Pokaż pełną wersje : 200 k expa dziennie :/
Mam pytanie gdzie ludzie na 40 lvl knighci robia 200 k+ expa dziennie
ja mam 40 lvl i tez chce robic te 200 k + ale nie wiem gdzie moje jak ja expe
Katedra 13 h 100k -
cycopolis 9h 70 k + -2 poziom
Larvy 12h 100 k + lekko plux
kumpel mówil zebym szedl na tombe ale potem afk i nie wiem na jaka 8o
jest to nowy swiat a wic skile sa slabe ... ale duzo osob ma te slabe skile ;/
ja mam 65/61 bs g-shild p-legi cruz helmet i oto pytanie gdzie moge wbic te 200k+ tomba powiedzcie o która chodzilo ... lub inne miejsca gdzie wy bijecie 200 k + z góry thx
Dodaje przyklad 52 knight
16 Jan 2006 +621,991 9 57
ok next
http://www.erig.net/xphist.php?player=Baljong
http://www.erig.net/xphist.php?player=Aquerus
POmocy :/
Pozdro Dla Znajomych
Cashigus
17-01-2006, 16:59
Bardzo dużo osób na nowych światach dzieli konta z innymi ludźmi. :( Jeden owner nabije ~100 k expa inny nastepne 100 k i tak dalej. To jest właśnie ich sekret. Oczywiście dzielenie kont jest nielegalne.
i co z tego ze dzieli znam duzo osob atkich ale oni nie graj 24 h a ile anbija
ja gram 13 h i co 100 k ;/ Crimo przyklad gra sam 10 h 240 k
xx nick nie powiem gra z 2 ovnerami 12 h 120 k i co ja chce wiedziec gdzie to robia
Evil Maul
17-01-2006, 17:14
Jeżeli expisz tylko po lv a nie dla loota to mozesz byc hardcorowcem i isc np na dragi expic uh waste ale te 200 k zrobisz , guardy d-hell , tomby ( ale juz tlyko z vampami albo za tp )
czy ty widziales moje eq :/ kazdy ma takie same ale napewno nikt na vampach nie expi :o nie ma gesa nikt dragony to ludzie by zbankrutowali tomby za teleportem tzn dokladneij co tam hel get tak wyskocza mi 3 desy i po zabawie pytanie kieruje do knightów 50 + z new world
michalll
17-01-2006, 17:22
Może jakaś miejscówka gdzie dużo slimów jest? Dark Catherdal? Exp nawet ładny, nei wiem czy 200k bo nigdy tam nie expiłem tak długo, ale w 13h dużo expa zrobisz na slimach :) Oczywiście loot ze slimów nie jest taki jak byś chciał, ale exp niezły :cup:
nieno w sumie loot super ale dobra mniejsza o to
jeden dobry pomysl o to mi chodzi konkret slimy w katedrze jutro tego spróbuje nex pomysl plaxe
Chłopcze to ty chyba grasz jedną ręką że tylko 70k expa w 9h na cyclopolis. Ja na 40 lvl potrafiłem wyciągnąć 20k expa na pohu bijąc cyce w podziemiach i na powierzchni slimy a także sporadycznie draga.
gs i scaraby loozem da sie zrobic. w mint tez jakos leci ten exp. amazon camp moze Oo jak sam bys siedzial
Alanus Lutinum
17-01-2006, 17:35
im wiekszy lvl tym szybciej exp idzie, a im wiecej ownerow siedzi (lub im wiecej postac siedzi on-line) także tym szybszy exp
I radze nie sugerowac sie erig.net- ta stronka czesto liczy exp z 2 dni i zapisuje do jednego :P (btw. ja zrobilem wedlug tej stronki 450k jednego dnia w cyclo, grajac tylko kilka godzin...)
gs i scaraby loozem da sie zrobic. w mint tez jakos leci ten exp. amazon camp moze Oo jak sam bys siedzial
Pisalem ze nikt nie ma gesa jeszcze
cycopolis ciekawe czy ty bys wyciagal wiecej niz 100 k majac skile 65 mint tez ok pomysl :) tylko mm ;/
Elf Fortress. 20+ k expa na godzine przy skillach takich jak podales powinienes wyciagnac. Jesli nie bedzie ci szkoda uhow to i wiecej pocisniesz.
Ama camp to zart.
Tacy knighci siedzą albo na scarabach albo na slimach, jest resp slimów co 4 min ~ 2 k expa ~ 2k x15=30 k x 10=300 k, no może troche przesadziłem ale 250-300 k można loozem zrobić samemu grając =)
Elf Fortress. 20+ k expa na godzine przy skillach takich jak podales powinienes wyciagnac. Jesli nie bedzie ci szkoda uhow to i wiecej pocisniesz.
Ama camp to zart.
Tacy knighci siedzą albo na scarabach albo na slimach, jest resp slimów co 4 min ~ 2 k expa ~ 2k x15=30 k x 10=300 k, no może troche przesadziłem ale 250-300 k można loozem zrobić samemu grając =)
i o to mi chodzilo ludzie o jakie slimy ci chodzilo :)
a gdzie jest elf forest i co tam ejst jakis poradniki sa <nie szukalem>
eee....
Wejdzcie sobie na ta sama strone
Ustawcie sobie Hiberna i player: Seromontis
A jak on robi dziennie 1,5 mln k +?
Jak niektorzy marnych 200k nie moga zrobic :D
eee....
Wejdzcie sobie na ta sama strone
Ustawcie sobie Hiberna i player: Seromontis
A jak on robi dziennie 1,5 mln k +?
Jak niektorzy marnych 200k nie moga zrobic :D
Popatrz jaki on ma lvl i skille - a zobacz jaki lvl ma założyciel topicu i inne mid lvl postacie, które nie mogą na luzie chodzić na np. Hydry z małym zuużyciem run ( zobacz Setzer Gambler, gdzieś w filmach jest jego hunt na Hydrach )
Deaf Scream
17-01-2006, 20:25
i o to mi chodzilo ludzie o jakie slimy ci chodzilo :)
a gdzie jest elf forest i co tam ejst jakis poradniki sa <nie szukalem>
wiec ja odpowiem bo widze ze nikt sie nie pofatygowal..poradniki sa..ale nie szukam...bo wiem ze byly ladnych pare miesiecy temu..ponad 12 ;p
elf fortec to swietne miejsce dla najta na twqoim lv i skilami. najlepiej jakbys jednak tego gsa mial, ale wiem ze nowy serw i to nierealne przynajmniej narazie..z tarcza wolniej sie tam expi..a co jest ...na ziemi elfy + elfy scouty..na gorze to samo, jeszcze wyzej dragi i arcanistow pare (w pewnym miejscu;)) pod ziemia sa tak samo efy i scouty w 1 miejscu arcanist, nizej 3 arcany w malym pomieszczen iu a pod arcanami 1 drag i szybki resp dosyc..~4 minut . w jednym miejscu sa tez dsy ..alke to jest ciezkie pomieszczenie wiec je omijaj ..chyba ze zbierzesz team i tam pojdziesz. to by bylo na tyle co do potworow. ale majac ujhhy mozna sporo zarobic..i jak bedziesz mail szczescie to za longswordy i bowy sie kasa zwroci..i ponoc jakis wand leci z arcanistow wiec tez zarobisz jak wypadnie :P
od siebie:
lazisz tylko po powierzchni i pierwszym pietrze, i tak prawdopodobnie nie nadazysz z wybijaniem respa. Bron dwureczna odradzam, z takimi skillami i eq bedziesz dostawac niemilosiernie ( scouty prawie zawsze cie trafia ) a to idzie w koszta.
