Pokaż pełną wersje : Level czy MLevel?
Przemo_J
18-01-2006, 11:06
Witam. Wchodzę sobie dziś na tibia.pl, klikam 'Czary maga' i zauważyłem że nie ma żadnych informacji o tym, jaki mlvl na jaki czar, tylko są informacje o tym, jaki level na jaki czar. Czy to oznacza, że teraz nie ma wymagań co do mlvla przy czarowaniu, za to są co do levela? Oświećcie mnie proszę.
Sir Klimek
18-01-2006, 12:39
Po zimowym update zeby uzywac danych czarów, czy robic runy potrzeba odpowiednich lvl'i. Jednak do uzywania run zrobionych przez kogos(lub przez siebie) wystarczy nadal odpowiedni mlvl.
Jeśli ci pomoglem ciesze sie;p
Czarny Vicher
18-01-2006, 13:45
No to ja zapraszam cie do obejrzenia na stronie tibia.com tam wszystko pisze od ktorego lvl i mlvl mozna uzywac dany czar .... B) ....
Przemo_J
19-01-2006, 10:54
Dzięki Sir Klimek :)
oczywiscie ze lvl
wolisz miec 20 druida i 90 mlvl czy 90 druida i 20 mlvl? ;P
<wiem ze odchylenie jest spore>
i nie pisac mi ze druida 20 lvl i 90 mlvl bo z takim mlvlem latwo sie lvl robi :P
Pan Stasiu
19-01-2006, 20:46
Jasne ze lepiej miec druida z 20 lvl i 90 mlvl bo mozesz jakiemus nooobkowi nagle z SD wyladowac dos sporo a w sytuacji odwrotnej to raczej bedzie cienko. Powiedz ze nie...
Jasne ze na 20 levelu jestes na 2 SDki do zdjecia, niezaleznie od mlvlu.
Najlepsza metoda jest expic, "wystarczajacy" mlvl wpadnie podczas gry.
Texterus
19-01-2006, 21:05
@up niekoniecznie jestes do zdjecia.
Już wam tłumacze dzieci(lol).
Przy liczeniu swojej siły magicznej wykorzystuje sie jednostki %(procenty).
Wiec tak mlvl liczy się jako 3%.
Lvl liczy sie jako 2%.
Czyliy jeśli mam druida, który mam mlvl 90 a lvl 20 to obrażenia od sd w ludzia bedą:
20 x 2 = 40%
90 x 3 = 270%
40% + 270% = 310%
Tutaj juz kalkulator się kłania:
310% x 1,45 = 449,5
Obrażenia w ludzia są 2 razy mniejsze więc:
Średnie obrażenia w człowieka wyniosą:
225 oczywiście można sobie obliczyć maksymalną i minimalną wartosc:
+/- 1/3
Ale to juz zrobicie sami w domciu po kryjomciu.
Dobra masz te 260+ hp, 90 mlvl i co z tym mozesz zrobic ? Sile czarow masz taka jak 1 miesieczny sorc 55+ z przyzwoitym mlvl, nic powaznego nie przezyjesz, masz tylko satysfakcje ze przestales 5 lat pod depo klepiac runy.
Wyladujesz jakiemus noobowi z sd, on odda mocniej, gryziesz glebe i jestes ***set godzin w plecy.
Texterus
20-01-2006, 00:34
5 lat o lol wez ty chyba sorkiem nie grales 5 lat to ty bys zrobil 150 mlvl. A ten 90 mlvl, o którym była mowa to da sie wklepac w roczek. Ale gdy skonczysz robic mlvl nie idziesz nawalac nobkuw z sd, bo i po co. Idziesz sobie na jakisdragon lair z hmm of corz, i bijesz w ten sposub nie bedziesz zalowal roku zuzytego na mlvl potem gdy wbijesz juz 40 lvl znajdujesz blockera i chodzis zna demony bo mozes zbo walisz z zsd powyzej 500 nie pomyslales co ??. Oczywiscie musi byc 2 shooter. I jak chces zmoze poklepac nooby.
