zaloguj się

Pokaż pełną wersje : Magic The Gathering-Mtg

MeDo c.O.x
10-06-2004, 17:36
Chciałem poświęcić topic grze kracianej Matgic The Gathering.Moze to nie jest gra Rgp ale pokrewna ponieważ fantasy.Chciał bym sie dowiedzieć co o niej sądzicie i jeżeli ktoś w nią gra to może sie powchalił najleprzymi kartami ze swojej tali ?

ponczus
10-06-2004, 18:22
Hmm grałem kiedyś (dawno temu), ale trochę inaczej. Urządzaliśmy sesję w której normalnie były przygody i tak dalej tylko że walki rostrzygało się w czasie pojedynków z normalnego Gatheringa.

Narzil
10-06-2004, 20:54
Mam karty, ale nie mam z kim... Przyznam gra wciągająca i fajna. A co do kart, to moze później dopisze.

Zureq (RUBERA)
10-06-2004, 22:22
Ooo, gratz za temat :) W M:tG gram... hmmm to będą już 2 lata. Jak ten czas leci :P Z początku grałem niebiesko-czerwoną talią. Nawet dobrze mi się grało, ale gdy zobaczyłem możliwości elfówki, szybko się przeżuciłem, no i nie powiem, jest znacznie lepsza od mojej starej talii. Najlepsza karta? Trudno wybrać, bo to zależy od sytuacji, ale przede wszystkim Timberwatche (dodają +x/+x tapnięciem, gdzie x to liczba elfów w grze), a do mojej starej talii pasował idealnie artefakt "Sword of Kaldra" z Mirrodinu of coz :) Mój qmpel ma świetny artefakt - Mirrari (kopiuje zaklęcie, jeśli zapłacisz 3 many [potęga;)]). Jednak i tak nie jestem jakimś tam dobrym graczem, bo często przegrywam, choć w duelach nie jest najgorzej :P
@ Dźwiedź: Hmm, całkiem niezły pomyślunek :D Trzeba będzie wypróbować ;) Już to sobie wyobrażam: "Wchodzicie do karczmy, rozglądacie się wokoło. Spostrzegacie tłum ludzi przy jednym ze stołów. Gdy podchodzicie bliżej, okazuje się, że dwóch mistrzów tego miasteczka gra w M:tG. Postanawiacie wyzwać jednego z nich." Niezłe :)

MeDo c.O.x
11-06-2004, 09:23
Ja gramw Mtg gdzieś tak od 12 miechów a grę tą widziałem jakies 2 lata wcześniej (na koloniach qumpel miał talie ) :) Ja mam w posiadaniu talie biało zieloną z Dark Stella i pare boosterów z Mirodina.Cała moja talia jest właściwie oparata ma counterkach :] .Ale też robie ją na Golemach .Wszystkie moje nicki w tibi są zerżnięte z nazw kart Mtg np: Tangle Golem,Viridian Shaman,Machalite Golem itp.. Dużo osub grających w tibie oraz także grających w mtg tak robi.Moją najlepszą karta jest (hmmm) Pulse of Tangle : Kosztuje 3 many i zamiast niej wchodzi do gry creatura 3/3 a jeżeli przeciwnik ma wystawione więcej creatur niż ja to ta karta wraca na ręke a jak nie ma to na cmentarz ale jeżeli jesteśmy np już w środku gry i ma więcej creatów ode mnie to może mi tez wrucic na ręke :P
Zureq (RUBERA) Twój qumpel ma wyrąbaną karte :)
Przydała by ci się do niebieskiej tali gdzie jest dużo magi może kiedyś pujść do niego i niech pujdzie sobie zrobić coś do jedzenia a wtedy ty możesz włożyć przypadkowo tą karte w kieszeń :P

MeDo c.O.x
11-06-2004, 09:25
A kto wie jaka jest najstarsza edycja a jaka najnowsza ??

Cezol
12-06-2004, 20:08
hehe najstarszej edycji anzwy to nie pamietam a najnowsza to Fifth Down :D,a tak pozatym to aj mam niezły arsenał kart, gram cos kolo 4 lat, amm m.in psychatoga w ext, ww w t2, jakąś część rooka,a jeżeli chcecie coś kupić to piszcie na gg 2283737 mam z pojedyńczych akrt m.in moxy itp.

targud
12-06-2004, 22:07
Pogrywam troszq w Magica i jest Spox! Gram głownie zielonymi deckami. Akutalnie jestem w posiadniu decka elfow :] Roba rzeźnie :D Najlepsza wedlug mnie karta w mojej tali to Avatar: Heedless One: */* -gdzie * to ilosc elfow w grze (ma Trample) i potem instancik +x/+x gdzie "x" to ilosc elfow w grze. Jest np. 10 elfow to moj avatar ma 10/10 i potem jeszcze instancik wychodzi 20/20 jezeli koles nie ma jakis bajerkow :D
Magic wymiata ale trzeba miec do niego porzadna ekipe zeby modz grac.

