zaloguj się

Pokaż pełną wersje : orcfortress dla knighta

malyjanek
21-01-2006, 10:59
Mam pytanie do doswiadczonych knightow expiacych na orc landzie.Od jakich skilli i lvlu mozna tam chodzic najtem? chodzi mi o czywiscie o expieniu juz w samym srodku (pomijajac warlordy).Jest tam skrzynka i mozna sobie wyslac loot.Oraz ile przypuszczalnie brac runek(bp) i jakich np na 2 h huntu ew wlasne doswiadczenia :) z gory dziekuje

Vil
21-01-2006, 11:01
Nie znam nikogo kto by sie tam pchal knightem przed 90 levelem i skillami ~85+.
Pewnie mozna znacznie wczesniej ale trudno mi powiedziec czy to sie bedzie oplacac.

Filpex
21-01-2006, 11:09
forteca orkow to miejsce nie jest dla niedoswiadczonych graczy pomijajac warlordy sa tam ridery Zerki leadery i inne oki ktore bez problemow moga cie zabic niewazne jak jestes dobry przydal by sie chodz 1 bp uhow

MuChaCz
21-01-2006, 11:26
forteca orkow to miejsce nie jest dla niedoswiadczonych graczy pomijajac warlordy sa tam ridery Zerki leadery i inne oki ktore bez problemow moga cie zabic niewazne jak jestes dobry przydal by sie chodz 1 bp uhow
Człowieku odkryłeś amerykę, na serio nie wiedzialem, że tam trzeba jakieśruny brać :D
@topic: żeby expic na lighcie na OF musisz miec 80+/80+ bo inaczej dobrze ci iść nie bedzie,mozesz próbować na niższych skillach ale przed 65 lvl tam nie idż, bp uhów sie bierze tam możliwie jak najwięcej nigdny nie wiadomo co sie może zdażyć :)

Kruk-Łowca-Cienia
21-01-2006, 11:40
Na OF proponowalbym tak na 60 lvl jezeli w pojedynke i skile okolo 75/75.
Osobiście chodziłem tam w 3 knightów na 30 lvl i tez ladnie szlo :cup:
Jeden bloczyl a 2 na przelamanie shielda z gs biło i wszystko padalo elegancko. (oczywiscie na warlordy nie chodzilismy)
Ogólnie proponuje na Of raczej w małej grupce chodzić bo jak lagnie to kolega moze cie UH-nąć. A w małej dlatego, że loota z OF na więcej niż 3 osoby nie ma jak dzielić. X(

Filpex
21-01-2006, 11:40
Człowieku odkryłeś amerykę, na serio nie wiedzialem, że tam trzeba jakieśruny brać :D
@topic: żeby expic na lighcie na OF musisz miec 80+/80+ bo inaczej dobrze ci iść nie bedzie,mozesz próbować na niższych skillach ale przed 65 lvl tam nie idż, bp uhów sie bierze tam możliwie jak najwięcej nigdny nie wiadomo co sie może zdażyć :)

moze ty wiedzales ale sa tacy ktorzy nie wiedza skile 80/80 to sa skile na ktorych pewnie mozna sie wybrac na OF ale uhy to podstawowa zecz ktora zawsze trzeba miec w pogotowiu bo sam orc warlord 3 moze 4 hitami zjedze cie tak ze bedzesz musial uzyc uhe

Filpex
21-01-2006, 11:42
Na OF proponowalbym tak na 60 lvl jezeli w pojedynke i skile okolo 75/75.
Osobiście chodziłem tam w 3 knightów na 30 lvl i tez ladnie szlo :cup:
Jeden bloczyl a 2 na przelamanie shielda z gs biło i wszystko padalo elegancko. (oczywiscie na warlordy nie chodzilismy)
Ogólnie proponuje na Of raczej w małej grupce chodzić bo jak lagnie to kolega moze cie UH-nąć. A w małej dlatego, że loota z OF na więcej niż 3 osoby nie ma jak dzielić. X(

no widzisz pojdz na warlordy bedzesz inaczej gadal :P zerki ridery shamany i wariory to akurat pikusie gozej z leaderami moze byc problem warlord to juz wielki problem

Walekifa
21-01-2006, 12:04
przydal by sie chodz 1 bp uhow

O BOŻE!!

Chłopie,jak sam niewiesz to się nie wypowiadaj! JAk mnie denerwują osoby które robią graczom wodę z mózgu,i naprowadzają na deda.

Solo na orc fortess Knight 50lvl + nosi ze sobą 10-20 bp uhuw....

