stół (kolo kladzie 100playnek) press ctrli clone (on logaut ja biore zbiorowisko noobów daj jedną itp on logg i cie cieszy a ja mu oddaje kase bo to kumpel rookstayer):)

akolo katana quest nie chodzą wildwariory tylko demony jak jush( serio noobek mi tak wrkęcał)

To jest oszukiwanie a nie kopiowanie...

Kajt
09-01-2006, 20:07
1 wiem że to uszukiwanie , ale jeżeli dobrze przeczytałeś to naprawde kopiuje ludziom kase a oni się cieszą , niestety mogą się przez to później nabrać na takie coś i stracic kase ale ja robie dobry uczynek i mam powód do dumy i śmiechu z ludzi

Kajt
09-01-2006, 20:08
Anarchius a przeczytałeś wszystkie posty w tym temacie radze przeczytac i sie zorientować że ten ziomek jak sam napisałzrobił głupi kawał i dednął na mainie na ghulu i wrócił na rook

Bersek
09-01-2006, 20:08
Ten 6 lvl to mój kolega z RL. wytłumaczył już że był to Fake. Poprostu padł na Mainie na 6 lvl przez ghula i rooked XD

Masterek Danio
09-01-2006, 20:53
1) Zabijając rękami minotaura na skale NIE DOSTANIEMY klucza do mino maga, ghula, spike sworda czy innego questa

Ciekawe nie slyszalem jeszcze o tym .Kto ci taki mit powiedzial?!
Pewnie 1lvl. :D

gorgi
10-01-2006, 09:48
Ciekawe nie slyszalem jeszcze o tym .Kto ci taki mit powiedzial?!
Pewnie 1lvl. :D

Ten mit opowiadany był na forum, kiedy to jeszcze tibia.pl miała inny, niebieski layout swojego forum, czyli jakieś 1,5 roku temu

MrVego
10-01-2006, 10:26
Pacc za free-Pewnego razu ,dziewczyna o nicku ********* odkryła sposób na pacca za free ,odrazu zgłosiła go do cip softu za co otrzymała free pacca na zawsze i thunder hammera.

heh a ja myslalemze ona dostala golden booty xD moze zle slyszalem :P
ale pacca za free na zawsze to napewno niedostala tyle wiem cya xDDDD

Duch Guardi
10-01-2006, 15:16
Mnie troche dziwi to z spike sword ? przeciesz jak na jakimś tam ss na www.tibianews.net ze ktoś tam miał te buty do chodzenia po wodzie a przeciesz jak przeszedł kamienie z ogniem -.- wszystki takie ss to fake czasami CipSoft robi żart że ktoś zabrał spike sword

smagi
10-01-2006, 16:35
jeny, ale wy wszyscy jestescie! Kłócicie sie o byle co w kazdym temacie o Rooku. Jaki temat nie wlacze, a tam: nie ma spike na rooku, a ja ci mowie ze jest, a ktos mi mowil ze ma to i tamto. Ludzie! Opanujcie sie! Zamiast sie klocic, to moglibyscie sobie zebrac ekipe 100 noobow na rooku i pojsc sprawdzic wszystkie te "prawdy i mity". A co do poison dagerra, to na pewno wypada z mino na rooku, ale chyba nikt nie zauwazyl jednego szegółu: wypada bardzo bardzo rzadko. A jesli wypada bardzo bardzo rzadko to nie znaczy ze ci wypadnie z co 10 mino, tylko moze z co 100 mino a moze nawet z co 1000. Naprawde, musze to napisac, wasza glupota nie zna granic, nie obrazajac nikogo. I tak zaraz wszyscy bedziecie na mnie klac, ale jest tak, jak napisalem wczesniej.

Askara Rook
11-01-2006, 10:10
http://www.thefreeimagehosting.com/Uploads/Images/1409251925000Rook.jpg

Nie wiem co o tym sadzic zdjecie z dnia 10 01 2006 godzina 23 15~. Askara !!

bmatrix
11-01-2006, 13:48
@up

Spike Sword czasami znika. Albo robota gm'ów albo poprostu znika co losową ilość czasu.

Gryfek
11-01-2006, 14:13
spike sworda teraz napewno sie nie da zdobyc. A te cale zdjecia to sa po to zeby zmusic ludzi do bycia rookstayerami

Rzorek
11-01-2006, 14:25
Co od tematu z mino i poision daggerem to nie wiem... niby z trola wypada Silver Amulet a wypadl wam na rookgardzie??:> bo mi nigdy a na mainie jak wbijam przykladowo 15 lvl na trolach to wypada czasesto... loot na rookgardzie a na mainland wyglada wg mnie zupelnie inaczej z potworow....

Slyszallem ze da sie kupic u wiedzimy gdzies miotle i mozna na niej latac.... to prawda?:| niby ze za dzuo kasy ALE mozna kupic ta umiejetnosc... slyszal ktos z was o tym? :confused:

Pan Klocek
11-01-2006, 14:38
spike sworda teraz napewno sie nie da zdobyc. A te cale zdjecia to sa po to zeby zmusic ludzi do bycia rookstayerami

LOL
zmusic kogos zeby zostal rookstayerem......

Zerrotyx
12-01-2006, 21:40
widzielem, ze jeden gosciu mial na vinerze poison daggera. ,,Bardzo rzadko" oznacza to, że ja rozwaliłem w zyciu ze 150 walkiri i tylko raz dostałem plate armora. Albo ze rozwalilem ze 100 dwarfów i tylko jeden dwarfen ring. To tak jak żeby z elfa wypadł łuk.

Ghoul nie istnieje. Koniec z tym. Stop z wbijaniem biednym n00bom do głowy, że ghoul jest i mozna z nim walczyc.

Brass armor - niby jest, bo jest mino mag, ale go nie ma, bo nikt nie rozwalil mino maga. Raz myslalem, ze bylem w mino hell i ktos walczyl z nim i byly otwarte drzwi, ale to bylo w okresie uzaleznienia od tibi i mialem fajny sen:)

Scale Armor tak samo.

Bronze i Silver Amulet istnieja, wypadaja rzadko, ale ludzie je sprzedaja na rooku.

Miotly na rooku nie ma, bo zadnej wiedzmy tez nie ma.

Teleporteru do Mintwalin tez nie ma, bo byloby glupio, jakby n00bki szly se do mintwalin, dostawaly od kumpli z maina dobry eq i wracaly z plate setem?

