Pokaż pełną wersje : Instrumenty muzyczne...
Kontynuując tematykę dotyczącą ciekawego i śmiesznego zastosowania różnego rodzaju przedmiotów,wpadłem na interesujący ( mam taką nadzieję ) pomysł ...........
Drewniany flet - idąc w ślady słynnego bajkowego szczurołapa, który wyprowadził z miasta hordę gryzoni grając na flecie zaczarowaną melodię... Po pierwsze musimy zaopatrzyć się we flet, po drugie znalezć szczury, po trzecie zrobić im koncert muzyczny , dalej należy obserwować reakcję gryzoni...jeśli zamiast tańczyć ,atakują cię to ... albo grasz nie tę melodię co potrzeba,
albo słoń ci na ucho nadepnął....... :D
Trąbka - można wejść na wysoką wieżę ... np. w Thais i odegrać hejnał , hymn, czy jakieś cuś .......
Piszczałka - wygląda jak skrzyżowanie fletu z trąbką , mała cienka, kolor złotawy... zastosowanie jest następujące: bierzecie piszczałkę , znajdujecie węże i zdobywacie nową profesję... zaklinacza węży !!! :D
P.S. Mogą wyjść całkiem fajne zdjęcia ...
Niezle :)
Lyre - tak jak w starozytnej grecji, mozesz sobie na tym zagrac.Przypomna ci sie czasy starozytne, kiedy ludzie pili, palili grass i takie tam, latali nago, a wszystko to bylo zezwolone :D
Połóż na ziemi p-armor i rzucal w nią włóćzniami . Poszukaj kilka innych przedmiotó ( pódeł , parcelów ) uderzaj w nie i masz perkusje ;]
Bardzo ciekawe ale można grać przed dp i ludzie wrzucą pare gp:)wiem bo kolega sie chwalił że tak robił:P
Stary dziad
08-06-2004, 15:45
Ciekawy pomysł ale jeszcze lepiej wyglądały by tego ss'y :D
Mozecie mi powiedziec czemu u mnie nie ma dzwiekow w Tibii?? ;(
Vanhelsen
08-06-2004, 17:27
Niema dzwięków bo w tibi niema muzyki :( a jeśli kto gra naczymś to zamiast muzy są nanim takie zielone nutki :)
Trzciniak
08-06-2004, 17:43
Hehe, można by założyc jakiś zaspół. Bebenki są, małe jakieś ale coś. Harfe też widziałem i chyba gitera czy coś wtym stylu. Położyć jakis hełm przed sobą, skurzany i można liczyć na to że koś żuci coś kasy.
re: UP
W dziale "zdjęcia" były fotki z koncertu z jednego z serverów. Warto obejrzeć :))
fajne pomysly z tym muzykowaniem ale grajac ten hejnal na wiezy powinnienes uwazac na zablakane strzaly :P
Widzę , że mamy podobne poczucie humoru ... :D
P.S. A czytaliście mój temat - Potwory idą do weterynarza - jeżeli tak , to co o nim sądzicie ??? ?(
mazna by bylo poprowadzic horde szczuruw do miasta a te atakowaly by wszystkich kturzy nie graja.Kiedy my przestaniemy grac tez nas atakuja :))
Klusek07
11-06-2004, 00:00
a jak sie gra ?? ?( mam trabke a nie wiem jak uzywac (nie wiedzialem ze sie da :blazen: ) :miecz:
:baby: :baby: :baby:
V.E.N.O.M
11-06-2004, 22:21
musisz kliknac prawym a potem use i tak w kolko nuty beda leciec
Tak, wszystko to było by fajne, gdyby w Tibii był głos (a szkoda że go nie ma ;( )
Dwimenor
13-06-2004, 17:02
Gdyby w tibi był głos...
bez komętarza
W tibi nie ma glosu to fakt.Ale mozna by np . zrobic tego typu questy np. dostajescze ten drewniany quest i grajac na ni mmusisz zlurowac do jakiegos npc 10 szczurow i za to dostajesz plate arma(to tylko przyklad,mozebyc cos innego).
