Pokaż pełną wersje : Mrozy&Szkoły
jestem ciekaw waszego zdania na temat zamykania szkół w czasie mrozów.
niektóre już są zamkniętę niektóre będą,a niektóre będą nadal stały otwarte.(niektórych to nie dotyczy bo mają ferie)Moje zdanie jest takie:
fajnie by było gdyby zamkneli szkołe bo tam naprawde jest zimno,no i moja ogólna niechęć do szkoły.Z Drugiej strony jeszcze nie jest aż tak zimno;)
A ja słyszałem że żeby zamknąć szkołe w klasach/pracowniach musi być 15-18 st. C.. No chyba że każą zamknąć szkoły w całej polsce ;) .
OnlyM(PL)
23-01-2006, 21:52
Zamkniete szkoly moga sie odbic dluzszym rokiem szkolnym albo krotszymi feriami -.- . Ale nic nie mam przeciowko skroconym lekcja :> tak jak to jest u mnie.
Lord'Nesteloo
23-01-2006, 21:56
EeEE...Ja tam nie chce zamknietych szkol...pozniewaz to trzeba odpracowac np. w ferie.
A i tak lekcje trwaja po pol godziny wiec sie ciesze ;]
Rinnaroc
23-01-2006, 22:00
Ja miałem nadzieję, że moje gim zamkną, ale jedyne co zrobili to 30 min. lekcje i 5 min. przerwy, czyli jak sie ma 6 lekcji to o 12 w chacie :D Mi tam pasuje B)
U mnie zamkneli szkołe do środy włącznie... Więc narazie mam lux, ale za to ferie pewnie będą skrucone. Coś za coś.
Choćby byłoby -50 to nam szkoły nie zamkną.... ;/
Eeeee.... to ja mam teraz ferie a jak sie mrozy skonca to ferie tez. :/ no i jaki pozytek z mrozu, a no wyprobowalem nowe lyzwy i kij do hokeja :)
@Up: watpie ze taka bedzie temp, bym spal na kaloryferze.
A do tematu to wrzuce to :
Drugie z rozporządzeń głosi, że w przypadku niemożności zapewnienia w salach lekcyjnych temperatury co najmniej plus 15 stopni C dyrektor szkoły może za zgodą organu prowadzącego zawiesić czasowo zajęcia szkolne.
Zajęcia można zawiesić także wtedy, jeżeli temperatura na zewnątrz mierzona o godz. 21.00 w dwóch kolejnych dniach wynosi minus 15 stopni C lub jest niższa. Odwołanych na tej podstawie zajęć nie trzeba odrabiać
Wiec wszystko jest wyjasnione....
ja zamknieta szkola jutro a w srode skrocone lekcje :)
Walekifa
23-01-2006, 23:42
W Bydgoszczy pozamykali prawie wszystkie szkoły,ale mojej oczywiście nie -.- Dyrektorka skróciła tylko lekcję do 30 minut (po cholerę? ....) inajwcześniejsza lekcja zaczyna się o 9:45 (wcześniej o 7:10,rano szło zamarznąć :/)
Ja itak nie ide jutro do szkoły,zima już mnie załatwiła.I twierdzę że to Wojewoda(tak się nazywa ten co rządzi Wojewóctwem) Powinien przemysleć to wszystko i albo zamknąć,albo nie wszystkie szkoły....
Ps. W Kujawsko Pomorskim Ferie zaczynają się w połowie lutego,i wiecie co wymyślili? :)
Że to ile nas nie będzie w szkole(jeśli zamkną) będzie odciągane od Ferii. Super co? ;) =.=
A unas szkołe zamknli do konca tygodnia, a w nastepnym tygodniu rozpoczynaja sie ferie ;]. Tyle ze w soboty bedziemy musieli odpracowac 4 dni.
Podobno mrozy mają jeszcze być. Za tydzień (według informacji z "Wydarzenia") ma spaśćw nocy jeszcze raz do -35C, a to oznacza że jeszcze szkoły mogą być pozamykane. Ale co o tym sądze? Mniej nauki, więcej Tibi ;).
A ja słyszałem że żeby zamknąć szkołe w klasach/pracowniach musi być 15-18 st. C.. No chyba że każą zamknąć szkoły w całej polsce ;) .
