PDA

Pokaż pełną wersje : Konkurs "Grand Tour Exp 2006"- Zasady i Regulamin

Hegemmon
20-01-2006, 00:00
Grand Tour Exp 2006!
Zapraszamy wszystkich do konkursu polegającego na zdobyciu jak największej liczby doświadczenia w ciągu czterech godzin. Jeśli czujesz się na siłach, aby wziąć udział w konkursie, przeczytaj uważnie jego zasady, nawet trzy razy, jeśli będzie trzeba.

Pamiętaj, że walczysz o:
zdobywca pierwszego miejsca otrzyma premium account na 6 miesięcy + kubek + koszulka
zdobywca drugiego miejsca otrzyma premium account na 3 miesiące + koszulka
zdobywca trzeciego miejsca otrzyma premium account na 3 miesiące

Sponsorami nagród są:

http://tibia.pl/kampanie/partners/drom_small.gif (http://forum.tibia.pl/showthread.php?t=38450) http://tibia.pl/kampanie/partners/masakra_small.gif (http://masakra.com.pl) http://tibia.pl/kampanie/partners/powielaczpl_small.gif (http://tibia.powielacz.pl) http://tibia.pl/kampanie/partners/wiezababel_small.gif (http://wiezababel.pl) http://tibia.pl/kampanie/partners/supernowa_small.gif (http://supernowa.pl)

Zasady konkursu:
Konkurs polega na zdobyciu jak największej ilości doświadczenia postacią, założoną specjalnie na potrzeby konkursu.

Expić wolno jedynie na wyspie Rookgaard, na terenach dostępnych dla wszystkich. Wyjście na mainland, lub expienie na terenach przeznaczonych dla pacc, będzie równoznaczne z dyskwalifikacją. Postać można założyć na każdym serwerze, za wyjątkiem Premii, aby dać wszystkim takie same szanse zwycięstwa.

Wszystko należy udokumentować za pomocą filmu, nakręconego w TibiCam. Film powinien zacząć się w świątyni, od pierwszego logowania postaci i trwać cztery godziny. Punkty doświadczenia zdobyte po upływie wyznaczonego okresu czasu nie będą brane pod uwagę.

Przed wyjściem ze świątyni należy wypowiedzieć kod aktywujący. Brzmi on następująco: 0|)l_0T0\^/3
W ten sposób dyskwalifikujemy użytkowników, którzy nie potrafią czytać ze zrozumieniem.

Dogrywanie filmików jest niedozwolone. Filmy, których materiał będzie dogrywany, zostaną bezwarunkowo zdyskwalifikowane.

Należy expić samemu. W przeciwnym razie- dyskwalifikacja.

Gracze, którzy mają ekwipunek na innej postaci, mieszkającej na Rookgaardzie, mogą przekazać go postaci konkursowej. Należy jednak pamiętać, o zakazie dogrywania filmów.

Próby zdobycia bonusowych punktów doświadczenia (np. przed nagraniem filmiku gracz przechodzi na mainland, niemal zabija jakieś wysoko punktowane stworzenie i daje się zrookować. Następnie zaczyna nagrywać filmik na Rookgaardzie a jego koledzy dobijają stworzenie, czego efektem są "niespodziewane" punkty doświadczenia) będzie równoznaczne z dyskwalifikacją.

Jakiekolwiek programy wspomagające- dyskwalifikacja.

Za dzień konkursu uważa się 11 luty 2006 i tylko filmiki, które zostaną nagrane po save 11 lutego i przed save 12 lutego, będą brane pod uwagę. Po zakończeniu nagrywania należy się z postaci wylogować. Postacie, które, przed wyjawieniem wyników konkursu, w polu "Last Login" będą miały datę po save z dnia 12 lutego, będą dyskwalifikowane.

Nick postaci powinien składać się z dwóch członów- imienia (wymyślonego przez użytkownika) oraz nazwiska (podanego przez nas). Wszyscy muszą mieć to nazwisko. W przypadku jego braku, błędnej pisowni lub obraźliwego imienia- dyskwalifikacja. Nazwisko brzmi: Hamilton

Po zakończeniu nagrywania należy zmienić nazwę pliku *.rec podając tam jedynie ilość zdobytego doświadczenia. Ilość punktów doświadczenia powinna być wzięta dokładnie z pierwszych czterech godzin filmu. Oszustwo może się spotkać z dyskwalifikacją, więc lepiej się dwa razy upewnić, niż potem żałować. Po zakończeniu nagrywania nie wolno się logować na postać.

Jakakolwiek próba oszustwa w nazwie pliku .rec jest równoznaczna z natychmiastową dyskwalifikacją.

Zespół sędziowski zastrzega sobie prawo do dyskwalifikacji filmu z niepodanych w regulaminie powodów.

W razie jakichkolwiek wątpliwości, co do zgodności filmu z regulaminem, sprawy są rozpatrywane na niekorzyść gracza. W Waszym interesie leży, aby takowych nie było.

Postać konkursowa musi być założona na tym samym koncie, co postać główna. Obie nie mogą mieć ukrytych danych konta. Dyskwalifikowane są także postacie na nowo założonych kontach (data utworzenia 11 luty). Jeśli postacią główną okaże się niskopoziomowy druid lub sorcerer użytkownik może zostać z tego powodu zdyskwalifikowany. W razie zwycięstwa, pacc zostanie przekazany wyznaczonej osobie, której dane konta nie mogą być ukryte.

Zasady zgłoszeń:
W konkursie może wziąć udział każdy, niezbanowany użytkownik forum.tibia.pl.

Każda osoba, ma prawo tylko do jednego zgłoszenia. Jako odbiorcę nagrody musi wskazać swoją postać. Na jedno konto może zostać wpłacona maksymalnie jedna(wyższa) nagroda. Zgłoszenie ze słabszą nagrodą zostaje zdyskwalifikowane.

Linki do filmów konkursowych należy podawać w tym (http://forum.tibia.pl/showthread.php?t=61853) temacie zachowując formę przedstawioną poniżej:
Nick postaci:(nick postaci z filmu)
Ilość zdobytego doświadczenia:(ilość doświadczenia zdobytego w przeciągu czterech godzin. Aby nie podać błędnej wartości, należy film obejrzeć i podać ilość punktów, jaka widnieje w chwili wybicia czwartej godziny trwania filmu)
Link do filmu:(link do ściągnięcia filmu, polecamy rapidshare.de)
Nick głównej postaci: (nick postaci, która zwykle grasz. W razie zwycięstwa, nagroda zostanie wpłacona na konto tej postaci.)

Liczą się tylko posty napisane przed upływem godziny 9:30 dnia 12 lutego 2006, oraz z datą ostatniej edycji sprzed godziny 9:30

O wynikach.
Wyniki konkursu zostaną podane najpóźniej 26 lutego 2006. W tym czasie zostaną wybrane trzy filmiki, przedstawiające zwycięzców, następnie zostaną przebadane przez zespół moderatorów w celu wykluczenia jakichkolwiek oszustw. Do każdego filmu zostaną przydzieleni trzej moderatorzy, którzy przebadają każdą minutę filmu.
* Ogłoszenie wyników może się nieco opóźnić, jeżeli Cipsoft będą się ociągać z wykonaniem swojej części weryfikacji zwycięzców.

Uwaga!
Zwróć także uwagę, na luźne objaśnienia w poście poniżej.
Rażące złamanie regulaminu konkursu może się spotkać z punktowym ostrzeżeniem lub banem na forum.tibia.pl

Na forum jest poradnik idiot-friendly dotyczacy obsługi Tibicam. Napisany został przez The_FaLLen i znajduje się tutaj: klik (http://forum.tibia.pl/showthread.php?t=12866)

Za głupie pytania, czytanie bez zrozumienia, itp. Będą kary w postaci banów!

Hegemmon
20-01-2006, 00:03
Treść mniejszego postu obowiązuje tak samo jak regulamin konkursu.

Jak wiecie, ideą tego konkursu jest zdrowa rywalizacja. Niestety, doświadczenia dwóch poprzednich konkursów nauczyły nas, że ludziom nie można ufać. Jako, że tym razem nie może być mowy o plagiacie, musieliśmy się postawić w sytuacji kombinatorów i zastrzec w regulaminie wszelkie możliwe przekręty. Jeżeli chodzi o sam proces expienia, chciałbym poruszyć tu kilka punktów regulaminu, które tego dotyczą.

Dogrywanie filmików jest niedozwolone. Filmy, których materiał będzie dogrywany, zostaną bezwarunkowo zdyskwalifikowane.

Nie obchodzi nas, że miałeś kicka, musiałeś do toalety i tym podobne. Jeżeli musiałeś być przez chwilę z dala do klawiatur (AFK), to pozostań online. Ewentualnie możesz zacząć od początku. 24 godziny spokojnie starczą na 5 prób. I wierzcie mi: naprawdę łatwo wykryć, czy ktoś dogrywał czy nie.
Dotyczy to także śmierci naszej postaci. Lepiej zacznij od początku.

Wszystko należy udokumentować za pomocą filmu, nakręconego w TibiCam. Film powinien zacząć się w świątyni, od pierwszego logowania postaci i trwać cztery godziny. Punkty doświadczenia zdobyte po upływie wyznaczonego okresu czasu nie będą brane pod uwagę.
Wiadomo, że po upływie 4h nie zawsze można od tak zakończyć film. Należy jak najszybciej znaleźć bezpieczne miejsce i się wylogować.

Należy expić samemu. W przeciwnym razie- dyskwalifikacja.

Rozumie się to samo przez sie. Żadnego expowania w parze, żadnych blockerów.
Ponadto długo debatowaliśmy nad tym, czy zabronić wspomagania się sprzętem od innych. Po wielu sporach pozwoliliśmy jednak na to pozwolić, gdyż kontrolowanie tego zakazu byłoby niezwykle trudne. W związku z tym, niektórzy mogą poczuć się skrzywdzeni, gdyż jedni mają zapasowy ekwipunek na Rookgardzie a inni nie. Dlatego też postanowiliśmy tym pokrzywdzonym delikatnie pomóc. Właściwie to podajemy Wam odpowiedź na ten dylemat. Dozwolone jest założenie postaci, którą zdobywacie ekwipunek, potem zakładacie postać konkursową i logujecie sie odpalając filmik. Wtedy wasz znajomy(a) przekazuje wam zdobyte w ten sposób przedmioty i wszyscy startują z tej samej pozycji.

Zespół sędziowski zastrzega sobie prawo do dyskwalifikacji filmu z niepodanych w regulaminie powodów.
W razie jakichkolwiek wątpliwości, co do zgodności filmu z regulaminem, sprawy są rozpatrywane na niekorzyść gracza. W Waszym interesie leży, aby takowych nie było.

Te punkty zostały stworzone aby przeciwdziałać oszustwom, o których nie pomyśleliśmy pisząc regulamin. Nie zamierzamy nikogo dyskwalifikować bez powodu, po prostu zostawiliśmy sobie furtkę, na nieprzewidziane okoliczności, więc jeśli myślisz, że uda ci się nas przechytrzyć, to się grubo mylisz. Zdecydowanie lepiej jest nie kombinować, niż potem narzekać na nieobiektywizm sędziów.

Nikt tu nie zamierza nikogo uczyć kultury, jednak jeśli uczestnik konkursu okaże się bardzo niekulturalny (wyzwiska, kradzież przedmiotów/expa) w stosunku do innych graczy, a w szczególności innych uczestników konkursu, może zostać z tego powodu zdyskwalifikowany.

Jak zapewne niektórzy zauważyli, w regulaminie nie ma nic o questach. Po raz pierwszy (i niekoniecznie ostatni) zespół tibia.pl zezwala na publiczne pokazanie questów. Jednak wykonywanie wszystkich to strata czasu, więc lepiej się skoncentrować na tych, wartych straty cennego czasu (ponadto uwzględnij zakaz wchodzenia na terytorium dla pacc).
Przypominamy, że w tematach konkursowych (Regulamin, zgłoszenia, komentarze), obowiązuje pełen regulamin tibia.pl. O ile w filmach można pokazać questy, to podawanie rozwiązań w tych tematach będzie karane.
Także filmy powinny zachować pełną zgodność z regulaminem-z wyjątkiem punktów o questach
Adnotacja dla tych, co uważają się za sprytnych:
Jeżeli myślicie, że możecie nagrać wszystkie questy i pokazać, aby "ludzie sobie pooglądali" to wiedźcie, że takie prace też będą dyskwalifikowane. I zapewne karane.

Za dzień konkursu uważa się 11 luty 2006 i tylko filmiki, które zostaną nagrane po save 11 lutego i przed save 12 lutego, będą brane pod uwagę. Po zakończeniu nagrywania należy się z postaci wylogować. Postacie, które, przed wyjawieniem wyników konkursu, w polu "Last Login" będą miały datę po save z dnia 12 lutego, będą dyskwalifikowane.
Ziemia jest okrągła i w różnych miejscach świata jest inna godzina. Liczy się czas serwerów niemieckich.

To tyle ile chcielibyśmy wam przekazać. Jeżeli nie jesteś pewien, czy dana akcja jest dozwolona to spytaj się w tym temacie. Jeżeli nie chcesz podsuwać rozwiązań rywalom: możesz napisać do któregoś z moderatorów prywatną wiadomość. Jednak zanim to zrobisz, zastanów się, czy warto tracić czas czekając na wyjaśnienia. Jeżeli masz wątpliwości, to po prostu tego nie rób. "

Dodatki:
w miarę możliwości postaramy się udzielać informacji, które pomogą wam działać zgodnie z regulaminem rozwiewając wątpliwości bądź nadzieję

Czy po dedzie można się zalogować jeszcze raz?- Nie, po prostu nie chcemy wnikać. Jeśli ktoś miał pecha i padł na Rooku (dużego) to trudno. Są dwei możliwości: Załozyć nową postać i spróbować jeszcze raz o ile czas pozwoli, lub zgłosić film z deadem- wtedy za wynik będziemy traktować stan expa sprzed deada -10% (10, jak u Facców a ilość sami wyliczymy)
Czy postać która podaje eq musi być na tym samym koncie?- technicznie nie jest możliwe, aby dwie postacie z jednego konta były online. Zakładamy, że eq podasz sobie za pośrednictwem przyjaciela, który ma oddzielne konto.
Czy wolno przekazać lf?- W regulaminie nic tego nie zakazuje, ale jeśli spush-ujeszesz konto zbyt mocno (dasz sobie z 10bp lf itp) to film może zostać zdyskwalifikowany. Gdzie jest granica? czy przekazanie EQ to nie jest już wystarczajace ułatwienie? Jeśli przekażesz sobie 2bp lf a w trakcie filmu postać będzie miała niezwykłę szczęście, to może się to spotkać z nieprzychylnym werdyktem
mam postać 20lvl druid, więc odpadam?-to nie jest tak, początkującym też chcemy dać szansę. W regulaminie jest napisane że może zostać zdyskwalifikowany. Weźmiemy pod uwagę datę utworzenia konta(20lvl po dwóch latach to trochę mało) i kilka innych czynników, łącznie z wysłaniem zapytania do CipSoftu o opinię odnośnie prawdziwego przeznaczenia postaci.
Czy postać konkursowa musi być na tym samym serwerze co główna?- nie, nie musi być, mozesz założyć ją na dowolnym serwerze oprócz premii
Czy film musi trawać 4h?- nie, możesz zakończyć go i po 10 minutach ale czy wtedy będziesz miał realne szanse na wygraną?
Czy moge dograc film, skoro wylogowalo mnie z powodu save serwera na amerykanskich swiatach?- nie, trzeba było to uwzględnić i zaczac później, bądź zagrać na niemieckim serwerze.

