zaloguj się

Pokaż pełną wersje : Jak zostać roockstayerem

Ilawin Wiki
16-01-2006, 16:53
Hmmm, a więc tak.
Roockstayerów dzielę na 3 kategorie:

1. Noob
Roockstayer ham, który blokuje inncyh przesuwa przedmioty innych playerów oraz nie ma szacunku. Przeklina nazywa wszystkich noobami. Jak widzi pierwszy lvl który ma red life nawalaja go 4 raty nie wspomoże, mimo to ze wie ze on nie ma prawie nic, kradnie co się da i kłamie w przypadku trade( widzialem facetke, która chciała kupic plate shield, a ja miałem na sprzedaż, więc na sell dalem jej a ona mowi ze ma tylko 60 gp. No dobra sprzedałem, tymczasem wchodze na inną postać i ta facetka patrze znowu chce kupic plate shielda, a ja mialem jeszcze jednego, i chciala go takim samym sposobem za 60gp :) )

2. Heroes
Roockstayer bohater, który zabija najsilniejsze potwory by się popisać ratuje z ciężkich opresji innych samemu uciekając i wymaga później od nich przyjaźni oraz strzał, kasy.

3. Obrońca
Roockstayer najbardziej przeciwny do większości. Bardzo żadko spotykany. Jest to player, który wykożystuje wszystkie mozliwe sytuacje by zawieradz przyjaźnie i dawać prezenty nim. Zawsze mówi, że chce bloknąć nawet rtuje wroów z pułapki, a następnie sam ginie.

Poradnik roockstayera:

Robimy postać na dowolnym serwerze ( ja gram na Neptera jest tam klan, banda roockslayerów ze słynnym Rapi Rook Master), następnie jak wchodzimy do gry zmieniamy swój ubiór. Idziemy na targowisku i wchodzimy w kanały( nigdy nie rżebrż NIE WIEM JAK TO SIĘ PISZE) Zabijamy raty i zdobywamy lvl 2, natępnie wychodzimy poza miasto i idziemy do wierzy trolli następnie do wierzy orców. Tam zdobywamy część ubioru. Gdy mamy juz wymarzony set na 2 lvl idziemy do miasta
i robimy party z silniejszymi poziomowo playerami. Idziemy na mino hell. Biegniemy na questy Carlin, Chain. Następnie expimy na potworkach(spidery, snake, wilki, bugi) robimy 7 lvl i idziemy kupic 3 life fluidy. Idziemy na cooper quest. Potem znowu bierzemy kogos do pary i na katana. Gdy mamy cały equip czas sprawić sobie łuk( u ślepego orca) Gdy go mamy zbieramy strzaly i expimy do nieskończoności.

:cup: Pozdrowienia dla wszystkich!! :cup:

Sirblaze
16-01-2006, 19:03
Hmmm, a więc tak.

1. Noob
Roockstayer ham, który blokuje inncyh przesuwa przedmioty innych playerów oraz nie ma szacunku. Przeklina nazywa wszystkich noobami. Jak widzi pierwszy lvl który ma red life nawalaja go 4 raty nie wspomoże, mimo to ze wie ze on nie ma prawie nic, kradnie co się da i kłamie w przypadku trade( widzialem facetke, która chciała kupic plate shield, a ja miałem na sprzedaż, więc na sell dalem jej a ona mowi ze ma tylko 60 gp. No dobra sprzedałem, tymczasem wchodze na inną postać i ta facetka patrze znowu chce kupic plate shielda, a ja mialem jeszcze jednego, i chciala go takim samym sposobem za 60gp :) )

2. Heroes
Roockstayer bohater, który zabija najsilniejsze potwory by się popisać ratuje z ciężkich opresji innych samemu uciekając i wymaga później od nich przyjaźni oraz strzał, kasy.

