Pokaż pełną wersje : Eternal Oblivion vs. Seromontis. Troche Statystyk
Golempol
18-01-2006, 19:44
Nie mam pojęcia jak rozpocząć ten temat więc przejdę do rzeczy
A więc zacznijmy od tego że seromontis wbił od 18 grudnia 42,300,758 exp
A Eternal Oblivion zaledwie 10,943,237 expa
z tego wynika że średnia wbijania expa dziennie wynosi u seremontisa 1,410,025 expa a u Eternala Oblivion'a 364,774 exp
Teraz popatrzmy na ich ilosci exp'a
Eternal oblivion posiada 262,130,668, a seromontis 226,082,017
różnica pomiedzy ich levelami wynosi 36,048,651
Z tego wynika,że Seromontis osiągnie level Eternala Oblivion'a (jeśli bedzie robił srednia statystyczną) w 25 dni, ale w tym czasie Eternal Oblivion zrobi 9,119,350. Czyli wbicie przez seromontisa owego expa zajmie 6 dni(Biorąc pod uwage srednia statystyczna) w owych 6 dniach eternal wbije 2,188,644 exp seromontisowi zrobienie tego expa zajmie 3 dni i dopiero po tym sermontis obejmie prowadzenie (statystycznie oczywiscie ^^)
Ogulnie seromontis powinien wyprzedzic eternala w 34 dni (STATYSTYCZNIE)
(wykonanie owych obliczen wymaga umysłu i wiedzy 10 latka)
(wiem że kupa blęduf ortograwicznych)
Niestety owa statystyka niejest w 100% poprawna gdyz eternal ostatnio bardzo mało grał oczywiscie tez da sie to obliczyc wystarczy dodac exp z wszytkich dni w których expil podzielic przez liczbe dni w jakicg gral, owym wynikiem zaplenic kazdy dzien w którym niegral potem all dodac podzielic przez 30 i bedzie średnia
@down
lat mam 13 ale założe że znalazlo by sie kilku idiotów muwiących że to bzdury dodalem wiec notke że cza miec 10 lat by to zrozumiec.
@down 2
Jeśli to było do mnie to sie nieciesze przedstawiłem tylko obliczenia
Jak na 10-cio latka to ładnie. Choć możliwe, że Eternal narazie nie ma czasu grać zbyt długo
@up
Sorry, zwracam honor, nie zrozumiałem tego.
I czym ty sie cieszysz? Ze od 18 grudnia Seromontis stracil wiecej rl od Eternala?
@up
Tak mówisz jakby to była conajmniej jego wina. Przedstawił tylko statystyki, jak Ci się to nie podoba to po prostu powstrzymaj się od komentowania, bo to nie trudne.
@topic&autor
Dobra robota. Mnie to ciekawi, czy EO da się przegonić czy jednak będzie chciał zachować prymat za wszelką cenę.
Cahir Mawr Dryffryn
18-01-2006, 20:15
Wszystko byłoby ładnie gdyby nie to, że Eternal w ostatnim miesiącu nie grał chyba 2 tygodnie, więc porównanie nie ma sensu. Obecnie Seromontis zdobywa około 2 razy więcej expa od Eternala dziennie.
[...]wykonanie owych obliczen wymaga umysłu i wiedzy 10 latka[...]
lecz wlasnie jest to statystyka na poziomie 10 latka. chcac policzyc to sumiennie trzeba by do tego dodac rozstep danych, mode, mediane, wariancje oraz odchylenie standardowe;] wtedy dopiero moznaby mowic o rzetelnych danych statystycznych. ale to jest "wyzsza" matematyka :)
Z tego co napisałeś wynika że Seromontis sharuje acc a Eternal gra sam ;]
E tam :P jak narazie to Eternal proawadzi pogadamy jak go ten ziomek wyprzedzi
hyhy juz to dawno wiedzialem ale nie obliczalem tego az tak dokladnie ;]
Golempol
18-01-2006, 22:24
lecz wlasnie jest to statystyka na poziomie 10 latka. chcac policzyc to sumiennie trzeba by do tego dodac rozstep danych, mode, mediane, wariancje oraz odchylenie standardowe;] wtedy dopiero moznaby mowic o rzetelnych danych statystycznych. ale to jest "wyzsza" matematyka :)
Ale po co?? sredni wiek czytajoncych to forum wynosi 13 lat jak bys im pokazal te obliczenia to by cie wysmialy i powiedziale ze bzdury napisales :/
A tak nawiasem sam bys to zrobil?