Gewof
13-06-2004, 00:49
JA kilka lat temu gralem w Mtg i powiem ze gra byla calkiem ciekawa, niestety stwierdzilem ze za duzo kasy musze na nia wydawac jak na hobby(potrafilem wydac 200zl w jeden dzien). Mialem 2 decki, czerowny i czarny(nazw nie pamietam) i 3 klasery z roznymi kartami. I chyba najwieksza glupota jaka popelnilem i ktora zaluje do dzis(a bylo to z 3 lata temu) to to ze oddalem qmplowi wszystkie moje karty(2 decki i 3 klaser + koszulki, pudelka itd.) za totalne free ;(

Gimlos
13-06-2004, 09:36
Gralem,gram i bede grac . Wg.mnie najlepsza karcianka pod sloncem . Kiedys wydawalem na to sporo kasy, teraz sie troche uspokoilem ( najnowsze karty mam z edycji tej po Odyssei ^^ ) . Polaczenie 4x Serra Angel + Radiant Archangel ( najlepiej z might oak na rece ;) ) rox!

MeDo c.O.x
13-06-2004, 15:24
Magic wymiata ale trzeba miec do niego porzadna ekipe zeby modz grac.

Z tym sie zgodze ja mieszkam w takim małym zadupie kolo Opola i tam ja w mieście 1 miałem.Jak kupiłem to zaczołem grać z qumplem jemu sie spodobało i sobie też kupił i tak robiliśmy z nastepnymi i potem byla na już ekipa i zawsze się spotykaliśmy i graliśmy :].

Resthin
14-06-2004, 09:07
fakt karcianka wypasna , na poczatku trzeba troche kasy wlozyc w deck , ale puzniej tylko czasami sie cos dokupuje. Mialem czarna talie suicside( nie wiem czy dobrze napisalem). Gral bym do dzisiaj tylko ze moi kumple z niej porezygnowali i zostalem sam.Zeby grac musialem jechac do slepu z kartami bo tam zawsze byli chetni na singla albo duelka , ale po jakims czasie mialem dosc jezdzenia w to miejsce, bo klimat tam byl jakis niemrawy.Probowalem znowu namowic moich kumpli , lecz mi sie nie udalo.Moze w nowej szkole poznam ludzi ktorzy w to graja , wtedy bedzie full wypas.

Owoc
14-06-2004, 14:50
Najnowsza edycja to... DarkSteel 8o
Trudno powiedzieć która jest najlepsza 8)
Mirrodin ma całkiem konkretne niebieskie karty (quicksilver elemental & broodstar wymiataja!), i decki na artefaktach, scourge ma całkiem konkretne czerwone kreatury, które całkiem konkretnie spalają przeciwnika :D onslaught ma białe decki itp. itp. Osobiście mam decka z Mirrodina na artefaktach i jest cool 8) :]

Narzil
14-06-2004, 22:09
Oryginalnie dodany przez Owoc
Najnowsza edycja to... DarkSteel 8o

Najnowsza edycja to Fifth Dawn .
Już ktoś wcześniej mówił jaka jest najnowsza seria, wystarczy uważnie przeczytać ;) .

Ertai
20-06-2004, 19:16
Taa Mtg jest drogie,ale także zyskowne
Pierwsza edycja-Alpha
jak do tej pory ostatnia -Fifth Dawn

Trzciniak
21-06-2004, 14:58
Ja obecnie nie gram. Większość kart sprzedałem, ale miałem kilka fajnych kart. Jadnymi z najlepszych to oczywiście Avatar of Woe (może dlatego moje pstacie tak nazywam), i sporo innych ciekawych kart. Nie były wszstkie najlepsze ale jak się złoży talię z samego dziadostwa to można wygra nawet w drugiej turze, mój rekord to chyba czwarta czy piąta tura :D. Bardzo lubiłem tą grę ale była za droga by się cały czas w to bawić.

Btw, a może tak Doom Truper? (nie wiem czy dobrze to napisałem)

MeDo c.O.x
10-07-2004, 19:24
Ja przed chwilą wruciłem z nad morza.I spałem w namiocie i miałem tam karty.I teraz są całe mokre ;/ ale na szczęscie miałem w protektorkach.Ej czy ktoś kiedyś widział karte Bfm czy czy cos takiego jest to karta która ma 2 czescie kosztuje 14 many i jest czarną kreaturą 99/99.Jeżeli ktoś to widział to moze wiecie z jakiej ona jest edycji ??

eldian
10-07-2004, 20:11
To była chyba Cosmis Larva z czerwonej tali 7/6 ale na początku tury trzeba zrzucić 2 lądy

n3m3s!s
10-07-2004, 22:57
Jeśli ktoś z was chce kupić karty do Magica, od słabych aż po dobre artefakty i unikaty to polecam www.allegro.pl Na podstawie umieszczonych tam ogłoszeń można zrobić niezly deck.

