PDA

Pokaż pełną wersje : Przeglądanie plików *.spr

Small Rossie
20-01-2006, 17:20
Cześć.
Nie wiedziałam gdzie wstawić ten temat więc wrzuciłam go tu. Mam pewien problem - mam program SpriteViewer i chcę przeglądnąc grafiki w Tibii. Po otworzeniu się okienka z programem klikam w menu File/Open i na plik tibia.spr (15mb), po czym program nie reaguje lub wiesza się :| Słyszałam że za pomocą tego programu można ustawić grafikę tak, aby mieć przeźroczyste drzewa oraz wygląd PACC. Chciałabym spróbować swoich sił, jednak nie wiem co poradzić na wieszający się programik. Jeżeli ktoś się na tym zna to proszę o pomoc.
Pozdrówki, Small Rossie :)

Angel of Death
20-01-2006, 17:24
Musisz poczekać pare minut (zależy od kompa) w końcu musi wypakować te ~8 tysięcy grafik ..

Small Rossie
20-01-2006, 17:41
Hmm... Kompa to ja mam dobrego... No ale po tym jak każę progsowi wgrać plik to okienko nie zmienia swojego rozmiaru :| Widziałam na jednej stronce screena z tego programu no i okienko było na pół ekranu :P No a rozciągnąć się nie da :/ Poza tym to czy wie ktoś jak pozmieniać te grafiki żeby był wygląd PACCa? ;)

Klimmek
20-01-2006, 18:24
Poza tym to czy wie ktoś jak pozmieniać te grafiki żeby był wygląd PACCa?
Podmieniasz grafiki FACC na PACC. Trzeba pozmieniać tam nazwy plików FACC na nazwy PACC.

Small Rossie
20-01-2006, 18:37
Yyy... A macie jakieś inne progsy tego typu? Bo jeśli chodzi o SpiteViewer to chyba nic z tego nie będzie :/
Aha, no i jak niby to podmienić? :/ Sorry ale nie bardzo to kumam a chciałabym mieć wygląd Pacc'a... jak każdy z resztą :P
Proszę o pomoc...

sebcio
21-01-2006, 08:13
Sprobuj tu. (http://forum.tibia.pl/showthread.php?t=61607)