(uzywać tylko rozszerzonego edytowania bo ucina)

Adner
11-02-2006, 07:49
Tzn. mogę sobie przełożyć eq z postaci i się zalogować już z tym eq, tak?

Apro_Nirius
11-02-2006, 07:50
Hmm spoko ale czy jesli wjedy na main w godzine i pozniej wezme sobie mojego 2 chara eq czyli np (garm,c legi i takie tam *******y) to czy bedzie to sprawiedliwe>?>

Adner
11-02-2006, 07:54
Hmm spoko ale czy jesli wjedy na main w godzine i pozniej wezme sobie mojego 2 chara eq czyli np (garm,c legi i takie tam *******y) to czy bedzie to sprawiedliwe>?>
Ślepoto, chodzi o expa tylko na rooku:P

Ter
11-02-2006, 07:55
No to do dzieła ;)

lord orzech
11-02-2006, 07:55
Ok,ok tylko prześlij na roka te rzeczzy :P

Domis
11-02-2006, 07:58
I tak nie mam szans :D Bo mam karę i 4 h nie posiedzę i na dodatek na TIBI! Nie można konursu przełożyć ? :P:P:P

Vrael
11-02-2006, 08:00
Szans nie mam... :( Ale może spróbóję ;DDD

Defikus
11-02-2006, 08:02
^^
a aj wychodze :(:(:(

Bebilon
11-02-2006, 08:02

Przeczytaj jeszcze z 2 razy regulamin.

Domis
11-02-2006, 08:04
4 h to za dużo, może zmniejszcie. Nie każdy tyle może siedzieć przed kompem, a wogóle to nie zdrowe dla zdrowia.

Thal Therdo
11-02-2006, 08:06
I oto chodzi, musi być jakiś poziom co nie?

Wygram to ;)

Adner
11-02-2006, 08:06
4 h to za dużo, może zmniejszcie. Nie każdy tyle może siedzieć przed kompem, a wogóle to nie zdrowe dla zdrowia.

A my mówimy po polskawu. Cztery godziny to wcale nie jest tak dużo, na pewno można tyle posiedzieć^^

Wybraniec Ludzi
11-02-2006, 08:08
A ja mam farta bo dzisiaj moi rodzice pojechali w gory i se moge grac ile chce :D :D :D, tylko jakos watpie zebym mial cokolwiek =/

Neo_pl
11-02-2006, 08:08
Moim zdaniem konkurs powinien sie odbyc dla każdego turnusu w ferie !!!!!

(były jush 2 teraz 3 sie zaczyna)

i w 1 by była 1 nagroda , w 2 tesh 1 , i w 3 także jedna i potem kto z tej trójki zdobył najwięcej expa by dostał 6 miech pacc itp .(nikt nie mógł by 2 razy uczestniczyć !!)

Bo ja np. nie moge bo niedługo wyjeżdżam i dzisiaj sobie pogram max 2 h !!

ŻYCZE POWODZENIA ALL UCZESTNIKĄ KONKURSU (czekam kto 100 level wbije ) (joke) ;]

DolaR
11-02-2006, 08:11
Czyli rozumiemm, że konkurs rusza jutro po save-ie servera, czyli po godzinie 11:00??

Lord Dreathan
11-02-2006, 08:12
Hehe, ja również wchodzę :D

Misia de'Rax
11-02-2006, 08:15
no niesety ale niemam programu do krecenia filmikow ;(

Neo_pl
11-02-2006, 08:15
Czyli rozumiemm, że konkurs rusza jutro po save-ie servera, czyli po godzinie 11:00??

DZisiaj rusza !!!!!!!!!!!!!!! do jutrzejszego save servera !!

Czytać ze zrozumieniem !

Drachol'ek
11-02-2006, 08:16
Witam,
mam pytanie, a mianowicie czy jesli chce przelozyc eq na posatc to musze to robic na filmiku czy mozna przed nagrywaniem??

Pablosso
11-02-2006, 08:16
Jeśli postacią główną okaże się niskopoziomowy druid lub sorcerer użytkownik może zostać z tego powodu zdyskwalifikowany. W razie zwycięstwa, pacc zostanie przekazany wyznaczonej osobie, której dane konta nie mogą być ukryte.
Co jest rozumiane jako niskopoziomowy druid lub sorc? Czy jak mam 20 lvl to się do tej grupy zaliczam?

loony93
11-02-2006, 08:18
Bezsensowny konkurs - głównie z uwagi na te 4 godziny które trzeba poświęcić na grę. Poza tym niektórzy nieumieją nagrywać filmów na TibiCAM (np. ja) - robie wszystko zgodnie z instrukcją, a jak skończe nagrywanie nagranego pliku NIE MA ! I co w tym wypadku jakby ktoś źle nagrał ? Pozostawie bez komentarza..

Pozdrawiam.

Domis
11-02-2006, 08:19
Ja nie gram za dużo grania. 2 h max bym mógł. Życze powodzenia

Kapucha
11-02-2006, 08:19
a ja mam pytanie czy mzona tylko jednorazowo przezucic eq? jezeli uda mi sie w te 4h wyjsc na maina to tam moge zalozyc eq z rl postaci?

DolaR
11-02-2006, 08:24
LOLE, chyba pisze, że można expic tylko na rookgard na terenie tylko dla facc. To co ty mi tu wyskakujesz z pytaniem o maina i eq z twojej postaci...

Vang
11-02-2006, 08:25
Mam nadzieję że coś tam się zdobędzie :cup:

Ziomek Sorek
11-02-2006, 08:25
Właśnie przeczytałem regulamin i pisze tam że Wy Modki podajecie jakieś ( Nazwisko ) do posaci ?? więc nie moge sobie zrobic wlasnego name ??

Qsy
11-02-2006, 08:27
A ja mam takie pytanie bo odpowiedzi na nie nie znalazlem... czy jesli moge podac eq z innej postaci to jest rownoznaczne z przekazywaniem kase, life fluidow etc? Bo nie wiem czy moge przekazac lf.
Prosze od odpowiedz do 9:P.

Gepcio pal
11-02-2006, 08:35
Ludzie przeczytajcie regulamin jeszce z 15 razy bo ja po jednym przeczytaniu odpowiedzialbym na wszystkie pytania tylko to Qsego wydaje sie sensowne bo na nie nei ma odpowiedzi

Hegemmon
11-02-2006, 08:37
w drugim poscie beda udzielane odpowiedzi na samym dole aby wszyscy mieli w to ltwy wglad

Torarnos
11-02-2006, 08:42
A ja mam takie pytanie bo odpowiedzi na nie nie znalazlem... czy jesli moge podac eq z innej postaci to jest rownoznaczne z przekazywaniem kase, life fluidow etc? Bo nie wiem czy moge przekazac lf.

To samo pytanie ^^ Czy moge dac Lf :)

Nagrix
11-02-2006, 08:43
Czyli można wziąść sobie kilka Life Fluidów ( np. 1BP ) ?
Edit:
Czy może mi ktoś podać linka do TibiaCam pod obecną wersje Tibii ?

mattiz
11-02-2006, 08:49
mam bana na głównej postaci (malen kene)
czy moge grac z 2 konta na którym mam 9 knighta i 12 sorca (harpii i malutaka) i w razie wygrania bym dotał paca na malena???//

Hegemmon
11-02-2006, 08:50
patrzcie na końcówkę drugiego posta

UP:
nie, potraktuj to jako dodatkową karę za łamanie zasad.

TIBICAM is here (http://www.tibicams.com/)

PacerOO
11-02-2006, 08:53
Czy moge wziasc udzial w konkursie jesli moje glowne postaci to: 24lvl knight i 18lvl paladin?

Gepcio pal
11-02-2006, 08:56
Name: Hakoo Hamilton
W statch juz ma lvl 4 a na isarze do save jeszce kilka minut

Edit: 5 lvl

Maaziqu
11-02-2006, 08:57
Powiedzmy ze w ciagu 3 godzin wyjde z rooka i co dalej? bede mial zaliczone 4200 expa? Jesli wiecej osob niz nagrod bedzie mialo tyle samo to czy bedzie liczony czaS?

Adner
11-02-2006, 08:57
Według mnie powinno być tak, że albo eq, albo fluidy/kasa.

Arzo
11-02-2006, 08:58
Ja mam 16 paladyna, tylko że konto mam z pół roku, bo kiedyś przestałem nim grać i zrobiłem nowe. Teraz regularnie nim gram po kilka godzin dziennie. Czy w takiej sytuacji mogę być wykluczony ?

P.S. A jak naprzyklad wbil bym nim potem 20-25lvl ?

Ziomek Sorek
11-02-2006, 09:00
zalozylem postac na inffernie do konkursu gram jest jusz 9 a tu pisze mi ze SAVE jest Pytanie czy moge NAGRYWAC FILMIK PO SAVE bo mam jusz kasiorke ??

Adner
11-02-2006, 09:01
Powiedzmy ze w ciagu 3 godzin wyjde z rooka i co dalej? bede mial zaliczone 4200 expa? Jesli wiecej osob niz nagrod bedzie mialo tyle samo to czy bedzie liczony czaS?

Można zdobyć więcej, niż 4200 expa na rooku bez wychodzenia.

zalozylem postac na inffernie do konkursu gram jest jusz 9 a tu pisze mi ze SAVE jest Pytanie czy moge NAGRYWAC FILMIK PO SAVE bo mam jusz kasiorke ??
Było napisane, konkurs zaczyna się PO serwer save.

Hegemmon
11-02-2006, 09:02
Restrykcje wobec niskopoziomowy postaci wynikają z faktu, że niektórzy mogą sobie zafundować pacca na macro. Jeśli uznamy że postać została założona w tym celu to dyskwalifikowacja (my tam swoje wiemy).

Qrde, facet czytać nie umiesz? przeczytaj regulamin jeszcze ze dwa razy.

dyskwalifikacja

konkurs zaczyna się po save na niemieckich serwerach. jeśli startujesz na amerykańskim to miej na uwadze fakt, że tam save jest o innej godzinie. poza tym godzina 9 obowiązuje

Dethmar
11-02-2006, 09:06
To mozna uzytwac lf??

Gepcio pal
11-02-2006, 09:08
Dlaczego ludzie nie czytacie tylko zadajecie pytania jezeli nei chce wam sie poszukac odpowiedzi to znaczy ze az tak bardzo nie chcecie wiedziec...

Karrolinka
11-02-2006, 09:08
Ja mam takie male pytanko, bo nie wiem czy bede mogala siedziec 4h przed komputerem, musze sie nim dzielic;/ i czy nie mozna nagrac np 2 filmikow jeden bedzie sie konczyl na pokazaniu ile sie zrobilo expa , a drugi na pokazaniu od ilu sie zaczyna, jak bedzie pasowalo wszystko to sie tylko czas sumuje i po problemie :) btw.4h przed kompem to sporo czasu oO

Mic_12
11-02-2006, 09:10
Czy może byc tak ,że wlogowuje się na moją postac na 1 lvl i czeka w świątyni na mnie eq + bp lf od mojego rookstyera ?

Qsy
11-02-2006, 09:10
Ja mam takie male pytanko, bo nie wiem czy bede mogala siedziec 4h przed komputerem, musze sie nim dzielic;/ i czy nie mozna nagrac np 2 filmikow jeden bedzie sie konczyl na pokazaniu ile sie zrobilo expa , a drugi na pokazaniu od ilu sie zaczyna, jak bedzie pasowalo wszystko to sie tylko czas sumuje i po problemie :) btw.4h przed kompem to sporo czasu oO
Tylko w ten sposob bedzie moglo grac np 2 ownerow a co 2 to nie 1, po 3h bedzie juz zmeczenie ale damy rade chyba ze od kompa wywala:P

Nikast Shynix
11-02-2006, 09:11
;( ;( ;( To jest nie fair! Ja nie moge wziąć udziału, bo dzisiaj posiedze max. 15 minut jeszcze, a potem mnie nie będzie cały dzień ;( ;( ;( Konkurs powinien trwać 2 dni!!

Adner
11-02-2006, 09:11
Czy może byc tak ,że wlogowuje się na moją postac na 1 lvl i czeka w świątyni na mnie eq + bp lf od mojego rookstyera ?
Edit //// Oj, sorki, nie zauważyłem że użyłeś słowa "czeka", a nie "czekam", zwracam honor do kieszeni;p

Gepcio pal
11-02-2006, 09:12
Booshe luudzie Czytanie ze zrozumieniem trzeba to umiec juz w gimnazjum nie wspomne o maturze....

Tomciu
11-02-2006, 09:12
nie bardzo rozumiem ten punkt
# Gracze, którzy mają ekwipunek na innej postaci, mieszkającej na Rookgaardzie, mogą przekazać go postaci konkursowej. Należy jednak pamiętać, o zakazie dogrywania filmów.
moge go schowac np za drzewem i podejsc postacio konkursowwo i wziosc ?
(bez dogrywania filmiku to co daje)

Gallar
11-02-2006, 09:13
Zesz ****a miałem juz 6lvl i mi net padł :|||
A teraz jest 'cannot connect to server login'.
****A, ide sie powiesić..
Hege~ jak padł mi net, moge dograć ?

Gepcio pal
11-02-2006, 09:13
@ up up:Tak mozesz schowac za drzewem tylko nei mow za ktorym:P

@up zaczynamy o 9?? czytaj koles

Hegemmon
11-02-2006, 09:14
ACHTUNG!

od ustalonych zasad nie ma wyjątków
a jak jeszcze raz ktos zapyta mf to chyba podpale mu dom. Ile razy mozna o tym mowic? czytajcie odpowiedzi na samym dole drugiego posta w tym temacie. czy to takie skomplikowane? jesli tka to jak do licha tibie udaje sie wam odpalic?
EDIT:
jesli padl ci net, to w odwecie spal dom swojemu dostawcowi tego towaru (zartuje nie pal niczego ;) ) ale niestety, wtedy tez nei mozna dogrywac
WOGOLE NIE WOLNO DOGRYWAC, OD TEGO NIE MA WYJATKOW

Domis
11-02-2006, 09:15
Poje**** konkurs :/ Srry za wyrażenie ale tak jest. 4 h - ZMUSZACIE NAS DO PSUCIA OCZU!! Niektórzy siedzą 4 h, ja czasamie też ale w dniu! A nie non stop!! Zbyt słabo dopracowaliście go. I jeszcze te EQ, nowi nie mają szans, najwieksze szanse mają rookslayrzy krórzy mają mase eq i lf. Powiniście inny konkurs zrobić ten jest not fear i pewnie wiekszość filmów zostanie dyskfalikowana i wygra jakiś 2 lvl.