Spike Sword - juz pisalem ,,najskromniejszy dostanie"

Pan Klocek
12-01-2006, 21:49
@UP
Widziales typka?? tak??
Podaj jego nicka, musze zobaczyc to na trade......

Askara Rook
12-01-2006, 21:56
...Ghoul nie istnieje. Koniec z tym. Stop z wbijaniem biednym n00bom do głowy, że ghoul jest i mozna z nim walczyc....

Hmm jesli on nie istnieje to na co ja patrze stojac w Katana Room i lokajac w jaskini obok na stojacego hmm Ducha ??

PS> Nie mowie ze jestem z nim w jednej jaskini, pisze tylko ze ON jest na rooku ale nei ma sie jak do niego dostac :D. A i nie pisz ze nie ma np. teleportu. Bo tego tez nie widac a moze byc. PS na Mainie w Miescie Minotaurow jest jeden teleport za brama na klucz hmm w jednej ksiazce z rooka opisywana jak z Miasta Minosow na Mainie Teleportowaly sie Armie Minosow na Rook w celu stawienia czola wrogim masa nieznanej nowej rasy-czytaj NAM :D Wiec kto wie ... Tibia to jedna wielka tajemnica a co za tym idzie, nie kazda zagadke mozna w 100% rozszyfrowac lub zrozumiec jej sens.

Gold Raven
12-01-2006, 23:31
Ghoul nie istnieje. Koniec z tym. Stop z wbijaniem biednym n00bom do głowy, że ghoul jest i mozna z nim walczyc.

Hmmm ... na tym ss wcale niema ghoul-a, no faktycznie ghoul na rooku nie istnieje ... (uwaga ss ma 240kb)

EDIT: troche go przyciołem ma teraz 240kb

http://free.of.pl/m/mktibia/ghoul.jpg

Elite Ware'yl
13-01-2006, 08:18
cip nieskasowal zadnego questa tylko on jest bardziej trudny do zrobienia ;/ nierozumiem czemu tak napisales ja mysle ze te questy by niebyly utrudniane
ale sa poniewaz cip nieprzewidzial rookowcow rookmasterow roostyerow czy jak wy to nazywacie :P ;)

Rook Wyspa skarbow

Narkoman
13-01-2006, 13:49
na tym screenie ktorego pokazuje Maciekpkk widac ghula a nie tak jak sam tworca mowi.

Mar Cin
13-01-2006, 15:10
Po pierwsze chciałbym się przywitać (po ponad półrocznej przerwie) :D. (no cóż, tibia jest jak narkotyk. możesz na jakiś czas przestać grać, ale nie uda ci się rzucić tego na stałe :D)

A po drugie to myślę, że ta bzdura o wychodzeniu z rookgaardu tunelem wzięła się z tąd, że "rookgaard" to nazwa i wyspy, i wioski. A że z rookgaardu-wioski da się wyjść tunelem (nawet jest film o tym w jakimś temacie) to w końcu poszła plotka, że "da się wyjść z rooka tunelem, ale po drodze są straszne potwory" - tyle, że chodzi o wyjście z wioski na 1 levelu, a "straszne potwory" to trolle i poison spidery (dla 1lvl rzeczywiście dość niebezpieczne ;))

Gold Raven
13-01-2006, 15:18
na tym screenie ktorego pokazuje Maciekpkk widac ghula a nie tak jak sam tworca mowi.

<patrzy na Ciebie z ironicznym uśmiechem> bez komentarza :)

Pan Klocek
13-01-2006, 15:50
Ehhhh gosciu moze najpierw dorosnij troche to zrozumiesz o co chodzilo autorowi..... ale czego mozna bylo sie spodziewac po osobie z takim nickiem....
lol

Mehh
13-01-2006, 16:11
Chore mity powiadasz ? Sam jesteś chory , i na 99 % grasz w tibie od 2 miech bo niema innego wyjścia .

Dlaczego tak powiedziałem zapytasz ? Rooky - takim określeniem opisuje sie nowych , niedoświadczonych . W tym celu powstał rookgaard , miał on kształtować początkujących , i dzięki temu nabijacie posty , idziecie do biblioteki , kopiujecie tekst , i robicie post , który do niczego nie prowadzi .

First Doom
14-01-2006, 11:56
Nie wiem po co ten temat , to jest podsumowanie wszystkich tematow o ss , mm , ghulu itp. jak ktos znajdzie rozwiazanie tych questow to niech napisze, a nie ciagle robicie podsumowania tego co juz wiemy.. dajcie juz z tym spokoj

Masterek Danio
14-01-2006, 13:16
Ten mit opowiadany był na forum, kiedy to jeszcze tibia.pl miała inny, niebieski layout swojego forum, czyli jakieś 1,5 roku temu
Aha srry wem kiedy ale nie bardzo pamietam bo nie bylem na forum :baby:

abuken
14-01-2006, 14:02
Witam dlugo nie gram w tibie ale : ubilem 276 troli i nie wylotował mi sie silver amulet lecz przed masowym zabijeniem troli ( oczywiscie na czesci dla pacc) zobaczylem jak gosciówa normalnie sprzedawala go za 400 gp i chyba moge to udowodnic :D nie pamietam jej nicka ale postaram sie zdobyc!

Petito161
14-01-2006, 19:18
Na rooku mam Posion Danggera :cup: oraz bronz amulet a znam pewnego szweda ktury zna droge do gohula bo hoc wziol na niego 3 bp life fluid i prubowal zabic go solo to i tak zginol i na stronce pisze killed by gohul

Mehh
15-01-2006, 09:52
@up idiot , piszesz który przez u otwarte . Wypad z forum . Forum.tibia.pl - nie dla idiotów ( przynajmniej by sie nie udzielali ) topic , swoje powiedziałem , tak są to mity , bo rookgaard ma nauczyć grać i bawić , no ale ludzie którzy tam zostają to przesada ....

Zerrotyx
15-01-2006, 09:58
Na rooku mam Posion Danggera :cup: oraz bronz amulet a znam pewnego szweda ktury zna droge do gohula bo hoc wziol na niego 3 bp life fluid i prubowal zabic go solo to i tak zginol i na stronce pisze killed by gohul

Tak? To podaj nicka, a i tak się okaże, że jest już na mainie :D

Do ghoula nie DA SIĘ DOJŚĆ!