Ertai
11-07-2004, 12:08
Karta Bfm ,inaczej Big Fury Monster jak kto woli.Otóz w pewnym okresie istnienia karcianki "WotC" wydali edycje kart po prostu "jajcarskich" tak dla zabawy,przykładową kartą jest chociażby bfm.Karty z tej edycji ,której symbolem jest tzw."jajko" nie są jednak legalne na żadnych turniejach,raczej tylko do kolekcji.
Ja osobiście nie polecam serwisów aukcyjnych,w MtG gram ponad 2 lata,bardzo czynnie,aktywnie wręcz profesjonalnie.Jeśli ktoś chciałby rozwiać jakieś watpliwosci dotyczace gry lub coś też innego to zapraszam na moje gg:3481208 .
Jesli chcecie kupić karty lub zobaczyć spisy gotowych "turniejowych talii" zapraszam (chyba moge??) na takie stronki poświęcone karciance jak:
1) www.k20.prv.pl
2) www.mtg.rpg.info.pl
3) www.mtg.hk.pl
Na stronach znajdują się fora , są tam działy początkujący,turniejowe decki,trade i wiele innych.
Pzdr.

MeDo c.O.x
07-08-2004, 09:05
Hmm mam biało zieloną talie i mam ją opartą na counterkach , na czym moge miec jeszcze tą talie ? bo ostatnio wywalilem sobie pare kart i dorzuciłem kleryków i sie dobrze gra.

stforus
07-08-2004, 20:43
Gralem kiedys bialo-niebieskim kontrolem.
Jak nie ginalem w 4 turze juz bylopo przeciwniku
Talia oparta na "humility"-bialy enchant(2biale2bezkolorowej many) kazdy stworek jest 1/1 i traci zdolnosci +"mostek" -kazda atakujaca creaturka dostaje 1 obrazenie :] do tego masa conterow + rozne "wyszokiwarki". Tundry(bialo-niebieskie landy)+moxy

Drugi jajcarski deck to był cadawerus--> mozna bylo zadac przeciwnikowi w jednym ataku 60-70 dmg :))

oczywiscie oba decki w I Typie.

Drackmir
13-08-2004, 13:41
Ja mam talie kolorową wszystkie kolory po troche

ale za to są to spellshapery hehe malo kto zbiera taki deck

gra mi sie bardzo dobrze mam nawet wszystkie 5 legend

i rozwalam kumpla w 6 turach ajk zaatakuje to jego crity

są niszczone przez ,,no merci'' hehe :berserk:

Afinor
13-08-2004, 20:39
Ja mam dopiero startera:P I czasami cioram z qmplami z klasy (poziom amatorski, przynajmniej moj) Marze o elfim decku..

DarthPawel
19-08-2004, 20:23
Taż gram w mtg. Mam Mirrari. Ciebie tez mam Ertai jak już jestes zkorruptowany. Gram fundeckiem na zombich. Jak ktos chce zagrac to na magic work station.

Ludwix Trimera
24-08-2004, 17:21
Hehe ja grałem pare lat w Mtg.
Najlepsza edycja oczywiscie Invasion.
Ostatnia moja talia to Affinity Deck (Broodstary, Asserty,Myry i Thirst of knowledge)
Grałem tez ''Slejem''( nie wiem jak sie to pisze :P)
(Commandery,Rorixy,Pildrivery,Clickslithery)
Sprzedałem kiedys karte na jarmarku za 107 zł był to foliowany Orim's Chant.
Mtg Rox

Hedroxx
27-09-2004, 21:33
Heh... ja miałem taki zaj*b*sty deck Biało-Niebieski 3-5 gości brałem spokojnie =] [Biały avatar, wing shardy, kontry, unsommony, boomerang, Raven guild master(jeśli atak dojdzie, to gościu zdejmuje 10 kart do graveyardu)] Jakby kto chciał kupić trochę Rare, un- i commonów [tylko Szczecin! :P ] to napiszcie PW.

Vanhelsen
28-09-2004, 15:30
Mam pytanie:

Hmm mam biało zieloną talie i mam ją opartą na counterkach
Dawno w to niegralem [ z rok będzie :P] ale jeśli mie pamięć niemyli to Conterki były tylko w islandach :P.

Hez
06-11-2004, 08:58
@up ty mowisz o kontrach (zbija dany czar) a on mowi o znacznikach - (zwykle znacznik +1/+1)

grzes
01-03-2008, 21:08
gra ktoś w to jeszcze? Jeśli ktoś chciałby sprzedać jakieś karty, to zapraszam na PW :), z chęcią pohandluje/powymieniam.

Pozdro.

grzes
02-03-2008, 10:10
jebany archeolog z miejsca pownienes dostac bana.

Chyba ty...

Co jest złego w odkopaniu tematu, który jest na temat, który mnie interesuje? Równie dobrze mogłem założyć nowy taki temat, było by lepiej? Zastanów się trochę nad sobą zanim znowu zaczniesz bredzić.

kołbaś
02-03-2008, 11:01
lepiej nowy temat niz odkopywac jakis sprzed 3 lat

Lasooch
02-03-2008, 11:05
lepiej nowy temat niz odkopywac jakis sprzed 3 lat

W tym wypadku odświeżenie jest moim zdaniem lepsze.

@top: trochę w MTG grywam, ale raczej rzadko i raczej nieprofesjonalnie.

Kumpel ma fajny deck z Mirrodin, cały oparty na affinity for artifacts. W efekcie wszystko można rzucić szybko a Broodstary anihilują...