A połowa forum napisałaby Ci "Gratz za obliczenia" a i tak by nie zrozumiała co miałeś na myśli ;)
Jan 18 2006, 23:00:23 CET Killed at Level 241 by a warlock
dednol ;/ a mial juz 241 omg ile to mln expa
2,752,514 --- tyle dokladnie
Evil Maul
19-01-2006, 14:01
śmiać mi sie z takich nOObów chce ktorzy pisza jakies staystyki i *** wie co jezeli chcemy zobaczyc statystyke expa wystarczy wejsc na erig.net a po drugie to nie ważne kto ile zdobywa expa w dniu bo mozna miec nawet 300 lv skoro i tak gówno mozna sie znac -.- . Każdy wie ze to tylko gra chociaz czasami przesiadujemy przed kompem 11-20 h dziennie ( tak jak nasz rodak sero~~ ;) )
Btw. EO nie ma dziennej sredniej +300k expa, mial przerwe i daltego jest taka niska, w normalnych warunkach jest to okolo 1.2k mln, 1 mln. Wkoncu Seromontis i tak dogoni EO, ale z pewnoscia nie bedzie to 6 dni
To tak jakbys mial porownac 1ego ownera z 5cioma i ich mozliwosci
Ale po co?? sredni wiek czytajoncych to forum wynosi 13 lat jak bys im pokazal te obliczenia to by cie wysmialy i powiedziale ze bzdury napisales :/
A tak nawiasem sam bys to zrobil?
z wiekiem forumowiczow masz racje. a te obliczenia wcale nie sa tak bardzo skomplikowane, tylko tu mamy duze liczby i mi sie nie chce tego robic :P
Texterus
19-01-2006, 21:17
To tak jakbys mial porownac 1ego ownera z 5cioma i ich mozliwosci
Głupi jesteś Seromontis dogoni Eternala nie bedzie to jednak miesiac ani 2 ani nawet 3 podejrzewam ze to sprawa kilku miesiecy moze chlopak przysiadzie w wakacje i po wakacjach go dogoni, tak mi sie wydaje.
Głupi jesteś Seromontis dogoni Eternala nie bedzie to jednak miesiac ani 2 ani nawet 3 podejrzewam ze to sprawa kilku miesiecy moze chlopak przysiadzie w wakacje i po wakacjach go dogoni, tak mi sie wydaje.
mow do slupa a slup jak dupa. przeciez wlasnie temat stworzony jest po to by pokazac ze seromontis jest "tuz tuz" za Eternalem, a tu taki jeden wylatuje i mowi ze chlopak MOZE przysiadzie w wakacje i go dogoni....
Thristen
20-01-2006, 00:11
Z moich statystyk wynika, kiedy Supermontis zalatwi jeszcze z 2 ownerów to powinien EO przegonic w mniej niz 26dni..
Aczkolwiek..moze zdarzyc się i tak ze Supermontis moze grac sam i dostac odwapnienia od monitora i zaliczyc zgon..
Poprostu zal mi Supermontisa.
Btw. Nie piszcie ze mu zazdroszcze tego ze jezeli gra sam to nie ma nawet czasu pogadac i wypic piwko z kumplami..
Texterus
20-01-2006, 00:16
Ja też znam pare śmiesznych powiedzonek:
Mów do dupy to cie osra
Rzucac grochem o sciane, babcia zawsze to muwi
Tuż tuż hummm wiesz ile to tuż tuż może zajmować czasu. EO zrobił sobie teraz przerwe ale jak sie chłoptaś do pracy weżmnie to Seromontisowi bedzie ciezko, nie muwie ze go niedogoni. Dogoni ale bedzie mu ciezko.
I tak moim najwiekszym autorytetem jest Setzer Gambler, a tuz za nim Seromontis(tibijskim autorytetem of course).
Mam nadzieję, że po tym dedzie Seromontis troche odstopuje z expieniem, albo wogóle będzie retired.
Bo aż mi się go żal robi..
Ja też znam pare śmiesznych powiedzonek:
Mów do dupy to cie osra
Rzucac grochem o sciane, babcia zawsze to muwi
Tuż tuż hummm wiesz ile to tuż tuż może zajmować czasu. EO zrobił sobie teraz przerwe ale jak sie chłoptaś do pracy weżmnie to Seromontisowi bedzie ciezko, nie muwie ze go niedogoni. Dogoni ale bedzie mu ciezko.
I tak moim najwiekszym autorytetem jest Setzer Gambler, a tuz za nim Seromontis(tibijskim autorytetem of course).
dlatego to "tuz tuz" napisalem w cudzyslowie, inteligencie...
Texterus
20-01-2006, 15:15
No i co z tego ze w cudzysłowie.