Loot srednio zwraca jakies 80-90% kosztow uhow, bywa lepiej, bywa gorzej.
Jesli masz pacca i postmana na miejscu czeka skrzynka.
Co do Seromontisa - dziwicie sie ze expi jak potluczony, skoro bije z run porownywalnie z przyzwoitym sorcem to praktycznie wychodzi na zero expiac na WRL / dragach / tombach non stop. A ze ma czas ...
..::QRAS::..
17-01-2006, 21:01
ktos ostatnio chyba sie wypowiadal na temat seromontisa "Swoje zycie zmienil na tibie"
200K expa w 10 godzin nie jest trudno zrobić :]
Guardy tam spokojnie leci z 25k expa na godzine ;]
nie na takich skillach i nie z takim eq...
No bo on ma nie najlepsze skile. Ale ci "inni" z tego samego serwera mogą mieć dużo lepsze skile i wyciąganie nawet 30k na godzinę może nie stanowić problemu, niezależnie od lev. Że już nie wspomnę o jeszcze lepszym expie, ale już raczej z większym zużyciem run. Zrobienie 200k dziennie to żaden problem...
Katedra 13 h 100k -
ja mam 65/61 bs g-shild p-legi cruz helmet i oto pytanie gdzie moge wbic te 200k+ tomba powiedzcie o która chodzilo ... lub inne miejsca gdzie wy bijecie 200 k + z góry thx
ok next
Pozdro Dla Znajomych
na skilach 65~nie masz sie co bardzo lasic na "latwe 200k expa". wiem ze bede teraz nudny, ale wytrenuj sobie skile do 80 i wtedy zobaczysz co to exp jest. z takimi skilami na cyclo wmiare pustym zrobisz z loozem 25k expa na godzine. polnocno wschodnia krypta to exp rzedu 35k expa na godzine - oczywiscie przy podpowiednich skilach wszystko. jezeli jestes na axe (a niestety nie jestes) mialbys ulatwione zadanie z uwagi na dostepnosc axe ringow.
Koles ma taki level i skille bo prawdopodobnie stara sie utrzymac w czolowce expa na serwie a ty mu zalecasz 250+ h treningu po to zeby expil tak samo szybko jak za pare leveli na elfach ?
poisoner
18-01-2006, 16:23
Powiem wam, ze bzdury gadacie. Chyba nigdy knightem nie graliscie. Ja na 40 lvlu ze skillami 75/75 i eq: crus, c-set, vamp, f-axe robie 12k/h w jaskini z larvami jak oprocz mnie expia tam jeszcze 2-3 osoby, wiec nie wiem jak mozna w 13 godzin robic tam 100k expa. 8o To ty robisz na larvach 7-8k/h? Lol, ja swoim rookstayerem prawie tyle wyciagam na trollach jak sam expie. :p A jak nikogo nie ma w jaskini z larvami to w zaleznosci od tego w ktorej jaskini expisz mozesz zrobic 13-23k/h. W tej jaskini na polnocny-wschod od ank to po prostu jest wypas. Nawet 25k/h sie robi jak dobrze chodzisz od larvy do larvy, wiec juz bys mial przez 13 godzin 325k. I wcale nie trzeba robic waste uh na dragach/guardach/of i innych zeby szybko expic.
Na 40lv proponowal bym cyclopolis z przybyciem lvlu probowac schodzic na nizsze poziomy , ewentualnie scaraby , elf fortress lub 1szy poziom katedry. Na okolo 70-75lv zaczac expic na orc fortress :)
Arathorn
18-01-2006, 16:38
Jak masz pacc to larvy/scaraby, można za***iście podexpić, jak nie masz pacc to b. dobrym expowiskiem są cyce an pohu. Jak uda ci się tak wstrzelić żeby być samemu to można ciągnąć ponad 30k/h czyli w 10h ponad 300k expa robisz :)
@poisoner:
Nie wiem dlaczego, ale nie robilem nawet polowy z tych 25k/h przy pustej jaskinii..
Na PoH nie idzie sie samemu wbic, miedzy innymi dzieki palkom.
-2 na katedrze Dark Monki i Assasniny i jeszcze inne resp szybki :)
Powiem wam, ze bzdury gadacie. Chyba nigdy knightem nie graliscie. Ja na 40 lvlu ze skillami 75/75 i eq: crus, c-set, vamp, f-axe robie 12k/h w jaskini z larvami jak oprocz mnie expia tam jeszcze 2-3 osoby, wiec nie wiem jak mozna w 13 godzin robic tam 100k expa. 8o To ty robisz na larvach 7-8k/h? Lol, ja swoim rookstayerem prawie tyle wyciagam na trollach jak sam expie. :p A jak nikogo nie ma w jaskini z larvami to w zaleznosci od tego w ktorej jaskini expisz mozesz zrobic 13-23k/h. W tej jaskini na polnocny-wschod od ank to po prostu jest wypas. Nawet 25k/h sie robi jak dobrze chodzisz od larvy do larvy, wiec juz bys mial przez 13 godzin 325k. I wcale nie trzeba robic waste uh na dragach/guardach/of i innych zeby szybko expic.
masz racje, elite knighta na 65 lvlu kupilem na allegro -.-
@Vil:
po 1 swoim +-40 lvlem wcale nei jest w czolowce... po 2 nie wmowisz mi ze niewarto trenowac, bo skile napawde duzo daja - poza szybszym expieniem daja tez mniejszy uh waste. ja swoim knightem wytrenilem 87/86 i nigdy nie uwazalem i nie bede uwazal czasu spedzonego przy treningu za zmarnowany. tak czy siek kiedys bedzie musial te skile wytrenic.
Arathorn
18-01-2006, 19:09
-2 na katedrze Dark Monki i Assasniny i jeszcze inne resp szybki :)
Zupełnie nieopłącalne, a tak btw jka nie wyciągasz nawet połowy z tych 25k/h na larvach to przyinwestuj w bohy albo exp dalej bo po prostu zawolno chodzisz. Na pohu da się być samemu rzadko i trudno ale się da. Niedawno udało mi sie być samemu na cycach w niedzielny wieczór :)
lev 41 w bohach. Srednia 11-13k/h . Skille 72/72 + wh.
@Khazar:
Nigdy nie mowilem ze skillowanie to marnowanie czasu, natomiast z tresci tematu idzie sie domyslec, ze gosciowi chodzi o szybkie expienie z tym co ma, a nie co ma zrobic zeby mogl szybciej expic.
Katedra -2 jest jak Banuta - wrzucone w updacie po to zeby bylo, niezaleznie czy oplaca sie z tego korzystac.
