Pokaż pełną wersje : travian
Dark Qiron
15-01-2006, 08:37
travian to gra strategiczna robudowujesz wioske atakujesz podbijasz inne wioski robisz zolnierzy bardzo ciekawa gra narazie za duzo nie wiem
oficjalna strona: www.travian.com
strona z budynkami: http://img276.imageshack.us/my.php?image=buildingsandunitsv39ek.jpg
i na tyle mam nadzieje że dużo osób się znajdzie 8o
hmm fajne gierka ;d, tylko mala poprawka - to nie jest www.travian.pl tylko www.travian.com
pozdraawiam
Nawet mi sie podoba, dopiero konto założyłem :D
PS: Maffus looknij na mape i zobacz kogo masz koło siebie (mnie oczywiscie xD)
LOL, smiesznie :), tak pozatym wkurza mnie troche dlugie budowanie...
pozdrawiam
Pol godziny ma sie budynek budowac ? omg :D
Ehh... Regnac sie nie moge... Wyskakuje cos takiego:
Message could not be sent.
Mailer Error: Language string failed to load: connect_hostMessage could not be sent.
Mailer Error: Language string failed to load: connect_host
Mail Error
Wyskakuje ten blad jak uzywam firefoxa i IE. Wpisywalem tez kilka roznych maili i ciagle to samo:/
@up
To chyba wina majla bo ja tez to mam i sie nie moge zarejestrowac ;(
Mafuss i Exolius na jakich servach gracie? :D
@Minox
Niewszytkie sie buduja 30min :] np farma zboża się buduje 5min
@up
Ja i Mafuss gramy na serverze 3
Mój nick: Exolius Pl B)
PS:Jak sie armie robi?
jeśli sie nie myle trzeba miec baraki ;)
Ja i Mafuss
wkurzające jest to ze wolno surowce ida i trzeba marnowac surowce na jakies pola czy cus ^^
;)
Ej Maf~~ buduj ambasade, zawrzemy sojusz i zdymimy tych 2kolesi co koło siebie mamy :D
Dark Qiron
15-01-2006, 21:13
jagby co tez gram na 3 servie ladnie jak jusz anbasade robisz mi ostanio rozlupali moja 3 osobowe wojsko :p jak bede mial abasade malo brakuje to podbije obok was maly terenik i pomoge doko[ac tamtym dwom :P
Jeszcze niemam ambasady ale jak mamy zawierac sojusz to zbuduje :D
Aaaa jak będzie się nazywać? Może Polish Army?
Mystic Krupek
15-01-2006, 21:21
Wlasnie Sie Zarejestrowalem :) Narazia badam giere ale zapowiada sie dosc fajnie :) Cos w stylu ogame :D narazie spoko :)
Exiolius na jakim serwerze grasz ? :]
Bede mogł dołączyc sie do sojuszu? :)
no jasne
Exolius:
nie jest to zly pomysł... gadaj an gg 7990262 !
Dark Qiron:
troche nie rozumiem..
@Mystic
Wszyscy chyba stąd na 3servie grają i ja też :)
Yoh Asakura
15-01-2006, 22:48
Ja gram na drugim ;)
O to nie wszyscy grają na 3 :)
Ej to ma cie ten sojusz juz? Bo ambasade mam :P
EDIT:
down:
No ale wiesz to jest smieszniejsze XD
Takie tam smęty jak : ogame.pl , wirtualne-miasto.com , thecrism.com itp.
no nie wiem, wydaje mi się ciekawsze niz te jakby to nazwac "shity"?
sashion:
nie wiemy jak zrobic ale moze sie dowiemy
Dark Qiron
16-01-2006, 14:10
moze ktos wie jak sojusz zakladac bo jak ja zaloze i jeszcze mafuss to sie wami pobawie i rozbuduje sie wokol was :p
Chyba trzeba zrobić tak:
1.Budujesz Embassy(ambasade)
2.Klikasz na nią
3.Może pisze tam takie cos: Found alliance lub coś w tym stylu
4.Zaprosić kogoś
5.Jak nazwiemy swój sojusz? Ja proponuje Polish Army albo Black Dragons Force
Dark Qiron
16-01-2006, 15:16
dzieki juz niedlogo abasada wiec ci powiem czy tak jestem mam przewage nad toba tylko 2 population :P
Szatyneczka
16-01-2006, 19:01
2 pytania:
1. od czego przyrasta populacja
2. co trzeba mic do barakow oprucz main buiding 3
Dark Qiron
16-01-2006, 20:24
1.sama przyrasta i + dodatkowe za glowny budynek
2.tak obok glownego budynku jest takie polkole to kiknij w nie i zbuduj potem bedziesz mogl market i baraki
Szatyneczka
16-01-2006, 21:35
2.tak obok glownego budynku jest takie polkole to kiknij w nie i zbuduj potem bedziesz mogl market i baraki
Moze ja jestem jakis poj(e)bany ale wlasnie co mam zbudowac na tym wolnym polu??