Neo_pl
11-02-2006, 09:16
@up : Zgadzam się z tobą w 100% !!!!!!!!!!!!!!

Huh ja bym w poniedziałek mógł te 4 h posiedzieć (wracam od ciotki i zaczynają się ferie) jednak nic z tego nie ma wyjątków :(

Kopek137
ja mam glowną postac na calmerze czy moge grac postacią konkursową na roku ale na valori?? albo na innym swiecie?

Kado
e no to lipnie na rooku, jak czytałem to myślałem z poczatku że na mainie bedzie sie expic8o i moim elderem do kopalni:) no ale to co innego
życzę powodzenia

Gepcio pal
11-02-2006, 09:19
Nie moge na to patrzec jak Ci ktorzy albo nie potrafia albo nie moge jadą po tym konkursie taki ustalili i taki jest... a Sprawiedliwosci na swiecie nie ma to co dopiero na tibii?

Domis
11-02-2006, 09:21
Bo ten konkurs nie powinnien powstać, nie wiem kto go wymyślil przecież to będziesz masowa rzeź. Ile będzie prac? 100? wiecej nawet pewnie, a ile dyskfalikowanych 50%?70%?80%??A może wszystkie???!! Wymyślcie inny konkurs lub wogóle nie myślcie...

Duch Guardi
11-02-2006, 09:22
mam pytanie bo chce grać na servie gdzie wiem że jest mało ludu a niemam tam 2 postaci ktura dała by mi eq czy moge wykonywać questy ??

Gepcio pal
11-02-2006, 09:23
z n00bow sie smiejesz a sam widocznie czytac nie umiesz...

Mic_12
11-02-2006, 09:25
Czy nie lepiej zrobic konkurs bez przekazywania eq. Pokazane wtedy by było jak perfekcyjnie przechodzi się Rookgrad i szybko exp zdobywa. Pomyslcie nad tym.

Maaziqu
11-02-2006, 09:25
Omg jak sie wam cos nie podoba to poprostu nie bierzcie w nim udzialu
Ktos napisal ze 4 godziny siedzenia przed kompem to glupota itd Czlowieku a za co Ty bys chcial pacc na 6 miechow?-.- ehhh w ogole nie mam do was sil :P

MayGyver
11-02-2006, 09:27
@domis
nie podoba sie konkursik chlopczyku?
to nie bierz w nim udzialu

mamusia nie nauczyla czytac ze zrozumieniem?
popros mamusie zeby poworzyla lekcje

nie odpowiada ci nasza stronka?
sa inne strony o tibii - na pewno tam cie przyjma

Hegemmon
11-02-2006, 09:28
UP:
gdybyś przeczytał regulamin uważnie, to wiedziałbyś, że można wykonać te z facc terenów.
drobna aktualizacja dodatkowych odpowiedzi.

Domis& inni:
a kto zmusza was do wzięcia udziału w konkursie?
jaki byłby sens, gdyby to była godzina albo 4 godziny po kilka minut co jakis czas? trzeba sie tez wykazac wytrwaloscia i jesli ci jej brak, to daruj sobie komentarze.
Bo ten konkurs nie powinnien powstać, nie wiem kto go wymyślil przecież to będziesz masowa rzeź. Ile będzie prac? 100? wiecej nawet pewnie, a ile dyskfalikowanych 50%?70%?80%??A może wszystkie???!! Wymyślcie inny konkurs lub wogóle nie myślcie...
czasami lepiej nic nie mowic i sprawiac wrazenie nooba, niz sie odezwac i rozwiac wszelkie watpliwosci

Pawlos II
11-02-2006, 09:29
Ludzie to Adminy funduja nagrodyi oni wymyślają jego treść. Jak sie komuś nie podoba to niech sobie gra i nie jedzie adminów.

bmatrix
11-02-2006, 09:31
Czy film musi trwać dokładnie 4h?? Czy może trwać np. 3h 40 min?

Palladni
11-02-2006, 09:33
@up:
Może się myle, ale account nie jest potrzebny...

<kwak kwak>
Dziś w nocy was wszystkich wyprzedzę - wygram pacc i będzie wam przykro ;)

<kwak kwak>

Dragonz
11-02-2006, 09:33
to bez sensu ludzie beda grali po 4 godziny i sie meczyc i nawet nagrody pocieszenia nie dostaną bo zawsze zdażą sie lepsi powinien byc film na 1 góra 2 godziny 4 to bardzo długo przez to bardzo oczy bolą

Lilianos
11-02-2006, 09:35
Kolejny konkurs w którym najprawdopodobniej wygra Hi-lvl............ zróbcie coś żeby nawet 8 lvl miał szanse... (osobiscie nie mam 8)

Gepcio pal
11-02-2006, 09:37
Kolejny konkurs w którym najprawdopodobniej wygra Hi-lvl............ zróbcie coś żeby nawet 8 lvl miał szanse... (osobiscie nie mam 8)

a dlaczego tak sadzisz? moze wlasnie ten high lvl juz nie umie expic na rooku...

Dragonz
11-02-2006, 09:37
czy mozna grac postacia która ma 5 lvl na rocku? wystartowac ze swiatyi i expic swoja katana? :P

Gepcio pal
11-02-2006, 09:39
czy mozna grac postacia która ma 5 lvl na rocku? wystartowac ze swiatyi i expic swoja katana? :P

Czytamy Czytamy Czytamy regulamin a i jeszce raz czytamy potem piszemy na forum....

konk
11-02-2006, 09:40
Właże w to :) choć jakie mam szanse 1 procent na 100;(

ciemne dropsy
11-02-2006, 09:53
Nareszcie konkurs dla mnie ! Zjade was i wygram !! XD

Domis
11-02-2006, 09:57
UP:
gdybyś przeczytał regulamin uważnie, to wiedziałbyś, że można wykonać te z facc terenów.
drobna aktualizacja dodatkowych odpowiedzi.

Domis& inni:
a kto zmusza was do wzięcia udziału w konkursie?
jaki byłby sens, gdyby to była godzina albo 4 godziny po kilka minut co jakis czas? trzeba sie tez wykazac wytrwaloscia i jesli ci jej brak, to daruj sobie komentarze.

czasami lepiej nic nie mowic i sprawiac wrazenie nooba, niz sie odezwac i rozwiac wszelkie watpliwosci

lol, ja jestem wytrwały ale nie każdy ma własny komp, własne mieszkanie(dom) i nie każdy może siedzieć ile chce! Wiec ja sobie ten konkurs doruje, do strony nic nie mam tylko do konkursu. Ludzie nie męczcie się bo i tak pewnie nie wygracie. Szanse są znikome

konk
11-02-2006, 10:00
Z jakiej strony można ściągnonc TibiCam??;( Bo nie wiem

Hegemmon
11-02-2006, 10:01
Pffff. wieczny optymista się odezwał....
a czy Ty kiedyś widziałeś konkurs dla Każdego?
ja jeszcze nie.

Dr. Omader
11-02-2006, 10:04
W wyniku rozdanych przezemnie ostrzezen, za brak czytania ze zrozumieniem juz 4 osoby zalapaly bana na forum, a wiele ma ostrzezenia. Radze przeczytac regulamin ze 3 razy jesli czegos nie rozumiecie nim zadacie glupie pytanie.

Poje**** konkurs :/ Srry za wyrażenie ale tak jest. 4 h - ZMUSZACIE NAS DO PSUCIA OCZU!! Niektórzy siedzą 4 h, ja czasamie też ale w dniu! A nie non stop!!

Kto cie zmusza? Nie podoba sie to nie startuj, to nie nasza wina, ze nie mozesz przed kompem siedziec 4 godziny.

Zbyt słabo dopracowaliście go. I jeszcze te EQ, nowi nie mają szans, najwieksze szanse mają rookslayrzy krórzy mają mase eq i lf. Powiniście inny konkurs zrobić ten jest not fear i pewnie wiekszość filmów zostanie dyskfalikowana i wygra jakiś 2 lvl.

Nie fair by bylo gdyby nie bylo tego punktu. Ludzie by podrzucali sobie rzeczy w "przypadkowych" martwych cialach graczy, ktorzy "przypadkowo" wlasnie zgineli.

To niech ludzie mysla! My z mysleniem nie mamy problemow. Dla tych zdyskwalifikowanych bedzie nauczka, zeby czytali cos ze zrozumieniem, zanim wogole sie podejma wykonania tego.

lol, ja jestem wytrwały ale nie każdy ma własny komp, własne mieszkanie(dom) i nie każdy może siedzieć ile chce! Wiec ja sobie ten konkurs doruje, do strony nic nie mam tylko do konkursu. Ludzie nie męczcie się bo i tak pewnie nie wygracie. Szanse są znikome

Tak, niech nikt nie startuje! Zbuntujmy sie wszyscy bo pan Domis nie moze grac! O tak! ;)

Sako
11-02-2006, 10:04
Podajcie jakiegoś linka do TibiCam. Nie umie znaleźć.:(

Domis
11-02-2006, 10:05
A Sqad Tibia.pl może brać udział w konkursie? Np. moderatorzy, admini i rodziny ich??

@EDIT: Do wypowiedzi Dr.Omadera:
1. Nikt nie zmusza, narazie mi pacc nie potrzebny mam jeszcze na ponad miecha. Jak zabranie dokupię sobię.
2.Można zrobić taki ptk. że można brać rzeczy tylko ze skrzynek lub kupić w sklepie u npc. Żaden problem sprawdzić czy nie oszukują.
3.Z tym się zgadzam, po 10 wypowiedzi typu:"A mogę lf?", "a jak wyjdę na maina to będę mógł eq lepsze wziąśc?" itp.
4.No własnie :D Ja mogę grać bo już siedzę 2 h przed kompem :P Ale szkoda mi czasu, bo i tak nie wygram. Innym życzę powodzenia chociaż zabardzo w was nie wieżę...

loony93
11-02-2006, 10:10
Podajcie jakiegoś linka do TibiCam. Nie umie znaleźć.:(

Link: http://www.tibicams.com

Link ten był także podany w innym poście - na drugi raz czytaj uważniej.

Lilixim
11-02-2006, 10:11
Hege ja mam pytanie mam bana na swoim charze nie moge zalozyc nowego konta a jak bym wygral dostac premmy na tego zbanowanego chara ? ;/

Gepcio pal
11-02-2006, 10:11
Domis jak kazdy nie bedzie startowal bo nie wygra to nie mysl ze ty dostaniesz tego pacca

Tasiorstrasz
11-02-2006, 10:15
Mam eq na tym samym koncie glownym , moge to wrzucic do jakiegos baga pod drzewo i przyjsc po to eq za moment? Istnieje taka mozliwosc ?

Domis
11-02-2006, 10:15
Domis jak kazdy nie bedzie startowal bo nie wygra to nie mysl ze ty dostaniesz tego pacca

A czy ja tak powiedziałem?? Kto powiedział, że ja gram? Mi pacc nie potrzebny bo mam własnego. Jak się skończy będę skilować, a potem przedłuże pacc'a

ogonek
11-02-2006, 10:16
Nie fair by bylo gdyby nie bylo tego punktu. Ludzie by podrzucali sobie rzeczy w "przypadkowych" martwych cialach graczy, ktorzy "przypadkowo" wlasnie zgineli.
i tu poklon dla tego kto wymyslal ten regulamin w sumie tez bym pewnie podzocal sobie jakos zeczy a tak to mozna to zrobic legalni za pomoca kolegi i nie martwic sie o dyskwalifikacje gdybysmy znalezli naprawde jakies cialo z ekwipunkiem. konkors fajny i wymaga umiejetnosci lowieckich i znzjomosci rooka. juz sie nie moge doczekac jakie wyniki beda mieli najlepsi.:]

Longerososol
11-02-2006, 10:16
Ja mam pytanie jeżeli postac z paccem weszła na strone pacc i zeszła na strone ratow na kilka sekund i wyszła ztamtąd i poszedł na strone facc to niemusze robic nowej postaci bo niedoczytalem regulaminu ze niemozna expic na stronie pacc(nienabiłem nawet 1 expa na stronie pacc) czyli niemusze robić nowej postaci?

Royal Koniu
11-02-2006, 10:19
hehe ja z rooka wychodze w 3h do 3,5h wiec w 4 godziny moze wbije 9lvl :D

Hegemmon
11-02-2006, 10:21
Longerososol:jesli zdobyles choc 0,01 pkt doswiadczenia lub podniosles chocby zlamanego gp-a albo wypalona pochodnie to dyskwalifikacja. to nie ma tez byc film instruktazowy. Jesli wszedles tam tylko na kilka sekund to moze cie nie zdyskwalifikujemy ;)

Teravista
11-02-2006, 10:22
Kiedyś w 3 godziny przeszedłem rooka więc mam nadzieje ze w te 4 nabije te 6000 expa:P bardzo mi sie podoba konkurs ale zacząć grać bede musiał ok 13 bo jakbym teraz grał to bym musiał mieć przerwe na obiad :| a te "hasło" to chyba bedzie jakis znaczek bo raczej na nic konkretnego w tej formie to nie wygląda:P trzeba wyprobować ;)

Sozemego
11-02-2006, 10:22
Jak w ciagu tych 4h nabije 8 lvl to mam zostac na rooku czy wyjsc na maina ? ^^'

grondalek
11-02-2006, 10:26
Up:
Musisz wejśc na zakładke LINK!

Nagrix
11-02-2006, 10:26
Pozwole sobie zacytować Hegemmona
patrzcie na końcówkę drugiego posta

UP:
nie, potraktuj to jako dodatkową karę za łamanie zasad.

TIBICAM is here (http://www.tibicams.com/)

Tu jest adres do TibiCam
Hehe, ubiegłeś mnie Hege~

Domis
11-02-2006, 10:27
Ankieta:
http://forum.tibia.pl/showthread.php?t=64955
Zapraszam do głosowania...

Knight Simon Dark lord
11-02-2006, 10:29
mam 3 pytania
1. czy moge eq z drugiej postaci dac na pacc area i z tamtad wziość
po na facc może mi ktoś wzioć a na pacc jest mało osób naturalnei nic bym nie nabil zadnego expa ani nic wziołbym tylko eq z drugiej postaci i bym przyszedł??
2.czy możbna expić w nocy z 11 -12 lutego bo teraz nie mam za bardzo czasu w koncu to będzie jeszcze konkurs??
3.czy musze pokazać filmik że to MOJA postać dała tam to eq??

