zaloguj się

Pokaż pełną wersje : "Zwalczajmy" Tibia Black Ice !!

Stron : [1] 2 3

Nyksus
08-01-2006, 19:45
Siema

Ostatnio zauważyłem że wiele osób używa programu " Tibia Black Ice ". W tym mój nieszczęsny brat. Nie nawidzę tego gdyż CipSoft stworzył Tibię by grać samemu a nie żeby grał "bot". Rycerze zostawiają tego bota na noc a on im automatycznie treni skille. Magom i Druidom treni magic lvl i robi runki. Palladynom także treni. Wkurzające, bo jedni uczciwi gracze męczą się by wbić skille załóżmy 80/80 a tu przyjdzie jakiś kolo co kilka razy na noc zostawi bota i wytreni take skille bez problemu. Nie wiem czy da się to jakoś zwalczać te Tibia Black Ice. Może wmawiajmy wszystkim że to syf i keylogger? Sam nie wiem co możemy zrobić przeciwko temu.

A wy co na to?

Khazar
08-01-2006, 19:50
Siema

Ostatnio zauważyłem że wiele osób używa programu " Tibia Black Ice ". W tym mój nieszczęsny brat. Nie nawidzę tego gdyż CipSoft stworzył Tibię by grać samemu a nie żeby grał "bot". Rycerze zostawiają tego bota na noc a on im automatycznie treni skille. Magom i Druidom treni magic lvl i robi runki. Palladynom także treni. Wkurzające, bo jedni uczciwi gracze męczą się by wbić skille załóżmy 80/80 a tu przyjdzie jakiś kolo co kilka razy na noc zostawi bota i wytreni take skille bez problemu. Nie wiem czy da się to jakoś zwalczać te Tibia Black Ice. Może wmawiajmy wszystkim że to syf i keylogger? Sam nie wiem co możemy zrobić przeciwko temu.

A wy co na to?

z keyloggerem to nie bedzie zadne wmawianie, tylko w 99% prawda. przeciez czlowiek potrafiacy napisac taki program napewno potrafi umiescic w nim wirusa tak, by te prostsze i starsze antyviry go nie wykryly. najbardziej to nad tym powinienes ubolewac Ty, chyba ze masz oddzielnego kompa tylko dla siebie, gdyz zagrozone jest nie tylko jego ale i Twoje konto - jak mniemam, uczciwego gracza.

Anteks
08-01-2006, 20:00
Uspokuj sie chłopie..
Przecież macro zawsze było, jest i będzie..
Jak narkotyki..
pozdrów brata używającego TBI :P

Lord'Nesteloo
08-01-2006, 20:04
Spleen to moj rl kolega....On stworzyl tbi
Nie sadze zeby hakowal ludzi...nie jest taki !!
Recze 100% za niego ;-)

B4k4
08-01-2006, 20:13
z keyloggerem to nie bedzie zadne wmawianie, tylko w 99% prawda. przeciez czlowiek potrafiacy napisac taki program napewno potrafi umiescic w nim wirusa tak, by te prostsze i starsze antyviry go nie wykryly. najbardziej to nad tym powinienes ubolewac Ty, chyba ze masz oddzielnego kompa tylko dla siebie, gdyz zagrozone jest nie tylko jego ale i Twoje konto - jak mniemam, uczciwego gracza.
To znaczy, ze jesli potrafie poslugiwac sie bronia palna to jestem morderca?

Khazar
08-01-2006, 20:24

Twoje przeniesienie tej sytuacji do swiata realnego jest troche zbyt brutalne i nie do konca trafne. jezeli juz uzywasz tego przykladu to powinno to brzmiec raczej "jezeli kradniesz z uzyciem broni palnej to czy jestes gotowy jej uzyc" chociaz to tez jest dalekie od poprawnego przeniesienia tego na swiat realny. moze poprostu lepiej tego nie robic, bo jednak sa to 2 rozne rzeczy. bronia palna zabijasz ludzi, popelniasz czyn "dzieki" ktoremu mozesz stracic wolnosc nawet do konca swojego zycia. lepiej takich porownan miedzy Tibia a rl nie robic.

Vard Acal
08-01-2006, 20:46
też mam kolege używającego TBI ale sami tu nic nie zdziałamy moim zdaniem powinien się tym poważnie zająć CIPSOFT, wiem że potrafią ;)

Nyksus
09-01-2006, 08:01
@ Vard Acal

Powiedz mi jak CipSoft może to zwalczać ? Przecież nie będzie każdemu testował kompa a w Tibii tego nie wykryjesz -.-

jastr
09-01-2006, 08:23
oczywiście dodanie do programu takiego jak (TBI) kilku linijek kodu odpowiedzialnych za dodanie nowej zmiennej typu string która zapisywałaby accnumber i password następnie wysłała te dane do serwera w postaci małego pliku lub po prostu dane to dla człowieka który stworzył TBI kaszka z mleczkiem:) Ktoś tu mówi że go zna i że wie że on jest uczciwy hehe dobre więc twierdzisz że ktoś siedzi kilkadziesiąt godzin rozgryzając klienta + kombinuje jak by ułożyć program robi to wszystko zupełnie za darmo następnie dzieli się ze wszystkimi graczami bo ma "dobre serce"(nie twierdzę że tak nie jest:))ale musisz przyznać że bardziej prawdopodobna jest 2 wersja (w programie jest te kilka linijek kodu a właściciel nie używa accontnumber i hasła odrazu tylko po miesiącu 2 i już się nie skapujesz czemu byłeś haknięty pomyślisz jakiś haker:))Zastanówcie się więc 2 razy zanim użyjecie jakiejś "pomocy " w tibi (no chyba że sami napiszecie tą pomoc:))

Nyksus
09-01-2006, 08:48
Nom prawda. Ale słuchaj, Jastr. Jeśli mój brat grając na moim koncie i używając TBI może być haknięty. Bo wiesz nie chce żeby moja postać była haknieta ;(

jastr
09-01-2006, 09:06
To zależy od kodu :) jeżeli gościu nie chce ażyby anty wir wykrył działalność jego "kodu" to wtedy jesteś bezpieczny (o ile nie zaczniesz kożystać z TBI) o ile wiem TBI trzeba uruchomić przed Tibią więc wtedy dopiero program może rejestrować co jest wpisywane na klawiaturze :) Pamiętaj ja nie wiem czy w TBI jest keyloger (nawet nie mam TBI) nie widziałem również kodu źródłowego TBI więc niewiele ci pomogę. Wszystko co tutaj piszę to zwykłe przypuszczenia ale wiadomo lepiej chuchać na zimne. Czasami lepiej samemu coś osiągnąć (nawet skile czy mlvl) wtedy jest większa satysfakcja a programy pokroju TBI nie tylko są potencjalnym zagrożeniem ale również odbierają część tej satysfakcji:) Więc lets play :)

Shinjix
09-01-2006, 10:35
Może wmawiajmy wszystkim że to syf i keylogger? Sam nie wiem co możemy zrobić przeciwko temu.

Wmawiamy. I tylko to możemy zrobić. (chociaż mozna jeszcze raportować w tibii).

Złe porównanie. Gracz, który w tibii osiągnął wiele dzięki pomocy TBI do zdobycia levela, skilli itp. jest jak wysoko postawiony urzędnik/szef jakiejś firmy, który doszedł do swojego stanowiska z pomocą mafii, łapówek, mocnych "pleców", itd.
Jak już ktoś mówił - jeden uczciwie zdobędzie level 100 w rok, drugi w pół roku używając TBI, mc i innych tego typu rzeczy. Czyj level będzie "lepszy" ? (dla mnie ten pierwszy). Pozatym skoro ktoś nie potrafi sobie poradzić z wymogami gry to niech lepiej nie gra.

Uspokuj sie chłopie..
Jak narkotyki..
I jak narkotyki - macro zawsze będzie objawem słabości.

też mam kolege używającego TBI ale sami tu nic nie zdziałamy moim zdaniem powinien się tym poważnie zająć CIPSOFT, wiem że potrafią
Z takim myśleniem daleko nie zajdziesz. Kto powiedział, że jesteśmy sami? Do końca nigdy nie zwalczymy macro, mc itp. ale raportując w tibii, upominając kolegów, dając innym przykład, że uczciwa gra jest lepsza i daje więcej zabawy przyczyniamy się do zmniejszenia populacji "cziterów".

Nom prawda. Ale słuchaj, Jastr. Jeśli mój brat grając na moim koncie i używając TBI może być haknięty. Bo wiesz nie chce żeby moja postać była haknieta
Sprawa prosta - oczyść komputer, ściągnij odpowiedni program i zablokuj wszystkie strony z nazwą "tibia". Brat nie będzie miał skąd ściągnąć macra.
Druga mozliwość - kup sobie swój dysk, ewentualnie swój komputer.

To zależy od kodu jeżeli gościu nie chce ażyby anty wir wykrył działalność jego "kodu" to wtedy jesteś bezpieczny
Wierz mi - jeżeli gość zrobi program z keyloggerem lub wirusem tak, żeby nie został wykryty na dobrze zabezpieczonym komputerze to znaczy, że mamy nowego programiste-geniusza w naszym kraju.

Co do mojego stosunku do macro - sam kiedyś używałem i stwierdzam, że jest głupie, bo odbiera bardzo dużo przyjemnoiści z gry. Dla mnie nie jest zabawą ustawić macro i "niech macro gra za mnie". Będe wtedy miał super postać z extra skillami. I co z tego? Jaka będzie w tym zabawa? Dla mnie zabawą jest dojście do czegoś samemu. Poza tym ryzyko hacka i bana za macro... Macro jest złe.

Używanie macro to jak rybak, który idzie na ryby, po drodze znajduje sklep, kupuje ryby, po czym od razu wraca do domu. Łowienie ryb ma być zabawą, dawać satysfakcję (ten kto nie jest rybakiem nie zrozumie tego). Tak samo w tibii - gra ma dawac satysfakcję, a jaką satysfakcję będę miał, gdy wszystko zrobi za mnie MACRO??

Elun
09-01-2006, 10:42
nie wiem, czy w tbi jest keylogger, ale przyznam sie, ze sama kiedys go uzywalam. Po jakis 3 miesiacach: hack. Gram sobie normalnie, nagle mnie wylogowalo i nie moglam zalogowac sie przez godzine, bo mnie nie chcialo polaczyc z serwerem. Postac stracila wszystko, cale szczescie nie zostala zabijana ani nie miala red skulla. Ale i tak gram juz nowa. Mi sie wydaje ze to bylo przez tbi, ale nie moge byc 100% pewna. Nic poza nia nie uzywalam.

Nyksus
09-01-2006, 10:43
[QUOTE=Shinjix]
Sprawa prosta - oczyść komputer, ściągnij odpowiedni program i zablokuj wszystkie strony z nazwą "tibia". Brat nie będzie miał skąd ściągnąć macra.
Druga mozliwość - kup sobie swój dysk, ewentualnie swój komputer[QUOTE]

Mam oczyścic komputer, ok oczyściłem. Tnz przeskanowałem. Ale jeśli zablokuje wszystkie strony z nazwą Tibia to nie będe mógł przychodzić na www.tibia.pl prawda? Dlatego nie robię tego.

Co do drugiej możliwości :

Nowy dysk to jako tako, ale ni mam tyle kasy żeby na Tibie tylko na Tibie kupić komputer ;/

Phoelerius
09-01-2006, 11:37
Ci co uzywali TBI i tak beda uzywac, i my na to nic nie poradzimy.
Ostatnio Xadam sie wzial za nich i pare osob juz zbanowal. :)
Niektorzy sie poprostu nie umnia bawic i my na to nic nie poradzimy.
Po co tak naprawde uzywac lighthacka(i itp) ktory psuje klimat gry? Tym bardziej ze teraz po update mana sie regeneruje 4 razy szybciej, a koszt wielu zaklec spontanicznych nie wzrosl. Spokojnie mozna knightem expic na utevo gran lux.

Nyksus
09-01-2006, 12:41
No tak... ale jak może zwykła Tibia cię shakować, Elun ?

Solero
09-01-2006, 14:28
Siema

A wy co na to?
Ten człowiek już mne dobija ushushsuush od tego masz GMów a to że ich często nie ma to nie ma na to jak narazie rady pozostaje zabijać afkerów i raportować ( nyksus dla Ciebie specjalnie napisze - ctrl + r !111 )

Zummer
09-01-2006, 14:51
Są ludzie i parapety...
Z tego co wiem nie działa on na zasadzie cavebota (automatycznego expienia).
Trenić skille on może, ale już automatyczne uhanie zawodzi (z tego co słyszałem). Właśnie dlatego CipSoft zrobił soul pointsy i łamanie spir, żeby takie boty były coraz mniej przydatne (wkońcu śpimy około 8 godzin, a soul pointsów tylko 100, więc raczej tak dużo to on tych runek nie zrobi.)

Bersek
09-01-2006, 15:57
Mi to tam wcale nie przeszkadza bo nigdy nie trafiłem na Keyloggera i nie trafie nigdy...Apropo Brata mój lubi odwiedzać stronki typu www.freepacc/keylogger/hackmeplax***** i jego stały text "tam nic nie ma mój kolega tam wchodzi i nie miał hacka" XD B)

B4k4
09-01-2006, 16:06
Złe porównanie. Gracz, który w tibii osiągnął wiele dzięki pomocy TBI do zdobycia levela, skilli itp. jest jak wysoko postawiony urzędnik/szef jakiejś firmy, który doszedł do swojego stanowiska z pomocą mafii, łapówek, mocnych "pleców", itd.
Jak już ktoś mówił - jeden uczciwie zdobędzie level 100 w rok, drugi w pół roku używając TBI, mc i innych tego typu rzeczy. Czyj level będzie "lepszy" ? (dla mnie ten pierwszy). Pozatym skoro ktoś nie potrafi sobie poradzić z wymogami gry to niech lepiej nie gra.
Nie zrozumiales.

z keyloggerem to nie bedzie zadne wmawianie, tylko w 99% prawda. przeciez czlowiek potrafiacy napisac taki program napewno potrafi umiescic w nim wirusa tak, by te prostsze i starsze antyviry go nie wykryly.

Moj post w odpowiedzi na posta Khazara:

IMO gowno prawda, ze to ze spleen moze wrzucic keyloggera w kod tbi jest rownoznaczne z tym, ze robi to.

Zagmatwalem? Moze :)

Vard Acal
09-01-2006, 16:14
[QUOTE=Phoelerius]Ci co uzywali TBI i tak beda uzywac, i my na to nic nie poradzimy. [QUOTE]
Ech z takim rozumowaniem nie zajdziesz daleko nie jesteśmy sami (Zapamiętam :) Ja zaczełem używać tbi jak przyszłem na main ale brak tekstu typu mojej starej typu "nie marudź że ci jakiśch 2 żp brakuje na jakiegoś trocha bo ci tą tybie wyłącze" robi swoje, nie gram już z TBI a kto powiedział że autor tematu jest głupi, temacik się świetnie rozkręcił, aha i dalej uważam że CipSoft powinien się tym zająć

Tomciu
09-01-2006, 16:27
ja to powiem tak o tym tbi tego nei zwalczycie ale ja mam tako teorie:
wole meic 20 lvl'el z dupnymi skilami na "czysto" niz 100 lvl'el z super skilami i wogule na "brudno"

jastr
09-01-2006, 16:33
Mi to tam wcale nie przeszkadza bo nigdy nie trafiłem na Keyloggera i nie trafie nigdy...Apropo Brata mój lubi odwiedzać stronki typu www.freepacc/keylogger/hackmeplax***** i jego stały text "tam nic nie ma mój kolega tam wchodzi i nie miał hacka" XD
No cóż jest takie stare (mądre) polskie przysłowie GŁ..I to ma zawsze szczęście (w tym przypadku może nie mieć tylko jeszcze o tym nie wie:)) Radził bym zainstalować jakiegoś antywira+firewalla chociaż po twoim poście sądzę że już na to może być za późno.
IMO gowno prawda, ze to ze spleen moze wrzucic keyloggera w kod tbi jest rownoznaczne z tym, ze robi to.
Zagmatwalem? Moze
Co ty tak tego spleena bronisz adwokat jego jesteś czy co:) Twierdzisz że go znasz i że wiesz że on nie jest taki i na pewno nie ma tam keyloga ale my (ja przynajmniej) go nie znamy (a mama obcym nie kazała ufać:)) więc nie udowodniono że tam jest kelog ale nie udowodniono również że go tam nie ma (poza tym wcale nie musi być tam keloger ale inny soft pomagający w hakowaniu np backdor albo inny szajs). No i lepiej grać bez dopalaczy ;)

kołbaś
09-01-2006, 16:58
kiedys uzywalem tbi wiem ze mam dobry ant hack i fire wall ale po 2 dniach grania hack ale co tam 4 lvl stracony(ze tez takie zeczy chca hackowac)
tbi nie ufam a nawet i wtady zbytnio nie ufalem

Mikelp
09-01-2006, 17:04
W tym mój nieszczęsny brat.

Starszy czy młodszy? Jeśli młodszy to powiedz, że ma przestać tego używać bo jeśli bedziesz miał haka to go zrzucisz z okna. Jeśli starszy to idz sie poskarż mamie. Powinno zadziałać xD

Tarny
09-01-2006, 17:13
A propo jest tu jakiś programista, co wie w czym się pisze np. TBI?

TBI jest najprawdopodobniej napisane w delphi (w którym i ja sam pisze).

Titus Royal
09-01-2006, 17:25
Powiem tyle : GRAŁEM kiedyś na TBI... to było przed letnim update... odkryłem buga ale niepodziele sie nim z wami... najwyżej dostanie sie tej osobie :p i sie skapnie co to za bug :evul:

Harven
09-01-2006, 17:25
No cel szczytny, ale to i tak nic nie da. Boty były są i będą. Tak jak piractwo: powstają super hiper akcje anty-pirackie a i tak każdy na to zlewa i kopiuje dalej xP

Midarth
09-01-2006, 17:48
Ostatnio gadałem na ten temat z kolegą, ktory piszę własnego bota [studia inf]. W pewnym momencie zapytałem go czy byłby w stanie napisać keyloggera niewykrywalnego dla np. http://virusscan.jotti.org/ i jakiegoś f-wall'a, odpowiedział mi, że to byłaby kwestia paru miesięcy grzebania w kodzie i silnej motywacji. Czyli po pierwsze:
"Wierz mi - jeżeli gość zrobi program z keyloggerem lub wirusem tak, żeby nie został wykryty na dobrze zabezpieczonym komputerze to znaczy, że mamy nowego programiste-geniusza w naszym kraju."
Nie trzeba do tego geniuszu, osobiście sprawdzałem jego bota i jest 5 x bardziej funkcjonalny od TBI, a koleś jak sam kiedyś stwierdził, potrafi bardzo mało.
Po drugie:
Zeszliśmy na temat z możliwością wykrywania TBI przez GM'ów. Dotyczyło to sprawy z tibia.org.pl, gdzie GM ponoć wykrył u kolesia na kompie TBI. Powiedział mi, że aby wykrywać tego typu programy trzeba by było ustawić Tibię jako coś w rodzaju keylogga, zbierającego dane o działających programach, a wtedy musiałaby się pojawić o tymwzmianka w regulaminie użytkowania. Oczywiście powiedział, że to jest proste do obejścia, przez zastosowanie paru rzeczych zmiennych [niezbyt się na tym znam, ale chodziło o wartośc nazwy okna programu i zmienne wartości w samym programie, aby nie wyglądało on na bota].
Reasumując:
Jedyna metoda walki z botterami, to reportowanie ich do GM'ów [skuteczniejsze od zabijania, bo deada można odrobić szybciej, niż conajmniej 7 dniowego bana]. Także wszystko można obejść, więc cheatując nie ułatwiamy CipSoftowi życia, ale z fajnego Rpg robimy Hack 'n Slash'a. To tyle...

Blanca
09-01-2006, 18:01
Zna ktoś jakieś fajne/bezpieczne miejsce do trenienia afk dla najta??

A propo jest tu jakiś programista, co wie w czym się pisze np. TBI?

Poradnik byłby mile widziany...

