Pokaż pełną wersje : Dlaczego TO robimy.
Ciara lae
14-01-2006, 09:07
W związku z moim poprzednim tematem tzn."Czy jestes fair wobec innych??" postanowiłam napisać temat o tym dlaczego wielu Tibijczyków tak źle się zachowuje. Wiem że forma tego tematu może się wam wydawać śmieszna i noobowata ale i tak napisze co myślę. Otóż gdy gramy w Tibię i jesteśmy otoczeni gorszymi od siebie graczami, czujemy swoją wyższość i staramy się ją wykożystać wyżywając się na słabszych i tym samym prowokując ich do hunta co po pewnym czasie konczy się dedem pk. Gdy prowokujemy używamy często wielu "niemoralnych" słów tzn. przekleństw i wyzwisk. Najczęściej powodem tego są błache sprawy np. ktoś niedoświadczony podał Ci bardzo niską cenę drogiej broni a Ty uważasz że jest noobem i tak zaczynają się wyzwiska co potem może zakończyć się wojną. Nie bez winy są słabsi, którzy prowokują mocniejszych, zabierając im potwory lub korzystając bez pozwolenia z ich bloku, jest to spowodowane tym że wielu "mocnych" ich nie akceptuje i oni się mszczą za deda itp. Często miejsca expienia i depo są polami bitwy słownej a za murami depotu odbywają się krwawe wojny, ponieważ np. ktoś dla zabawy ponawyzywał lidera konkurującej gildi.Pamiętajcie że ofiarami WASZYCH wojen mogą być niewinni!!
Laleczka voodo
14-01-2006, 09:21
daj se siana zawsze tak bylo i tak bedzie -.-
Jerkov Thundersword
14-01-2006, 09:26
Tak było, tak jest i tak będzie. Możemy to w jakiś sposób ograniczyć, ale nigdy nie wyplenimy tego do końca, głupota jest chorobą nieuleczalną...
@topic tak jest, bedzie i było ;) ale trzeba to w jakiś sposób ograniczyć i tyle :]
... nie bój żaby , w innych krajach też są nooby :P ... może jakby przed stworzeniem postaci był test iQ , i granica stworzenia postaci to 90 iQ + , to byłoby mało graczy , ale jakieś nooby i takby się przecisnęły ... oczywiście noob-chary ...
PS. ciekawe za którym podejściem bym stworzył postać :D ...
Masterek Danio
14-01-2006, 10:13
Nooby beda ale za to ze ktos poda niska cene to na rooku hi-lvl robia to specjalnie X( .Na mine jest tak ja niby podrobilem nicka (jak to mozlive jak to moja 1 postac byla :confused: )i dostalem blocka i ded stracile all ale sie pozbieralem tak to jest :(
Tibijska*Dziewczyna
14-01-2006, 13:02
Masz racje ale tego raczej nie da sie zmienic.
Zeczywisicie Polacy robia wstyd ale nie wszscy ;)
Najbardziej denerwujace jest "Fri Items Plx" albo gadaja ze na mainie masz hunta bo maja tam qumpla z 100 lvl -.-' :p
tak to już jest w tym cyfrowym świecie łatwo jest kogoś zbluzgać, zewać jego rodzine i samego gracza jeśli sie ma pewność że jedyne co cie spotka to wyimaginowany ded, w RL świecie mało jest takich ryzykantów bo wizja obitej twarzy jest bardziej przerażająca niż strata expa poza tym w tibi hamów i ograniczonych umysłowo nigdy nie brakowało więc nie ma czym sie podniecać
czasami mam ochotę zniszczyć osobę która znajduje się po drugiej stronie monitora ale cóż nic na to nie poradze. Nooby były, są i będa i nic na to nie poradzimy nie nakłonimy do lepszego zachowania :(
bla bla bla - filozof z ciebie
@ topic
nie da sie tego zmienic niestety, chociarz mam mocne plecy wiec to raczej ja bede klepac innych nie oni mnie.
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.