Hegemmon
11-02-2006, 10:34
mam 3 pytania
1. czy moge eq z drugiej postaci dac na pacc area i z tamtad wziość
po na facc może mi ktoś wzioć a na pacc jest mało osób naturalnei nic bym nie nabil zadnego expa ani nic wziołbym tylko eq z drugiej postaci i bym przyszedł??
2.czy możbna expić w nocy z 11 -12 lutego bo teraz nie mam za bardzo czasu w koncu to będzie jeszcze konkurs??
3.czy musze pokazać filmik że to MOJA postać dała tam to eq??
1. ..... ...... tak ale lepiej to zrobic poprzez trade wykorzystujac do tego kolege
2. boshe, tak... czytać nie umiesz?
3. nie bo to by oznaczalo dogrywanie filmika

Michalek-Plock:
to masz niecale 24h zeby sei nauczyc.
na forum sa poradniki o tym jak zamiescic plik na rapidshare.de

DolaR
11-02-2006, 10:35
@Knight Simon Dark lord | jaki lol, chyba dla stronie dla facc masz wyznaczone specialne miejsce (cos w stylu dp) to wymieniania sie rzeczami. Expic mozesz do server save dnia jutrzejszego czyli 12.02.06r. CZYTAJ REGULAMIN PUKI NIE DOCZYTASZ SIE TEGO CO CHCESZ WIEDZIEC.

Lukis
11-02-2006, 10:35
Ja niestety nie wezme udziału w konkursie, bo popołudniu wyjężdżam na wakacje ;/ No trudno.
Życze wszystkim powodzenia!!!

Gepcio pal
11-02-2006, 10:36
KUR.... de!
Akurat terazwstałem i włączyłem kompa, bo zupełnie zapomniałęm o konkursie! ARGH! No trudno.
Życze wszystkim powodzenia!!!

Spokojnie mozesz zaczac nawet jutro o 4, 55:P

Gilu90
11-02-2006, 10:39
Lol ale ze mnie nOOb ja juz 2 h siedze i expie a pomsyalem ze przeczytam jeszcze raz, a tu kur*** pisze ze postac musi byc zalozona na tym samym koncie co stara. O LoL a ja stworzylem nowe konto i tam gralem, 2h poszlo w dupe.X(

Gepcio pal
11-02-2006, 10:42
Czytanie ze Zrozumieniem...

Ale nie martw sie jak 2 h expisz i tak dyskwalifikacja bo musiales zaczac przed 9

Freaqs
11-02-2006, 10:43
Ehh ... troche nudny konkurs - ale udzial wezme. Zrobie nawet 3 postacie (bede gral 12 godzin) zobacze ktora zdobede najwiecej expa ... : )

Longerososol
11-02-2006, 10:47
ehhh.. a jak z savem jak bendzie save trzeba konczyć i zacząć odnowa?

Resthin
11-02-2006, 10:48
Dajcie spokoj, konkurs dla jakis frekow .... przeciez ta gra nie polega na samym biciu lvlu ... mogli byscie wymyslic cos bardziej tworczego, bo nie wiem jak innym ale mi sie nie widzi przez 4 h expic non stop na nooblandzie. Niech wygra najlepszy !

Fenixous
11-02-2006, 10:49
Już znalazłem TibieCAM , tylko mam pytanko: Mogę jako postać główną zgłosić 9 knighta a jak nie to 19 druida ?? ;]

ciemne dropsy
11-02-2006, 10:52
ATTENTIONE !

Dajcie mi warna, ale musze to wiedziec na pewno ! Nie mam kolegow na rooku na antice, jezeli zostawie sobie gdzies pod drzewkiem eq, i je potem wezme to mnei zdyskwalifikujecie czy nie? Bo mzoe to byc uznane za "przypadkowe" podlozenie eq przez kolege. -.-

Hegemmon
11-02-2006, 10:54
UWAGA!
Nie zgłaszajcie postów z tematów konkursowych. Lustracja jest tutaj wzorowa, wiec reportowanie jest zbędne.

Idiot-friendly poradnik do tibicam (http://forum.tibia.pl/showthread.php?t=12866)

mwlodi
11-02-2006, 10:55
dobre :P
postaram się nie być ostatnim :P
Good luck aLL :D

Gepcio pal
11-02-2006, 10:55
przeciez mowilem ze jest wzorowa lustracja;)

Sako
11-02-2006, 10:58
Ściągnołem z tej stronki tibicam ale gdy wybiore folder gdzie ma być umieszczony film i rozpoczne nagrywanie to gdy skończe to filmu tam wogóle nie ma:(
Idiotfirendly poradnik do TIBICAM (http://forum.tibia.pl/showthread.php?t=12866)

zimne_piwo
11-02-2006, 11:05
Osobiście uważam konkurs za beznadziejny <moja opinia>. Co to za przyjemność 4 godzine bez przerwy expić [i to jeszcze na rooku] ? Sam nie lubię rooka i starałem się jak najszybciej o nim zapomnieć. Ten konkurs jest raczej dla rookstayerów (nie jestem pewny pisowni), gdyż oni wiedzą gdzie i kiedy expić, aby nie było ludzi na expowiskach i aby nabić jak najwięcej expa...

Według mnie lepszym rozwiązaniem był by konkurs 'w stylu postmana' z misjami itp, ale oczywiście to wybór organizatorów xD

Powodzenie dla wytrwałych !

GL & HF !

Michalek-Plock
11-02-2006, 11:13
Hege~ A czy móg bys z łaski swojej podac mi link bo ja to nowicjusz jestem na forum i zanim bym to znalaz prosze cie mistrzuB)

Hegemmon
11-02-2006, 11:25
Michalek-Plock & innihttp://forum.tibia.pl/showthread.php?t=28187
manual do rapidshare

Hellraiser
11-02-2006, 11:59
A wlasnie jak jest przeludnienie na rooku, i ktos bije trola nie moge podejsc i tez bic, etc.?, Tylko ominąć i bić innego a jak ktos podczas mojego pg podejdzie i mego potwora bedzie bił =/... te zasady są troche inne :P, Chyba powinniscie posłuchac najlepszej Rooksteyerki :P w Polsce ze trzeba ubijać co wlezie ! Na Rooku, a ze ktos ma blokera to sie pozna.

Domis
11-02-2006, 12:00
ANKIETA!!!JAKI LVL??? (http://forum.tibia.pl/showthread.php?t=64955)

Idiotfirendly poradnik do TIBICAM (http://forum.tibia.pl/showthread.php?t=12866)

1 LINK DO ANKIETY PROSZĘ ZAGŁOSOWAĆ!!!
2 LINK DO PORADNIKA JAK NAGRAC FILM PRZEZ TIBICAM!!!!

Hellraiser
11-02-2006, 12:11
No, nic zaczne i mysle ze bedzie dozwolne ruszac komus innemu potworki bo na tym serwerze gdzie zaczne mam eq ale To nowy serwer =/, Wiec ludzi bardzo duzo prosze podejmijcie zgodna decyzje i chyba normalna decyzje ze jednak mozna, i pamietajcie pomyslcie co napisala Rookgua~, Jeszcze wspomne ze blokera sie rozpozna,Bo pare razy to mozna paru osobom wybic pare potworow a z blokerem latasz ciagle z tym samym. Wiec niech wygra najlepszy !, A jesli wygram podam inne konto jesi mozna na nagrode.

Pinki
11-02-2006, 12:15
nakrencałem filmik a tu nagle o 9 res i mam filmik w 2 częściach wezmiecie to po uwage że był res ?? czy odrazu nawet tego neioglondacie ?? a jak nie uwzglendnicie tego filmu to czy moge na tymm samym acc zas zalozyć nowom postac ?? i do kturej trzeba przeslac film ?

Glacial Hero
11-02-2006, 12:17
@Pinki
Zacznij od początku
@Hellraiser
"Postać konkursowa musi być założona na tym samym koncie, co postać główna. Obie nie mogą mieć ukrytych danych konta."

Hegemmon
11-02-2006, 12:21
Hmm ... troszke mnie zaskoczyliscie pomyslem zrobienia konkursu wlasnie na Rookgaardzie. Sama idea nie jest zla. Przyznam nawet, ze dosc interesujaca. Ciekawi mnie ile expa zdobeda nasi Forumowicze. Moze sama od nich sie czegos naucze =]

Jednak zasady konkursu maja pare mankamentow:

<cut>

Zycze Wam drodzy Admini i Modkowie duzo cierpliwosci oraz wolnego czasu. Sprawdzenie xxxx filmow jest nie lada wyczynem. Poza tym zauwazylam takze, ze juz nerwy Wam puszczaja. Nie dziwcie sie. Azeby zasady, regulaminy, akty prawne (jakby tego nie nazwac) bylo dla kazdego zrozumiale nalezy ukladac je tak, aby nawet 3-letnie dziecko zrozumialo. Fakt, ze powstalo tyle pytan mowi sam za siebie. Uwidacznia Nam, jak wielu z naszych pobratyncow nadal jest na poziomie raczkowania jesli chodzi o czytanie ze zrozumieniem - juz nie wspomne o wykorzystaniu owej wiedzy.

Cóż, jesli uważasz te zasady za złe, to trudno. ułożyliśmy je tak aby nam było łatwo jak najszybciej wyłonić zwycięzców. Nie musisz rozumiec powodów zaistnienia punktów regulaminu- musisz sietylko do nich stosować.
no ale żeby nie wałować tego tematu jeszcze przez kilka postów:
ad.1 chodzi tu o to aby na samym poczatku sprawdzić, czy user przeczytał regulamin, jeśli tego nie zrobił, to w trakcie filmu prawdopodobnie złamie jakaś zasadę ale i nie powie hasła aktywacyjnego- część złych filmów odpada.
ad.2 Expić w teamie a expic i napotykac na expowisku innego gracza to dwie rozne sprawy. Jak mozna tego nie dostrzegac? expiac w teamie atakujesz tego samego stwora itd.
co do ignorow- ignorowane wypowiedzi nie sa blokowane, sa po prostu nie wyswietlane u gracza. na filmie i tak je potem widac.
ad3. czy to az tak trudno zrozumiec? wyjasniac nie bede, zeby pomyslow nie podsuwac. ogolnie chodzi o to, zeby nie bylo podwojnych zwyciezcow 9oops wygadalem sie). Jesli uwazasz ze to zasmiecanie konta to trudno, Złej baletnicy przeszkadza rąbek u spódnicy. nad takimi przypadkami się nie użalam.
ad.4 tu zes palnal tak, ze i Chuck Norris by nie zrozumial. ale z tego co zrozumialem wynika, ze tobie nie pasuje zmiana naszej podstawy wobec QS. Chodzi o to, ze questy na rooku nalezy traktowac jako treningowe. W poprzednim regulaminie byla wzmianka chyba ze ich QS nie dotyczy.
ad.5 nie, nie latwiej. ile manasow nalezy przekaac aby bylo to nie fair? nie chce mi sie nad tym zastanawiac. troche luzu tutaj nie zaszkodzi a co wiecej, pomoze. nie do konca wiadome jest co jest zle a co dobre wiec najlepiej tutaj sie ograniczyc, zeby nie miec problemow.
ad.6 a co tu jest takiego trudnego do zrozumienia? zaraz.. moze ty masz 2 latka? nie wiem, nie podales. chyba ty jako jeden z nieliczynch nie czytasz. moze nie uznales za stosowne dokladnie wczytac sie w regulamin?

podsumowanie.
trzy lata to za malo aby moc grac w tibie. moze masz cos z glowa nie tak, skoro regulamin sprawia ci takie problemy, bo i jedenastolatki lapia w mig o co tu chodzi
Fakt, ze powstalo tyle pytan mowi sam za siebie. Uwidacznia Nam, jak wielu z naszych pobratyncow nadal jest na poziomie raczkowania jesli chodzi o czytanie ze zrozumieniem - juz nie wspomne o wykorzystaniu owej wiedzy.
tacy beda, chocbysmy napisali i stustronicowego manuala o tym jak przeczytac i zinterpretowac regulamin. po prostu to nie nasza wina, ze ktos nie umie ze zrozumieniem przeczytac slow.
przyklad:
Tutaj wsadzic link z filmem...?
user ma wpisane 16 lat(nie wnikam) i nie wie tego? to co ja mialem napisac w regulaminie? ile razy mozna o tym pisac? raz wystarczy. po to sa kary, aby karac tych, ktorzy po prostu nie chca zrozumiec regulaminu, ktory zostal przeczytany przez moderatorow i nikt nie mial zastrzezen co do jego poprawnosci.
no i poza tym, nie moja wina ze ktos jest tak leniwy, ze czeka az mu sie pod nos cos podsunie aby mogl to powachac.

Feni
11-02-2006, 12:23
Powiem tak: Chcialem zrobic ten konkurs, ale kick, 2h juz nagrywalem i co, nie mozna dogrywac wiec co, od nowa? Heh, nie jestem az tak szurniety zeby od nowa zaczynac, no niestety zycze powodzenia innym bo ja sie juz wylozylem :p

Patryczeqq
11-02-2006, 12:31
BOze!! ludzie czytajcie ze zrozumieniem!! X( X( X(
jesli ktos w ciagu 3 godzin zdobedzie 8lvl to nie wychodzi na maina tylko dalej expi na roku!!! OMG -.- takie to trudne do zrozumienia????

@Feni: masz racje, ale takie sa zasady bo to mogloby byc nie uczciwe, ja sam tez nie biore udzialu w tym konkursie poniewaz mam radiowke i czesto mi rozlacza internet, a jak by sie tak zdarzylo ze po 3h grania by mnie wywalilo to bym sie pochlastal chyba xD

Dzika Zuzia
11-02-2006, 12:35
ok wszystko gra ale mam jedno zastrzezenie:
Jak ktos wyjdzie z rooka np. w ciagu 2h?? co ma robic

N4zgul
11-02-2006, 12:38
Rozumiem wszystko po jednym przeczytaniu regulaminu, ale nie rozumiem jednej rzeczy:
* Ogłoszenie wyników może się nieco opóźnić, jeżeli Cipsoft będą się ociągać z wykonaniem swojej części weryfikacji zwycięzców.
Otóż dlaczego cipy muszą "weryfikować" zwycięsców, nie widziałem ich w sponsorach konkursu więc o co chodzi??Nie rozumiem wytłumaczcie mi.

0|)l_0T0\^/3 Hehehe to tez jest dobre.
W ten sposób dyskwalifikujemy użytkowników, którzy nie potrafią czytać ze zrozumieniem.
Czy to świadczy czy ktoś potrafi czytać ze zrozumieniem??Chyba nie.

Fajnę są równierz wypowiedzi tzw."dzieci forum" takie jak np. "Mama mi nie pozwoli grać cztery godziny".Co to kogo obchodzi??w regulaminie jest napisane A i uczestnicy konkursu muszą robić A a nie b

To chyba wszystko. Powodzenie dla uczestników konkursu:)

ogonek
11-02-2006, 12:40
ok wszystko gra ale mam jedno zastrzezenie:
Jak ktos wyjdzie z rooka np. w ciagu 2h?? co ma robic
no a post wyzej co jest napisane?? czytaj ze zrozumieniem TYLKO EXP. NA ROOKU. czyli nie wychodzisz tylko expisz do oporu

Zarr Maril
11-02-2006, 12:44
Ja mam pytanie jak moj kolega nnnnie moze byc wieczorem i przekazac mi eq to nie zostane zdyskwalifikowany jesli ten kolega przekaze jakiejsc nowo zalorzonej postaci swoje eq a ta przekarze mi to eq??