WielkiSorc
20-01-2006, 21:05
Z tego co napisałeś wynika że Seromontis sharuje acc a Eternal gra sam ;]
Z tego co napisałes wynika ze eternal gra sam w 4 osoby a seromontis sharuje w 20
Hehe, to Ci wyszło, jak na swój wiek(i mój też :) ). Ja bynajmniej nie miałbym do tego cierpliwości. A to prawda, że Eternal~ nie gra od jakiegos czasu, bo nie ma czasu(tak słyszałem:D). Jeśli Seromontis naprawde prześcignie go w mniej więcej tym czasie co określiłęś to big GZ
Wszyscy mowia ze seromontis ma kilka ownerow (moze i ma) A o EO mowicie ze masz super rl zycie i malo gra . W/g mnie granie codziennie przez 10 h to nie jest tak malo .
Mozliwe jest tez ze EO sharuje a Seromontis nie . Nic nie mozna wykluczyc .
Jak widzialem zdejcie seromntisa to widac bylo ze leci na jakis prochach albo cpun.
Poznanski Rycerz
21-01-2006, 13:24
Moda i mediana tu sa strasznie potrzebne... Rozstep tez nie wiem co ci da? Srednia najwazniejsza z ostatnich 7 dni -.-
wielki90
21-01-2006, 13:26
Mam nadzieję, że po tym dedzie Seromontis troche odstopuje z expieniem, albo wogóle będzie retired.
Bo aż mi się go żal robi..
Seromontis juz odrobił prawie exp po dedzie -.-
Co ty wiesz o graniu. . . ehh... 240 ek retired? lol ?
Ziomniak04
21-01-2006, 13:34
Dla mnie Seromontis to jakis maniak. Sprawdzajcie czsem na jego postac tibia.com, on caly czs jest on-line!!! To nie jest normalne.
Texterus
21-01-2006, 13:41
Ej no a jakbyś ty mugłbyć najlepszy na świecie, Eo sobie przerwe zrobił i Sero ma szanse. Chociaż cieżka sprawa jechać na kawie 20h na dobe przez pare miesięcy.
Tommy Thunder
21-01-2006, 18:36
Pomineliscie jedno. EO ma 113 w swordzie,a sero "tylko" 106. Jeszce niedawno, EO mial 112, a na takich poziomach zeby sobie podbic jeden poziom trzeba baaaaaaaaaaaaaardzo duzo czasu. Moze byc tak, ze na przyklad EO ma jakas prace na kompie czy cos w tym stylu i ma wlaczana tibie i sobie treni. Poza tym, zycie to nie tylko Tibia!
Pawciorek
21-01-2006, 19:00
tak jak już powiedziało pare osób nie ma czego gratulowac ale nie do końca bo całej prawdy nie znamy naprzykaład Seromontis może grac w tibie i tak dalej ale co z jego życiem ?? co potem ?? Czy ktoś wie czy skończył studia czy ma jakieś plany?? bo tibia to żaden zarobek tylko wydatek... jeżeli ma jakieś plany na życie i nie tylko gra w tibie ( a mniejmy nadzieje że ma ) to wielkie gratulacje a jeżeli to jakiś maniak to trzeba mu pomuc a nie gratulowac lv bo to jeszcze bardziej go zmobilizuje do gry to samo dotyczy EO czy jak mu tam ;)
Ziomniak04
24-01-2006, 17:41
Ej no a jakbyś ty mugłbyć najlepszy na świecie, Eo sobie przerwe zrobił i Sero ma szanse.
sory ale tak. Zrobil bym przerwe a nie siedziual bym caly czas przed ekranem.
Ej no a jakbyś ty mugłbyć najlepszy na świecie, Eo sobie przerwe zrobił i Sero ma szanse. Chociaż cieżka sprawa jechać na kawie 20h na dobe przez pare miesięcy.
O, kurde, koleś musi (a raczej musiał, taraz to już mu nic z niego raczej nie zostało...) mieć niezłe zdrowie. Jak ja się czasem "rozbestwię" i pogram 5 godzin na raz to mnie potem oczy, tyłek boli, i w ogóle wyglądam i czuję się jak nie przymierzając ghoul :) (szczęście, że rzadko mam do tego okazje ;)) ale 20h...
No ale tak patrzec ( jeden z kolegow napisal o tym wczesniej), to Seromontis raczej ma shar accounting (czy jak sie to pisze) bo granie od 7 rano do 22+ wieczorem nie jest normalne...
Tak samo ja Tetro Aurelius na Kyrze (najlepszy polak) tez gra od 7 czasem wczesniej i tez do 22+ wieczorem...
I jak to mozna zrozumiec??? Oni kiedys pracuja/chodza do szkoly/ wychodza na pole??? (niepotrzebne skreslic)
No i jeszcze hack na Yordiqu (przez Tetra [domyslam sie tego bo byl w wiekszosci zabijany przez niego...])
