Pokaż pełną wersje : dziura bez wyjscia mino mag
Pomocy nie wiem czy taki temat juz byl czy nie szukalem chwile i nie znalazlem a jestem strasznie zalalmany bo mam 34 lv i kolega mnie postraszyl ze mam na drodze gsy ale do rzeczy wpadlem w dziure na outlaw camp na takiej wierzyczce ktorej pilnuja minosy wchodzi sie na gore i spadlem
co moge tu spotkac i jak stond wyjsc
plx pomuzcie
musisz isc glebiej i prawda, spotkasz 2 gsy, kilka berzerkerow i kilka kiklopow, jednak jesli nie wiesz gdzie isc mozesz trafic na cos gratis ;]
Masz pecha. Kiedyś sam chciałem tam wleźć(jeśli mamy na myśli to samo). Taka dziurka ładna , z której nie można się ropnąć , a dalej zapewne czeka tłuściutki GS na swoją kolejną ofiare. Sory za czarny scenariusz , ale niech wpadnie kumpel i Ci pomoże , jeśli może. Jeśli mag , to niech straci dla Ciebie pare SD. Jak masz dużo UH to może uda Ci się jakoś wyjść cało.
edit : możesz też czekać cały dzień , a może akurat wpadnie tam jakiś h-lvl i oczyści droge.
@ autor : widać , że przeżywasz , bo piszesz chaotycznie. Ominąć GSa to się nie da za bardzo , bo idziesz centralnie na niego i on z pewnej odległości będzie już biegł do Ciebie i może Cie przytrzymać w korytarzu nawet.
troche masz kape :/ jeśli masz pacca to możesz przebiec na szybko koło orków i w odpowiednim miejscu exani hur up. Niestety nie pamiętam dokładnie drogi :/ Drugim wyjściem jest teleport, ja właśnie tak się z tamtą wydostałem, bo akurat high lvle tam sobie trenili
mam 34 lv skile po 66 2 bp uh na gs raczej nikle szanse
nie mam za duzo kumpli ktorzy by sie w to wpakowali. (O jakim teleporcie muwisz) Czy ktorys z was gra na isarze i by mi pomugl? i moze ktos zna droge wyjscia jakbym ominol gs i jaka jest szansa na ominiecie np jesli gdzies blisko mozna sie ropnac to moze sie douham
/ fakt przezywam i to bardzo :p
CZY ktos mi pomoze? plx
malyjanek
20-01-2006, 23:19
stary jezeli wpadles do tej dziury z ktorej nie ma ropeplace(bs quest) to.....kilka kratek dalej masz 2 giant spidery!!!!!!!!!! 8o 8o
p.s spadles i sie wylogowales? :P
spadlem i nie mialem innego wyjscia jak logout
malyjanek
20-01-2006, 23:24
wiec idac dalej niestety masz najpierw scorpa i waspy,kilka kratek dalej sa 2 giant spidery.Masz 3 wyjscia:
-poczekac na jakas ekipe ktora akurat bedzie robila questa
- samobojstwo :(
- sciagnac kolege sorca/druta i blokniesz mu te gsy (oczywiscie pojedynczo) sa tam przejscia 1 kratkowe ze bedzie Cie bil tylko 1 gs :)
p.s jesli zdecydujesz sie na 3 wyjscie to niech sorc/drut nie zapomni parceli bo beda potrzebne ;)
Cahir Mawr Dryffryn
20-01-2006, 23:27
Tak się wkopać to naprawde trzeba umieć. Mimo iż nie znam tego terenu ( z reguły uważam gdzie włażę :P ) to się nie załamuj. Albo zwołaj kumpli, albo ucieknij przed GS. Ja na 27lv już je blokowałem i straciłem jakieś 6 uhów. Może ci się uda. W każdym bądź razie trzymam kciuki :D
jeszcze tylko 2 pytania pierwsze czy jest mozliwos teleporta z tamtond drugie jakie sa szanse ze ktos bedzie robil qesta
malyjanek
20-01-2006, 23:42
teleport- pewnie jest szansa ale potrzebowalbys 2-3 ludzi nie znam sie na tym dokladnie
quest-to zalezy,musisz sledzic (moze inna postacia) gamechat albo trade chat czasami sa ogloszenia ze szuka ktos blokera do tego questa.