Dragu
21-01-2006, 12:19
10-20 bp to nosza bardzo wysokie postac wiec jak neiwueszz to sie zamknij orc fr~ to bardzoooo rozlegy teren gdzie moze expic w pewnych miwescach sam 30 knight (jezeli uda mu sie wejsc lol) a w niektorych nawet 100+ ma klopoty poogladaj filmiki i sam ocen
ps zwyczajny knight nosi ze saba nie wiecej niz 10 bp uh (taki z 40-65 lvl)

Vil
21-01-2006, 12:47
Z calym szacunkiem, ale :
-75/75 nie wystarcza do komfortowego expienia na guardach, a wy chcecie z tym bic lidery i zerki na mase ?
-bp uhow, owszem, ale na kilkanascie minut a nie na hunt.

Apon
21-01-2006, 12:51
moaj kolezanka od 72 lvla i od 86/86 expi tam l bierze 20 bp uh a innych to juz nie wiem :P ok teraz ide sie uczyc Wam tez radzę ;)

gr3g
21-01-2006, 13:40
OF... da się expić naprawdę i od 60 lvl z shieldingiem powyżej 70 ale to waste...

Osobiście zacząłem expić na na 65 lvl przy skillach ok 74/72 tak dawałem radę ale mało kiedy był zwrot.

Ile brać uh ? Min 5 bp gdy zaczyna się ostatni należy wychodzić :) może przesadziłem ale z połowa bp trzeba wracać !

Na jednym bp uh da się wbić chyba max 35k przynajmniej mi się udało :)

emilok
21-01-2006, 18:56
ja sobie ustawilem poprzeczke ze do OF nie ide wczesniej jak na 90 lvlu i dotrzymalem obietnicy;
zakladajac ze jestes niedoswiadczonym graczem w stosunku do OF to odradzam ci tam pojscie nawet i na 150 lvlu, najpierw wez kogos aby cie oprowadzal i zaznajomil z miejscem respownow, jak juz je poznasz sam bedziesz wiedzial kiedy bedziesz gotowy w ktores miejsca chodzic

poisoner
22-01-2006, 10:30
O NIE! Ludzie pomozcie!!! Znowu sie odezwal ten co 4 mlvla zrobic knightem nie moze. -.- 1 bp uhow? Muhahahahahahaha, widac, ze sie nigdy nie uhales. Filpex wyzuluj plax i nie spamuj forum.
uhy to podstawowa zecz
OMG, sam nie masz jeszcze 4 mlvla, a sie wymadrzasz o uhach. X(
zerki ridery shamany i wariory to akurat pikusie
Taaa, zerk pikus? Gosciowi na 100 lvlu z mpa i innymi rarami i skillami 90/90 potrafi walnac za 100+hp.

Diuks
23-01-2006, 10:30
Czyli wyszło na to że na orc fortess przez ~80/80 i 70-80lev nie ma co sie pchać:p.

No to ja sie spytam o cos innego (bezpieczniejszego?). Od kiedy (lvl,skile) można chodzić na orc land i tereny wokół niego ile mniej wiecej będzie expa i kaski, jeśli dobry exp jest to nawet moge być w plecy bo kase łatwo zdobyc gorzej z wyśmienitym expowiskiem. I jakie tam brać runy oprócz UH (zawsze nosze 5+ bp i przeważnie wystarcza na pare godzinek).

poisoner
23-01-2006, 11:07
kase łatwo zdobyc gorzej z wyśmienitym expowiskiem
Taaa, ciekawe od kiedy? Chyba ci sie pomylil knight z elder druidem.

Walekifa
24-01-2006, 21:48
10-20 bp to nosza bardzo wysokie postac wiec jak neiwueszz to sie zamknij orc fr~ to bardzoooo rozlegy teren gdzie moze expic w pewnych miwescach sam 30 knight (jezeli uda mu sie wejsc lol) a w niektorych nawet 100+ ma klopoty poogladaj filmiki i sam ocen
ps zwyczajny knight nosi ze saba nie wiecej niz 10 bp uh (taki z 40-65 lvl)

ROTFL

Zapewne dla ciebie noszenie pełnego BP UH to zaszczyt,i duma.Bo to bardzo rzadkie.Niestety dobrze przygotowani na mass hunta Knightowie na 50-70 lvl noszą przy sobie 5-20 BP uhuw,nie wymądrzaj mi się tutaj....