W Cyclopolis masz około 25k-30k expa na godzine. Czyli nie jest aż tak trudno zrobić tam 200k expa w dzień.
poisoner
19-01-2006, 12:22
Nie wiem dlaczego, ale nie robilem nawet polowy z tych 25k/h przy pustej jaskinii..
Ja nie moge, 12k/h to ja w tej jaskini na polnocny-wschod od ank robie, jak oprocz mnie expia jeszcze 2 osoby. A jak samemu expie to minimum 20k/h. A jak to robie? Normalnie, po prostu obchodze cala jaskinie dookola, tak, ze jak expie w jej lewej czesci, to prawa sie respi i na odwrot, jak na polnocy jaskini jestem, to sie poludnie respi, ot cala filozofia. I chodze od larvy do larvy w ten sposob ze przejde kilka sqm i juz walcze, nie chodzac bezproduktywnie. A szybkosc mam tylko taka jak na 40 lvlu+utani hur co 60 many wale bo cwicze mlvl przy okazji wiec troche przyspiesza. Bohow jednak nie uzywam. :p A skad wiem, ze mam exp minimum 20k/h?:
1. Patrze ile mam expa, expie godzine, i patrze ile mam expa po godzinie.
2. Uzywam TBI, ktora mi pokazuje ile robie exp/h bardzo dokladnie i prawidlowo, bezblednie (TBI uzywam tylko do obliczania expa, bo ta komenda mi jest bardzo potrzebna przy wyborze expowiska, wiec nie gadac ze jestem cheater, itd itp)
masz racje, elite knighta na 65 lvlu kupilem na allegro -.-
No nie wiem gdzie kupiles, byc moze to twoja postac, ale to nie znaczy ze wiesz jak nia expic, po prostu byc moze dlugo grasz i braki umiejetnosci czasem nadrabiasz, bo jak grasz z rok to co za problem 65 lvl wbic. Ja nie wiem i nie oceniam. :p
lev 41 w bohach. Srednia 11-13k/h . Skille 72/72 + wh.
Sila taka sama, bo ja 75/75 ale f-axe. I utani hur od czasu do czasu wale zamiast bohow, wiec tez podobnie w sumie. Po prostu nie umiesz poruszac sie po jaskini jak tylko tyle wyciagasz (bloczysz resp). Jaskinie trzeba obchodzic na okolo i wszystkie zakamarki jak chcesz exp 20+k/h. No kurde ja sobie nie wyobrazam jak mozna robic 11k/h na larvach. To moj kumpel 34 ED robi z rozdzki dla 26 lvla na rotach na darashii 10k/h. To ty tam stoisz w miejscu jak masz taki exp. 8o 8o 8o
No kurde ja sobie nie wyobrazam jak mozna robic 11k/h na larvach. To moj kumpel 34 ED robi z rozdzki dla 26 lvla na rotach na darashii 10k/h.
Niom, moj 56 MS tyle samo na tych rotach robi..
20k/h = 1 larva zabita na 6 sek czasu gry. Nie mowie ze to niemozliwe, tylko ze watpie ze tyle wyciagasz.
Poza tym juz jeden taki byl co twierdzil ze robi 25k/h na cycach w Thais.
poisoner
19-01-2006, 19:53
20k/h = 1 larva zabita na 6 sek czasu gry. Nie mowie ze to niemozliwe, tylko ze watpie ze tyle wyciagasz.
Ehhh, nie znasz w ogole logiki respa jaki tam wystepuje. Oczywiscie, ze nie zabijasz 1 larvy co 6 sekund, bo tam wystepuja respy po kilka larv w roznych zakamarkach. W jednym kącie jaskini zabijesz naraz kilka larv (ze swoimi skillami bierzesz larve na 1 hita, wiec zabijesz powiedzmy 3 larvy w ciagu 6 sekund, bo co 2 sekundy nastepuje uderzenie), a pozniej idziesz jakies 10 sekund nie zabijajac zadnej larvy i pozniej znowu kilka na raz. W sumie wychodzi duzo szybciej niz 1 larva/6 sekund, bo tak jak mowilem przy pustej jaskini spokojnie mozna zrobic 23k/h jak jestes skoncentrowany na expieniu i nic innego nie robisz, tylko myslisz jak chodzic, a jak masz farta to nawet 25k/h (zdarzylo mi sie raz na 50 razy ale jest mozliwe). No i oczywiscie jak ktos tak jak ja uzywa utani hura no to juz masz przyspieszenie w expieniu na pewien czas co kilka minut.
Poza tym juz jeden taki byl co twierdzil ze robi 25k/h na cycach w Thais.
Kurde, ja nie opowiadam bajek, tylko rzeczy poparte faktami. W TBI kurde jak byk mi pisze 20+k/h jak tam expie i jak licze sobie exp to nie chce mi wyjsc inaczej, a liczyc umiem, przedszkolak nie jestem. Pojdz sobie na larvy do tej jaskini o ktorej napisalem ze jest najlepsza i pojdz na cyce do thais i porownaj exp, to sie przekonasz ze na larvach jest duuuzo szybszy.
Niech ci bedzie. Zaluje ze mi sie pacc skonczyl i nie moge sprawdzic.
a ja dodam od siebie ze 73 rp ze skilami 28/85 na larvach samemu z bright swordem wyciagalem 15k na godzine niezbytnio sie wysilajac
----------
refresh all; mapa d2 z najmniejsza lathency i graczami 8-12; jak jest normalny serv to reszte map tez ;]
Rethfing on Aldora
19-01-2006, 20:07
2. Uzywam TBI, ktora mi pokazuje ile robie exp/h bardzo dokladnie i prawidlowo, bezblednie (TBI uzywam tylko do obliczania expa, bo ta komenda mi jest bardzo potrzebna przy wyborze expowiska, wiec nie gadac ze jestem cheater, itd itp)
Samo używanie nielegalnych programów wiąże się z tym, że można nazwać Cię cheaterem. A wysilić się i użyć kalkulatora niestety kosztuje dużo czasu... Jeśli ktoś by to wykrył to i tak by nie uwierzył gdybyś mu mówił, że to tylko do obliczania. No ale nic. Twoja sprawa. A 25k expa na godzine na larwach? O.o Troche dużo ale myślę, że się da.
Edit:
Emilok wymiatasz xD Gdzie ostatnio w csa grasz ?? :P
befavaza
19-01-2006, 20:18
na cycach na pohu zrobilem 130k expa w jakies 3h
nup plx0r?
Sija Ziomek
19-01-2006, 23:05
Popatrz jaki on ma lvl i skille - a zobacz jaki lvl ma założyciel topicu i inne mid lvl postacie, które nie mogą na luzie chodzić na np. Hydry z małym zuużyciem run ( zobacz Setzer Gambler, gdzieś w filmach jest jego hunt na Hydrach )
MASZ RACJE JA NA HYDRACH W 1H ZROBILEM 40K EXPA A TO NIE MALO!!
