zaloguj się

Pokaż pełną wersje : Przeprowadzka CipSoftu

Dabek
17-01-2006, 21:11
Jak dowiadujemy się z oficjalnej strony, a o czym mówiło się już wcześniej, CipSoft właśnie zakończył przeprowadzkę do nowego większego biura (adres dla spragnionych krwi można znaleźć na tibia.com (http://www.tibia.com/home/?subtopic=about):P).

Nie jest to być może wiadomość mająca znaczenie dla samego przebiegu gry, jednak z samego newsa możemy się dowiedzieć ciekawej rzeczy - ilu ludzi potrzeba aby tworzyć grę nad którą tysiące gracy spędza długie godziny. Jest to zespół 22 ludzi, podzielonych na wydziały - ośmiu w Customer Support, zajmujących się ogólnie społecznością graczy, 3 programistów odpowiadających za sam kod gry, 3 administratorów systemu strzegących (jak zapewne każdy się nieraz przekonał, ze zmiennym szczęściem) stabilnej pracy serwerów, oraz 3 ludzi zajmujących się projektowaniem samej zawartości gry - nowych grafik, nowych miejsc. Wreszcie czterech, jak to ładnie określono, executive officers, oryginalnych założycieli Tibii którzy zarządzają wszystkim (znaczy, zapewne poganiają całą resztę do pracy) - pomaga im w tym ostatnia osoba na liście, organizująca pracę w biurze. W najbliższych miesiącach do ekipy ma dołączyć nowy programista oraz manager.

Jak widzicie, to wcale nie tak dużo - co zdolniejsi zechcą być może zebrać grupkę kolegów i spróbować pójść śladem twórców Tibii:)

Oprócz tego w w newsie znajdujemy już zapowiedź zbliżającego się letniego updatu, którego pierwsze zwiastuny mamy ujrzeć za kilka tygodni.

Pior'firebladde
17-01-2006, 21:19
hah 22 osub to nie dużo jak na taką grę...

Ciekae czy w updacie pojawią sie nowe expowiska? ;)

Mateomens
17-01-2006, 21:20
hehe fajnie 22 ludzi a tyle robia dla nas ;)

jak ja ich koffam :P

cikawe jak oni pracuja hehe moze sie tam przejdziemy z wycieczka i zwiedzimy ich posteruek pracy? heh nieno zarT:P

Your
Mate~

Tlenowy
17-01-2006, 21:23
A ciekawe gdzie sie przprowadzili?? Fotke by zamieścili, a nie tak na sucho :D

grzelu8
17-01-2006, 21:25
hehe. 22 osoby na taka gre... myslalem ze wiecej tworzy;]
no nic, czekamy na zwiastuny letniego update mam nadzieje ze bedzie duuuzo nowych expowisk. :)

Leweracja
17-01-2006, 21:26
Wieksze miejsce, wieksze mozliwosci, wiecej pracownikow

...

Lepsza grafika, gra, wiecej expowisk?

Tlenowy
17-01-2006, 21:30
Wieksze miejsce, wieksze mozliwosci, wiecej pracownikow

...

Lepsza grafika, gra, wiecej expowisk?

Powiem tylko tak: Więcej pracowników = droższy pacc

Galarion
17-01-2006, 21:42
No to biore kumpli i robimy druga Tibie ;). Ciekawe czy te problemy ze strona maja jakis zwiazek z przeprowadzka...chociaz byla juz jakis czas temu. Mala dygresja, myslalem, ze Cip w ramach Official Fansite jakos was powiadomi wczesniej, da pare zdjec etc., no coz oni sie nigdy nie zmienia :p.

http://www.tibianews.net/short_archive.asp?Idc=2159
Excessus nie proznuje ;P.

Monte
17-01-2006, 21:48
Już zapowiedź kolejnego update'u?! Już niedługo zacznie się pokazywanie ss'ów na tibia.pl, tibianews.net, etc. o najbliższym update? Suupeer! Uwielbiam to napięcie i oczekiwanie na nowości w grze xD

Rybzor
17-01-2006, 22:09
Jakos sobie chlopaki radza:), ciekawe na czym skupi sie letni update 2006 :)

Evil Maul
17-01-2006, 22:12
ciekawe jak wyglada ta nowa siedziba bo wczesniejsza widzialem na zdjeciu to wygladala jak jakas bibloteka albo muzeum :D no ale Audi stało koło tego budynku wiec pewnie któregos z Cipsofu :D :D :D :D . Moze teraz nie bede mial takich lagów jak wczesniej X(