Jagenu
24-01-2006, 23:16
Na ofie na zwrot kasy za uhy jest ciężko. Chyba, że spadnie wh z lidera.
Zresztą jak chce się wam zabijać orki to lećcie na edron. Tam też jest ładnie :)

frok
27-01-2006, 17:21
Ja z kolegą chodzę do OF na 27 lvl, a on 37. Mam skile 64/62 i wszystko idzie elegancko. Nawet udało się nam zabić warlorda, ale tego nie polecam małym lvl'om, ponieważ jest ryzyko deda. Nasza taktyka przedstawia się w ten sposób:

Ja czyli knight blokam zerki, lidery itp, a kolega wali z gs'a zadając potworkom duże obrażenia. Najlepiej chodzic tam od 50 lvl+ , ponieważ zwróci wam się kasa za uh'y i inne czary.

Pzdr
Frok

AdiTheMaster
27-01-2006, 18:10
Jak się słucha takich Noobów (przez duże N) jak Dragu czy Filpex to istnie rzygać sie odrazu chce... 1bp uhów? LoL poza tym oni tak wymądrzają się a nawet 5 mniut by tam nie przetrzymali... Mass hunt someone? Przed 90 lvl i skillami min.(!) 80/80 i 20-25bp uhów nawet się nie przymierzać już widziałem dużo filmików jak high lvl'owce tam padali bo byly takei mase zielonoskórych że nei dawali rady i lag dopadał... ja mam knighta 71lvl na Asterce ze skillami 78/78 i nawet nie myśle o OF tylko na dragi, dle i hero chodze na OF moze pojde jak bedzie kolo 120lvl i skille 90/90 (i tak pewnie bym wziął jakiegoś knighta z gildii.)

AdiTheMaster
27-01-2006, 18:16
Ja z kolegą chodzę do OF na 27 lvl, a on 37. Mam skile 64/62 i wszystko idzie elegancko. Nawet udało się nam zabić warlorda

LoL noob plx? kto ci w to uwierzy??? takich bajeczek to w przedszkolu ucz... To jest typek na 27lvl z takimi skillami warlorda blokowal LOL... wszystko idzie elegancko LoL x2 siedzi pewnie na warriorach i minosach na zamku i mowi ze bloczył Warlorda LoL aż sie czytać odechciewa...

David knight
27-01-2006, 20:06
Buhaha ja bylem moim 22 knightem na Of z kolega 36 lvl
Ja mam skille 59/58 a moj kolega 71/70 i dawalismy rade hodzi poszly nam 3 bp of uh :]

Kolowroteq
27-01-2006, 20:17
Ja mam podobnie moim knightem na Pandori chodze tam z kolega 26 palkiem spoko idzie jak pomasle

Name:Heabil
Skile:64/63
Level:33
World:Pandoria

Chwilowo Banished :D

Cya

Kolowroteq
27-01-2006, 20:18
Ja mam podobnie moim knightem na Pandori chodze tam z kolega 26 palkiem spoko idzie jak pomasle

Level:33
World:Pandoria

Chwilowo Banished :D

Cya
I Pozdro dla David knighta ;p

Vil
27-01-2006, 22:46
Buhaha ja bylem moim 22 knightem na Of z kolega 36 lvl
Ja mam skille 59/58 a moj kolega 71/70 i dawalismy rade hodzi poszly nam 3 bp of uh :]

Na godzine czy pol ?

frok
28-01-2006, 09:18
Widze, że niektórzy tu niedowierzają. Ponieważ nie jest to dział zdjęcia, więc umieszcze tu link, jak blokam warlorda.

http://i47.photobucket.com/albums/f169/frook1/UO0039.jpg

A tu jak wchodzę z kolegą do of:

http://i47.photobucket.com/albums/f169/frook1/UO0037.jpg
http://i47.photobucket.com/albums/f169/frook1/UO0036.jpg

I parę innych fotek z of:

http://i47.photobucket.com/albums/f169/frook1/UO0038.jpg
http://i47.photobucket.com/albums/f169/frook1/UO0020.jpg
http://i47.photobucket.com/albums/f169/frook1/UO0008.jpg
http://i47.photobucket.com/albums/f169/frook1/UO0012.jpg

poisoner
28-01-2006, 10:42
Najlepiej chodzic tam od 50 lvl+ , ponieważ zwróci wam się kasa za uh'y i inne czary.
Na of nigdy sie nie zwraca.
Ja z kolegą chodzę do OF na 27 lvl, a on 37. Mam skile 64/62 i wszystko idzie elegancko. Nawet udało się nam zabić warlorda
A ja rozwalilem demona na 6 lvlu, bo wzialem might ringi i nic mi nie robil. I co - zatkalo kakao?
Ja mam skille 59/58 a moj kolega 71/70 i dawalismy rade hodzi poszly nam 3 bp of uh
Przez 10 minut.