Dark Qiron
17-01-2006, 10:14
kliknij mozesz tylko 1 zbudowac jakbys nie zauwazyl :confused: i nie jestes poj..... bo mogles nie zauwarzyc :p
... ej , to jest fajne ... też gram na 3 serwie i mam już 18 ludzi polucji/populacji ... fajnie sie rozbudowywuje pola wydobycia surowców ... też macie 4 - clay , 4 - wood , 4 - iron i 6 - crop ?? ... narazie dużo nie widziałem , mam nadzieje , że zasady gry są proste , ale nie takie jak w ogame , bo tam troche obleśnie jest ...
edit : co do mieszkańców , to można mieć tyle , ile wynosi maxymalny przychód cropa ... jeśli masz max crop 30/h , a ludzi 20 , to przyrost cropa będzie nadwyżką , czyli 10/h ...
... inaczej - jeden człowiek zjada przez godzine 1 crop (obniża wydobycie o 1) , ale liczba ludzi nie może przekroczyć cropa , gdyż współczynnik wydobycia byłby ujemny , a po skończeniu zapasów by troche zgłodnieli :P i strajkowali ...
PS. mam nadzieje , że napisane jest jasno i nie trzeba dociekać ...
Szatyneczka
17-01-2006, 10:21
Dobra wielkie thnx :)
Dark Qiron
17-01-2006, 19:02
ja mam wszystkiego wydobywanego po 17 :p oprocz crop. cropa tylko 8 :( ale i tak dobrze population 25 :P coraz lepiej mam market i zbieram na baraki bo chce wyslac cos na mafufusa bo nei podoba mu sie moj podpis ;)
Na forum tej gry przeczytałem ze trzeba miec embassy czy jakos tak na 3 lvl :P
U mnie narazie kiepsko mało surowców i musze inwstowac w kopalnie zamiast w ambasady itp. :(
Dark Qiron zajżyj na mapke koło mnie i zobacz ile mam kolesi koło siebie :D
... fajna gierka , mam już 25 ludzi :P , wydobycie 17wood/20clay/11iron/2crop ... mam koło siebie (na tej mapce) 11 wiosek , z czego są aglomeracje miejskie : 4 wiochowa i 5 wiochowa :P ...
edit : jak ktoś by chciał jakąś farme , to moje współrzędne -213|-61 ...
@ down : mówiłem , że jestem farma :P i nie umiem grać ...(cheater,ban her plx , i alone am best)...
@ all :
... przyrost piszmy najlepiej tak ...
wood : xx
clay : xx
iron : xx
obywatele/max. obywateli
(różnica max. obywateli i obywateli daje nam wydobycie cropa) ...
Szatyneczka
18-01-2006, 09:26
... fajna gierka , mam już 25 ludzi :P , wydobycie 17wood/20clay/11iron/2crop ... mam koło siebie (na tej mapce) 11 wiosek , z czego są aglomeracje miejskie : 4 wiochowa i 5 wiochowa :P ...
edit : jak ktoś by chciał jakąś farme , to moje współrzędne -213|-61 ...
To ty cos cienko z surowcami. Ja mam
Wood:24
Clay: 24
Iron: 18
Crop: 7
Tez mam 25 typa
Ja mam aż:
Wood: 15
Iron: 17
Crop: 4
i 27/31 :)
Stasioman
18-01-2006, 13:13
Aby założyć sojusz, trzeba mieć 3 level embassy (przynajmniej tak pisze w faq...) i już poinformowałem o tym Exoliusa.
Dopiero zacząłem grać, więc mam niską produkcję.
Wood:8
Clay:8
Iron:8
Crop:6
Population: 6/12
Stasioman
18-01-2006, 13:23
Już wysłałem Exoliusowi jak założyć sojusz (zadziwiające, ile rzeczy można się w faq dowiedzieć ;) ) - trzeba mieć 3 level embassy.
Dopiero zacząłem, więc mam tylko:
Wood: 8
Clay: 8
Iron: 8
Crop: 12
Population: 6/18
EDIT: Coś mi się schrzaniło ze stroną, mam dwa posty... *myślałem*, że mi skasowało całą wiadomość i napisałem ją ponownie, już zaktualizowaną.
PS. nie szukajcie mnie pod tym nickiem.
