PDA

Pokaż pełną wersje : Dlaczego TO robimy.

Ciara lae
14-01-2006, 09:07
W związku z moim poprzednim tematem tzn."Czy jestes fair wobec innych??" postanowiłam napisać temat o tym dlaczego wielu Tibijczyków tak źle się zachowuje. Wiem że forma tego tematu może się wam wydawać śmieszna i noobowata ale i tak napisze co myślę. Otóż gdy gramy w Tibię i jesteśmy otoczeni gorszymi od siebie graczami, czujemy swoją wyższość i staramy się ją wykożystać wyżywając się na słabszych i tym samym prowokując ich do hunta co po pewnym czasie konczy się dedem pk. Gdy prowokujemy używamy często wielu "niemoralnych" słów tzn. przekleństw i wyzwisk. Najczęściej powodem tego są błache sprawy np. ktoś niedoświadczony podał Ci bardzo niską cenę drogiej broni a Ty uważasz że jest noobem i tak zaczynają się wyzwiska co potem może zakończyć się wojną. Nie bez winy są słabsi, którzy prowokują mocniejszych, zabierając im potwory lub korzystając bez pozwolenia z ich bloku, jest to spowodowane tym że wielu "mocnych" ich nie akceptuje i oni się mszczą za deda itp. Często miejsca expienia i depo są polami bitwy słownej a za murami depotu odbywają się krwawe wojny, ponieważ np. ktoś dla zabawy ponawyzywał lidera konkurującej gildi.Pamiętajcie że ofiarami WASZYCH wojen mogą być niewinni!!

Laleczka voodo
14-01-2006, 09:21
daj se siana zawsze tak bylo i tak bedzie -.-

Jerkov Thundersword
14-01-2006, 09:26
Tak było, tak jest i tak będzie. Możemy to w jakiś sposób ograniczyć, ale nigdy nie wyplenimy tego do końca, głupota jest chorobą nieuleczalną...

Anterax
14-01-2006, 09:58
@topic tak jest, bedzie i było ;) ale trzeba to w jakiś sposób ograniczyć i tyle :]

DRoN
14-01-2006, 10:07
... nie bój żaby , w innych krajach też są nooby :P ... może jakby przed stworzeniem postaci był test iQ , i granica stworzenia postaci to 90 iQ + , to byłoby mało graczy , ale jakieś nooby i takby się przecisnęły ... oczywiście noob-chary ...
PS. ciekawe za którym podejściem bym stworzył postać :D ...

Masterek Danio
14-01-2006, 10:13
Nooby beda ale za to ze ktos poda niska cene to na rooku hi-lvl robia to specjalnie X( .Na mine jest tak ja niby podrobilem nicka (jak to mozlive jak to moja 1 postac byla :confused: )i dostalem blocka i ded stracile all ale sie pozbieralem tak to jest :(

Tibijska*Dziewczyna
14-01-2006, 13:02
Masz racje ale tego raczej nie da sie zmienic.
Zeczywisicie Polacy robia wstyd ale nie wszscy ;)
Najbardziej denerwujace jest "Fri Items Plx" albo gadaja ze na mainie masz hunta bo maja tam qumpla z 100 lvl -.-' :p

Pacek
14-01-2006, 15:45
tak to już jest w tym cyfrowym świecie łatwo jest kogoś zbluzgać, zewać jego rodzine i samego gracza jeśli sie ma pewność że jedyne co cie spotka to wyimaginowany ded, w RL świecie mało jest takich ryzykantów bo wizja obitej twarzy jest bardziej przerażająca niż strata expa poza tym w tibi hamów i ograniczonych umysłowo nigdy nie brakowało więc nie ma czym sie podniecać

Poof
14-01-2006, 23:59
czasami mam ochotę zniszczyć osobę która znajduje się po drugiej stronie monitora ale cóż nic na to nie poradze. Nooby były, są i będa i nic na to nie poradzimy nie nakłonimy do lepszego zachowania :(

Mofi
15-01-2006, 00:02
bla bla bla - filozof z ciebie

@ topic
nie da sie tego zmienic niestety, chociarz mam mocne plecy wiec to raczej ja bede klepac innych nie oni mnie.