A jak ktoś przeczyta książke minotaurów - temat jest tutaj nawet, chyba już zamknięty - to się dowie, że ten mino mag to jakiś mag, co się zabarykadował za drzwiami i nawet minosy go nie dosięgną. Treść wskazuje na to, że być może jest jakiś sposób

Do wszystkich Rookstayerów na wyskokich poziomach - jeżeli macie 20, 16 lub coś w tym stylu, to pójdżcie do Seymora i zapytajcie się ,,quest" . Może wyższym levelom da inne questy, np. ,,Znalazłem taki klucz, być może otwiera jakieś drzwi w Mino hell. Sprawdż to"

wirda
15-01-2006, 10:04
A brass armor i chain legi ten gość może dostał za np. wykrycie buga. ;)

Brass Armor dostal pewien rook stayer za najwiekszy lv na rooku kiedy kolwiek Sunrise 90lv na Antice:baby:

First Doom
15-01-2006, 11:59
@up

Glupoty opowiadasz...

Athaniel
15-01-2006, 14:10
[B]1.Zrozumncie to że buty dzięki, którym można chodzić po wodzie nie istnieją. (pomyśl sobie że 100 lvl z maina na rooku rozdaje darmowe p sety)
2. <porada> może ten ghul, to jest NPC, jak blind orc i mówi może po innym języku. To samo z mino magiem.

Może tak: mino mag by coś powiedział o teleporcie do Ghula.
Może Ghul powie coś o kluczu do mino maga.

Gold Raven
15-01-2006, 16:13
@Athaniel

1. Buty takie istnieją, nazywają się "Boots of waterwalking", jedyny problem w tym ,że nikt ich niema i niemoże sprawdzić czy rzeczywiście da się w nich chodzic po wodzie. Buty te znajdują sie w Ankrahmun i jak narazie niema możliwości się do nich dostać.

2. Ghoul i Minotaur Mage nie są NPC. Jak to sprawdzić ?? Są 2 sposoby. Pierwszy - powiedz do Ghoula/Minotaur Mage'a proste "Hello" (lub Hi, Greetings) - na 100% żaden z nich nieodpowie. Drugi sposób - wybij wszystkie potworki w okolicy i stań sobie - co jakiś czas będziesz widział, że pojawia Ci się ikonka walki (Battle icon) - to są normalne potworki.

Pan Klocek
16-01-2006, 13:41

Podaj nicka i swiat jesli masz tego pd....... (cos czuje ze gosc juz sie nie odezwie)

@abuken
A co to ma wspolnego z mitami??? Jak to sie ma do tematu co?? bo ja jakos nie kleje? Co tu kogo obchodzi co zlootowales z trolla?

Xetor
16-01-2006, 13:50
NA rooku jest chyba najwięcej noobów :/ , wogule takiem tam nudy są i nie wiem po co komuś na roku Spike Sword :/

Gold Raven
16-01-2006, 22:44
NA rooku jest chyba najwięcej noobów :/ , wogule takiem tam nudy są i nie wiem po co komuś na roku Spike Sword :/
Zastanawiałeś się po co komu w Mainlandzie takie przedmioty jak Stonecutter Axe albo Thunder Hammer lub też Magic Longsword ?? chyba nie zastanawiałeś się ... odpowiedź jest prosta: aby mieć lepsze uderzenia i obronę (choć są tacy którzy chcą tylko MIEĆ i niekoniecznie używać :))

Początek wypowiedzi n\c

Kajt
17-01-2006, 12:18
Po co komu spike sword na rooku??
1. Szpan
2. Kolekcjonerstwo rzeczy nieistniejących praktycznie
3. Lepsza siła uderzenia (na roku kolo ze spikiem to by był master dopiero)
4. Ew można sprzedać np Instynktowi za 400k myśle że by sie zgodziła hehe a wtedy masz a mainie życie w dostatku

Mar Cin
17-01-2006, 16:07
Zastanawiałeś się po co komu w Mainlandzie takie przedmioty jak Stonecutter Axe albo Thunder Hammer lub też Magic Longsword ?? chyba nie zastanawiałeś się ... odpowiedź jest prosta: aby mieć lepsze uderzenia i obronę (choć są tacy którzy chcą tylko MIEĆ i niekoniecznie używać :))

Początek wypowiedzi n\c

Jemu szło o to, po co komu spike sword na rooku skoro tam prawie same nooby (z tym się w 100% zgadzam) więc po co tam zostwać.

karcio 1212
21-01-2006, 07:49
Po pierwsze: Klucz do mino maga znajduje sie na zachód rookgaardu gdzie gracze chodzą w śmiesznych strojach. Chyba sie domyślacie gdzie to jest.

Po drugie: Ghoul, Mino Mag i Spike sword są ze sobą związane.

najpierw mino mag. Po zabiciu tego stwora wypadaja buty do chodzenia po wodzie (niezbędne do spike sworda). Teleporter wyniesie cie do ghoula.
Takie tam... zabijasz go... No i wreszcie Spike sword. Nakładamy buty do chodzenia po wodzie, idziemy przez wode, przechodzimy przez ognie i bierzemy jakby nigdy nic.
To wymaga Rookslayera min 15 lvl z Kataną copper shieldem chain armorem studded legsami, i legion helmetem.

Leweracja
21-01-2006, 08:24
o.O

jako exRookMastah xD chcialbym sie zapytac pana u gory skad ma takie informacje?

bo osobiscie grajac na rooku do 20 lvl przekopalem go prawie calego, gadalem ze wszystkimi npc a nic w tym stylu nie slyszalem

Jak masz gadac bzdury i "nabijac posty" to dziekujemy...

kierki11
21-01-2006, 09:33
10:35 xxx: hi
10:36 Obi: Hello, hello, xxx! Please come in, look, and buy!
10:36 xxx: sell brass armor
10:36 Obi: Do you want to sell a brass armor for 150 gold?
10:36 xxx: no
10:36 Obi: Maybe next time.

Jak widac kiedys istnial lub nadal istnieje brass armor.
Osobiscie przeczytalem ta ksiazke o mintwallin.
Sadze, iz teleport z rooka moze cie przeteleportowac na maina w jakis nieznany zakatek Mintwallin.
Niech ktos z wyzszym lvl pogada z NpC'em w swiatyni o quescie moze mu cos wiecej powie...
POZDRO!

Gold Raven
21-01-2006, 10:50
Osobiscie przeczytalem ta ksiazke o mintwallin.
Sadze, iz teleport z rooka moze cie przeteleportowac na maina w jakis nieznany zakatek Mintwallin.

Jeżeli czytałeś książkę, która znajduje się w mino hell to tam jest napisane, że to jest teleport Z Mintwallin, a nie do Mintwallin.