Aby założyć sojusz, trzeba mieć 3 level embassy (przynajmniej tak pisze w faq...)
Nie ja wcale tego wyzej nie napisałem wcale!!!!11
Na forum tej gry przeczytałem ze trzeba miec embassy czy jakos tak na 3 lvl :P
-.-
Dark Qiron
18-01-2006, 14:30
nareszcie cos mam 4 osobowa armie kto jest chcetny na przetestowanie jej 8o
... znasz współrzędne mojej farmy :P ... zapraszam ...
@ edit : jak na dziś dzień , to mam :
Wood : 21
Clay : 20
Iron : 17
32/34 pop
Dark Qiron
19-01-2006, 15:16
ok ale zaczne od muffusa hehe :p mam juz 36 population prawie :cup:
Na początku nie warto budować żadnych budynków, tylko ulepszać farmy/kopalnie itd. Mam konto na 3 serwerze, pozycja: 201:91. Produkcja na chwilę obecną:
Wood: 20
Clay: 28
Iron: 14
Crop: 6
Heh ja na początku main building zbudowałem i warehouse a dopiero potem kopalnie, teraz wiem że źle zrobiłem :baby:
Narazie moje wydobycie to:
Wood:24
Clay:24
Iron:21
Crop:4
Population: 24/28(szajs ale da sie przeżyć :D)
Dark Qiron
19-01-2006, 15:52
Wood:22
Clay:22
Iron:22
Crop:11
no i population 25/27
wojsko: 4 legionistow
Siema :] Mam problem zwiazanyz tym że niewiem co mam dalej robic?Zbudawalem 4-5 budynków i teraz niemoge nic budawac? Dlaczego? I niewiem co mam zrobic zeby zaczac budowac pls help me?
Moze by ktos mi doradzil co mam zrobic ,jak tworzyc zolnierzy albo jak zdobywac drzewo itp?
Pomogl by mi ktos w tej grez i objasnil co i jak
za pomoc z gory thx :]
... bo wiesz , na początek nie budujesz nic w wiosce , tylko bierzesz tą zakładke , gdzie masz kratke z miastem i takie inne różne kratki ... i właśnie np. na zielonej kratce możesz zwiększać wydobycie drewna , na szarej żelaza , na pomarańczowej gliny(?) , a na zółtej jedzenia ...
UP# Thx you .Moze mi sie uda to kapnac;p.Ja budowalem odrazu domki ;p no to zaczne odnowa ;p Thx jeszcze raz.Moze jeszcze tu wróce
Dark Qiron
20-01-2006, 15:46
jesli ktos chce konto to oddam mam 2 a jednego nie chce wole 1 sie zajac na priva niech ktos napisze dam login i haslo nawet dobre market sie wlasnie buduje jak ktos nie chce zaczynac bo poczatki sa nudne to moge mu dac konto ;) ;) ;)
... a potem reporcik i banik za multi-konto :D ... ja gram pierwszy raz i wole do wszystkiego dojść powoli i samemu ... tak jak w Ogame ...
PS. dzisiaj jest jakaś promocja ... zaznaczyłem , że chce konto komandor i mam za free na 3 dni :P ...
Production:
Wood: 24
Iron: 20
38/42 pop
Dark Qiron
21-01-2006, 08:02
owszem ale go juz nie uzywam
nie pamietam jak to sie nazywalo ale tak jak jest w prawdziwej kolejnosci moje powiem
24
24
24
21
38/42
wojsko 6 osobowe
Heh ja dzisiaj zbudowałem baraki, wczoraj ambasade :)
Skąd w tej grze sie bierze wojsko ? :P
Production:
Wood: 24
Iron: 20
Crop: 16
Popu: 38
Ja już dawno zbudowałem jakieś shity:
Main building lvl 2 - to zmniejsza czas budowy
Warehouse lvl 1 - to poprostu magazyn
Granary lvl 1 - to spichlerz (magazyn na Crop)
Embassy lvl 1 - to do zawierania paktów
Po za tym moge zbudować jeszcze:
Cranny - nie mam pojęcia co daje
Wall - zwiększa defense
Na pozostałych polach nie moge nic zbudować.
Narazie jest spokój i nikt mnie nie rusza.
Ale tylko narazie...
@ down : bo wiesz , nie każdy jest taki mądry , żeby najpierw zacząć zwiększać wydobycie , a nie zwiększać miejsce na surowce. Na początku myślałem , że właśnie tak zwiększe średnie wydobycie. Było napisane cośtam 1000 , a po zbudowaniu 1200 :D
@ more : gram na 3 serwie i jestem TERAZ 19393 w statystykach. Dzięki za info , może zbuduje Cranny.