Matiz
28-01-2006, 10:54
Ja z kolegą chodzę do OF na 27 lvl, a on 37. Mam skile 64/62 i wszystko idzie elegancko. Nawet udało się nam zabić warlorda, ale tego nie polecam małym lvl'om, ponieważ jest ryzyko deda.

Ja miałem problem z wejsciem na ~ 71/71 skilla a ty blokujesz lidery i zerki, taa może wszystko naraz. Ten Twój kolega to jakie skille ma?

Ja czyli knight blokam zerki, lidery itp, a kolega wali z gs'a zadając potworkom duże obrażenia. Najlepiej chodzic tam od 50 lvl+ , ponieważ zwróci wam się kasa za uh'y i inne czary.

Ja nigdy nie byłem w srodku w OF bo teraz trenuje do 80/80 wtedy pójde z sorciem i spróbujemy położyć Warlorda, tylko że ja się nie wymądrzam widziałem filmy i widze jak trudno tam wejsc (byłem przy bramie:cup: )
i nie wierze żebyś ty tam wlazł.

Popracuj trochę nad skillami :P

szymon287
28-01-2006, 10:56

lol? ja chodze z kolega druidem tylko przed forteca i jakos koszty sie zwracaja fatk ze expa prawie nie ma :( ale jaki loocik ^^ a jak robisz lootbaga to juz super :)

kris82
23-02-2006, 15:59
Nieprzesadzajcie z tą trudnością.Ja moim 50 pallem kilka razy solowalem na of warlordy i chodzilem po tamtym pietrze.Poprostu utana vid.A knight ma stealth ringi ale widac ze nikt tu nie wie ze istnieje taka rzecz.Pozatym jak ktos sie umie ustawic to bede cie bily 1 max 2 potwry na raz bo przejscia sa tam waskie.A ci co mowia ze tam knightem od 90 lvla to jacys dziwni ja kupilem se 70 knighta i kiedys jak 1 raz bylem na of to bez problemu wszystko szlo z 10 bp uh.Skills 84/82 z gs i bs.Tylko ze trzeba sie dobrze przygotowac a nie jak to niektorzy mowia 5 bp uh.......Pewnie nawet nikt nie pomyslal o stealth ringach ktore ja zawsze nosze i nosilem ze soba.A warlord jesli o to chodzi to moj kumpel bloczyl na 40 lvlu duzo razy.....raz padl bo go lagnelo a byl out of range i nie moglem go uhnac.A co do tego kolesia co bloczyl na ~~20+ lvlu warlorda to mu nie wierze
.Bo warlord wali comba za 300 +.Pozatym czesto sie przezuca....Ale nie jest jednak az tak silny jak niektorzy mowia.Pozatym to ze sie uhy nie zwroca to bzdura.Ja nieraz w 20 minut po wejsciu mialem 4 k kasy z loota + 1 k czystej kasy.Moj kumpel bral 1,5 bp uh i expil ponad godzine na przedpolach of.Zabijal lidery i zerki a mial tylko 1,5 bp uh bag hmm stealth ring i sword ring(to bylo jak mial 35 lvl i 68/65 skills).Wystarczy zrobic lootbaga z chain armorow,halberd,itd. A czesto z lidera wypadaja mile itemy np.sword ring,throwing knives,plate set a czasem i warior helmet.

Vil
23-02-2006, 16:26
Z calym szacunkiem alepieprzysz glupoty..

Pewnie nawet nikt nie pomyslal o stealth ringach ktore ja zawsze nosze i nosilem ze soba.

Uzywanie ringow znacznie zwieksza koszty, stelath nie przyspiesza zabijania. Co z tego ze mozna sobie z nim solowac costam, skoro do expienia sie nie przydaje..

Pozatym to ze sie uhy nie zwroca to bzdura.Ja nieraz w 20 minut po wejsciu mialem 4 k kasy z loota + 1 k czystej kasy.

Sredni zarobek z 1 minosa = 40-50 gp, z zerka kilkanascie razy mniej, do tego koszty nieporownywalne .. Na minosach przy szczesciu robi sie 6k kasy W GODZINE, nie wierze ze tyle wyrobiles w 20 minut..

Moj kumpel bral 1,5 bp uh i expil ponad godzine na przedpolach of.Zabijal lidery i zerki a mial tylko 1,5 bp uh bag hmm stealth ring i sword ring(to bylo jak mial 35 lvl i 68/65 skills).

Knight 75/77 w 20 minut na srednim respie guardow traci pol bp uh.
Guard jest:
- slabszy od zerka ( znacznie )
- bardziej miekki od lidera ( znacznie )

= nie wierze ze wogole mogl tam expic na takich skillach, a juz na pewno nie uwierze ze mu sie to oplacalo/ expil szybciej niz na soldkach..