Malzra
21-01-2006, 10:56
W skrócie:
1. Nie da się zdobyć spike sworda, który leży na wysepce.
2. Nie ma tunelu z maina na rook.
3. Nie istnieje coś takiego jak PACC za free.
4. MNÓSTWO BŁĘDÓW WSZELAKIEJ MAŚCI!

Yours, p.l

U mnie kolo z osiedla jakoś wykonał ten qest ze Spike Swordem bo mi pokazywał Spike Sworda na rooku, nie hciał powiedzieć jak ale coś tam było że muszą iść 2 osoby jedna czy obie mają w jakimś miejscu paść i wtedy w trupie będzie spike sowrd.. chodż sam nieiwem czy to prawda ale kolo mi pokazywał tego Spike Sworda.. (byłem u niego w chacie kolo wbił sie mi go pokazał)

Tethi
21-01-2006, 17:39
U mnie kolo z osiedla jakoś wykonał ten qest ze Spike Swordem bo mi pokazywał Spike Sworda na rooku, nie hciał powiedzieć jak ale coś tam było że muszą iść 2 osoby jedna czy obie mają w jakimś miejscu paść i wtedy w trupie będzie spike sowrd.. chodż sam nieiwem czy to prawda ale kolo mi pokazywał tego Spike Sworda.. (byłem u niego w chacie kolo wbił sie mi go pokazał)

jesli tak to chyba na mainie bo jezeli naprawde mowisz o rooku to cos krecisz

Fron :)
22-01-2006, 10:00
Ostatnio zaczełem grać druidem :D i jeden gościu 8 level wychodził ze mną z roka i mi pokazywał spike sword (nie wiemmoże kupił ale wątpie żeby przez 5 min ? ) Nick miał Gandalf Mały serw Arcania

Royal Koniu
22-01-2006, 10:06
~~ posion dagger istnieje , ale wylatuje on cholernie żadko ( jest szansa 1/100000 ze wyleci ze minotaura ale zawsze to cos :) )

~~ spike sword nie jest do zdobycia a to ze czasami znika z wysepki to szanowni Game Masterze sie bawią :)

~~ nieda sie zabić mino maga bo niemozna znaleść klucza do dzwi :) na najstarszym 1 serverze na Antice było wiele błędów i klucz był do zdobycia , jedna grupka rookslayerów zabiła mino maga ale to było tylko 1.

~~ Sciana za która chodzi sobie Ghul nie znika jak jest reset servera to totalna bzdura

~~ niema przejscia na Mainia z rooka bo to tak samo niemozliwe zeby pacc był za free :)

Kshaq
22-01-2006, 11:59
Dobra nikt z was nie mówi prawdy... Dlaczego?-Bo nikt nie ma 100%pewności, że dany quest nie istnieje itp., itd. Mogą to wiedzieć osoby, którym powiedział toCipsoft i GMowie. Nie piszcie, że nie da się zdobyć Spike Sworda, bo jeśli ktoś zdobędzie go na waszych oczach to będzie wtedy miło nie...Nie mówcie, że do Mino maga nie da się dostać, bo nigdy tam nie byliście... Nie mówcie kto zabił Mino maga, bo tego do końca nie wiadomo... Nie plotkujcie coraz bardziej na ten temat i nie zaśmiecajcie forum, ponieważ było już kilka tematów o tym co jest tu napisane i każdy kończył się tak samo... Jeśli chcecie się dowiedzieć czy da rade to zrobić, tam wejść itp. to sami próbujcie rozwiązań, a nie piszecie głupie posty, które zawsze kończą się tym czym się zaczeły (dla niekumatych niczym)

karcio 1212
23-01-2006, 10:02
o.O

jako exRookMastah xD chcialbym sie zapytac pana u gory skad ma takie informacje?

bo osobiscie grajac na rooku do 20 lvl przekopalem go prawie calego, gadalem ze wszystkimi npc a nic w tym stylu nie slyszalem

Jak masz gadac bzdury i "nabijac posty" to dziekujemy...

Ma się swoje informacje. Chyba nigdy na pacclandzie nie byłeś. U mnie klucz leżał sobie na jakimś biurku u Lee'Dee'a

Zito
01-02-2006, 04:20
< deleted >

Golempol
01-02-2006, 07:12
Znalazlem w necie kilka fotek zronione (tym programem do chaczenia mapy)
Nie są one moje, specjalnie wżuciłem na mojego photo bucketa...
Do Spike niema dojscia
http://i17.photobucket.com/albums/b64/Golempol/ss.jpg
U mino maga jest skrzynka 0.o (niequestowa chodzonc poruszal ją)
http://i17.photobucket.com/albums/b64/Golempol/3.jpg

Zito
01-02-2006, 11:34
< deleted >

Prima
02-02-2006, 02:24
Ghoul i Mino Mag
ponoć swego czasu było można do nich dojść, do Ghoula były drzwi, które zostały usunięte po którymś tam update. Osobiście wierzę w questa na dojście do Mino Maga.

Tunel na maina
coś takiego niby było, jednak było to efektem błędu z czasów testowania Tibi przez Cip'ów, jeszcze przed wypószczeniem tej gry w świat.... ponoć usunięto same wejścia do tunelu, a sam on istnie, jednak nie da się z niego kożystać.... a tak na zdrowy rozsądek, to Cip'y w życiu by nie dopóściły do tego, aby taki tunel istniał, jakby ktoś go odkrył to fama by się tak rozeszła, że moment byłby rook przez 100lvl zawalony..... niemożliwe

Poison Dagger
moim zdaniem do zdobycia, jedyne co potrzeba aby go mieć, to kupa cierpliwości i trochę mniej chęci zobaczenia go na trade

Free PACC
był jakiś bład na stronie Tibia.com, gdzie było można wykręcić Pacc za free... słyszałem inną opcję odnalezienia buga.... otóż osoba, która go zgłosiła dostała Dragon Scale Legs, jednak gdy kończyła z Tibią wrzuciła ją do wody.

Wszystko co napisałem wcześniej wyczytałem albo na tibia.pl, tibia.xx.pl, tibia.net etc.... sporo wiadomości wyłapałem na stronie Huted.....