Szatyneczka
21-01-2006, 10:54
@up:
Nikt cie nie rusza bo masz 7 dni protekcji i w tych dniach wlasnie powinienes budowac same kopalnie i troche woja. A cranny to bardzo przydatka rzecz.
Podczas ataku (gdy ktos najezdza ciebie) chowaja tam twoje surowce i ten kto cie najezdza nie moze ich ukrasc. A tak przy okazi to na ktorym grasz servie i jakia masz pozycje?
Wood:27 per hour
Clay: 30 per hour
Iron: 27 per hour
Crop: 20 per hour
Crop 40/60
Baraki: 1
Main: 3
Woja jeszcze nie mam
Ps. poco wam ambasada albo spichlez czy magazyn jak nie macie takiego wydobycia zeby wam sie przez noc zapelnilo??
Heh ja narazie mam:
Baraki lvl1
Ambasade lvl1
Warehouse lvl1
Main Building lvl3
Cranny lvl1
Rally Point lvl1
i 32 population
Wydobycie:
Wood 24/h
Clay 24/h
Iron 21/h
Crop chyba13/h
Dark Qiron
21-01-2006, 12:39
heh ja musze sobie zbudowac ambasade na 3 poziom bo chce miec 2 wioski :p
Ja mam:
Production:
Wood: 24 per hour
Clay: 24 per hour
Iron: 17 per hour
Crop: 10 per hour
Populacje : 40/50
Main building level 3
Embassy level 1
Warehouse level 1
Rally point level 1
Barracks level 1
Cranny level 1
Dark Qiron
22-01-2006, 21:34
ok ja juz mam sojusz szukam czlonkow ;) nazwa polish army tag PL:evul:
Invituj mnie!
PS: Wydobycie 34 wood :D
Ja też bym prosił a zaproszenie, jeśli można. Nick w grze: Caerlionne
Dark Qiron
23-01-2006, 08:26
spoko juz daje invite;)
Invite me plx!!! Nick Sashion taki jak tutaj :P
Szatyneczka
23-01-2006, 13:17
Tez chce invaite. Moj nick Macq22
Stasioman
23-01-2006, 20:05
A miałem nadzieję, że to będzie zwykły, międzynarodowy sojusz... O ja naiwny;) .
No, ale Quiron - jeśli planujesz wojnę sojuszowi "- PD - " za ich ideologię to jak najbardziej chcę się przyłączyć!
Może mnie ktoś oświecić i powiedzieć kto to są ci -PD- i co to za ideologja?
Stasioman
23-01-2006, 20:50
Kim oni są? Nie mogę tego opisać, bo krew się we mnie burzy. Weź na górnym menu "staistic", wybierz "Alliances" i wpisz ich tag, "- PD -", pamiętaj, ze spacjami między literą a myślnikiem.
Dark Qiron
23-01-2006, 21:28
ta mamy wowalac im wojne dokopia nas ale z checia wym to zrobil po ich opisie zrobie taj jak oni zglaszac sie do mnie i pisac jakie beda stanowiska jakie macie pomysly przynajmniej :)
nom chyba wywolamy moze bedziemy biedni ale przezyjemy wlasnie niedlogo buduje palac teraz zajmijcie sie wojskiem napiszcie co chcecie z nimi zrobic potem przelicze glosy ja jestem za wywolaniem im wojny
Our Alliance is only for polish players, however
If you understand polish language you can join to us.
Sojusz dla wszystkich, ktorzy nie znosza kleru ani innych katolickich bajek. Istniejemy po to by zwalczac ten syf. Jesli chcesz do nas dolaczyc, zloz podanie
Trzeba ich tempic tempic i jeszcze raz tempic :evul: :evul: :evul:
Jeśli chłopaki serio mówicie, to już nie chce się przyłączać. Mam swoją spokojnie rozwijającą się wioskę rzymian i nie potrzebuje wojen na starcie. :P
Dark Qiron
24-01-2006, 08:10
ok wracam do domku od babci nie wiem czy przezyje ;) ale zyczcie mi szczescia
Jeden z nich ma ponad 200 populacjii nawet jakby nasze dodać to tyle nie będzie... Narazie jednak może niewysyłajmy na nich, niechce popełniać samobójstwa :evul:
Yoh Asakura
24-01-2006, 12:45
Dajcie mi invite,nick w grze Gohansan :P
Dark Qiron
24-01-2006, 16:20
spoko juz daje mam nadzieje ze bedzie was wiecej
moj nick AxaO dajcie mi invita ps moj
offtop:
moj pierszy post na tym forum :P
Dark Qiron
24-01-2006, 22:17
Foreign proposals ktos to dla naszego sojuszu to przeslal po:
1. co to znaczy??