Baron Kaldrick
20-01-2006, 08:53
90 m lvl da się wklepać w roczek? To wyjaśnij mi miszczu, czemu jeszcze nikt takiego m lvlu nie nabil, i pewnie dlugo nie nabije? Pff....
5 lat o lol wez ty chyba sorkiem nie grales 5 lat to ty bys zrobil 150 mlvl. A ten 90 mlvl, o którym była mowa to da sie wklepac w roczek.
A na upartego nawet w 3 miesiące nie?
Zastanów się, dlaczego nikt nie posiada takiego mlvlu? Bo go się nie robi rok? Spryciarz!
5 lat o lol wez ty chyba sorkiem nie grales 5 lat to ty bys zrobil 150 mlvl. A ten 90 mlvl, o którym była mowa to da sie wklepac w roczek.
Smieszny jestes.
Daro wydajac miliony na mf aktualnie osiagnal 85. Zobaczymy kiedy wpadnie 86 a tobie sie juz marzy 150.
Ale gdy skonczysz robic mlvl nie idziesz nawalac nobkuw z sd, bo i po co. Idziesz sobie na jakisdragon lair z hmm of corz, i bijesz w ten sposub nie bedziesz zalowal roku zuzytego na mlvl potem gdy wbijesz juz 40 lvl znajdujesz blockera i chodzis zna demony bo mozes zbo walisz z zsd powyzej 500 nie pomyslales co ??. Oczywiscie musi byc 2 shooter. I jak chces zmoze poklepac nooby.
Nie musisz mnie uczyc jak grac sorcem.
Texterus
20-01-2006, 11:08
LOL, trochę chęci panowie. Ale jesli milabys ten 90 mlvlek wklepac w rok to musialbys codzienne stać przed depo po pare godzin.
wg Erig.net:
awans od 0 - 90:
-84,992,188 many
-2 lata i 253 dni na regeneracje many ( prawie 3 lata _ciaglej_ gry )
-42 miliony gp jesli chcialbys to zrobic mfami
-19 dni jesli pilbys mfy co 2 sekundy przez 24/7
wiec nie pisz glupot.
a na 150 mlvl skromne 820 lat.
Texterus
20-01-2006, 11:38
:/
Twoja mądrość mnie oświeciła.
A tak serialnie to moze sie pomulilem o 20-30 mlvli.
Ale przeciez to tylko 3 lata gry.
Jakbys mógł mi podać link do tego calculatorka byłbym wdzięczny.
www.erig.net (http://www.erig.net)
0-90 to nie 3 lata gry tylko 3 lata ciągłej regeneracji many...
Jeśli byś grał po 4 godziny dziennie to masz już 18 lat gry do 90 mlvl... >.>
Wszystko (tak jak i cała gra ) jest wyważone posiadanie 90 mlvla przez 20 lvlowca jest prawie niemożliwe wyobraź sobie że grasz sorcem 20lvl stoisz pod depo 5-6h dziennie i nikt cię nie dednie?? hehe nie chce mi się wierzyć, no chyba że dla ciebie stanie pod depo i klepanie run to świetna zabawa i non stop jesteś przed kompem gdy to robisz :) (sam 2 razy padłem pod depo 1raz przeglądałem neta oczywiście co 20-30 sekunt zerkając na postać 2 raz jakiś sorc zaleciał i mnie załatwił nawet do pz nie zdąrzyłem zwiać) Poza tym expiąc ćwiczysz również mlvl :) więc co wybierasz postać 20 lvl z 90 mlvlem czy 90 lvlową z około 60 mlvlem :) dla mnie wybór jest prosty.
Texterus
20-01-2006, 14:24
Gdybys przecztal pare postów pierwszysz, wiedziałbyś, że 20 lvl i 90 mlvl nie był moim pomysłem, ja tylko obliczanie siły magii objasniłem.Jesli wybierałbym miedzy 20 sorkiem 90 mlvl a 90 sorkiem i 20 mlvl pierwszego bym wybral ale jezeli mialbym dojsc 90 sork z mlvl 60 to 3 wybralbym.
dla mnie wybór jest prosty.
