Pokaż pełną wersje : Server restart....
Wiem ze to pytanie moze sie wydac troche glupie, ale skad wiecie ze jest "restart servera"? i co to wogole jest? jestem poczatkujacy w Tibii, a na forum widzialem ze kilka osob tak pisalo np: "wejdz tam ale dopiiero po restarcie servera". Z gory thx za odpowiedz.
Na każdym serwerze codziennie robione są kopie zapasowe baz danych. Na serwerach europejskich o 9 rano, na amerykańskich o 12 czasu środkowoeuropejskiego. W tym czasie wszyscy gracze muszą się wylogować lub zostaną po prostu wyrzuceni z gry. Po save'ie wszystkie potworki i przedmioty(nie licząc paru bardzo unikatowych przedmiotów) się ponownie pojawiają na mapie, i wówczas kto pierwszy je zbierze, ten je ma, pozostali przychodząc na to miejsce już zwykle niczego ciekawego nie znajdują.
Dlatego też w niektóre miejsca idzie się po save'ie, inaczej zwanym restartem serwera.
Ahaaaa teraz juz wszystko jasne :D.
Dzieki za odpowiedz Matkus.
Tudziez w te niektore miejsca udaje sie tuz PRZED restartem, zeby sie zalogowac od razu na miejscu :)
mam pytanie co do tego resa. Dostałem "cynk" gdzie są ciekawe rzeczy po sejfie (;p), ale mam pytanie: czy na respach pojawiają się od razu potwory czy dopiero się respawnują od włączenia serwera. Chodzi mi o to czy jak bede na respie mino to czy po restarcie nie będzie minosów, albo będzie 1 albo max dla respa?
W swietle ostatnich wydarzen, gdyby nie rest serwa, i nie cofneliby czas o 2 dioznki, to bylaby lipa. Dobry ten wynazlazek, wiem gdzie isc, zby kulcze znalezc:D
U$3r
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.