Pokaż pełną wersje : Trening kamieniami
Czy opłaca się wybrać na gobliny i zebrać trochę kamieni do treningu? Są lżejsze niż speary, więc można ich więcej wziąść- i na dłużej starczą. Mają też mniejszy atak.
Hm? :D
ps: czy kamienie szybciej się niszczą niż speary?
Rinnaroc
16-01-2006, 19:07
Kamienie znikają za każdym użyciem, możesz z nimi trenić, ale potrzebowałbyś ich sporo ;)
Zależy jaki masz dyst.. Na poczatku skilluj spearami, pozniej kamieniami..
A dokładniej to kiedy kamieniami?
Kamienie znikają za każdym użyciem, możesz z nimi trenić, ale potrzebowałbyś ich sporo ;)
Po update z 7.4 na 7.5 nie znikają po każdym rzucie, działają na zasadzie spearów.
@topic
Lepiej postaraj się kupić od playerów, są dobre do traina.
Maniutek
18-01-2006, 20:56
Skilowac kamieniami proponował bym od skila ~60 ustawiasz na balanced albo na full attack i atakujesz monka. Skiluje się naprawde przyjemnie o wiele lepiej niż spearami :p 1 kamien starcza na około 2-4 uderzenia.
Royal Koniu
21-01-2006, 15:47
sperary moim zdaniem sa lepsze bo latwiej ich zdobyc :P poco masz łazić na gobliny i monotonnie zbierać po kilka kamieni <lol> co prawda kamienie są lżejsze od speraów i także mają mniej capa ale to sa małe różnice.
Wniosek - skilluj spearami :D
MAm 55 dystans i chodze ze spearami na trolle;] Od 60 dystans mam zamiar brac kamienie, tak jak ktos mowil wyzej i trenowac na monku lub ghulu;]
Oczywiscie zawsze atakuj z defensive;]
Ja bym proponował na początku jechać na trollach tak do skilli 45 a później idziesz na amazonki i valkirie z 10 sperkami i nigdy ci nie braknie. Skille lecą bardzo ładnie a przy okazji dobrze sie expi. Oczywiście wszystko na balanced albo full atack.
sperary moim zdaniem sa lepsze bo latwiej ich zdobyc :P poco masz łazić na gobliny i monotonnie zbierać po kilka kamieni <lol> co prawda kamienie są lżejsze od speraów i także mają mniej capa ale to sa małe różnice.
Wniosek - skilluj spearami :D
speary latwiej zdobyc? chyba kupic w sklepie! co 5 troll moze wyzuci spear, a na valkyrie to poexpisz, a prawie kazdy goblin wyzuci kamien, pozatym mam skill 47 a lev 11 i na full def rota zabije 3-5 hitami a kamieniami bije i bije, speary tylko na train z ppl
Turus Amaw
14-03-2006, 21:28
opłaca sie skilować kamieniami ja chodze na femors hills obok carlin zbieram dużo kamienie i ide tam są 2 cyce i na nich skiluje i jest bardzo dobrze ;)
opłaca sie skilować kamieniami ja chodze na femors hills obok carlin zbieram dużo kamienie i ide tam są 2 cyce i na nich skiluje i jest bardzo dobrze ;)
No niewiem pallek i cyce hmm :cygaro: raczej cyklopy sa dla knightow z dobrymi skillami... ale kamieniami sie nie oplaca skillowac moim zdaniemk, poniewaz znikaja za kazdym uderzeniem.
P.S Polecam Speary :faceoff:
Turus Amaw
15-03-2006, 13:40
kamienie nie znikaja za pierwszym razem.Znikaja losowo i mozna ich tam zebrać całkiem duzo i od razu pujść na cyca na 20 levelu myśle że mozną już chodzic na cyklopy d dragon shieldem duo zależy też do twojego shieldingu
Lord kasztanowiec
18-03-2006, 17:35
na cyce czba miec conajmniej:
k - arma
p legi
crown helmeta
dragon shielda i +45 shielda
ale nawet na tej kombinacji czeba miec najlepiej vite w pogotowiu
Felek Legolas
18-03-2006, 21:10
na cyce czba miec conajmniej:
k - arma
p legi
crown helmeta
dragon shielda i +45 shielda
ale nawet na tej kombinacji czeba miec najlepiej vite w pogotowiu
mi przy podobnym eq i 62 defa cyc często przebija sie przez shield, a jak 2 są to sporo many leci, nie radze bić cyców spearami ani kamykami, to bezsens wiecej wydajesz na mana fluidy/uhy niz wydawalbys na strzaly/bolty a do tego speary tez kosztują.
trening kamykami od ~75 dista, bo monk mocno spearami zrywa nawet na 70, a powyzej 80 to staje sie bezsensowne, najlepiej do tego czasu pozbierac/ kupic sporo kamykow
A na czym trenowac na światach non-pvp ?? bo na pvp kumpel stworzy monka i trenisz a na non-pvp nie idzie wiec na czym :(
Felek Legolas
20-03-2006, 14:47
hmm na nonPvP według moich informacji są trzy metody treningu pallem:
-normalny trening na potworkach
-pall +46lvl (600 many) - bierzesz rune convince creature i idziesz na pojedynczy respawn monka, dalej chyba nie musze opisywac
-tak jak na PvP tylko wymaga troche wyższej inteligencji - bierzesz swojego palla i sorca/druta +27 i idziecie na respawn wybranego potwora leczącego sie (ghul, dwarf geomancer, orc shaman) - ogolnie cos nie majacego specjalnie mocnych hitow, summoner przyzywa monka i podchodzi do potwora tak zeby zaczal atakowac monka, blokujecie potwora w jakims kącie, pall staje na ukos i trenuje (jest szansa ze monk padnie, jesli nie bedzie dlugo sie leczyc, wiec trzeba zerkac na tibie od czasu do czasu)
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.