zaloguj się

Pokaż pełną wersje : Nowe niebezpieczenstwa

Lilixim
18-01-2006, 02:06
Siemka poniewaz troche siedze w "Haxiorstwie" postanowilem zalozyc taki temat o nowych zagrozeniach czekajacych na tibijczyków czyli o nowych motodach hackowania - Dzial bedzie aktualizowany

1.Metoda Folderu.
Teraz szczegolnie te osoby które nie maja antyvirusów niech uważają szczególnie ktos wymyślił nową dziure polega ona na wklejeniu programu do folderu (prowizorycznego) , wyglada to tak : dostajemy od qmpla program spakowany zipem odpakowywujemy i mamy folder chcemy otworzyc folder (zazwyczaj folderow nie skanujemy) a tam wyskakuje Wir nawet folder sie nie otwiera :/ infekcja w 100%

Descartes
18-01-2006, 08:32
To byba musiałby być jakiś exe z ikoną folderu. :P Włączać rozszerzenia!

Lilixim
18-01-2006, 12:39
@UP
no niestety nie ;)

Matek
18-01-2006, 12:45
@UP
no niestety nie ;)

Wiesz co, nie opowiadaj bajek. Umiesc to cos na rapidsare i przeslij mi linka na PW. Bo najnormalniej w swiecie ci nie wierze.

Hegemmon
18-01-2006, 12:49
To chyba jednak po prostu program z ikoną folderu.
Pomysł nawet sprytny, choć ja tam się nie martwię, bo jak już, to skanuje folder przed jego otwarciem.

Duke Dran
18-01-2006, 12:53
a jak skanujesz spakowany to nie wykryje ? O.o ?

Hegemmon
18-01-2006, 13:09
aby taki program zadziałał trzeba go uruchomić
ja dla wszystkiego skanuje przed i po rozpakowaniu. antykeylogger+ aktywny skaner antywirusowy.
Ale i tak nie ściagam nic z sieći jeśli nie muszę.

Lilixim
18-01-2006, 13:36
chce jeszcze dodac ze nie wszystkie antyvirusy wykrywaja trojany/dziury/ etc. Avast & NOD32 do dzisiaj nie wiedza co to jest Pahadoor.o
co do tego folderu to dziura zostala szybko załatana. :) A antivrusy zaczeły wykrywac jako Exploit ;) tutaj log ze scana :
AntiVir Found nothing
ArcaVir Found Trojan.Wotta
Avast Found VBS:Malware
AVG Antivirus Found Dropper.Mimail
BitDefender Found Exploit.Html.Codebase*****c.Gen
ClamAV Found Trojan.CodeBase
Dr.Web Found Exploit.CodeBase
F-Prot Antivirus Found JS/Mimail.B@dr
Fortinet Found JS/XPFold-tr
Kaspersky Anti-Virus Found Trojan-Dropper.JS.Mimail.b
NOD32 Found Exploit/CodeBase
Norman Virus Control Found nothing
UNA Found nothing
VBA32 Found TrojanDropper.JS.Mimail.b

Nequss
18-01-2006, 13:37
nie no ludzie czy wy macie jekies kompleksy na punkcie h4x0rów, wirusow, trojanow. co jakis czas pojawia sie taki temat i "znawca" podpowaiada jak sie obronic a tak naprawde ameryki nie odkryl. inni sie znow wypowiadaja ze nic nie sciagaja lub wszystko skanuja. ja wam powiem ze pierwsza i glowna zasada ustrzezenia sie przed takimi shitami to jest nie dac sie zwariowac! czemu przez jakies gowno mam sobie ograniczac przyjemnosci i dobrodziejstwa netu. dopiero druga jest antivirus firewall itd. chociaz i tak praktycznie niczego nie skanuje bo nie mam czasu ;)

