Pokaż pełną wersje : Nowe niebezpieczenstwa
Siemka poniewaz troche siedze w "Haxiorstwie" postanowilem zalozyc taki temat o nowych zagrozeniach czekajacych na tibijczyków czyli o nowych motodach hackowania - Dzial bedzie aktualizowany
1.Metoda Folderu.
Teraz szczegolnie te osoby które nie maja antyvirusów niech uważają szczególnie ktos wymyślił nową dziure polega ona na wklejeniu programu do folderu (prowizorycznego) , wyglada to tak : dostajemy od qmpla program spakowany zipem odpakowywujemy i mamy folder chcemy otworzyc folder (zazwyczaj folderow nie skanujemy) a tam wyskakuje Wir nawet folder sie nie otwiera :/ infekcja w 100%
Descartes
18-01-2006, 08:32
To byba musiałby być jakiś exe z ikoną folderu. :P Włączać rozszerzenia!
@UP
no niestety nie ;)
Wiesz co, nie opowiadaj bajek. Umiesc to cos na rapidsare i przeslij mi linka na PW. Bo najnormalniej w swiecie ci nie wierze.
Hegemmon
18-01-2006, 12:49
To chyba jednak po prostu program z ikoną folderu.
Pomysł nawet sprytny, choć ja tam się nie martwię, bo jak już, to skanuje folder przed jego otwarciem.
Duke Dran
18-01-2006, 12:53
a jak skanujesz spakowany to nie wykryje ? O.o ?
Hegemmon
18-01-2006, 13:09
aby taki program zadziałał trzeba go uruchomić
ja dla wszystkiego skanuje przed i po rozpakowaniu. antykeylogger+ aktywny skaner antywirusowy.
Ale i tak nie ściagam nic z sieći jeśli nie muszę.
chce jeszcze dodac ze nie wszystkie antyvirusy wykrywaja trojany/dziury/ etc. Avast & NOD32 do dzisiaj nie wiedza co to jest Pahadoor.o
co do tego folderu to dziura zostala szybko załatana. :) A antivrusy zaczeły wykrywac jako Exploit ;) tutaj log ze scana :
AntiVir Found nothing
ArcaVir Found Trojan.Wotta
Avast Found VBS:Malware
AVG Antivirus Found Dropper.Mimail
BitDefender Found Exploit.Html.Codebase*****c.Gen
ClamAV Found Trojan.CodeBase
Dr.Web Found Exploit.CodeBase
F-Prot Antivirus Found JS/Mimail.B@dr
Fortinet Found JS/XPFold-tr
Kaspersky Anti-Virus Found Trojan-Dropper.JS.Mimail.b
NOD32 Found Exploit/CodeBase
Norman Virus Control Found nothing
UNA Found nothing
VBA32 Found TrojanDropper.JS.Mimail.b
nie no ludzie czy wy macie jekies kompleksy na punkcie h4x0rów, wirusow, trojanow. co jakis czas pojawia sie taki temat i "znawca" podpowaiada jak sie obronic a tak naprawde ameryki nie odkryl. inni sie znow wypowiadaja ze nic nie sciagaja lub wszystko skanuja. ja wam powiem ze pierwsza i glowna zasada ustrzezenia sie przed takimi shitami to jest nie dac sie zwariowac! czemu przez jakies gowno mam sobie ograniczac przyjemnosci i dobrodziejstwa netu. dopiero druga jest antivirus firewall itd. chociaz i tak praktycznie niczego nie skanuje bo nie mam czasu ;)
nie no ludzie czy wy macie jekies kompleksy na punkcie h4x0rów, wirusow, trojanow. co jakis czas pojawia sie taki temat i "znawca" podpowaiada jak sie obronic a tak naprawde ameryki nie odkryl. inni sie znow wypowiadaja ze nic nie sciagaja lub wszystko skanuja. ja wam powiem ze pierwsza i glowna zasada ustrzezenia sie przed takimi shitami to jest nie dac sie zwariowac! czemu przez jakies gowno mam sobie ograniczac przyjemnosci i dobrodziejstwa netu. dopiero druga jest antivirus firewall itd. chociaz i tak praktycznie niczego nie skanuje bo nie mam czasu ;)
1. Niektorzy maja wysokopoziomowe postacie i wola sobie akurat ując troszke tej przyjemnosci z internetu niz stracic cos nad czym sie meczył bardzo bardzo długo
2. Niewiem czy słyszałes ze niektore wiry nie sa wykrywane przez antivirusy a niektore posiadaja fv killera ? , vsk , po sciagnieciu keyloggera ktory jest pozadnie napisany mozemy miec male problemy pozatym wiekszosc keyloggerow omija fv z sp2 wiec dupa ;)
3. Nie napisałem ten temat zeby pokazywac jaki to ja jestem i jak sie chronic.. chce zeby wszyscy wiedzieli co jest ten teges w swiecie haxow , i zeby niewpasc na przyszłosć.
1. Niektorzy maja wysokopoziomowe postacie i wola sobie akurat ując troszke tej przyjemnosci z internetu niz stracic cos nad czym sie meczył bardzo bardzo długo
no dobra ich rozumiem ale po co trzymac kompa wylacznie dla tibi z ktora pewnie i tak sie zerwie za kilka lat
2. Niewiem czy słyszałes ze niektore wiry nie sa wykrywane przez antivirusy a niektore posiadaja fv killera ? , vsk , po sciagnieciu keyloggera ktory jest pozadnie napisany mozemy miec male problemy pozatym wiekszosc keyloggerow omija fv z sp2 wiec dupa
maja i beda miec ciagle lepsze i nowsze i tego nie zmienimy. a tak wogule co ma piernik do wiatraka
3. Nie napisałem ten temat zeby pokazywac jaki to ja jestem i jak sie chronic.. chce zeby wszyscy wiedzieli co jest ten teges w swiecie haxow , i zeby niewpasc na przyszłosć.
takich tematow jest od groma i nie widze sensu zakladania kolejnego tylko z okazji kolejnej dziurki w winzłomie a jak juz sie wpadnie to trzeba wezwac pomena ;P
Primo, to nie folder jest zainfekowanym tylko plik my pics.folder
Secundo: jak to nod32 go nie wykrywa. Wiesz ile czasu zajelo mi to, zeby otworzyc to scierwo (nie robcie tego w domu!). Odkad dostalem twoje PM.
Primo, to nie folder jest zainfekowanym tylko plik my pics.folder
Secundo: jak to nod32 go nie wykrywa. Wiesz ile czasu zajelo mi to, zeby otworzyc to scierwo (nie robcie tego w domu!). Odkad dostalem twoje PM.
to jest folder prowizoryczny ;)
to jest folder prowizoryczny ;)
To nie jest folder;] To plik. Samo otwarcie folderu z tym plikiem nie powoduje infekcji, sprawdzalem. Dopiero po otwarciu pliczku skaner wrzeszczy, ze komp jest zainfekowany.
Shanhaevel
18-01-2006, 15:18
chce jeszcze dodac ze nie wszystkie antyvirusy wykrywaja trojany/dziury/ etc. Avast & NOD32 do dzisiaj nie wiedza co to jest Pahadoor.o
Ja do dzisiaj nie wiem co to "trojan.autoit.F", którego znalazł mi Arcavir na płycie z oryginalnym Splinter Cellem (!) Chaos Theory. Nawet w bazach na mks.com.pl tego nie ma. :P Chyba chwycę płytkę i zanistaluję Kaspersky'ego...
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.