PDA

Pokaż pełną wersje : Dyskietka Startowa

Nozuman
09-01-2006, 20:25
Potrzebuje utworzyc dyskietke startowa dla win ME najlepiej zeby byla razem ze sterownikami do cd-romu .
Nie chodzi o zadne "image" bo jak chce utworzyc z tego to pisze ze zly format dysku chociaz jest dobry a jak chce poprzez klikniecie na dyskietke i dac "formatuj..." to dupa jeszcze wieksza nic sie nie dzieje, daje utworz dysk ms-dos i dupa blada.

Tyle rzeczy juz probowalem omg, jesli mozecie dajcie linka do tej startowki albo jakis poradniczek jak utworzyc recznie z windowsa XP bo tylko taki mam pod reka ;/

Kele
09-01-2006, 20:51
Miałem kiedyś windows ME i zachowalem na dysq startóweczke...

Tu jest:
http://www.megaupload.com/?d=V7IQABOL

Btw. Jak zrobić? Nie wiem, nie pytaj, robił to informatyk składający mi Pc...

Radek 666
09-01-2006, 22:06
Ściągnij te pliki, co podał kolega wyżej. Jeśli są działające to poprostu wrzuć je na dyskietkę ;P. Powinno być dobrze, tak mi się wydaje ;P.

Ryłek
09-01-2006, 22:30
W którymś Chipie był mini CD pełniący rolę startowego, posiadał do tego jeszcze narzędzia diagnostyczne etc. - całkiem przyjemne cacko - teoretycznie, bo jeżeli napęd nie działa to dupa zbita.

ps. Przy odrobinie dobrej woli samemu taki mini cd można wypalić.

jastr
10-01-2006, 08:11
Wiec tak Windows milenium nie jest systemem który korzysta z ntfs(o ile pamiętam:)) więc nie rozumiem czemu piszesz dla systemu windows Me równie dobrze może być do 98 :) Swoją drągą powinienem gdzieś mieć dyskietkę restartową od wina( masz tam 3 opcje uruchom z obsługą cd bez obsługi cd i uruchom instalatora). No a tak poza tym nie lepiej w biosie ustawić startuj z Cd i wtedy (bynajmniej tak jest w 98 Se) możesz wybrać również uruchom komp z obsługą cd bez obsługi i instalatora:) No ale to wszystko zależy od tego co chcesz zrobić z tą dyskietką ( z opisu twoich problemów wynika że chyba przymierzasz się do formata)

Kele
10-01-2006, 15:13
@up

Skąd wiesz, że chodzi mu o instalacje winshita? Może potrzebna mu do czegoś innego? :S

$corcerer
10-01-2006, 15:40
bootdisk.com