Pokaż pełną wersje : Magic The Gathering-Mtg
MeDo c.O.x
10-06-2004, 17:36
Chciałem poświęcić topic grze kracianej Matgic The Gathering.Moze to nie jest gra Rgp ale pokrewna ponieważ fantasy.Chciał bym sie dowiedzieć co o niej sądzicie i jeżeli ktoś w nią gra to może sie powchalił najleprzymi kartami ze swojej tali ?
Hmm grałem kiedyś (dawno temu), ale trochę inaczej. Urządzaliśmy sesję w której normalnie były przygody i tak dalej tylko że walki rostrzygało się w czasie pojedynków z normalnego Gatheringa.
Mam karty, ale nie mam z kim... Przyznam gra wciągająca i fajna. A co do kart, to moze później dopisze.
Zureq (RUBERA)
10-06-2004, 22:22
Ooo, gratz za temat :) W M:tG gram... hmmm to będą już 2 lata. Jak ten czas leci :P Z początku grałem niebiesko-czerwoną talią. Nawet dobrze mi się grało, ale gdy zobaczyłem możliwości elfówki, szybko się przeżuciłem, no i nie powiem, jest znacznie lepsza od mojej starej talii. Najlepsza karta? Trudno wybrać, bo to zależy od sytuacji, ale przede wszystkim Timberwatche (dodają +x/+x tapnięciem, gdzie x to liczba elfów w grze), a do mojej starej talii pasował idealnie artefakt "Sword of Kaldra" z Mirrodinu of coz :) Mój qmpel ma świetny artefakt - Mirrari (kopiuje zaklęcie, jeśli zapłacisz 3 many [potęga;)]). Jednak i tak nie jestem jakimś tam dobrym graczem, bo często przegrywam, choć w duelach nie jest najgorzej :P
@ Dźwiedź: Hmm, całkiem niezły pomyślunek :D Trzeba będzie wypróbować ;) Już to sobie wyobrażam: "Wchodzicie do karczmy, rozglądacie się wokoło. Spostrzegacie tłum ludzi przy jednym ze stołów. Gdy podchodzicie bliżej, okazuje się, że dwóch mistrzów tego miasteczka gra w M:tG. Postanawiacie wyzwać jednego z nich." Niezłe :)
MeDo c.O.x
11-06-2004, 09:23
Ja gramw Mtg gdzieś tak od 12 miechów a grę tą widziałem jakies 2 lata wcześniej (na koloniach qumpel miał talie ) :) Ja mam w posiadaniu talie biało zieloną z Dark Stella i pare boosterów z Mirodina.Cała moja talia jest właściwie oparata ma counterkach :] .Ale też robie ją na Golemach .Wszystkie moje nicki w tibi są zerżnięte z nazw kart Mtg np: Tangle Golem,Viridian Shaman,Machalite Golem itp.. Dużo osub grających w tibie oraz także grających w mtg tak robi.Moją najlepszą karta jest (hmmm) Pulse of Tangle : Kosztuje 3 many i zamiast niej wchodzi do gry creatura 3/3 a jeżeli przeciwnik ma wystawione więcej creatur niż ja to ta karta wraca na ręke a jak nie ma to na cmentarz ale jeżeli jesteśmy np już w środku gry i ma więcej creatów ode mnie to może mi tez wrucic na ręke :P
Zureq (RUBERA) Twój qumpel ma wyrąbaną karte :)
Przydała by ci się do niebieskiej tali gdzie jest dużo magi może kiedyś pujść do niego i niech pujdzie sobie zrobić coś do jedzenia a wtedy ty możesz włożyć przypadkowo tą karte w kieszeń :P
MeDo c.O.x
11-06-2004, 09:25
A kto wie jaka jest najstarsza edycja a jaka najnowsza ??
hehe najstarszej edycji anzwy to nie pamietam a najnowsza to Fifth Down :D,a tak pozatym to aj mam niezły arsenał kart, gram cos kolo 4 lat, amm m.in psychatoga w ext, ww w t2, jakąś część rooka,a jeżeli chcecie coś kupić to piszcie na gg 2283737 mam z pojedyńczych akrt m.in moxy itp.
Pogrywam troszq w Magica i jest Spox! Gram głownie zielonymi deckami. Akutalnie jestem w posiadniu decka elfow :] Roba rzeźnie :D Najlepsza wedlug mnie karta w mojej tali to Avatar: Heedless One: */* -gdzie * to ilosc elfow w grze (ma Trample) i potem instancik +x/+x gdzie "x" to ilosc elfow w grze. Jest np. 10 elfow to moj avatar ma 10/10 i potem jeszcze instancik wychodzi 20/20 jezeli koles nie ma jakis bajerkow :D
Magic wymiata ale trzeba miec do niego porzadna ekipe zeby modz grac.