jesli chopdzi o lurowanie to mozna to zrobic bez fletu moze kiedys kiedys kiedys CIPowie zrobia magc raty ktore mozna zlurowac tylko graniem na flecie:) ogolnie fajny pomysl
]v[ichal
13-06-2004, 20:20
co wy sie tak na te raty uparliście , nie lepiej snake hipnotyzowac (działałoby powiedzmy jak convice tyle ze bez many xD)
Najlepiej komuś zagrać na zębach :):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):) :):):):):)
moża pozbierac are osób i zrobić orkiestre objazdową, albo jakis zespół tylko dzwięków nima :P a jak sie uda to później turne po całej tibi :)
a wyobraź sobie ile kasy byś zarobił na biletach :) :) :)
sir abaddon
17-06-2004, 12:56
Ja znalazlem sobie trabke i zaczolem pod depo grac i spiewac i prawie zgona zaliczylem bo komus nie podobala sie moja tworczosc ;(
ja mam talent a niektorzy tego nie dost :)) :D rzegaja
A ja mam coś takiego:
13:29 You see a post horn.It weighs 15.0 oz.It's property of the Postmaster's Guild and only rewarded to loyal members.
Pogra ktos ze mną? :D
kupcie se w sklepie tace połóżcie przed sobą , grajcie na czymś i krzyczcie :"daj na tace !!!" :] :]:]:]:]
TheNatoorat
19-06-2004, 22:22
Ja ze Slajtem (czyt. Slajt) wpadliśmy na pomysł, żeby stworzyć zespół... Lolling Stones. Gralibyśmy ich utwór, tylko w Tibijskiej przeróbce. Hmm... jaki zespół można jeszcze przerobić? :rolleyes:
Hehe. Skoro mowa o muzyce to lepie paru gości z tyłu siedzi na krzesłach i grają na fletach(naprzykład w carlin w teatrze), a na środku jacyś goście dwaj rapują :D Textami i sie nawalaja albo coś w tym stylu :] ale by była jazda :D :) :rolleyes:
Mam juz pierwszą zwrotkę :D :
"A na środku jacyś goście"
"Dwaj rapują jednocześnie"
I tak dalej :D
... :rolleyes:
Tak wogule najpierw CIPy powinni wprowadzic skile zwiazane z instrumentami np. Balalajka Plejing albo Cionganie struny i do tego jestem za otworzeniem filharmoni :D
Tak wogule to powinno sie na kazdym serwerze orkiestre symfoniczna utworzyc coby grala w filharmonii to by byl calkiem niezly zarobek 8o czyjecie ile siana ;) obskakujac wszystkie weseliska + koncerty w teatrze + granie na ulicy
Aragorn syn Arathorna
27-06-2004, 10:32
Bemben- kiedy na nim zagrasz TO CIE LUDZIE WYKLNOM!!!
P.S wiem cos o tym ( jestem perkusistom) :baby:
Szczawix
27-06-2004, 10:57
Wypas lubie sluchac muzyki ale nie koniczenie ią grać .
w tobi niema muzy ale włącze sobie winampa i słucham to co lubie:]
a z fletami i tak ma doczynienia na tibi niepoczebuję grajów:]
chyba że na koncercie :]
miłego grania:blazen:
Angelos zapomniales o czyms
Post Horn : 15:24 You see a post horn.It weighs 15.0 oz.It's property of the Postmaster's Guild and only rewarded to loyal members.
Ej .................. !!!
Nie Angelos ......... tylko ........ ANGELUS ..... !!!
Co po łacinie znaczy - anioł - ............................ :P
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Spoko , nie ma sprawy .... :D
Sprawdziłem w słowniku i - angelos - to z greckiego = posłaniec ... między Bogiem , a ludzmi ... czyli właśnie anioł ....... :P
No dobra sorki ANGELUS ! :))
Słyszałem , że grając na bębnie dochodzą powoli hitpoints (hp) , ale niewiem czy to do końca prawda :rolleyes:
Andy ognisty
06-07-2004, 14:45
Necrod moge sie zalozyc ze to nie jest prawda
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.