Polecam stanąć przed dp w carlin- super miejsce do treningu afk. Polecam. Najlepiej na świecie pvp-enforced się tak treni

Ja jestem programistą i wiem- otwierasz notatnik, i tam piszesz TBI, możesz też w paincie,albo wordzie-uznaj to za poradnik.
A tak serio- o ile nie było to ironia, a wydaje mi się że raczej nie, to brak mi słów na takich ludzi

Jestem całkowitym przeciwnikem wszytkich 'pomocy' do tibii, niestety nigdy się tego nie usunię :( A prawda jest taka, że programiści zazwyczaj nie dają keyloggera, tylko jest on doczepiany przez innych

Madmati
09-01-2006, 18:03
hiho all

Zaistalowałem nowe tbi do wersji 7,6 byłem hapy, że jest nowe a na drugi dzień gdy byłem w szkole kolega napisał mi, że mnie hakli, gdzy sie zalogowałem na jednej postaci był list, a ot jego treść:

Don't more use cheats.
huehauhuehauhuehauhuehau
I back to my character.
Bye bye

Co wy na to?? X(

Quezacoatl
09-01-2006, 18:27
Gracz, który w tibii osiągnął wiele dzięki pomocy TBI do zdobycia levela, skilli itp. jest jak wysoko postawiony urzędnik/szef jakiejś firmy, który doszedł do swojego stanowiska z pomocą mafii, łapówek, mocnych "pleców", itd.
OMG
Więc połowa rządu polskiego używa TBI XD :p

Ja naprawde nie rozumiem ludzie po co wy ściągacie takie programki.
Tibia to zjadacz czasu, jak sama nazwa wskazuje mamy grać w tibie godzinami i czerpać z tego przyjemność, co mi po zjadaczu czasu który gra kiedy ja śpie i nawet nie widze tej gry??
Pamiętajcie też że Cipsoft tworząc Tibie spisał też zasady które mają sprawiać aby gra była przyjemna i miła dla wszystkich, łamiąc te zasady dobitnie oświadczacie że nie umiecie grać zni przestrzegać zasad.
"Jasne że używam bota" = "Jasne że ściągam na sprwadzianach" itp.
i te = mogą was do więzienia zaprowadzić, bo regół należy przestrzegać nawet jeśli to tylko głupia gra. X(

Khazar
09-01-2006, 18:33
@B4k4

a ja nadal upieram sie ze podales zly przyklad ;] dopasowujac makxymalnie Twoj przyklad do tego co powidzialem wychodzi cos takiego "Czy to ze potrafie zbudowac bron palna oznacza ze potrafie jej uzyc." Bardziej juz tego przykladu Twojego chyba mi sie nie uda [przeksztalcic wg mojego toku myslenia.

Nyksus
09-01-2006, 18:34
Ja to sie przyznam, ściągnąłem tego TBI na 2 dni. Grałem z tym i stwierdziłem że to tandeta. Nic ciekawego w tym nie ma. A po co komu lighthack? Jak można Utevo Lux walnąć...a nawet jak mamy zostawiać TBI na noc to po co tracić prąd i potem więcej płacić :baby:

Vard Acal
09-01-2006, 19:51
Ja uważam że z czystego szacunku do Cip$oftu powinno się nie używać takich "sterydów" sam się przyznaje że się tym splamiłem ale tbi gościło u mnie tylko kilka dni, nikła to zabawa ale niektórzy mają syndrom "Musze być najlepszy" i chodzi im tylko o to żeby mieć dobry wynik i być kozakiem a nie o pryjemność płynącą z gry (zapominając rzy tym że to tylko gra) morał w moim podpisie...

Nyksus
10-01-2006, 07:40
Widziałem ostatnio Polaka na serwerze Antica z 92 LvL. I on gada do kogoś :
"masz nowe tbi?" Moim zdaniem tacy ludzie to obraza Tibii... we play for fun not for win!

Endin
10-01-2006, 21:30
Koledzy mieli TBI i 1 zostal 2 razy hakniety a 2 1 raz (nie wchodzili na strony ani nie podawali passow). Pytanie. kolega mial TBI ale odinstalowal Czy jak odinstalował to wyeliminował ryzyko hacka?

m_simple
11-01-2006, 12:48
imo nie powinniscie mowic "sciagnolem tbi na 2 dni i stwierdzilem ze to tandeta", tylko "sciagnolem tibie i stwierdzilem ze to tandeta", ja uzywalem takich programow od lat (ale tylko light hack, choc i tak mialem torche przy sobie lub utevo luxa itp., nigdy nie robilem skili przy pomocy takich programow) i nigdy hack mnie nie spotkal (moze niemieli mnie z czego hackowac) ufam tibia.org.pl tak samo jak tibia.pl,

ps. szkoda nerwów na tą gre ;\

Noro
11-01-2006, 13:41
CZy to także dotyczy się UO ScreenShot utility bo ja mam to z tibia.org.pl
Jeżeli jest możliwość ściągnięcia Uo z jakiejś innej strony to proszę o link.

Khazar
11-01-2006, 15:53
CZy to także dotyczy się UO ScreenShot utility bo ja mam to z tibia.org.pl
Jeżeli jest możliwość ściągnięcia Uo z jakiejś innej strony to proszę o link.

ja jednak bardziej zawierzylem tibia.de i stamtad mam UO

fluid
11-01-2006, 16:47
Siema

A wy co na to?
Gm'owie mają sposoby na wykrywanie kto używa bota a kto nie :) więc to różnie się kończy raz banem na pół roku raz na rok a czasami nawet Banem na Ip :] oszuści już nieoszukają CipSoftu np.na Lunarze nasz polski Gm wziął się do roboty i wszystkim co używali Bota czy jakiegoś Hacka dawał ban więc nima tu co mówić o tym że CipSoft jest Cipowie niemogą tego zwalczyć ;)

Dragu
11-01-2006, 19:06
omg juz tyle ludzi uzywa tego tyleeee czasu i nikt niezostal shakowany

tera gra bez pacca jest praweie niemozliwa i ludzie sie wkurzaja i uzywaja tbi
bo przeszkadzaja im jakies ....soul pointy -.-

w podpisie macie program do usuwania plikow calkowicie jezeli znacie ich polozenie w kompie

Vard Acal
11-01-2006, 19:34
omg juz tyle ludzi uzywa tego tyleeee czasu i nikt niezostal shakowany

tera gra bez pacca jest praweie niemozliwa i ludzie sie wkurzaja i uzywaja tbi
bo przeszkadzaja im jakies ....soul pointy -.-

w podpisie macie program do usuwania plikow calkowicie jezeli znacie ich polozenie w kompie

GRA BEZ PACCA WCALE NIE JEST TAKA ZŁA A POZATYM CHYBA LEPIEJ ZACZĄĆ NA FACCU BO 8 LVL NIE POMIE CAŁEJ TIBII :) A CO DO TBI TO JEDNAK CIPSOFT PORAFI COŚ Z TYM ZROBIĆ A TEN KTO UŻYWA TBI BO MU SP PRZESZKADZAJĄ TO ZNACZY ŻE JEST IDIOTĄ BO TBI NIE ROBI SOULI...

Kijek Domowy
12-01-2006, 09:21
W 100% popieram B)

Maniack
12-01-2006, 14:49
Mmmm...
TBI istnieje ponad rok i jakoś nikt nie powiedział że miał hacka przez tbi...
co by spleen zyskałhackując? - kase/itemy
ale stracił by dobrą reputacje w oczach setek forumowiczów tibia.org.pl

a to czy ktoś używa macro to jego sprawa...
"A co do TBI:
Uzywajac tego mowisz otwarcie ze jestes za glupi(a) zeby samemu grac w PROSTA gre."

Heh, jak będziesz robił anni to napisz, przejade sie do ciebie, i mi pokażesz jak robisz bez macro =]
Drugim w miare dobrym zastosowaniem macro jest ew. przechodzenie rooka

Khazar
12-01-2006, 15:40
Mmmm...
TBI istnieje ponad rok i jakoś nikt nie powiedział że miał hacka przez tbi...
co by spleen zyskałhackując? - kase/itemy
ale stracił by dobrą reputacje w oczach setek forumowiczów tibia.org.pl

a to czy ktoś używa macro to jego sprawa...
"A co do TBI:
Uzywajac tego mowisz otwarcie ze jestes za glupi(a) zeby samemu grac w PROSTA gre."

Heh, jak będziesz robił anni to napisz, przejade sie do ciebie, i mi pokażesz jak robisz bez macro =]
Drugim w miare dobrym zastosowaniem macro jest ew. przechodzenie rooka

trudno zeby drutem robil anni ;] a knightowi jeszcze duzo do anni brakuje. ale nie mow ze nie da sie bez macro zrobic anni - poprostu trzeba miec odpowiednio wyzszy lvl zeby miec margines bledu na ewentualne "wpadki" typu nietrafienie uhem czy w uha.

Baradax
12-01-2006, 18:21
@Zalozyciel tematu:
Uczciwi gracze robia skille 80/80, a tu jakis idiota przychodzi i robi sobie super wypas skille na macro... Jaki wezmy przyklad tych skilli ''80/80''?
Powiedzmy Eternal Oblivion (coz, on ma ''troche'' wieksze :P).
Ma super skille, najwyzszy level w tibi, no i sie cieszy nikt go nie oskarza o nic bo jest znany itp. A zauwazyliscie ze tak od 180 lvlu do 220 on byl online 24 godziny na dobe, - czas z Gamesave. A wiec skad wiesz ze ten wypasiony ''80/80'' tez nie robil ich na makro?

No comment.

Pozdro,
Baradax

Mithus
12-01-2006, 18:31
wdlog mnie mozna se sciagnac tbi ale nie na noc sam mam ale nie uzywam
bo poco a ci co zostawiaja na noc moga sprzedawac postacie i wiele kasy zarabiac i mysle ze sprzedawanie postaci w tibi powino bys surowo zabronione na allegro tego jest tyle ze ...

Khazar
12-01-2006, 19:35
@Zalozyciel tematu:
Uczciwi gracze robia skille 80/80, a tu jakis idiota przychodzi i robi sobie super wypas skille na macro... Jaki wezmy przyklad tych skilli ''80/80''?
Powiedzmy Eternal Oblivion (coz, on ma ''troche'' wieksze :P).
Ma super skille, najwyzszy level w tibi, no i sie cieszy nikt go nie oskarza o nic bo jest znany itp. A zauwazyliscie ze tak od 180 lvlu do 220 on byl online 24 godziny na dobe, - czas z Gamesave. A wiec skad wiesz ze ten wypasiony ''80/80'' tez nie robil ich na makro?

No comment.

Pozdro,
Baradax

pokaz mi dowody ze Eternal byl on-line 24h/dobe... jak juz sie nie macie kogo czepiac to czepiacie sie tych ktorzy sa najlepsi i najszybciej expia. wiem dobrze ze ten koles ma niepokolei w glowie i siedzi czasem po kilkanascie godzin na dobe przy tibii ale nie non-stop.

predalien
12-01-2006, 20:29
Nie chciało mi się pisać więc skopiowałem tekst od m_simple (mam nadzieje że się nie obrazisz).
Ja uzywalem takich programow od lat (ale tylko light hack, choc i tak mialem torche przy sobie lub utevo luxa itp., nigdy nie robilem skili przy pomocy takich programow) i nigdy hack mnie nie spotkal (moze niemieli mnie z czego hackowac) ufam tibia.org.pl tak samo jak tibia.pl,

Bombelino
12-01-2006, 20:37
Ja Ci proponuje usunac ten program chodzily pogloski ze to przez ten program hackuja konta ale robia znacznie pozniej od kiedy pierwszy raz tego programu uzyles powiedz bratu czym to grozi :(

Maniutek
12-01-2006, 21:20
Moim zdaniem ściąganie TBI lub innego tego typu programu po update mija się z celem(jeżeli chodzi o light hack). Mana regeneruje się 4 razy szybciej a kosz zaklęć dających światło nie zmienił się. Więc po co psuć sobie klimat? X(

Lia Mne
13-01-2006, 06:03
Nie lubie tbi bo ja sama zawsze treiniłam, a to jest przykre gdy ktoś osiąga w jedną noc to na co ty pracowałaś kilka dni...a w dodatku wszyscy zanajomi z tego korzystają.

Anterax
13-01-2006, 07:45
TBI to badziew :p to bot tylko dla tych co grać nieumieją i myślą że nabiją na TBI skille po 80 to bosowie są X( każdy tak może w grze chodzi o to żeby grać a nie oszukiwać :)

Nyksus
13-01-2006, 07:55
Nie chce nikogo oskarżać czy co ale skąd wiecie czy osoby które mają lvl 200+ nie nabiły tego dzięku właśnie takim botom ?

Noro
13-01-2006, 11:06
ja jednak bardziej zawierzylem tibia.de i stamtad mam UO

Z tego co się orientuje na tibia.de jest UO tylko, że jest to plik zip., a nie exe.

Moddox
13-01-2006, 11:34
Nie czytałem całego tematu bo nie chce mi się słuchać tych głupot o keyach i innych.Ściągacie to na WŁASNĄ odpowiedzialność, dlatego to że twórca tego programu was shackuje to jest wasza wina a nie jego.I przestańcie p*******ć farmazony o tych cheaterach bo większość osób (w tym także baaaardzo duuużo h lvli) korzysta z tego typu programów.Wy serio myślicie, że koleś przez półtora roku zrobi 200 lvl i skile 100/100 grając normalnie, bez cheatów?Zachowujecie się jak dzieci :baby: Nie lubicie jak ktoś was wyprzedza w skilach bo cheatuje?To sami cheatujcie a nie płaczecie.To jest problem nie do rozwiązania.Można to porównać do zlikwidowania wszystkich terrorystów na świecie. Mission Impossible!
Dziękuje za uwagę.Miłego dnia. :evul:

Rapinus
13-01-2006, 12:31
Dokładnie gdy akceptujecie co tam napisane ("Nie odpowiadamy za skutki związane z używaniem...(...)) to jakby tak sami "pozwalacie" się haknąć Spleenowi i nie możecie go o nic obwiniać
Chodz jestem na 100% ,nie ,na 200% pewny że spleen nie będzie hakował bo to było by bez sensu...

Jka już ktoś powiedział Spleen nie jest taki,

Nyksus
13-01-2006, 12:45
A skąd wiesz czy spleen nie jest taki? Żeby tak powiedzieć to musiałbyś go znać na prawde długo w co wątpie. Ty go wogóle nie znasz więc nie masz podstawy do takiego mówienia ;/

alz
13-01-2006, 13:26
Ehhh ... syF... i tyle powiem..

Ta niedlugo nie trzeba bedzie grac tylko bota wlaczyc. Ci ludzie nie "delektuja sie" XD gra.. tylko szpanuja, ze maja np. takie skille a zostawic kompa na noc to nie wyczyn -,- X(

Hieyan
13-01-2006, 13:41
Ja myśle, że można by wprowadzić coś takiego, co jest wykożystywane w counter-strike. Mianowicie Cheating-Death. Bez tego programu niemożna byłoby się zalogować na serwer.

Nyksus
13-01-2006, 15:26
A ten program wyłącza wszystkie boty czy coś?

Szkut
13-01-2006, 21:01
Ja myśle, że można by wprowadzić coś takiego, co jest wykożystywane w counter-strike. Mianowicie Cheating-Death. Bez tego programu niemożna byłoby się zalogować na serwer.tylko ze masz cd hacka czyli wejdziesz bez cd i masz jeszcze czita

Yoshu Thor
13-01-2006, 22:10
TBI - Szajs xD

Jezu ludzie co to jest...ci z tibia.org.pl powariowali juz chyba do reszty xD Przeciez to psuje caaaaaałą satysfakcje z gry...

Jerkov Thundersword
14-01-2006, 09:31
Uspokuj sie chłopie..
Jak narkotyki..
pozdrów brata używającego TBI :P

Nooby oszuści, debile i cheaterzy (w tym macro userzy) zawsze byli są i będą, gdyż inteligencja na tym świecie wymiera właśnie przez takie podejście jak twoje.

Anterax
14-01-2006, 10:05
TBI jest dla noobów którzy grać normalnie nieumieją :) bo dla nich np.skillowanie do 80+ dla nich jest monotonne i bezsensu jak można włączyć bot i posprawie ;) a ludzie którzy się męczą przynajmniej mają honor i godność :]

Arturos
14-01-2006, 11:53
Zwalczajmy tibia.org.pl -.- same haki tam

alz
14-01-2006, 13:15
Przydałby sie jakiś antyhack... cipsy musze o tym pomyslec -,-

$corcerer
14-01-2006, 14:19
Nikt cię nie nauczył, że najsłabszym ogniwem każdego zabezpieczenia jest człowiek? Wam to by się myślenie przydało, i wiedza o tematach, na które się wypowiadacie.

matkow21
14-01-2006, 14:48
Phi...Ja osobiście kiedyś używałem macro ale tylko dla light hacka.
Teraz nieużywam bo po 1 mana się regeneruje knightowi na tyle szybko ,że takie utevo luxy mogę zrobiĆ 4 zanim znikną.Expienie przy pomocy botów np Ng nie ma sensu rokkgard fajnie się przechodzi jak dla mnie lubię rookgard szczególnie z paccem a nawet bez niego zrobie 8 lvl w 3 godziny nie ma sensu skilowanie na bocie bo ktoś cię może zabić.Pewnie powiecie ,że na światach non pvp morzna w taki sposób łątwo i szybko.A co jak ktoś zluruje wam w kupę potworków co fajnie się gra??

Mloda1348
14-01-2006, 15:28
Ja to uzwywalam kiedys ale to bezsensu jesli chce ktos swiatelko to niech zainstaluje mc:D bedzie mial caly czas....A TBI to moim zdaniem okropne gowno dla mnie sie nie przydawalo :baby: i wole sama trenowac na swoim lv i mlv:D przynjamniej wiem ze wlozylam w to sporoo pracy :D

janzonus
14-01-2006, 15:31
pozwólcie(nawet jak nie pozwolicie to i tak to napisze) że zacytuje kilku użytkowników tibia.org.pl:

Oczywiscie, ze potrafilbym dodac do bota "keyloggera" w taki sposob, ze wykrycie go byloby niemozliwe bez naprawde zaawanasowanej wiedzy dotyczacej np. assemblera...

i gdybym chcial to zrobic, to juz dawno bym to zrobil... ; )

jak speelen by chcial by mogł podrzucić keya ale po co mu to?
tyle osob urzywa tbi że jakby dostawał wszystkie pasy to by siedziac 24/7 nie zdażył wszystkich kont schackować a pozatym wiekszość to sorce i druty ktore afkują na tbi
a pozatym mosiał by mieć chary na wszystkich światach i co by robil z itemkami? raz na miesiac wielka wyprzedaż u speelena możesz sobie odkupić wszystko co straciłes. bez sensu

gdyby w tbi był keylogger, tibia.org.pl skończyła by po miesiącu tak jak inne freepacc.xx.org.pl.pl.swe/keylogger/suptobic???myakond.phphtml*****

Kilka osób niemoże zrozumieć że ktos to robi dla idei.. a nie tylko o po to by shakować, przecież jak by chciał to by schakował kilku-kilkudziesięciu high lvlowców .

Po prostu ludzka zazdrość - on cos ma - ja niemam - to musze mu to zabrać lub zniszczyć. Tu chodzi o reputacje i sławe.

Ashlon
14-01-2006, 15:42
@UP : spodobal mi sie ostatni cytat.

Kilka osób niemoże zrozumieć że ktos to robi dla idei.. a nie tylko o po to by shakować, przecież jak by chciał to by schakował kilku-kilkudziesięciu high lvlowców .

Po prostu ludzka zazdrość - on cos ma - ja niemam - to musze mu to zabrać lub zniszczyć. Tu chodzi o reputacje i sławe.

Nie ma to jak slawa po oszukiwaniu...;) Szczerze - gdybym mial wybierac, wolalbym jednak zostac "szarym graczem".

Fenixon
14-01-2006, 15:49
Jeszcze nikt nie zostal shackowany przez TBI wiec z oskarzeniami typu "to keylogger" powstrzymajcie sie dopoki nie bedziecie mieli sensowanych dowodow -.-

janzonus
14-01-2006, 15:53
Oto graść kolejnych cytatów.
Pamietajcie jak ktos was haknie to nie bedzie wna Spleena, to bedzie wasza wina gdyz wiedzieliscie ze jest jakies ryzyko uzywania chatów.
co nie znaczy ze jak używacie tbi to haka macie jak w banku
Sądzę, że ta strona (tibia.org.pl) jest dość dużym wortalem i raczej nie może sobie pozwolić na tego typu przekręty, choćby nawet dlatego, że jeśli ludzie raz się tu nadzieją to stracą zaufanie i serwis może się pakować.

Vaxupoto
14-01-2006, 16:00
A skąd wiesz czy spleen nie jest taki? Żeby tak powiedzieć to musiałbyś go znać na prawde długo w co wątpie. Ty go wogóle nie znasz więc nie masz podstawy do takiego mówienia ;/

jesli bycie modem na tibia.org.pl przez okolo 1,5 roku i dosc czesto rozmowy ze spleenem via gg sa dla ciebie uhm... "podstawa" to ci gwarantuje, ze spleen nie jest glupim dzieckiem ; )

teraz ogolne streszczenie tematu

1. macro, to zlo, wszyscy to n00by, nie umieja grac bez hackow, nie maja radosci z gry!!! nupy!!!11

No ok. sa tacy. ich wybor kij wam do tego co robia ... tak strasznie to przezywacie moi mali biedni uczciwi gracze ; ) szlachetni obroncy dobra przed znieprawieniem... ; )))

ludzie skillujacy do 80 bez macra to uczciwi gracze, cziterzy nie poznaja radosci plynacej z samej gry"

łiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii :lol: wszyscy lubimy masochizm a jak chcemy go uniknac i wyjsc gdzies irl to jestesmy ZLO, cziters i w ogole ; p

shackowali mnie!!!! sciagnalem tbi i mnie shackowali!!!oe nupy, debile ;!!!!; <

rotfl... smiac sie czy plakac ; (

Pozdrawiam ekipe tibia.pl i gratuluje trzezwo myslacych uzytkownikow, ktorzy rozumieja implikacje faktu "co by bylo gdyby serwis tibia.org.pl mial keylogga w swoim downloadzie"... ; )'

AbandonAllHope
14-01-2006, 16:01
Czytając wasze komentarze (przynajmniej niektórych z was) bardzo się ubawiłem. Pomijam już sprawę czy tbi wysyła passy bo tu wystarczy mieć dobrego antywira z funkcją sprawdzania kodu, dobrego firewalla i program sprawdzający procesy zachodzące w komputerze żeby nie bać się że cię zhackują.
Jakaś wypowiedź wyżej mówiła o braku szacunku dla twórców tibii. Według mnie twórcom tibii zależy przede wszystkim pieniądzach a nie na uczciwości graczy.
A co do samych graczy używających tbi,tibiaauto czy innych botów to już ich prywatna sprawa. Można iść przez życie przestrzegając na każdym kroku zasad albo można łamać te zasady lub naginać je do własnych potrzeb dla własnej korzyści. Kto więcej osiągnie?
Graczy oszukujący w tibii płacą za nabite skille,lvl,mlvl czy zdobyte runy strachem o własną postać gdy zostawią ją na noc albo podczas jakiejś imprezy, ryzykiem bana i smierci. Większe ryzyko=większa nagroda jak w rl. A teraz kto jest bardziej żałosnym człowiekiem koleś który gra w tibie 8-12h dziennie i patrzy się w ekran podczas skillowania i robienia run czy koleś który dba o swoje normalne życie jednocześnie chcąc nadążyć za maniakami? Dla mnie odpowiedź jest jasna...