2 -3 ludzi to nie proble tylko chodzi o to czy pozwala na to teren
w miejscu gdzie nie ma jeszcze gs
@ up: Dobre. Weź swoje wszystkie noob-chary i na MC przyjdź do tej dziury i zrób se TP. Jeśli nie masz wystarczającej liczby noob-charów , to poproś kumpli o wypożyczenie kilku.
w normalnym miejscu nawet rogu potrzebowal bym 9 osob raczej malo realne gdyby bylo jakie kolwiek zalamanie to potrzebowal bym4 osob bardziej realne
Zala Milis
20-01-2006, 23:54
ja kiedys mialem podobna sytauacje
szwendalem sie moim drutem( rok temu jak bylem newbie) po ab i szukalem npc od czarow i widze teleport, wchodze i co? hell gate...
na szczescie byl tam 49 rp pol (Apollo Arcanista hi dude xD) i mnie wyciagnal
to juz wiem zeby nie wchodzic na teleporty w ab :p tymczasem ja poprostu szukalem dziury z hunterami i minimalnie zle treafilem
jak ktos ma jeszcze jakies sugestie to pisac
dzisiaj juz nie odpowiem 1 w nocy ale jutro bede od 7 :p
Kaito Yamaro
21-01-2006, 08:36
Po 1: Nie panikuj. Wpadłem tak kiedyś na desercie, musieliśmy dwa zerki zabic (bez knighta). Magowie bloczyli na Magic Shieldzie ;p
Po 2: Jeśli masz PACC, pamiętasz gdzie wpadłeś, użyj Exani Tera (jeśli masz)
Po 3: Jeśli nie masz PACC, poproś kolegów, by ropnęli cie! Nic prostszego, tak właśnie nas knight wyciągnął na desercie.
Po 4: Jeśli nie masz kolegów (podejrzewam, że jest to niemożliwe), włóż plecak w kołczan, powiedz GSom miłe "dzień dobry" i czekaj aż cie ugoszczą.
Padme Light
21-01-2006, 09:13
@up
Jeśli włoży plecak w kołczan to i tak mu zniknie plecak zawsze spada nawt jak będzie w ręce.
@topic
najlepiej niech kumpel cie od góry ropnie jak nie wież w którym miejscu masz stanonc to niech wrzuci do dziury jakiegoś śmiecia i po sprawie.
Ej z tego co widze na mojej mapie nie ma tam żadnych załamań .... ;( Jeśli uda Ci się ściągnąć ten noob chary to luz ale jeśli nie to proponuje zwabić gski w miejsce gdzie jest więcej niz jedna kratka przejścia (przez chwile Cię będą biły dwa) potem uciec w drugi korytarz do dołu i tam masz rope place i taka wysepka .... Na niej na chwile jesteś bezpieczny i możesz prosić o pomoc .. ;p A może ktoś tam będzie akurat trenił .. Mam nadzieje że Ci się uda
po 1 dwa zerki na 20 lv to ja ubijalem na luziku
po 2 to sa dwia dziu ry przez jedna przelatujesz i nie wydostaniesz sie exani tera
po 3 nic prostrzego na desercie ale to jest dziura przez ktora sie nie da ropac
po 4 nie mam ochoty deadac
po 5 hyba najleprz teleport
po 6 re bykunio nie dam rady ich ominonc wala po 300 dwa to 600 a ja mam tylko 570 zycia i nie przez chwile tylko z ich szybkoscia przez dluzsza chwile pozatym z tego co wiem to tam biega od groma przweszkadzajek i podobno nie ma dalej rope palac tylkop trzeba parcele poustawiac
gdybys byl magiem to magic shield i jedynuie manasy ,ale knightem jestes wiec jest inne rozwiazanie popros ludzi na tradzie i helpie