Ale niestety czasami loot sie nie zwraca trzeba tam huncic :baby: z 5h moi kumple to i po 8 h tam siedzą . Rada na hydry ,, Bierz blokera kupuj runy i .... modl sie aby rh wypadl :king: " TO JEST MOJA NAJLEPSZA METODA NA EXP :p
Katedra 13 h 100k -
Moja rada - EXPUJ Z GIANT SWORDEM!!! Z gsem w katedrze ja przy nawet sporej ilosci ludzi spokojnie robie 20k expa/h, z tego co slyszalem od kolegow na cyclopolis zdowywa sie spokojnie 25k exp/h. Jesli chodzi o inne miejsca to jeszcze mozna guardy, chociaz nigdy na nich ie bylem na takich skillach (20-25k exp/h) i scaraby.
Ares de'Buchanan
20-01-2006, 08:21
Nie powiem Ci dokladnie ile tam sie robi expa/h, ale moge dzis sprawdzic jak bedzie wiecej ludzi na serwerze = szybszy resp.
Na pewno jest to oplacalne miejsce dla knighta. Powod? Malo ludzi sie tam kreci i czesto caly exp dla Ciebie.
Expilem tam swoim knightem od 40 lvlu gdzies... ale tak jak ktos juz wczesniej powiedzial zainwestowalem troche czasu w skille. Dobrze by bylo zebys mial chociaz 70+/70+ + do tego dwureczna bron.
Przy skillach 80/80 beholdera z d-lance mam na 2-3 hity czesto, ghoule na 1-2.
Przy okazji zarabiasz niebanalne sumki wiec masz potem kase na runki i inne rozrywki ;) Mozesz tez zbierac loot, ale radze zbierac tylko vikingi + morning stary, no o 2handedach z beholderow nie wspominam ;) ale to chyba jasne 450gp po drodze nie chodzi.
Lootbaga nie ma co robic chyba ze bedziesz tam siedzial naprawde 10h i masz zamiar potem wyjsc przez draconie ;) bo innej metody na wyniesienie stamtad lootbaga nie znam
Ilosc zuzytych uhow = 0 ;)
Jedyne na co musisz uwazac to dsy i elder beholdery ;) Ale chyba na tym lvlu to wiesz jak chodzic zeby nie zginac ;)
Jak bedziesz bardzo chcial to moge Ci nagrac filmik z mojego expa pokazujacy jak chodzic ;)
Pozdrawiam.
Moja rada - EXPUJ Z GIANT SWORDEM!!!
Pisalem ze nikt nie ma gesa jeszcze
-.-V ( 10 znakow )
poisoner
20-01-2006, 15:33
Ja jeszcze dodam do swoich wczesniejszych wypowiedzi, ze 20+k expa/h w tej jaskini z larvami robilem oczywiscie nie biorac loota i nie otwierajac w ogole zabitych larv.
A wysilić się i użyć kalkulatora niestety kosztuje dużo czasu...
Tak, bo mi sie chce wyciagac kalkulator i liczyc, jak tam mam jak na tacy podane i nie musze sobie czasu marnowac i obliczam od razu expiac.
Jeśli ktoś by to wykrył to i tak by nie uwierzył gdybyś mu mówił, że to tylko do obliczania.
A niby jak ma wykryc jak ja nic nie robie tym tbi oprocz obliczen expa/h?
Hehehe, niestety w Ciemnej Katedrze Slimy odradzają się pojedyńczo i często ludzie na nich skillują :(
Jednak ja na katedrze od 17 lvl do 25 expiłem, gly kupiłem PACC to na Larwach i Scarabach walcze.
Hypnotyzer
25-01-2006, 04:58
No cóż. Ja radziłbym olać to żeby się utrzymać z dobrym lvlem na serwie... Kiedy ty będziesz trenił, oni będą zaciekle expić. Z czasem będziesz jedną z osób, która będzie miała jedne z lepszych skilli na serwie a oni jak już zrobią jakieś 60lvle+ to wątpię aby się takiemu chciało zacząć trenić, a jeżeli by się tak zdarzyło to wtedy być może ty będziesz expił i ich dogonisz. W sumie wychodzi na jedno.
Ja słyszałem, że w Tombach ponoć się super expi (za tp to chyba dla jakichś 70lvl+ pallków). Sam siedzę na Scarabach i od niechcenia robię 20k+/h. Zrób mniej więcej tak jak ja, zrobiłem skille 80/80 na lvlu 35, następnie zakupiłem PACCa i zacząłem expić. Wtedy się o wiele przyjemniej i szybciej expi. Co do Cyclopolis. Też mi mówią, że tam super, ale trzeba wiedzieć jak chodzić :P, inaczej to jest wieeeelka strata UHów. Minus Cyclo jest taki, że przeważnie chodzi tam full ludzi:/, ale gdy nikogo nie ma lub jest mało graczy to wtedy da radę spokojnie tam zrobić 40k+/h:).
Moja rada: Olej ten ***any lvl i weź się za train ;)
dzisiaj poszłem na katedre pierwszy raz w życiu okropnie sie bałem go każdy mówił jakie tam są straszne potwory monki giant spidery poszlem mialem 4 bp uh :) i sie okropnie bałem poszłem i co nie straciłem ani 1 uha nie widziałem monka ani takich tych i mówią niektórzy że są tam piętra może i są tam piętra ale jak sie tam dostać mam brać parcele?? czy coś prosze napiszcie mi na PRV
Scaraby chyba jest taki tomb na ankrahum czy jakos tak :P
Ja zrobilem w 10h 200k expa na tiquandzie, wszystko na polnoc od dp w Port Hope, nie liczac juz miasta malp. Dodam ze to bylo na 46lv, ze slabymi skillami i rs'em. Przez ten czas stracilem 2bp uh. Loota praktycznie zadnego, ale expisz prawie zawsze sam, a do wybicia masowo slimy, terror bindy i krokodyle.
poisoner
27-01-2006, 10:31
dzisiaj poszłem na katedre pierwszy raz w życiu okropnie sie bałem go każdy mówił jakie tam są straszne potwory monki giant spidery poszlem mialem 4 bp uh
RÓTFL.
nie widziałem monka
Sa na -2.
ani takich tych i mówią niektórzy że są tam piętra może i są tam piętra ale jak sie tam dostać mam brać parcele?? czy coś prosze napiszcie mi na PRV
RÓTFL, schodzisz po schodach. Umiesz?
Scaraby chyba jest taki tomb na ankrahum czy jakos tak
RÓTFL, scaraby a tomby to 2 rozne miejsca. Btw w kazdym tombie sa tez scaraby na jakims poziomie.
Przez ten czas stracilem 2bp uh. Loota praktycznie zadnego, ale expisz prawie zawsze sam, a do wybicia masowo slimy, terror bindy i krokodyle.
LÓL, to ty tam expiles na skillach 40/40, ze ci tyle poszlo uhow na te potwory co wymieniles?