JA kilka lat temu gralem w Mtg i powiem ze gra byla calkiem ciekawa, niestety stwierdzilem ze za duzo kasy musze na nia wydawac jak na hobby(potrafilem wydac 200zl w jeden dzien). Mialem 2 decki, czerowny i czarny(nazw nie pamietam) i 3 klasery z roznymi kartami. I chyba najwieksza glupota jaka popelnilem i ktora zaluje do dzis(a bylo to z 3 lata temu) to to ze oddalem qmplowi wszystkie moje karty(2 decki i 3 klaser + koszulki, pudelka itd.) za totalne free ;(
Gralem,gram i bede grac . Wg.mnie najlepsza karcianka pod sloncem . Kiedys wydawalem na to sporo kasy, teraz sie troche uspokoilem ( najnowsze karty mam z edycji tej po Odyssei ^^ ) . Polaczenie 4x Serra Angel + Radiant Archangel ( najlepiej z might oak na rece ;) ) rox!
MeDo c.O.x
13-06-2004, 15:24
Magic wymiata ale trzeba miec do niego porzadna ekipe zeby modz grac.
Z tym sie zgodze ja mieszkam w takim małym zadupie kolo Opola i tam ja w mieście 1 miałem.Jak kupiłem to zaczołem grać z qumplem jemu sie spodobało i sobie też kupił i tak robiliśmy z nastepnymi i potem byla na już ekipa i zawsze się spotykaliśmy i graliśmy :].
fakt karcianka wypasna , na poczatku trzeba troche kasy wlozyc w deck , ale puzniej tylko czasami sie cos dokupuje. Mialem czarna talie suicside( nie wiem czy dobrze napisalem). Gral bym do dzisiaj tylko ze moi kumple z niej porezygnowali i zostalem sam.Zeby grac musialem jechac do slepu z kartami bo tam zawsze byli chetni na singla albo duelka , ale po jakims czasie mialem dosc jezdzenia w to miejsce, bo klimat tam byl jakis niemrawy.Probowalem znowu namowic moich kumpli , lecz mi sie nie udalo.Moze w nowej szkole poznam ludzi ktorzy w to graja , wtedy bedzie full wypas.
Najnowsza edycja to... DarkSteel 8o
Trudno powiedzieć która jest najlepsza 8)
Mirrodin ma całkiem konkretne niebieskie karty (quicksilver elemental & broodstar wymiataja!), i decki na artefaktach, scourge ma całkiem konkretne czerwone kreatury, które całkiem konkretnie spalają przeciwnika :D onslaught ma białe decki itp. itp. Osobiście mam decka z Mirrodina na artefaktach i jest cool 8) :]
Oryginalnie dodany przez Owoc
Najnowsza edycja to... DarkSteel 8o
Najnowsza edycja to Fifth Dawn .
Już ktoś wcześniej mówił jaka jest najnowsza seria, wystarczy uważnie przeczytać ;) .
Taa Mtg jest drogie,ale także zyskowne
Pierwsza edycja-Alpha
jak do tej pory ostatnia -Fifth Dawn
Trzciniak
21-06-2004, 14:58
Ja obecnie nie gram. Większość kart sprzedałem, ale miałem kilka fajnych kart. Jadnymi z najlepszych to oczywiście Avatar of Woe (może dlatego moje pstacie tak nazywam), i sporo innych ciekawych kart. Nie były wszstkie najlepsze ale jak się złoży talię z samego dziadostwa to można wygra nawet w drugiej turze, mój rekord to chyba czwarta czy piąta tura :D. Bardzo lubiłem tą grę ale była za droga by się cały czas w to bawić.
Btw, a może tak Doom Truper? (nie wiem czy dobrze to napisałem)
MeDo c.O.x
10-07-2004, 19:24
Ja przed chwilą wruciłem z nad morza.I spałem w namiocie i miałem tam karty.I teraz są całe mokre ;/ ale na szczęscie miałem w protektorkach.Ej czy ktoś kiedyś widział karte Bfm czy czy cos takiego jest to karta która ma 2 czescie kosztuje 14 many i jest czarną kreaturą 99/99.Jeżeli ktoś to widział to moze wiecie z jakiej ona jest edycji ??
To była chyba Cosmis Larva z czerwonej tali 7/6 ale na początku tury trzeba zrzucić 2 lądy
Jeśli ktoś z was chce kupić karty do Magica, od słabych aż po dobre artefakty i unikaty to polecam www.allegro.pl Na podstawie umieszczonych tam ogłoszeń można zrobić niezly deck.
Karta Bfm ,inaczej Big Fury Monster jak kto woli.Otóz w pewnym okresie istnienia karcianki "WotC" wydali edycje kart po prostu "jajcarskich" tak dla zabawy,przykładową kartą jest chociażby bfm.Karty z tej edycji ,której symbolem jest tzw."jajko" nie są jednak legalne na żadnych turniejach,raczej tylko do kolekcji.