Paul Morello
14-01-2006, 16:46
Ty chyba [ P O J E B A N Y ] jesteś możesz sobie sam nie używać TIB'i który jest świetnym programem, tak jak cała strona www.tibia.org.pl do tibia.pl nic niemam ale... no właśnie o gustach się nie dyskutuje więc proszę Cię Stul Pysk:] -.^

dimi
14-01-2006, 20:11
wezcie nie komentujcie tbi !!!!! gdyz=by spleen przez nie hackowal to chyba 80% polakow grajacych w tibie nie miala by kont a tibia.org.pl nie byla by najpopularniejsza strona o tibi w polsce xD
boty sa, byly, i beda i nikt tego nie zmieni a ty tworco teamtu jak nieuzywasz zadnych botow to sie ciesz a nie plujesz sie na innych !!!!
ktos bardzo madry udostepnil nam udogodzienie to z niego ludzie korzystaja a jesli ci to przeszkadaz to niegraj w tibie

moze mi jeszcze powiesz ze niesciagasz w szkole bo to oszustwo i niechcesz tak robic bo ktos inny musi sie uczyc kilka godzin zeby miec 5 a ty napiszez sciage w 30 min i tez masz 5 wez chlopcze wyluzuj

a ten tekst mnie rozje*** zwalczajmy tbi xD

Gatho Gokhinin
14-01-2006, 20:25
Nie bronie TBI(niee, nie uzywam) ani tibia.org.pl, ale jak chcesz ściągnąć TBI to jest JASNO I WYRAŹNIE napisane, że ściąga się to na swoją własną odpowiedzialność, a ten program jest nielegalny.. Śledząc forum ~org.pl, doszedłem do wniosku, że Spleen (czyli twórca tbi) na pewno nie chce hackować takiej ilości kont (bo przecież TBI jest bardzo popularna- niestety, to jets nielegalne a wększość userów to nasi rodacy)..
Takie jest moje zdanie, cheatów osobiście nie uzywam, a tibie.pl i tibie.org.pl traktuje tak samo- jak źródło wiedzy o tibii oraz jakiejś rady na nudę!! :]