Fajnie u mnie jest w budzie 6 stopni celsjusza a szkola nadal funkcjonuje :((
]v[ichal
24-01-2006, 10:28
W Bydgoszczy pozamykali prawie wszystkie szkoły,ale mojej oczywiście nie -.- Dyrektorka skróciła tylko lekcję do 30 minut (po cholerę? ....) inajwcześniejsza lekcja zaczyna się o 9:45 (wcześniej o 7:10,rano szło zamarznąć :/)
Ps. W Kujawsko Pomorskim Ferie zaczynają się w połowie lutego,i wiecie co wymyślili? :)
Że to ile nas nie będzie w szkole(jeśli zamkną) będzie odciągane od Ferii. Super co? ;) =.=
Moją szkołę akurat zamkneli. A to, ze odciągną z feri bylo wiadome od początku -.-
A ja sie modle, by po feriach mi liceum zamkneli z powodu zamarzniecia bluszczu rosnacego na nim ;P (ale musze isc bo z niemca musze zdac na 2 ;/ ).
Ale po poniedzialku moga juz zamknac ;P I przedluzyc nam ferie ^^ ^^ ^^ ^^ :D .
Pozdro, by wam nie sciagneli z ferii dni wolnych... ;P .
~Arthas~
24-01-2006, 10:38
a wiecie ze bedzecie musieli to odrobic w jakies soboty albo bedzecie mieli krotsze ferie :P
W mojej szkole było 14 stopni, miałem 8 lekcji i ten fajfus zwany dyrektorem zamiast skrucic lekcje, biegał po klasach i się pytał czy nie jest nam zimno. Oczywiście wszystkim było ciepło bo w mojej szkole każdy był ubrany w kurtke szalik a nawet czapkę (mojego kolege pobili w szkole za szalik, ale to już offtop :P). Głupi dyrektor powinien zamknąć szkołe jeżeli wie że firma ogrzewająca szkołe ma za niskie cisnienie, przez co grzejniki są letnie. Wole mieć skrucone lekcje niż puźniej chodzić do szkoły w sobotę, albo tracić ferie lub inne dni wolne od szkoły. Dzisiaj ide na 12:25 i mam 6 lekcji i moge się załozyć że ten idiota zwany dyrektorem nie skruci lekcji... n/c
Moja szkoła jest zamknięta:] Jeśli będziemy mieli odrabiać to w soboty to może przyjdę, jeśli w ferie, to wątpie, a jeśli będą chcieli skrócić wakacje, to już wogóle śmieszne xD W Bydgoszczy chyba już tlyko dwie/trzy szkoły zostały otwarte...-.- (plus katolik xD)
Yoh Asakura
24-01-2006, 12:28
U mnie szkoła po feriach będzie napewno zamknięta.Jest tak zimno,że mi palce w rękawiczkach zamarząja,więc już sobie wyobrażam jak zimno musi byc w szkole której nie grzeją kaloryfery :P
U mnie zamkneli do srody, a jutro mam zebranie :/ Praktycznie to mam ferie 3 tyg. :D
U mnie nie ma szkoły do środy, a w mojej szkole jest tak, że jak jest 3 lub mniej "nieprzewidzianych" wolnych dni to nie trzeba odrabiać :D
U mnie szkołe zamknięto wczoraj i jak narazie niema jeszcze dziś lekcji. Jak będzie jutro - niewiadomo...
A ja mam ferie...Ciekawe, jakie temperatury beda za tydzien. Mozliwe, ze mi tez cos odwolaja, chociaz szkole mam ocieplana dosc dobrze, wiec nie powinno byc tak tragicznie.
Nasza szkoła też jest niby dobrze ogrzewana...
W praktyce jest w niej tak zimno, że do niektórych klas bez kurtki się nie wejdzie.
Dzisiaj w szkole nie byłem, mam nadzieję, że już do ferii nie pójdę.
Pablosso
24-01-2006, 14:55
U nas tylko skrócili lekcje do 30 min, a przerwy do 5 min. W szkole było bardzo zimno więc wszyscy siedzieli w kurtkach ;p
to ja za przeproszeniem pierniczę takie "wolne"które trzeba odrabiać moja wina że jest tak zimno?
pff
teraz sie chyba ciesze ze otwarta jest szkola
Dojazdy są dosyć uciążliwe. Mimo to naszego gimpla nigdy nie zamkną :)
slawekmag
24-01-2006, 16:17
Au mnie w mieście nie zamkneli. Wczoraj rano było na dworze uwaga !!!!!!!!!!!!!!!-30 STOPNI!!!!!!!!!!!!!!!! Normalnie biegun północny A DO SZKOŁY TRZA BIEC... :evul: ale mnie w szkolem nie było nie poszlem :D
Najgorsze to dojść na przystanek, w autobusie da się żyć, a w szkole jest ciepło. Więc wolę już teraz pójść te 3 dni do szkoły i mieć luźne lekcje (mało osób przychodzi, oceny wystawione), niż teraz posiedzieć w domu a później w środku ferii odrabiać.