3. Obrońca
Roockstayer najbardziej przeciwny do większości. Bardzo żadko spotykany. Jest to player, który wykożystuje wszystkie mozliwe sytuacje by zawieradz przyjaźnie i dawać prezenty nim. Zawsze mówi, że chce bloknąć nawet rtuje wroów z pułapki, a następnie sam ginie.

Poradnik roockstayera:

Robimy postać na dowolnym serwerze ( ja gram na Neptera jest tam klan, banda roockslayerów ze słynnym Rapi Rook Master), następnie jak wchodzimy do gry zmieniamy swój ubiór. Idziemy na targowisku i wchodzimy w kanały( nigdy nie rżebrż NIE WIEM JAK TO SIĘ PISZE) Zabijamy raty i zdobywamy lvl 2, natępnie wychodzimy poza miasto i idziemy do wierzy trolli następnie do wierzy orców. Tam zdobywamy część ubioru. Gdy mamy juz wymarzony set na 2 lvl idziemy do miasta
i robimy party z silniejszymi poziomowo playerami. Idziemy na mino hell. Biegniemy na questy Carlin, Chain. Następnie expimy na potworkach(spidery, snake, wilki, bugi) robimy 7 lvl i idziemy kupic 3 life fluidy. Idziemy na cooper quest. Potem znowu bierzemy kogos do pary i na katana. Gdy mamy cały equip czas sprawić sobie łuk( u ślepego orca) Gdy go mamy zbieramy strzaly i expimy do nieskończoności.

:cup: Pozdrowienia dla wszystkich!! :cup:

Jakbys uzyl wyszukiwarki znalazlbys takich tematow na peczki... Swoja droga proponuje nastepnym razem zapoznanie sie ze slownikiem jezyka polskiego..

Ricky Norek
16-01-2006, 20:47
O w morde -,- Wyrąbisty poradnik. Poprostu powalił mnie na kolana. Lepiej sie nie bierz za pisanie tego typu "poradnikuff" jak jest masa innych o niebo leprzych.

P.S. "I ja prosici rzeby ty śie naóczyci polskjego"

First Doom
16-01-2006, 21:09
[QUOTE=Ilawin Wiki]Hmmm, a więc tak.

3. Obrońca

Mnie tez powalil ten poradnik zwlaszcza Rookstaer Obronca ( chyba raczej kamikaze albo Harakiry ) ''a następnie sam ginie'' , popalnia samobojstwo czy co? ;)

Mloda1348
16-01-2006, 21:25
A ja mam pytanie z innej beczki.Czemu zostaliscie na rooku nie szkoda wam tego expa jaki teraz macie przeciez na meinie jest wiecej mozliwosci niz na rooku:/ prosze o odpowiedz":D

Pingwin
16-01-2006, 21:38
O w morde -,- Wyrąbisty poradnik. Poprostu powalił mnie na kolana. Lepiej sie nie bierz za pisanie tego typu "poradnikuff" jak jest masa innych o niebo leprzych.

P.S. "I ja prosici rzeby ty śie naóczyci polskjego"
Polecam samemu najpierw sie nauczyc owego jezyka, a dopiero potem wytykac innym bledy.

@Topic
Co to Rockstayer? To cos z Rock&Roll'em?:P

Roockstayer ham <- WoW! To cos z Rockiem i szynka! Fajnie! :P

Starczy?:P

PS. Radze najpierw uzyc magicznego przycisku SZUKAJ :)

Pozdro
Pingwin

Sirblaze
16-01-2006, 21:40
A ja mam pytanie z innej beczki.Czemu zostaliscie na rooku nie szkoda wam tego expa jaki teraz macie przeciez na meinie jest wiecej mozliwosci niz na rooku:/ prosze o odpowiedz":D

Szczerze mowiac nie ma czego zalowac poniewaz to tylko gra, grajac na rooku czy na mainie nie mam z tego zadnych korzysci, robie to jedynie dla swojej satysfakcji. Oczywiscie moglbym zaczac grac na mainie jest wiecej mozliwosci niby zabawa wieksza jednak kazdy bawi sie po swojemu ;)

