zaloguj się

Pokaż pełną wersje : Arm

urlich grzes
13-01-2006, 16:11
Jakie znaczenie ma wspolczynnik arm w przelozeniu na tibijskie realia. BO np scale armor (9arm) chodzi po 100gp a plate armor (10arm) juz niecale 1k.

1arm to az tyle roznicy?? Jak mozna to przelozyc na cos "latwiejszego do zrozumienia"

Stiv
13-01-2006, 16:36
Siemka
Nie tyle chodzi tu o różnice def a poprostu o zdobywanie danego eq. Poprostu to co łatwiej zdobyć ma niższa wartość.

Dwimenor
13-01-2006, 16:44
@up
Zależy kto na co poluje. Czasami łatwiej trafić na kogoś sprzedającego p-arm niż scale.

Cipsoft nigdy nie podał wzorów na obliczanie dmg. Chodzą słuchy, że jeden ptk pancerze zmniejsza o 2 otrzymywane obrażenia. To nic pewnego. Dopóki CipSoft nie opublikuje wcześniej wspomnianych wzorów, to trzeba zostać przy myśli:
Im lepszy pancerz tym mniej obrażeń sumarycznie dostanę w danym przedziale czasowym.

Anterax
13-01-2006, 17:05
Jakie znaczenie ma wspolczynnik arm w przelozeniu na tibijskie realia. BO np scale armor (9arm) chodzi po 100gp a plate armor (10arm) juz niecale 1k.

1arm to az tyle roznicy?? Jak mozna to przelozyc na cos "latwiejszego do zrozumienia"
różnica jest tylko 1 arm ale jak napisał Dwimenor jest możliwe że 1 arm przekłada sie na zmniejszenie obrażeń o 2hp ale to tylko spekulacje bo naprawde może być inaczej ;) jak CipSoft poda wzór na obliczenie damege to bedzie wiadomo co i jak :)

urlich grzes
13-01-2006, 17:24
ok dzieki wielkie, jesli macie jeszcze troche cierpliwosci do grzesia-noobka :baby: mozecie powiedziec czy CipSoft planuje takie cos wydac??

Jesli nie temat do zamkniecia/usuniecia

Anterax
13-01-2006, 17:28
ok dzieki wielkie, jesli macie jeszcze troche cierpliwosci do grzesia-noobka :baby: mozecie powiedziec czy CipSoft planuje takie cos wydac??

Jesli nie temat do zamkniecia/usuniecia
Tego też niewiadomo czy planuje ujawnić takie info ale myśle że CipSoft ujawni kiedyś takie informacje choć to wątpliwe ;)

urlich grzes
13-01-2006, 17:38
Tego też niewiadomo czy planuje ujawnić takie info ale myśle że CipSoft ujawni kiedyś takie informacje choć to wątpliwe ;)

Myslisz ze ktos cos zrobi ale w to watpisz.....

no no fajnie:)

ok temat mozna usunac

Anterax
13-01-2006, 17:43
@up bo taka prawda Cipowie mogą ujawnić takie żeczy ale niemuszą :) dlatego pisze że : CipSoft ujawni kiedyś takie informacje choć to wątpliwe ;)

Blacko
15-01-2006, 12:27
Kiedyś testowałem na potęgę i wychodziło mi że 1 arm zmniejsza otrzymywany dmg o jakieś 1%,więc raczej biednie. Ale nie zapominajmy,że dochodzi jeszcze do tego jeszcze zwiększona szansa na armour block ;)

Stuningowany Traktor
15-01-2006, 16:53
niewiem jak to wytlumaczycie ale gdy zakladam g arma to taki dwarf guard uderza mnie po 20 a gdzy mpa to juz rzadko zadaje mi hita za 1. B)