neo_maly
14-01-2006, 21:28
~~~~Hail Tibia.Org.Pl~~~~~

TBI JEST CZYSTE!!! (SAM UZYWALEM, UZYWALEM BO NIE GRAM JUZ W TIBIE) zaręcze nawet za... swojego kompa

Browek
14-01-2006, 23:25
Boze co to za temat...

1)Gdyby tam byl gaylog to juz polowa kont w tibi byla by shakowana bo z teg co widze to co 2-3 osoba jedzie w tym
2)Nie sadze zeby Spleenowi chcialo sie haczyc jakies noobowskie postacie wydaje ze celowal by wyzej(chociaz moze sie myle moze lubi sobie pobiegac super palem na 20 lev i pokasowac cyki na pohu oczuwiscie uprzednio podpie.doli wypasny p-set czy noble arma)
3)Z tego co wiem jest napisane: "Uzywanie pliku, ktory chcesz sciagnac jest nielegalne w swietle praw Tibii. W przypadku wykrycia powyzszego programu przez Gamemastera prawdopodobnie otrzymasz bana. Wszystkie programy, znajdujace sie w tym dziale zostaly przez mnie sprawdzone, jednak mimo to nie ponosza ZADNEJ odpowiedzialnosci za mozliwe szkody wynikajace z uzywania tych programow. Czy mimo to chcesz sciagnac ten plik?" wiec jesli sciagnoles to twoj problem dostales haka twoja wina bylo niesciagac i grac uczciwie
4)Tylko Spaleen wie czy jes tam kaylog czy go nie ma gdyz on pisal ten progam

P.S
Grasz na progach licz sie ze mozesz dostac haka a gdy sie to stanie nie placz

Btw.
Nyxus w sumie nie masz zadnych dowodow ze to on Cie haknol rownie dobrze mogl to zrobic ktos inny nie oczernia sie ludzi tylko na podstawie domniemywan badz zazdrosci ten koles musi miec glowe na karku aby cos takiego napisac. Przedstaw jakies dowody ze to wlasnie TBI byla winna twojego haka a stane po twojej stronie bo tak to jest tylko prozne gadanie

Pozdrawiam Browek

maciek555
14-01-2006, 23:57
ehh jaki czlowiek no bo po co Spleen mial by dawac keyloggera to TBI?zeby hackowac 20 lvle?

Nazgarothh
15-01-2006, 08:18
Ja uważam, że TBI ludzie używali, używają i będą używać ponieważ ludziom nie chce się czekać 7 godziny az poleci jeden skill up tylko wolą nastawić sobie TBI i grać juz na gotowym. Człowiek jest zawygodny do grania w tibie.... ;)

PAnczop
15-01-2006, 09:28
a ja sobie dysk kiedys sformatowalem(format all) zainstalowalem windowsa wlazlem na tibia.pl zeby sciagnac tibie. pogralem sobie troche. a na drugi dzien kolega dzwoni i mowi ze mnie hakneli!! moja super postac na 2lvl poszla sie ***ac

Jak to przeżyłeś?! Jezu, ja bym chyba się powiesił...
Nigdy nie używałem i nie mam zamiariu używać botów (bhyba ze na Anihilatora :P). Dziś w nocy wbiłem moim nowym knajtem na titani 4 mlv, nawet nie wiecie jaki byłem z tego zadowolony. Jakbym korzystał z TBI zajełoby mi to o wiele mniej czasu, ale ja chcę dojść do wszystkiego sam, grając fair wobec innych knightow i wszystkich uczciwych graczy.

Kerni
23-01-2006, 09:32
ZazdroszczĄ PopularnoŚci Tibi.org.pl Bo Nie WĄtpliwie Tibia.org.pl Jest LepszĄ StrinĄ NiŻ Tibia.pl.

Helixaw
24-01-2006, 09:14
ZazdroszczĄ PopularnoŚci Tibi.org.pl Bo Nie WĄtpliwie Tibia.org.pl Jest LepszĄ StrinĄ NiŻ Tibia.pl.

Bo niestety w naszym kraju 90% to nooby, ktore nie umieja samemu grac :/

Po co robic jakies akcje anty tbi? Jesli ludzie lubia byc hackowani to niech takimi beda. Tu sie ujawnia tylko i wylacznie ich glupota. Nie powiem, ze nie uzywam macra, ale nie jest to zadne gowno jak tibiagg czy tbi, zwykle, pospolite macro express. I co najwyzej robie tym runki podczas odrabiania lekcji, zebym nie musial tykac sie klawiatury i myszki. Przynajmniej mam pewnosc, ze nie bedzie hacka, a nie pozniej spamowal forum...

Kerni
24-01-2006, 11:37
Bo niestety w naszym kraju 90% to nooby, ktore nie umieja samemu grac :/

Po co robic jakies akcje anty tbi? Jesli ludzie lubia byc hackowani to niech takimi beda. Tu sie ujawnia tylko i wylacznie ich glupota. Nie powiem, ze nie uzywam macra, ale nie jest to zadne gowno jak tibiagg czy tbi, zwykle, pospolite macro express. I co najwyzej robie tym runki podczas odrabiania lekcji, zebym nie musial tykac sie klawiatury i myszki. Przynajmniej mam pewnosc, ze nie bedzie hacka, a nie pozniej spamowal forum...

Wiesz ja nie powiedziałem że używam, a tak naprawde naforum tibi.org zaglądam częściej niż tu. Z tym 90% to nooby to się zgadzam. Hacka niemiałem jeszcze i niepochwalam używania macro.

Mar Cin
24-01-2006, 18:06
a wy takie lamy jestescie. rany jak ktos uzywa tbi to gowno was to powinno obchodzic

Rozumiem, że jakbyś grał z kumplem w karty i wygrałby on kładąc 5 asów to też "gówno by cię to obchodziło"? Albo, jak inni broniący tbi pomyślałbyś "że to jego prywatna sprawa"? Bo to w końcu jego sprawa, że oszukuje, tj "unika masochimu". Bo w końcu uczciwe granie to taka przykrość, nie?

Stożek
25-01-2006, 22:25
Autor TBI wg. mnie hakuje kogo chce...
Gra sobie spokojnie na np. Antice i kroi se wszystko co mu do szczęścia potrzebne, reszte zostawia, robi to jak farmer- zbiera jabłka nie ścinając jabłoni...

Osobiście uzywałem tego programu- byłem głupi... ale juz nie gram wogóle w tibie...
Warto dodac że NIGDY nic mi nie ukradziono w tibi, nie shakowano, nie nabrano itd.

ODRADZAM UŻYWANIA takich programów jak tbi tibiagg macro!

pregnetu
26-01-2006, 09:48
@autor
niech cie nie boli, ze ludzie uzywaja tbi, nie twoja sprawa nie twoj interes, ale cipow ;)
gdyby byl keylogger to za duzo postaci byloby juz hacknietych- nikt by tbi nie uzywal bez gwarancji ze jest ono bezpieczne. ja jakos ufam spleenowi i znam 'pare' high lvli ktorzy uzywaja tbi i jakos zaden z nich nie uskarzal sie na hacka :D
pozatym taki bot jak tbi tylko ulatwia gre a nie gra za nas... daje swiatlo, loi rybki itd wyrecza po prostu z mozolnych czynnosciach- gdyby to byl jakis auto-attacker to rozumiem ze powinni tego zabronic...

no a z wlaczaniem tbi na noc to jest tez sprawa tylko tych ktorzy tak robia- sami sobie szkodza... kumpel sobie tak trenil i przyszedl gm hahah a wogole to knighci moga tak trenic nawet bez macro ;)

glupi topic

Fatevux
26-01-2006, 13:04
jeśli chodzi o TBI to urzywałem dawno temu i hacka nie miałem... pozatym co z tego że to bot, przecierz nie musi mieć keyloggera. To tak ja z mojim psem: mój pies pomimo że ma juz prawie 12 lat to jeszcze nikogo nie ugryzł, ale według policji jest tak grożny że zagryza spojrzeniem (Policja Rulezz).Wracając do samego TBI: jest to program dla ludzi uzalerznionych od Tibi, bo jak ma taka osoba wybierać grać 22h czy pujść na 6h z laską to wybiera postawić bota na te 6h ;p Zresztą są w tych botach bez sensowne rzeczy, ja osobiście wole zwykłe GG i MCka. A żeby to zakończyć czy boty to broń hackerów to powiem wam najprostszą rzecz jaką można zrobic aby urzywać bota bez ryzyka hack: zrubcie se własnego bota !
A jeszcze jedno co do nie uczciwych gracz to wine w większym stopniu ponosi CIP Soft np.: w Knight Online jest coś takiego jak Hack Shield-po włączeniu gry automatycznie sprawdza czy nie masz mc lub bota... i odziwo to skutkuje !

pozdro all

$arevok
28-01-2006, 01:22
ja uzywalem TBI przez chyba 2 tygodnie. na poczatku bylo wszystko ladnie, pieknie dopóki nie wzialem tego na hunta... skonczylo sie deaden bo miale freeza na 30 sekund i zabił mnie demon skeleton :( . kilka dni puzniej muj kolega afkujacy na TBI dostal bana na miesiac za uzywanie TBI.... (ale to pewnie przez to ze byl 3 dni online prawie non stop :p i wreszcie ktos sie skapnal).
A co do problemu z UHaniem w TBI to program czasem UHa przy full HP!! i marnuje UHy. Ja wole liczyc na swój refleks, niz tracic niepotrzebnie UHy.

osobiscie uzywam tylko czaem light hacka ale tylko na hunty 4-5 godzinne gdy niemam dostepu do jedzenia caly czas.
moim zdaniem boty powinno sie tępić ale jak wiele osub pisze
BOTY BYŁY, SĄ i BĘDĄ :/

Bertian
28-01-2006, 01:33
jedna dobra rada. za*** braciakowi, seformatnij kompa i nie instaluj zadnych cheatow, nie wchodz na stronki zwiazane z tibia. sadze ze tibia.pl, tibia.com ci wystarcza :P

Rascal Alton
28-01-2006, 23:14
sam kiedyś uzywałem, ale przestałem, nie ma tam funkcji do trenienia skilli, a keya tam też nie ma, lecz zdecydowałem że tibia jest fajna bez bota, przecież Cip robiąc gre, chciał zeby to było spoko bez bota a ni z nim.
PS: Brata zawsze można hachnąć jak nie znasz pasów to moge polecić strone na której jest poradnik jak zainstalować keya, i jak hackniesz braciszka to powiedz "No i widzisz, używaj dalej sobie tego tbi" wtedy brat w furii sam już nawrzuca spleenowi(autor tbi[tibia black ice]).
I może z 50 osób porzuci tibie blach ice w piz**(du) :p
Edit:
$arevok to co ja miałem..pełno w gaciach banshee quest mam 70 lev, i robimy sobie tąmisje z 2 wrlami, ja byłem knight pare razy lagło słabo ale cóż, ustawiłem uhanie się, i przyszła moja kolej, najlepszy koleś miał 80 lv. ja ide przechodze przez te "kładki-przyciski" wyskakują 2 wrl'e(jak ktoświe to jeden wyskakuje za "przyciskami" a drugi przed więc rzuciliśmy mw na te "przyciski"-"podesty" i ja luruje tego wrl'a jednego do shooterów mw juz sie skończyły a ja małe lagi miałem doszedłem do shooterów oni jużleją i nagle FREEZ odlagowało mnie patrze 5 hp, dobrze że kumpel palek uhnął...

Mar Cin
29-01-2006, 12:10
@autor
niech cie nie boli, ze ludzie uzywaja tbi, nie twoja sprawa nie twoj interes, ale cipow ;)

Przeczytaj mój poprzedni post. Jakbyś grał sobie załóżmy w Counter Strike a ja bym się wlogował z aimbotem i rozpier*** wszystkich, zyskując najwyższe miejsce w rankingach to też byś pomyślał, że "nie twoja sprawa, nie twój interes"?

SqTy
29-01-2006, 18:49
Heh... Kiedy

Shooter
30-01-2006, 07:20
Siema

A wy co na to?

Rozwiązaniem jest to że napewno nie ściągał z Oficjalnej Stronki Programu :P

Pozdro,
Enjoy!

mafiasith
31-01-2006, 18:57
skzoda mi was tylko najezdzacie na spleena =/ zostaliscie haknieci przez lamerstwo i taka jets prawda 99% z was uzywa tbi tylko chce lizac dupe adminowi ze niby tacy uczciwi jestescie nooby ***ane uzywam bota od roku mam 70 najta i jakos hacka nie mialem

nei oszukujcie sie nooby ***ane ze jestescie lamerami to nie zwalacjie wszystkiego na tibie.org.pl:baby: :baby: :baby: :baby: :baby:

FarowRime
31-01-2006, 19:42
Śmieszą mnie ludzie którzy uważają, że mogą być schackowani przet tbi ściągnięte z orgynalnej stronki www.txixbxixa.oxrxgx.pl (wywal sobie ixy) może zostać shackowany. Spleen robi na serio za darmo ten programik, którego niekiedy używam (w ramach walki z CIPem,wqurza mnie to, że PACCowie mogą mieć promocję, a FACC nie), wtedy, kiedy mi kasy brakuje, pozatym nie da się afkować dobrze za pomocą tego programu:evul: mam juz deda od afkowania, hehe i się nauczyłem, jedynie to runka robię np. kiedy film oglądam, lub książkę czytam. Używałem tbi już na moim starym koncie i NIE MIAŁEM hacka. Nigdy nie będe miał :P gdybym miał zamiar cały czas kedy robię runka siedziec przy kompie, to moi bracia sobie by nie pograli:P a mam dwóch w domu... BTW jaki jest loot z serpent spawna?? proszę wyślijcie mi wiadomość, nie piszcie na forum.

Mar Cin
31-01-2006, 20:02
w ramach walki z CIPem,wqurza mnie to, że PACCowie mogą mieć promocję, a FACC nie

W ramach walki z CIPem? ROTFL. Człowieku, powinieneś się cieszyć że w ogóle dają grać za darmo (a jakoś muszą zarabiać na życie, poza tym prąd, wynajem lokalu, itp kosztuje - człowieku! masz 15 lat a tego nie rozumiesz?) a ty jeszcze chcesz z tym walczyć?

A ja tam tibia.org.pl nie wierzę. Ściągnąłem raz tibicam, i 2 razy ktos mnie próbował haknąć (raz zmianił hasło, ale szybko "wyprosiłem" nowe, a drugi raz zmienił e-maila, szczęście że zawsze przed grą loguję się na tibia.com, to kliknąłem zaraz cancel. Potem gość sobie odpuścił :D a ja się dopiero wtedy skapnąłem, że trzeba by wyszukać i wywalić keyloga z dysku :baby: ) Nie wiem, czy keylog był z tamtąd, ale niesmak pozostał... (heh, jak z tego kawału :D)

DaniaStone
31-01-2006, 20:20
Spleen to fajny gosc i nie mam zamiaru psoc tego... Mysle ze to zly pomysl.
A powiedz mi tak naprawde jak duzo osob nabija skille poprzez inne programy albo dzielenie kont. Przeciez pamietam jak moj brat na noc ustawial sobie knighta przychodzil rano i ma 3-4 skille wyzej......... A w Tibia nie jest doskonala dlatego programy takie jak TBI tez nie sa doskonale. Dlatego nie gram w Tibie, bo moim zdaniesz to debilna gra :P.... Tyle mam do powiedzenia.
Zycze jak najmniej spotkan z gmami i noobkami/newbie. Paps

Dark Alphadron
31-01-2006, 22:19
Ludzie, czy macie pojęcie że za AFKowanie na bocie może być :ban:
I nie łudźcie się że tego się wykryć nie da, bo się da. Osobiście widziałem GMa banującego takiego AFKarza(swoją drogą, koleś miał 50 hamów w parcelu, który przerzuciłem cudem do depo), więc nie radzę wam AFKować na botach, makrach itp. bo może się to dla was źle skończyć. Osobiście uważam macrowców za idiotów i zdania nie zmienię bo taki macroman to nikt inny jak cheater. Sam grać nie umie to pozwala AI robić to za niego. I co w tym widzicie? Co z tego macie? Postać z zarąbistymi skillami których nie robiliście sami. PRAWDZIWY tibijczyk robi skille sam, godzinami lampiąc się w monitor i obserwując pasek skilla. Więc żegnam was cholerni oszuści bez honoru. A normalnych tibijczyków pozdrawiam i życzę dobrych skilli, leveli, eq i jak najmniej noobów, PK i banów na swojej drodze w tibii. A wam, cholerni cheaterzy, życzę bana 4ever.

FarowRime
01-02-2006, 15:50
W ramach walki z CIPem? ROTFL. Człowieku, powinieneś się cieszyć że w ogóle dają grać za darmo (a jakoś muszą zarabiać na życie, poza tym prąd, wynajem lokalu, itp kosztuje - człowieku! masz 15 lat a tego nie rozumiesz?) a ty jeszcze chcesz z tym walczyć?

A ja tam tibia.org.pl nie wierzę. Ściągnąłem raz tibicam, i 2 razy ktos mnie próbował haknąć (raz zmianił hasło, ale szybko "wyprosiłem" nowe, a drugi raz zmienił e-maila, szczęście że zawsze przed grą loguję się na tibia.com, to kliknąłem zaraz cancel. Potem gość sobie odpuścił :D a ja się dopiero wtedy skapnąłem, że trzeba by wyszukać i wywalić keyloga z dysku :baby: ) Nie wiem, czy keylog był z tamtąd, ale niesmak pozostał... (heh, jak z tego kawału :D)

Heh, koleś, mi chodzi o to, że PACC z promocją może sobie usiąśc przy kompie, zapuścić tibię, zrobić bp runek w czasie krótszym niz 3 godziny! Widzę, że niezbyt rozumiesz moje postępowanie... NIe chodzi mi o to, że PACC jest zły, ale o to, że PO PROSTU nie mam czasu na robienie runek, bo moi bracia też chcą sobie pograć. Zresztą po twoim levelu widzę, że nigdy nie robiłeś np gfbkow. Bp to w przypadku FACCa około 4h, w przypadku PACCA z promocją około 2,5h. A pozatym ja nie miałem hacka (niby od niedawna gram, ale..) bo stosuję podstawowe środki bezpieczeństwa. poszukaj sobie na tym forum człowieku poradnika (POWER of BUTTON"szukaj") a nie będziesz miał nigdy hacka. Radzę ci na przyszłość, czytaj do końca posty zanim wystawisz swój... i jeszcze coś, nie opłaca sie używać tego bota do walki, bo serio można dostać freeza, JA już tak miałem. auto uhanie nie marnuje run, po prostu trzeba przeczytac readme i już wiadomo o co chodzi. łowienie ryb jest do dupy, nie używajcie tego, łowi 1 rybke na 5 minut, afk mlvl... bardzo łatwo zaliczyć deda, autowylogowywanie działa dopiero po chwili, już mam jednego deda... więc Drogie dzieci! nie używajcie TBI i nie bierzcie narkotyków:P

Vanzi
01-02-2006, 18:08
Taaak, zwalczajmy TBI bo to lipny bot... Feel the NG's power :)

A tak swoja droga to na co ten temat ? boty byly, sa i beda dopuki nie będzie na tyle GMów aby mogli reagować na każdy report szybko (obecnie reportowanie mc, macro etc. to strata czasu) na co się nie zapowiada skoro obecnie nie mogą sobie poradzić z sharingiem (na który niby dowody leza w logach, a i tak bany za to sa sporadyczne)

Mar Cin
01-02-2006, 18:41
Heh, koleś, mi chodzi o to, że PACC z promocją może sobie usiąśc przy kompie, zapuścić tibię, zrobić bp runek w czasie krótszym niz 3 godziny!

Jak zapłacił, niech ma. Te 250 zł na rok to nie mało, więc coś mu się za to należy.

Widzę, że niezbyt rozumiesz moje postępowanie... NIe chodzi mi o to, że PACC jest zły, ale o to, że PO PROSTU nie mam czasu na robienie runek, bo moi bracia też chcą sobie pograć.

To rób podczas expienia. Ja tak robiłem poprzednią postacią, i jakoś nie zbiedniałem od tego.

Zresztą po twoim levelu widzę, że nigdy nie robiłeś np gfbkow. Bp to w przypadku FACCa około 4h, w przypadku PACCA z promocją około 2,5h.

Miałem 2 updaty temu druida. (rzeczywiście nie robiłem gfb, bo zrobiłem raz jeden bp i skapnąłem się, że to się ni w cholerę nie opłaca. A jeśli chodzi ci o robienie run dla siebie, to mana fluidy w łapę i heja - tylko trochę drożej niż w sklepie, a magic level rośnie, aż miło) A co do czasu, to zdaje się że się mylisz - policzyłem moim domowej roboty programem i wyszło mi równo 2 godziny dla pacca :D. Ale jak mówiłem - jak ktoś wyda te 250 zł to niech ma.

Zordonex
01-02-2006, 21:22
Ludzie, czy macie pojęcie że za AFKowanie na bocie może być
I nie łudźcie się że tego się wykryć nie da, bo się da. Osobiście widziałem GMa banującego takiego AFKarza(swoją drogą, koleś miał 50 hamów w parcelu, który przerzuciłem cudem do depo), więc nie radzę wam AFKować na botach, makrach itp. bo może się to dla was źle skończyć. Osobiście uważam macrowców za idiotów i zdania nie zmienię bo taki macroman to nikt inny jak cheater. Sam grać nie umie to pozwala AI robić to za niego. I co w tym widzicie? Co z tego macie? Postać z zarąbistymi skillami których nie robiliście sami. PRAWDZIWY tibijczyk robi skille sam, godzinami lampiąc się w monitor i obserwując pasek skilla. Więc żegnam was cholerni oszuści bez honoru. A normalnych tibijczyków pozdrawiam i życzę dobrych skilli, leveli, eq i jak najmniej noobów, PK i banów na swojej drodze w tibii. A wam, cholerni cheaterzy, życzę bana 4ever.

Masz 15 latek i już potrafisz tak pyskować?, a z resztą szkoda słów, jesteś za głupi żeby myśleć i zrozumieć co do ciebie piszę. Swoją drogą i tak wiem, że używasz bota.

Powiem wam teraz coś, gó*no mnie obchodzi co o tym myślicie i gó*no mnie obchodzi czy w ogóle ktoś to przeczyta, ale to prawda:

50% graczy w tibie UŻYWA botów itd.
50% nie używa- z czego 49% to nooby, które nie więdzą co to boty lub nie potrafią tego włączyć, a 1% to gracze "legit" (którzy nie potrzebują botów bo dzielą konto).

Ja osobiście używam przez siebie napisanego programu na własne potrzeby i mam w du^%e czy w TBI są jakieś keyloggery czy nie (ale gdy ja go jeszcze używałem to nie było).

Lord'Nesteloo
01-02-2006, 21:39
Ludzie....CO WY MACIE DO TBI?
Jesli sadzicie ze spleen was haknie...to nie uzywajcie i nie kluccie sie ze spleen hakuje.
Ja osobiscie uzywam tbi a nigdy hacka nie mialem...
Po co te klutnie? Co drugi post to:
Spleen Hakuje albo Spleen nie hakuje...
Dajcie sobie spokoj...kto chce uzywa/kto nie chce nie uzywa !!

poisoner
01-02-2006, 22:48
Siema

A wy co na to?
Dajcie se spokoj z tym bo zachowujecie sie jak nooby, co ci przeszkadza ze ktos uzywa tbi? Lepiej sie wezcie za zlodziei lootbagow. X( X( X(

Dark Alphadron
02-02-2006, 00:49
Masz 15 latek i już potrafisz tak pyskować?, a z resztą szkoda słów, jesteś za głupi żeby myśleć i zrozumieć co do ciebie piszę. Swoją drogą i tak wiem, że używasz bota.

Powiem wam teraz coś, gó*no mnie obchodzi co o tym myślicie i gó*no mnie obchodzi czy w ogóle ktoś to przeczyta, ale to prawda:

50% nie używa- z czego 49% to nooby, które nie więdzą co to boty lub nie potrafią tego włączyć, a 1% to gracze "legit" (którzy nie potrzebują botów bo dzielą konto).

Ja osobiście używam przez siebie napisanego programu na własne potrzeby i mam w du^%e czy w TBI są jakieś keyloggery czy nie (ale gdy ja go jeszcze używałem to nie było).