Asthan
23-02-2006, 16:41

A ja rozwalilem demona na 6 lvlu, bo wzialem might ringi i nic mi nie robil. I co - zatkalo kakao?

Naprawde a mi sie zwracalo z samych Halberd + shity
Chodzilem jako blokier dla knighta bijacego z Gsa

kris82
24-02-2006, 10:53
Vil z twoim lvlem i skillami napewno sie nie zwroca :p.A jesli chodzi o stealth ringi widac ze sam nie uzywasz :D Stealth ringi zaklada sie tylko gdy np.3 zerki albo 2 ci podejda na chwile zakladasz i zabijasz.Mi sie one bardzo przydaja np.gdy lurnietego warlorda musialem ubic a z drugiej strony biegly zerki :D.Jesli chodzi o kase to na przedpolach sa 3 lidery 7 zerkow i warior/shamany/spearmany oczywiscie mowie o full respie.Ja pewnego razu mialem fuksa i z 7 zerkow 5 halberd polecialo :D Pozatym istnieje taka zecz jak lootbag ja zbieralem wszystkie chain armory ktore wypadly z potworka i te co lezaly na ziemi i pakowalem do bp i prawie bp chain armorow sie uzbieral+ bag battle axe.A to wszystko na 2 szybkie obejscia przedpol.Mowiles ze:Sredni zarobek z 1 minosa = 40-50 gp, z zerka kilkanascie razy mniej, do tego koszty nieporownywalne . LOL ciekawe skoro niby z minosa 40 gp to zalozmy ze zabijesz 10 mino a ja zabije 10 zerkow i wypadnie halberd i juz jest 400 gp czyli tyle co z 10 minosow a mi halberdy czesto wypadaja ^^A jezeli chodzi o mojego kumpla to bil on z gsa na full ataku lidery i zerki zapomnialem dodac ze mial tez troche manasow.Gdy podchodzily 2 zerki lub wiecej wkladal stealth ringa lol.A w lidera bil po 70 + z hmm wiec szybko dosc padaly srednio 1 uh lub kilka exur na lidera....A ty pewnie ciagle biedaku na guardach siedzisz..Pewnie zazdroscisz ze z zerkow mam zyski a ty nie no ale niestety......

Stożek
24-02-2006, 11:20
Wiele osób pisze : Ja na 20 poziomie Warlordy blokuje... a ja expie na 15 na zerkach... a ja na 30 biegam po całym OF'ie
Niektórzy mylą Orc fortress z terenami wokół... dlatego uważaja że expią w OF'ie na 20-30 level'u. ;)

Co do blokowanie Warlorda: Nic prostrzego! Jak ktos ma kase na UHy, nie zalezy mu na tym, że expiąc przez te 30min-1h mógłby pare k expa wbić,
nie chce loota - wiadom, że z jednego/kilku moobów nie poleci nam dobry loot... To może nawet solować, co ja mówie jak sobie chce to niech nawet tam expi! Jednak niech takie osoby przestaną prowokować forumowiczów do gnojenia ich!

A jeśli nie wierzycie, że można bloknąc Warlorda na 26-35 poziomie to co powiecie na blokowanie DL'a albo Hero na odpowiednio 19 i 18 poziomach???

Łarzenie po OF wg. mnie nie jest trudne jak się zna teren, ja byłem wewnątrz kilka razy palkiem i knightem, obie postacie poniżej 30 poziomu, i co? zeszło kilka bp uhów podczas pełnienia roli shootera!(bloker się z uhaniem nie wyrabiał ;)) Na 20 minut pobytu knightem poszedł 1bp Uhów... chociaż poszło kilka osób wraz ze mną. Pochodziłem tam troche i nawet nie wiem gdzie się co respi, bo lurowali blokerzy... a więc aby teren poznać należy tam pujść w góra 2 osoby na dosyć wysokich poziomach.
Warto dodać, że niewiele osób które znam poniżej 70 lvl schodzą na kondygnacje niższe aby expić, poprostu niedość, że ich nie znają to jeszcze wbijanie tam na niskim levelu to bezsens, nawet za runki się nie zwraca, a ryzyko deada jest dosyć duże!

P.S Prosze na mnie nie wyjeżdżać, że co ja to pisze, że się nie znam, bo pisze to co wiem!

Vil
24-02-2006, 17:04
Pozatym istnieje taka zecz jak lootbag ja zbieralem wszystkie chain armory ktore wypadly z potworka i te co lezaly na ziemi i pakowalem do bp i prawie bp chain armorow sie uzbieral+ bag battle axe.