A tak co do niektórych..... proponuję ruszyć trochę głową (chociaż może niekoniecznie, bo można się nieźle pośmiać), ale mimo wszystko.... jakby były Boots of water walking to by była możliwość dostania się na rooka, podobnie jak z pożal się Boże latającą miatła...OMG... Latająca miotła nie istnieje, bo wiedźma co ją sprzedawała odleciała do ciepłych krajów.... i nie musicie mnie przekonywać, że była.:baby:

Pozdrawiam

Sili
02-02-2006, 08:07
"Free Pacc" był kiedyś na 100%, bo byl bug z tym, ale odnośnie Ghoula i Minomaga ... Kiedyś był bug, że jak robiłeś znanego dzisiaj "teleporta", to nieprzenosiło Cie do świątyni, tylko kilka kratek obok. Był screen, gdzie kolesie zrobili tak teleport, że jeden z nich wbił do kogoś domku. Wg. mnie teoretycznie można było kiedyś wejść do komnaty minomaga i ghoula ;)

Kenicram
02-02-2006, 09:02
1. PACC za free kiedyś był, był to bug, ale gdy pewna kobieta powiedziała to CIP'om buga naprawili, a sama ona dostała Golden Boots. Obecnie Golden Boots maja tylko 2 osoby w swiecie Tibi. Ona i ktos jeszcze tez za znalezienie buga.
2. Kiedys znalazlem ksiazke ze klucz do drzwi do ktorych kazdy chce sie dostac jest ukryty i pilnowany przez wilkow. Nie wykluczam ze Sunrise zabuł Mino Maga i ma Brass Armora. Idzcie np do NPC Obi i powiedzcie: Hi, sell Brass Armor.
On wam powie czy chcesz sprzedac za 151 gp chyba ale moge sie mylic. Gdyby brass armor nie był dostepny na rooku to po co by mozna go sprzedac u NPC jak i tak nikt go nie ma.
3.Kiedys na Antice pomogł 34 rookslayer, dał mi chaina armora, legiona helmeta i carlin sworda, spytalem sie jakie eq ma on mi odpowiedział : Legion Helmet, Chain Armor, Studded Legs, Copper Shield, Poison Dagger, Bow and Arrows. Nie chciałem mu wierzyc ze ma Poisona Dagger'a, ale pokazał mi na trade i go faktycznie zdobył. Poison Dagger wypada z Mino niezwykle zadno byc moze na 1000 mino zabitych tylko 1 wylecie Poison Dagger. Wiec to nie jest mit tylko mozna go zdobyc normlanie.

Kenicram
02-02-2006, 09:05
1. PACC za free kiedyś był, był to bug, ale gdy pewna kobieta powiedziała to CIP'om buga naprawili, a sama ona dostała Golden Boots. Obecnie Golden Boots maja tylko 2 osoby w swiecie Tibi. Ona i ktos jeszcze tez za znalezienie buga.
2. Kiedys znalazlem ksiazke ze klucz do drzwi do ktorych kazdy chce sie dostac jest ukryty i pilnowany przez wilkow. Nie wykluczam ze Sunrise zabuł Mino Maga i ma Brass Armora. Idzcie np do NPC Obi i powiedzcie: Hi, sell Brass Armor.
On wam powie czy chcesz sprzedac za 151 gp chyba ale moge sie mylic. Gdyby brass armor nie był dostepny na rooku to po co by mozna go sprzedac u NPC jak i tak nikt go nie ma.
3.Kiedys na Antice pomogł 34 rookslayer, dał mi chaina armora, legiona helmeta i carlin sworda, spytalem sie jakie eq ma on mi odpowiedział : Legion Helmet, Chain Armor, Studded Legs, Copper Shield, Poison Dagger, Bow and Arrows. Nie chciałem mu wierzyc ze ma Poisona Dagger'a, ale pokazał mi na trade i go faktycznie zdobył. Poison Dagger wypada z Mino niezwykle zadno byc moze na 1000 mino zabitych tylko 1 wylecie Poison Dagger. Wiec to nie jest mit tylko mozna go zdobyc normlanie.

@edit:

był jakiś bład na stronie Tibia.com, gdzie było można wykręcić Pacc za free... słyszałem inną opcję odnalezienia buga.... otóż osoba, która go zgłosiła dostała Dragon Scale Legs, jednak gdy kończyła z Tibią wrzuciła ją do wody.

Ta osoba ktora dostala DSL ona kiedys znalazla innego buga, i wlasnie dostala DSL ale gdy konczyla gre w Tibie wyzucial ja do morza.

Kenicram
02-02-2006, 09:12
Free PACC

Tak tylko ze ta osoba dostala te DSL za inne znalezienie buga i było to na mainie, jak konczyla gre w Tibie wyzuciala je do morza.

Chodzą głoski że tą osobą ktora ma te golden boots za znaleznienie tego buga jest nasza polska rookslayerka ktora ma ~79 lvl ( nie pamietam nicku ani jaki ma lvl :) )
Tylko troche to dziwne żeby to ona była poniewaz 1 para botow golden boots lezy w domku na antice i ze posiadaczka tego domu jest kobieta wlasnie. A po co Golden Boots jej by było na rooku :)

Kenicram
02-02-2006, 09:13
O kur.... ale pomieszalem z tymi postami, jeszcze było w stanie spania. Lol sorki za te bezsenowne posty ktore sie powtarzaja tam kilka razy

Laleczka voodo
02-02-2006, 09:22
Kiedy tibia była baaardzo stara był pacc za free ;)
lol zdaje m isie ze to byl bug;p

ludzie czy wam sie chce dalej o tych mitach gadac juz z 10 tematow takich bylo omg-.-

Pan Klocek
02-02-2006, 13:56
@Kenicram
Co ty narobiles z tymi postami!!!! Wyglada jakbys mial rozdwojenie jazni!!! X(

Pytalem juz Ciebie o to i zapytam jeszcze raz: Skad wytrzasnales ta historyjke o kluczu w legowisku wilkow?? Gdzie znalazles ta ksiazke??
Przeczytalem wszystkie ksiazki z Rookgaardu, w zadnej z nich nie ma nic o kluczu. NIC.

Brass armor mozna sprzedac, ale po pierwsze nie u Obiego, po dugie za 150 gp
Zanim zaczniesz wygadywac glupoty SPRAWDZ, a nie zgrywasz wielkiego znawce.
Zapewniem Cie ze to nie Rookguardian de'Bove odkryla tego buga, a poza tym "nasza" rooksteyerka ma 72 lvl a nie 79.
A te golden booty, juz dawno zmienialy wlasciciela i to kilka razy (za gromne sumy pieniedzy).
Prosze was wszystkich, przestancie wypisywac glupoty X( To nie jest forum o noobach. To ze tematyka jest o rooku nie zwalnia was od podawania faktow!