Taa, ja używam bota. Szkoda że mi nie jest potrzebny, bo expić i skillować wolę sam niż żeby robił to za mnie bot (i dedał łażąc na 15 lvlu na DLe). Poza tym skąd to niby wiesz? Masz dowody? Jak masz to dawaj, chętnie posłucham ględzenia pacana który się uważa za starszego i lepszego od innych bo "napisał bota"(a sądząc po stylu pisania itp. ma około 10 lat). A skoro gówno cię to obchodzi to po cholerę spamujesz? Co do procentowego podziału graczy w tibii: No comments (tzn. brak komentarza, przyda ci się tłumaczenie bo raczej tego nie rozumiesz, sądząc po poziomie posta). I ostatnie pytanie: kto ci tego posta pisał? Bo sam to raczej nie umiesz nawet myśleć i iść jednocześnie a co dopiero pisać i myśleć. Może podczas pisania nie myślałeś(co raczej rzadko ci się zdarza, tzn. myślenie)? To by tłumaczyło denność posta.
@poisoner
Totalny offtopic. Poza tym według ciebie robią ci którzy nie umieją grać. To po co zajmować się ich złodziejami?
@lord'nesteloo
Gadasz że inni spamują postami typu "spleen hakuje". "A nie bo spleen nie hakuje" a sam to robisz. Poza tym w postach piszemy co do TBI mamy. Poczytaj je całe a nie szukaj zdań typu "spleen hakuje".
@down
Dwa słowa(z tymi wcześniej to więcej :P): [Ś][W][I][Ę][T][A] [R][A][C][J][A]

m.s
02-02-2006, 06:26
@up Taa, ja używam bota. Szkoda że mi nie jest potrzebny, bo expić i skillować wolę sam niż żeby robił to za mnie bot nooo po co program ma zanas expic jak lepiej samemu :)

kaapa
02-02-2006, 20:04
Hmm ja tam TBI nie używam bo boje sie zostawić postać "bez kontroli" ale mam lighthacka. Poprostu nie lubie ciemności itp. Tego akurat nie rozumiem, co jest złęgo w lighthacku i co złego robie że go używam ? (lighthacka mam przez przerobienie tibia.spr)

Krizz
02-02-2006, 20:10
Wiesz, jedynym rozwiązaniem było by każdego z osobna śledzić -.-
Jak niemasz czego innego do roboty to zacznij każdego pytać czy używa TBI i napewno połowa graczy ci się przyzna X( <JOKE>

Endin
03-02-2006, 22:43
Zordonex
Uważasz, że każdy kto nie używa botów jest noobem i idiotą. Błąd!
Używanie bota = noobstwo! To tak jakby oszustwo. Ludzie ciężko pracują na swoją postać i jest z tego SATYSFAKCJA1

zalfik
04-02-2006, 23:25
o ile wiem TBI trzeba uruchomić przed Tibią więc wtedy dopiero program może rejestrować co jest wpisywane na klawiaturze
Wiedzcie, ze dobry keylogger dziala w inny sposob. Instaluje sie na komputerze podczas odpalenia pliku ****** (a nawet innych rozszerzen).
Sam kiedys bawilem sie programem Perfect Keylogger i wykonanie zakazonego nie wymaga ZADNEJ znajomosci jakiegokolwiek jezyka programowania.
Dlatego wydaje mi sie ze spleen nie dodaje tych "kilku linijek", bo tworzenie calego programu tylko w celu zainstalowania w nim keyloggera jest nieoplacalne. Latwiej skorzystac z gotowego softu znalezionego w necie :P :P :P

@topic
Mysle ze kazdy uzywa macro na swoja odpowiedzialnosc... a pamietajcie ze postacie afk zostawione gdzies na pastwe losu, to mozliwosc latwego lootu ;)

Mar Cin
11-02-2006, 21:11
Sorki za odświerzanie starego tematu ale nie mogę się powstrzymać:

O ja pier***e. Jak ktoś nie używa botów to jest głupi bo nie wie jak włączyć? No chyba że sharuje konto to jest wtedy też jest ok, bo i tak boty nie są mu potrzebne? W sumie sam nie wiem jak to skomentować, brak mi słów po prostu.
Ten obrazek chyba lepiej wyrazi co o tobię myślę:
http://i2.photobucket.com/albums/y35/Ghostek17/fotomontarze/noob.jpg

Olorion.
11-02-2006, 22:13
wow zaliczam sie do 1% graczy w tibie nie uzywajacych cheatow z tego powodu ze sa "legit" :@

Mar Cin
12-02-2006, 00:02
wow zaliczam sie do 1% graczy w tibie nie uzywajacych cheatow z tego powodu ze sa "legit" :@

Czyli wg. niego dzielisz konto ;)

Dark Alphadron
12-02-2006, 05:19
Rozumiem was. Mnie też wkurzył (głownie dlatego że ta bezsensowna "riposta" była skierowana we mnie ;)) i to porządnie. Ja nie mam bota, chociaż wiem co to jest i jak się ten szajs odpala a accu nie sharuję ponieważ nikomu nie ufam na tyle żeby z nim dzielić konto które robiłem kilka miechów. Mar Cin pożyczę coś od ciebie i skieruję w niego:
http://i2.photobucket.com/albums/y35/Ghostek17/fotomontarze/noob.jpg
//EDIT//
BTW. koleś dawno się nie odezwał. Pewnie go zatkało :P

Seba83
13-02-2006, 09:09
Nie ma to jak zwalić całą winę na spleena :P. Dzieci chodzą po stronach typu tibiafans w dziale unverified, ściągają pliki ***** które w ogóle nie działają, więc pozostaje im TBI. Po pewnym czasie zaliczają kolejnego hacka i z płaczem piszą nowego bzdurnego posta na tibia.pl. Oczywiście wszystkich shackował spleen! Nie ma innej możliwości! . Boisz się shakowania? Nie potrafisz skutecznie wykrywać keyloggerów? TO NIE ŚCIĄGAJ BOTÓW! Ja gram w Tibię z przerwami już około dwóch lat. Nie mialem jeszcze ani jednego hacka, a botów używałem prawie przez cały czas ;- ). Myślicie, że administratorzy serwisu tibia.org.pl hostowaliby bota Tibia Black Ice bez sprawdzenia źródeł? Założę się, że wszyscy ktorzy mowią, że ich shakowali przez TBI, mówią tak tylko po to by nie wyjść na głupka. Na bank wszyscy shakowani używali innych botów niż TBI z TIBIA.ORG.PL, a nie z innych stron typu www.czystetbi.republika.pl.

Mawaje
18-02-2006, 02:13
Sam kiedys uzywalem iskonczylo sie na 3 dedach bo blokowala mi wszystkie ruchy
ONA JEST DO BANI!!!!!Nie uzywajcie jej niewarto... lepiej pograc godzinkr dlozej:)

Mastadi, little meteorite
18-02-2006, 02:28
Kiedy miałem 20 lvl, poszedłem (Jak większość graczy) na deserta. Wszystko idzie pomyślnie jesteśy w final roomie, bierzemy nagrody, wychodzimy i nagle wszyscy zwiewają... 2 lurnietę gsy... wszyscy padli... jak muchy...
W****iłem się mocno. Ściągnąłem TBI. Zostawiałem postać na noc, robiłem runki i wogóle. Tibia nudziła mi się powoli.
Pewnego dnia coś sobie uświadomiłem:
"Stary, co z tego że masz wy***isty mlvl, że masz kasy po pachy, jak to wszystko zdobyłeś dzięki OSZUSTWU? Przecież teraz ustawiasz kilka opcji i program gra za ciebie. Tak to ma wyglądać?". Wtedy przestałem używać TBI.
Zacząłem ponownie grać w tibie, całkowicie legalnie. Chęć do gry wróciła mi.
Jaki z tego morał? NIE UŻYWAJCIE TBI BO I TAK ŹLE NA TYM WYJDZIECIE!

A teraz do wszystkich co mówią:
"używam tbi i mam to wszystko w dupie""Dlaczego używasz cheatów?""bo te głupie Cipsofty dodały soule i łamiące się speary"
Wiecie czemu to zrobili? Bo ludzie cheatowali.

Tikal
18-02-2006, 11:09
Po 1.
TBI to nie jest program do autoskilowania albo do autoexpienia
Po 2.
Jeżeli ktoś używa TBI tylko dla Lighthacka bo chce np. wiecejloota wziąć?
To wedłud mnie nie jest złe.
Jeżeli też ktoś AFK'uje to juz odrazu nie dajcie reporta.
Dajcie resporta dopiero wtedy kiedy robi runy wypowiada czary ale nic wiecej sie nie odzywa np. muwicie "hi" a on nic tylko co jakis czas "utevo lux"
Używanie lightacka nie jest dobre lecz nie jest złe.

Articuno
18-02-2006, 14:28
a ja tak z innej beczki... wiecie jak otworzyc Tibie Multi client?? bo sciagnalem z tibia.org.pl jako plik RAR i jak go otworzyc?? PLX odpowiedz. Probowalem optwierac ale nic ;/

Dij'Ihsus
18-02-2006, 17:44
nudziło mi sie i przez virus total zeskanowalem to nieszczesne tbi :
Antivirus Version Update Result
AntiVir 6.33.1.50 02.18.2006 no virus found
Avast 4.6.695.0 02.16.2006 no virus found
AVG 718 02.17.2006 no virus found
Avira 6.33.1.50 02.18.2006 no virus found
BitDefender 7.2 02.18.2006 no virus found
CAT-QuickHeal 8.00 02.16.2006 (Suspicious) - DNAScan <--------------
ClamAV devel-20060126 02.17.2006 no virus found
DrWeb 4.33 02.18.2006 no virus found
eTrust-InoculateIT 23.71.80 02.18.2006 no virus found
eTrust-Vet 12.4.2086 02.17.2006 no virus found
Ewido 3.5 02.18.2006 no virus found
Fortinet 2.69.0.0 02.18.2006 no virus found
F-Prot 3.16c 02.17.2006 no virus found
Ikarus 0.2.59.0 02.17.2006 no virus found
Kaspersky 4.0.2.24 02.18.2006 no virus found
McAfee 4700 02.17.2006 no virus found
NOD32v2 1.1413 02.17.2006 no virus found
Norman 5.70.10 02.17.2006 no virus found
Panda 9.0.0.4 02.18.2006 Suspicious file <----------------
Sophos 4.02.0 02.18.2006 no virus found
Symantec 8.0 02.18.2006 no virus found
TheHacker 5.9.4.098 02.18.2006 no virus found
UNA 1.83 02.16.2006 no virus found
VBA32 3.10.5 02.17.2006 no virus found
powiem tak:
spleen gratuluje, nawet dobrze wcisniete...
Suspicious-podejrzany, podejrzliwy

Snajperov
18-02-2006, 18:02
@topic
Mysle ze kazdy uzywa macro na swoja odpowiedzialnosc... a pamietajcie ze postacie afk zostawione gdzies na pastwe losu, to mozliwosc latwego lootu ;)[/QUOTE]

Z tym to sie zgadzam, sam widzialem ostnio 30 druida na Amazon Camp kolo Venore, chyba wiadomo co z nim zrobilem

Sowa
19-02-2006, 01:11
Siema
Może wmawiajmy wszystkim że to syf i keylogger?
A wy co na to?

Może wmuwimy tobie iż twojej mamy nie ma na noc bo puszcza się pod latarnią ? ;)
Czemu Przyczepiliścię się do "TBI" , a nie do "Tibia Bot NG" ?
Moim skromnym zdaniem wszyscy wypowiadający się tutaj źle o "TBI" to Nooby które ściągneły ten "Bot" i nie umieli go odpalić. A Jak już odpalili to padli na "afku" . A jak Ty ( Tak własnie TY ! ) Odpalasz Cs'a z Botem i strzelasz i widzisz przez ściany to nie jest źle ?
A co do Keylogera w TBI to czemu jeszcze nikt , który to udowodnil nie został shakowany ? Jak by Speleen miał hakować to zrobiłby to już wcześniej. I Czemu wy tak nienawidzicie poratlu tibia.org.pl ? Bo oni mają swoje boty? A i ostatnie zdanie które chciałbym tutaj wygłosić to , że przy ścąganiu "TBI" Jest taki wielki czerwony napis "Ściągacie na właśną odpowiedzialność" ściagneleś hakneli Cię. To nie wina Speelena Tylko twoja. On Ci nie kazał Sciągać tego Dobrego według mnie Bota. Pozdrawiam i Dziękuje Wszystkim tym którzy przeczytali moją wypowiedź.

Koszyk
19-02-2006, 01:20
No wiedz zacznijmy od tego ze:

- zapewne 80% forum tibia.pl uzywa TBI albo TBI GG
- po co Spleen mialby hackowac? ;o

No wiedz jesli sie juz czepiacie TBI to w czym ono wam zawinilo? bo padliscie przeznie? (bo nie umiecie dobrze ustawic) zostawiliscie na cala noc robienie run i zamiast 4bp zrobil 1bp? np. uh? ;o moze ktos przyszedl i Cie wylogowalo tak bywa. Odczepcie sie od TBI... to dobry bot i kazdy pewno zniego sprobowal skorzystac. Wiedz nie narzekajcie ze

I popieram post up

Charlotte Makantana
19-02-2006, 01:42
"Zwalczajmy" Tibia Black Ice !!

jak nikt nie bedzie kozystal to nie bedzie czego zwalaczac... :P

up@ ja nigdy nie kozystalem i nie mam zamiaru... nawet nie mam zamiaru tego sciagac... jesli naprawde sie lubi grac w tibie to sie gra bez zadnych "ulepszaczy" (botów)... gra sie w taką tibie jaką stworzył ją cip soft... dziekuje za uwage...

Mar Cin
19-02-2006, 12:22
Moim skromnym zdaniem wszyscy wypowiadający się tutaj źle o "TBI" to Nooby które ściągneły ten "Bot" i nie umieli go odpalić. A Jak już odpalili to padli na "afku" . A jak Ty ( Tak własnie TY ! ) Odpalasz Cs'a z Botem i strzelasz i widzisz przez ściany to nie jest źle ?

Ja nie używam cheatów ani botów w żadnych grach. A szczególnie multipaleyerowych. Ale po co ja to piszę, i tak nikt ze zwolenników TBI i innych botów nie uwierzy. Dla nich to nie do pomyślenia, że ktoś może grać w cokolwiek uczciwie...

No wiedz jesli sie juz czepiacie TBI to w czym ono wam zawinilo?

Hmm... może dla tego że to oszustwo i gracze używający TBI oszukańczym sposobem nabijają poziomy? A jeśli ten argument do ciebię nie trafia to po raz 3-ci napiszę: jakbyś grał z kimś w karty a on by wygrał pięcioma asami to jakbyś się czuł? A jakbyś grał z kimś w szachy a on zrobiłby 3 ruchy w jednej kolejce gdy tylko wzrok na chwilę odwróciłeś od szachownicy?

Rilo
19-02-2006, 12:58
Ludzie rozumiem TBI JEST ZLE ale moj brat uzywa TBI od kad powstala i nigdy go nie haneli i mnie tez a nie mma nubskich charow po 8lvl wiec nie piscie ze przez TBI hakuja bo to nie prawda

Komandos Strong
20-02-2006, 09:52
tbi to zaje***ta sprawa uzywam od .... hum dawna a najlepsze jest to ze nie mialem hacka (przynajmniej przez tbi) bo ogolnie teraz jestem hackniety :P kocham siostre ktora nasciagala roznych glupot ... heh takze tbi jest zaje***te niewiem dlaaczego ludzie boja sie przyznac ze uzywaja to pomaga w grze a po co masz sie meczyc ?? skoro kazdy pisze ze gra w tibie for fun

zalfik
20-02-2006, 12:28
Uzywam bota... z lenistwa
1) Podczas treningu NIGDY nie zostawiam postaci afk. Ale bota ustawiam aby sam jadl lowil itp itd...z lenistwa :) Sam w tym czasie moge chociazby spamowac na tym forum ;)
2) Do huntu uzywam light hacka....nie lubie ciemnosci.
3) Spleen. Czy kradnie cudze accounty? Moim zdaniem nie. Ale niestety taka mozliwosc zawsze pozostaje.... nawet jesli szansa jest bardzo mala :/
4) Czy TBI (vel inne boty) jest dobre, czy zle? Na pewno nie jest dobre... bo niestety szanse w grze nie sa wyrownane... ale grac mamy dla przyjemnosci... a jesli komus przyjemnosc sprawia granie na troszke nizszym poziomoie trudnosci (auto UHanie etc.) to powinien miec do tego prawo. Moze CIPy moglyby utworzyc servery z mozliwoscia dodatkowych opcji ulatwiajacych gre :P

Takie moje bardzo subiektywne zdanie ;)

Evil Beawer
20-02-2006, 13:43
Tbi moze i dozwolone nie jest... ale cholernie sie przydaje :D Przynajmniej nie musze sie bawic w lowienie rybek zucanie swiatla i martwienie sie o to czy idzie mi mana... Ale o hacka sie nie martwie> muj program wykryje kazde przeszkadzajace mi dziadostwo ^^

zalfik
20-02-2006, 14:23
Nie badz taki pewny siebie :) Zabezpieczenia komputerowe sa robione przez ludzi i przez ludzi sa lamane :P Ja pomimo dobrych zabezpieczen i w miare "madrego" ("w miare" bo korzystanie z TBI, nawet tak bardzo pewnego, jest ryzykowne i nie do konca madre:P) korzystania z komputera/internetu, regularnie sprawdzam czy ktorys z procesow dzialajacych w komputerze nie jest jakims syfem ;)
Upsss... sie taki offtop duzy zrobil :P :P :P

Kondzio K-ce
02-03-2006, 10:42
A oto i moje zdanie:
1) TBI nie ma keyloggera, Kaspersky i arcaVir nie mogą się mylić
2) Boty to takiego rodzaju programy, które w pewien sposób ratują resztki naszej osobowości. Dlaczego tak sądzę? Otóż Tibia, jako MMORPG jest grą bardzo wciągającą i gra takiego typu, że jak sasiad ma lvl 60 to ja musze mieć setny i nie spoczne póki tego nie osiągne. Większość graczy więc spędza setki godzin w miesiącu na graniu w Tibię i tylko szkoła ogranicza ich w tym destrukcyjnym zajęciu. Dzięki botom czas ten ogranicza się w stopniu dosyć znacznym. Nie mówie tu o ludziaj grających dla przyjemności, tylko tych którzy grają dla sportu, całymi dniami i tak naprawdę ich RL ogranicza się do tych kilku godzin w szkole. Z botem mamy więcej czasu dla siebie, możemy skoczyć na pizze z kumplami i w podświadomości cieszyć się z tego, że skille, mlvl, lvl rosną.
3) Używajcie botów jeśli chcecie. Pamiętajcie jednak że nic nie zastąpi ludzkiego mózgu np jeśli ktoś zacznie lurować potwory na waszego afkującego sorca lub gdy przyjdzie GM. Z tej sytuacji nawet najlepszy bot was nie uratuje.
4) Zamiast odzwyczajać ludzi od botów, zacznijcie odzwyczajać ich od Tibii.
5) A teraz apel ode mnie: Grajcie w Tibię dla przyjemności, by spotkać się z kolegami i koleżankami. Nie PGujcie. To naprawdę nie ma sensu. Zniszczy tylko Was i Waszą osobowość. Przemyślcie teraz to wszystko, czy nie lepiej byłoby wyjść z kumplami na ryby, pograć w gałę czy nawet odrobić lekcje niż siedzieć przed ekranem monitora cały dzień? Zastanówcie się.

PS: Sory za offtop ale dostałem weny i nie mogłem przestać:p

Sitarok Rimik
02-03-2006, 19:08
Mówisz że TBI niema keya. A słyszałeś o biffbocie? To było takie cudo co wysyłało na private message twoje passy do postaci Certyh( czy jakoś tak) na Antice. Pozatym keylog to niejedyny sposób hacku.

Sitarok Rimik
02-03-2006, 19:09
ups ....... double post. Proszę o jego usunięcie.

Tarny
02-03-2006, 19:38
Czemu Przyczepiliścię się do "TBI" , a nie do "Tibia Bot NG"

Ja akurat jestem negatywnie nastawiony do każdego rodzaju bota, cheata, lighthacka i innych głupot, które ułatwiają grę tym, którzy nie potrafią grać (takie jest moje zdanie o tych, którzy tych programów używają).

zapewne 80% forum tibia.pl uzywa TBI albo TBI GG

"Nie mierz innych swoją miarą" - innymi słowy: ja nigdy nie używałem i używać nie będę tego typu programów.

Jeszcze jedno: to do osób, które piszą, że nie ma trojana / keyloggera w TBI lub innych botach.

Wiecie co, napisać niewykrywalnego trojana lub keyloggera z opcją choćby tylko przesłania jakiejś małej informacji wcale nie jest takie trudne i nawet uważam, że ja jestem w stanie to zrobić. Myślę więc, że jeśli spleen by chciał (nie mówie ze tak zrobil) to wcisnalby tam keyloggera lub trojana i nikt z Was i tak by nic o tym nie wiedział.

Ale ja nie chce tutaj oczerniać ani ośmieszać autorów botów - bo dla nich szacunek - programistów trzeba doceniać :)) Ja tylko uważam, że z takich botów to korzysta hołota (chołota?) tibijska, tzn. osoby, które nie radzą sobie w tibii.

Xoloos
03-03-2006, 12:56
Ja akurat jestem negatywnie nastawiony do każdego rodzaju bota, cheata, lighthacka i innych głupot, które ułatwiają grę tym, którzy nie potrafią grać (takie jest moje zdanie o tych, którzy tych programów używają).
"Nie mierz innych swoją miarą" - innymi słowy: ja nigdy nie używałem i używać nie będę tego typu programów.

Ty nie jesteś tymi 80% forum

Sir Volcik
03-03-2006, 13:34
Ale jak zwalczać TBI. Tym powini się zająć CipSoft. Powini banować osoby używające TBI. I też by mogły być kary dla stron które pozwalają ściągnąć TBI i programy do robienia prywatnych serwerów.

Mar Cin
03-03-2006, 14:47
Ale jak zwalczać TBI. Tym powini się zająć CipSoft. Powini banować osoby używające TBI. I też by mogły być kary dla stron które pozwalają ściągnąć TBI i programy do robienia prywatnych serwerów.
Niestety nie mogą. Boty są zabronione jedynie przez regulamin Tibii, ale żadne prawo żadnego kraju nie zabrania "pomagania" (bo niestety w Tibii pełno osób które po prostu nie potrafią grać, choć się do tego nie przyznają. Ściąganie botów usprawiedliwiają pisząc bzdury że nikt w Tibię grać nie potrafi, więc jak ktoś nie ma bota to znaczy zę nie umie go ściągnąć). A ots'y są prawde mówiąc legalne, tyle że nie jest legalne logowanie się do nich używając klienta Tibii.

Matysek24
04-03-2006, 07:55
Ja nigdy nie uzywałem, nieuzywam i nie bede uzywał TBI do bicia skili czy mlvlu. Używam TBI tylko po to zeby mieć darmowe światło:] bo niechce sie na torche wydawac:p:p :p

Strwck
04-03-2006, 08:20
TBI to jest gówno, nie bot. Nie cierpie tego programu...

flashmaster
04-03-2006, 18:32
hahaha chłopie poprostu masz kompleksy ze ci mama kompa na noc nie pozwala zostawiac lol oni robia to na wlasna odpowiedzialnosc padaja przez to bo byle noob ich ubije i dostaja bany jesli chcesz to graj sobie uczciwie nikt ci nie zabrania i ty nikomu nie zabronisz uzywania bota lol ( niewiem co ty i inni mogo zrobic w tej sprawie dla mnie g... mozecie zrobic albo naucz sie programowac wkrec sie do cipsoftu i sobie zrobi tibie bez bota.

Gohan10
05-03-2006, 14:12
Ale problemy macie.
Kto chce niech używa a kto nie chce niech nie używac. Proste nie?

Hengar
05-03-2006, 17:40
1) Temat sie zaczal od zwalczajmy tbi a teraz jest tbi jest czyste.
2) Nigdy nie zwalczycie bota do konca.
3) Nie da sie zrobic niewykrywalnego keyloggera.
4) Wystarczy dobry firewall.
5) Antywirusy wykrywaja w tbi wirusy bo tbi przekierowuje porty.

Wsk
07-03-2006, 14:07
Nie rozumiem was. Jak sciągacie w szkole to sądzicie że to jest w porządku?
Czasami może być też tak, że sąsiad z ławki wam nie da odpisać bo on poświęcił dużo czasu na przygotowanie się i powie, że mogłeś się nauczyć . Każdy chce dojść do sukcesu inaczej.
Jeden przez ściąganie na lekcjach, inny przez naukę.
Jeden przez cheatowanie, drugi przez gre bez cheatów.

Pietru
07-03-2006, 17:44
Hmm, Ja gram knihtem i wce;e nie uzywam Tibia Black Ice, jak chce sobie poskilowac to zostawiam chlopka samego i sobie sksiluje co prawda maxymalnie moge go zostawic pol godzinki bez spojrzenia okiem ale potem zabija mi potworki i musze isc po nowe. Ale wracajc do temtu ja nie uzywam Tibia Black Ice i tez moge skilowac afk.Skilowanie afk nie jest karalne.Mam nadzieje bo myslelm ze teleport jest legalny i mi bana dali xD

Gidek
08-03-2006, 13:18