Polewkin
17-01-2006, 22:33
No no...bogaca sie widac a updajety rypia :/ Ale Nic pozdro for all team

bmc86
17-01-2006, 22:41
Przyznam ze jestem w szoku po odczytaniu tego newsa. 22 osoby na taki projekt jak Tibia. Naprawde Panowie tworzacy te gre mieli wielkiego farta. Teraz trzepia gruba kase.

mani
17-01-2006, 22:46
No coz kazda firma musi sie rozwijac inaczej nie ma szans przetrwac na rynku :)

Evul Tibian
17-01-2006, 23:08
hah 22 osub to nie dużo jak na taką grę...
Nie zapominaj, że Tibia nie jest jakaś wspaniała i to chyba nie grafika przyniosła jej taką sławe lecz klimat wiec 22 osoby wystarczą w zupełności ;)

Ciekawe jak tam po "parapetówce"? :D

Hegemmon
17-01-2006, 23:28
/me wyciąga swój karabin snajperski 552 oraz pięć paczek z nabojami po pięć w każdej.

Niech no tylko mi teraz jakieś lagi się pojawią :)

Swoją drogą ciekawe, że kilkadziesiąt tysięcy osób z całego świata zasila kieszenie 22 osób+obsługę serwerów.

Birodex
18-01-2006, 04:56
ciekawe jak wyglada ta nowa siedziba bo wczesniejsza widzialem na zdjeciu to wygladala jak jakas bibloteka albo muzeum :D no ale Audi stało koło tego budynku wiec pewnie któregos z Cipsofu :D :D :D :D . X(
A przesłałbyś mi to zdjęcie na e-mail [email protected] albo umieścił tu na forum [ wiem że to jest stare ale chce se obejrzeć ] z góry dzienks ;)

245301
18-01-2006, 07:39
xxxxxxxxxxxxxxxx

Crowal
18-01-2006, 07:40
Teraz to pewnie będzie jakiś mały hotelik... Tylko o ile pamiętam, gdzieś czytałem że grafik był tylko jeden... Mogliby zatrudnić jeszcze z jedenego i jednego do poprawek...

A tak poza tym... Ciekawe czy taki sam będzie Rook... Pewnie tak. Ja myślę że dadzą więcej dla PACCowców... Dodatkowy teren na tiquandzie... Upiększanie pustyni...
A tak dla FACC... Chyba tylko jakieś kilka nowych potworków... I itemków... ;(

Geralt ze Spychowa
18-01-2006, 07:40
ladna kase trzepia i to nie jest tak, ze oni wyciskaja z siebie maxa... tyle rzeczy moznaby dodac, a ktore byliby w stanie zrobic - np animacje (mruganie oczami, mozliwosc siadania, moze machanie bronia podczas walk, taniec itp). Ja i tak bede twierdzic, ze to sa niezle cwaniaczki - heh ale ja pacca nie mam... B)

Rezidew
18-01-2006, 07:46
Ja se tak wyobrarzam, wycieczki szkole do CipSoft'u. (w niemczech)?

Hyh, no ale Gratz dla 22 osobowego teamu, bo bez nich niebylo by tego co teraz jest, ciekawe gdy by nie bylo tibii, to co by robila wiekszosc z was ;D

Orokoshi
18-01-2006, 07:53
Bedzie fajnie jakby juz dali jakieś screny czy projekty do obejrzenia.

Isewak
18-01-2006, 08:04
Siemka
Ja moge tylko powiedziec ze po tym updacie bedzie niezła jazda...
Zmiany jakich jeszcze nie było
Knight zostanie nieźle podrasowany i jego magiczne upośledzenie i walka na dystans najpradopodobniej zmaleje...
No i w anihilatorze bedzie nowy item a jaki wam nie powiem hi hi ale grajcie palkiem do 100 :D:D (podpowiedz ;p)
Wiem to od kumpla tutora ;p
narQQQ
pozdro
P.S. nie nobujcie mnie, nie zmyslam :D

kodeker
18-01-2006, 08:29
Ale im sie powodzi.A te 22 osoby to tak srednio nad zwykla gra czasami pracuje wiele wiecej osób:p

Szczepan
18-01-2006, 08:32
zapominacie ze nie liczy sie ilosc ale jakosc, w naszym rządzie mamy 460 posłów a jakos zawiele nei robia, wiec 22 dla mnie jest w porządku (im wiecej osob tym bardziej szerzy sie nieróbstwo...)