2czy zaakceptowacB)
Radek 666
25-01-2006, 00:15
Łaaaa, Ivul Radek666 przybył i wszystkich rozwali! xD
Przed 5 minutami założyłem konto, teraz się ze wszystkim zapoznaje :).
EDIT
Mam 4 ludzi ^.^. Ale szybko się skurczybyki rozmnażają! :P
EDIT2
Oł, już 6. I ulepszyłem wydobycie 3 rzeczy xD. A ci ludzie nie mają niczego do roboty poza rozmnażaniem xD.
Jak wszyscy to wszyscy.
Daj mi invite do tego paktu , mam Embassy lvl1 , styka ?
Wood: 42
Clay: 48
Iron: 36
Crop: 23
Popu: 55/78
Name/Village
DRoN/Edron
Stasioman
25-01-2006, 08:59
Wojna? NIE! wielu z was pewnie nie ma armii, którą mogliby zaatakować. Lepiej, abyście po prostu rośli w siłę, aby zdobyć potęgę aby sensownie z nimi walczyć. Wypowiadać im wojnę to na razie samobójstwo!
@up
Ja mam wojsko. Wprawdzie małe, 1-osobowe ( :baby: ). Też niejestem za wojną (narazie :evul: )
ej mam problem rozmnozylo sie kolo mnie sporo wiosek a nie chche zeby mnie najechali rozpiepszycie je prosze sa slabe ale za silne dal mnie jest 6 wiosek kolo mnie namiary x-224 y75 halp my plx:baby:
Dark Qiron
25-01-2006, 09:50
ja nie robie wony ale odpowiedzcie mi na tamte moje pytanie bo jakis sojusz bardzo potezny nam to przyslal i nie iwem co to znaczy
@Up:
Masz siedem dni protekcji, nic ci nie mogą zrobić :S
up chyba cię widzialem na mapce :P
Dark Qiron
25-01-2006, 11:58
odpowiedzcie i zcy nikt tutaj zebrany nie wie co to znaczy ??
up napiszm swoje pytanei jeszcze raz moze ci odpowiem:)
Dark Qiron
25-01-2006, 13:42
1. co to znaczy??
2czy zaakceptowac;)
Foreign-obcy, zagraniczny
proposals- propozycja
czyli jakas obca propozycja -.^
1. co to znaczy??
2czy zaakceptowac;)
To znaczy ze inny sojusz zaproponowal twojemu sojuszowi albo NAP(non agression pact) czyli pakt o nieatakowaniu lub alliance czyli sojusz.
Mozesz przyjac badz odrzucic.
BTW. W szkolach przestali uczyc angielskiego czy lenistwo mlodziezy siegnelo zenitu?
przyjmiecie mnei do sojuszu?
Yoh Asakura
25-01-2006, 14:40
HELLAS has sent an offer to PL for building an alliance 24.01.06 14:58
O to chodzi ?Jak tak to przyjmi ;)
Dark Qiron
25-01-2006, 15:04
tak to brzmi akcepotowac chyba tak nie??
Przyjmij, przydadzą się sojusznicy
Dark Qiron
25-01-2006, 15:51
kk mam accepta sa sojusznicy i mozliwe ze pomoga nam zjechac tamtych8o
kto teraz jest za jak ioni maja 928 punktow 8o 8o
teraz bedzie fajnie ja jestem za wojna z tamtimi co maja taki opis czekam na wasze odpowiedzi
Ja bym narazie poczekał z wojną :P Sam narazie mam AZ 2 legionistów :)
Stasioman
25-01-2006, 16:40
Dobra wiadomość! Dzięki angielsko - polskiemu słownikowi "oxford" i starajśc się zromumieć intencje tego, co pisał (foreign proposal), wnioskuję, że:
a) chce z tobą zawrzeć zagraniczne małżeństwo
b) oferuje ci zagraniczny wniosek ubezpieczeniowy (?)
c) proponuje ci, abyś zrobił coś po zagranicznemu.