Wybór prosty tylko ludzie nie ten teges :P
@down
Nie, nie poplątał się i na przyszłość: edytuj posty, bo to co robisz to spam :P Wyżej chyba był już twój post usunięty za spamowanie, więc takie nabijanie postów pięciowyrazowymi zdaniami nie ma sensu :P 7 postów w temacie z dwudziestoma odpowiedziami... no no, chyba pobiłeś rekord :D
Jeżeli nie rozumiesz pewnych zwrotów lub są one za trudne albo po prostu się nie wyspałeś, napisz PW, to wyjaśnię ci, o co chodzi, a nie zaśmiecaj tematu byle czym :P Niestety, odpowiem za tydzień - dłuższe ferie :D
Texterus
20-01-2006, 14:43
Wybór prosty tylko ludzie nie ten teges :P
chyba język ci się ten teges .... poplątał
Ziomniak04
21-01-2006, 13:16
Po update wazniejszy jest lvl. Mlvl tez jest wazny ale go sie bije robiac runki i expiac. trzeba nabic 15 zeby kozystac z SD a potem juz jakos leci. A jak ktos daje na ciebie look to nie widzi mlvlu tylko lvl.
dla maga - mlvl, mlvl, mlvl sork/drut na 40 moze z powodzeniem chodzic na demony, pod warunkiem ze ma ok. 50mlvl, a na demonach to exp raczej szybko leci
Texterus
22-01-2006, 00:25
@up
No jedna osoba, która się ze mną zgadza. Ja zamierzam dojechać mlvl 50 przed 30 lvl, a może nawet 60 mlvl przed 35l lvl wtedy dobic troche lvl do 60 na dragon lair, mlvl tez by ciupke podskoczyl do 65 i z takimi m/lvlkami iść na Demonki(o ile znajde blockera[mam 3 ale cóż najlepszy to 20 lvl i skille coś koło 65/65,skille dobre ale żeby bloczyć demona trza miec 60 lvl]).
Pozdro 4 U kubaub.
400+ godzin na 50 mlvl a ty chcesz przez ten czas zrobic 30 lev ? Bleee ..
Texterus
22-01-2006, 11:35
Jak się łowi 300 ryb dziennie to nie trzeba chodzic po zarcie na misiki czy lewki. Ja chodze tylko po soule na lwy co 3 bp gfb. I to jakoś nieżle mi wychodzi bo prze tydzień nabiło mi się może 10% do next lvl, a przez ten tydzień zrobiłem z 5-6 mlvli.
Przez ten czas mozna spokojnie zrobic ~45 lev ale skoro nie chcesz ..
@up
No jedna osoba, która się ze mną zgadza. Ja zamierzam dojechać mlvl 50 przed 30 lvl, a może nawet 60 mlvl przed 35l lvl wtedy dobic troche lvl do 60 na dragon lair, mlvl tez by ciupke podskoczyl do 65 i z takimi m/lvlkami iść na Demonki(o ile znajde blockera[mam 3 ale cóż najlepszy to 20 lvl i skille coś koło 65/65,skille dobre ale żeby bloczyć demona trza miec 60 lvl]).
Pozdro 4 U kubaub.
hahaahaha dawno sie nie usmialem z osoby, ktorej sie wydaje ze umie grac magiem.
powiedz mi co z tego ze bedziesz mial 50 mlvl na 30 lvlu. zamiast stania pod dp moglbys pojsc poexpic, mlvl lecialby tak samo szybko a mialbys kolo 45-50 lvla w TYM SAMYM czasie cona 30 lvlu. wiec powiedz mi co jest bardziej oplacalne?