Kopek137
18-01-2006, 09:02
No tak wakacjie dopiero w lipcu a o uptade będziemy już wiedzieć w lutym jak dlamnie to zawcześnie ta premiera tego uptade ale ss'ki mogą pokazać :)
myśle że zrobią coś dla sorców

kostooch
18-01-2006, 09:07
Huhu, niedlugo bede w Regensburgu, wiec moze zloze wizyte Guido i reszcie ekipy ;].

daniio
18-01-2006, 09:31
no no ciekawe gdzie sie przenosza najlepiej do Polski do Zgierza :D.A ciekawe co sie zmieni w nastepnym uptajdzie

Tethi
18-01-2006, 10:03
nono

gratz dla tych wszystkich
4 osoby a gra jest znana na calym swiecie i jeszcze tylko 18 osob urzadza te gre

a jesli chodzi o nowy update to ja bym prosil o nowe outfity :)

Asalath
18-01-2006, 10:41
O północy ich odwiedze :evul:

hmmm.... 22 osoby... malusio

I jeszcze jedno
nie dlugo letni update
taa... niedlugo :confused: ale najpierw szkola ;( ;( ;( ;( ;( ;( ;( ;(

Dejwid
18-01-2006, 10:47
hehe fajnie 22 ludzi a tyle robia dla nas ;)

jak ja ich koffam :P

Pomyśl sobie ,jak oni nas kochaja za kupywanie pacc-a.
Niech polowa Tibijczyków raz na 3 miesiące kupi sobie pacc, ile to pieniedzy na tak niewielką grupę tylko 22 osób.

Tanivupo
18-01-2006, 11:01
No tak wakacjie dopiero w lipcu a o uptade będziemy już wiedzieć w lutym jak dlamnie to zawcześnie ta premiera tego uptade ale ss'ki mogą pokazać :)
myśle że zrobią coś dla sorców

No faktycznie moga pokazac ss'ki i co nieco z przyszlego update ale...;p
sorcow i druidow ulepszyli w ostatnim update^.^ teraz kolej na knight i pall!;p

Spikee
18-01-2006, 11:59
No no no niezle 22 ludzi :p
Mam nadzieje ze pozmienia sie troche mapka :mag:

Duke Dran
18-01-2006, 12:48
Nie chce nic mówić... ale nowym członkiem cipsoftu będę oczywiście Ja... B) B) B) heuheuheue. Btw już się nie mogę doczekać tych zapowiedzi na temat next update... to mnie kręci :-D.

Shardzik
18-01-2006, 13:05
Jestem pod wrażeniem, tibia jest znana na podobną skalę jak gry wielkich wytwórni, takich jak Blizzard, EA ect.
Chociaż zarobki pracowników CipSoftu nie są tak pokaźne jak ww. wytwórni

Berials
18-01-2006, 13:37
Przejść się można do ich siedziby z wypchaną kopertą i dać łapówke, a wzamian - jakiś MLS albo DSL.

A co do letniego uptade, niedługo w tym temacie będzie kilka stron, a 90% postów będzie brzmiała "ciekawe co będzie w letnim uptade".
Zapewne będą kolejne zmiany w systemie profesjii ("zepsuli" Maga,Druida,Paladina więc teraz kolej na Knighta). Zresztą wiecie - większość najfajniejszych zmian będzie i tak dostępna tylko dla PACC :P (czyli nowe tereny itp...). Dlatego biegnijcie do banku i wysyłajcie kase do Dr.Omadera !

Grigor
18-01-2006, 13:42
Juz nie moge doczekac sie Update!

Gesiu of Galana
18-01-2006, 13:43
no lol tera pewnie bede tracil sp za stawianie guhola LOL! Niech przedluza wytrzymalosc spearow a nie tylko by czlowieka meczli X( X( X(

Polny Lowca
18-01-2006, 13:57
Hmm....;p
Skoro mamy takie wieści może ktoś obliczy zyski cipow?:p

billy1993
18-01-2006, 14:06
Nieno, 22 osoby i pomysleć że na początku postacie nie ruszały nogami...wszystko zaczęło się od 4 osób...A pamiętacie te bronie nowe? No wymyslaliśmy, ale by było jakby niektóre z tych broni dodali!!!