ja tez tam byłem ;) znalazlem deda 43 sorc i 3 bp sd i 2 explo i 3 uh i potem przy scianie szedlem i gsa zabiljednego a drugi chyba spał :D nie martw się będzie dobrze , napewno sobie poradzisz ;) a z resztą to tylko gra :P
kamperos55
21-01-2006, 13:42
No wiesz ja ostatnio miałem deda gdzieś pod pustynią to się wróciłem po rzeczy na miejscu stwierdziłem (po ubiciu 2 zerków i 2 beho) że mam znowu 3mlvl [shit] w końcu czekając tam na kogoś zaznajomiłem się z 78 lvl (przez game-chat) i on mi pomógł ;) Nauczony tą historią kupiłem manafluidów za 2k i nabiłem znowu 4mlvl po czym poszedlem na draga :crusader: aha po zabiciu 3-go zerka zauważyłem że mam 36hp <LóL>
poisoner
22-01-2006, 11:01
Masz pecha. Kiedyś sam chciałem tam wleźć(jeśli mamy na myśli to samo). Taka dziurka ładna , z której nie można się ropnąć
Ludzie czemu wy nie czytacie w ogole tabliczek z opisem kolo dziury. Jakbys na tabliczce przeczytal co tam pisze, to bys sie dowiedzial, ze to jest dziura bezpowrotna i bys nie zszedl, bo przy tego typu dziurach jest opis.
mam 34 lv skile po 66 2 bp uh na gs raczej nikle szanse
Z 2 bp uh masz szanse, pod warunkiem, ze umiesz grac i znasz droge. Musisz tak isc zeby cie gs nie zablokowaly.
p.s spadles i sie wylogowales?
Tak, bo gsy sa dalej na lewo.
Mimo iż nie znam tego terenu ( z reguły uważam gdzie włażę ) to się nie załamuj.
O ile dobrze pamietam, to tam i w wielu innych bezpowrotnych miejscach sa tabliczki (sign) obok z napisalem po angielsku, ze nie ma powrotu po zejsciu, wiec o co chodzi? Mozna nie znac terenu, a sie tam nie wkopac.
Po 4: Jeśli nie masz kolegów (podejrzewam, że jest to niemożliwe), włóż plecak w kołczan, powiedz GSom miłe "dzień dobry" i czekaj aż cie ugoszczą.
Coz za pomoc. A poza tym plecak zawsze wypada, obojetnie gdzie go masz na sobie.
o 6 re bykunio nie dam rady ich ominonc wala po 300 dwa to 600
To co ty masz? Leather or studded set? Mnie na nizszym lvlu i skillach niz ty, walily co jakis czas po 100+ tylko i nigdy za 200.
gdybys byl magiem to magic shield i jedynuie manasy ,ale knightem jestes wiec jest inne rozwiazanie popros ludzi na tradzie i helpie
Taaa? No co ty powiesz? Akurat knightowi latwiej uciec, bo manasy mniej odnawiaja niz zabiera gs magowi, bo w maga wchodzi 100% hitow gsa i to sa niemale hity. A knight ma duzo wiecej zycia i moze uciec uhajac sie.
Heh Poisoner racja..... Z 2 bp uh zdąrzysz na luzie a hity 600 o.O~ Czy ty widziałem na oczy gska kiedyś ? Co do propozycji help or trade channel .... Czasami nikt przez pare dni nierobi tego questa... Chyba że lubisz czekać .... Ja bym zaryzykował nawet jeśli padniesz to szybko odrobisz expa .... Cya in Tibia
dobra temat na smieci bloknolem gski hakooninowi nawet nie wiedzialem ze dam rade je bloknac a tu tylko 5 uh.
Pozdrowienia dla hakoo:)
poisoner
24-01-2006, 09:48
dobra temat na smieci bloknolem gski hakooninowi nawet nie wiedzialem ze dam rade je bloknac a tu tylko 5 uh.
Pozdrowienia dla hakoo:)
RÓTFL, 34 lvl i nie wiedzial, ze da rade bloknac gsa. :D
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.