Pokaż pełną wersje : Loterie
Externus
10-06-2004, 11:04
Chcialbym zorganizowac loterie na Titani, jednak nie bardzo wiem jak sie do tego zabrac. Wszystkich ktorzy maja jakies pomysly proszem o wylozenie ich na forum aby kazdy mogl z nich skozystac. Plx o szybka odpowiedz.
MeDo c.O.x
10-06-2004, 11:17
Hmm może nie loterie ale walke o kase wez 2 kolesi z takimi samymi level-ami albo malo ruzniacych sie podobnymi skillami i itemami i niech kolesie obstawiaja kto wygra :] A potem ten to obstawi na tego co wygra dostaje coś tam to już ty wiebierzesz. :)
Dwimenor
10-06-2004, 14:45
:D 8o :D Albo coś takiego:
wyżucasz na ziemię 1gp i zakładasz się z której strony(tzn z której strony ekranu się pojawi-góra,dół,lewo albo prawo) przyjdzie noob i zabieże to gp
8o
Jaki masz nick? Bo ja też gram na titani i chętnei bym ci pomógł :D Ja bym proponował zwykłą loterie, czyli: wpisowe ileś tam gp (zależy jakie nagrody), każdy dostaje swój numerek a potem się losuje numer i wszystko. Jak coś to ja gram jako Novar Bladestorm - możesz się do mnei odezwać to by się coś wykombinowało :)
Matheous
10-06-2004, 15:29
Zeby to wypalilo, to nagrody musza byc dosc dobre-czyli jakis rare. A nie ze glowna nagroda to backpack UHOW. Poza tym musi byc kilka nagrod, inaczej uznaja, ze i tak nie maja szans. Przydaloby sie zebys byl dosc duzym lvlem inaczej przyjdzie jakis highlvl i bez zenady wszystkich wymorduje i wezmie loot:) Jeszcze NAJGORSZA nagroda to musi byc koszt bileciku.Najlepsza nagroda to powinna przewyzszac koszt bileciku kilkukrotnie(np bilecik kosztuje 1k a glowna nagroda to BoHy-~50k)
A co do samej organizacji-piszesz na tibia.com forum i/lub na Game Chacie ze organizujesz loterie, jakie nagrody i pod jaki adres wysylac kase(i ile tej kasy),swoja xywe i numerek. Gdy ci poprzysylaja, odsylasz im listy, w ktorych pisze, jaki maja numerek. Na samej loterii to uzywasz jakiegos programiku albo osoby postronnej i wyszukujesz losowa liczbe. Jesli liczba jest za wysoka, to odejmujesz od tej liczby liczbe uczestnikow i przeliczasz ponownie. Np zalozmy ze jest 50 uczestnikow, a osoba postronna podala liczbe 90. 90-50=40. Szczesliwym wybrancem jest numerek 40:) Najlepiej zebys pamietal, kto ma jaki numerek, zeby potem sie 5 osob nie zglosilo, ze to one.
Aha-musisz tez powiedziec, kiedy i gdzie odbywa sie losowanie.
POWODZENIA!!!
...i przygotuj sie na duze koszty:D
żeby to wogóle wypaliło musisz mieć spory lvl i znajomości ... inaczej nikt ci nie zaufa i nie wyśle kasy
Zeby to wypalilo to na pewno musi miec obstawe GM albo potwierdzenie o uczciwosci tego ^^
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.