Macia
11-02-2006, 12:48
No dobra ale nie na kazdym servie mozna dobrze poexpic ... Na niektorych servach jest mniej ludzi niz na innych. Pozatym jakies friendly postacie moga pozorycznie sprzedac eq za tanioche lub dac za free. Troszke niesprawiedliwy ten konkurs bo powinien odbywac sie na jakims jednym servie.

Zreszta wy to organizujecie.

N4zgul
11-02-2006, 12:51
To graj na takim servie gdzie jest mało ludzi, w regulaminie nie ma nic o tym że konkursoba postać musi być na tym samym świecie co główna, byle by była na tym samym koncie;)

edit:
@up Po raz pierwszy (i niekoniecznie ostatni) zespół tibia.pl zezwala na publiczne pokazanie questów.
pzdr.
N4zgul

mwlodi
11-02-2006, 12:57
ale wy jesteście dziwni, jest wszystko napisane jak byk a wy jeszcze pytacie o jakieś głupoty....wstydźcie się :baby: :P

Mic_12
11-02-2006, 13:01
Wielkie brawa dla Pani Instynkt. Nareszcie pokazała kto jest mądry ,a kto nie.

San
11-02-2006, 13:14
Mam pytanie. Czy w przypatku zajecia pierwszego miejsca mozna otrzymac pacc dla 2 osób na 3 miesiące zamiast jednego na 6 miesiecy?

Z góry dziekuje i pozdrawiam!

Lade Noro
11-02-2006, 13:21
Mam pytanie. Czy w przypatku zajecia pierwszego miejsca mozna otrzymac pacc dla 2 osób na 3 miesiące zamiast jednego na 6 miesiecy?

Z góry dziekuje i pozdrawiam!

Wątpie, zasady są jasne. Poza tym koszt p acc na 6 miesiecy jest niższy niż 2x na 3 miesiące :)

mwlodi
11-02-2006, 13:25
Taaa i trzeba najpierw wygrać konkurs ;)

Hegemmon
11-02-2006, 13:47
no fakt, troche neipotrzebnie ci nawrzucalem.
co do twojej płci przelecialem twoj poprzedni post szybko i dostrzeglem tylko jedno slowo rodzaju zenskeigo, odnoszace sie do twojej osoby. szybko czytalem i widocznie przeskoczylem, przepraszam. Poza tym spotykac kobiete w tibii to dla mnie nieczeste "szczescie" :) i moj udreczony leb nie zalapal w pore, ale teraz przypominam sobie ciebie z poprzednich postow.
Teraz widac jak przynajmniej ty traktujesz Forumowiczow oraz to jakie maja zdanie.
bo tak jest, nie trzeba rozumiec wszystkich zasad. niektorych nie opisywalismy dokladniej (potem sie wygadalem) po to, aby nie podsuwac ludziom glupich pomyslow. jesli cos jest zabronione/nakazane w konkursie, to jest ku temu konkretny powod. nie robimy niczego po to, aby sie z was ponabijac (drom to admin a nie moderator wiec sie nie liczy)... no moze w newsie ponabijalem sie troche z droma, ale wydaje mi sie ze on to nawet lubi...
Ja szanuje zdanie uzytkownikow ale nie zawsze oplaca sie byc uprzejmym bo nawroty moga byc dotkliwe. Poza tym traktowanie wszystkich uzytkownikow jednakowo uprzejmie jest idiotycznym uproszczeniem sprawy. Ja tez mam prawo czegos nie lubic i wkurzac sie na jakies zachowania. Forum to nie "towarzystwo wzajemnej adoracji" (hehe uwielbiam ten zwrot) gdzie kazdy kazdemu tylek lize, bo tak jest fajniej.
To moze w ten sposob ci to zobrazuje.
Sytuacja nr 1 - Pan A i Pan B sa kumplami, czyli stanowia team. Konkurs polega na tym, aby w 4h zdobyc jak najwiecej expa. Wytlumacz mi wiec
<cut>
to juz nasze zmartwienie rozpoznac kto gral w teame a kto nie. poza tym tak, uwazam ze latweij grac w teamie. kto powiedzial ze team to tylko dwoch? i kto poweidzial ze wszystkim zalezy na expie? moze kombinacja blocker attacker? albo 3 attackerow, zeby defa przelamac? sa sposoby i wierz mi, ten punkt dopracowalismy. nie wszystko widac w regulaminie.

odnoscie tych questow. tutaj byla naprawde dluga rozmowa nad tym czy pozwolic czy nie. z poczatku wygladalo to zupelnie inaczej, jednak doszlismy do wnisku, ze jednak powinnismy, gdyz w konkursie chodzi mneij wiecej o to, aby wylonic tego, kto najlepiej umie grac. wiem, ze tbiia to nie RPG ale wykonywanie questow jest wciaz waznym elementem gry.

Widze ze Panowie zaczeli stosowac zasade - Regulamin jest po to, zeby go lamac - heh brawo =] A mimo to pragna karac za QS - hehe brawo =]
Panowie - o co Wam wiec chodzi?? Przeciez jedno wyklucza drugie. Jeszcze raz:
przegapilem jakims cudem 2 i trzecia linijke
te dwie rzeczy wcale sie nie wykluczaja wzajemnie. na filmiku mozna pokazac jak sie wykonalo quest, ale nie wolno o tym pisac na forum.

"nie chce mi sie nad tym zastanawiac" - <cut>
informacja o tych lf zostala dopisana juz po rozpoczeniu. powineinem to raczej skomentowac "nie mam czasu sie nad tym zastanawiac" bo faktycznie, nie mam czasu, musze na bierzaco przegladac tematy i odpowiadac na pw (hehe dzis wiecej niz w niejednym miesiacu) ponadto nie zajmuje sie tylko forum. od rana mysle o moim pustym brzuchu czekajac na obiad.
Zauwazylam ze obrazanie mnie sprawia ci wiele satysfacji. Jezeli nie potrafisz dostrzec subtelnej aluzji - 3 latka -, to zaczne w takim razie pisac jasniej wyrazniej przejrzysciej i konkretniej. Gdyby 11letni gracz w mig lapal o co chodzi to nie byloby pytan prawda?? Milo takze ze wspomniales o mojej glowie. Naprawde jestes uprzejmy az do bolu. Dziekuje.
o moim zachowaniu za chwile.
dlaczego wszystkich wkladasz do tego samego koszyka. jakbys nie zauwazyla, to juz jest na tibii wielu Hamiltonow i na pewno prawie wszyscy graja poprawnie. Wiekszosc pytan w tym temacie odnosi sie do zagadnien, ktore poruszono juz na samym starcie wielokrotnie a potem jeszcze kilka razy w trakcie trwania konkursu. przykladem tego jest pytanie "skad tibicam wziasc?" jest w tym temaci chyba juz z 10 linkow do programu i kilka do poradnika "idiot-fiendly"
ponadto dopracowytwac zasady mozna w neiskonczonosc ale i tak zawsze bedzie cos do poprawienia
Jezeli nie okreslicie jasno i precyzyjnie okreslonych warunkow to w jaki sposob Forumowicze beda wiedzieli gdzie jest granica przyzwoitosci??
jak juz mowilem trudno mi bylo w locie ustalic ile bp lf powinno byc dopuszczalne a ten punkt trzeba bylo napisac szybko, bo sie pytanie dublowalo w zastraszajacym tempie (IMHO najlepiej 0lf ale na pewno wielu to nieodpowiada). nie ustalenie konkretnego limitu daje dreszczyk emocji ;) trzeba oszacowac samemu co sie moze zrobic- to tez powinien potrafic porzadny gracz.

PS tym razem wiem czego sie po tobie spodziewac, wiec obelgi pod moim adresem nie beda tym razem dla mnie zaskoczeniem.
jeszcze raz przepraszam za zmianę twojej płci i za te niezbyt miłę potraktowanie. na swoje usprawiedliwienie moge powiedziec jedynie tyle, ze od ~7:30 siedze przy kompie i widze, jak userzy popełniaja te same bledy, ktore wynikaja nie z niezrozumialosci regulaminu, ale z lenistwa, bo nie chce im sie wogole wszystkiego przeczytac a byloby jeszcze gorzej, gdybym szczegolowo opisywal i usprawiedliwiak kazde zagadnienie.
~40% uznaloby, ze nie ma sensu cos takeigo czytac, bo latwo sie domyslec jakie moga byc zakazy a potem maja pretensje nie do siebie tylko do moderatorow.

ale wy jesteście dziwni, jest wszystko napisane jak byk a wy jeszcze pytacie o jakieś głupoty....wstydźcie się

widzisz?- jak ktoś chce to potrafi zrozumieć.

Kapitan Hah
11-02-2006, 14:10

[list]
Liczą się tylko posty napisane przed upływem godziny 9:30 dnia 12 lutego 2006, oraz z datą ostatniej edycji sprzed godziny 9:30

Czyli nie mogę zacząć grać o 7.00 i grać do 11, 12lutego, bo muszę się zgłosić do 9.30? Mam rację?

Hegemmon
11-02-2006, 14:16
musisz sie wylogowac o 9:00 czasu GMT+1 gdyz o tej godzinie jest save serwera.
najpozniej nalezy zaczac probe okolo godziny 5:00 aby miec mozliwosc wykorzystania pelnych czterech godzin.

Ricky - Norek
11-02-2006, 14:22
Sie spróbuje, choć i tak nie mam więkrzych szans.

Macia
11-02-2006, 14:22
Przeciez ten konkurs jest jak najbardziej niesprawiedliwy ... Jezeli mozna wziasc eq od rook slayer to po co wogole na niego tracic swoj czas. Ten da best eq i bez strat bedzie sobie expowac. Inni nie majac takiej mozliwosci beda musieli wszystko zdobyc sami ... Doslownie BEZNADZIEJA ...

I na koniec skonczcie z tym Chuckiem Norrisem bo to jest nudne ...

Xemnar
11-02-2006, 14:25
Czy to tutaj trzeba wklejac filmy?:>
A drugi pytanko to jest takie:

Czy film zostanie zaliczony bo sie zapomnailem i powiedzialem nie w swiatyni tylko pare kroczkow za nia te dziwne znaki proszę o odpowiedź

Glacial Hero
11-02-2006, 14:43
Qrcze bo ja czasu nie chcialem tracic to se wczesniej itemki wziolem i jak sie zalogowalem to odrazu mialem Eq bende mial za to dyskfalifikacie ?? plx no :(;(

Zacznij od poczatku (czyt. zrób nową postac). A do wszystkich:
Czytajcie regulamin spokojnie, nie śpieszcie się, pamietajcię, że nie to się liczy, że ktoś nakręcił szybciej film, tylko ilość expa zawartych w tym filmie, wkońcu każdy ma swoje cztery godziny !

Taka Tuca
11-02-2006, 14:45
To zdeczka nie fair. Ja np. jade na poczatkowym eq na rooku i siedze na ratach do 4 levelu, a drudzy od razu gonia w dopper shieldzie i katanie, z bp fluidow i sobie biegaja po poison spiderach -.-

Do kitu z takim regulaminem...

Duke Dran
11-02-2006, 15:53
Luzz już zrobiłem 5 lvl w jakieś 60 min ( wiem noobowsko :p ) i nagle lags + kick i lipa :p beuheuheuehuheu może jeszcze raz spróbuję. Bleeee:]

Hegemmon
11-02-2006, 16:49
NIE ma wyjątków od regół.
Jak ktoś nie wypowie kodu aktywacyjnego, to jużjego problem. do save servera pozostało jeszcze czasu 4 próby. Tu chodzi także o to, aby wykazać się inteligencją.

Macia:
zapewniam cię, że nie poszliśmy po lini jak najmniejszego oporu. Fakt iż reguły są takie a nie inne może nie wszystkim odpowiada, ale zapewniam, żę gdyby były inne, to zapanowałby po prostu nieopisany chaos.

jak sie wbije 8 lvl to można isc na mainland?
Do Instynkt- i co, ja mam się nie denerwować? Jeśli tak, to drom i matkus powinni tutaj zatrudnić boty, bo czasami umiejętność opanowania się na tym forum graniczy niemal z cudem.

OnlyM(PL)
11-02-2006, 17:12
Czyli jak sie nie myle to mozna zalozyc 1 lvl postac z pacciem na rooku? czy tu musi byc free acc?
Ok sorry sorry juz wiem, dont keal my plx

N4zgul
11-02-2006, 17:14
Jaki noob ze mnie........ Zapomailem dodac tego slowac na paczatku gry:/ i 4 godziny na marne a tak mi dobrze szkolo 6.5k exp:/ Hege~ Wyjatek plz

Są jednak ludzie którzy nie potrafią zrozumieć chyba najłatwiejszego warunku regulaminu :D
Przed wyjściem ze świątyni należy wypowiedzieć kod aktywujący. Brzmi on następująco: 0|)l_0T0\^/3

slammer
11-02-2006, 17:19
czemu robicie takie nudne konkursy? duzo ciekawiej by bylo gdyby expienie mialo trwac np. 30 minut bo w 4h idzie sie zabic z nudow. a jeszcze ciekawiej by bylo gdybyscie zrobili na jakims serwerze na rooku cos w rodzaju questa, a NPCami byla by ekipa tibii.pl. questy typu: znajdz admina, przynies zdechlego krolika i kto pierwszy zrobi all na filmiku :)

@OnlyM(PL)
ta, ale nie mozesz expic na pacc area

Freaqs
11-02-2006, 17:37
Pewna osoba zrobila 11i iles K expa. Powinna byc chyba zdyskwalifiowana ! Dostala pelne eq , duzo kasy (na shovel , torche i 14 life fluidow)!!!

SpOoKy
11-02-2006, 18:42
Heh mnie rowniez zaciekawilo jak mozna zrobic 11k expa w 4h na rooku... wiec postanowilem zassac filmik i co sie okazuje... koles nagiminnie lamie regulamin dostaje kupe kasy, wyprasza z cave i na dodatek po 240min ( 4h ) nadal expi... z tego co czytalem po 240min nalezy jak najszybciej sie wylogowac on przedluza filmik o 8min... mam nadzieje ze jego 4h pojda na marne... pozdro !

Freaqs
11-02-2006, 18:49
Heh mnie rowniez zaciekawilo jak mozna zrobic 11k expa w 4h na rooku... wiec postanowilem zassac filmik i co sie okazuje... koles nagiminnie lamie regulamin dostaje kupe kasy, wyprasza z cave i na dodatek po 240min ( 4h ) nadal expi... z tego co czytalem po 240min nalezy jak najszybciej sie wylogowac on przedluza filmik o 8min... mam nadzieje ze jego 4h pojda na marne... pozdro !

Ja tak samo ! Owszem eq tak ... ale kasa !? Gdzieee!? : P

Wedlug mnie nawet eq nie powinno moc przenosic

Hegemmon
11-02-2006, 19:13
Jak już filmik nagrałem to moge wejść jeszcze raz na tą postać i dać eq do innej postaci i nagrać 2 filmik??
przeczytaj jeszcze raz fragment regulaminu o tym, ze nie wolno sie logowac po wylogowaniu, trzeba bylo zrobic to przed zakonczeniem filmiku.