Golempol
25-01-2006, 01:41
ciekawe czy ktos zauwazyl ze do polskiej elity 200 lvli dolonczyl undead slayer ^^ obecnie nasza elita liczy dwoje osób
A ja bym chciał żeby Seromontis wyprzedził EO :D Wkońcu do Polak... kto by nie chciał żeby najlepszy gracz w Tibii był polakiem? Pamiętam jak zaczynałem przygode z tibią ze 13 miechów temu jak na prowadzeniu była Bubble z 212lvl... a teraz co sie z nią stało? Gra wogóle czy -=retired=- ? :D Ważne że ci dwaj walczą zażarcie o palme pierszestwa :D POLACY DO BOJU (to nie rasizm [:D)
A ja bym chciał żeby Seromontis wyprzedził EO :D Wkońcu do Polak... kto by nie chciał żeby najlepszy gracz w Tibii był polakiem? Pamiętam jak zaczynałem przygode z tibią ze 13 miechów temu jak na prowadzeniu była Bubble z 212lvl... a teraz co sie z nią stało? Gra wogóle czy -=retired=- ? :D Ważne że ci dwaj walczą zażarcie o palme pierszestwa :D POLACY DO BOJU (to nie rasizm [:D)
tepo expa bubble jest wbrew pozorom stale - marne w porownaniu do "nocych legend" tibijskich, ale stale. ta dziewczyna przynajmniej ma czas na rl.
Widze że bawicie się w statystki... to dobrze :D podszkolicie się w matmie itp.
ale to tylko puste liczby...
do sprawy należy podejść od innej strony! EO ma przerwe... pytanie-dlaczego?
powodów może być tysiące!
-może nie ma kasy na rachunki za net prąd i na żarcie?
-może jest nastolatkiem którego rodzice wysłali na odwyk bo za dużo przey kompie siedzi ( ja bym tak z nim zrobił! Z Seromontisem też 8o )
-może wkoncu dorósł ( jak ja :) ) i zrozumiał że tibia to tylko gra!
-może trafił do szpitala z powodu stanu zdrowia...
-może firma dostarczjąca mu net zbankrutowała i szuka nowego dostawcy
przejdzmy do rzeczy- otóż statystyka pokazuje jedynie to co można obliczyć!
Jeśli jakiś wypadek ( np. samochodowy, utrata majątku) przetrafi sie któremuś z najlepszych graczy to nastepni wkroczą na jego pozycje nie w przeciągu 24 dni ale wtedy gdy dobiją lewel!
Zapomniałbym: a ryzyko haka? Hakerzy potrfiom się włamać do CIA albo do kompów w microsofcie, to czy hakniecie jakiegoś kolesia siedzącego 21h przy kompie na dobe bendzie trudne? chyba nie :D Kto pamoeta tragedie Gothic Thilo z Eterni? koleś miał level 160+ a w ciagu kilku gpdzin lewel spadł do 130! czyjaś praca może być zniszczona w kilka minut!
rozpisałem sie troche, troche błędów, troche brakuje spójnoście, troche przesadziłem, troche za dużo troche, acha modki- nie kasować mojego pięknego spamu B) lol
pijopiwnik
26-01-2006, 23:15
Chciałbym tylko przypomnieć, że jutro mijają 2 lata gry Seromontisa obecnie 242 lvlowca (EO gra prawie 3 -.- i ma 254lvl), i że zrobienie takego chara w tak krótkim czasie to niezły wynik przyznam ;p
Golempol
27-01-2006, 21:40
@stożek
na bozia... weź se pogadaj z kamieniem on ma takie same iq
Już tyle razy mówilem ze zdobedzie lev w 34 dni jesli bedzie wbijał(tylko i wyłącznie) te 1,5 kk exp
Bozee a ile ludzi to już mówiło
aha i kóp se słofnik ortografidzny rzebysi pisał benz błędów
Lord Dreathan
28-01-2006, 00:04
Tak, możliwe że Seromontis postara się dogonić Eternala i być może któregoś dnia nawet uda mu się zostać (przynajmniej na jakiś czas) najlepszym graczem w Tibii
ten Seromontis jak tak dalej bedzie gral to padnie z wycieczenia... wiec raczej nie dogoni EO. xD jak morzna 20 h na dobe przy kompie siedziec
ten Seromontis jak tak dalej bedzie gral to padnie z wycieczenia... wiec raczej nie dogoni EO. xD jak morzna 20 h na dobe przy kompie siedziec
Eternal Oblivion:
0h
0m
1h
0m
Seromontis:
2h
0m
0h
15m
Twoj glowny character:
5h
0m
6h
45m
Wynika z tego, ze to Ty predzej padniesz z wycienczenia niz Twoi ulubiency.
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.