zaloguj się

Pokaż pełną wersje : Jak i gdzie zdobywać dużo kasy??

kaziu
09-06-2004, 18:36
Mam pytanko czy nie wiecie gdzie można zdobywać dużo kasy a za razem dużo exp.?? ?(
bo już w różnych miejscach szukałem ale nie znalazłem

sorcek lvl13

The_FaLLen
09-06-2004, 19:04
Wnioskując z twojego podpisu sorcek lv 13 na tym lvl nie ma dobrego expa i zarazemsporo kasy . Na tym lewelu polecam szkielety słabe są a wypada z nich wiking helmet który sprzedasz w sklepie za 66 gp.Dobrym miejscem do robienia runów są kopalnie dwarfów poniewarz wypadają z nich grzyby a ekspa tez troche a nie są wcale wymagającymi przeciwnikami.Możesz na nich zrobić bp hmm i masz juz
1k w kieszeni.

Adaras
09-06-2004, 19:42
Roty.

Vorment
09-06-2004, 20:03
Hmmmm. Sorcem gra sie inaczej, tak jak i druidem. Najpierw nabijasz 10 level zeby moc robic hmm (mowie o sorcu) i caly czas siedzisz nad woda i robisz mlevel. Co prawda mozna tez expic na dwarftach ale wtedy czesto musisz np sie leczyc itp a przez to nie wykorzystujesz calej many na HMMy, czyli wiecej czasu minie zanim bedziesz mial bp na sell. Tak sie to robi (sorcem krotko gralem) Druid: nabijasz 9 level dla IHow i robisz to samo co sorcem a potem sprzedajesz backpacki niskolewelowym knightom (nie maja magic levelu do UH wiec IHow musza uzywac) a potem starasz sie nabic 11 level i 11 magic level. Wtedy kupujesz UH i przez DLUUUUGO robisz UHy (kilkanascie bp na sell :P) wtedy kupujesz sobie niezly eq i idzesz expic na dwarfty itp. Pozniej jak bedziesz mial juz ponad 100& sily czarow to expisz na czym chesz ale z runami (proponuje cyce) dalej juz graj sam zalezy od gustu, mozesz sie bawic z DSami na niewidce albo cos innego, zalezy od gustu.

EDIT:
O BOSHE !! Post nad moim : wezcie dajcie mu upomnienie albo cos takiego plx nie no ludzie (n00000by) tak chamkso nabijaja postu ze nie wyrobie !!

Angelus
09-06-2004, 20:39
Napisałeś ROTY ... teraz możesz mieć KŁOPOTY ! :rolleyes:

Jeżeli jesteś w miarę silny to idziesz kosić roty... są słabe , a dają niezłą kasę i loot ,który można sprzedać:mace ,sword.
Dodatkowo dają jedzenie...Zabierz tylko sporo pochodni...bo po ciemku kiepsko się expuje. 8)

Elendart
10-06-2004, 17:27
popieram kolegow i powiem tez
roty

ale ewentualnie mozesz chodzic do kanalow w carlin
na bugi

Wulkan
10-06-2004, 18:18
Folda i jeszcze raz folda :D :P Ja tam moim druidkiem na 15 lvlu w godzine zaribilem okolo 4k expa i okolo 1 k kasy. A ty na 13 lvlu szwendaj sie po 1 poziomie podziemi(frost trolle, roty, i minoski) Sybko tam sie dobobisz :) 8o

--------

Wulkan of the druid -> Julera -> 19lvl i 26 mlvl (i rosna )

kudlaty
11-06-2004, 08:33
Tak jak powiedzieli przedmowcy rotwormy sa najlepszym miejscem do expowania (dla druidkow, sorcererow oraz knightow z kiepskimi skillami) dlatego, ze magiczne postacie maja (zazwyczaj) niskie skille w poslugiwaniu sie bronia, dlatego dluzej zabijaja takiego rota co pozwlala na respawn innych. A tak naprawde to radze ci robic mlvl (Bo niedosc ze on ci rosnie, to jeszcze mozesz zarobic kase na runach). Dla przykladu: moj druid ma 13 lvl i 28 mlvl (mam zamiar podjechac do 35 mlvl-u i dopiero pozniej expowac)