Mam problemy z przeglądarką, przepraszam za spam <delete me plax!>
hahaahaha dawno sie nie usmialem z osoby, ktorej sie wydaje ze umie grac magiem.
powiedz mi co z tego ze bedziesz mial 50 mlvl na 30 lvlu. zamiast stania pod dp moglbys pojsc poexpic, mlvl lecialby tak samo szybko a mialbys kolo 45-50 lvla w TYM SAMYM czasie cona 30 lvlu. wiec powiedz mi co jest bardziej oplacalne?
Nic dodać, nic ująć. Ale do niektórych to nie dociera. Co więcej, w czasie potrzebnym do zrobienia 50 mlvl'a można zrobić "trochę" większy level niż 45-50 czego przykładem jest Tetro Aurelius, 76 master z Kyry mający obecnie 52 mlvl...
Nic dodać, nic ująć. Ale do niektórych to nie dociera. Co więcej, w czasie potrzebnym do zrobienia 50 mlvl'a można zrobić "trochę" większy level niż 45-50 czego przykładem jest Tetro Aurelius, 76 master z Kyry mający obecnie 52 mlvl...
Texterus
22-01-2006, 14:08
Wiesz może nie przyszło Ci na myśl że ja na 76 lvl nie chce miec 52 mlvla tylko przynajmniej 60. Z resztą jak sobie expie to się uczyć nie moge jak siedze w miejscu z runkami to tak.
Temat do skończenia.
Barzyk de'Costa
22-01-2006, 15:39
Po tym update raczej zwykły level. Dlatego zostałem Knightem 8o
Bjoern Shu
22-01-2006, 21:43
@up
Pozdro 4 U kubaub.
BUAHAHAHAHAHAHAHAHAH ty to potrafisz rozsmieszyc
ja na 50 lvl mialem LEDWO 59 ml i wcale sie to latwo nie wbija.
wiec nie udawaj doswiadczonego maga bo gowno wiesz skoro nigdy tego nie osiagnales -_-
moje osobiste zdanie jest takie ze NIC nie wiesz a proobujesz zgrywac cwaniaka na forum ile ty to wiesz..
pograj dluzej i potem sie wypowiadaj >.<
Texterus
22-01-2006, 22:01
Ty emeryt ja wiem, że to się długo wbija. Tak samo jak długo sie wbija 113 w melle. Ty myslisz ze ile EO pośiwiecił na trenig.
offtop za offtopem.Sprawa wyjasniona prosze zamknac temat:)
Lord of dead'Knight
24-01-2006, 16:21
PLUSY = :)
- SUPER RÓŻDŻKI :]
- LADNY WYGLAD MAPY 8o
MINUSY = :(
- RUNY RUNY I JESZCZE RAZ RUNY NA 24 LVL UH A NA 25 HMM HALAX( X( X(
Creghan_Elysia
25-01-2006, 04:27
A wszystko zalezy jak grasz sorcem czy nastawiasz sie na fast exp czy palenie many i powolne expienie
Ja naprzyklad na fast exp wiec dlatego moj magic jest tak slaby.
Ale przez fast exp moge teraz zrobic wiecej niz na 50 lvl i 70 magicu
wiec grając sorcererem trzeba wybrac w co isc chyba ze masz dózo gp to mozesz miec to i to (ale o gp sorcem trudno)
Juz chyba bylo to napisane, ale nikt tego nie przeczytal, wiec ponowie komunikat:
Mlvl wbija sie z predkoscia taka, jak ci sie mana regeneruje, wiec 50 mlvl zrobie w tyle samo czasu stojac pod dp i expiac na cycach/gutkach/czyms podobnym, chyba ze ktos lubi "sok z gumijagod", to wbije szybciej.
Wiec tu nie chodzi o mlvl na odpowiednim lvlu, tylko lvl na odpowiednim mlvlu, wiec wole expic, expic, expic, niz afkowac, afkowac, afkowac, bo po 5 miesiacach wyjdzie na to samo, tylko ze 1 bedzie mial 70 lvl, a drugi 25. Chyba nie trzeba mowic, co lepsze :)
A takie bzdety, jak "moge sie pouczyc robiac runki pod dp" to miedzy basnie andersena. Ja, jak afkowalem, to nie umialem oderwac sie od monitora na dluzej niz 5 min, a jak ktos uzywa macro, ktore go ostrzega, to niech sie schowa.
