zaloguj się

Pokaż pełną wersje : Rpg + elementy strategi online???

Novar
08-06-2004, 13:27
Może elementy strategi to za dużo powiedziane :p ale chodzi mi o coś takiego, że: jet normalny rpg, lvl, umiejętności, eq, questy, hunty itd. i do tego można sobie gdzieś samemu chatke wybudować razem z kumplami stworzyć jakąś mini osade takie coś żeby była większa sfoboda. Jeśli znacie gre w tym stylu to walcie lnki i piszcie czy darmowa czy platna i czego sie mozna spodziewać. Mam nadzieje, że taka gra istnieje bo chętnie bym sobie pograł w coś w tym stylu... :]

Narzil
08-06-2004, 14:35
Może Ultima Online, ale nie jestem pewien. Można mieć domy, ale czy osady zakładać to nie wiem.

Na darmowych serwerach można grać za darmo, ale najpier trzeba kupić grę, w jakimś komputerowym sklepie.

Novar
08-06-2004, 16:23
Nie chodzi mi o wynajmowanei domków tak jak ma to miejsce w tibi. Tylko poprostu zwiedzam sobie swiat gry, znalazlem fajne miejsce, niedaleko wody, potworków poprostu mi sie podoba i buduje tam wlasny domek - chodiz o gre w ktorej jest wieksza sfoboda. Zna ktos taka????

Ulrek
08-06-2004, 18:35
Taaa... ja znam
www.marcoland.org
(ew. www.marcoland.com)
8o

To gra przeglądarkowa.

A tak swoją drogą to całkiem niezły pomysł i aż dziw bierze że nikt jeszcze nie zrobił takiej gry (może poza WoW albo UO, ale nie wiem bo tych gier na oczy nie widziałem). Może znalazłoby się kilku programistów-zapaleńców (może nawet na tibia.pl) którzy stworzyliby zespół, powiedzmy DIKSoft, albo bardziej z polska: HÓJSoft :)) ) i przetrwaliby kilkumiesięczne, niekończące się katorgi i tortury (czyt: na programowaniu), aż w końcu ich dzieło ( o ile by ktoś w nie grał) zostałoby wykorzystane jako "internetowa speluna", gdzie ludzie spotykają się po to by pokazać jacy są zajebiści i wymienić się kilkoma zdaniami w stylu "I train!", "I buy backpack of arrows!"

Matheous
08-06-2004, 19:24
Geeze...Ulrek, czy ty masz jakies problemy w domu? Twoj sposob wyslawiania sie conajmniej mnie ZASTANAWIA...
Mi kolega opowiadal ze jakis gosc w UO zarabia RL kase za BUDOWANIE DOMKOW, czy jakos tak... Podobno jest calkiem bogaty:P Tak mi tylko kolega opowiadal no i jesli o cos takiego ci chodzi, to...