Klusek07
11-06-2004, 19:20
proponuje isc na polnoc od carlin do podziemi, jest tam wszystko, tylko duuuuuuuuuuzo sie chodzi zanim znajdziesz dobre miejsce , albo na Dwarfy i roty - duuuuuuzo ich tam jest (kopalnie na poludniowy wschod) 8)

:baby: :baby: :baby:

olmk
12-06-2004, 10:12
ja polece ci FOLDE
najlepiej z ranca bo wtedy jest malo ludzi - tuziny orkow, minosow frost trolli i rotow
na twoim poziomie musisz uwazac na slimy, mino archery

aha - nie zlaz na sam dol bo zaliczysz detha przy spotkaniu fire element

GuteK
12-06-2004, 11:44
Dla sorca : Robisz 10 lvl mlvl okolo 30 i robisz 3 bp hmm , beirzesz jeszcze 2 bp uh i zapieprzasz na PoH tam masz expa az do 30 lvl :) osobiscie polecam (paccerom) Darashie , duzo rotow , wszelkiego rodzaju spiderow , or Czerwone Oczka (GS'Y) 8o osobiscie walilem tam pallkiem do 42 lvl a sorcem do 18 :]

GuteK
12-06-2004, 11:47
Jeszcze wez zawsze bp energy bomb i energy wall bo to bardzo przydatne runy , oczywiscie jesli chodzi o kase wszelkiego rodzaju loot z gs'ow i ds'ow mozesz opylic ludziom , bardzo oplacalne zalezy jeszcze jakiego rodzaju jest ten loot (no n00bs offerts 8) ) jak naprzyklad "Sell Orcish axe :S" boshe ludzie takie gowno to ja mam na peczki X( Wlasnie czesto slysze to od polakow ... X( Ludzie nie hanbce wlasnego honoru ...

kwakerman
13-06-2004, 02:09
oplaca sie chodzic na roti i szkielety

Palladyn of Dark
13-06-2004, 05:27
Oryginalnie dodany przez GuteK
Dla sorca : Robisz 10 lvl mlvl okolo 30 i robisz 3 bp hmm , beirzesz jeszcze 2 bp uh i zapieprzasz na PoH tam masz expa az do 30 lvl :) osobiscie polecam (paccerom) Darashie , duzo rotow , wszelkiego rodzaju spiderow , or Czerwone Oczka (GS'Y) 8o osobiscie walilem tam pallkiem do 42 lvl a sorcem do 18 :]

NOOB??

1. Jaki sorc na 10 lv. i 30 mlv.(nikt tak mlv. nie treni) używa UH, IH są bardziej ekonomiczne.
2. 3 Bp HMM + 2 Bp UH + backpack<lina,lopata> a gdzie cap na zbroje i broń??
3. PoH na 10 lv. to pewny zgon.

By$iu
13-06-2004, 09:33
Dwarfy i roty ogolnie kopalnie o ile masz bardo dobry m lvl to dwarfy guardy jesli jtes dosciwdczony.

Soul Hunter
13-06-2004, 11:04
Ja tam jestem sorcem dość długo..no i po pół roku grania nim, stwierdzam że bardzo dobre są roty..chodź nużą po jakimś czasie..a jeszcze lepsze minosy, może i zużyjesz na nie jakieś hmm, jeżeli ci się spieszy albo jest ich za dużo, ale loocik i kaska niczego sobie. Szkielety tesh są zaje.. łatwe.. a loot ciekawy. Niemniej jednak nigdy sorcem nie będziesz miał zanadto kasy, za mało cap.

A mlvl, 3ba podrasować, tak aby na tym 15lvl mieć przynajmniej 25mlvl.

Powodzenia

obiezyswiat
13-06-2004, 14:20
bij roty i w miedzyczasie rob sd/hmm na sell
bardzo oplacalne jest to
w tydzien uzbieralem 40k ta metoda
(sorcem na 12)

orzech
16-06-2004, 15:02
Najlepiej na tym lv łazic na folde na roty, ale tam pk duzo
, wiec jest dosyc niebespiecznie wiec jak najszybciej nabic kase i kupic klucz do HG tam malo osób jest mozna se na samych rotach naexpic .Tylko trzeba uwazac , najlepiej jak cie tam ktos zaprowadzi tam bo jak w nietą droge skrecisz to trafisz na GSa. Wyjsc tez nie jest latwo ale jak sie obczai droge to mozna ladnie wyjsc z tamtad , tylko do tego trza 6 parceli. :)