Ja swoim 18 sorcem robilem po 60-80 k exp na dzien.Brałem troche gfb,hmm i wanda i biłem scaraby.Kasa ze scarabow zwracala runy a exp byl bardzo szybki.Gdy scaraby mi sie znudzily chodzilem na tomb z scarabami i ghoulami tam exp podobny.Mój rekord to 90 k exp na dzien na 18 lvlu :p ,a moim 50 pallem bez lagow robie ponad 1 lvl/10 h expie na poh,dark catedra,of,dragi.Robie lootbagi i wysylam i wtedy bolts/runy/manasy sie zwracaja z zyskiem.A co do knighta z takimi skillami moj kumpel 40 knight z pacc skille 70/68 na scarabach.tombach i of robil 1,5 lvla na dzien :D.Powiecie pewnie ze na of na takich skillach niemozliwe no ale sami sprobojcie wystarcza uhy+hmm+manasy+ kilka ringow.Moj kumpel bil zerki i lidery a jak sie zrobilo ostro(dużo ich na raz) to wtedy albo stealth ring albo exori i po sprawie.I tak robil prawie 200 k exp na dzien ;)
Z takimi skilami polecam POH! Ja na 27lvl ze skilami 67/67 (eq: c-arm, f-axe, medusa shield, k-legs, w-helmet) expiąc na cycach i slimach zużywam kilka uhów na godzina, głównie jak jakiś full-resp mino archers & guards % cyclops wyskoczy. Jeśli wiesz jak expić aby nie blokowac respa to wyciskasz 20-24k/h.
Mówicie, że na PoHu dużo palków biega - jak się ma 40+ na nowym świecie to wzbudza się respekt! (PA plx ;) ) Jeśli potrafi się przepędzać ze swojego exp place'a to niezależnie od tego gdzie się gra kosi się wiencej expa!
Kolejny pomysł na exp - Fibula! Bijesz Beho a czekając na full resp - rotki, niezły zarobek, jednak nie sądze aby można tam wiencej niż 14k/h wyciągnąć.
coz moim rekordem bylo >300k przez jakies 15h na scarabach ale to mozna tylko z bronia dwureczna bo inaczej powoli strasznie idzie.
jako ze owej nie posiadasz polecam tomba na prawo od ank (ten z duza iloscia glazow naokolo). tam bijac ghoule/sleletony i mumie mozna calkiem ladnie zaexpic z takimi skillami
szymon287
23-02-2006, 17:29
coz moim rekordem bylo >300k przez jakies 15h na scarabach ale to mozna tylko z bronia dwureczna bo inaczej powoli strasznie idzie.
jako ze owej nie posiadasz polecam tomba na prawo od ank (ten z duza iloscia glazow naokolo). tam bijac ghoule/sleletony i mumie mozna calkiem ladnie zaexpic z takimi skillami
tomby 0.o? on ma 40lv hmm moze i po expi ale musi dlugooooooo siedziec i sam, inaczej to b ciezko do wykonania
tak czy siak polecam scaraby ^^ tam 200k expa to nie problem -.^
Ja swoim 18 sorcem robilem po 60-80 k exp na dzien.Brałem troche gfb,hmm i wanda i biłem scaraby.Kasa ze scarabow zwracala runy a exp byl bardzo szybki.Gdy scaraby mi sie znudzily chodzilem na tomb z scarabami i ghoulami tam exp podobny.Mój rekord to 90 k exp na dzien na 18 lvlu :p
Chyba, chlopcze, baje wciskasz. Skoro nabiles 60-80k, potem kolejne 90, to spokojnie mialbys ~30lvl. Chyba, ze nabiles 60k expa, padles 4 razy, potem znowu 60k i tak w kolo...
xx nick nie powiem gra z 2 ovnerami 12 h 120 k i co ja chce wiedziec gdzie to robia
Nom wdlug ciebie 10k expa na godzine to jest wyczyn ? juz na Scarabach powycoiagasz z 20k expa czyli w ciagu tych 12 godzin masz 240k expa
Kiedys uwzieli sie na guardy, teraz na scaraby. Tym lepiej dla mnie, przynajmniej bede miec elfy wolne ;>
Silmarill
24-02-2006, 10:25
Tak 1 miejsce gdzie mozesz expic 20k/h slimy pod quardami w 2 cave po 10h =200k Ghostland dolna jaskinia za ds exp naweet do 25k na h + niezly loot
Polecam Ci te 2 miejsca:) Jeszcze dobrym miejscem jest POH cyce + slimy.
Sprawdz te miejsca a napewno wyciagniesz 20k;) na h:)
Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Nekromanta:
Chyba, chlopcze, baje wciskasz. Skoro nabiles 60-80k, potem kolejne 90, to spokojnie mialbys ~30lvl. Chyba, ze nabiles 60k expa, padles 4 razy, potem znowu 60k i tak w kolo...
LOL nie wciskam kitow ja w 2 dni nabilem 20 lvl.Z tym że pierwszy dzien to przechodzenie roka glownie.Teraz moj master sorcerer ma 36 lvl,mialby wiekszy ale padlem nim sporo razy i gram innym charem teraz.A nabijanie takiego expa jest proste rano jak malo kto byl on obchodizlem 3 poziomy ze scarabami i larvami i ubijalem z wanda a jak sie zrobilo ostro to gfb+hmm.To prawda mialem kilka dedow.Do 20 lvla dedlem 3 razy raz bo jakis 50 pker z fe pkowal dostalem hita i ded,raz bo mnie kicknelo na tombie i mnie scarab dopadl a raz bo mnie zlagowalo i mnie 4 mumie dopadly ;/.A tak wogole jestem ciekawy jaki ty masz lvl :D
Bruno II
28-02-2006, 12:24
No i wczoraj z tego waszego gadania wziąłem mego knighta 39lvl - f-axe i pomaszerowalem sprawdzic czy da sie w godzine napstrykać 20K expa!
No i się pochwalę B) otóż w godzinę na terenie dla FACC nabilem 22K i uzbierałem 2.5K kasy w gotówce.
Nie zbierałem lootu bo nie bardzo jest jak go z tej miejscówki wynieść. Ale co chyba najważniejsze nie straciłem ani jednego UHa
Gdzie expiłem?? He he nie powiem! Ale zabijałem wyłącznie szkielety, rotwormy i ghoule.
Pozostaje powzdychć: "gdzie te czasy kiedy mogłem przy Tibii spędzić 10h/dzien" to bym se levelik uciułał a tymczasem pozostaje szlifowanie skili AFK i czekanie do soboty bo wtedy to i ze 4 godziny wykraść na Tibię mogę 8o
See You in game!