Bp chainow to ledwie 1400 gp. 4 k w 20 minut to zaden problem, jesli gosci ktory byl tam przed toba wywalal zlom na ziemie i go nie zbieral. Ze zbieractwa nie takie sumki sie robilo ..

Sredni zarobek z 1 minosa = 40-50 gp, z zerka kilkanascie razy mniej, do tego koszty nieporownywalne . LOL ciekawe skoro niby z minosa 40 gp to zalozmy ze zabijesz 10 mino a ja zabije 10 zerkow i wypadnie halberd i juz jest 400 gp czyli tyle co z 10 minosow

10 mino zabijesz 10-12 ciosami, nie stracisz hp. Na 10 zerkow pojda uhy i niekoniecznie musi ci wypasc cokolwiek. Roznica miedzy nami polega na tym, ze ja przyjmuje wariant najgorszy, a ty miales szczescie i ciesysz sie ze dobrze zarabiasz. Bohy tez moga wypasc 2x w icagu 10 minut a nikt nie bedzie twierdzil ze necro dobrze sypie lootem..

A jezeli chodzi o mojego kumpla to bil on z gsa na full ataku lidery i zerki zapomnialem dodac ze mial tez troche manasow.Gdy podchodzily 2 zerki lub wiecej wkladal stealth ringa lol.A w lidera bil po 70 + z hmm wiec szybko dosc padaly srednio 1 uh lub kilka exur na lidera....

1 uh na lidera = 1 gp za 1 expa, ja na elfach mam 20x lepszy bilans i zaloze sie ze expie znacznie szybciej, a i z loota mi sie zwraca.

A ty pewnie ciagle biedaku na guardach siedzisz..Pewnie zazdroscisz ze z zerkow mam zyski a ty nie no ale niestety......

Do 41 levelu zabilem lacznie z 15 guardow, wiekszosc po drodze na crus questa. Po co mam sie tam meczyc skoro sa znacznie lepsze miejsca...

A odnosnie zazdrosci to czego jak czego, ale kasy nie musze nikomu zazdroscic.

Lucyfer_666
25-02-2006, 01:02
Powiem tak...
Ja na Of chodzilem od 40lvlu na luzie z pallkiem. 0 strat, za wszystko sie zwracało(z duzym zyskiem). Wystarczy miec dobre skille(obecnie mam 81/81).Exp ladnie szedl, poprostu luzik wiec nie ma co sie dlugo wywodzic to nie jest jakies pieklo z demonami tylko smieszne orki.
cya

szymon287
25-02-2006, 08:56
takie male przytanko:
czy jest gdzies blisko skrzynka pocztowa obok of?

Vil
25-02-2006, 10:51
Powiem tak...
Ja na Of chodzilem od 40lvlu na luzie z pallkiem. 0 strat, za wszystko sie zwracało(z duzym zyskiem).

Bo biliscie 2-3x szybciej niz knight solo ? Przez to szlo mniej uhow itd..

M.pl
25-02-2006, 10:55
takie male przytanko:

POCZTA!!!!!!!Jest trochę daleko nie radziłbym robić tam lootbaga, ponieważ sporo nOObów się tam kręci:faceoff:
------------------------------------------------------------------------------

yeach non - pvp

szymon287
25-02-2006, 14:43
takie male przytanko:

POCZTA!!!!!!!Jest trochę daleko nie radziłbym robić tam lootbaga, ponieważ sporo nOObów się tam kręci:faceoff:
------------------------------------------------------------------------------

yeach non - pvp
nie mowie o poczcie tylko o skrzynce (moze byc z postamna) wiec jest gdzie w poblizu?