A co do tego tunelu, to juz ktos to wczesniej napisal i zgadzam sie z nim. Tunelu nigdy nie bylo. Ta glupia legenda powstala wlasnie dzieki takim ludzia ktorzy uslysza cos od kolegi swojego kolegi. Po prostu ktos wspomnial o tunelu przez ktory mozna wyjsc z Rookgaard - wioski, miasteczka. Omijajac most. Ktos to podsluchal, ktos kto nie mial zbyt duzego pojecia o Tibi, dopowiedzial swoje i oto prosze mamy kolejny idiotyczny pomysl. To wlasnie WY tworzycie takie glupoty, wymadrzajac sie na tematy nie sprawdzajac uprzednio czy to co wgadujecie jest choc odrobine bliskie prawdy.

Wesoly Gucio
02-02-2006, 14:42
Kiedyś przczytałem posta napisengo przez Rookguardian de'Bove, w którym twierdzi, że istnieje możliwość powrotu na Rook nawet ze 150 levelem... Oczywiście nie upieram się przy żadnych tunelach, ale to daje do myślenia prawda? :p

Gold Raven
02-02-2006, 14:56
Ta glupia legenda powstala wlasnie dzieki takim ludzia ktorzy uslysza cos od kolegi swojego kolegi. Po prostu ktos wspomnial o tunelu przez ktory mozna wyjsc z Rookgaard - wioski, miasteczka. Omijajac most. Ktos to podsluchal, ktos kto nie mial zbyt duzego pojecia o Tibi, dopowiedzial swoje i oto prosze mamy kolejny idiotyczny pomysl.
Ta głupia legenda powstała dzięki temu, że ktoś (newbie) zobaczył przejście na quest z kataną i bał się tamtędy przejść, a jak już to zrobił to został zabity przez rotwormy. Legenda stara jak Tibia -.-

Jak dotąd wszyscy, od których słyszałem te brednie prowadzili mnie do przejścia na ten quest -.-

Pan Klocek
02-02-2006, 15:11
Kiedyś przczytałem posta napisengo przez Rookguardian de'Bove, w którym twierdzi, że istnieje możliwość powrotu na Rook nawet ze 150 levelem... Oczywiście nie upieram się przy żadnych tunelach, ale to daje do myślenia prawda? :p

Tak, jest to jak najbardziej mozliwe. Znalem kiedys kolesia ktory wrocil na rooka ale z 128 lvl. Jego imie to Ex cavator czy jakos tak, gral na danubi. W ciagu jednego dnia zostal zhakowany i zrookowany. I tak oto 128 lvl wrocil na rook. Sadze ze w ten sposob moze wrocic i 200 lvl 8o

Kaczomir1
02-02-2006, 17:56
Mam rookmastera na 13 lvl (xD)!no i tak:
1: ghoul- wejscie do ghoula moze istniec.... tylko ze pewnie trzeba przekopac cos kilofem niewiadomo gdzie...
2: mino mag- wejscie kiedys istnialo.... Ale podobno je usunieto (bo z eq ktory wypada z m maga by na rooku sie zabijalo wszystko...) Mysle ze klucz ukryty jest gdzies na m hell... tak samo jak na bear room trzeba pewnie odkopac dziure we wlasciwym miejscu..
3: spike sword- jest prawdopodobnie dla ozdoby i zeby ktos chcial zostac na rooku.... Teleporty do niego to bajka bo jesli ktos by tam sie przeteleportowal to jakby potem wrocil?? Sunrise ma go bo ma 90 lvl na rooku.... ( ma tez podobno brass arma i dwarven shielda...)
4: boots of waterwalking- istnieja!!! Podobno jakis koles na anni wybral prezent a w nim byly BOWW. Podobno znikaja po kilku krokach na wodzie xD

Aqua
02-02-2006, 18:04
3: spike sword- jest prawdopodobnie dla ozdoby i zeby ktos chcial zostac na rooku.... Teleporty do niego to bajka bo jesli ktos by tam sie przeteleportowal to jakby potem wrocil?? Sunrise ma go bo ma 90 lvl na rooku.... ( ma tez podobno brass arma i dwarven shielda...)

Cipsoft nie daje itemów za osiągnięcie jakiegoś lvlu.
Rary można dostać za wykrycie jakiegoś poważnego błedu w tibi:p

Pan Klocek
02-02-2006, 18:07
@Kaczomir1
A podobno Sunrise to tylko NPC to taki skrypt podobno, podobno jak powiesz do Obiego iddqd idkfa to dostaniesz plazma gun i niesmiertenosc, a podobno ze jak wypijesz 100 flaskow wody z morza kolo spiked sworda to morze wyschnie i bedziesz mo0gl przejsc po miecz bo podobno to tylko iluzja miecza.....
czlowieku daj podobno spokuj. FAKTY FAKTY!!!
I czytaj co inni przed toba napisali, bo takich podobno tekstow mamy tu na peczki.

Wesoly Gucio
03-02-2006, 02:13
No i się Klocek zirytował... X(

Asthan
03-02-2006, 07:22
3: spike sword- jest prawdopodobnie dla ozdoby i zeby ktos chcial zostac na rooku....

Cipsoft chce zeby ludzie jak najszybciej roka opuszczali a nie na nim zostawali...

4: boots of waterwalking- istnieja!!! Podobno jakis koles na anni wybral prezent a w nim byly BOWW. Podobno znikaja po kilku krokach na wodzie xD

W anihilatorze w prezencie jest tylko jeden przedmiot i niejest losowy a wiec to co napisales jest nieprawda

Dragmax
03-02-2006, 07:41
Ludzie mam do powiedzeniea pare istotnych rzeczy:

1.Po co zostawać na rooku jak na mainie tych itemów to sie sypie z nieba.Np. Katana to tam w depo podłoga jest nimi usiana.
2.Jak by dedli człowieka z np.Brass Armorem i nie zdązy wrócić. Zwłoki zgniją i Super Item przepadnie.
3.I ostatnie to to że Ghul , Mino Mage i Spike Sword są na rooku po to żeby zachęcać do spadania na maina.

Więc nie rozkopujcie całego rooka kilofem w poszukiwaniu tajnego tunela do Spike Sworda tylko idźcie na maina!:]

(\_/)
(O.o)
(> <) To jest króliczek. Skopiuj go do twojego podpisu aby pomóc mu zawładnąć nad światem! (a czemu nie...)