lukaszby
28-02-2006, 12:39
Katedra 13 h 100k -
ok next
Pozdro Dla Znajomych
:D. Kiedys ryckiem z takimi skilami i eq robiłem 18+k/h expiac na Ghoust Land kolo carlin:D
Rycem na hydry.. no niewiem.. można z d-lanc i hmm ale i tak trzeba blokera i shoterów... to na pewno najlepszy exp (według mnie )
200 k w dzień - tomb obok oazy, mój braciak ze skilami 72 sworda z gs w 12 h tyle nabil (troche uhów poszlo)
a tomb pod riunami to jest na miekko 30k/h dla 75~ skilowego knighta
Hmm wiec tak czym wyzszy lev tym szybciej expisz 200K to jest pestka (kolo 300 smokow na cycko tez sie da wbic bez zadnego sharingu kwestia poswieconego czasu) znam tomba w ktorym mozna robic okolo 100K na 1h na niezym respie czyli kolo 650 osobach na serwerze tylko pojawia sie pytanie czy to sie oplaca? Wydaje mi sie ze lepiej expowac tak zeby w koncowym rozrachunku wyjsc na + bo w koncu obudzisz sie kompletnie bz kaski i bedziesz smigal po rotach zeby zarobic na bp uhow
Ja swoim ryckiem 30 lvl i 83/82 skille jak chce szybko zrobić lvl to ide na guardy. Oczywiście nie do jakieś kopalni z jednym poziomem guardów i mała ich liczba tylko np. miejsce koło crusader helmet quest. W godzine spokojnie nabije 20k expa a jak zbieram loot i sprzedam to wychodze minimalnie na +. Czasem nawet używam tylko mfów i exura bo staram się bić je pojedynczo. A używanie mfów i exura owocuje szybszym zrobieniem mlvl ;P . Eq to royal helmet golden armor k legi steel boots giant sword no i oczywiście aol. Co do smoków jest to interes mniej opłacalny chociaż zdaża sie wyjśc na + ale żeby dobrze expić trzeba mnie około 50 lvl.
Ja myślę, że wy trochę powariowaliście:faceoff:
można zrobić 200k expa w jeden dzień, ale ILE czsu na to trzeba poświęcić??:o trzeba być już uzależnionym, albo jakimś wyszutkiem społeczeństwa by siedzieć tyle przed kompoem:baby:
Ja myślę, że wy trochę powariowaliście:faceoff:
można zrobić 200k expa w jeden dzień, ale ILE czsu na to trzeba poświęcić??:o trzeba być już uzależnionym, albo jakimś wyszutkiem społeczeństwa by siedzieć tyle przed kompoem:baby:
Aby wbic te 200k expa nalezy spędzić około 8-10h ( mówie o tych skilach i eq )
Dla niekórych może jest to dużo, ale są tacy co siedzą nawet po kilka dni prawie bez przerwy...
200k expa... nie jest to dużo, taki Seromontis robi spokojnie nawet 2kk dziennie ;)
A wogóle nie rozumiem co masz do tych co siedzą przy kompie tyle godzin... nie powinieneś ich potępiać, bo każdy ma wolną wole i robi co chce - jak lubi psuć sobie zdrowie, niech to robi ( wszystko wporzo doputy nie robi krzywdy ludzią&zwierzętom)
Kejw Rat
03-03-2006, 22:44
omg ja lewa reka robie 200 milionow expa na godzine, co prawda na otsie, ale czy to az tak wielka roznica?
Vinnetou
12-03-2006, 18:45
omg ja lewa reka robie 200 milionow expa na godzine, co prawda na otsie, ale czy to az tak wielka roznica?
Hhahaahah człowieku zastanów się co mówisz, OTS to coś innego od rl Tibii. Ja mogę nawet robić 999999999999k expa na godzinę na OTSie i powiedz mi czy to taka wielka różnica? Zastanów się człowieku.
poisoner
12-03-2006, 18:56
omg knightem 200k expa dziennie zrobic nie potraficie? n/c widac ze czkawka sie odbija zbyt czeste robienie lootbagow przy expieniu na slabych potworach, idziesz na tomby tam masz spokojnie exp 30+k/h jesli samemu expisz i masz 200k w 6 godzin, wcale nie trzeba caly dzien w tibie grac jak niektorzy mysla -.-
Vinnetou
18-03-2006, 23:30
Po prostu kup PACCa i siedź cały dzień na hydrach :P
Marcin Fresz
19-03-2006, 19:38
A wiec tak. Knightem na niskim levelu ciezko jest zdobyc tyle expa gdyz ciezkie i meczace to. Ja mam kumpla co na guardach w 1 dzien wbil 200k na 65 levelu. High levele chodza na dragi, of. Tam wspomagaajac sie gfb (na ofie) i hmmami (eq explo na kilka) na dragach idzie za***iscie szybko, no ale znow wychodzi tutaj level by wiecej walic z czarow. Juz super wysokie levele expia na demonii czyli warlockach. Tam idzie po 140k / h knightem. No ale od takiego dopiero 130 levelu mozna tam siedziec gdyz nizszym i traci sie mniej hp oraz mozna ubic 2 wl naraz co czesto sie zdarza na demonii. Co do innych profesji to pall na dobrym lev i skillami na pohu kolo 80k / h wyciaga. A sorc i druid moze huncic na dl`ach hydrach demoanch czy wyzej wspomnianej demonii. Wl sa bardzo oplacalne maja mniej hp niz expa daja. A wiec za kazde 1 zadanego dostajesz ponad 1 expa :P TAki sredni sorc na 70 lev moze spokojnie lac je z sd oczywiscie z blokerem. I wtedy tez duzy expa a kasowo sie raczej zwraca.
Co do innych profesji to pall na dobrym lev i skillami na pohu kolo 80k / h wyciaga.
Niemozliwe.
Casteama
23-03-2006, 11:21
dobra tomba scaraby 10h i wyjdzie 200k :) yyy.kazdro tam slimy guardy soldy i wychodzi 200k w 10h
ANDRE177
12-04-2006, 22:59
Hehe moglibyśćie mi odpowiedzieć na pytanko?? Mam prawie identyczną sytuacje do zalożyciela tematu tylko niestety nieposiadam pacca gdzie i ile bym mugl zdobyc expa. Mam 40levelek skille70\67 k-arm,c-shield,fs,gs,plate legs,leather boots,i crusader helmecik.
@up
Duzo expa-Elfy obok Venore, ale nie zarobisz kasy prawie nic, a mozna nawet wyjsc na minusie
Exp+troche kaski-PoH, jak trafisz na sytuacje gdzie nie ma duzo ludzi na cycach i slimach exp jest dobry, a kase mozna zarobic oboklo 1-2k na godzine (jak sie poszczesci)
Kasa- Mintwail, Senja, ogolnie wszedzie gdzie sa mino
mozna probowac na soladach, ale tam ludzi jak w psiarni ;)
Oto co odpada i gdzie nie powinno sie expic:
Dragi -niskie skile i lvl to pewna strata kasy!
Dark Catedral -jest tam tyle ludzi ze mozna by zakladac gildie
Mount sternum- w godzinach szczytu po 2 osoby na jednego cyca
LOL nie wciskam kitow ja w 2 dni nabilem 20 lvl.Z tym że pierwszy dzien to przechodzenie roka glownie.Teraz moj master sorcerer ma 36 lvl,mialby wiekszy ale padlem nim sporo razy i gram innym charem teraz.A nabijanie takiego expa jest proste rano jak malo kto byl on obchodizlem 3 poziomy ze scarabami i larvami i ubijalem z wanda a jak sie zrobilo ostro to gfb+hmm.To prawda mialem kilka dedow.Do 20 lvla dedlem 3 razy raz bo jakis 50 pker z fe pkowal dostalem hita i ded,raz bo mnie kicknelo na tombie i mnie scarab dopadl a raz bo mnie zlagowalo i mnie 4 mumie dopadly ;/.A tak wogole jestem ciekawy jaki ty masz lvl :D
No to faktycznie, oplacalne expienie, z deadami ;) Najlepszym charem osiagnalem 62lvl.