Bujak
16-01-2006, 21:42
aff zapomniales i jescze 1 formie rookslayera xD np moj kumpel ma 16 lvl na jakims serwie (leje na to jakim) na rooku i swoim sposobem :> zabija naiwne nooby z tego co wiem to zabil juz ok 170 osob. Tzn nie zabil :) one sie same zabily wlasna glupota, naiwnoscia i wlasnym noobostwem (czasem newbi) z jego wielkka pomoca :)

First Doom
17-01-2006, 10:14
Masta Of Trap ;)

Ilawin Wiki
17-01-2006, 15:05
Więc tak hmmm....
Po pierwsze pokażcie mi błędy jakie zrobiłem.
Po drugie wszystko zebrałem i połączyłem z moim doświadczeniem.
A po 3 napisalem ze mogę robić błędy i nie musicie wysyłać głupich postów po to żeby było ich więcej.

First Doom
17-01-2006, 15:39
@up

Spoko nalezysz do mojego teamu i jestes pod moimi skrzydlami :)
To bedzie dla ciebie okazja do nauczenia sie sporo ;)
Pozdro

Sirblaze
17-01-2006, 15:54
Więc tak hmmm....
Po pierwsze pokażcie mi błędy jakie zrobiłem.
Po drugie wszystko zebrałem i połączyłem z moim doświadczeniem.
A po 3 napisalem ze mogę robić błędy i nie musicie wysyłać głupich postów po to żeby było ich więcej.

1. Powinienes sam sobie poszukac a nie inni maja je Tobie przytaczac.
2. Wlasnie widac.. Porywajacy poradnik na temat "kto jest kim?"
3. Lepiej nie pisac nic niz sie blaznic, Posty sa madre bo chca Ci zwrocic uwage abys nastepnym razem postaral sie nieco bardziej "mam na mysli rowniez ortografie"

Ilawin Wiki
17-01-2006, 16:04
Właśnie inni mi wytykali błędy to niech oni mi je pokażą.
Z rodzajami to moje doświadczenie takich ludzi
Forum jest po to aby pisać sensowne na temat posty i nie wyzywaj mnie!

Sirblaze
17-01-2006, 16:14

Czy ja kogos wyzwalem? 8o Chce Tobie chlopcze uswiadomic tylko ze jakbys uzyl magicznego przycisku "search" to bys znalazl juz klka takich tematow, chociazby nawet przyklejony Poradnik Gracza w zakladce Tajemnice Rookgaardu. Wracajac do bledow nie mam zamiaru wiecej walkowac tego, rozumiem ze czekasz na gotowe ale nie licz na mnie.. Moge sie co jedynie zgodzic z opinia "Forum jest po to aby pisac sensownie" i tego wlasnie zycze Tobie abys wzial sobie do serca ;)

Dark Sven
17-01-2006, 17:19
Chocby twoj podpis "do konca rzycia" Brawa dla tego pana
edit wklejam błedy
wykożystuje,rtuje wroów,roockslayerów,ham)chyba ze chodz o szynke :p ,żadko wymieniac dalej?

Raffi
18-01-2006, 12:57
@up

zgadzam sie w 100%...

Twoj opis jest zalosny... uwazasz siebie za jakiegos mistrza? :P

Mam lepszego "roCKslayera" ale sie tak niechwale ;p

Co do topicu to ten poradnik jest bez sensu...

Ilawin Wiki
18-01-2006, 15:08
Sam byś nic lepszego nie wymyślił teraz to mnie nie obchodzi co ty gadasz, i właśnie ty się chwalisz wszystkim: lepszą postacią, lepszym podpisem, i masz lepsze pomysły. Mam postać na Zanera Medderin 22lvl roockstayer.