Freaqs- dyskwalifikacje rozpoczna sie po zakonczeniu przyjmowania zgloszen.

mattiz
11-02-2006, 19:23
Mam pytanie.
Mam druida na 18 levelu. Miał 19, ale to szczegół :). Chodzi o to, że robiłem go przez około 6 miesięcy, ale miałem bardzo dużo przerw w Tibii (czasem trochę mnie przynudza), zresztą, miałem pecha do dedów, miałem ich bardzo dużo (około trzydziestu). Czy mimo to mogę wziąć udział i nie zostanę zdyskwalifikowany?

Niwgnip
11-02-2006, 19:36
JAk bys ogladnal uwaznie filmik, to bys zobaczyl, ze rowno po 4 godzinach nie liczylem expa

Enjoy :)

Magson
11-02-2006, 19:39
Zazdroscicie mu poprostu : )

Zielony Góraaa = *

Arcymag Andrzejek
11-02-2006, 20:21
Hege... Dziękuję, że skasowałeś mojego posta... Ale naprawdę czytałem ten poradnik dwa razy... I wszystko robie dobrze! A mimo wszystko to się nie zapisuje... Gdy chce zakończyć naciskam zakończ nagrywanie, a potem się wylogowuje...
Ale w katalogu, który wybrałem nie pojawia się żaden nowy plik...

Bubusiek
11-02-2006, 20:29
Sądze że zrobienie 12k expa w 4h na rooku jest możliwe z własnego doświadczennia.. postać sie wyprowadza (jak mało ludzi gra na rooku) 1,5h to daje 4,2k expa Czyli jesli nie wrąbie ci sie ktos do kopalni to zrobisz okolo 11k
(No zakładając że nie zaśniesz z nudów) :P

Freaqs
11-02-2006, 20:40
Sądze że zrobienie 12k expa w 4h na rooku jest możliwe z własnego doświadczennia.. postać sie wyprowadza (jak mało ludzi gra na rooku) 1,5h to daje 4,2k expa Czyli jesli nie wrąbie ci sie ktos do kopalni to zrobisz okolo 11k
(No zakładając że nie zaśniesz z nudów) :P

Chodzi o to ,że kolesław dostał legion helmet , chain armor , studded legs, copper shield ,katane, 1k , rope ! Owszem ... eq mozna ale kase !? To nie fair jak ktos nie robi nawet przerw w expie bo ma lf'y ktore qpil za kase ktora dostal.

Warmendes
11-02-2006, 20:45
Ja myślę ,że Zielony ma realne szanse nawet na wygranie tego konkursu. Wszystko jest ok bo patrzyłem na filmik tylko nie wiadomo jak z tą kasą ale i tak to samo so ktoś by podal jemu te life fluidy. W regulaminie pisze ze 2 bp jeszcze mozna ale moze sie to okazac złym posunieciem ;P A on nie wzial calych 2 bp XD tylko 35 lf ;p A jakby chodzil po te torchy to ile by zrobil mniej expa? nawet nie wiem moze po drodze by zrobił wiecej ale to juz jego sprawa. Jeśli nie zostanie zdyskwalifikowany to powinien chociaz dostać pacca na 3 miechy. To jest tylko moje zdanie więc nie besztać mnie -.-

Hegemmon
11-02-2006, 20:50
Hege... Dziękuję, że skasowałeś mojego posta... Ale naprawdę czytałem ten poradnik dwa razy... I wszystko robie dobrze! A mimo wszystko to się nie zapisuje... Gdy chce zakończyć naciskam zakończ nagrywanie, a potem się wylogowuje...
Ale w katalogu, który wybrałem nie pojawia się żaden nowy plik...
to dlaczego do jasnej <cenzura> poruszasz problemy z tibicam tutaj a nie w temacie do tego przeznaczonym

pavo mag
11-02-2006, 20:55
mam to doslownie gdzies jak bym mial PACC to bym wzia udzial a tak to na nooblandzie max zrobie 8lvl ale jak patrzylem na zgloszenia to koles zrobil 11 lvl (ale ma PACC) jakie ja mam szanse ?? jak nooby pchaja sie calyczas ?? nawet glupiego szczura na red HP bija tylko zeby to stali to 1 expa mam gdzies taka robote X( czyli szczeze muwiac ci co maja FACC raczej maja nikle szanse na wygranie

kmail5
11-02-2006, 21:02
"Nie zdrowe dla zdrowia" A ja otstanio jadłem wyśmienity masło maślane.
ZA DŁUGO? NIE GRAJ! czy ktos cie zmusza do wziecia udzialu w konkursie...?:evul:

Edonus
11-02-2006, 21:02
mam to doslownie gdzies jak bym mial PACC to bym wzia udzial a tak to na nooblandzie max zrobie 8lvl ale jak patrzylem na zgloszenia to koles zrobil 11 lvl (ale ma PACC) jakie ja mam szanse ?? jak nooby pchaja sie calyczas ?? nawet glupiego szczura na red HP bija tylko zeby to stali to 1 expa mam gdzies taka robote X( czyli szczeze muwiac ci co maja FACC raczej maja nikle szanse na wygranie

Lol przeczytaj jeszcze raz uwaznie regulamin!!! Mozna tylko expic na miejscu dla facc!!! nawet pacce musza na facc siedziec takze kazdy ma rowne szanse!!!

PZDR For All I Zycze wszystkim udanej zabawy na rooku;p

Dweron Abyth
11-02-2006, 21:09
ok ok juz mam !! i gram, sciaglem poprostu jeszcze raz i dziala

Niwgnip
11-02-2006, 21:18
Witam, tak wiec chcialem wyjasnic wszelkie niedopowiedzenia, ktore wynikly z poprzednich postow forumowiczow:

tak wiec, gdzie w regulaminie jest napisane, ze zabronione jest dostawanie kasy od innego chara? Przypomne, ze zaczalem expic zaraz po restarcie serva i do dyspozycji mialem pierwowzor regulaminu.
Wiele kontrwersji tez stwarza sytuacja, w ktorej dostaje eq, kase na life fluidy i pozniej life fluidy. Przypomne, ze w regulaminie nie bylo zabronione takie dzialanie. Moderatorzy odpowiadali na pytania ludzi, ale edytowany drugi post byl o godzinie 11.20 ( podczas gdy bylem w trakcie expinie),wiec niem ialem jak zajrzec i dowiedziec sie ze jest ograniczona liczba dostanych lf'ow. A informacja dotyczaca lf;ow jest pod koniec posta. Dowiedzialem sie o tym dopiero po 13.00 ,, gddy skocnzylem expic. A o pieniadzach nic nie ma powiedzianego. W regulaminie czytamy, ze samemu trzeba expic. Ja sam expilem, poprosilem kolege zeby mi kupowal lf'y i torche, podczas gdy ja bede dalej expic. Gdzie w regulaminie jest to zabronione? Ja sam expilem, zgodnie z regulaminem.

Drugi problem, wypraszam ludzi z kopalni? owszem, najnormalniej w swiecie mowie im jaka jest sytuacja, i prosze zeby mnie zrozumieli. Czy robiac to, lamie regulamin? W regulaminie czytamy, ze zachowanie tez moze wplynac na dyskfalifikacje, wiec ja grzecznie odnosze sie do innych graczy. Prosze ich zeby mnie zrozumieli, i czy moga wyjsc. Wg mnie, wszystko bylo zgodne z regulaminem. Nie rozumiem, czemu uwazasz ze nagminnie lamie regulamin.

Trzecia sprawa. Expie po 240min? Przepraszam, ale zatrzymalem sie rowno po 240min, dalem znac ile mam expa, i napisalem , ze loga dam w miescie, i tak tez zrobilem. Exp zdobywany po 240min, zgodnie z regulaminem, nie wliczylem do ogolnej puli. Wciaz nie rozumiem ,c zemu uwazasz ze nagminnie lamie regulamin. Jezeli masz jakies watpliwosci, prosze, przedstaw fakty, i odpowiednie sformulowania w regulaminie. Przypomne ze zaczalem grac o godzinie 9.10 okolo, od tej pory nie wchodzilem na forum, i nie mialem mozliwosci zajzenia do posta, ktory edytowany byl o godzinie 11.20. z przyczyn mysle wszystkim nam jasnych :) Dziekuje za uwage.

EDIT:
jeszcez jedno, w "dodatkach" w 2 poscie jest mowa o 2bp lf'ach. Wiem ze za kase na poczatku kupilem 14 lf'ow, potem koledze dawalem kase za lf'y. On mi przynosil. Nie wiem ile tak kupilem, mozna to policzyc. Chcialem tez powiedziec, ze nie bylo moim celem cwaniakowanie i kombinowanie, w pewien sposob przechytrzenie moderatorow. Po prostu przed expieniem zastanowilem sie jak najwydajniej podjac to przedsiewziecie. Jezeli jednach zostane za to zdyskwalifikowany... trudno, przyjme to z pokora. Chcialem, zebyscie wiedzieli, ze to nie jest chec wygranie za wszelka cene, szczerze mowiac, myslalem ze nie tylko ja bedem ial taki wynik. Przykro mi, ze spowodowalo to tak niespodziewane, mieszane uczucia. A ja tylko pomyslalem, potem robilem. Uwaznie czytalem regulamin, zeby wszystko bylo w porzadku. Nawet musialem utworzyc inna postac, bo moja wczesniejsza przez przypadek sie lognalem przed restartem serva. Tak wiec, wieze, ze jednak nie bede zdyskfalifikowany. A jesli jednak tak sie stanie, tak jak powiedzialem... trudno. W zyciu spotkamy rozne niespodzianki. Pozdrawiam :)

Marciniek
11-02-2006, 23:01
Miałem okazje zobaczyć film Zielonego i nie mam mu za złe, że wypraszał ludzi, że dostał takie eq a nie inne, lecz 1 rzecz wg mnie jest niezgodna z regulaminem.
Mianowicie od początku było napisane, że praca ma być samodzielna, a do wyniku Zielonego przyczynił się również jego kolega, który mu donosił wyposarzenie w czasie gry, moim zdaniem taka praca nie jest samodzielna, była mowa o eq na start, ale nie było mowy o tragarzu.

Duke Dran
11-02-2006, 23:16
Idźcie lepiej expić jak zielony, zamiast się tu burać że coś tam niezgodne jest... może wam się uda i przebijecie go nawet o te 5 expa i juz jesteście na prowadzeniu. huhu B)

Dr. Omader
11-02-2006, 23:59
@Instynkt:

Zastanawialem sie, jak zareagujesz na ten konkurs, nawet liczylem, ze wezmiesz udzial ;)

Regulamin to fakt, ma pare niedociagniec, ale nie mozna mu zarzucac, ze jest niezrozumialy. To nie nasza wina, ze masa ludzi to idioci. Dlaczego ja mam sie meczyc, zeby to napisac jeszcze bardziej zrozumiale, skoro juz i tak nad tym siedzielismy troche, zeby bylo jak najbardziej zrozumiale jesli kolesiowi, ktory to czyta(albo i nawet nie czyta do konca tylko odrazu sie pyta) nie chce sie pomyslec chwile nad tym?
Skoro nam to wypominasz, to rozumiem ze napisalabys lepszy. Ale wiesz co? I tak by sie znalazla taka sama banda kretynow, ktorzy by czegos nie zrozumieli. Bo myslenie, to spory problem dla duzej grupy osob na swiecie. To trzebaby im mlotkiem chyba wbijac, bo ja naprawde osobiscie nie wiem, jak ktos po przeczytaniu tego regulaminu, moze sie pytac w stylu:

No powiedz mi, jak bardziej dobitniej mam wytlumaczyc takiemu osobnikowi, ze konkurs odbywa sie na rooku? Musialbym kazdy punkt napisac wielka czerwona czcionka i jeszcze stac nad takim i zmusic go(najlepiej przy uzyciu patelni, ktora bym go okladal chyba) zeby pomyslal chwile, co to moze znaczyc, ze konkurs odbywa sie tylko na rookgaardzie.

notop
12-02-2006, 00:43
konkurs kompletnie neidograny,powinien byc zakaz pzrekazywania eq,bo co za sztuka meic 400 stzral albo 200 poison arrowsow i walic minosy masowo??? neiwspomne juz o kasie i lifefluidach,,

dla autorow konkursu,,NC
bankowo wygraja ci ktorzy sie przygotowali czyli ci ktorzy wiedzieli o co bedzie chodzic czyli ci ktorzy maja kumpli modow na tibia pl czyli
POLSKA JEST SKORUMPOWANA i TIBIA PL takze;]

a mzoe nie??

Radosny~
12-02-2006, 00:52
Naa początku(tydzien temu) byłem święcie przekonany, że bedzie chodzilo o nagranie sfotografowanych miejsc gdzies w Tibi tylko jedną postacia. Cos jak zwiedzanie na zamowienie..
Dzisiaj brat o 15~ do mnie dzwoni i przedstawia mi sytuacje..myslalem ze spadne z krzesła jak to usłyszałem...czysta paranoja..
A co do pana Zielonego? to w Polskim kodeksie prawa karnego jest punkt, że PRAWO NIE DZIAŁA WSTECZ! Wiec jezeli o godzinie 9:30 uzywal life fluidów, to mogl to robic, ale od edytowania regulaminu juz nie. Tez moge powiedziec ze o 11:00 zaczelem expic, notke edytowali o 11:01 i moge sobie uzywac lf'ów..albo co lepsze ze nie wchodzilem na tibia.pl od godziny 9:00 i nie widzialem o zadnej zmianie regulaminu;]

-Radosny~ czasem

Mazur...^^
12-02-2006, 00:54
Konkurs troche kiepski.Powinno byc chociaz tak ze eq zdobywa sie samemu,nie kazdy ma mozliwosc dostania eq od razu w swiatyni.Przynoszenie torchow,lf,fooda tez powinno byc zabronione gdyz ktos moze nie miec tak zyczliwych kumpli ktorzy beda mu uslugiwac.

Gratz dla zielonego ale sam musisz przyznac ze miales duuuuuuuuuuuuuuuzego farta bo miales non-stop puste cave(no czasem jakis kolo sie przewinal)

Osobiscie nie bralem udzialu w konkursie bo:
1.Nie chcialem tracic 4h na granie postacia ktora bede gral tylko raz.(Dla mnie time waste)
2.Nie mialbym najmniejszych szans poniewaz na rooku bylem tylko pare razy i nie jest on moja mocna strona w tibi
3.4h to troche sporo czasu

Cya~Powodzenia wszystkim

$corcerer
12-02-2006, 01:15
Dziękuję za wasze posty, przeglądając zaledwie dwie strony po 60 na każdej wywaliłem ich 34. Ludzie, jak można tak nie myśleć? co wy, półmózgami jesteście? Czy może macie 3 jądra (trzecie zamiast mózgu)?

Konkurs wam nie pasuje? To WYMYŚLCIE jakiś sensowny. Nie, my nie wymyślamy, bo znów będziecie jęczeć, że wam nie pasuje, że jest do dupy itede. Zapraszamy sz.p. narzekaczy. Pokażcie jacy jesteście wspaniali, wymyślcie coś sami.