TBI to wielki problem wielu ludzi przyznaje się do jego używania. Największe robie sobie jaja z osób, które robią screeny jak wbijają lvl, a potem umieszczają na www.tibi.com w zakładce swojej postaci oczywiście zostawią okno same z gry, ale mają światło na maksa, a co do TBI to łatwo taką osobe wyczuć jak jest ciemno ona widzi gdzie potwór leży i leci po loota często z tym się spotykam.

Radosny~
08-03-2006, 23:26
Nie rozumiem was. Jak sciągacie w szkole to sądzicie że to jest w porządku?
Czasami może być też tak, że sąsiad z ławki wam nie da odpisać bo on poświęcił dużo czasu na przygotowanie się i powie, że mogłeś się nauczyć . Każdy chce dojść do sukcesu inaczej.

Bull Shit plx:P

Osobiscie sam sciagam, bardzo intensywnie i sie z tego ciesze-moze nie jest to powod do dumy ale jestem zadowoolony-mam 5, a w chacie mam normalna atmosfere. Kazda osoba 14 lat+ ma sztuke/plastyke/technike/fizyka/chemia w szkole..i trzeba sie uczyc o tych stylach, kto co namalowal..tylko PO CO? wykujesz to..a za tydzien nie bedzie sie mialo pojecia kto co zrobil..zapytajcie sie swojej matki czy wie jaki jest wzor na energie potencjalna-ona w 99% przypadkow odpowie"ze co?" System edukacji w Polsce jest tak sam poroniony jak nasz rzad:P

@top
hehe kiedys uzywalem tego namietnie:D autofishing, domek na Cormayai :D i fruu na Eremo "rybac"..to bylo kiedys(przed updatem z robakami). Wracalo sie z 100rybkami i polozylo sie do domku i znowu rybac:D + na dobitke robilo sie runy i kasa leciala jak szalona;p
ale pamietajcie..ze uzywacie tego na wlasna odpowiedzialnosc..
myslicie ze 160+ jak ma hacka to podal swoje passy na www.freepacc.pl?;]
pamietajcie-zawsze sie znajda sprytniejsi od was!;p

knajcik100%
08-03-2006, 23:42
A dla mnie tibia black ice jest po***ana :faceoff: . Sprawia wam przyjemnosc
granie w cokolwiek na czitach. A moj kumpel zlapal hacka przez ten program
ale napewno nie sciagal go z tibia.org.pl bo tam wszystko jest ok!
Ale jak jakis hacker sciaga ten program przerabia go na wlasny uzytek i wystawia na jakiejs stronie to nie jest za fajnie :faceoff: !!!

Szarlej
09-03-2006, 02:35
Szczerze mowiąc dziwi mnie ten thread, nie rozumiem jego sensu, bądźmy szczerzy ten kto będzie chciał, to będzie używał cheatów, kto nie chce, nie musi.
Co do samego TBI, musze stwierdzić, że aktualnie to jeden z lepszych ogólnie dostępnych botów, każdy kto choć troche śledził rozwój tego typu programów, wie o czym mówie. A do tych którzy twierdzą, że to iście betka stworzyć "niewykrywalne" dla zabezpieczeń komputera pare linijek kodu, pozwalające kraść dane... no cóż, polecam puknięcie sie w głowe i pojście do najbliższej księgarni po podręcznik do assemblera.
Dla wszystkich tych którzy płaczą, że zostali schakowani, używam akurat tego bota od dobrych 8 miesięcy i nie wykryłem żadnych poważnych aberracji w jego pracy, nie licząc kilku pomniejszych bugów. Mała rada: coś innego niż IE (firefox, opera), firewall (szczerze polecam Zone alarma), antywirus (Kaspersky jest niezły), anty-spyware(Ad-aware lub coś podobnego) no i oczywiście spora porcja zdrowego rozsądku w uzytkowaniu neta. Przez blisko 5 lat grania w tibie, ani razu zabezpieczenia mojego komputera ani konta nie zostały złamane. Myślcie, przewidujcie, to naprawde nie boli, a jestem w stanie zapewnić, że nic sie złego z waszym kontem nie stanie.

~Yours Szarlej

BloodyZool
09-03-2006, 06:11
Uzywalem TBI, chociaz jestem knightem, ktory raczej najmniej potrzebuje bota. Uzywalem tylko po to, zeby sobie polowic czasami... W koncu mi sie znudzilo i dochodze do wniosku, ze CipSoft moglby cos z tym zrobic, bo sa inne sposoby, by sprawdzic czy ktos ma TBI lub inne nielegalne pomoce. Na przyklad, gralem w MapleStory i tam, po kolejnym updacie wyskoczyl program, ktory zawsze wlaczal sie przy uruchamianiu gry. Ow program nazywal sie ProtectGuard, o ile dobrze pamietam... Lokalizowal wszystkie wlaczone przez Ciebie dodatkowe programy sprawdzajac, czy nie ma tam jakiegos macra. Nie jestem Cip'em. Nie wiem, czy jest mozliwe cos takiego, ale przypuszczam (mam nadzieje), ze jest. B)

Tarny
09-03-2006, 08:12
A do tych którzy twierdzą, że to iście betka stworzyć "niewykrywalne" dla zabezpieczeń komputera pare linijek kodu, pozwalające kraść dane...

Nie powiedziałem, że to "betka", powiedziałem że to możliwe i uważam, że byłbym w stanie to zrobić. I na firewalle też sie znajdzie sposób. Ogólnie wszystkie zabezpieczenia da sie obejść i nie powiesz mi że jest inaczej.

oczywiście spora porcja zdrowego rozsądku w uzytkowaniu neta. Myślcie, przewidujcie

Jeśli ktoś nie stosuje się do tego, to ani firewall ani antywirus nic mu praktycznie nie pomoże.

Mnie to tam osobiście obojętne czy ktoś używa czy nie, ale nie dziwie sie że innym to sie nie podoba - oni sami robia mlvl, lvl, sami się meczą, a tu przyjdzie ktoś osiągnie to samo w szybszym czasie za pomocą macro i wszyscy uważają, że jest kimś. Ja już powiedziałem swoje zdanie: dla mnie używanie botów (nie tylko tbi) to nieumiejetność grania w tibię. Taki rodzaj "grymasu".

Osobiście też obojetne mi jest czy TBI posiada jakiś "zły" kod czy nie, gdyż go nie używam i nigdy nie używałem. Próbuje Wam raczej uświadomić, że nie jest to wykluczone chociaż pewnie i tak nikt mnie nie słucha, bo moja teoria nie zgadza się z Waszą, a wiem, że tutaj niezbyt entuzjastycznie wita się "odmieńców".:)

Szarlej
09-03-2006, 22:11
I na firewalle też sie znajdzie sposób. Ogólnie wszystkie zabezpieczenia da sie obejść i nie powiesz mi że jest inaczej.

Zgadzam się w pełni z tym stwierdzeniem, nic nie zabezpieczy cie w 100% poprostu kwestionuje podejscie do tematu, jeśli byłbyś w stanie napisać program, który przesyła dane przez firewalla, blokujacego wszystkie nieuzywane porty, komunikatory, nieuprawnione używanie programów przez inne aplikacje, stale kontrolujące docelowe ip lączenia sie aplikacji, a do tego unikający wykrycia przez dwa niezależnie działające programy monitorujące, no to cóż gratuluje, moim zdaniem to wykracza poza poziom zwyklego szarego studenta informatyki. Naprawde, nie miałem zamiaru sformułować mojego posta w żaden zbyt ofensywy sposób Tarny, poprostu dośc mam już ludzi bawiących sie podpinanie jakiś badziewnych keystroke loggerów i myślenie ze są "hackerami".

W kwesti TBI, nie twierdze że jest bezpieczny, twierdze że ja w czasie jego użytkowania nie napotkałem na żadne problemy związane z próbami nadużyć jego autora i to mnie popchneło do napisania tego posta... dla mnie Tibia to tylko gra, więc, oszukiwanie w niej to jak oszukiwanie w karty, a że naiwnych nigdy nie brakowało... no cóż, licze się z tym, że może sie kiedyś na tym przejade, ale póki co nikt mi nie udowodnił błedu. Więc jeśli już ludzie szukacie kozła ofiarnego, to polecam inne programy, moge służyć dośc długą listą.

Ogólnie rzecz biorąc, wydaje mi się, że ten post to głównie miejsce dla komputerowych frustratów nie potrafiących sobie poradzić z właściwą obsługą komputerów.

~Yours Szarlej

MS_nake
12-03-2006, 13:21
Ja jestem knightem i nie używam TBI co prawda i jest to nielegalne , a jak jakiś gm raczy sie na serva lognąć i złapie kogoś na TBI to gość ma bana i to właśnie jest jedyne zwalczanie TBI. Jak już powiedziałem TBI jest nielegalne ale za to cholernie , straaasznie pomocne i posiada gadżety których w tibii brakuje np. jak trenie to przyda sie mi ostrzeżenie przed pk lub światło jak mi sie torch skończy (szczególnie paldkom sie to przydaje). TBI jest po prostu pomocą dla graczy.. a jak jesteś uczciwy lub boisz sie bana to po prostu nie używaj jej i nie w****iaj sie na ludzi którzy jej używają bo przecież krzywdy ci nie robią.

ps. ale fajny bajer z tą cenzurą HAIL TIBIA.PL

Ka sia czek
13-04-2006, 16:24
o.O w tbi nie dosc ze jest keylooger to jeszcze gej looger i loguje takich patafianow jak wy :d +robi wam zdjecie i wysyla prywatny anons na www.gejowo.pl i inne strony :O. Serio !
Niezdazylo sie wam podczas uzywania tbi ze wam monitor fleszem jak z apartu w pysk mignal ? :o.

Dodatkowo spleen wpakowal w tbi "przejscia" wiecie jak w matrixie ! i jak zostawicie kompa wlaczonego i nikogo niebedzie to ktos z "ekipy" go uzyje i wam chate okradnie !.

Filthy
13-04-2006, 17:51
hehehe :D dobre :)

Zalgadis
13-04-2006, 18:37
nieuzywajcie tbi pzrez to mialem chacka i stracilem 3 demon helmety + itemy na wartosc okolo 3 tysiecy zloty
ps. to przez tbi ktos napisal do mnie na gygy ze to przez tbi itp. blablabla
a ja jego ip zapisalem se i namierzylem go napisalem ze wiem gdzie mieszka i jak nie zwroci tego do jutra to dzwonie na policje odziwo nastepnego dnia o godz 7 cos (do szkoly szedlem) znalazlem all zpowrotem w depo ;p
NIE SCIAGAC TEGO SHITU SPEELEN TO KU*** I HAKER

skiter
15-04-2006, 04:44
o.O w tbi nie dosc ze jest keylooger to jeszcze gej looger i loguje takich patafianow jak wy :d +robi wam zdjecie i wysyla prywatny anons na www.gejowo.pl i inne strony :O. Serio !
Niezdazylo sie wam podczas uzywania tbi ze wam monitor fleszem jak z apartu w pysk mignal ? :o.

Dodatkowo spleen wpakowal w tbi "przejscia" wiecie jak w matrixie ! i jak zostawicie kompa wlaczonego i nikogo niebedzie to ktos z "ekipy" go uzyje i wam chate okradnie !.
A moja babcia lata na miotle, ja sporzywam pokarm pzez uszy, moj pies to tak naprawde krowa, UFO mieszka u mnie w piwnicy (zostali wymeldowani z marsa).

Moze czas najwyrzszy isc do najbliszej ksiegarni i kupic ksiazke "Co to jest komputer i jak dziala", bo zaloze sie o co zechcesz ze nie nie masz zielonego pojecia na temat dzialania komputerow a o programach juz nie wspomne.

Ka sia czek
15-04-2006, 05:33
UP UP UP ;]

3 demon helmety no gratz ;d w ktorym snie tos widzial ? ;].

Tak tato niemam zielonego pojecia o komputerach itp itd ;<.
Niewiem tylko jakim kurfa cudem udaje mi sie prowadzic dobrze prosperujaca firme zajmojaca sie "udostepnianiem" internetu ;] no powiedz tato prosze powiedz :]

Skrzat
15-04-2006, 05:58
Spleen to moj rl kolega....On stworzyl tbi
Nie sadze zeby hakowal ludzi...nie jest taki !!
Recze 100% za niego ;-)

przysiegasz na reke ? ja zacytuje pewnie cyctat z pewnego filmu nie jest on orginalny ale cos w tym stylu "ja tez kiedys komus zaufalem nie sadzilem i dal bym sobie w tedy za niego reke uciac recze 100% i co... teraz bym ku*** reki nie mial "

Freaqs
15-04-2006, 11:08
nie wiem, czy w tbi jest keylogger, ale przyznam sie, ze sama kiedys go uzywalam. Po jakis 3 miesiacach: hack. Gram sobie normalnie, nagle mnie wylogowalo i nie moglam zalogowac sie przez godzine, bo mnie nie chcialo polaczyc z serwerem. Postac stracila wszystko, cale szczescie nie zostala zabijana ani nie miala red skulla. Ale i tak gram juz nowa. Mi sie wydaje ze to bylo przez tbi, ale nie moge byc 100% pewna. Nic poza nia nie uzywalam.

Tak ! Evul Spleen niema co robic tylko hackowac postacie ponizej 30 lvl'a gdy moze shackowac 150 lvl'e ! Ojj , taak ! To napewno bylo TBI !

ZAMKNIJCIE SIE CIOTY ! TBI NIEMA KEYLOGGERA ANI INNEGO SYFU ! I NIE PIERDOLCIE ZE MA , BO NIEMA !

nieuzywajcie tbi pzrez to mialem chacka i stracilem 3 demon helmety + itemy na wartosc okolo 3 tysiecy zloty
ps. to przez tbi ktos napisal do mnie na gygy ze to przez tbi itp. blablabla
a ja jego ip zapisalem se i namierzylem go napisalem ze wiem gdzie mieszka i jak nie zwroci tego do jutra to dzwonie na policje odziwo nastepnego dnia o godz 7 cos (do szkoly szedlem) znalazlem all zpowrotem w depo ;p
NIE SCIAGAC TEGO SHITU SPEELEN TO KU*** I HAKER

Taa , jeszcze Spleen informatyk przy hackowaniu używałby swojego IP!
W dodatku by sie odzywał do Ciebie na GG i mowil ze to przez TBI!
A jeszcze do tego oddał 3 demon helmety + itemy warte AZ 3000 złotych ! WOOOOW ! Gratuluje głupoty !

A dla mnie tibia black ice jest po***ana :faceoff: . Sprawia wam przyjemnosc
granie w cokolwiek na czitach. A moj kumpel zlapal hacka przez ten program
ale napewno nie sciagal go z tibia.org.pl bo tam wszystko jest ok!
Ale jak jakis hacker sciaga ten program przerabia go na wlasny uzytek i wystawia na jakiejs stronie to nie jest za fajnie :faceoff: !!!

Ahhh tak ! Zawsze tak jest ! Wpisuja w google.pl "tibia free exping bot!" i sciagaja shity , potem znajda TBI i mowia ze to TBI hackuje ! neoenoen !
A tak pozatym ,TBI NIEDA RADY EDYTOWAĆ ! Ponieważ spleen nie udostępnił kodu.

A tak pozatym , spleen - tworca bota niegra w tibie !
Nie będe wiecej dyskutowal , TBI nie ma keyloggera lub innego syfu. Spleen nie hackuje. A wy jestescie debilami. Bo każdy kto chce coś osiągnąć w Tibii nie siedząc w niej 10 godzin na dobe przez 2 lata.
Jestem ciekaw czy zrobisz anhilator quest , lub inny w którym będziesz musiał się skupić na grze , nie leczeniu bez bota. Watpie w to! I nie sądze żeby kułko ludzi robiących Anhilator bez bota przekraczała 10 osób.

Hi,thx bye ! Pozdro

skiter
15-04-2006, 15:38
Tak tato niemam zielonego pojecia o komputerach itp itd ;<.
Niewiem tylko jakim kurfa cudem udaje mi sie prowadzic dobrze prosperujaca firme zajmojaca sie "udostepnianiem" internetu ;] no powiedz tato prosze powiedz :]
Tak tak, a ja jestem swietym mikolajem ... wiesz co ? ja tez prowadze firme, pracuje w NASA etc ... skoro piszesz takie glupoty ze oczy staja w poprzek ekranu, to wnioskuje ze nic nie wiesz na temat komputerow ... nie ma dododow naocznych, masz film ?, zdjecia ?, a moze LOGI Z FIREWALLA !!!!, pokarz logi, pokaz co kolwiek co udowodni wine !!!, nie ludzi ... nie kolegow, ja przyprowadze tysiace ludzi co to uzywaja i nie mieli "nic", pokarz mi DOWODY, a ten czas mozemy dyskutowac na temat "wirus" - "nie wirus", skoro ejstes taki dobry, a wiekszosc z was twierdzi ze FIREWALL mozna obejsc !!! BO PRZECO SAMI PISZECIE ZE MOZNA !!!!, to moze ktos INNY WAM SIE WLAMAL NA KOMPUTER !!!, nie nie mozliwe ?, no patrz ... po paru miesiaca nagle postac znika, ale TBI dalej nie uzywasz ? no bo jest BE, ale nie to nie jest tak ze KTOS INNY to evul spleen ...

To samo tyczy sie SIECI LAN !!!, jestes w sieci ? tak no ok a wiesz co to jest snifing ? nie to idz poczytac ... i nie tylko tyczy sie sieci LAN, tak samo mozna wykozystac inne i rozne techniki przechwytywania informacji, ot atak wyglada tak .:

Spoffing -> Bramka (Gateway), twojego adresu IP
Sniffing -> Lub Proxy, po zabiciu serwera (Gatway'a), atakiem DoS

Takie techniki sa powszechnie stosowane, i nie wciskaj kitu ... jeden z 2, bo chcesz wylizac ten czy inny tylek, a parawda jest taka ze gó*o wiesz, to samo widziales, i to samo masz w glowie ... bez podstawne oskarzenia tez mozna przeniesc do SĄDU !!!!, i ja by radzil zamilczec bo moze byc ostro ... a w sadzie autor (spleen) zrobi CRC pliku ... tego co ktos pobral ... (powiedzmy losowo wybrane 100 osob), i CRC, zaraz po skompilowaniu, jezeli CRC sie zgadza a zrodal sa to amsz przechlapane na calej lini + grzywne etc ... nie masz dowodow ZAMILCZ !!!.

Sir Azazel
15-04-2006, 15:47
@skiter

Nie wysilaj się, niektórym i tak nie wytłumaczysz ; )

@Freaqs

Huh, myślisz że spleenowi nie zależy na tych p-setach? On zawsze o nich marzył ;d

@reszta

Yhy, ściągnięcie TBI, potem 5 zavirusowanych progsów, podacie passy trzem osobom i zamówicie free PACC na jakiejś stronce ~.prv.pl, a to wszystko przez TBI! ivul =)

Pozdrawiam,
Azazel

skiter
15-04-2006, 15:55
@skiter

Nie wysilaj się, niektórym i tak nie wytłumaczysz ; )
Co racja to racja, jak ktos jest glupi bedzie glupi i umrze glupi ... nie umie czytac nie zna sie na "temacie", a wtraca swoj krzywy nos tam gdzie nie trzeba.

--::Miloosz::--
15-04-2006, 16:04
Na tibia.org.pl ostatnio w downloadzie byl keylogger :( (tez go sciagnelem) U nich ktos ma dostep do downloadu (ktos kto tego dostepu nie powinien miec) i kilka razy byly tam keylogery, ale moim zdaniem spleen jest spoko...
Dlatego przerzucilem sie na wasze forum, i tu jest lepieeeej :]

Sir Azazel
15-04-2006, 16:33
i kilka razy byly tam keylogery,

tak, sześćset sześćdziesiąt sześć razy ;o

a teraz uswiadomie Ciebie i reszte slepo wyzywajacych tbi, spleena i innych:

http://img84.imageshack.us/img84/9810/zz02353zt.jpg

jestes slepy czy glupi, jesli klikasz "akceptuje", a pozniej masz pretensje?

skiter
15-04-2006, 16:48
estes slepy czy glupi, jesli klikasz "akceptuje", a pozniej masz pretensje?
Tak -> Dalej -> Dalej -> Dalej -> Dalej -> Akceptuje -> Tak -> Dalej ...

O rzesz .. system mi sie sformatowal :(, to ci z tibia.org.pl mi kazali sciagnac ten program !!! to oni !!! spalic ich !!!

Tak tak ?, acha .. no ok wyloguj sie ;)

Drafti
15-04-2006, 18:08
Hyhyhy....Czytałem wszystkie posty tego tematu i moje zdanie jest takie: Moim zdaniem w tbi nie ma nic złego:) Kiedyś jak grałem sorcem to używałem Tbi do robienia run jak się uczyłem/odriabiałem lekcje albo byłem na podwórku ( mało kiedy to się zdarzało xD ) i do takich rzeczy:] a do tego kiedyś czytałem temat o tym jak zmniejszyć ryzyko Hacka sposób jest banalnie prosty,ale niemogę powiedzieć czy działa w 100%B) otóż działa on tak :
1.Robisz sobie notatnik
2.Wpisujesz do niego swoje pasy ( najlepiej przed ściągnieciem jakiegoś macra/bota czy jakiegoś shitu:p )
3.Następnie potem tylko kopiujesz i wklejasz:]
I Gejloger widzi tylko : Ctrl+c/Ctrl+v :>
Ale niemogę potwierdzić czy to działa,posiadam te informacje od qumpla i to co wyczytałem to w tamtym temacie
Pozdro~:D

gorgi
15-04-2006, 18:47
Jakby spleen chciał wam shackować wasze 10-30 lvle, pomyślcie -.-
Ten gość już w tibię nie gra >,<

Rascal Alton
16-04-2006, 17:46
Ja juz dawno nie jade na tbi (jak już mówiłem wcześniej) ale ten bot nie ma key loggera.
@2x up
Na hackingu sie nie znam ale z tego co mi wiadomo to key logger zapisuje tez to co kupiujesz ze schowka.

Heliwurab
16-04-2006, 18:33
Pomyślcie tylko... Pokazac link do tego tematu polskiemu GM-owi... Ahh, posypałyby sie bany... Niech nikt nie mowi ze tego nie zrobie!

Co do TBI.. Na forum tibia.org.pl czasem ktos sie skarży o to ze go zchackowali, a ze uzywal TBI to mysli ze to org.pl go hacknęło. A tu sie okazuje ze www.tibiahackbot.org.pl to nie jakaś stronka charytatywna z free itemami, tylko sposób do hackowania! A potem pewnie im łyso :D

Ah, no i jesli ktos bierze na cos pełną odpowiedzialnosc, to tylko jego wina jesli cos zlego sie stanie, nie myle sie?

poszukiwacz przygód
17-04-2006, 13:00
HEH... OJ PRZESZKADZA CI TO ZE GRAJA NA MACRO? TO TEZ GRAJ. JA NIE UZYWAM I NIE BRENCZE. A JAK TEMU ZAPOBIEC? MASZ PODEJRZANEGO? ROBISZ SORCA. IDZIESZ W NOCY I GO SORCEM ZABIJASZ ;P BO MA KRZYZYKI. GORZEJ JEST Z DRUTAMI I SORCAMI NA NOC BO DADZA LOGA ;P WIEC POKAZUJESZ IM SIE NA BATTLE I DAJA LOGA I NIE GRAJA ;] ILE RAZY JUZ TAK ROBILEM... FIU FIU ;] MOJ SORCEK MA NIEZLE... NON STOP PISZA HUNTED HUNTED DIE N00B xD WIECIE JAKA FRAJDA? :D POLECAM ;]

Khunne
17-04-2006, 14:23
Co do tego postu: "Oryginalnie napisane przez Sir Azazel
estes slepy czy glupi, jesli klikasz "akceptuje", a pozniej masz pretensje?"

To moze i masz racje ale w sklepach pisze Alkohol 18+. A nie letni go pija i ponosza konsekfencje.

Slyth
17-04-2006, 18:21
Zwalczajmy ?
tylko po co ? ;) przeszkadza wam ktoś, że ktos bez utevo lux albo pochodni śmiga po kopalnii
Nie chcesz, nie używaj twoja sprawa nikt przecież nie namawia
a jak chcesz to już twoja decyzja i Ty się licz z konsekwencjami :)

skiter
17-04-2006, 18:25
Co do tego postu: "Oryginalnie napisane przez Sir Azazel
estes slepy czy glupi, jesli klikasz "akceptuje", a pozniej masz pretensje?"

To moze i masz racje ale w sklepach pisze Alkohol 18+. A nie letni go pija i ponosza konsekfencje.
No tak ale to nie jest wina "producenta" tylko sprzedawcy ;p, tka samo nie wina autora tylko idioty ktory sciaga tego bota z innej strony niz tibia.org.pl

Thero
17-04-2006, 18:53
@Slyth
Zwalczajmy ?
tylko po co ? przeszkadza wam ktoś, że ktos bez utevo lux albo pochodni śmiga po kopalnii
Nie chcesz, nie używaj twoja sprawa nikt przecież nie namawia
a jak chcesz to już twoja decyzja i Ty się licz z konsekwencjami

Widząc ten post dochodzę do wniosku, że nie tylko anty-cheaterzy są głupi (Alleluja!).