LoL U mnie w Lo nawet lekcji nie skrocili...Co ich to obchodzi ze na dworzu -20+? Ehhhhh...dobrze ze chociaz mam blisko na przystanek ale i tak mi wszystko zamarza jak czekam na tego autobana ;[...zal...
Walekifa
24-01-2006, 17:06
w mojej klasie było dziś 12 na 27 osób,a do szkoł chodzi 1/3 uczniów.Ogólnie to temp. jest tam od 15 do 20 Stopnii,i ludzie chodzą w kórtkach i rękawiczkach.Ale nie wszyscy nauczyciele na to pozwalają,oczywiście dyrektorka tylko chodzi i sprawdza kaloryfery..Ajj tam,takiej zimy to ja w moim życiu nie pamiętam.Ponoć ostatnia taka była w 76 roku
W następnym tygodniu też podobno ma być zimno... Osobiście wolałbym lekcje skrócone niż odwołanie.
Nie_Nawidze_Zimy, jestem zmarzluchem, wiec prawie zawsze jest mi zimno =-p
Drugie z rozporządzeń głosi, że w przypadku niemożności zapewnienia w salach lekcyjnych temperatury co najmniej plus 15 stopni C dyrektor szkoły może za zgodą organu prowadzącego zawiesić czasowo zajęcia szkolne.
Zajęcia można zawiesić także wtedy, jeżeli temperatura na zewnątrz mierzona o godz. 21.00 w dwóch kolejnych dniach wynosi minus 15 stopni C lub jest niższa. Odwołanych na tej podstawie zajęć nie trzeba odrabiać
no właśnie... dla mniej spostrzegawczych:
(...)szkoły może za zgodą organu (...)
(...)Zajęcia można zawiesić(...)
jak widać może, ale nie musi ;( ;( ;( ;(
Rabanbar
24-01-2006, 20:17
A ja mam 20 minut szybkim krokiem na piechote do szkoły :/ Ale mam fajna mame i moge nie chodzic na wlasna reke :D
@Rabanbar: Dwadziescia minut do szkoły piechotą ? Ja też tak chce, kij ze mam na przystanek 5minut, Ale potem te 20minut to ja autobusem jade;|
A zimno..
Na szczęscie lekcje skrócili do 30minut.
Siedem skróconych lekcji trwa tyle co 5 normalnych :D
Chociaż tyle dobrego.
Na szczęście tez mam dobrą mame i nie musze chodzic jak nie chce.
Jutro sie przejde, bo tydzień juz nie chodze i sie za klasą stęskniłem :P
Co tam. Jeszcze 3 dni i ferie.
Ps.
Współczuje Tym co im szkoły pozamykali.
Potem odrabiać w soboty =/
@Down:
Nie, nie skrócą.
Jak gadaliśmy z dyrem to powiedział ze on by najchętniej szkółke zamknął.
Tylko problem jest taki ze OBOWIĄZKIEM byłoby odrobienie tych dni.
Więc stwierdził ze skróci lekcje, kilka wogóle wywali itp.
Ps.
Współczuje Tym co im szkoły pozamykali.
Potem odrabiać w soboty =/
lol w soboty? a nie skroca poprostu ferii?
u mnei szkoly nei zamkna... ostatnio dyr wbil sie na lekcje i stwoerdzil ze jest cieplo pomimo ze wszyscy w kurtach siedzieli-tak ****zialo-.-
Moja szkoła jest oryginalna - z okazji mrozu zafundowali nam darmowe herbatki! Sweet, eh? ;)
Moja szkoła jest oryginalna - z okazji mrozu zafundowali nam darmowe herbatki! Sweet, eh? ;)
I tak wam potraca z budzetu, nie martw sie ;)
u nas w sasiedniej szkole lekcje byly po 15 minut ( :( ) a u nas :P nawet kurtek nie mozna nosic :) bo dostaje sie minusowe punkty* ja i tak nie nosze mi tam jest cieplo) :evul: jeszcze brakuje zeby na wf nas na boisko wzieli :)
Bueheh a u mnie to zamknęli szkoły i to chyba nawet do końca tygodnia bo nie są w stanie ogrzać klas (ale raczej skrócą nam ferie =[ )
I tak wam potraca z budzetu, nie martw sie ;)
Co do herbatek to u nas dopiero zaświecili.