Dark Sven
18-01-2006, 15:55
Sam byś nic lepszego nie wymyślił teraz to mnie nie obchodzi co ty gadasz, i właśnie ty się chwalisz wszystkim: lepszą postacią, lepszym podpisem, i masz lepsze pomysły. Mam postać na Zanera Medderin 22lvl roockstayer.
Boshe to se miej kogo to obchodzi.Ja nie gram i co. Uzależniłeś się od tibii bo niczym innym nie umiesz się porównać
Sam byś nic lepszego nie wymyślił .
Tu nie chodzi o to ale o to że to syf

Najemnik Bobi
18-01-2006, 16:56
Roockstayer ham <- WoW! To cos z Rockiem i szynka! Fajnie! :P

Nie! To kamienna szynka lub mięso :evul: :D rock=skała, kamien B) B) 8o 8o

PawieOczko
18-01-2006, 19:30
ten poradnik jest do... do niczego... :P uwaga nr 1: nie piszemy rockstayer, lecz rookstayer, uwaga nr 2: ucz się polskiego ( a tak poza tym jest ok )

MKM
18-01-2006, 20:18
Ja cię już nie bede dołować, ale jedno mnie zastanawia, po co pisać takie głupoty, rookstayer to rookstayer jak jest fajny miły to fajnie, a jak nie jest miły i nie jest fajny i robi wszystkim źle, to znaczy że jest nie dobry i jest potocznie zwany noobem co każdy o tym wie. Wiec po co pisac jakieś głupie rangi typu: rookstayer bohater albo rookstaer z patologicznej rodziny, jak dla mnie to jest bezsensowne.

Norah
21-01-2006, 14:00
"Rockstayer? Do końca rzycia!!"
Ten pan uważa się za jakiegoś Masta of Rock... lol
Naucz się polskiego człowieku i przedewszystkim: Use the power of 'szukaj' button, Young Padawan...

Ilawin Wiki
21-01-2006, 18:45
Po pierwsze. Napisałem roockstayer, a nie rockstayer. Po drugie. mówiłem do up nie do Ciebie. Wiem, że są inne, i poradnik nie jest do bani(zobaczyliście Obrońca, Heroes, Noob, juz was zaczyna brać podnieta) wy możecie sobie własne nazwy dawac, ale musicie mieć własny wzór i motto. Powinno się ten temat zamknąć.

Norah
22-01-2006, 12:54
Bo sobie poprawiłeś i myślisz, że roxujesz.

Akamus Leon
22-01-2006, 14:46
Zabijamy raty i zdobywamy lvl 2, natępnie wychodzimy poza miasto i idziemy do wierzy trolli następnie do wierzy orców. Tam zdobywamy część ubioru.
Odrazu sie idzie na kanały raty zabiją nas!!!!!! Raczej trzeba wpierw iść na rabbity i deery pozbierać jedzenie sprzedać i kupić eq.A na trolach są idiotyczne looty znaczy eq!X(

*Hadug*
22-01-2006, 21:21
lol ile to ci zajmuje czasu?

ja wole w 3h +/- zrobic se porządną postać, a nie błąkać się po orcach na 2lvl. Pisząc taki poradnik "zabijasz" newbie. Taki typ co pierwszy raz gra w tibie przeczyta twój poradnik,wbije 2 lvl, ucieszy sie że może isc na wierze orców i będzie miał manie wielkości(spearman solo plx xD)i pszykro mi.
Zanim się zorientuje, że ma red hp zobaczy napis "You are dead.

Hakuoh
24-01-2006, 14:48
Ehhh...cienko. Rokkstayer to "zabawa" nie Noob obrońca itp. Może i zabiera expa ale nie zawsze loota. W rookstayerstwie chodzi tylko o expienie. Nie da sie skillować ani nabijać mlvl (jak każdy wie). Exp, exp i exp. To jest główna cecha no vocation.

Ghinus
25-04-2006, 18:01
Zabijamy raty i zdobywamy lvl 2, natępnie wychodzimy poza miasto i idziemy do wierzy trolli następnie do wierzy orców. Tam zdobywamy część ubioru.