Zwalczajmy! Nielegalne pomaganie sobie z powodu własnej słabości jest nie w porządku. Mi jak cholera przeszkadzają takie cieniasy jak ty: latające po kopalni z botem. Jak widzę CaveBotera to się tak niesamowicie wkur**am, że nie pytaj nawet. Nawet gość na OTS używający anty-healera jest dla mnie nikim. Jak nie jesteście w stanie sami sobie sprawić normalnie światła to co tu mówić o expieniu, PVP etc. Jak przygnębia was szara rzeczywistość i to, że wypadałoby być uczciwym wobec siebie i innych to idź się zalej albo na OTS! A w przyszłości na mikronacje. Amen.
Btw. Taki pomagający bot może sprawić, że jeden z tych idiotów, oszustów będzie w przyszłości terroryzował słabszych (wojna etc.)

Slyth
17-04-2006, 22:52
@Slyth

Widząc ten post dochodzę do wniosku, że nie tylko anty-cheaterzy są głupi (Alleluja!).
Zwalczajmy! Nielegalne pomaganie sobie z powodu własnej słabości jest nie w porządku. Mi jak cholera przeszkadzają takie cieniasy jak ty: latające po kopalni z botem. Jak widzę CaveBotera to się tak niesamowicie wkur**am, że nie pytaj nawet. Nawet gość na OTS używający anty-healera jest dla mnie nikim. Jak nie jesteście w stanie sami sobie sprawić normalnie światła to co tu mówić o expieniu, PVP etc. Jak przygnębia was szara rzeczywistość i to, że wypadałoby być uczciwym wobec siebie i innych to idź się zalej albo na OTS! A w przyszłości na mikronacje. Amen.
Btw. Taki pomagający bot może sprawić, że jeden z tych idiotów, oszustów będzie w przyszłości terroryzował słabszych (wojna etc.)
jak ja ? dlazcego jak gdzie napisałem że używam TBI ? , a jeżeli napisałem to mnie popraw. Co ma światło do expienia czy do PvP ? :)
i nie ucz mnie co wypadało by a czego by nie wypadało :)
pozdrawiam

Szatyneczka
17-04-2006, 23:47
Ogolnie do calego topica:

Każdy orze jak może.

Xadue
19-04-2006, 09:24
A wy co na to?
A my na to jak na lato :P

Zabijmy te nędzne kreatury uzywajace macra! Spalmy ich na stosie! :]

PS. Tak serio nic nie zrobisz :P

Thero
19-04-2006, 10:46
jak ja ? dlazcego jak gdzie napisałem że używam TBI ? , a jeżeli napisałem to mnie popraw. Co ma światło do expienia czy do PvP ? :)
i nie ucz mnie co wypadało by a czego by nie wypadało :)
pozdrawiam
Litości. Daje od ciebie na kilometr, że używasz cheatów. Oczywiście ty chcesz niepodważalnych dowodów na to, więc OK:
Pokornie całuję cię w dupcie i przepraszam, że śmiałem wywnioskować z twojego posta, że używasz cheatów. Post pisałem do tych, którzy używają. Sorry, ale muszę cię pouczyć: Nigdzie nie pisałem, i nie miałem chęci pisać tylko o świetle w takiej TBI itd. Ja pisałem ogólnie o cheatach, a wszyscy wiemy, że używając go możemy bardzo znacznie wplynąć na PVP, expienie (światło ma jednak wpływ na expienie, i to duży) etc.

Titania_Knight
19-04-2006, 11:27
Po pierwsze macra są dla ludzi.
Po drugie słuchaj cip softu i bądż mu posłuszny to długo nie pograsz.
Po trzecie mi to wcale nie przeszkadza jeżeli ktoś używa tbi tylko po to żeby caly czas nie wrzucać exury i zmieniać celu ataku.
Po czwarte jeżeli ktos afkuje (czego nie lubie) to będzie afkował nawet z bez tbi.
Po piąte ja tego nie używam =-p

Haagarson
06-05-2006, 16:30
przeczytalem poltorej strony i juz nie moge wiecej : )

Twoje przeniesienie tej sytuacji do swiata realnego jest troche zbyt brutalne i nie do konca trafne. jezeli juz uzywasz tego przykladu to powinno to brzmiec raczej "jezeli kradniesz z uzyciem broni palnej to czy jestes gotowy jej uzyc" chociaz to tez jest dalekie od poprawnego przeniesienia tego na swiat realny. moze poprostu lepiej tego nie robic, bo jednak sa to 2 rozne rzeczy. bronia palna zabijasz ludzi, popelniasz czyn "dzieki" ktoremu mozesz stracic wolnosc nawet do konca swojego zycia. lepiej takich porownan miedzy Tibia a rl nie robic.

chuj - kocham te idiotyczne parsery : ) btw. sie pisze c_h_u_j a nie h_u_j : > - wazne jest to do czego porownujesz - chodzi o ide.

skoro umiem cos zrobic (w domysle zlego) to to robie.

a tak nie jest.

nie ma to jak umiejetnosc czytania ze zrozumieniem : )

spleen od poczatku twierdzi ze robi to wszystko dla T R E N I N G U.
kto mowi ze jest genialnym programista ?

btw. ktorstam kolega watpiac w altruizm spleena rzucil haslem " rozgryza kilka godzin XXX" ... skad wiesz ? siedzisz kolo niego ?

nie pozdrawiam uzytkownikow-idioto.
pozdrawiam trzezwo mysalcych,
Hayne : ) [tibia.org.pl user ...]

fr3ak
07-05-2006, 12:22
Nooby oszuści, debile i cheaterzy (w tym macro userzy) zawsze byli są i będą, gdyż inteligencja na tym świecie wymiera właśnie przez takie podejście jak twoje.

@ Jerkov Thundersword

Sądząc po Twoim mlev to wnioskuje, że też używasz bota! Już wyjaśniam. Secura - świat non-pvp, więc nie jest problemem zostawić sobie postać w jakiejś wieży na noc i nie martwić się o deda. Tak - są tzw. czarne listy, ale jeśli znajdziesz dobre miejsce to nikt Cię nie znajdzie. Sprawa sp - w TBI jest opcja, która po skończeniu się sp trenuje Ci mlev, za pomocą czarów typu 'utevo lux'. Więc wątpie żebyś wbił taki mlev jedynie o własnych siłach. Jeśli się mylę to przepraszam, takie jest moje zdanie.

Pzdr,
fr3ak

alienXX
07-05-2006, 12:30
Yeah, spleen glupi hacker, ojębąl 350265* idiótów ktorzy sciagneli TBI. Najsmieszniejsze jest to, ze skarg na hacki bylo moze z 20~. 100% ze z innego powodu, bo po postach mozna bylo poznac ze idióci, ktorzy nie potrafia wlaczyc antyvira i wchodza na strony 'frea-pakk', a potem, ze to niby wina TBI i spleena ktory hackuje wyselekcjonowanych 20lvl druidow ze scale armorem i brass legsami, wybranych w skali 1 shackowany na 17500 czystych. A moze trafi akurat na ciebie? ;d

*dane z dnia 7 maja 2006 r ;)

@up - No... i jeszcze EO cheatuje i Cachero i (nie pamietam wiecej hlvli ;d - nie gram w tibie) bo maja za wysokie lvlve. Tego sie przeciez NIE DA zrobic bez bota! ;o

[Tibia.org.pl moderator]

fr3ak
07-05-2006, 12:58
Wmawianie ludziom, że w TBI jest keylogger jest bez sensu -.-

Primo - nie ma.
Secundo - to jak walka z piractwem - wszyscy wiedzą, że jest złe, ale i tak kopiują i kupują piraty.

Więc wszyscy przeciwnicy TBI: odpowiedzcie sobie sami czy kontynuowanie tego tematu ma sens... :baby:

Helixaw
07-05-2006, 14:21
Primo, jaką masz pewność, że nie ma keylogga, albo że hasła nie wysyłają się same? Tylko spleen wie, czy to jest czyste czy nie. Może i jacyś modkowie z tibia.org.pl i go znają, ale dlaczego i im miałby nie wkręcać kitu?
Secundo, piractwo to nie to samo, piractwo to już kradzież... A jakieś cheatowanie w marnej gierce jest niezgodne tylko z jej regulaminem.

fr3ak
07-05-2006, 15:00
Primo, jaką masz pewność, że nie ma keylogga, albo że hasła nie wysyłają się same? Tylko spleen wie, czy to jest czyste czy nie. Może i jacyś modkowie z tibia.org.pl i go znają, ale dlaczego i im miałby nie wkręcać kitu?
Secundo, piractwo to nie to samo, piractwo to już kradzież... A jakieś cheatowanie w marnej gierce jest niezgodne tylko z jej regulaminem.

Tyle ludzi zaufało Spleen'owi, a hack jest jeden na ileś tysięcy (może setek). Więc szczerze wątpię aby była to sprawka Spleen'a. A z tym piractwem to jest tak: I tu, i tu łamiesz jakiś regulaminm, czyż nie?

Aversin
08-05-2006, 12:01
Poprostu niektórzy nie umieją do nieczego dojść samemu. Część pisze, że to tylko głupia gierka i oszukiwanie tutaj to nic wielkiego. Dokładnie taka mała głupia gierka a wy nawet tutaj nie umiecie sobie samodzielnie poradzić, nawet temu nie umiecie sprostać ? Potem sobie wmawiajcie jakie to super macie postacie i skille. Ja wam współczuję. Uczciwi gracze przynajmniej mogą mieć satysfakcje z grania.

skryhull
08-05-2006, 16:38
tak wogule to TBI ma keyloggera, a nie jest takie super. Tak wogule to jest wiele lepszych botów (testowałem je z ziomkami na otsie B) ) nazw nie podam bo Gm Xadam patrzy, a ci co już cheatują to pewnie wiedzą co nieco o tym jakie są boty

jednak cheatowanie na prawdziwej tibi jest takie głupie... na otsie to całkiem inaczej :baby:

Helixaw
08-05-2006, 17:13
Nie kapuję czemu na OTSie niby można cheatować, a w Tibii nie...
Jeśli już miałbym używać jakichś wspomagaczy to prędzej zrobiłbym to w real tibii niż na OTSie, który traktuję tylko jako miejsce do skillowania pvp...

alienXX
08-05-2006, 23:05
Primo, jaką masz pewność, że nie ma keylogga, albo że hasła nie wysyłają się same?
Taką sama, jaka ty masz pewnosc, ze 'UO ScreenShot Utility' z downloadu tibia.pl jest czyste.

fr3ak
09-05-2006, 07:30
Taką sama, jaka ty masz pewnosc, ze 'UO ScreenShot Utility' z downloadu tibia.pl jest czyste.

Właśnie! :baby:

Thero
09-05-2006, 08:19
Właśnie! :baby:
no ba! Ale zawsze ściągając z downloadu tibia.pl wiesz, że nie dymasz nikogo w dupę (mam na myśli twórców Tibii, jakby ktoś pytał).

- wszyscy wiedzą, że jest złe, ale i tak kopiują i kupują piraty.
Przepraszam bardzo. Nie wszyscy. Uczciwi ludzie powyżej poziomu godności psa jeszcze w Polsce istnieją.

@alienXX
Nie pisz o hackowaniu bo wszyscy wiedzą, że TBI jest czyste. Chodzi raczej o to, że uczciwi gracze przestają się bawić w te klocki z powodu cheaterów, dla których gra z botem ma tylko sens. A powodów przecież może być wiele.
A jakby nie patrzeć gdyby nie spleena TBI to na pewno używaliby innych macro, dlatego ja osobiście nic do was nie mam. To nie wasza wina, że ludzie nie dorośli do takich programów. :')

alienXX
09-05-2006, 08:34
Chodzi raczej o to, że uczciwi gracze przestają się bawić w te klocki z powodu cheaterów, dla których gra z botem ma tylko sens. A powodów przecież może być wiele.
I co ja tu moge powiedziec? Imho uczciwi gracze (a takich jest niewiele, swoja droga, zastanwia mnie to, ze na tym "forum bez cheaterow"kazdy zna opcje TBI, bo np. 'uzywa na OTS', albo 'brat/kuzyn/kolega/babcia uzywa'... przeciez to jest zalosne. Nawet nie umiecie sie przyznac, ze cheatujecie.) nie powinni konczyc z powodu tego, ze w tej grze sa cheaterzy. Albo jestes twardy albo 'mientki'. Albo cheatujesz albo nie ;d . W sumie, to ja nie za bardzo moge sie wypowiadac, bo krotko po wyjsciu TBI (uu... keidy to bylo) skonczylem z tibia :o . Bylem nawet jednym z betatesterow :o

edit: jesli ktos mi nie wierzy, to patrzcie na date rejestracji. Marzec 2004. Na forum tibia.org.pl Grudzien 2003 :P (wtedy 'moj' serwis byl imho obszreniejszy, ladniejszy i w ogole elo)

Gracz Tibijski
09-05-2006, 09:21
Temat do spalenia xD
I tak nigdy nie powstrzymasz ludzi używających Botów , macro , cavebótow etc , itd .
Tego nie mozna zwalczyc w 100 % . Zawsze znajdą się jakieś noooby albo 10-latki mające all w D. :p

to ó -ironia jakby ktos sie nie skapowal ;p

Level
09-05-2006, 17:40
Tibia jest tak skonstruowana,że żeby być w niej "dobrym" to trzeba poświęcić mase czasu na gre więc trzeba być ,albo maniakiem grającym po 12g dzienie,albo używać bootów, albo dzielić konto pomiędzy kumpli...morał taki,ze jak chcesz mieć "dobrą" postać to nie ma idealnego wyjścia ;)

tak na marginesie zwsze śmieszy mnie to,gdy ktoś autorytatywnie orzeka,ze na dany temat powiedziano wszystko i trzeba go zamknąć ;)

Thero
09-05-2006, 17:59
I co ja tu moge powiedziec? Imho uczciwi gracze (a takich jest niewiele, swoja droga, zastanwia mnie to, ze na tym "forum bez cheaterow"kazdy zna opcje TBI, bo np. 'uzywa na OTS', albo 'brat/kuzyn/kolega/babcia uzywa'... przeciez to jest zalosne. Nawet nie umiecie sie przyznac, ze cheatujecie.) nie powinni konczyc z powodu tego, ze w tej grze sa cheaterzy. Albo jestes twardy albo 'mientki'. Albo cheatujesz albo nie ;d . W sumie, to ja nie za bardzo moge sie wypowiadac, bo krotko po wyjsciu TBI (uu... keidy to bylo) skonczylem z tibia :o .
Imho masz rację. Tzn. z tym, żebyś się nie wypowiadał. Z Twojego posta czuć, że nie masz żadnej błyskotliwej riposty.
Ale po kolei: Ludzie może i nie powinni kończyć z powodu cheaterów. Ale co zrobić jak złodzieje zabawy osiągną wyższy level od ciebie i zaczną cię huntować? Wyjścia nie ma, bo to po prostu gra. A jakby nie patrzeć kończysz w tym momencie przez to, że ktoś używa cheatów.

Albo jestes twardy albo 'mientki'. Albo cheatujesz albo nie ;d .
Chcesz powiedzieć, że Ci którzy używają cheatów są "mientcy"? Mam nadzieję. bo czytając tekst wydało mi się przez chwile, że to ci cheatujący są dla Ciebie twardzi.

alienXX
09-05-2006, 19:24
Imho masz rację. Tzn. z tym, żebyś się nie wypowiadał. Z Twojego posta czuć, że nie masz żadnej błyskotliwej riposty.
Ale po kolei: Ludzie może i nie powinni kończyć z powodu cheaterów. Ale co zrobić jak złodzieje zabawy osiągną wyższy level od ciebie i zaczną cię huntować? Wyjścia nie ma, bo to po prostu gra. A jakby nie patrzeć kończysz w tym momencie przez to, że ktoś używa cheatów.

Chcesz powiedzieć, że Ci którzy używają cheatów są "mientcy"? Mam nadzieję. bo czytając tekst wydało mi się przez chwile, że to ci cheatujący są dla Ciebie twardzi.
Skoro nie rozumieszc co pisze, to nie wdawaj sie w dyskucje. 'Mietki' jest ktos, kto konczy grac, bo inni cheatuja. Jezeli kazdy by tak robil, to w tibii zostaliby tlyko cheaterzy i byloby wspaniale :x

Co do hunta prze cheaterow - 'w koncu trafi kosa na kamien'.

btw- Ty to masz za to blyskotliwa riposte. Chyle czola x.x.

Thero
13-05-2006, 20:37
Skoro nie rozumieszc co pisze, to nie wdawaj sie w dyskucje. 'Mietki' jest ktos, kto konczy grac, bo inni cheatuja. Jezeli kazdy by tak robil, to w tibii zostaliby tlyko cheaterzy i byloby wspaniale :x

Co do hunta prze cheaterow - 'w koncu trafi kosa na kamien'.

btw- Ty to masz za to blyskotliwa riposte. Chyle czola x.x.
Nie wiem czy dostrzegłeś, ale ja tylko odniosłem wrażenie, że "mientcy" są dla Ciebie uczciwi gracze. Tak to napisałeś, że nie miałem pojęcia o co Ci chodzi. Swoją drogą nadal nie mam pojęcia o czym Ty myślisz pisząc do mnie: 'w koncu trafi kosa na kamien' - to chyba zart - ale mniejsza z tym.
Lepiej skończmy się sprzeczać zanim na dobre zaczniemy. Prawda jest taka, że ludzie kończą przez cheaterów grę i koniec. A kto "mientki" nie nam jest oceniać.
Btw. Sorry, że moja błystkotliwa riposta dopiero teraz się ukazała, ale dopiero teraz zobaczyłem Twojego posta.

Level
13-05-2006, 22:13
Prawda jest taka, że ludzie kończą przez cheaterów grę i koniec.

No, wiecej ludzi przestaje grać przez chamstwo,PA i PK. Szczerze mówiąc mam to gdzieś,ze ktoś stoi na macro robi runy lub włącza sobie światło w jaskini.

Raziel_set
13-05-2006, 22:21
Tbi to jeden wielki keylloger nie do wykrycia przez antyvirus kiedyś gdy urzywałem tbi co miesiąc, czasami 2 miesiące miałem hacka przestałem używać i od roku nie mam hacka

Jerzolux
13-05-2006, 22:42
Nie Rozumiem was!!X( Myslicie ze annihilator przechodzi sie bez bota?
Albo orshe,jak sie je blokuje?BEZ BOTA??Wszyscy HIGH LVLOWCY UZYWAJA BOTÓW!Jak sie kiedys blokowalo pierwsze demony?!Oczywiscie ze z botami!

Podraz.
14-05-2006, 00:06
Albo orshe,jak sie je blokuje?BEZ BOTA??
Wytlumacz mi, co daje bot przy blokowaniu orsha? Chyba nie myslisz ze bloker sie sam uha? 8o
Wszyscy HIGH LVLOWCY UZYWAJA BOTÓW
Nie sadze.
Jak sie kiedys blokowalo pierwsze demony?!Oczywiscie ze z botami!
Pierwszych demonow na pewno nie blokowalo sie z botami, bo kiedys dawno temu jak zabijano pierwsze demony to botow nie bylo albo byly boty pokroju taskera czyli nie dajace nic.

Olitar
14-05-2006, 01:18
Pierwsza sprawa ze botow uzywaja w najwiekszej czesci paladini(w 85%) glownie do podnoszenia spear i swiatlo. Praktycznie kazdy( ale zawsze sa wyjatki) hlvl paladin czy nawet inna profesja uzywa bota. Bo przeciez nie bedzie podnosil spear. I ci co mowia ze kazdy bot to kl sami nie wiedza o czym mowia. Ja zaczynajac grac w tibie myslalem ze kto mi cos zrobi ze predzej ja komus cos zrobie niz on mi. Nie uzywalem firewalla ani nic to wszystko bylo proste. Jednak przez to mialem 3hacki. Wy "zhalkowani" ludzie nie macie pojecia ze to wy oddajecie swoje konta na tacy" hakerom"( bo o takich ludziach ktorzy posiadaja tak nikle informacje jakie nawet ja posiadam nie mozna ich tak nazwac obrazajac prawdizwuych hakerow). Uzywajcie i antivira i firewalla. Nie bedzie problemu jezeli bedziecie odrzucac polaczenia ktorych nie znacie. Taka moja rada. Za duzo osob uzywa botow i za duzo hlvli zeby np. TBI z tibia.org.pl posiadalo kl. Z innych zrodel jest to prawdopodobne. Ale jezeli macie dobrego antivira i odpowiednio skonfigurowanego firewalla nic nie grozi. Jest to zbyt powszechny program, zbyt wiele osob jest zwiazanych z tym serwisem zeby bylo to niebezpieczne. Napewno kazdy program jest sprawdzony przez wiele osob ktorzy jeszcze osobiscie chca sie upewnic czy sa czyste. Nie polecam( jezeli chodzi o mozliwosc jak to niektorzy mowia"zhakowania") zadnych programow wspomagajacych z nieznanych zrodel. Luzie jezeli ktos umie sie zabezpieczyc i zna sie troche na tym nie ma szans na utrate konta. Ja na poczatku bylem zbyt zuchwaly. Tak wiec wracajac do tego co mnie drazni nie hakuje was zaden Kevin Mittnick tylko chlopak w wieku 15 lat znajacy sie na tym( moj znajomy komputerowy maniak w tym wieku specjalnie zeby mi cos pokazac napisal program specjalnie pod moje zabezpieczenia i jezeli ktos naprawde sie na tym znajocy obserwujac was napewno zrobi to co chce po kilku miesiacach dzialania ale napewno nie interesowaly by go takie rzeczy jak tibia. Wiec po prostu nie oddawajcie swoich kont na tacy jak ktos uzywa botow to jego sprawa bo 90% tibijczykow albo sharuje albo cheatuje wiec jezeli ktos ma ambicje byc najlepszy to zawsze jak juz ktos napisal uzywa czegos nielegalnego. Nawet popieram niektore rzeczy w TBI jezeli chodzi o wypowaidanie zaklec czy poodnoszenie spear ale jest to monotonne i tylko psuje zabawe i nikomu postronnemu nie przeszkadza. Jednak jestem jak najbardziej przeciwny auto expieniu. Bo to juz przesada aa nie gra. To jest moje zdanie. Rozpisalem sie;)

Thero
14-05-2006, 08:31
No, wiecej ludzi przestaje grać przez chamstwo,PA i PK. Szczerze mówiąc mam to gdzieś,ze ktoś stoi na macro robi runy lub włącza sobie światło w jaskini.
Chamem, PA lub PK może być gość, który osiągnał swój lvl jadąc na auto expieniu. Nie zapominaj o takich przypadkach, a jest ich wiele.

@Olitar
86,7% statystyk to bajki wyssane z powietrza.
Btw. Gościowi, który ukradnie ci konto bliżej jesto do crackera niż hackera.

Olitar
14-05-2006, 13:17
Co do tego sie zagadzam jednak haker wlamuje sie by pozyskac poufne informacje a cracker zeby cos zniszczyc. Wracajac do bota to PRAWIE kazdy paladin czy knight ze skillem 80 uzywal bota. Bo moze nie ten najwyzszy dist na serwie. Nikomu nie przeszkadza jezeli ktos siedzi przy kompie i bot mu podnosi speary bo to uciazliwe czy spala mane. Jednak nienawidze jak ktos zostawia na noc afk bota do skillowania czy expienia. To przesada bo to juz nie gra i nie czerpie sie z tego przyjemnosci. Nie jestem ani za uzywaniem bota ani przeciw niemu. Po prostu chcialem uswiadomic ze nie tak jak niektorzy p[isza ze KAZDY bot to kl a druga spraw to rzekome" hakowanie". Jezeli ktos sie troszeczke na tym zna to sie wkurzy tak jak ja nawet nie gralem w tibie przez pol roku i co bylem na jakims forum ludzie piszacy ze tibia to najwieksze gowno nigdy nie grali. I mnie to w*****alo ze moili ze np. lineage lepszy chociaz w zadna z tych gier w zyciu nie grali. i bronilem tibii. Tak samo tu podkreslam ze w botach sa kl ale nie w kazdym.

Haagarson
14-05-2006, 15:29
'w koncu trafi kosa na kamien' - to chyba zart

alienowi chodzilo o cheaterow ...
nauczylbys sie czytac ze zrozumieniem : )

Maryan
14-05-2006, 15:52
Ostatnio się tak zastanawiałem nad tym czy ci co oszukują mi przeszkadzają. I doszedłem do wniosku, że jest mi obojętne czy ktoś oczukuje czy nie. Przecież ja nic nie tracę z tego powodu, że ktoś sobie trenuje używając bota czy też ma jasność ekranu ustawioną na maksimum.

W tej grze nie ma zwyciezców, nie ma nagród więc gra się dla przyjemności. A co to za przyjemność z gry gdy polega ona na odpaleniu zewnętrznego programu i pójściu spać.

Oczywiście można oszukiwać i nabić wielkie skille na niskim levelu albo nabijać punkty doświadczenia w ogromnym tempie i zrobić 100 lvl w miesiąc. Tylko, że taki "sukces" zawsze wiąże się z niedowierzaniem reszty nie-oszukującego środowiska graczy, a w końcowym rozrachunku w likwidacji konta przez CipSoft.