Thorin-Debowa Tarcza
25-02-2006, 15:43
85 lvl 80/80 conajmniej, 10 bp uh

kris82
25-02-2006, 16:50
LOl,Vil przejrzyj sobie wczesniejsze posty i zobacze ze wszyscy pisza (i ja sie z tym zgadzam) ze na of ok.60 lvla 80/80 skille mozna zaczac expic....Ja kurde tez bym na twoim lvlu nie zarabial na zerkach z takimi skillami i lvlem....Dlatego pierw pomysl o swoim lvlu.....Ja na 70 lvlu z zerkow mam zyski i z liderow....A moj kumpel na 40 lvlu z fuksem czasem mu sie zwraca...Pozatym na orkach jest szansa na mile itemy typu:p.arm,halabarda,warior helmet,sword ring itp..Wystarczy ze wypadnie kilka halberd ,plate armorow lub sword ringow i kasa jest zwrocona.A co do elfow to ci powiem ze to poprostu jest waste oplaca sie tam expic tylko dlatego ze malo ludzi tam jest.Bo powiem ci ze na long swordach nie zarobisz :P Zalozmy ze zbierasz arrowsy+bp bow i 2 bp long swordow na 2 h.To wyjdzie ci 4-5 k.A zuzyjesz sporo uhow na twoim lvlu...A ja sobie zrobie w 2 h 2 bp chain armorow + 2 bp sabre + kilka halberd i plate armow.I to wyjdzie kolo 7 k a do tego lepszy exp.I nie mow mi ku**a ze ci na elfach lepiej idzie ,bo to wiem ale chodzi o to ze w tym temacie juz jest napisane ZE NA OF SIE EXPI OD 60 + LVLA....jakbym ja moim 70 knightem expil ciagle na elfach tez by mi sie zwracalo i to lepiej niz tobie......Ja na ef expilem od 35 do 50 lvla ale czesciej w innych miejscach....Na twoim lvlu jest to dosc dobre,natomiast na moim 70 nie.....Bo mi sie nie oplaca biegac za 5 scoutami wole zamiast tego zabic 1 lidera a na full spawnie w of w 1 h potrafie wbic 80 k exp jak jestem sam i zazwyczaj uhy sie zwracaja.Dotego jak chodze ze sword ringiem to mi sie tez zwraca bo wypada z lidera...2 razy zlotowalem tez warior helmeta.Czy ty kiedys expiles na of???Znasz chociaz dobrze teren??Bo ja znam dobrze...A co do mino to dla mnie mozesz nawet se i na 100 lvlu zabijac mino lol....Tylko ze to nie jest dobry ani szybki exp na zwyklych minosach jak opowiadasz...Moze przejdz sie na trolle tez nie schodza uhy.....A wogole to noob jestes i widac ze na of nie byles.

Khazul
21-06-2006, 19:22
Dlaczego o expieniu na OFie wypowiadaja się osoby które nigdy tego nie robiły? Najlepiej było by gdyby wypowiedział sie na ten temat ktos 100+ zamieścił fimik i było by wszystko wyjasnione.

Patrix de'Vere
21-06-2006, 19:41
Moze powiem cos o swoich doświadczeniach z OF.

Expie tam na 62 lvlu z skillami 82/81. Zazwyczaj zabieram 5 bp uh i bp gfb + 4 parcele. Loot sie zwraca gdy sie robi lootbaga z halberd, chain armorow, battle axe i innych rzeczy ktore leca z potworkow na OF. Osobiscie sam po calym OFie nie biegam, staram sie bic same zerki i Warriory i niekiedy lidery (najczesniej z sword ringiem) Expa wbijam tam 20-30k/h zalezy ile jest ludzi.

To tyle odemnie.

Pozdrawiam.

Satyr
21-06-2006, 20:42
Na Of trzeba troche wpakować kasy w runy (gfb,o uhach nie mówie bo to oczywiste)skrzynka jest jest miejsce gdzie nie ma resetu podłogi.Mam skille 87/84 i sov ale na razie nie planuje biegać po of,może po 90 lvlu się skuszę.Na orcach na edron tez jest ciekawie,sporo zerków i liderów,a jak sie komus nudzi to jest nawet gs :)

Arcydemon
21-06-2006, 21:35
Bo powiem ci ze na long swordach nie zarobisz :P Zalozmy ze zbierasz arrowsy+bp bow i 2 bp long swordow na 2 h.To wyjdzie ci 4-5 k.A zuzyjesz sporo uhow na twoim lvlu...
żeby wylootować tak słaby loot w 2h to trzeba być totalnym newbie -.-

A ja sobie zrobie w 2 h 2 bp chain armorow + 2 bp sabre + kilka halberd i plate armow.I to wyjdzie kolo 7 k a do tego lepszy exp.
a ja na 28 levelu mam dokładnie taki sam loot na senji [wartośc].
Exp... sam nie wiem. między moim a Twoim lvl jest ogromna róznica, nie mniej mi 13k expa na godzine wystarcza na moim levelu, a przy tym loot bardzo dobry. No i właściwie zero strat, jedynie food.

jakbym ja moim 70 knightem expil ciagle na elfach tez by mi sie zwracalo i to lepiej niz tobie......
serio ? no patrz, 20+ leveli więcej, i więcej Ci sie zwraca ? niebywałe...

kris82
22-06-2006, 14:59
Omg.13 k exp/h na 28 lvlu??Ja na nowym serwie na tiquandzie,bez uzywania uh robie 26 k exp/h loot moze nie duzy,ale trudno.A jesli chodzi o loot to mozna isc np.na mino na darashii.A lota na senji nie masz takiej samej wartosci....Moze masz wiecej oz,tylko ze halabardy,s.ringi,p.army sa warte 400 + gp...A ja tyle co ty moge zarobic bez robienia lootbaga zbierajac plate army,halberdy i ringi z fuksem malym :p Nie swiec tak bo nie masz czym.Taki lvl jak ty to ja robie w tydzien niecaly :D A na elfach nie expie,wiec nie mam dokladnych info o locie.