Ciamajdom, które twierdzą, że jest do dupy, bo można podrzucać przedmioty przez kumpli, polecam:
a) przeczytać CAŁY temat
b) zmówić się ze swoimi kolegami
I nie będzie problemu. To na prawdę brzmi jak takie sześcioletnie dziecko wymac***ące piąstkami, bo dzieciak sąsiadów dostał zabawkę i on też chce!!!

A tym 32 osobom, których posty wywaliłem, gratuluję szczęścia. Macie go zdecydowanie więcej, niż rozumu. O ile oczywiście takowy posiadacie.

Niwgnip
12-02-2006, 01:25
Tez moge powiedziec ze o 11:00 zaczelem expic, notke edytowali o 11:01 i moge sobie uzywac lf'ów..albo co lepsze ze nie wchodzilem na tibia.pl od godziny 9:00 i nie widzialem o zadnej zmianie regulaminu;]

Hmm... nie chodzi mi o to, zebym byl traktowany w jakis inny sposob niz pozostali uczestnicy konkursu. Chcialem tylko wytlumaczyc te cala sytuacje z lf'ami w moim przypadku, bo wzbudzilo to sporo kontrowersji. Z drugiej strony, kiedy juz zdecydowalem sie wziasc udzial w konkursie, to przeciez oczywista rzecza jest, ze skupie sie na tym, aby osiagnac jak najlepszy rezultat.

rads0n
12-02-2006, 01:38
Nie sry ja odpadam... po 80 min expienia na pustym polu dalem spokoj ,bo caly rookgraad zapelniony n00bami ;/. poza tym mogliście się wstrzymać do czasu aż wszystkim wojewodztwom skończą się ferie... ( Galana 416 online )

Dweron Abyth
12-02-2006, 02:17
a ja mam pomysl za kazdy zuzyty lf nalezy odjac 100 exp :D sam zuzylem 8 to beda mieli co odejmowac ale jezeli tam lecialy cale bp to nie zle a z reszta taki cytat:
"Zespół sędziowski zastrzega sobie prawo do dyskwalifikacji filmu z niepodanych w regulaminie powodów." Sorry ale ciorpanie kilku bp lf to przesada :D

Czizys
12-02-2006, 02:31
Nie bede narzekac ze konkurs jest zly bo sam wzielem w nim udzial. Chodzi o to ze regulamin jest niedopracowany co do life fluidow , kasy i eq.

Po1. Przelorzylem sobie tylko eq + lina + lopata i kasa ktora wywalilem w jaskini po 3 minutach bo nie wiedzialem czy przekazywanie kasy tez jest dozwolone. Czy przez niedopracowany regulamin nie mam juz szans wygrac bo moglem kase tez sobie przelorzyc?

po2. Zrobilem w te 4 godziny 9,026 expa i do tego bez life fluidow i bez zadnych kumpli, gralem sam. Jak juz napisalem wyzej nie bralem life fluidow bo nigdzie nie jest napisane czy mozna je urzywac i ile jesli mozna. Bo to bez sensu wezniesz 2 life fluidy i bedzie dobrze a wezniesz sobie 3 i juz mozesz zostac zdyskwalifikowany bo ktos kto sprawdzac bedzie filmiki stwierdzi ze przesadzilem.

Wedlug mnie to jest konkurs dla hardkorowcow wiec zasady tez powinny byc hardkorowe a nie ze jeden ma 18 life fluidow i zrobil 11k expa a drugi nie mial life fluidow albo nie chcial brac ( tak jak ja) i zrobil 9k+ expa i nie ma juz szans wygrac.

Czy przez niedopracowany regulamin nie mam juz szans wygrac bo zaraz ktos mi powie ze tez moglem sobie wziasc 18 life fluidow albo bp?

po3. Jak juz skonczylem i wystawilem filmik to obejrzalem pare innych filmikow i nie ukrywam ze sie zbulserwowalem z leksza.

~To wielka glupota jak widze na filmiku ze ktos startuje z full eq i na dodatek w plecaku ma pelno kasy i jedzenie juz na starcie. Albo jak widze na filmiku ze osoba X biega od poison spiderow do wilkow i tak w kolko i ma niesamowite szczescie bo podrodze kumple mu podstawiaja food i life fluidy.

Tak jak juz pisalem to jest dla mnie konkurs dla hardkorowcow bo niedosc ze to rook to trzeba miec bardzo dobra psychike zeby przetrwac te 4 godziny grania non-stop dlatego tez powinien byc zakaz urzywania life fluidow bo jeden urzywa i sie cieszy puzniej a drugi nie urzywa bo nie wie czy go ktos nie zdyskwalifikuje bo bedzie mial taki kaprsy.

Podsumowujac... Czyli ze co, ten kto urzywal xx life fluidow wygra a ten ktory gral bez life fluidow moze byc tylko szczesliwy z tego ze wzial udzial w konkursie i wytrzymal i napisza mu ze... trudno... tez mogles urzywac life fluidow... ?

Najwazniejsze...
Nie napisalem tego posta po to zeby sie wyladowac bo nie zrobilem najwiecej expa i ze mi sie konkurs nie podoba. Konkurs mi sie podoba ale jak sami widzicie ludzie nie wiedza na ile mozna sobie pozwolic, jednego zdyskwalifikujecie a drugiego nie bo np mial jednego life fluida mniej.

:o

@Edit:

Tak naprawde prawde to trudno bylo dopracowac ten konkurs ale fakt jest faktem ze ten kto ma kumpli albo rookslayera na danym swiecie ma latwiej.
Przeciez na jadnym life fluidzie mozna zrobic na posion spiderach 200-300 expa :|

To wedlug was mial byc konkurs dla wszystkich wiec kazdy powinien miec takie same szanse i kierowac sie takimi samymi zasadami a nie ze teraz to po patakach i moge sobie tu pisac.

Vanhelsen
12-02-2006, 04:29
Cały dzień zbierałem eq, przygotowałem się i no niestety tylko 75% zamierzonego planu (10k expa) wykonałem :P Zobaczymy co z tego wyjdzie ale jak oglądałem zgłoszenia innych to tak pierwsza 20 musiała by costać zdyskfalifikowana bym zdobył pacca :P (w co sam szczerze wątpie :P)
Jeśli ktoś chciał by obejrzeć ciekawy - 4 godzinny filmik to poniżej daje linkuś, polecam, głównie z powodu komentarzy ;)
a teraz czas spać! :D:D:D

http://rapidshare.de/files/13074450/7504.rec.html

Rybzor
12-02-2006, 05:16
Cały dzień zbierałem eq, przygotowałem się i no niestety tylko 75% zamierzonego planu (10k expa) wykonałem :P Zobaczymy co z tego wyjdzie ale jak oglądałem zgłoszenia innych to tak pierwsza 20 musiała by costać zdyskfalifikowana bym zdobył pacca :P (w co sam szczerze wątpie :P)
Jeśli ktoś chciał by obejrzeć ciekawy - 4 godzinny filmik to poniżej daje linkuś, polecam, głównie z powodu komentarzy ;)
a teraz czas spać! :D:D:D

http://rapidshare.de/files/13074450/7504.rec.html

HAha, Twoj film wymiata, teksty faktycznie niezle ;D nie moge przestac sie smiac :P, ciekawe ile expa na te gadki straciles ;d

Sako
12-02-2006, 08:10
Ja uważam że ten konkurs jes głupi. Jest na roookgardzie gdzie chodzą same nooby.A wogóle to miało to być do 9.30 i o 7:55 Server is saving game in 5 minutes.Please come back in 10 minutes.X( Teraz już nie moge grać dalej.;(

zimne_piwo
12-02-2006, 08:16
Konkurs wam nie pasuje? To WYMYŚLCIE jakiś sensowny. Nie, my nie wymyślamy, bo znów będziecie jęczeć, że wam nie pasuje, że jest do dupy itede. Zapraszamy sz.p. narzekaczy. Pokażcie jacy jesteście wspaniali, wymyślcie coś sami.

Przecież to jest sprzeczne z tym co mówią inni modkowie. Pamiętam jak po konkursie z typowaniem wiele osób pisało: 'a może teraz taki konkurs, czy inny' to wtedy spotkali się z ostrą krytyką, bo 'władza' twierdziła, że to ich nagrody i sami sobie wymyślają konkursy.
Wymyśleć konkurs nie jest tak trudno, ale trudniej go dopracować. W tym temacie już kilka pomysłów było na konkurs, choćby szukanie miejsc, które wsześniej jeden z modków uwieczni na ss-ie.

Pozdro zimne_piwo

Dweron Abyth
12-02-2006, 08:58
Ja uważam że ten konkurs jes głupi. Jest na roookgardzie gdzie chodzą same nooby.A wogóle to miało to być do 9.30 i o 7:55 Server is saving game in 5 minutes.Please come back in 10 minutes.X( Teraz już nie moge grać dalej.;(

Przecież wiedziałeś o której jest save, więc nie narzekaj. Czebało wcześniej zaczać. A co do noobów mi akurat nie przeszkadzały.

Edit: Poprawiłem błędy ortograficzne.

virus120
12-02-2006, 09:36
A co z użytkownikami korzystającymi z light hacka? Ich filmy będą przyjmowane? Bo narazie oglądnąłem jeden filmik z wysokim wynikiem i zauważyłem light-hacka.

Pan Bati Hamilton(na forum nick Spoonish), choć miał bodajże 7 torchów w bp, biegał po jaskiniach z p-spiderami w zupełnych ciemnościach. Na początku troche sobie przyświeciał, ale są momenty, gdzie przez 15 minut biegał w ZUPEŁNYCH CIEMNOŚCIACH, a jakoś widział p-spidery, uciekał przed nimi nie wpadając na ściany(co jest BARDZO trudne bez żadnego, powtarzam żadnego źródła światła :P).

Idę oglądać następne filmy z wysokomi wynikami, może znajdę kolejnego oszusta. :)

A tak przy okazji, nie będzie chyba dobrych zgłoszeń z Furory(przynajmniej z godziny od 11 do 18). Biegało tam tak dużo ludzi, że trafienie nawet na częściowy resp było wielkim szczęściem.

Pozdrawiam!

Karrolinka
12-02-2006, 09:53
Ten konkurs to poprosru ... ah szkoda slow ;p
Powiedzcie co udowadnia ten co wygra? ze ma kolegow na rooku kasiastych co mu eq i inne itemy podrzuca? ze umie wysiedziec 4h przed kopmem?
Ze zdobyl 12k expa cheatujac? Niech ktos zdobedzie 7k bez pomocy, zaczynajac z clubem i jabuszkiem.Poprzednie byly super, trzeba bylo cos potrafic a nie tylko biegac i klikac na potrowku i czekac jak ktos przyniesie lfluidy...
Nastepnym razem zastanowcie sie troche dluzej nad zasadami, wszystko bybylo doprze gdyby trzeba bylo grac samemu od poczatku.

Cya i Pozdrawiam

Dweron Abyth
12-02-2006, 10:11
Ten konkurs to poprosru ... ah szkoda slow ;p
Powiedzcie co udowadnia ten co wygra? ze ma kolegow na rooku kasiastych co mu eq i inne itemy podrzuca? ze umie wysiedziec 4h przed kopmem?
Ze zdobyl 12k expa cheatujac? Niech ktos zdobedzie 7k bez pomocy, zaczynajac z clubem i jabuszkiem.Poprzednie byly super, trzeba bylo cos potrafic a nie tylko biegac i klikac na potrowku i czekac jak ktos przyniesie lfluidy...
Nastepnym razem zastanowcie sie troche dluzej nad zasadami, wszystko bybylo doprze gdyby trzeba bylo grac samemu od poczatku.

Cya i Pozdrawiam

wiesz ja wbilem 9 k bez cheatów. Eq niemal kazdy normalny gracz ma postac na kturej czyma najlepszy eq na rooku tak na wszelki wypadek (czy to sie sammu przechodzi rooka inna postacia, czy to kolega poczebuje). Ten konkurs ma pokazac jak sie da na makasa expic na rooku. Sorry ale mnie nie interesuje bieganie po ratach. Z reszta oni musieli sobie wczesniej te eq zdobyc, ciezko na nie pracowac. A z reszta modkowie w ten sposob chcieli uniknac qs :D.

Oxygane
12-02-2006, 10:16
Oszustem jest Pan Pulass Hamilton, ktorego kolega Allan Alder (sam podał jego nick w swoim zgłoszeniu) blokował wejscie do jaskini poison spiderow innym graczą. Mam to udokumentowane na swoim filmie, bowiem i mnie nie chciał wpuścić, dopiero po sprzeczce udalo mi sie wejsc. Zainteresowanych zapraszam na: http://www.oxy.pctweak.net/12136.rec już nie pamietam, ktora to była minuta, ale gdzies na początku ;) Prosze o ukranie tego Pana

Dweron Abyth
12-02-2006, 10:36
wjekszosc graczy ktora brala udzial w tym konkursie chyba wlasnie expila na poison cave. I blokowanie wejscia do tego expowiska powino sie równac z dyskwalifikacja. Ja przez pierwsze 2 godziny expienia bez poison cave (byla zajeta przez rydwan hamilton) wbilem 4 k exp a w drugiej polowie 5 k exp poniewaz moglem spokojnie wejsc na poison cave :D

Edit: A TAK WOGOLE TO KONKURS BYL SUPER !!

Qvi II
12-02-2006, 10:52
Jestem Zły
Gram sobie juz ponad godzine robie filmik mam 4,500 expa a tu nagle lag kik :(
mialbym szanse na pacca ale trudno :( ja zawsze mam tagiego pecha

BRomag
12-02-2006, 11:18
Wg mnie konkurs nie był głupi.
Chociaż niektorzy naprawdę przesadzili, bo prosząc rookslayerów o pomoc z przynoszeniu life fluidów czy blokowaniu wejścia do jaskini, w końcu miał to być konkurs, w którym było na celu pokazanie ile expa można zdobyć na rooku, ale wg mnie powinno być dozwolone tylko eq i itemki takie jak shovel czy rope, a zabronione powinno być używanie life fluidów (chyba że samemu się uzbierało kase na nie i samemu się je qpiło, bo wyręczanie się rookslayerami jest trochę nie fair). Ale myślę, że organizatorzy docenią osoby, które w żaden sposob nie złamały żadnej zasady z regulaminu konkursu.
I jeszcze co mi się nie podobało to to, że można było próbować kilka razy, ktoś znalazł fajny sposób na szybki exp, a pózniej ktoś obejrzał jego film i lepiej się przygotował i wygrał. To tez jest troche nie sprawiedliwe.
Ja uzyskałem 4,539 expa w ciagu 4h. Mi to wystaczy, ale czy wystarczy, żeby wygrać --> TIME WILL SHOW IT!! :evul:

~~**Pozdrowienia dla Tibia.pl i osob odwiedzajacych ta strone**~~

Michalek-Plock
12-02-2006, 11:34
Ja mielm 6.5 k exp ale k***a dziwnym trafem nie napisalem Odlotowe;/:( i 4 godziny na marne expielem dopiero jak oglodalem film zauwazylem

Dweron Abyth
12-02-2006, 11:39
Lfy - NIE
EQ - TAK

Zdobycie full eq na rooku zajmuje gura 2 godziny. A głuwnym celem tego ze mozna przekazac eq jest to zeby nie byly na filmie pokazane questy.

miszko77
12-02-2006, 12:12
Pomysł na konkurs na roku :P do bani.Nie wiem czemu dawac szanse dla ludzi grajacych na rooku. Wiadomo, ze nooby nie wygraja konkursu. I ograniczony czas (4h) np chcem kupic ropa bo wiadomo ze rope jest niezbedy i musze stac dajmy na to 20min i czekac az ktos sprzeda z laski swojej line. Moim zdaniem taki konkurs powinien polegac na tym ze sie startuje od 8lvl na rooku i mozesz sie przygotowac z calym eq i z innymi rzeczami i nie koniecznie trwac 4h. uwazam ze to troche przyduzo, mogloby byc np 2h. Chyba by to wystarczylo , na pewno wylonilo by to najlepszych tibiowcow :D Gdyby konkurs trwal 2h na pewno bylo by wiecej uczestnikow. Ja przynajmiej jak zobaczylem ze 4h to odrazu zrezygnowalem.PROPONUJE ANULOWAC KONKURS I ZROBIĆ JAKIS SENSOWNIEJSZY!!!