Nie bierzcie tego na powaznie, bo sie wszystkie expowiska zapelnia ludzmi :)
Polskie znaki napisze, jak wroce do Polski.
Thunderer_HofD
27-01-2006, 11:08
Po zimowym update zeby uzywac danych czarów, czy robic runy potrzeba odpowiednich lvl'i. Jednak do uzywania run zrobionych przez kogos(lub przez siebie) wystarczy nadal odpowiedni mlvl.
Bardzo dobrze to ująłeś. GTZ :cup:
Grey field
27-01-2006, 11:15
Przytoczę historię z czasów kiedy elysia była jeszcze młoda :p. Zawsze lubowałem się w postaciach magicznych więc na swojego pierwszego pupilka wybrałem sorca...
Po ok. 1 i 1/2 miecha miałem ten 16 lvl i 25 mlvl i zacząłem robić sdki, w tym samym momencie mój kolega zaczął grać na mainie również sorckiem(disolver jakby ktoś bardzo chciał wiedzieć). Po ok. 2 tygodniach miałem ten wypocony na rotach 21 lvl i 36 mlvl dzięki robieniu sdków.
Chodziłem napuszony jak paw, dumny ze swojego dmga.
Będąc na rotach wpadł do jaskini pall 39lvl. (wtedy jeszcze nie można było się ropać gdy coś leżało na rope hole) sklepał mnie jak dziecko. Straciłem DUŻO czasu na ten mlvl i byłem co nieco podłamany. Kolega w tym czasie wbił 27 lvl i 31 mlvl. Zaczął chodzić z monkami i jak nietrudno się zorientować, nie miałem ochoty już wbijać tych 6 lvli więc ciągle robiłem inne postacie (zwykle dobijałem ~25lvl na każdej) na innych serwerach (coraz to nowszych). Aż wkońcu wylądowałem z kumplami na Thorii. Dopiero teraz widze,że siedzenie i robienie runek pod dp jest bezsensowne na dłuższą mete (na sell ofcoz) najlepiej jest zrobić ~5 bp hmm i na hunta z kolegami. (na thorii zacząłem grać pod koniec grudnia więc sami widzicie że ten lvl przy odrobinie zaciętości można szybko wbić) a i teraz już ktoś sie zastanowi dwa razy czy zaatakować bo jak to się mówi taki lvl to już nie w kij pierdział. Zdecydowanie wolę expić niż patrzeć jak regeneruje się mana i czytać forum aż do upadłego. BTW jak ktoś chce koniecznie czytać forum i robic runki w tym czasie to powinien ustawić się w jakimś ustronnym miejscu otworzyć forum ustawić okno tak żeby było widać w tle okienko "battle" w tibii i jak ktoś się pojawi to odrazu przeskakiwać na tibię i ewentualnie bronić się ;) .
A tak całkowicie od czapy, ten temat stał sie małym śmietniskiem postów nie na temat
Texterus
24-04-2006, 19:28
W tej chwili sam zorientowalem się, że lepiej bic lvl i chciałbym przeprosić wszystkich użytkowników za glupie slowa ktore padly z moich ust(klawiatury).
Spoko, ale i tak połowa postaci magicznych myśli inaczej. Np. jak mnie pytają o mlvl i im odpowiadam, że 39 to się śmieją, że mały bo mam 43lvl. Ale ja się jakoś nie przejmuję, gram jak ja chcę i odpowiadam tylko, że "to nie mlvl mam mały tylko duży lvl".
Imho mlvl jest swego rodzaju zegarkiem, pokazuje ile koleś spędził czasu na grze i jeśli wiem, że ma wypaśny mlvl, a marny lvl to od razu wiem, że noob...
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.