PDA

Pokaż pełną wersje : Aktualizacja zakończona

MatKus
21-01-2006, 23:42
Aktualizacja forum i strony została zakończona pomyślnie.
Możecie już korzystać z forum.
Zmiany dotyczyły głównie ułatwiania życia moderatorom oraz poprawiania błędów i stabilności forum.
W związku jednak z pojawieniem się kilku nowych funkcji w niektórych miejscach mogą pojawiać się nowe informacje nieprzetłumaczone. Prosimy o zgłaszanie tego w tym (http://forum.tibia.pl/showthread.php?t=8212) temacie.
jeśli znajdziecie jakieś błędy z forum lub stroną, zgłaszajcie je w odpowiednich przyklejonych tematach w odpowiednim dziale na naszym forum. Postaramy się te błędy jak najszybciej usuwać.
Chwilowo został także na forum wyłączony wygląd "lite", jednak zostanie on już wkrótce ponownie włączony.
Niestety znikły takze nazwy światów z działów handel i gildie z do tej pory utworzonych tematów, jednak nowe tematy będą nadal wymagały podania światu i z tych tematów światy powinny być wyświetlane poprawnie.

W najbliższym czasie (być może już jutro, to jest w niedzielę 22 stycznia, możecie się spodziewać ponownego wyłączenia forum i strony.
Tym razem będziemy chcieli pousuwać stare tematy, o których i tak wszyscy już zapomnieli i w ten sposób odciążyć bazę danych, co również powinno znacząco wpłynąć na stabilność całego serwisu.

Ponadto zarówno na stronie jak i forum pojawią się już wkrótce nowe funkcje mniej lub bardziej widoczne.
Prosimy nie dziwić się jakimiś dziwnymi opcjami na stronie, tj. nowego Screena Dnia. Funkcje te sa w fazie testów i w ostatecznej wersji będą wyglądać troche inaczej.

Jeśli chcecie uczestniczyć w beta testacj Screena Dnia zapraszam tutaj (http://forum.tibia.pl/showthread.php?t=62178).

Dziękujemy za cierpliwośc i zapraszamy do sprawdzania strony.

W razie problemów związanych z edytorem pisania postów, należy udać się na stronę główną forum i kliknąć CTRL+F5. Po tym zabiegu powinno już wszystko dobrze działać.

DRoN
21-01-2006, 23:52
Szybko się z tym uwineliście. Narazie nie widze 'wielkich zmian' , ale pożyjemy , to zobaczymy.
EDIT : yeah , też musiałem tego spróbować :D

Cahir Mawr Dryffryn
21-01-2006, 23:52
Mam jedno pytanie. Czy te rondo na stronie głównej to tylko chwilowo, czy to już tak zostanie ??

Teraz już lepiej :D

Gatho Gokhinin
21-01-2006, 23:56
Jakie rondo???
Aha- coś nie chce mi ss dnia wejść- za pierwszym razem sie pojawił, a pod nim napisy sdsd :P potem juz nic nie było. Mam nadzieję że to tylko chwilowe
edit: o.O jak fajnie sie edytuje!! A fotka już działa mmm orsh na eterni :P

Yero
22-01-2006, 00:00
O.o normalnie peday :P
Fajny jest SS dnia :>

Angel of Death
22-01-2006, 00:02
Fakt fajnie teraz sie edytuje choć na tibia.org.pl to juz dość dawno było (chyba nawet od początku odkąd mieli VBulletin). Zmian większych na forum nie zauważyłem (oprócz edytowania) jedynie kosmetyczne ;P Na stronie screen dnia i wyszukiwarka w prawym dolnym rogu.

@Edit, Hm jak się kliknie na tą miniaturkę screena dnia to jest tylko biała strona a u góry mały banner stat.pl =Z

Dr. Omader
22-01-2006, 00:16
Fakt fajnie teraz sie edytuje choć na tibia.org.pl to juz dość dawno było (chyba nawet od początku dokąd mieli VBulletin).

Nie mieli od poczatku bo takiej wersji jeszcze nie bylo wtedy.
My instalujemy dopiero teraz, bo sie fpp ociagalo.

@Edit, Hm jak się kliknie na tą miniaturkę screena dnia to jest tylko biała strona a u góry mały banner stat.pl =Z

Bo to jest w fazie testow...

Diamonic
22-01-2006, 00:21
No no :D Nice :D

Palladni
22-01-2006, 00:23
Fajnie, ładnie ale ramka dookoła SS'a dnia brzydko wygląda - wiem że 'faza testów' ale stwierdzam fakcik :D

Rybzor
22-01-2006, 00:33
Sprawdzcie czy da sie wysylac hasla na maila jak ktos zapomnial bo u mnie nie dziala, pozatym wyglada dobrze :)

Ryłek
22-01-2006, 01:15
A ja widzę jedną zmianę. Jak otwieram 10 paneli z topicami to się wszystkie ładnie ładują (no może poza adserver.fpp czy siakoś tak).
Może to kwestia tego, że jest 1:15 i nikt nie siedzi, a może jednak coś w tym kierunku zmieniliście. :p

Thoren
22-01-2006, 10:16
Ano, znalazłem coś!
Przy usuniętych tematach nie widać nazw tematów, jest tylko nick założyciela...

O, i w sumie tutaj edytor też jakiś inny kolor. Myślałem, że to WYSIWYG, ale w ustawieniach mam normalnie.
No i coś szybciej chodzi, nie?