PS:ale juz popracujcie troche nad regulaminem bo jest zakrecony jak sloik od ogorkow :P

Nevemu
12-02-2006, 13:00
Komentarze tak to mogę ując tutaj moją wściekłość....
Na 100 % stawiam że wygra osoba który dostaje Eq od kolegi lub sobie przełoży w danym miejscu.
Co może zrobić osoba która bierze w konkursie udział bez EQ?!
Jego szansze maleją około 70 % że wygra....
Moglibyście ,wy drodzy moderatorzy ustalic że Eq bierzemy z swojej Ręki.
Tzn: zabijam potworka i jest moje... Lub kupic...
Otrzymywanie Kasy lub branie z kogos ciała LOcika powinno byc karane..

ODnoścnie 2 sprawy dałbym 1 i 2 Nagrode OSOBIE Która nie uzyła dopalaczy tzn "eq,life fluidków ,cash" ibrak pomocy od kolegów...:cup:
A CI którzy są aż tak cfani i uzywaja dopalaczy niech graja o 3 mIEjsce..... :evul:

Thx za wysłuchanie...

Eadrin
12-02-2006, 13:02
Ja bym sugerowal takie cos, ze moze dac pierwszenstwo dla tych, ktorzy pacca nie maja. Mnie na przyklad nie stac na pacca i nigdy go sobie normalnie nie kupie, a wcale bym sie nie pogniewal, zeby mi ktos udostepnil paccowa czesc tibii :)

mwlodi
12-02-2006, 13:13
Ale narzekacie, macie takie problemy, że szok...nie poradzicie nic, że regulamin nie był dopracowany :P ale robienia konkursu ponownie lub zaczynając od 8 lvlu jest dla mnie co najmniej niezrozumiałe...zresztą pewno byłoby tak samo jak teraz :)

Rachimek
12-02-2006, 13:58
widać ludzie maja problemy z czytaniem ;(

Jacko
12-02-2006, 14:55
tylu warnów w jednym temacie jeszcze nie widziałem :X

Danrahses
12-02-2006, 15:20
Ten pomysł ma wiele wad. Brak jasnych określeń np. możesz mieć tylko najlepsze eq, żadnych life fluidów i kasy.
Mój pomyśl wygląda tak (albo tamten anulować albo zrobić drugi):
Każdy zaczynałby z początkującym eq żadnej pomocy kolegów :p. Tak tylko jak ocenić czy się tą katane znalazło przypadkiem, czy kolega pomógł, według mnie niemożna było by podnosić ŻADNYCH przedmiotów z ziemi, co by wykluczyło pomoc innych. Każdy musiał by expić i zarazem zdobywać kase i eq. Również zabronione było by kupywanie przedmiotów od graczy, zbieranie rzeczy z martwych ludzi i potworów (co to za problem dla kumpla rookstayera, żeby wybił mi resp szkieletów, a ja żeby sobie z nich eq pozbierał, to samo z dedami, niemożesz ich otwierać i brać z nich kase i eq, inaczej dyskwalifikacja). Podobna sprawa z questami, zabronione było by wykonywanie carlin sworda, katany i itp. questów, co to za problem dla kumpla (oczywiście rookstayera) wyczyszczenie mino hell.
To mój pomysł, problem polega w tym komu by się chciało to sprawdzać :evul:

Dwimenor
12-02-2006, 15:48
24h, to dojść czasu aby najpierw zebrać sobie ekwipunek a potem przekazać postaci konkursowej. Gdybyśmy zabronili dostawania eq bardzo ciężko byłoby udowodnić, że to ciało znalazło się tu przypadkiem itp.
Sugestia Danrahses'a jest bardzo podobna do pierwotnej wersji regulaminu-gdzie nie można było dostawać żadnej pomocy. Jednak doszliśmy do wniosku, że to nie ma sensu. W trakcie typowania wyniku, jak i po ogłoszeniu ich bardzo wiele głosów podniosłoby się iż ten film nie powinien wygrać bo coś tam. A tak-my mamy spokój z tym, wy macie spokój-jest sprawiedliwiej i wszyscy są szczęśliwi.
Pamiętajcie, że ten konkurs nie polega na "zebraniu jak najwięcej gp/eq w 4h" ale na zebraniu "jak najwięcej exp w 4 h". W ten sposób ludzie koncentrują się tylko na zbieraniu doświadczenia, a nie łażeniu po sprzęt.

Z swojej strony zawiodłem się na uczciwości. Przejrzałem kilka filmów na chybił-trafił z pierwszej dziesiątki i widać, że używali lighthacka.
Proszę państwa-takie rzeczy od razu widać. Nawet jak zapalacie pochodnie dla niepoznaki.

Malinowy
12-02-2006, 16:01
Konkurs byl calkiem spoko :D
Zanim sie zaczal kilka godzin zbieralem kase na fluidy :P eq na szczescie mialem
A jak ktos marudzi to po prostu jest wsciekly ze nie mial dobrego wyniku ;) wyluzujcie ludzie.

Bubusiek
12-02-2006, 16:15
Troszke ten konkurs był niedopracowany.Sądze że powinna być jego powtórka.Powinno sie samemu opracować jak załatwić eq wciągu tych 4 godzin i zrobić jak najwięcej expa.. A nie że ludzie wcześniej przygotowali se 5 bkpkow life fluidów full eq i 563456 strzal a drudzy którzy weszli później na kompa nie mieli już szans na załatwienie se czegoś

Satuk Ironbeard
12-02-2006, 17:07
Konkurs Calkiem spoko tylko szkoda ze niebylo Wzmianki ze mozna uzywac albo nie uzywac life fluids :(
Grałem nieużywając life fluidów i nawet tego nie zamieściłem, a pozniej niemiałem czasu juz bo w caffe gram.

Moje zdanie: Konkurs powinien być zorganizowany jeszcze raz z bardziej dopasowanymi regułami

I jeszcze jedno, jak wczoraj wieczorem wszedlem na kilka minut ogladnolem sobie kilka filmow i w 90% ludzie otrzymywali przez trade przedmioty a moim zdaniem jest to pomoc innej osoby. Jeden plus o ile sie niemyle osoba ktora wczoraj zdobyla najwiecej expa kod aktywujacy wypowiedziala dopiero za swiatynia :) wiec dla wszystkich brawo a dla tej osoby bye bye

Dwimenor
12-02-2006, 18:22
@Bubusiek
To ci powiem, że osoby, które zdobyły największą ilość exp wcale nie używały strzał i kilku(nastu) bp life fluidów. Średnia to 7-8 lf na cały film. Często nawet mniej. Przygotowanie sobie chain armora, mace(z tym przeważnie latali, rzadziej katana), i kilku innych śmieci to naprawdę niewielki wysiłek.
I przestańcie wraźcie narzekać na to, że pozwoliliśmy na przekazywanie eq. Znacznie więcej nieporozumień, niejasności, nieścisłości, n~.....byłoby, jakbyśmy tego zabronili.
Mod syty i user cały

bryndii
12-02-2006, 18:48
Ja tam bym wolał kolejny konkurs plastyczny :P

Efunia
12-02-2006, 20:48
Czyli rozumiem ze jak ktos wyszed za swiatynie i wypowiedzial kod aktywujacy to i tak kicha bo trzeba bylo to zrobic [B]W SWIATYNI!![B] bo jest tak napisane "... przed wyjsciem ze swiatynie nalezy wpisac kod aktywujacy:..."Sie nie myle?!

~~~~ Odp mi na to PROSZE~~~~

Efunia
12-02-2006, 20:54
Moim zdaniem osoby skarzace sie na konkurs to te ktorym cos nie wypaliło lub nie chcialo im sie wczesniej pozbierac, eq,lf .. itp. Ja nie rozumiem co wy byscie chcieli wszystko wylozone na tacy, zeby wszystko bylo latwiutkie, to jest KONKURS a nie Bóg wie co!! w KONKURSIE TRZEBA SIE NATRUDZIC ZEBY COS WYGRAC!!Czy nie mam racji ?

~~~~Niunia Hamilton~~~~

REXILIA
12-02-2006, 22:18
sorry możecie podać jakieś linki do filmików bo niemoge obkminic :?:

GoMati
12-02-2006, 23:19
Juz nikt nie "obkimi"
Szkoda że nie wziąłem udziału - za późno sie skapnąłem

Pasorzytek
13-02-2006, 11:43
Expić wolno jedynie na wyspie Rookgaard, na terenach dostępnych dla wszystkich. Wyjście na mainland, lub expienie na terenach przeznaczonych dla pacc, będzie równoznaczne z dyskwalifikacją. Postać można założyć na każdym serwerze, za wyjątkiem Premii, aby dać wszystkim takie same szanse zwycięstwa.
nie ma słowa o wejsciu na teren dla pacc jest tylko zakaz expienia a chodzenie po terenie dla pacc nie jest expieniem.

Karrolinka
13-02-2006, 12:05
Ten konkurs byl zrobiony po to zeby sie dowiedziec ile expa mozna zrobic na rooku w 4h.
O.o po co to komu, jak wszyscy (nie liczac rookslayerow) wychodza z rooka majac 8 lvl, lepszym pomyslem byl by konkurs kto najszybciej wyjdzie z rooka :D

Taube
13-02-2006, 12:27
@Pasorzytek
nie jestem w pełni na bierząco z wątkiem, ba - wszystkich postów dosłownie nie czytałam, jednak mej uwadze nie uszło to, że mowa o wchodzeniu na teren pacca i związane z tym problemy/dylematy były już omawiane
szukajcie a znajdziedzie jest powiedziane
zastosuj się do tej miłej formułki, a dowiesz się, że 'słowo jest' a nie 'nie ma' XD

@Karrolinka
ten konkurs był zrobiony po to, by ludzie mieli jakąś konkurencje i by była wygrana, by się jakoś dobrze bawili (i została wybrana taka akurat konkurencja)
skoro zostało założenie - najwięcej expa, a nie 'najszybsze wyjście', to jest to konkurs o najwięcej expa a nie o najszybsze wyjście, to tak jakby się dziwić, czemu konkurs na najlepszą piosenkę nie jest konkursem na najlepszą sukienkę B)
to tak jakby marudzić, czemu skoczkowie narciarscy miast jeździć na nartach, skaczą na nich
czemu w skokach narciarskich liczy się długość skoku, miast czas spadku na ziemię? bądź prędkość na wybiegu XD

d.Taube

Hegemmon
13-02-2006, 13:01
Instynkt:
twoje poprawki zapewne giną pośród dziesiątek "zasłyszanych informacji", ze to jest tam a tata marcina powiedział, że coś jest jeszcze tutaj.
wyslij mi to na pw dokladniee a ja potem sprawdze i zmienie.

Pasorzytek:
tak, mozna bylo to tak zinterpretowac na upartego, ale nie radzilbym (dobrze ze nie ma tibijskiego trybunalu konstytucyjnego). jest punkt o tym, zeby w takich wypadkach zapytac a punkto o tym, ze mozemy zdyskwalifikowac za cos, czego nie ma w regulaminie, daje nam prawdo do tego w takich wlasnie przypadkach. jak ktos chcial byc cwany, to teraz ma

Moje zdanie: Konkurs powinien być zorganizowany jeszcze raz z bardziej dopasowanymi regułami
puki zyje, to bede sie staral temu zapobiec. dajac wam takka swobode po prostu za duzo krecicie. kiedy bedzie nastepny konkurs zwiazany z tibia, to watpie, aby wykonywanie go bylo takie swobodne.

Maedhros
17-02-2006, 15:43
Ciekawe jest to że w prawie jak coś nie jest zakazane to znaczy że jest dozwolone natomiast w waszych konkursach jak coś nie jest dozwolone to znaczy że jest zakazane

PiXik
17-02-2006, 20:13
Z swojej strony zawiodłem się na uczciwości. Przejrzałem kilka filmów na chybił-trafił z pierwszej dziesiątki i widać, że używali lighthacka.
Proszę państwa-takie rzeczy od razu widać. Nawet jak zapalacie pochodnie dla niepoznaki.
jak?jestem bardzo ciekawy oczywiście jeżeli ta wiedza jest płatna to podziękuję ale zadziwił mnie ten post :-)nie że nie wierze po prostu nie wiem

Cossma
26-02-2006, 12:14
Wyniki konkursu zostaną podane najpóźniej 26 lutego 2006.

Nie żebym popędzał "Grupę trzymającą władzę", ale zapewne wszyscy są ciekawi, kto wygrał!

Dwimenor
26-02-2006, 13:00
Dzień jest długi..... a noc jeszcze dłuższa;)

Może się trochę opóźnić ze względu na ostatnie problemy cipsoftu z tibia.com

@Pixik
Jedna osoba już została zdyskwalifikowana. I to był ktoś z potencjalnego podium.
Będą wyniki to coś powiem więcej.

Magik van Kamikadze
26-02-2006, 14:53
^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^
ma racje bo dzisiaj tzn dzien konczyy sie o 00:00:faceoff:

miklax
26-02-2006, 17:42
Mam nadzieje że wyniki przed północa beda;p

.::SwetR::.
26-02-2006, 23:41
Podane zostały juz wyniki :dance: Gratulacje dla zwyciescow. Mam takie pytanie do modkow czy mozecie udostepnic ten temat z filmikami? schęcią sobie kilka obejrze :cygaro:

Malen Kene
26-02-2006, 23:55
pisało ze mamy odszyfrowac hasło a patrze na te filmiki te 3 miejsce nie ma :/
a reszta nie wiem bo nie sprawdzałem :/ a hasło było zaszyfrowane hyba tak
0|)l_0T0\^/3 cosie równa odlotowe a wiekszosc nie miała ja nie brałem udziału w konkursie bo miałem bana ale mój kolega ma i dostał dyskwalifikacje za dopisanie czegos tam zgłoszeniu ale odszyfrował hasło
a wiekszosc nie oodszyfrowała