PDA

Pokaż pełną wersje : Obrażanie NPC

tk89
08-01-2006, 14:07
Jak wszyscy (no może prawie) wiemy za obrażenie NPC możemy zostać ukarani :p Slowa typu: (sorry ale musze tak to napisac) fuck, idiot itp. wywołują określoną reakcję. NA mainie najczęsciej jest to chyba ogien. Wlasnie- chyba. Czy sa NPC ktorzy ukaraja nas w inny sposob? I zdaje mi sie ze w zaleznosci od osoby dana "kara" trwa dluzej lub krocej. Na rooku Seymour po obrazeniu go gada cos w stylu: umyje ci usta mydlem czy cos takiego. Potem pisze cos w stylu "You still mutted" i zaczyna sie odliczanie. Co to znaczy te "still mutted" i w czym nam przeszkadza?

Grzehoo
08-01-2006, 14:18
Znaczy to, że nic nie możesz powiedzieć przez określoną ilość czasu.

Tomek Samuraj
08-01-2006, 14:51
jestem na roku wienc sprawdze co sie bedzie działo

edit@:
Powiedziałem Fuck You a on czyms wezmnie strzelil jak by trucizna ale na taki bardzo jasny bronzowy kolor i sie nic niedzialo

~Arthas~
08-01-2006, 15:00
jak bedzesz szybko cos pisal to takie cos ci wyskoczy
max 180 secund
a co do "kar" jak powiesz do krolowej "fuck" etc to zostaje ci 1hp 8o

Walekifa
08-01-2006, 15:04
@ UP

Albo do króla tibianusa,Ale żeby zagadać musisz powiedzieć "Hail king tibianus"

Jak powiesz do guarda w thais jakiegoś,to cię zapala na chyba 3 tury

tk89
08-01-2006, 15:11
Ale ja mam jeszcze takie pytanie- czy każdy zapala cię na tak smo długo? Bo raz mnie jakiś zapalił i paliło mnie naprawde baaaardzo dlugo. Dopiero jak wszedlem do miasta i ktos mnie walnal to przestalo 8o :baby:

Walekifa
08-01-2006, 15:31
Ale ja mam jeszcze takie pytanie- czy każdy zapala cię na tak smo długo? Bo raz mnie jakiś zapalił i paliło mnie naprawde baaaardzo dlugo. Dopiero jak wszedlem do miasta i ktos mnie walnal to przestalo 8o :baby:

Zależy kogo wyzwiesz

Bo król tibianus(a raczej jego strażnicy) odrazu odbierają do 1 hp z "jedno kratkowego explo " A Strażnicy Palą cię powolimale zabierają tylko 30 hp(podajrze)

benson beneq
08-01-2006, 16:22
no nieradzilbym obrazac krolowej na serwezre pvp jesli niema sie many ani zzarla przy sobie ani zadnej obstawy kumpli ni nic
pierwszy lepszy zakret i by sie po gebie dostalo od pierwszego lepszego lepszego ;] :evul:

Tomek Samuraj
08-01-2006, 16:45
kiedyś na świecie astera no-pvp bawiłem sie z tibianusem jego goryle walili mnie jak muwilem do krola fuck you mialem 1 hp i caly czas fuck you mowilem i caly czas 1 hp mialem

tk89
08-01-2006, 20:26
Czyli nie ma np. strzelania trucizna, energia itd?

Avager
08-01-2006, 20:30
jak bedzesz szybko cos pisal to takie cos ci wyskoczy
max 180 secund
a co do "kar" jak powiesz do krolowej "fuck" etc to zostaje ci 1hp 8o

Jak coś piszesz to lepiej dowiedz się czy to prawda -.-

Ja jakoś dostałem na ~520 sekund.

Topic:
Na rooku gostek niby strzela ci z mydła... nic to nie robi !
Na mainie zależy, są tacy którzy cię podbalą (mogą nawet zabić przez to), u królowej/króla stracisz all hp do 1 . I pare innych.