Łolek
22-01-2006, 10:19
a co do "ss dnia" czy moga wysylac screny na ss dnia normalni userzy czy tylko modki?

Walekifa
22-01-2006, 10:40
szefowski ten ss dnia B) :p

Cossma
22-01-2006, 10:45
No niezle szybko wam to poszło!!! Gratz dla grupy trzymającej władze !!!
Heh chyba kilkadziesiąt KB zdjeliście z Bazy SQL bo forum ciutke szybciej działa (róznice widać gołym okiem :] ). Kolejnym plusem jest ten nowy edytor do pisania postów, chociaż już widziałem go na innych forach opartych na skrypcie vBulletin, ale i tak napewno ułatwi to prace wszystkim userom którzy np. pisali takie "cóś" [img]www.image.....[img] i się zastanawiali dlaczego nie ma obrazka :p.
No i ten SS dnia to było coś czego mi brakowało na tibia.pl ;)

No i to byłoby tyle bo jakoś niemam czasu szperać w każdym zakątku forum aby zobaczyć co się zmieniło. Tak czy inaczej chyle nisko( aż pod kayboard'a) czoła dla tzw. GRUPY TW

Pramus
22-01-2006, 11:38
Ooo nawet teraz jak pisze tego posta widze, ze zaszly tu zmiany :D

<3 sek pozniej>
Omg.... sa tu opcje (pogrubienia itd), ale nie da sie ich zaznaczyc :P

Angel of Death
22-01-2006, 13:38
Nie wiem, może to chwilowe ale teraz bynajmniej u mnie forum działa dość wolno, o wiele wolniej niż przed jego updatem.

@Edit Już o wiele lepiej :)

@Edit 2 Znowu źle ;p

ripper
22-01-2006, 21:27
Mi po update'cie forum, chodzi i strona i forum chodzi tak c***owo, że trudno to opisać. Efetkem tego jest moje 9~ niepotrzebnych postów w temacie "Old Tibia, czyli ciekawostki i screeny", czy jakoś tak. Czy jakiś mod~ mógłby je usunąć (oprócz jednego, ostatniego najlepiej). Z góry dzięki i przepraszam za kłopot.

Angel of Death
22-01-2006, 22:08
@Up Mi tak samo chociaż teraz lepiej. Chyba moge tu błąd zgłosić więc: Nie widać na dole tematu kto jest online, nie ma wogóle tego paska i w szybkich linkach nie ma ostatnio zbanowanych (a chyba wcześniej był tam link do tego :<)

PUPISEM
22-01-2006, 22:41
Mam nadzieje ze forum bedzie lepiej dzialalo bo widze duzo błedow :) Pozdro dla was

Shein Silvershadow
22-01-2006, 23:08
Mnie się podoba:D W końcu mi działają wszystkie przyciski przy pisaniu posta^^ Jest o niebo lepiej, i forum jakoś tak szybko działa:D

Edit: Lol, widzę moje stare ostrzeżenie:/ A fe;p

Thoren
23-01-2006, 10:30
Wyświetla się obrazek 'Warned Post', przy poście z ostrzeżeniem

Dwimenor
23-01-2006, 10:33
To dobrze, że się wyświetla. Nie będzie raportów do już ostrzeżonego posta.
Czasami jest tak, że się wlepia ostrzeżenie, ale nie kasuje (ewentualnie edytuje), np post jest ważny dla zrozumienia dyskusji.

Aval
23-01-2006, 21:13
Fak.

Nie działają maile przypominające hasło i nie mogę odzyskać normalnego konta. >...< Zróbcie coś z tym!

Michaster
24-01-2006, 10:26
MAm pytanie jak wam dac np. mojego screena ????:)

dajcie odpowiec!!!

MS_nake
24-01-2006, 10:40
ymm... nie wiem czy w odpowiednim miejscu to pisze ale działprzedmioty pancerze i bronie wyświetla mi sie tylko góra tej tabelki tj. "nazwa|waga"
a w przypadku broni podobnie

BeinFester
24-01-2006, 13:15
tak widze nasze forum...
http://foteka.pl/images_small/ (http://foteka.pl/?pokazImg=1043)
Lol nawęt zdjęć nie ma;/
http://foteka.pl/images_small/ (http://foteka.pl/?pokazImg=1389)
foteka nie dziala...

doman_92
24-01-2006, 15:17
Wreszcie możę coś nowego (grafika itp.) pojawi się na kochanej stronie www.tibia.pl Mam nadzieję że ten pomysł wypali:p :p :p 8o

lodoova
24-01-2006, 22:42
ymm... nie wiem czy w odpowiednim miejscu to pisze ale działprzedmioty pancerze i bronie wyświetla mi sie tylko góra tej tabelki tj. "nazwa|waga"
a w przypadku broni podobnie

mam to samo :(
do tego przy rejestracji użytkownika regulamin jest pisany białą czcionką na białym tle - wychodzicie z założenia, że i tak nikt tego nie czyta? :D

ogólnie chyba nie za bardzo udał się ten update - jak na razie

Cebix
02-02-2006, 19:14
Nie widzę, aby ten bug został zgłoszony, więc go zgłoszę.

Otóż widzę, że wprowadziliście reklamy na forum coś na styl forum searchengines.pl, że pod ostatnim postem w danym temacie jest reklama. Otóż ta reklama nie wyświetla się na samym dole, ale zawsze po pierwszym poście na każdej stronie.

Pozdrawiam.