Dark Alphadron
03-02-2006, 09:22
@up
Zostaje się na rooku z kilku prostych powodów:
1: Żeby poodkrywać tajemnice
2: Bo ma się dość maina, PK itp.
3: W przerwie od maina
4: Na przekór takim jak ty
Co do dedania: na mainie jak kupisz crown armora, zabije cię pk i zlootuje go to już nic?
A dlaczego mamy spadać na maina? Bo nam tak każesz? To ja mówię NIE! Będę siedział na rooku jak długo mi się będzie podobało.
I po cholerę ten królik w poście?
@topic
Nie ma tunelu z maina na rooka.
Wejście do spike sworda było, ale prawdopodobnie je zamknęli.
Tak samo MinoMag. Ale warto poszukać żeby potwierdzić/obalić mit.

Cor Tibiarz
03-02-2006, 09:28
Moim zdaniem cipsoft moglby cos z tymi mitami zrobic... bo to jest po prostu glupie jak oni robia jakas glupote inni sie tym interesuja a i tak nie da sie np. wejsc do ghoula. Cipy powinni zrobic jakies legendarne przedmioty na przyklad albo jakas legende, ze jakis ziom uwiezil mino maga w tej krypcie na mino hellu, i uciekal kiedy jeszcze jaskinia grobowa polaczona byla z mino hellem. i przez przypadek wpadl do jakiegos grobowca z ktorego nie bylo wyjscia. i rozlozyl sie i powstal ghoul. Mozna by np. zbierac jakies legendarne itemy, jakies pierwscienie lub kamienie po calm rooku i jakby mialo sie wszystkie to mozna bylo uwolnic ghoula, zabic go i wziac klucz do mino maga. Moglboby byc tak ze wypadna z niego tylko kasa i zlote rekawiczki. Ubieramy zlote rekawiczki i pociagamy za dzwignie uaktywnia sie teleport, który teleportuje nas do spike sworda. Klikamy na niego no i you found spike sword ;) potem wkladamy go w reke (nie do backpacka) i wchodzimy w ognie by zginac (oby nie stracici ow mieczyka :P). I pojawiamy sie w swiatyni, level downgraded ale za to w naszej dloni poblyskuje srebrny spike sword...

wizu
03-02-2006, 14:10
Słuchajcie a ja mam inny pomysł. Tylko nie wiem czy da się go wykonać. Tak tylko pisze co mi przyszło do głowy. A mianowicie:
tam na tej tabliczce do spike sworda pisze że tylko pokorny czy jakos tak moze miec spike sworda. moze jakby jakis 1 lvl bez eq tam doszedl to moze by dostal jaakos tak. Ale nie wiem czy mzna dojsc tam 1lvl. Heh probowalem bez eq moim nie 1lvl ale sie nie udalo.... nie wiem moze uznacie że to głupie, ale to tylko mój pomysł...

NooB from LW
04-02-2006, 23:22
Mam rookmastera na 13 lvl (xD)!no i tak:
1: ghoul- wejscie do ghoula moze istniec.... tylko ze pewnie trzeba przekopac cos kilofem niewiadomo gdzie...
2: mino mag- wejscie kiedys istnialo.... Ale podobno je usunieto (bo z eq ktory wypada z m maga by na rooku sie zabijalo wszystko...) Mysle ze klucz ukryty jest gdzies na m hell... tak samo jak na bear room trzeba pewnie odkopac dziure we wlasciwym miejscu..

1.Głowe ci trzeba rozkopać kilofem i zobaczyć czy coś tam masz.

2.Tak tak a krowa to piekny ptak

3.Chyba jedyna zecz z jaką sie zgadzam z tobą procz eq sunrise

4. A świstak siedzi i zawija je w te sreberka

Vantage
04-02-2006, 23:50
Ja mam jeszcze inny pomysł ( :) ), który w najbliższym czasie sprawdzę. Otóż tak: można wykożystać zasadę teleportu. Może gdyby stanąć pod drzwiami do MM, i zagrodzić się tak pięknie ludźmi (ale ludźmi, nie skrzyniami, bo na skrzynie sie da normalnie wlogować) i się wylogować. Po naszym wylogowaniu ekipa się ustawia tak, aby nie dać nam nawet 1 kratki na wlogowanie się w pokoju (wystarczy że nie będzie miejsca w promieniu 2, no może 3 kratek). I może po wlogowaniu "kopło" by nas o tą kratke do przodu? (Tak, tylko 1 kratkę, to wystarczy żeby ominąć drzwi, a przypominam, żeby TP działało potrzeba mieć zaludnione 2 kratki. Po za tym to są drzwi i co jak co ale drzwi się otwierają, czy jest klucz, czy tego klucza nie ma i nie mają tendencji jak ściana, że jest stała i koniec).

$Vego$
05-02-2006, 10:53
Słuchajcie a ja mam inny pomysł. Tylko nie wiem czy da się go wykonać. Tak tylko pisze co mi przyszło do głowy. A mianowicie:
tam na tej tabliczce do spike sworda pisze że tylko ubogi czy jakos tak moze miec spike sworda. moze jakby jakis 1 lvl bez eq tam doszedl to moze by dostal jaakos tak. Ale nie wiem czy mzna dojsc tam 1lvl. Heh probowalem bez eq moim nie 1lvl ale sie nie udalo.... nie wiem moze uznacie że to głupie, ale to tylko mój pomysł...

Pomysł wykonalny bo istnieje tunel wyjścia z miasta bez posiadania 2 lvl. Tylko musiałbyś wziąść ze sobą kumpli, którzy pokonaliby za ciebie potwory, a następnie chronili by cię przez resztę drogi. Tylko nie wiadomo czy by to zadziałało na wszelki wypadek wywal z siebie wszystkie itemy co do jednego, no i myśle ze dopiero wtedy byłbyś ubogi.

wizu
05-02-2006, 11:30
No właśnie to samo miałem na myśli... jak wejdzie kumpel to spróbuje.

Deredra
05-02-2006, 15:19
Hehe, a ja znalazłem fotkę jak gośc startuje na rooka z Thais :D

Oczywiście fake, ale fajny i pomysłowy :)

Foto na stronce, nie chce dać się zapisać ;(
http://www.republika.pl/asamb/0025.html

Der~~

wizu
05-02-2006, 15:36
yyy mała poprawka miało być pokorny a nie ubogi....