Uwaga!
Od dnia 23.01.2006 w stołówce szkolnej będą sprzedawane gorące napoje.
Herbata - 1,5zł
Czekolada lub kakao - 2zł
Mleko - 2zł (dopisane drobną czcionką... ta jakby kto przyniósł swoje kakao -.-)
Najśmieszniejsze było to, że wystarczyło iść do pielęgniarki, ona dawała herbatkę za darmo
Knight Simon Dark lord
24-01-2006, 22:49
a u mnie w szkole wypych:
szkoła ogólno kształcąca (przedszkole,podstawówka,gimnazjum integracyjne,liceum i szkoła po licealna) i nic nawet nie skrócą lekcji
jak jest około 0 stopni to na przerwach czasami ciężko wytrzymać (w końcu duży budynek) a co dopiero jak jest -xx ale dyretkorka czemu by miała zamknąć lub skrócić lekcje co z tego że duzo osób dojeżdza autobusami co z tego że 1/4 klasy to uczniowe inwalidzi co dojeżdzają specjalnym samochodem co jak każdy wie ni zawsze przyjedzie na czas z powodu mrozu w klasie na upartego bez kurtki można wytrzymać ale na przerwach to już tragedia na przerwach tych wiekszych niż 10 minut to ja lece koło basenu bo tam ciepło chociaż troche ale i tak jestem za tym by szkoły zamkneli szczególnie że do ferii mam jeszcze 3 dni więc ich te 3 dni by nie zbawiły a uczniom było by lepiej ale nasza dyrektorka ma to gdzieś tylko przychodzi i sprawdza czy kaloryfery grzeją -.-' gdyby nie grzały to bym nie szedł do szkoły mógłbym nie iść ale mój tata jest taki że powiedział "póki szkoła funkjonuje to musze chodzić" :/ uff rozpisałem się troche za brak przecinków i kropek odpowiada
@down,Nekromanta nie pamiętam jak sie nazywa ta choroba wiem tylko że nie wiem gdzie przecinki stawiać
a u mnie w szkole wypych:
szkoła ogólno kształcąca (przedszkole,podstawówka,gimnazjum integracyjne,liceum i szkoła po licealna) i nic nawet nie skrócą lekcji
jak jest około 0 stopni to na przerwach czasami ciężko wytrzymać (w końcu duży budynek) a co dopiero jak jest -xx ale dyretkorka czemu by miała zamknąć lub skrócić lekcje co z tego że duzo osób dojeżdza autobusami co z tego że 1/4 klasy to uczniowe inwalidzi co dojeżdzają specjalnym samochodem co jak każdy wie ni zawsze przyjedzie na czas z powodu mrozu w klasie na upartego bez kurtki można wytrzymać ale na przerwach to już tragedia na przerwach tych wiekszych niż 10 minut to ja lece koło basenu bo tam ciepło chociaż troche ale i tak jestem za tym by szkoły zamkneli szczególnie że do ferii mam jeszcze 3 dni więc ich te 3 dni by nie zbawiły a uczniom było by lepiej ale nasza dyrektorka ma to gdzieś tylko przychodzi i sprawdza czy kaloryfery grzeją -.-' gdyby nie grzały to bym nie szedł do szkoły mógłbym nie iść ale mój tata jest taki że powiedział "póki szkoła funkjonuje to musze chodzić" :/ uff rozpisałem się troche za brak przecinków i kropek odpowiada dyslekcja.
1. Fakt, takie cos to glupota. Siedziec na przerwach i marznac, a tu musisz sie jeszcze uczyc dobrze...
2. Za brak przecinkow i kropek odpowiadna choroba zwana LENIEM, bo dysLEKSJA (nie dysLEKCJA) to dysmozgowie powodujace problemy z czytaniem. Wiec albo a)naucz sie mowic, na co jestes "chory" b)nie klam.
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.