Ja osobiście nie polecam serwisów aukcyjnych,w MtG gram ponad 2 lata,bardzo czynnie,aktywnie wręcz profesjonalnie.Jeśli ktoś chciałby rozwiać jakieś watpliwosci dotyczace gry lub coś też innego to zapraszam na moje gg:3481208 .
Jesli chcecie kupić karty lub zobaczyć spisy gotowych "turniejowych talii" zapraszam (chyba moge??) na takie stronki poświęcone karciance jak:
1) www.k20.prv.pl
2) www.mtg.rpg.info.pl
3) www.mtg.hk.pl
Na stronach znajdują się fora , są tam działy początkujący,turniejowe decki,trade i wiele innych.
Pzdr.
MeDo c.O.x
07-08-2004, 09:05
Hmm mam biało zieloną talie i mam ją opartą na counterkach , na czym moge miec jeszcze tą talie ? bo ostatnio wywalilem sobie pare kart i dorzuciłem kleryków i sie dobrze gra.
Gralem kiedys bialo-niebieskim kontrolem.
Jak nie ginalem w 4 turze juz bylopo przeciwniku
Talia oparta na "humility"-bialy enchant(2biale2bezkolorowej many) kazdy stworek jest 1/1 i traci zdolnosci +"mostek" -kazda atakujaca creaturka dostaje 1 obrazenie :] do tego masa conterow + rozne "wyszokiwarki". Tundry(bialo-niebieskie landy)+moxy
Drugi jajcarski deck to był cadawerus--> mozna bylo zadac przeciwnikowi w jednym ataku 60-70 dmg :))
oczywiscie oba decki w I Typie.
Drackmir
13-08-2004, 13:41
Ja mam talie kolorową wszystkie kolory po troche
ale za to są to spellshapery hehe malo kto zbiera taki deck
gra mi sie bardzo dobrze mam nawet wszystkie 5 legend
i rozwalam kumpla w 6 turach ajk zaatakuje to jego crity
są niszczone przez ,,no merci'' hehe :berserk:
Ja mam dopiero startera:P I czasami cioram z qmplami z klasy (poziom amatorski, przynajmniej moj) Marze o elfim decku..
DarthPawel
19-08-2004, 20:23
Taż gram w mtg. Mam Mirrari. Ciebie tez mam Ertai jak już jestes zkorruptowany. Gram fundeckiem na zombich. Jak ktos chce zagrac to na magic work station.
Ludwix Trimera
24-08-2004, 17:21
Hehe ja grałem pare lat w Mtg.
Najlepsza edycja oczywiscie Invasion.
Ostatnia moja talia to Affinity Deck (Broodstary, Asserty,Myry i Thirst of knowledge)
Grałem tez ''Slejem''( nie wiem jak sie to pisze :P)
(Commandery,Rorixy,Pildrivery,Clickslithery)
Sprzedałem kiedys karte na jarmarku za 107 zł był to foliowany Orim's Chant.
Mtg Rox
Heh... ja miałem taki zaj*b*sty deck Biało-Niebieski 3-5 gości brałem spokojnie =] [Biały avatar, wing shardy, kontry, unsommony, boomerang, Raven guild master(jeśli atak dojdzie, to gościu zdejmuje 10 kart do graveyardu)] Jakby kto chciał kupić trochę Rare, un- i commonów [tylko Szczecin! :P ] to napiszcie PW.
Vanhelsen
28-09-2004, 15:30
Mam pytanie:
Hmm mam biało zieloną talie i mam ją opartą na counterkach
Dawno w to niegralem [ z rok będzie :P] ale jeśli mie pamięć niemyli to Conterki były tylko w islandach :P.
@up ty mowisz o kontrach (zbija dany czar) a on mowi o znacznikach - (zwykle znacznik +1/+1)
gra ktoś w to jeszcze? Jeśli ktoś chciałby sprzedać jakieś karty, to zapraszam na PW :), z chęcią pohandluje/powymieniam.
Pozdro.
jebany archeolog z miejsca pownienes dostac bana.
Chyba ty...
Co jest złego w odkopaniu tematu, który jest na temat, który mnie interesuje? Równie dobrze mogłem założyć nowy taki temat, było by lepiej? Zastanów się trochę nad sobą zanim znowu zaczniesz bredzić.
lepiej nowy temat niz odkopywac jakis sprzed 3 lat
lepiej nowy temat niz odkopywac jakis sprzed 3 lat
W tym wypadku odświeżenie jest moim zdaniem lepsze.
@top: trochę w MTG grywam, ale raczej rzadko i raczej nieprofesjonalnie.
Kumpel ma fajny deck z Mirrodin, cały oparty na affinity for artifacts. W efekcie wszystko można rzucić szybko a Broodstary anihilują...
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.