Pokaż pełną wersje : LOL
Mama takie glupie pytanie co oznacza słowo LoL
wielu ludzi je uzywa a jak sie kogos zapytam co ono znaczy to mówią cos w stylu ... ze cos smiesznego (wedlug mnie nie wiedzą więc zmyslają ) ...
Lol to pewnie jest jakis skrót tylko jaki ?
Gniew Mroku
05-06-2004, 18:48
LOL- lot of laugh
Różnie jest, dwa pierwsze prawidłowe, dwa następne często stosowane, ale nie powinno tak być, bo skrót jest taki sam:
Laughing out loud - śmiejąc się na głos
Lots of lought - dużo śmiechu
Lord of lamers - król idiotów
Lame on-line - debil w necie
Często ktoś kogoś nazywa lol'em, jak widać niby jest to prawidłowe, ale najczęściej ta osoba nie zna żadnego znaczenia (bo jak zna wszystkie, to wie, że raczej nie powinno się mówić do kogoś lol, bo noob albo lame to tylko 1 literka więcej).
No to ludzie !! uwaznie uzywajcie słowa LOL bo ono ma jakies znaczenie !!! :P
no a co znaczy slowo n00b cz to jest jakis skrót :P??
Noob z tego co wiem nie esjt skrótem.
Nie wiem jak powstało, ale jego odpowiednikiem jest lamer.
Mozna też to tak określić:
osoba która uważa ze wie wszystko, a niemal nic nie wie
@ Eerion
Niekoniecznie, n00b to również taka osoba która permamentnie zaczepia innych. Mówi "Proszę daj mi opa, plx" albo.. bardziej ze świata tibijskiego "Plx, gimme 100 gp, i was killed, plx". N00b to również taka osoba która widząc trenujących paladynów podejdzie do nich i wyrzuci im speary do wody. N00b po prostu uprzykrza życie innym, podczas gdy lamer chce się sam dowartościować.
Mnie się wydaje że słowo n00b powstało od newbie, tylko że n00b oznacza kogoś kto jest wiecznie nieobeznany i upierdliwy.
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.