Arcydemon
22-06-2006, 15:06
Omg.13 k exp/h na 28 lvlu??Ja na nowym serwie na tiquandzie,bez uzywania uh robie 26 k exp/h loot moze nie duzy,ale trudno.A jesli chodzi o loot to mozna isc np.na mino na darashii.A lota na senji nie masz takiej samej wartosci....Moze masz wiecej oz,tylko ze halabardy,s.ringi,p.army sa warte 400 + gp...A ja tyle co ty moge zarobic bez robienia lootbaga zbierajac plate army,halberdy i ringi z fuksem malym :p Nie swiec tak bo nie masz czym.Taki lvl jak ty to ja robie w tydzien niecaly :D A na elfach nie expie,wiec nie mam dokladnych info o locie.
Tylko, że ja na senji LOOTBAGUJE a nie EXPIE. jakbym poprostu olewał loota, nie przenosił baga, itp. to wynosiłbym więcej expa. zresztą to jest ok lvl na 2 h. to źle ? mi wystarcza. i ch.j mnie obchodzi, ze zrobisz takiego chara w tydzień. mam to gdzieś ;P w 2h lootbagowania na senji, mam ok 10k. Ty ze swoich halabard i p armów, pewnie nie masz dużo więcej. a to, ze zbierałas sobie kiedyś p shieldy, chain army, bo ktos zostawił, to se możesz... jakby przedemną ktos expił, i wszystko wywalał, to ja w 20 minut miałbym 10k z loota.
i sorry, ale nie porównuj, expienia na senji, a na tiquandzie. może na dworcach, bym więcej wyciągał, nie wiem- nie mam PACCa. A senja słózy mi i do expa [który mi w zupełności wystarcza] i do loota [który mi sie wręcz podoba].

Vil
22-06-2006, 16:08
Omg.13 k exp/h na 28 lvlu??Ja na nowym serwie na tiquandzie,bez uzywania uh robie 26 k exp/h loot moze nie duzy,ale trudno.

No widzisz a ja robie 26-32k/h na takim samym levelu nawet bez pacca. A na mino wbijam tylko i wylacznie po to zeby zarobic na uhy.

A jesli chodzi o loot to mozna isc np.na mino na darashii.

Mniej niz na Senji.

Taki lvl jak ty to ja robie w tydzien niecaly :D

Do zrobienia w 3-4 dni z paccem. Bez wysilku.

kris82
22-06-2006, 17:45
Aff.Jak taki ,,miszcz" jestes to czemu masz tylko 41 lvl?Po 2 jak nie masz pacca skad masz wiedziec jakie loty wyciagam na mino tower?W 3-4 dni po 20 h?Sorry nie jestem maniakiem.

@Arcyme~ zbieralem bo to darmowa kasa.Lootbagi tez umiem o wiele szybciej robic.Chocby np.na tombie.Mozna tez na soldach.BO wole miec swoje 4 halberdy ktore mi zajma 350 + capa i dadza 1,6 k kasy niz bp twoich brass helmetow :p

Vil
22-06-2006, 18:25
Aff.Jak taki ,,miszcz" jestes to czemu masz tylko 41 lvl?

Przez ostatnie 9 miesiecy wbilem 3 levele. Dlaczego? Podpowiem: moze dlatego ze nie gram ? Czy to zmienia fakt, ze pozostale 39 lacznie ze skillami zajelo mi niewiele wiecej niz 2tyg?

28 lev na larvach do zrobienia w mniej niz 30 godzin. W 3 dni po 20h da rade to zrobic nawet noob na trollach.

Wasza dyskusja jest bezcelowa, wiadomo ze silniejszy moze wiecej i szybciej wiec po co sie klocic kto zrobi wiekszego loota w takim samym czasie ?

Arcydemon
22-06-2006, 18:41
@Arcyme~ zbieralem bo to darmowa kasa.Lootbagi tez umiem o wiele szybciej robic.Chocby np.na tombie.Mozna tez na soldach.BO wole miec swoje 4 halberdy ktore mi zajma 350 + capa i dadza 1,6 k kasy niz bp twoich brass helmetow :p
ale pewnie zebranie 4 halabard z zerków zajmie Ci tyle czasu, co mi z mino loota o podobnej wartości. a masz 50-60 lvl więcej.