@up
Duzo expa-Elfy obok Venore, ale nie zarobisz kasy prawie nic, a mozna nawet wyjsc na minusie
Jak sie juz pozna teren i odpowiednio opracuje drogi, to mozna nawet troche zarobic zbierajac longswordy, luki i strzaly, czasami z arcanisty cos ciekawego wypadnie.
Urgothiri
13-04-2006, 08:53
08 Apr 2006 +192,918 183 55
to jest moje osiagniecie knightem na poziomie 55 :) ze skilami (sux)
duzo czasu sedzilame na scarabach/larvach wynioslem okolo 4-5bp z kasa 10 scarab coinsow 5 emeraldow i 7 ametystow :) wiec i loot dosc dobry :)
Co do innych profesji to pall na dobrym lev i skillami na pohu kolo 80k / h wyciaga.
Niemozliwe.
Ależ jak najbardziej możliwe. Pająki plus smoki, będzie mu trudno, ale jak się postrara to pokona granice 80k/h na miętko.
kostooch
13-04-2006, 10:20
Ależ jak najbardziej możliwe. Pająki plus smoki, będzie mu trudno, ale jak się postrara to pokona granice 80k/h na miętko.
Na Deep Fibuli przy dobrym respie wyciagalem z kolei okolo 70 - 75k/h, wiec tam zle tez nie jest, chociaz wiecej mf i run idzie (ale za to lepszy loot).
Gładko ponad 200k wyciągałem 20 knightem..
Odpowiedź jest prosta:
CAVEBOT
Signed,
Bunco.
Urgothiri
28-04-2006, 15:30
kazdy gra uczciwie bez zadnych cavebotow.....
Up@ Nie każdy bo jest bardzo dużo cavebotterów.
Katedra 13 h 100k -
ok next
Pozdro Dla Znajomych
Palkowie ~~ Smoki , Gsy i tomby za Tp..
Knightowie ~~ Smoki , Scaraby , Orc Fortess , Elf Fortess , Tomby za Tp..
Sorcowie & Druidowie ~~ Smoki , Necro , Gs , Tomby za Tp..
I tyle:d
Ja osobiscie wbilem na niby glupim elf fotess 420k expa przez jakies 12godz :)
Up@ Nie każdy bo jest bardzo dużo cavebotterów.
Jakby sie dobrze przyjrzec, to caveboter jest chyba najlepszym pod wzgledem lootu monsterem w grze, tyle ze expa nie daje ;<
Poznanski Rycerz
28-04-2006, 17:28
Elf fort wymiata ^^
Palladyn von hellgate
28-04-2006, 17:30
ja z 2 ds robie ok 35k na ok 70 mina za tp to po 3hi 30 min mam ok 95k tylko ja zawsze xpie max 2 h dlatego tyle nie wyciagam i expie na jednym z zrzejszychtp znam tak ina kturym jest 40k/h ale tam nie lazre ale jak sie che wyciagac 200 k expa dziennie knightrm to tzra miec dobre skile i samo sie wbija
Ja tam robie dziennie max. 100k expa, ale gram gora 4-5h, expie na elfach lub na PoHu ( na PoHu glownie rano albo puzno wieczorem bo nie ma duzo ludzi) Ze skilami 75/75 wyciskam spokojnie 25expa na godzine, za skilami 70 robi sie tyle samo... Nawet jakbym mial 65 skile to robilbym 23k expa/h bez problemow, ale oczywiscie wtedy co 10k exp bym byl o bagatela 2 uhy do tylu... No coz skile wbilem bo wbilem ale nie sa mi potrzebna narazie (niedlugo PACC to zobaczymy dlaczego tak te tomby i scaraby chwala)
Wald_Kerius
28-04-2006, 22:00
Awer, awer.:D Też zadałeś pytanie. Ja wyciągałem dziennie od 100k do 170k expa . Pamiętasz typka Sezeerp jak miał 50 lvl? On robił wtedy pod 200+k na dzień. Chcesz wiedziec gdzie? Dark Catedra. Wczesniej przed Sezeerpem siedzial tam też wspomniany Baljong. Ja swoim knightem sporo wbijałem na slimach w kazoo. Slimy, soldki, guardy. Tam wtedy dochodzilem do 200k. Wiadomo ze z samych slimow loota dobrego nie wyciągne :D. Jak było słabo z kasą chodziłem na EF lub scaraby. Tam było coś ~100k. Naisałeś, że w DC expiłes 13h, Baljong czy Sezeerp siedzieli tam po 24/h. Tutaj jest różnica. Crimo hmm, jeżeli mówisz że gra sam i wbija 200k w 10h to może na dragach sieka. UH waste i to sporo ,ale może skille mieć dobre i sie wyrabia. Kyra to jest ogólnie serwer sharerów itp. Nie ma sie co z nimi porównywać. Osobiście uważam ze jak wbijasz po 100k dziennie, to jest i tak dobrze. Jeżeli oczywiśćie grasz sam:evul:
btw Crimo chyba miał hacka, a tak jak napisał kiedys mój znajomy:
cheaters and sharers are always hacked
Życzę powodzenia na new serwie.:D
Duzo osob puszcza knightami takze boty w Port hope na polnocy od miasta duzo slimow, swamp troli i roznych pierdol niby nic ale tego tam naprawde jest duzo, czytalem na stronie oficialnej do pewnego cavebota(prosze mi nie wciskac ze uzywam bo mam RP i raczej nie dalo by rady) ze ludzie zabijaja sie zeby dostac configi na ta miejscowke.
Ahh nie chce mi sie szukac, gdzies sie chlopaki chwalili ile expa robia dziennie, niewazne.
Boty to straszna zaraz gorsza od sharowania.
rzeczywiście, jak ktoś wyżej pisał, najopłacalniejszym potworem dla lootu jes caveboter...
Pan Jordi
05-05-2006, 20:22
Mój kumpel ma Knighta i robi od 100k do 250k dziennie na Scrabach :D. Na przykład w Ferie zrobił 15lvl z 50 na 65 :D
Ja i kulek xD
26-06-2006, 21:33
no powiem wam tak że mam knighta 12 lvl ze skilami 50/50 i nieiwme gdzie expic czy mam dalej skilować a jezeli chodzi o te robienie exp to miom 2 harem z bs na dc jak siedzialem 24 to zrobilem 300 k exp ale to trzeba bić wszystko :d a nie sie obijac :p
Orshabaall
27-06-2006, 10:35
jak siedzialem 24 to zrobilem 300 k exp
Bajki na dobranoc to nie pod tym adresem. Zeby zrobic 300k expa dziennie musialbys grac cale 24 godziny robiac podczas kazdej godziny 12,5k expa.