Dark Qiron
25-01-2006, 18:01
mam dla was pol na pol wiadomosc mamy wojne ze slabszymi od nas B) pewnie po tej wiadomosci wszyscy odejda juz zszarzowalem jednego z ich gosci ktory jest na ostatnim miejscu u nich no i nie mial wojska hehe8o
Zważając na potęgę militarną naszego sojuszu i to , że nawet nie potrafie stworzyć żadnej obrony , to stoimy na podium marzeń dotyczących wojen. Jeśli koniecznie chcesz to zostane , ale powiedz mi jak robić wojo :P
Production:
Wood: 48 per hour
Clay: 48 per hour
Iron: 42 per hour
Crop: 32 per hour
Popu: 58/90
Wojsko robi się w ten sposób:
Budujesz koszary (barracks)
Wchodzisz w nie
Zaznaczasz ile kolesi chcesz zrobić i jaki rodzaj
Czekasz aż się wyszkolą
PS:Zdjęcie mojej osady :cup:
http://img89.imageshack.us/img89/1066/travka1ch.jpg
Dark Qiron
25-01-2006, 18:29
tez pokaze niedlogo bo narazie sie mecze jak to zrobic :confused:
hmm a powie mi ktos jak academy zbudowac? tzn co trzeba miec aby moc zbudowac ;)
Radek 666
25-01-2006, 23:26
Dobra wiadomość! Dzięki angielsko - polskiemu słownikowi "oxford" i starajśc się zromumieć intencje tego, co pisał (foreign proposal), wnioskuję, że:
a) chce z tobą zawrzeć zagraniczne małżeństwo
b) oferuje ci zagraniczny wniosek ubezpieczeniowy (?)
c) proponuje ci, abyś zrobił coś po zagranicznemu.
Nie ma co... Słownikowe tłumaczenie rządzi. Ze słownikiem nie da się za bardzo przetłumaczyć zdań, co najwyżej jeśli dobrze znasz angielski, słownik może się niejako "wspomóc" :P.
@Mafuss:
Slużę pomocą :)
http://hattrick.computergames.ro/forum/attachment.php?attachmentid=20399
Dark Qiron
26-01-2006, 12:40
ok powiedzcie jakie macie wojska to bedziemy ciagle jedna osobe najezdzac:]
Production:
Wood: 54 per hour
Clay: 54 per hour
Iron: 42 per hour
Crop: 37 per hour
Popu: 60/97
units:
none
I wszystko jasne :P
Stasioman
26-01-2006, 12:46
@ Mafuss
Tutaj (http://www.travian.com/links.php) masz linki do rzeczy przydatnych w grze, między innymi dwa drzewka budynków (Caerlionne podał to mniej dokładne).
@ Radek666
Chciałem napisać normalnego posta, przedtem upewnić się, że dobrze znam znaczenie tych słów, ale kiedy zobaczyłem, że "proposal" może znaczyć "offer a marriage"... Hueh:D
Dark Qiron
26-01-2006, 12:53
mam dla was szczesliwa wiadomosc dorobilem forum na travian zajelo mi to az 5 min8o
moze ktos zauwazyl ??
Tak , ja zauważyłem i chciałem też prosić , żeby przenieść nasze dyskusje na forum sojuszu , bo tutaj jeszcze się jacyś szpiedzy czają. Za rok podbijemy serwer , a za 2 lata jakaś ekipa "Modowie Forum Tibia.pl" nas zjedzie , bo pozna nasze wszystkie taktyki i plany.
Dark Qiron
26-01-2006, 14:04
przyznam sie ze masz racje nie przemyslalem tego jak koegos powiadomia to troche minie wiec wiesz i mam nadzieje ze bedzie was wiecej takich jak Dron
gz dla Drona :) :) :) :) :) :) :) :cup: :cup: :cup:
Radek 666
26-01-2006, 15:17
Wood: 14 per hour
Clay: 18 per hour
Iron: 11 per hour
Crop: 6 per hour
Population: 16/22
Wiem, że narazie słabo, ale to dopiero początki xP.
Dark Qiron
26-01-2006, 15:33
radek daj nick w grze wsadze cie do sojuszu chcesz??B)
Dark Qiron
26-01-2006, 15:34
radek daj nick w grze wsadze cie do sojuszu chcesz??B)
jest nas coraz wiecej nie piszcie tu o prywatnych sprawach szpedzy sa wszedzie ;)
Radek 666
26-01-2006, 16:40
Dopiero zacząłem, ale cuż :P. Moj nick to (jak można się w sumie domyśleć) Radek666. A współrzędne na mapie to 126|200. Za wielu sąsiadów w sumie nie mam... Ale na południu jest spoooro osad :P.
PS. Prowadze Rzymian xD.