Na 2lv do trolli i orców!!!!

Kshaq
25-04-2006, 19:55
@up
Porąbało cię żeby odświeżać takie stare tematy, żeby napisać jedno zdanie...

Edek Rozprowacz
25-04-2006, 21:53
@up
twoj post tez mnóstwo wniosl do tematu swoja droga
@on top
To jest chyba najgorszy poradnik jaki widzialem.

Ps. ROOKSTAYER plax

Salogell
02-05-2006, 21:31
Ostatnio widzialem na Xerenie goscia na 5 lvlu ktory chodzil na minosy. Nie zabijal ich tylko szukal itemow a potem oddawal je 1 lvlom.
Ciekawe jak takiego nazwac...........
moze Rookstayer Z Caritas Polska:D :D :D

xDe
02-05-2006, 23:10
ja też go widzialem.... bo to byleś ty xD <Mannspaw>;)

a ja widzialem kolesia 14 lvl dawal koelsiom itemy i wogule a puznije do nich muwil hunted i muwil zeby oddali <n/c>

jak takiego nazwac ?

Salogell
03-05-2006, 13:35
Oprucz Ciebie Studed Armor, Shield, Leather legs itd. dostalo jeszcze chyba z 10 tibijczykow na 1 lvl.
Trzeba pomagac innym nie:) :)
A co do tego kolesia co dawal a potem chcial z powrotem to zwyczajny NOOB X( i nic wiecej.
Ale chyba skoncze z tym rozdawaniem bo jest duzo osob ktore maja postac depo i jak dostana cos to potem to sprzedaja.X( X( X( X(

Elder-poskramiacz-katany
30-12-2007, 16:45
tylko powiedz mi kto to jest roockstayer? 8o

Rook_Guardian
30-12-2007, 16:52
Powinieneś normalnie nobla dostać! SSUUUperporadnik duże gz.
Serio to straszna lipa. zal mi ciebie. Wiesz, twój "Łord" wie jak pisać więc go zapytaj. A ten 13 lvl to chyba ci tata nabił i to na derach. A wogóle to ta twoja postać nie istnieje więc nie szpanuj.
ZAL!!!
@Edit
jeśli to poradnik dla roockstayera to sory...

Arcan
30-12-2007, 17:16
03-05-2006, 12:35

Mówi wam to coś?

Nic nie wnieśliście ważnego do tematu, nie odświerzajcie topiców z przed ponad roku!

Depeszowiec92
30-12-2007, 17:18
zwyczajna prowokacja i tyle, albo masz niedokrwienie mózgu

@edit
też coś mam bo świerzę dawny temat xD

Scross'Rooker
30-12-2007, 17:25
"Roockstayerem" można zostać, niezakładając idiotycznych tematów, a już najlepszym "Roockstayerem" będzie Modek jeżeli ten śmietnik usunie.
SCross=]

Seta
30-12-2007, 22:06
"Roockstayer".. gleba..:D
"rżebrż NIE WIEM JAK TO SIĘ PISZE" .. stary nie wiesz to nie pisz.. ten cały "poradnik" jeżeli można tak to nazwać.. dno..

Flaorath
30-12-2007, 22:30
@Autor tematu
"Po drugie wszystko zebrałem i połączyłem z moim doświadczeniem."

ekhm? Jak Twoje doświadczenie może się równać z doświadczeniem wielu osób z tego forum jak również i moim? Nie rozśmieszaj mnie... I jeszcze te byki... Rozumiem, każdy może zrobić błąd, literówkę ale aż tyle?

Swoją drogą uważam, że nie można tak naprawdę napisać "Poradnika dla rookstayera". Nie każdy może być rookstayerem, niestety wiele osób jest przekonanych może, stąd się bierze ogólne noobowstwo. Jest to indywidualna sprawa, każdy gra na swój sposób. Ale co do tego że mało jest "ludzi honoru" - masz rację.