PDA

Pokaż pełną wersje : Tajemnica znikających obrazów

Quezacoatl
09-01-2006, 00:08
Tak tytuł troche dziwny ale co tam. (być może rozważania na ten temat już były prowadzone ale "power of szukaj button" mi nie pomogła B) )
Zainteresowały mnie (po raz kolejny) obrazy widma.
Poszedłem więc na teren ghostlandu i była jedna rzecz która mnie zaciekawiła...

Cały obszar który ulega "zmianie" zaznaczyłem na czerwono, można też zauważyć że nie da się tam nic wrzucić.

http://i41.photobucket.com/albums/e271/Quezacoatl/UO060109-003420-482.jpg

Widać że gracz który tam był (Arishem) znajdował się pod tym miejscem. Tymbardziej mnie przekonuje fakt że piętra nachodząc na siebie jakby przesuwają się w górę i w lewo. Jak podchodzi się do tego miejsca od dołu lub od prawej to znika kiedy jesteśmy jeszcze daleko od jego granic natomiast od góry i lewej można podejść do samej granicy tego "obszaru".
Co więcej:

http://i41.photobucket.com/albums/e271/Quezacoatl/UO060109-003409-69.jpg

mówi samo za siebie "First go upstairs"
Uznałem że jest to poprostu piętro wyżej... spróbowałem więc tam wejść...

http://i41.photobucket.com/albums/e271/Quezacoatl/UO060105-143656-17.jpg

Ale również sie nie udało XD. A więc może jest to 2 piętra nad ziemią?
Z tego co wiem nie można podskoczyć o dwa piętra naraz, nawet używając parceli i czaru levitate.
Jak myślicie czy można się tam dostać? O ile to "tam" istnieje.

PS: Wiem że jest wiele takich miejsc ale opisuje tu akurat to z ghostem.

Radek 666
09-01-2006, 01:01
Tam się niestety dostać nie da ;). Zrobione to jest specjalnie, żeby się nie dało :). CipSoftowi chodzilo o to, żeby zrobić "złudzenia", których jest tutaj kilka. Może jest jakiś bug, albo wejście zrobione przez CipSoft, żeby ludzie kombinowali, ale na 99% nie da się tam dostać :D.

Cadonis
09-01-2006, 21:38
2 poziomy nad ziemią, ot co. Tak samo jest np. z oazą na pustynii na Daramie. Raczej tam nie wejdziesz :)

Quezacoatl
09-01-2006, 22:00
Właśnie nie wiem czy 2 poziomy.
Kto jest w stanie powiedzieć, o ile części "kratki" przesuwa się obraz drugiego piętra, patrząc z perspektywy pierwszego. 1/2 kratki? 1/5 kratki?
Gdybym wiedział możnaby określić na jakiej wysokości to się musi znajdować aby najść dokładnie na następną kratkę.
A jeżeli chodzi o wejście tam to też raczej wątpie w taką możliwość ale wciąż jestem przekonany że to jest nad ziemią. (i to mi wystarczy) ;)

Rahim
10-01-2006, 07:04
To jest najzwyklejsza ozdoba, takie coś umilające gre -.-

Duch Guardi
13-01-2006, 12:36
Wkońcu to goust land ^^

_Hellbourne_
13-01-2006, 13:07
To samo jest z Białą Damą :p
Chodzi sobie biała gościówka obok niej jest szafka na której jest tasak a po drugiej stronie jest zabity kolo ;)
Niestety nie mam ss :(

Aroonia
02-05-2006, 15:39
hehe kiedys na askarze zwiedziałem ghostland i zobaczylem ducha odrazu uciekałem (była noc) myślałem ze za dnia zniknie xD a raz moj qmpel wszedł do ds na niskim lvl ten go ciach do red hp nie mielismy food'a on zobaczyl jagody chciał zjeśc a tu ZONK poison field XD i deadnął... :(

grzysztof
03-05-2006, 01:30
no ciekawa rozkmina, widac że to jest tam pietro wyżej, ale prawdopodbnie tylko po to aby wyszedł efekt iluzji z wodą, ot taki prosty trick z mapą a efekt wyszedł :)

Radlic
04-05-2006, 23:03
jest to 2 POZIOMY nad ziemia ( nie sprzeczac sie... ) - i jest to by nadac grze KLIMAT RPG >_>''