Bajki na dobranoc to nie pod tym adresem. Zeby zrobic 300k expa dziennie musialbys grac cale 24 godziny robiac podczas kazdej godziny 12,5k expa.
wystarczy 7h na OF i masz 300k :)
Orshabaall
27-06-2006, 11:46
wystarczy 7h na OF i masz 300k :)
No tak tylko ze jemu chodzilo o expienie na dc a nie of. :P
i co z tego ze dzieli znam duzo osob atkich ale oni nie graj 24 h a ile anbija
ja gram 13 h i co 100 k ;/ Crimo przyklad gra sam 10 h 240 k
LOL ja expie po 10h i robie 200k ale teraz skiluje sobie ;p
Ja i kulek xD
27-06-2006, 12:15
moim zadaniem mozna zrobić wiencej expa niż 300 dziennie tak jak muwił orschabal 7 h i 300 k exp na of no ok ale jak posiedzisz 24 h na of to zobaczy lie zrobisz 1 mln exp <lol2> chyba na 100 lvl + a nie na 45 czy tam jakim
1. Sorki ze tak pozno.
2. Ja na 8 lvl wyciagam (knightem) 100-200k expa na 6 h.
3. Fajnie zeby pkt. 2 byl prawdziw.:D
BIG LOL.
Jak wy mozecie siedziec 10h przy kompie dziennie. Co wy lasek nie macie? ;>
@topic
Jak juz ktos wczesniej wspomnial bardzo dobry exp jest na tiq~ Dworci, badz na powierzchni. Na dworcach loot pierwsza klasa 3k w samej kasie + eq które sie sprzedaje nad dp w port hope (tribal maski, hunting speary, ripper lancy, bast skirty, plate arm steel helmety i zadko ale jednak time ringi gdyz w jaskiniach dworków sa najwieksze respy tarantul w calej tibii). Exp tam to 22k~/h
Na powierzchcni smialo mozna wykrecic 30k~/h jednakze loot fatalny.
A najszybszy exp dla najta ale to 100+ dopiero to warlocki z sovem i xplo i wieloma uhami.
No ja ze skilem 96 i Stonecutterem na ofie wyciagam 50k/h a jak jestem sam to nawet do 80 moze dojsc ;p Dragy sa bardzo szybkim expem bo wciagu 8h loozem wbijam 500k xpa :)
a warlocki nie sa wcale takim najlepszym xpem ale za to sa bardzo dobrym Wastem, tak jak na hibernie G armor =30k Rots =30k B robe zazwyczaj u djinow leci skull staff tak samo,a knight 100 wali z explo po 220 max
A ja Laski nie mam, nie kazdy ma ,zreszta to nie ma nic wspolnego z tibia bo caly czas z dziewczyna siedziec nie bede ,czasem musze sie od niej oderwac :p
nocek JUZ nie zarywam :]
Petito161
11-07-2006, 15:47
1. Scraby -3 poziom (jesli masz pacc)
2. Amazonki w Venore (jeli jestes sam, wybijasz wszystko co sie da nawet wich'e)
3. Tomba na bagnach (jesli masz pacc i duzo cap'a zeby targac food)
4. Katedra (cala katedra jezeli bys mial 70/70 skila i duzo uh)
5. Poh (raczej palkiem ale knightem tez sie da)
6. Orc Fortrest (przy lepszych skilach mogl bys expic kolo fortecy ale bron boze w niej)
7. Cyklopoli ( 1 milion expa w caly dzien all poziomy-wiem bo boter z mojego serva tam expi)
8. Mint~ (duzo loota malo strat na wikszych lvl)
9. Lizardy (jeden z lepszych expowisk na wysokich lvl niejest to oplacalne gdyz sa duze straty)
10. Jak niewiesz gdzie expic chodz po calej tibi i szukaj ja tak szukalem i znalazlem sekretne miejsce (duzo loota, duzo kasy, szybki exp) :cup:
Zgredeczek
12-07-2006, 05:10
Ja knightem nie gram,ale drutem postawie 2 monki i ide na tomby w ciagu 13h wychodzi mi 210k expa. Tobie tez bym radzilna tomba isc wychodzilbys lepiej bo nie masz expa na pol ale troche uhow potracisz
A czego ty sie spodziewasz na takich skillach. W zyciu niewbijesz tyle 200k expa w 10h to 20k na 1h dotren do 75 to moze bedziesz tyle wbijal.
20k na 1h dotren do 75 to moze bedziesz tyle wbijal.
przy 65/65 da sie powyzej 30k/h jesli sie wie gdzie ;o
Ajron 88
12-07-2006, 12:59
Ja jeszcze dodam do swoich wczesniejszych wypowiedzi, ze 20+k expa/h w tej jaskini z larvami robilem oczywiscie nie biorac loota i nie otwierajac w ogole zabitych larv.
Tak, bo mi sie chce wyciagac kalkulator i liczyc, jak tam mam jak na tacy podane i nie musze sobie czasu marnowac i obliczam od razu expiac.
A niby jak ma wykryc jak ja nic nie robie tym tbi oprocz obliczen expa/h?
Ja jak chce zoabaczyc ile robie xp na godizne , otwieram zakladke "skills" patrze ile mam xp , patrze na zegarek, smigam godizne , otwieram zakladke "skills" , patrze ile mi przybylo , jest to najszybszy i najlatwiejszy sposob.. po co mam marnowac czas na szukanie/ wlaczanie i p********e sie z hackiem ?
Pozatym uzywajac hacka udowanidasz ze twoje slowo nic nie znaczy, bo chyba wszsycy przy zakladaniu konta zgodzilismy sie na nie uzywanie zadnych "third party programs" z clientem tibi ?
Gówno jestes wart.
pozatym życze ci hacka w grze , bedziesz mial swoje j******e TBI.
200k, to albo dragi ostrooo, demonz lub deep tomby, ja na moim 28 knigtcie robie ~70k expa dziennie.
sebek polaczek
12-07-2006, 14:46
jak sie ma pacca to na scrabach exori jakis czas walisz i juz a jak niemasz pacca to niewiem gdzie muj kolega w 1 dzien z 54 55 nabija i tak dalej w ciogu okolo max 20h lol?
Provezano
12-07-2006, 20:40
Tu wielką rolę odgrywają też skille..80\80 i spokojnie mozna siedziec na scarabach,guardach .170 k expa robilem knightem w 8h na guardach:) Mialem wtedy skille 78/77.
hehe 24 h na larvach i bedzie w 1 dzien 200 k expa:p B) :]
Xzonixek
14-07-2006, 20:15
Omg -.- Na cyclo wyciagnac sie da w ten czas 200k + expa omg-.- a w 3h na scarabach masz ~80k expa...
Tu wielką rolę odgrywają też skille..80\80 i spokojnie mozna siedziec na scarabach,guardach .170 k expa robilem knightem w 8h na guardach:) Mialem wtedy skille 78/77.
Kiedy to bylo? Jak w czasach gdy uhy kosztowaly 2k a guardy dawaly 185expa to: dlaczego tylko tyle? Jesli niedawno to: straciles kase, 8 godzin zycia i nerwy.
Pytanie: Po co robic 200k expa w jeden dzien?
Pytanie 2: Po co grac w pikselki 10h dziennie jak mozna robic 1001 innych rzeczy?
Odpowiedz(i): benden miol naiwyszszy lewel w tribi i bendzie fajnie!!!!!!!!!!!111111oneoneone
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.