Dark Qiron
26-01-2006, 19:46
oki wiesz jak sie akceptuje jak nie juz tlumacze klikasz na ambasade dalej bedziesz wiedzial co robic ;)
Dark Qiron
27-01-2006, 10:29
niedlogo dojdzie do nas moj kumpel michalek 8o ma dopiero 2 population i bedzie potem budowac ambasade B)
offtopic:
edytuj posty
ontopic:
no troche nasz sojusz sie rozrasta ;)
Dark Qiron
27-01-2006, 14:23
oki robie 3 konto na servie 3 bo chce cos osiagnac nie wiem jak wy ale chce byc jednym z najleprzych na servie 4 ale jakos zarejestrowac mi sie cos nie chce
:( :( :(
Mafus zakladam konto.Bede mogl sie dolaczyc do was?Jestem preca twoim qmplem :)
Offtop : skad my sie znamy bo juz nie pamietam :)
Stasioman
27-01-2006, 16:04
Ciekawi mnie, kiedy Quiron natkniesz się na problem zwany "ilość osób w sojuszu jest uzależniona od poziomu ambasady"...:p
Ludzie , pakujmy tyłki na 4 server. Narazie nie doszło do mnie jeszcze potwierdzenie , pewnie mają dużo zgłoszeń. Server 3 możemy traktować jako poligon/wybieg do działań. Co robić w przyszłości , a czego się wystrzegać.
Dark Qiron
27-01-2006, 17:16
tak robimy na 4 servie musimy cos tam zrobic polska bedzie wielka na travianie ale fart ze dalem ten temat teraz a nie po 4 servie hehe:]
ja juz sie nie przenosze nie chce mi sie odpoczatku wole grac tu
Nietrzeba sie przenosić tylko można grać i tu i tu tak jak w OGame - na kilku uni naraz
Oho ja tez zaczynam gran na tym 4serwie i czekam na email jakby co moj nick to Xehe Zo.
EDIT:haha! mam 12 popu juz^^
Ja już mam swoje konto na serwerze 4 i nawet clay pit lvl1 mam :D Tylko, że albo to u mnie się coś wali, albo są jakieś błędy na stronce :P Nic się nie pokazuje, a jak się pokazuje to jakoś dziwnie ustawione. Jakby się nie do końca wczytało :p
Lol mail mi doszedł po tym jak zamknąłem strone, potem znowu, niebęde grać niechce sie nazywać Exolius Polandikoczykowatokieczewicz
Lol mail mi doszedł po tym jak zamknąłem strone, potem znowu, niebęde grać niechce sie nazywać Exolius Polandikoczykowatokieczewicz
Ciekawy name ;p
BTW:Moj name na servie 4 to Slavus jak by co ;p
Exolius czemu? Przeciez to taki pieeeknnnyyy Name^^.
Grrr czemu ja zawsze musze miec pecha?:P Kolo mnie typy po 17 i 1 z 18 juz sa a ja z marnym 13 siedze i czekam na surowce =p
Crazy Mage
27-01-2006, 22:18
Zapowiada sie za***iscie :D
Zaraz tibia zejdzie na 2 plan!!!:D:D:D:D:D:D:D:
Dajcie mi jakiś ciekawy nick bo Exolius i Exolius Pl zużyłem, niechciało mi sie czekać aż dojdzie mail, a zreszta... Bede miec taki nick jal wyżej napisałem (niejestem w stanie go powtórzyć :D)
Edit: Zadługi jednak, niezmieści się :(
invite me =]
serv. 4, nick Malc
Dark Qiron
28-01-2006, 09:42
heh jeszcze sie tam nie rozbudowalem jak sie rozbuduje zrobie sojusz :D
Stasioman
28-01-2006, 09:46
Lipa... Ja zostaję na trzecim. Kto jeszcze zostaje?
Exolius - zajrzyj na stronę www.lac.pl i weź "generator imion"... Niektóre są świetne...
Stasioman ja zostaje na 3 servie :)
A ja np. gram na serwerze 2, 3 i 4... I jakoś mi to nie przeszkadza :S
Dark Qiron
28-01-2006, 11:03
ja tez na 3 zostaje i na 4 gram
Ja tak samo-gram na 3 i 4
PS: Mój nick Exolius Pol
Dark Qiron
28-01-2006, 15:51
mam jedno pytanie mozecie miec ten sam nick email hASLO iwszystko na kazdym servie to nie jest zalezne nie musicie zmieniac emaila nicka itp
Pawciorek
31-01-2006, 17:57
Jestem w tej grze nowy i mam kilka pytańprosze o odpowiedzi :)
1. Jak stworzyc budznki chody mi o te nowe bo mam wszystkie te co sa na poczontku.
2.?Jak tworzyc wojsko tego nie wiem :(
prosze o odpowiedzi z góry dzięki :)
Crazy Mage
31-01-2006, 18:21
b FAJNA GIERKA JESTEM NA 4 SERWIE POD NAZWA TROYA,POLISH ROME na 2 serwie fire phoenix naRqa zycze duzej ilosci surowców