Tak więc nie ma się nawet czym pochwalić.

Pozdrawiam

Gumciu
24-06-2006, 10:23
Ludzie nie uzywajcie TBI ja uzywalem i wczoraj mialem hacka;( !!Nigdy tego nie sciagajcie!!

Helixaw
24-06-2006, 22:13
Ostatnio się tak zastanawiałem nad tym czy ci co oszukują mi przeszkadzają. I doszedłem do wniosku, że jest mi obojętne czy ktoś oczukuje czy nie.
Nie bedzie ci obojetne gdy na wyzszym lvlu bedziesz sie musial bic z aimbotami a nie real graczami ;)

Ashlon
24-06-2006, 22:21
Ostatnio się tak zastanawiałem nad tym czy ci co oszukują mi przeszkadzają. I doszedłem do wniosku, że jest mi obojętne czy ktoś oczukuje czy nie. Przecież ja nic nie tracę z tego powodu, że ktoś sobie trenuje używając bota czy też ma jasność ekranu ustawioną na maksimum.

Zalozmy, ze masz 60lvl. Idziesz z kolegami na hunta na dle. Wylootujesz dsma, chcesz sprzedac. I co sie okazuje? Kupa ludzi, ktory nabila lvl z botami tez owe dsmy sprzedaje, wiec cena jest niska. Im wiecej hlvli, tym nizsze ceny na servie = mniejsza oplacalnosc danego hunta. A gdyby ta polowa ludzi byla teraz na lvlach 30 (recznie nabijajac poziom), pewnie dsma sprzedalbys duzo drozej..

świruss
24-06-2006, 22:44
X( hehe ci co piszą że go hakli to albo zmyślają albo ściągali jakieś gówna gdybym mógł ich powiesić za jaja X(
1 głupia akcja będą boty i tyle
2 po co spleen hakować niszczyć reputacje serwisu
sam(a) mówi po co mi wasze "plate set" :D
3 udowodnijcie że to przez TBI ?
4 dzieciom powinni dawać kompa :baby:
5 może powinny powstać jeszcze tematy
"Zwalczajmy" TIBIABOT NG !!
"Zwalczajmy" TIBIAAUTO !!
"Zwalczajmy" SZWEDZKIE BOTY!!
niedziwne się że niektórych hakli jeśli nie znają się to niepowini tego ruszać
mogę sprzysiąc na mój monitor :evul:
1 rok używania od TBI przez NG i auto do szwedzkich botów (dobre niepamientam nazwy :( ) 0 haków od bota tylko od kumpla X(

Andrealfus
24-06-2006, 23:08
Najbardziej wkurzajace jest to ze, ide do kafeji (np kupic plyte pusta) i widze noobow przy all stanowiskach na rooku z powlaczanym TBI i ciesza sie jak swieci im swiatlo i maja oufit pacca :P

Ale jezeli ktos nabija lvl na macro nigdy nie bedzie mial tej zatysfakcji z expienia,

Jak ktos sie stara wbic lvl to widac.

A macro jest ciezko zwalczac choc czasem smiesznie widac 10 knighta skillujacego w jednym miejscu od 10:00 do 10:00 nastepnego dnia wogole sie nie ruszajacego i nie odpowiadajacego bijac go nie ucieka tlyko piszze exura :P

najgorsze sa caveboty troszke ciezko rozpoznac, ale jak juz rozpoznam to ubijam noobka :)

NIE SICIAGAc zadnego MACRO & BOTA to tylko syf i niepotrzebne problemy wrazie ewentualnego hacka

p.s ktos napisal "wszyscy high lvl uzywaja marco"
- bzdura, ja np nigdy nie uzywalem bo balem sie ze strace caly dorobek ( wyjatkiem bylo tbi jedne z pierwszych ktorego uzylem ale tam byl tylko tasker i lowienie ryb chyba jak pamietam. ;/ a potem qmple mowili mi ze hackli ich ablo regularnie co 2 miechy np ich hackowano a gdy usuneli bota juz nie bylo tego problemu. Więc ja sie zawsze bałem używać i nie będe uzywal bo szkoda szarpac swoja reputacje)

Dragon of Piorun
24-06-2006, 23:14
Kiedyś używałem TBI, ale postanowiłem, że już nie będe, chodź automatyczne światło mi się wydawało na początku wspaniałe to później uznałem, że to psuje element RPG Tibii i przestałem. Pare miesięcy po przestanięciu używania TBI wykrył mi antivir trojana w tym pliku :D, ale jeśli chodzi o to automatyczne skillowanie i robienie run to jednak jest przydatne TBI, chociarz niby idze się na łatwizne, ale to jest akurat dobre bo można naprawić tą opcją błąd CIPów którzy zrpobili tak porąbanie, że trzeba siedzieć i kuć te umiejętności, ale teraz jeśli chodzi o poziom magiczny to dużo się zmieniło bo są różdżki.

Mastersasek
24-06-2006, 23:37
Ludzie nie uzywajcie TBI ja uzywalem i wczoraj mialem hacka;( !!Nigdy tego nie sciagajcie!!
omg 15 lvl ci ukradli!!!!lolz zacytuje tu jednego z druidow z mojego świata xxx:kiedy jest tbi wbije mlvl i pójde huncić

Mr.Ofca
24-06-2006, 23:38
Ja uzywam TBI. Tak jestem cheaterem. I teraz mozesz sobie mowic ze jestem noob, ze nie umiem grac itd. Zapewne masz racje. Nie umiem grac normalnie. Dlatego uzywam tbi do podnoszenia spear oraz spalania many i lighthacka.
No ale przykro mi, niestety nie mozesz powiedziec ze nie mam satysfakcji z gry. Gdybym nie mial to zapewne bym nie gral. Na pewno satysfakcji nie daje mi gra samodzielna (wiadomo dlaczego) jak rowniesz bycie najlepszym z najlepszych. Po co wiec uzywam tego "syfu"? Zeby grac bez niepotrzebnych utrudnien.
Cipsoft wprowadzil soul points zeby utrudnic zycie uhmakerom.... To ze oni tak mowia to nie oznacza ze jest to prawda. Oni wprowadzili to zeby zwiekszyc sprzedaz PACC (8 razy szybsza regeneracja SP to duuuza roznica) i nie mam do nich zalu. Tibia jest zwyklym zrodlem dochodu kilkunastu rodzin.
Ktos tam wspominal ze Boty zabijaja klimat RPG. Nie wiem co Tibia ma z gry RPG bo jakos tego magicznego czegos jej brak...
I nie ma czegos takiego jak niewykrywalny keylogger. Moze kogos tam kolega jest na studiach informatycznych ale jezeli twierdzi ze moze taki cos obejsc to niech proboje... Wystarczy ze antywir wykryje probe wyslania pakietow do innego IP niz to tibijskie i juz block. No ale ile to kazdy ma tych super kolegow....
I zle mi sie robi jak widze wypowiedzi ludzie ze po kilku dniach uzywania tbi przychodzi list, eq zabrane, 20 deadow itd. www.tibia.org.pl jest stronka taka jak tibia.pl z tym ze zawiera tresci zabronione przez tibia rules. Jest to wielki projekt a raczej nie ma zamiaru konczyc na zebraniu kilku acc itd. Ach i nie wiem czy wiecie ale Spleen nie gra w tibie. Szczegol ale istotny.
I ktos wspominal ze po co ktos ma robic program skoro nie pobiera za niego pieniedzy, ze to czysty keylog itd. Po co wiec Linus Torvalds stwozyl cos pieknego?? Moze wlasnie to jest satysfakcja? Przynajmniej dla mnie byla by to wieksza uciecha niz nabicie 150 lvl bez tbi...

I tak na koniec. Zapewne wszyscy teraz zaczna wyzywac mnie od noobow, ciot i czegos tam jeszcze. Nie musicie smiecic na forum takimi textami. Zawsze mozecie wstawic mi notke nazywajac mnie smieciem...

Pozdrawiam. Mr.Ofca.

świruss
24-06-2006, 23:56
Mr.Ofca
tez używam bota
zgadzam się z tobą i tak tibia niema klimatu 8o
kiedyś ludzie niegrali by lvl wbickraśc (bo polacy weszli) :D )
cipy utrudnienia zrobili i co by zarobic
knight pacc to mam exori i taby itp
pallek to samo (bez exori)
drut sork (soule)
poco utrudnili ? :D by zarobic dlatego tibia straciła kilmat :confused: gram z przyemności ale soule mnie X( wrurzyły X(
nadal widze farmy drutów (tylko że z pacc :p )
wiencej siedze na forum oczywiscie na
http://forum.tibia.org.pl/
mam tu kąto tylko bo odwiedzając forum widzałem takich ludzi że chciałem ich zbluzgać ;]

Nebeu
25-06-2006, 11:28
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

DaniaStone
25-06-2006, 11:34
Chce powiedziec, ze TBI nie ma auto expa wiec o co Wam chodzi :D
TBI najczesciej ludziom sie przydaje do swiata, obliczania expa oraz samego zjadania fooda.

Raket
28-06-2006, 00:16
Jak już ktoś tam odświeżył temat to dożuce swoje zdanko 8o do tych wszystkich którzy popierają boty lub lubią boty lub mają boty lub używają botów. Rozumiem że dzieci (bynajmniej dziecko jest do 15 roku życia) grają i używają botów(nie pytaj dlaczego). Ale zwracam się do młodzieży i starszych ludzi :D tylko jedno pytanko:

Zastanawiałeś/aś się nad tym czy to ma jakiś większy sens ?

Prosił bym aby każdy sobie po cichutku odpowiedział :) i nie komentował tego co napisałem.

Angel of Death
28-06-2006, 00:29
Tak ma, ja też sie przyznaje do używania TBI, np. światło, podnoszenie spear, łowienie, jedzenie, uzupełniane amunicji, vita/uh poniżej ileśtam hp jak np. stoje pod dp i odchodze na chwile ; - ) Wiem wiem jest to zakazane ale jeśli mogę bez problemu choć trochę ułatwić sobie grę to to robie. Cave bota nie mam <mam palla> więc raczej odpada i tu się zgodzę z wiekszością - cavebotterów trzeba tępić !

Kafes
28-06-2006, 01:05
tibja blak ajc roks mens

Keel
28-06-2006, 14:56
Tak ma, ja też sie przyznaje do używania TBI, np. światło, podnoszenie spear, łowienie, jedzenie, uzupełniane amunicji, vita/uh poniżej ileśtam hp jak np. stoje pod dp i odchodze na chwile ; - ) Wiem wiem jest to zakazane ale jeśli mogę bez problemu choć trochę ułatwić sobie grę to to robie. Cave bota nie mam <mam palla> więc raczej odpada i tu się zgodzę z wiekszością - cavebotterów trzeba tępić !

Nie. TBI trzeba tepic.Cevebotterow zostawic w spokojuxD!

King Mati
28-06-2006, 15:26
Ja uzywam TBI. Tak jestem cheaterem. I teraz mozesz sobie mowic ze jestem noob, ze nie umiem grac itd. Zapewne masz racje. Nie umiem grac normalnie. Dlatego uzywam tbi do podnoszenia spear oraz spalania many i lighthacka.
No ale przykro mi, niestety nie mozesz powiedziec ze nie mam satysfakcji z gry. Gdybym nie mial to zapewne bym nie gral. Na pewno satysfakcji nie daje mi gra samodzielna (wiadomo dlaczego) jak rowniesz bycie najlepszym z najlepszych. Po co wiec uzywam tego "syfu"? Zeby grac bez niepotrzebnych utrudnien.
Cipsoft wprowadzil soul points zeby utrudnic zycie uhmakerom.... To ze oni tak mowia to nie oznacza ze jest to prawda. Oni wprowadzili to zeby zwiekszyc sprzedaz PACC (8 razy szybsza regeneracja SP to duuuza roznica) i nie mam do nich zalu. Tibia jest zwyklym zrodlem dochodu kilkunastu rodzin.
Ktos tam wspominal ze Boty zabijaja klimat RPG. Nie wiem co Tibia ma z gry RPG bo jakos tego magicznego czegos jej brak...
I nie ma czegos takiego jak niewykrywalny keylogger. Moze kogos tam kolega jest na studiach informatycznych ale jezeli twierdzi ze moze taki cos obejsc to niech proboje... Wystarczy ze antywir wykryje probe wyslania pakietow do innego IP niz to tibijskie i juz block. No ale ile to kazdy ma tych super kolegow....
I zle mi sie robi jak widze wypowiedzi ludzie ze po kilku dniach uzywania tbi przychodzi list, eq zabrane, 20 deadow itd. www.tibia.org.pl jest stronka taka jak tibia.pl z tym ze zawiera tresci zabronione przez tibia rules. Jest to wielki projekt a raczej nie ma zamiaru konczyc na zebraniu kilku acc itd. Ach i nie wiem czy wiecie ale Spleen nie gra w tibie. Szczegol ale istotny.
I ktos wspominal ze po co ktos ma robic program skoro nie pobiera za niego pieniedzy, ze to czysty keylog itd. Po co wiec Linus Torvalds stwozyl cos pieknego?? Moze wlasnie to jest satysfakcja? Przynajmniej dla mnie byla by to wieksza uciecha niz nabicie 150 lvl bez tbi...

I tak na koniec. Zapewne wszyscy teraz zaczna wyzywac mnie od noobow, ciot i czegos tam jeszcze. Nie musicie smiecic na forum takimi textami. Zawsze mozecie wstawic mi notke nazywajac mnie smieciem...

Pozdrawiam. Mr.Ofca.

Ja ostatnio tbi nie uzywam bo jak uzywam to pochwili mi sie tibia wylancza ;/ ale tak to uzywalem zwlaszcza light palkiem :)

Golempol
29-06-2006, 00:35
Zacznijmy od tego że cipy wprowadzily soul pointy bo ludzi zostawiali chary na macro na noc. I w tej chwili mielismy przyrost programów do auto expienia i robienia run w tym czasie postac expila w zaprogramowanym miejscu i robila runy przez calol noc. Przez dodanie soul pointow i dodanie mozliwosci kupienia run w sklepie za astronomiczna cene runą cały rynek w tibi. Kiedyś stales se przed depo i robiles runy nawet bez bota to bylo latwe ale teraz ci co nieuzywaja bota zostali ukarani soul pointami wiec skoro i tak są karani za cos czego nierobia czemu by tego nierobbic. I tak coraz wiecej osob uzywa botow i to jest wina szczegulnie cipow. No bo po huja trzeba miec pochodnie przeciez to tylko utrudnia niepotrzebnie gre, wiec kazdy woli sobie sciognonc te tbi gg i miec swiety spokoj. Teraz sprawa tego protestu anty tbi Przestancie bo i tak do nieczego niedojdziecie ci co uzywaja mają gdzies takie zeczy a jak sie do nich gada ze to nielegalne to maja was w dupie. Niepodoba sie ze inni graja nie fair? To tez grajcie nie fair bo oni nieprzestana. Jest takie przyslowie jesli niemozesz kogos pokonac przylocz sie do niego :P :p :p :p

Keel
29-06-2006, 14:41
Zacznijmy od tego że cipy wprowadzily soul pointy bo ludzi zostawiali chary na macro na noc. I w tej chwili mielismy przyrost programów do auto expienia i robienia run w tym czasie postac expila w zaprogramowanym miejscu i robila runy przez calol noc. Przez dodanie soul pointow i dodanie mozliwosci kupienia run w sklepie za astronomiczna cene runą cały rynek w tibi. Kiedyś stales se przed depo i robiles runy nawet bez bota to bylo latwe ale teraz ci co nieuzywaja bota zostali ukarani soul pointami wiec skoro i tak są karani za cos czego nierobia czemu by tego nierobbic. I tak coraz wiecej osob uzywa botow i to jest wina szczegulnie cipow. No bo po męski narząd płciowya trzeba miec pochodnie przeciez to tylko utrudnia niepotrzebnie gre, wiec kazdy woli sobie sciognonc te tbi gg i miec swiety spokoj. Teraz sprawa tego protestu anty tbi Przestancie bo i tak do nieczego niedojdziecie ci co uzywaja mają gdzies takie zeczy a jak sie do nich gada ze to nielegalne to maja was w dupie. Niepodoba sie ze inni graja nie fair? To tez grajcie nie fair bo oni nieprzestana. Jest takie przyslowie jesli niemozesz kogos pokonac przylocz sie do niego :P :p :p :p

Nie przylaczaj sie. Ci co uzywaja tego typa gó.wna maja wieksze ryzyko, ze zostana haknieci.

Cashtan
02-07-2006, 20:37
W TBI nie ma zadnego keyloggera omg :P

Piotrek Marycha
03-07-2006, 02:37
TBI to syf, raz mnie juz przez to hackneli kiedy robilem runki (juz mialem 2 bp gfb :( )
I odnoszac sie do tibia.org.pl
Ostatnio kolege hackneli (bylem online wiec wylapalem wyrzucone przez hackera eq i blokowalem mu droge na poh :] )
Kolega potem skan dobra dobra usun
"Wirus mapy***** zostal usuniety"
Czyste mapy pobrane z tibia.org.pl :)
Ta strona jest cala zasyfiona ;(
ty wez mnie nie strasz!!! ja mam sciagniete mapy z tamtad !! ;///

Piotrek Marycha
03-07-2006, 02:55
no ba! Ale zawsze ściągając z downloadu tibia.pl wiesz, że nie dymasz nikogo w dupę (mam na myśli twórców Tibii, jakby ktoś pytał).

Przepraszam bardzo. Nie wszyscy. Uczciwi ludzie powyżej poziomu godności psa jeszcze w Polsce istnieją.

wez sobie jaj nie rob, przecietny koles w wieku 15-18 lat ma ponad 3/4 gire pirackich a to dlatego ludzie nie maja pieniędzy a nie godnosci -.-

Zotemut
05-11-2006, 16:19
@UP
Zanim napiszesz post spojrz na date ostatniego -,-

@EDIT
JA ZREPORTOWALEM EHEUHEUHEUEHUEUEHUEh

kajteq
06-11-2006, 14:22
Po co uzywac TBi, jak mozna miec blackd, albo NG ?

Peter of Refugia
06-11-2006, 14:53
Też prawda, ale NG jest płatne a tbi ma wszystkie/większość najbardziej popularnych funkcji :) Myśle, że najbardziej przydatna to robienie runek, trenowanie mlvl'a, skillowanie na monku(?) oraz łowienie rybek. W NG jest skillowanie, cavebotowanie ogólnie praktycznie wszystko, z resztą tak samo jak w tibia-auto(?). :)
Pozdrawiam

skejt34
06-11-2006, 17:18
TBI jest czyste i nie mam zamiaru go zwalczać i nikomu wmawiać że tam są wirusy itp. Jak nie chcesz to nie używaj a jak ktoś używa to tym zajmie się gm czy tam tutor.

Olorion.
06-11-2006, 19:06
Po co uzywac TBi, jak mozna miec blackd, albo NG ?

noooooo dobrze mowi

Alcor Sake
06-11-2006, 19:23
Tibia Ng to 1 zl na tydzien >.<
ale tego typu syfy są do pupy poniewarz jak widze kogos kto uzywa to tylko wziasc mu zajebac klawiatura :/
srednio 9 na 10 polakow tego programu uzywa porownojac do graczy z innych krajow to te liczby mogą przyprawić o bol glowy >.<

plebaN1
06-11-2006, 19:28
ja uzywam tibi gg taki program potrebuje go tylko po to aby dawal mi swiatlo w grze (light hack) xD i jeszcze nikt mnie nie haknol a gram jzu w tibie razem z tym programem czyli jakis rok moze wiecej a odrazu zaczynalem z tym programam swoja karjere :D

XIII
06-11-2006, 19:29
@up
Czyli hacka mozna zalapac tylko:
-jak logujemy sie na www.freepacc.prv.pl,
-jak sciagamy pliki z niewiadomych zrodel i uruchamiamy je bez przeskanowania.
Tbi i inne pliki z tamtejszego downloadu sa czyste.

@2up
NG i BlackD jest platne. ( chyba ze masz cracka -wiem, ze do ng jest ).
@temat
Kazdy pisze, ze nikt nie uzywa bota, a polowa z was zna prawie wszystkie funkcje tbi, jest doskonale obeznana w ich nazwach i skad mozna je pobrac...Dzisiaj dostalem priv od osoby, ktora tu pisala (twierdzila, ze boty sa fuj, a tbi ma 300keylogow ) z zapytaniem: ,,skad crack do ng wziales, ej opdpowiedz, plx, bo potrzebuje do cavebota".

trAWs
06-11-2006, 19:34
cipy specjalnie dali te wszystkie soule i bóg wie co bo by za duzo kasy stracili na tym ze ktos siedzi online caly dzien, noc, dzien, noc itd. zrobi se high mlvl, high skille potem sellnie i heya. czemu cip nieda nam zarobic? xD. po co wszyscy piszecie ze jesli gramy bez botow to wieksza satysfakcja prze ciesz i tak kazdy ma was gdzies i bedzie se gral z botami ;]. co do cavebotów to to juz jest bezsens i takie cos powinno sie tepic ;/

XIII
07-11-2006, 00:27
Wniosek:sssss
Kto chce uzywac bota, niech uzywa, a innym niech nic do tego

Dragon96
07-11-2006, 08:17
@up:zgadzam się z wnioskiem

Temat do zamknięcia.

Aversin
07-11-2006, 09:25
Wniosek: Kto chce uzywac bota, niech uzywa, a innym niech nic do tego

Kto nie umie grać uczciwie aby osiągnąć poziom jaki osiągneli inni, to niech gra na bocie bo jak wiadomo samodzielne bicie potworków to wielka filozofia, która tych graczy przerasta.

@skejt34 - tym nie zajmują się tylko GMówie i tutorzy .. tym się może zająć każdy gracz używając ctrl+r.

ripper
07-11-2006, 10:14
A może po prostu nie każdy ma czas, żeby np knightem trenować? Tibia jest strasznie czasochłonna, a niektórzy mogą chcieć mieć całkiem dobrego chara przy niewielkim wysiłku, żeby móc sobie poklepać jakieś potwory dla relaksu.

XIII
07-11-2006, 17:57
Niektorzy dalej swoje.

szmytek
08-11-2006, 17:15
a proppo uzywania botow:p

http://foteka.pl/pokaz.php?id=7175

Metal_Marian
08-11-2006, 22:51
1) "Że jeśli potrafię posługiwać się bronią palną, jestem mordercą" - dotyczyło to tego, kto NAPISAŁ hack... a nie jego użytkowników... hmm

2) Spleen jest (z tego, co wiem) jednym z szanowanych i głównych członków grupy odpowiedzialnej za znany serwis tibia.xx.pl... Mam najnowsze antiviry itp. nigdy w żadnym pliku ściągniętym z tibia.xx.pl NIE BYŁO ZAGROŻENIA.

3) Jak pisaliście, ktoś, kto umie troche programowac, łatwo wstawi do programu jakiś wirus, keylogger czy coś. Nie robi tego jednak Spleen (czyli stronie tibia.xx.pl możecie ufać), ale heckerzy, którzy są właścicielami innych stron internetowych z "niby-downloadami" - od nich ściąganie dopiero może się skończyć utratą konta.

4) "Tibia Black Ice" kusi... A jak coś kusi, wiele osób będzie z tego korzystać! Czekam tylko na założenie tematu "zwalczajmy alkohol i papierosy"...
Prawda jest taka, że jeśli ktoś chce grać uczciwie - grać będzie. A jak ktoś chce się wybić ponad przeciętność bez wysiłku - będze używał bota. I jedni i drudzy powinni być zadowoleni... nie przejmujmy się przestępstwami innych, skoncentrujmy się na własnych.

PS. Ktoś może odebrać, że jestem jednym z tych oszustów, ale ja po prostu przedstawiłem tu całą prawdę, jaką znam w tym temacie.

Aversin
09-11-2006, 09:29
(...)A jak ktoś chce się wybić ponad przeciętność bez wysiłku - będze używał bota. (...)

Tutaj troszkę przesadziłeś .. bez wysiłku to może i prawda, ale z tym ponad przeciętność to wątpie.

Nyksus
10-11-2006, 19:37
@up
Czyli hacka mozna zalapac tylko:
-jak logujemy sie na www.freepacc.prv.pl,
-jak sciagamy pliki z niewiadomych zrodel i uruchamiamy je bez przeskanowania.
Tbi i inne pliki z tamtejszego downloadu sa czyste.

Nie koniecznie. Kolega używał tego Tibia GG...przez podajże kilka tygodni go nie hakowali. A gdy wbił 40+ to go hakli. Wniosek? Mogą hakować wtedy gdy wbiją większe lvle bo hakerom się nie chce...a 40 lvl szybko może zejsć choćby na allegro.