Lilixim
18-01-2006, 13:44
nie no ludzie czy wy macie jekies kompleksy na punkcie h4x0rów, wirusow, trojanow. co jakis czas pojawia sie taki temat i "znawca" podpowaiada jak sie obronic a tak naprawde ameryki nie odkryl. inni sie znow wypowiadaja ze nic nie sciagaja lub wszystko skanuja. ja wam powiem ze pierwsza i glowna zasada ustrzezenia sie przed takimi shitami to jest nie dac sie zwariowac! czemu przez jakies gowno mam sobie ograniczac przyjemnosci i dobrodziejstwa netu. dopiero druga jest antivirus firewall itd. chociaz i tak praktycznie niczego nie skanuje bo nie mam czasu ;)

1. Niektorzy maja wysokopoziomowe postacie i wola sobie akurat ując troszke tej przyjemnosci z internetu niz stracic cos nad czym sie meczył bardzo bardzo długo

2. Niewiem czy słyszałes ze niektore wiry nie sa wykrywane przez antivirusy a niektore posiadaja fv killera ? , vsk , po sciagnieciu keyloggera ktory jest pozadnie napisany mozemy miec male problemy pozatym wiekszosc keyloggerow omija fv z sp2 wiec dupa ;)

3. Nie napisałem ten temat zeby pokazywac jaki to ja jestem i jak sie chronic.. chce zeby wszyscy wiedzieli co jest ten teges w swiecie haxow , i zeby niewpasc na przyszłosć.

Nequss
18-01-2006, 13:51
1. Niektorzy maja wysokopoziomowe postacie i wola sobie akurat ując troszke tej przyjemnosci z internetu niz stracic cos nad czym sie meczył bardzo bardzo długo
no dobra ich rozumiem ale po co trzymac kompa wylacznie dla tibi z ktora pewnie i tak sie zerwie za kilka lat
2. Niewiem czy słyszałes ze niektore wiry nie sa wykrywane przez antivirusy a niektore posiadaja fv killera ? , vsk , po sciagnieciu keyloggera ktory jest pozadnie napisany mozemy miec male problemy pozatym wiekszosc keyloggerow omija fv z sp2 wiec dupa
maja i beda miec ciagle lepsze i nowsze i tego nie zmienimy. a tak wogule co ma piernik do wiatraka
3. Nie napisałem ten temat zeby pokazywac jaki to ja jestem i jak sie chronic.. chce zeby wszyscy wiedzieli co jest ten teges w swiecie haxow , i zeby niewpasc na przyszłosć.
takich tematow jest od groma i nie widze sensu zakladania kolejnego tylko z okazji kolejnej dziurki w winzłomie a jak juz sie wpadnie to trzeba wezwac pomena ;P

Grigor
18-01-2006, 13:58
Ahhh dzieki za Rade 8o

Matek
18-01-2006, 14:03
Primo, to nie folder jest zainfekowanym tylko plik my pics.folder

Secundo: jak to nod32 go nie wykrywa. Wiesz ile czasu zajelo mi to, zeby otworzyc to scierwo (nie robcie tego w domu!). Odkad dostalem twoje PM.

Lilixim
18-01-2006, 14:07
Primo, to nie folder jest zainfekowanym tylko plik my pics.folder

Secundo: jak to nod32 go nie wykrywa. Wiesz ile czasu zajelo mi to, zeby otworzyc to scierwo (nie robcie tego w domu!). Odkad dostalem twoje PM.

to jest folder prowizoryczny ;)

Matek
18-01-2006, 14:09
to jest folder prowizoryczny ;)

To nie jest folder;] To plik. Samo otwarcie folderu z tym plikiem nie powoduje infekcji, sprawdzalem. Dopiero po otwarciu pliczku skaner wrzeszczy, ze komp jest zainfekowany.

Shanhaevel
18-01-2006, 15:18
chce jeszcze dodac ze nie wszystkie antyvirusy wykrywaja trojany/dziury/ etc. Avast & NOD32 do dzisiaj nie wiedza co to jest Pahadoor.o

Ja do dzisiaj nie wiem co to "trojan.autoit.F", którego znalazł mi Arcavir na płycie z oryginalnym Splinter Cellem (!) Chaos Theory. Nawet w bazach na mks.com.pl tego nie ma. :P Chyba chwycę płytkę i zanistaluję Kaspersky'ego...