Jestem w tej grze nowy i mam kilka pytańprosze o odpowiedzi
1. Jak stworzyc budznki chody mi o te nowe bo mam wszystkie te co sa na poczontku.
2.?Jak tworzyc wojsko tego nie wiem
prosze o odpowiedzi z góry dzięki
1. Chodzi Ci o kopalnie czy inne? Kopalnie sie buduje tak: wchodzisz w Village Overview, pierwsze z lewej, i masz takie sześciokąty, kliknij na niego, zobacz ile kosztuje dana kopalnia i jak masz kase (napis jest zielony) to możesz zbudować klikając na niego. A jak Ci chodzi o inne to tak: Wchodzisz w Village Centre (drugie z lewej, obok overview) i klikasz na kwadracik, pisze Ci ile kosztuje ten budynek i jak napis jest zielony to go klikasz i Ci sie buduje.
Na początku zbuduj sobie tylko Warehouse, innych nie bo i tak Ci się nieprzydadzą (na początku),no Embassy możesz :P
2. Żeby zrobić wojsku trzeba mieć koszary (Barracks), żeby je zbudować musisz mieć Main Building na poziomie 3.
Pawciorek
01-02-2006, 11:59
Dziękuje ci bardzo pomogłeś mi chciałem sie dowiedziecjak budowac inne oprucz tych co mam na pierszym poziomie w main bulding 3 lv trzeba mniec na to bym nie wpadł :) jeszcze raz wielkie THX
Stasioman
01-02-2006, 12:28
Yeah! Odkryłem możliwość handlu! Teraz to dopiero extra gra :)
Wonski89
05-02-2006, 17:17
Bardzo fajna gra. Chociaż gram dopiero od 1h:P
Jak coś to jestem na 4 serverze!:)
Rogacz
Production:
Wood: 11 per hour
Clay: 11 per hour
Iron: 11 per hour
Crop: 3 per hour
Gram na 4 servie jak co nick Knight Patryk(dopiero zaczolem)
Czy ktoś z was gra jeszcze na 3 servie czy wszyscy się wynieśli?
@Down
Rób następny lvl, kopalnia 1lvl daje np 5 wood a taka 6lvl (ja mam 6lvlowe :D) daje 50 więc policz ile byś dostawał z 4 1lvlowych kopalni a ile mając jedną, bardzo rozbudowaną
PS: Moje kopalnie xD
Clay pit lvl 6 i 5
Woodchopper lvl 6 i 5
Crop farm lvl 6, 5, 4, 3 i 2 (ale ich mam dużo :D)
Iron mine lvl 6 i 5
(6 i 5 to znaczy że mam 2 kopalnie jedna na 6, druga na 5lvl!)
czy jest ktos stad kto na 4 servie ma gildie?jak tak invite me plx:D
EDIT:Oplaca sie robic next lvl kopalni czy zrobic nowa lvl 1?
Prosiłbym żebyśmy rozmawiali na forum o travian (by Mafuss :P) www.travian.fora.pl a nie tutaj.
Kwadratowe Koło
04-04-2006, 17:07
Omg! Już wiem skad ta fala noobów z Polski! Po co rozpowiadasz link do tej gry? Ehhh...
Dziutrix
05-04-2006, 22:17
tez gram na 4 serwie (jakies 400 popa) jak cos to piszcie PW xD
Dziutrix
05-04-2006, 22:17
sorry, za double posta, ale to przez IE ;/
sazuki san
06-04-2006, 12:18
ja 564 popa :dance: no i oczywiscie samotnik:cygaro:
Ludzie pomocy! :D
jestem newbie jeszcze gram 5 min. w tą gre :p
jak zrobic populacje i co oznacza te przekreslone zboże (crop) ??:baby:
Tawer Redeye
02-05-2006, 19:30
Przekreślone zboże oznacza ilość zboża zjadanego na ludzi z ilości produkowanej. Żeby mieć więcej pop (ludzi) musisz budować nowe bydynki.
Laiden-eN
12-06-2007, 11:42
12 dni temu wyszedł nowy serwer traviana "s7"
jeszcze jest czas żeby zacząc gdyż dopiero 7 osób przekroczyło ilość 200 pop
jeżeli ktoś by chciał zacząć w to grać
prosił bym o ładowanie się z mojego REF-linku :
http://travian.interia.pl/?uc=pl7_19421
(to niejest żaden hack tylko "Jeżeli nowy gracz uzyska 75 mieszkańców w swojej osadzie, to na Twoje saldo wpłynie 20 złotych monet."
czyli jeżeli ktoś bżdzie mial już 75 ludności ja dostane nagrode
w postaci 20 złotych monet)
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.