PDA

Pokaż pełną wersje : Behemoth hunt, pierwsza/oryginalna wersja

Cz@rny
18-01-2006, 23:43
Prawde mówiąc dokładnie tego się spodziewałem. Poprzedni temat również dotyczący Behemothów napisany przez Emilok'a to zwykłe ściągnięcie filmiku z forum Tibia.de i przypisywanie sobie wymyślenia tej techniki jako "pierwszemu".
Jakkolwiek, jego próba jest bardzo nieudolna. Mając przed sobą przykład pokazujący prawdopodobnie najlepszą technikę, gdzie czarodziej ma najdogodnijszą pozycję do łatwej ucieczki, i zarazem uniemożiwia Behemothowi przesunięcie się w którąkolwiek stronę, a więc oszczędza to bezsensowne balansowanie shootera... wciąż jest mu trudno ją naśladować (oczywiście dotyczy to wyłącznie używania czaru Exori Mort).

Ale szkoda czasu na wymienianie wszystkich jego błędów; kolega zwyczajnie wykazał się bardzo nieładnym zachowaniem, prawdopodobnie lubi być chwalony za coś, czego niestety samemu nie udało mu się wymyśleć.

Ale mniejsza z tym. Mój filmik nie był przeznaczony do publikacji na jakimkolwiek Forum. Nie chcieliśmy, aby zwykle spokojne Cyclopolis zamieniło się w spawny typu Hero czy też Hydr, czyli zawsze zajęte... z kilkunastoosobowymi kolejkami do respa.
Niestety zostałem zmuszony go zamieścić na Tibia.de ponieważ kilku Brazylijczyków bez wyobraźni opublikowało bardzo podobną metodę najbardziej ekonomicznego masowego zabijania Behemothów, ale oczywiście również z błędami.

Link do oryginalnej/pierwszej wersji filmiku:
http://tibicams.tibianetwork.net/en/movies/show/4356

Pozdrawiam,
- saREDwok -

Fillipex
19-01-2006, 00:16
Hmm... w sumie dobra metoda... runki nie ida... ostatnio widzialem taka sama metode tylko ze z exori vis Setzer Gamblera... chyba na 20+ hydr poszlo mu pol many... ciekaw jestem ile tu schodzi many na jednego behemota? ;>

Karakath
19-01-2006, 00:23
Ten sorc na behemota srednio zuzywal 560 many, a Ty 3 uhy. Krotko mowiac nigdy nie udalo mi sie osiaganc tak niskich kosztow huntowania behemotow. Niby takie banalne, a nigdy na to nie wpadlem, genialny pomysl.

Temi
19-01-2006, 07:17
Prawde mówiąc dokładnie tego się spodziewałem. Poprzedni temat również dotyczący Behemothów napisany przez Emilok'a to zwykłe ściągnięcie filmiku z forum Tibia.de i przypisywanie sobie wymyślenia tej techniki jako "pierwszemu".
Jakkolwiek, jego próba jest bardzo nieudolna. Mając przed sobą przykład pokazujący prawdopodobnie najlepszą technikę, gdzie czarodziej ma najdogodnijszą pozycję do łatwej ucieczki, i zarazem uniemożiwia Behemothowi przesunięcie się w którąkolwiek stronę, a więc oszczędza to bezsensowne balansowanie shootera... wciąż jest mu trudno ją naśladować (oczywiście dotyczy to wyłącznie używania czaru Exori Mort).

Ale szkoda czasu na wymienianie wszystkich jego błędów; kolega zwyczajnie wykazał się bardzo nieładnym zachowaniem, prawdopodobnie lubi być chwalony za coś, czego niestety samemu nie udało mu się wymyśleć.

Ale mniejsza z tym. Mój filmik nie był przeznaczony do publikacji na jakimkolwiek Forum. Nie chcieliśmy, aby zwykle spokojne Cyclopolis zamieniło się w spawny typu Hero czy też Hydr, czyli zawsze zajęte... z kilkunastoosobowymi kolejkami do respa.
Niestety zostałem zmuszony go zamieścić na Tibia.de ponieważ kilku Brazylijczyków bez wyobraźni opublikowało bardzo podobną metodę najbardziej ekonomicznego masowego zabijania Behemothów, ale oczywiście również z błędami.

Link do oryginalnej/pierwszej wersji filmiku:
http://tibicams.tibianetwork.net/en/movies/show/4356

Pozdrawiam,
- saREDwok -

ok panie wszystko wiedzacy.

Po 1 nikt z nas sobie nic NIE przypisywal ani nie mial najmniejszego zamiaru nasladowac nikogo. Hydry i inne ciekawe respy byly pozajmowane i postanowilismy poprostu z kolegami sie pobawic na behemotach.

Po 2 nikt z nas nie widzial tego "cudownego" najwspanialszego naj naj(blablabla) filmu wczesniej (opatentuj go i sciagaj kase za ogladanie jak Cie to tak mocno boli ze ktos moze wpasc na podobny pomysl).

Wypraszam se nazywanie mnie nieudolnym i popelniajacym bledy, robie to co mi sie podoba i w sposob jaki mi sie podoba. Znam mnostwo roznych trickow dotyczacych huntowania wszystkich stworow i nie roszcze sobie pretensji do zadnego z nich. W tibi jest zazwyczaj tak ze nie ma 1 osoby ktora cos wymyslila na podobne pomysly wpadaja ludzie rownolegle na kilku servach a reszta jest tylko kwestia dopracowania techniki

Pozdrawiam wszystkich oprocz Ciebie

PS wyszukujcie se ortografy prosze bardzo :D

Cz@rny
19-01-2006, 08:41
@ Fillipex
Tak, jestem pewny, że nie jestesmy pierwszymi, którzy po update zorientowali się, że najbardziej opłacalne stało się używanie czarów spontanicznych. Setzer~ wpadł na pomysł, aby wykorzystać to na Hydrach, to bardzo dobra technika.

@ Karakath
Dziękuję, że to doceniłeś.

@ Temi
To nieistotne czy przyznacie się do tego, czy któryś z Was widział wcześniej mój filmik i pod jego wpływem nakręcił swój.. czy nie.
"Mortowanie behemotów" były praktykowane o wiele wcześniej, ale dopiero teraz stało to się naprawde opłacalne. Zdaję sobie sprawę, że nie jestem pierwszym, mnie interesuje tylko mój serwer, nie moge ocenić co ludzie robią na innych.
Nie nazywam Ciebie, tylko Waszą metodę nieudolną. Jeśli nie widzisz swoich błędów to Twoja sprawa, chciałem Ci tylko zwrócić na nie uwagę.
Przetesowałem, że Behemoth stojący na skos do blokera przerzuca się na shootera o wiele częsciej niż, gdy stoi naprzeciw niego. Myślę, że warto jest to poprawić.

Nie chcem się z nikim kłócić, jeśli naprawdę wymyśleliście to sami to chwała Wam za to i mam nadzieje, że przyniesie Wam to dużo kaski i niezły zysk.
Powodem, pod wpływem którego podejrzewałem, że prawdopodobnie nakręciliście to po zobaczeniu mojego filmu jest to, że posty na temat tej techniki pojawiły się po moim opublikowaniu jej, a nie przed..
Jeśli tak nie jest, szczerze przepraszam.

- saREDwok -

Hellraiser
19-01-2006, 19:01
Oj, Czarny, czarny miałeś iść na nowy serwer a tu ciagle Trimera ;], Pozdro z forum na ktorym bylismy i czekalismy na new serwer, Btw gadałeś ostatnio z Elysian~ no i po 2 te techniki Nice !