Ursu$$
05-02-2006, 16:43
nie mowcie ze cos nie jest do zdobycia.
mowicie jakbyscie nigdy nie grali w RPGi w tych gierkach na ogol wszystko da sie zdobyc
ostatnio ktos puscil mit ze golden helmet jest do zdobycia w ankh i dostal bana za QS czyli co? prawda...

zZzIoMal
05-02-2006, 16:50
nie mowcie ze cos nie jest do zdobycia.
mowicie jakbyscie nigdy nie grali w RPGi w tych gierkach na ogol wszystko da sie zdobyc
ostatnio ktos puscil mit ze golden helmet jest do zdobycia w ankh i dostal bana za QS czyli co? prawda...

1.Co do tego pieprzenia o grach RPG to masz rację wszystko jest możliwe.
2.Kto puścił ten mit i cyz ten temat zamkneli napisz może to będzie prawda z tym golden helmetem.8o

Byczek Of death
05-02-2006, 18:00
Jedno ci powiem Vantage:ok, moz i sie da wykonać, ale jak wrócisz ??

$Vego$
05-02-2006, 18:08
yyy mała poprawka miało być pokorny a nie ubogi....

Hmm to może spróbuj nie walczyć ani razu odczas gry i pokornie przyjmuj ciosy uciekając przed wrogami.

wizu
06-02-2006, 12:16
hmmm pewnie nie... a może by tak pokornie dednąć?? A może dednąć tak z rąk tego minotaura ze skały tylko za bardzo nie weim jak do niego wejść.

$Vego$
06-02-2006, 19:09
hmmm pewnie nie... a może by tak pokornie dednąć?? A może dednąć tak z rąk tego minotaura ze skały tylko za bardzo nie weim jak do niego wejść.

Potrzeba załatwić sobie jakieś 6 skrzynek w Mino Hell jest ich dużo, ale nie jestem pewien czy minotaur na skale ma coś wspólnego ze "Spajk'iem". Chociaż gdyby tak głębiej pomyśleć to nie wydaje mi się że teleportuje cię do miecza głupio to by wygladało idziesz, a tu nagle...

- Gdzie ja (cenzura) jestem. O miecz.

Bardziej prawidłowo wygladało by tak, że po śmierciu teleportujesz się do platformy ze SoF'em.

ari2423
06-02-2006, 20:24
a sprawdzal ktos czy da sie zrobic teleport na wyspe ( chyba kazdy wie o co chodzi) bo moze ja teraz sprawdze i podam rezultaty:baby:

heh nieda sie ;/ teleportowalo mnie do swiatynii szkoda ;(

wizu
07-02-2006, 10:02
minotaura na sklae zabiłem chyba z 10 razy ale nic... jest silniejszy od innych minotaurów i daje lepsze rzczy niestety nic nadzwyczajnego. Raz mi nawet zostawil 1gp lol.

Lord Patrious
07-02-2006, 10:34
Witam jestem nowy na forum!!
co do tematu
[b]1.Zrozumncie to że buty dzięki, którym można chodzić po wodzie nie istnieją. (pomyśl sobie że 100 lvl z maina na rooku rozdaje darmowe p sety) to była wypowiedź Athaniel
nawet jeśli ktoś ma Boots of waterwalking to nic to nie ma. Wiecie, że wokoło wysp jest tylko troche kratek wody a potem czarne niewypełnione pola? Tak też jest na wielu expowiskach więc nawet jeśli ktoś ma te buty to nie przejdzie np z free accem na Edron albo z Thais na Rooka. Poprostu gdyby te wszystkie pola były wypełnione tibia by ważyła..
A Cipsoftr wysofywuje stare quest ponieważ nie ma miejscia na nowe expowiska.

2. Ghoul i Minotaur Mage nie są NPC. Jak to sprawdzić ?? Są 2 sposoby. Pierwszy - powiedz do Ghoula/Minotaur Mage'a proste "Hello" (lub Hi, Greetings) - na 100% żaden z nich nieodpowie. Drugi sposób - wybij wszystkie potworki w okolicy i stań sobie - co jakiś czas będziesz widział, że pojawia Ci się ikonka walki (Battle icon) - to są normalne potworki.
No własie ale oby 2 istnieją:)
a co do minosa na skale- idzie do niego wejść i nawet go zabić tylko uważajcie, żeby wam żaden noobek nie podwalił boxow ;)

Kiedyś ghoul był dostępny, pamiętają go najstarsi tibijszycy w tym ja:)
Było do niego dojscie i był quest, tylko nie trzeba go było walić z"fista" bo jaka potrzeba??
Jest na roku spike sword, b arm itp bo ma to SUNRISE (90lvl on rook) a napewno nie dostał tego od cipów bo oni nie pochwalają rookslayerow.
Zabił on mino maga, ghoula itp. Nie wierzysz spytaj sie go :)
ostatnio na tibia.org.pl były ssy kolesia co niby "zrobił quest emperatora Kruzaka" dużo ludzi się nabrało ale wkońcu dowiedli, że to fake

Dyskusja o tych mitach się nie skończy- wręcz przeciwnie będzie narastać a nam nie pozostaje nic innego jak czekać i prubować rozwiązać tą tajemnicę:))
ale nie wymyślajcie jakichś głupotxD

//Pozdro\\

$Vego$
08-02-2006, 12:28
Ja również sprzątłem minota ze skały, ale nie jest on silniejszy od swoich pobratymców, ani nie daje żadnych fajnych przedmiotów (ja miałem 2gp i baga ze plate shield - śmieci ), ale nie o tym mowa zauważyliście pewnie że przy minocie jest ogień przy SoF'ie też. I tak se pomyślałem że ten ogień to teleport na wysepkę ze Spike Swordem, ale nie mogłem wejść w ten ogień, nawet mnie nie poparzył 8o . I zdaje mi się że przez ten ogień może przejść tylko "pokorny".

wizu
08-02-2006, 12:31
hmmm to jest jakiś trop trzeba nad tym pomyśleć. Ja niepróboałem na niego wchodzić ale spróbuje. Może akurat będe pokorny:) .Ale dobry pomysł.

$Vego$
08-02-2006, 16:30
Ok, udało mi się wyprowadzić pierwszolevelową postać z miasta ma dokładne zero w expierience. Teraz zastanawiam się czy zabić mino ze skały czy też pokornie dednąć.

PS : Sprawdzałem ogień u Blind Orca i na Północnej Wieży Trolli jednakże one również mnie nie ranią. Pisze Sorry, not possible jak próbuje w nie wejść.

Bunny
08-02-2006, 18:25