Pokaż pełną wersje : Yeti
Yeti - Pojawia sie na lodowych wyspach, niema dokladnego miejsca respawnu, niewiele osób go widzialo...
W tym poscie mozecie umieszczac przezycia ze spotkaniem z Yeti, jaka taktyke na niego obraliscie, najwazniejsze czy przezyliscie, oraz czy jestescie szczesliwi, z faktu iz wiele osob go jeszcze na tibii niewidzialo :D
Opisze swoja historie z yeti:
*Otóz gralem wtedy moim sorem 17 lvl, i postanowilem sobie troche poPKowac z kumplem (Folda).
Znalazlem kandydata do PK. Zaczelismy go bic... Po drodze spotkalismy jeszcze jednego goscia i nagle ku naszym zdziwieniu zaczal gonic nas yeti...
1 padnal ten ktorego scigalismy... dup.. dup... lezy.
Nastepnie byl moj kumpel... dup...dup... lezy.
Na koniec 3 koles dup...dup... UH. dup... dup... lezy
Wszyscy padli jak mrowki.
Zostalem tylko ja. Mialem scuula wiec uciec do przystani niemoglem (na nieszczescie), zaczal mnie pakowac z Snow Wave (100~150 hp). Byl duzo szybszy odemnie.
Walilem w niego jak szalony z gfb.
Uhalem sie jak moglem (3 razy :p ) mial juz zolte zycie.
Nagle patrze - koniec uhow. Wale nadal w niego z gfb. Jest na redzie... nagle jeden mocny hit (okolo 200 hp) i leze...
Wspominam to wydarzenie bardzo dobrze... bo gdybym mial wiecej uhow, to by mogl mi "skoczyc", wypadl mi tylko bp niewiele wart.
To by bylo tyle...
PISZCIE!!
ja Yetiego drutem polozylem ale 1.5bp uhow poszlo metoda sd sd uh sd sd uh sd sd uh
PS. Krąza plotki ze how wypada z nich
Moje spotkanie z Yeti?
Byłem wtedy sorc lvl ~27
Wychodze z foldy a tu nagle patrze a na battle yeti wyskakuje.
No to od razu adranalina do góry i SD w niego.
Potem drugie Sd, exura vita i kolejne SD
I tak go sprałem zużywając 2 czy 3 vity i z pół bp SDków (nie pamiętam ile dokładnie - różnica od opisanej tutaj mogła być duża, bo po prostu nie pamiętam)
Lootem był niestety tylko woolf tooth chain i pare gp
@topic:
Mój Yeti był jakąś lamką czy jak?
Ciągle czytam że Yeti to był jakiś powah egzekutor, a mi jakoś nie narobił dużych strat - tylko tą kulą śniegu (czy jakimś podobnym temu pociskiem) rzucał po 100-150
Magin Gewu
12-01-2006, 10:22
Ja spotkałem Jeti na foldzie. Wyszedł z tej jaskini gdzie jest zejscie nizej lub wyżej do skrzynki. Walnoł tylko i raz z jakiegos sniegu i już mnie nie ma. Straciłem tylko Brass legsy bo miałem chyba 16lvl i żadnych runów przy sobie. :baby: :baby: :baby:
_Hellbourne_
12-01-2006, 15:04
Ja go też widziałem B)
Grałem wtedy jeszcze na honerze dopóki mnie nie schakowali :p
Spotkałem go na foldzie ale...... zabiłem go !!!
Miałem wtedy jeszcze 2 kumpli ( palla i sorca ) ale loota nie było :(
Ale miałem ubaw ( zeszło mi 15 uh'ów ) :p
Ostrzegam was .... jeśli go zobaczycie to utani gran hur i spaaaaaaaaaaaadać ! ( Jeżeli jesteś facc i masz poniżej 25 lvl to nie ma dla ciebie nadziei )
Ostrzegam was .... jeśli go zobaczycie to utani gran hur i spaaaaaaaaaaaadać ! ( Jeżeli jesteś facc i masz poniżej 25 lvl to nie ma dla ciebie nadziei )
Tak.Tak. Jest bardzo szybki!!! Ale bez przesady, ze niema nadzieji uciec...
Wystarczy miec pare uhów i jest good. Bo wcale taki mocny to on niejest!!!
Zreszta te cale lodowe wyspy to wcale nie takie wielkie sa...
Sam mialem wtedy 16 lvl sora i co...?! Omal niedednal.