Dziutrix
18-01-2006, 15:01
22 ludziów :D heh... a nas tyluuuuuuuuuuu

A co do update'u - to ja sie go boje ;( teraz dla mnie jest dobrze, mam przeczucie, ze "apdejt" udupi sokrów i drutów (tylko przeczucie)

Hieyan
18-01-2006, 15:17
Powiem tylko tak: Więcej pracowników = droższy pacc
I pewnie gorszej jakości serwery, większe kolejki itepe

Duke Dran
18-01-2006, 15:18
Sorki i Druty już miałby update -.- teraz kolej na reszte...

Mental II
18-01-2006, 16:41
no no ciekawe gdzie sie przenosza najlepiej do Polski do Zgierza :D.A ciekawe co sie zmieni w nastepnym uptajdzie
Za husteczkowy transfer :]

Mloda1348
18-01-2006, 16:41
Ja jestem ciekawa co bedzie w letnim update.Jakos sie troche go boje ale moze sie myle...:D hehe :baby:

Pani Janina
18-01-2006, 17:42
heh najpierw lamane spiry pozniej sp a wiec kolej najtow...
Moze pekajace palki albo tepiace sie ostrza mieczy:> hehe bedzie dobrze a po drugie to kupa czasu.. letni update 2005 byl jak mnie pamiec nie myli pod koniec wakacji a my mamy dopiero poczatek roku wiec mysle ze troche zawczesnie zaczeli z tym update. :D no nic moze wy macie jakies pomysly jeszcze

Pozdro

Noro
18-01-2006, 17:44
Powiem tak co 22 głowy to nie jedna :p :p

A co do update to teraz pewnie będzie coś nowego dla palów i knightów :) :)

P.S
THX dla cipsoftu za tibie :D

Gotrek
18-01-2006, 18:51
No calkiem niezle :) Juz mnie ciekawi letni Update ;)

PawieOczko
18-01-2006, 19:01
Pragnę zauwarzyć, że dziś i wczoraj zaczęły pojawiać sie okropne lagi, których sie kurcze bozbyc nie mozna... :P Moze to coś związanego z przeprowadzką CIPów, ale kto wie... A co do 22 osób, którzy tworzą naszą cudowną gre, to jestem niezwykle zaskoczony.

MKM
18-01-2006, 19:24
Myślałem ze mniej ludzi nad tym pracuje... Jak dla mnie, w letnim updacie powinni zrobic jeszcze ze 20 kopalń z soldami guardami etc.. :) zeby było więcej miejsc i żeby zawsze była kasa na pacc-a :D

Dymak
19-01-2006, 06:30
Na co im ta przeprowadzka?? Może za małe biuro?? :>

Erolik
19-01-2006, 11:28
Omg.. 22 ludu na taka gierke, to naprawde malo.. Zoabczcie ile oni teraz kasy zarabiaja.. :o.. Kasa leci jak z kranku..

Signed
//Ero..

Drizzit
19-01-2006, 15:40
0.o updata'a troche nowych potworkow dla facc'ow plx i lokacji

Derbil Gloe
19-01-2006, 16:51
super! nie moge sie doczekac update a przed chwila bym zimowy :p

johnyb
19-01-2006, 17:07
Omg.. 22 ludu na taka gierke, to naprawde malo.. Zoabczcie ile oni teraz kasy zarabiaja.. :o.. Kasa leci jak z kranku..

Signed
//Ero..

e tam a wiesz ile kosztuje postawienie tylu serverow takiej dobrej jakosci ? na pewno kasy maja pod dostatkiem ale bez przesady ;p

Sith Q
19-01-2006, 19:07
22 osoby... ciekawe. Jak na tibie to mało, tyle ludzi i 22 osoby opiekujące się nad nimi :P

Offtopic - kiedy zupdateujecie stronke.. ?? Różdżki, Spells'y...

Petito161
19-01-2006, 21:50
Jak ja tych ludzi kocham za te cudna gre ;p az dziw ze tak mala garstka twozy tak wiele ;]

Bobcio
20-01-2006, 21:28
Moim skromnym zdaniem wyrażam się następująco:

Myślę, że nie powinniście dawać za pare tygodni zwiastunów ( To jest moje zdanie ) do letniego updatu bo nie ma nawet wiosny więc ludzie będą wariować i świrować aż nadejdzie ten update, ale to tylko moje zdanie.

Róbcie jak uważacie, Wasza strona więc... ;)

-----------------------------------------
Niechaj moc Tibii nie pozwoli wam panikować, czekajcie cierpliwie na update no i oczywiście pomyślcie o paccu bo w końcu CHYBA po update będą nowe tereny i potworki, ale nie wiadomo nie wiadomo ;]

Myślę, że nie uraziłem nikogo powyższym textem.