Sashion
08-01-2006, 20:35
w Venore jak do tych czerwonych puszek sie powie fuck to cie zapala na 10 tur i ci co ture zabiera 10hp = 100hp :) fajnie sie tak z noobow jaja robi biegniesz na red hp zapalony do dp i taki fajny tlumik za tobą leci :D

Vard Acal
08-01-2006, 20:43
jacy mądrzy ci nasi NPC :D a tak na serio to ja raz dostałem z energi na jakimś miasteczku gdzieś koło carlin bodajże to NorthPort (nie mylić z port hope !) sie nazywa :)

Dark Euzebioosz
08-01-2006, 22:28
A ja kiedy powiedziałem do jakiegoś NPC (niepamiętam jak sie nazywał) na Edron fuck you to ten wywalił UE - You are dead. Ja zginąłem bo miałem 15 level, a mojemu kumplowi zabrało 800, naszczęście na maxa miał o jakieś 150 więcej i przeżył:D

Khazar
08-01-2006, 23:34
A ja kiedy powiedziałem do jakiegoś NPC (niepamiętam jak sie nazywał) na Edron fuck you to ten wywalił UE - You are dead. Ja zginąłem bo miałem 15 level, a mojemu kumplowi zabrało 800, naszczęście na maxa miał o jakieś 150 więcej i przeżył:D

tia.... ja jeszcze spac nie ide, nie potrzebuja bajek na dobranoc.

NPC NIE MOZE ZABIC GRACZA, NA PEWNO NIE W JEDNYM STRZALE.

Vamerian
09-01-2006, 12:24
tia.... ja jeszcze spac nie ide, nie potrzebuja bajek na dobranoc.

NPC NIE MOZE ZABIC GRACZA, NA PEWNO NIE W JEDNYM STRZALE.

Specjalnie sprawdziłem :) Może zabić w jednym strzale jeśli mamy mniej niż 10hp.

tk89
09-01-2006, 15:03
To to by było wszystko chyba co chciałem wiedzieć... Dzięki za wypowiedzi.

Khazar
09-01-2006, 15:34
Specjalnie sprawdziłem :) Może zabić w jednym strzale jeśli mamy mniej niż 10hp.

no dobra, ale jednak watpie zeby ten koles co o tym pisal mial mniej niz 10 hp. chociaz... kto wie :)

tylko ze miales pewnie killed by fire a nie przez NPC'a. chdzoilo mi o to ze nie mozna zginac od NPCa tracac np 200 hp.

Vamerian
09-01-2006, 18:13
Tak, pisało killed by fire ;) A gościu pare postów wyżej napisał, że jego kolega dostał 800 punktów obrażeń, o ile mi się wydaje max obrażenia od zwykłego npc mogą wynosić 150hp (chyba, że król/królowa których strażnicy potrafią zadać ~1000hp - zależy od tego ile masz punktów życia). Czyli musiało mu się przyśnić, króla/królową wykluczamy bo zostało mu podobno 150hp.

Khazar
09-01-2006, 18:37
Tak, pisało killed by fire ;) A gościu pare postów wyżej napisał, że jego kolega dostał 800 punktów obrażeń, o ile mi się wydaje max obrażenia od zwykłego npc mogą wynosić 150hp (chyba, że król/królowa których strażnicy potrafią zadać ~1000hp - zależy od tego ile masz punktów życia). Czyli musiało mu się przyśnić, króla/królową wykluczamy bo zostało mu podobno 150hp.

dokladnie. bo w tych obrazeniach od NPC to albo to jest n-1, gdzie n to liczba Twoich HP, a atakujacy to straznik jakiegos monarchy, albo 150 od zywiolow. innych opcji nie widze:D

Dark Euzebioosz
09-01-2006, 23:05
Co wy gadacie?!?! X(
Pewnie Pacca nie macie i nawet nie wiecie gdzie jest Edron !!
Podejdźcie do strażnika to zobaczycie co będzie :evul:

SQsek
09-01-2006, 23:22

Jakąś nie wierzę, gdyby walił UE to już by ludzie innych ludzi nabierali (Chodz pokażę ci coś, Hi, fuck i loot twój :o ). Co do kar to to co mówili poprzednicy, oraz czytałem gdzieś, że jest na pustyni npc który podpala ogniem niegasnącym, ale to informacje niepotwierdzone.

tk89
10-01-2006, 12:53
Jakąś nie wierzę, gdyby walił UE to już by ludzie innych ludzi nabierali (Chodz pokażę ci coś, Hi, fuck i loot twój :o ). Co do kar to to co mówili poprzednicy, oraz czytałem gdzieś, że jest na pustyni npc który podpala ogniem niegasnącym, ale to informacje niepotwierdzone.

Właśnie od tego z pustyni zebrałem. Ta pustynia jest koło Venore. Kolo jest w podziemiach. Ale ten ogień w końcu zgasł. Jak dostałem hita od jakiegos palka?? O co w tym chodzi. ten NPC chce kupic jakis klucz chyba.

TheThunder
10-01-2006, 13:05
Co wy gadacie?!?! X(
Pewnie Pacca nie macie i nawet nie wiecie gdzie jest Edron !!
Podejdźcie do strażnika to zobaczycie co będzie :evul:

!! NOM POPIERAM !!

a tak na serio - jest to NIEmozliwe ...
i jakos nie wierze zebys pacca mial :|

iskra
10-01-2006, 20:47
To jest oczywiste! Kazdy to powinien wiedziec jesli zna angielski przeciesz CipSoft nie pozwoli obrazac straznikow :p

benson beneq
11-01-2006, 17:12
ja dzisiaj widzialem kolesia
ktory mial tylko 3 hp
i potszedl do jednego straznika w carlin i go obrazil
a ten podpalil go i jak wiadomo jednorazowo zabiera po 10 hp
i on mial 3 i zginal
a taka kolejka zanim szla
ale napewno niebyl glupi i zostawil swoje eq w depo

Czarny Vicher
15-01-2006, 08:49
Hehehe czytam te wszystkie posty i jakoś wydaje mi się że mało wiecie o tych wyzwiskach do NPC ... Więc już mówie bo w sumie już widziałem w dużo miejsach jak to sie wszystko odbywa ale nie zdradza się takich tajemnic bo szkoda noobów ale mam nadzieje że nooby żadko odwiedzają forum więc napisze :] :] :] :] ... Do strażnika mówiac fuck dostajemy zaledwie kilka razy ogniem więc to nawet się nie ma czego bać (ale jeśli mamy gdzies 25hp to naprawde można zginąć) ... Ja uwazam że najlepsze jest tzw. darmowe leczenie ;) wchodzimy do szeryfa (ja to znam w THais) i mówimy : hi , FAG HEAL , i dostajemy ogniem jakieś 10 run :] jesli mamy mało zycia to po prostu umieramy ... Wchodzac do króla można powiedzieć hi , Fag items i wtedy dostajemy jednorazowo do 1 hp ale nie da sie zginąć :] no to jakby na TYLE ..... Próbojcie i piszcie wasze odczucia ;]

Dark Sven
15-01-2006, 09:00
Ja pamiętam historie z tym związaną.Otóz gdy byłem mojim pierwszym charem na mainie jakis kolo się mnie spytał czy chce zarobic(bez skojarzeń-.-)odpowiedziałem ze tak.No to idziemy do królowej on coś tam pisze i rzuca kase.Myslałem że mu dała więc 0.0.Ale on napisał hi więc go olała.Ja napisałem hail... i ass :D a tam z góry 9lvl mnie dobija.Było ich 2 .10 i 9 a ja byłem 15 z Lmmami (big noob) i sie na nich rzuciłem spamując do 25lvl frienda.Ja tam w nich wale i laggg.(big lol) Ubili mnie poraz 2 .A kolega ubił ich.Ale byłem happy ze mieli deda.(BIG NOOB)