Patrzac ostatnio na statystyki www.tibia.com mozna zobaczyc ze ostatnio yeti dosc czesto jest spotykany na lodowych wyspach... ale nadal "pochlania" wiecej ofiar niz ludzie jego ;( Starajcie sie!! <--> Idac na lodowe wyspy badzcie bardzo czujni, (zabierajcie UHy i jakies runy typu: GFB, SD, EXPLO,) bo spotkanie z yeti dla low'lvli konczy sie smiercia!! Niestety
PS. Tak wogole to szkoda ze "Snow Wave" niejest dostepny dla Graczy...
ALe by byl ubaw na demonach itp... :] :p
_Hellbourne_
13-01-2006, 11:59
Bo wcale taki mocny to on niejest!!!
lol....
chciałbyś !
Jak widziałem na filmie że lvl 60 pally poszedł na folde i zobaczył Yetiego to yeti podbiegł , ***nął chyba 4 razy i poszedł ( pall oczywiście deadnął :P ) !
Jeżeli yeti jest słaby to ja jestem Łokietek :p
Sir Aurall
16-01-2006, 17:24
Heh! Skąd ja to znam??? Może stąd, że sam ostatnio mnie Yeti przystrzasnal !!!
Jestem w pułapce!! Coż tylko po pomoc wołac. Ku mojemu zdziwieniu na ekran wbija 90 Master Sorc i wali z ue. Cóż zjechal Yeti do red! Wkońcu zaczełęm walic na fulla z Guardian Halberd, ależ to były hity, ahh hity szły po 50. Wkońcu patrzee a tu ktoś "Gada" Aaaah... Aaaah... Aaaah...
I KOLEJNE UE I PO YETI! Heh całe szczescie ze mialem ihy ze soba! Czego sie dziwic po 18 knighcie i 3 mlevie
:evul: :evul: :evul: :evul: :evul:
<KiLLeR>
19-01-2006, 09:44
hyhy co do Yeti to jak go spotkałem moim uh makerem na foldzie to odrazu na 2 hity poszedłem ... a z tymi snow ballami tofajnie by bylo sie pobawic ale takie normalne co np sie dostaje od mikopłaja to 0atk ;/ Ja sie bawilem kamyczkami poszedłem na dragi i z kamyczków rozwalałem :P
Poznanski Rycerz
19-01-2006, 19:11
Niestety Yeti ma nieregularny spawn. Raz mial okazje go blokowac 32 knightem :D I sie udalo. Ale bylo duzo shooterow za bardzo sie pocilem jak blokowalem ale hity cos ~150
Ja niestety nie miałem takiego szczęścia ale moj kumpel trafil na Yetiego było ich 3 mówił że prubował uciec ale nie udało mu sie mówił że jest za szybki ( Jeśli wszyscy sie go tak boją to napewno nigdy go nie zabijecie :P ja bym chciał go zobaczyc albo chociaż screna bo opowiadanki mnie nudzą ! :evul:
Crazy Mage
19-01-2006, 21:54
SCREENY BARDZO MILE WIDZIANE!
Fajne legendy tak samo w zyciu opowiadaja ludze ze widzieli yeti a tu H*** hehe :D
DOSC Z RAPIDSHARE!
bo to mało już było filmików z yeti zamieszczanych -.- ?
proszę bardzo... http://tibicams.tibianetwork.net/en/movies/show/4390
Nom... Ja kiedys spokojnie moglem SSa walnac, ale to spotkanie z yeti bylo tak nieprzewidywane, ze nawet o tym niepomyslalem... :confused:
Mysle, ze niedlugo z jakims teamem poszukamy Yeti... Bo cos ostatnio tej zimy czesto sie pojawia...!
czy yeti moze wystepowac na senji? tam ludzie mieszkaja wiec moze stanowic zagrozenie :/
Moim zdaniem moze...! Senja tez wyspa lodowa.
Tylko ze pewnosci do tego niemam.
Moim zdaniem moze...! Senja tez wyspa lodowa.
Tylko ze pewnosci do tego niemam.
Tutaj macie fotke jak spotkalem yeti, ale szybko sie schowalem do dziury :P bo akurat bylem na orkach pod ziemia i mialem wylanczac kompa, i chcialem wyjsc z jaskini a tu yeti :P i sie showalem spowrotem do jaskini :P
http://foteka.pl/?pokazImg=3234
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.