Pokaż pełną wersje : Co sądzicie o... dragon lance
Co sądzicie o dragon lance jest przy tym jakas obrona no czy oplaca sie kupic i czy bez tarczy bedzie mi sie dobze gralo prosze o odp.
Bron dwureczna kupujesz dopiero gdy masz zamiar chodzic na stworki na poziomie guardow itp. Na niskim levelu i skillach wiekszy atak wiele nie da a brak tarczy znacznie zwiekszy otrzymywane przez ciebie obrazenia.
Odp. 70/70, 30 lev to absolutne minimum. W praktyce mozna sporo pozniej.
YoungLady
25-01-2006, 13:31
@up:
Nie zgadzam się z tobąX( !!!!!
Przy skillach 60/60 i 25-30 lvl`u możesz expić solo na np: Dragi(+uh`y), Gs`y(+uh`y i jakiś shooter)
Takie jest moje zdanie
Angel of Death
25-01-2006, 13:32
@up:
Przy skillach 60/60 i 25-30 lvl`u możesz expić solo na np: Dragi(+uh`y), Gs`y(+uh`y i jakiś shooter)
Takie jest moje zdanie
Muheuheueh, solo dragi, gs'y na takich skillach i lvl'u ? powodzenia <rotfl> !
@up:
Takie jest moje zdanie
prosze bardzo, tylko pewnie ilosc zuzytych uhow i ilosc kasy jaka jestes "w plecy" bedziesz utajnial albo falszowal. nie da sie tak stary.
d lance oplaca sie na potworki slabsze od guardow, a na guardy to tak 85/85 skile i kolo 60 lvla zeby nie tracic za duzo uhow i kasy. oczywiscie mozna szybciej isc z d lance na guardy ale wtedy tracimy proporcjonalnie wiecej uhow. z gs-em mozna chodzic troszke szybciej z uwag na jego wieksza obrone. osobiscie uzywalem d alnce do expa na cycach, w tombach i na dragach.
A co kupić bezpośrednio po knight axe ?
Lvl i skille jak w opisie , używam knight axe. Dawno nie grałem , ale się tak zastanawiam co kupić jak będe miał ~20lvl i skill ~61/61.
D-lance odpada , bo troche za drogo i lipa jakby wypadło , a po za tym nie jestem przystosowany do większych huntów.
po knighcie kupujesz fire axe ale czekajcie ja nie rozumiem czyli na cyce bez D-lance ani rusz ?....... na guardy tak samo ?? powiedzcie
cyce inaczej jak w cyclo sie nie oplacaja, w cyclo wystepuja z innym badziewiem wiec lepiej te 70+ skille miec.
guardy okolo 75/75 zaczynaja wychodzic na +, ale expo jest bardzo powolne.
expiąc broń+tarcza na cycach dłużyło mi się to strasznie... wkońcu dopadłem gsa i sieka nie do opisania... nie znam lepszego sposobu na exp dla średnich lvli jak cyce z dwu ręczną bronią. Co do guardów zależy oczywiście od skila... dwuręczna broń na takie hunty to środek tylko dla postaci z niebyle jakim skilem. coś trzeba umieć ;] Jest także bardzo fajna zabawa ale jednak wole bić je na balanced z tarczą - mniej uhów schodzi a loocik zajefajny
@topic
Zainwestuj narazie w f axe, jeśli juz masz kupuj lance jak najszybciej.
Axe'Taifun
25-01-2006, 15:29
expiąc broń+tarcza na cycach dłużyło mi się to strasznie... wkońcu dopadłem gsa i sieka nie do opisania... nie znam lepszego sposobu na exp dla średnich lvli jak cyce z dwu ręczną bronią. Co do guardów zależy oczywiście od skila... dwuręczna broń na takie hunty to środek tylko dla postaci z niebyle jakim skilem. coś trzeba umieć ;] Jest także bardzo fajna zabawa ale jednak wole bić je na balanced z tarczą - mniej uhów schodzi a loocik zajefajny
@topic
Zainwestuj narazie w f axe, jeśli juz masz kupuj lance jak najszybciej.
Ale jak walisz w cyca z d lance to na full ataku, hity dostajez tez nieziemskie :P
Ja miałem F axe ale z dopłatą wymieniłem na D lance i nie narzekam :) o wiele szybciej się expi a na dragi ze skilami okolo 60 można ale eq trzeba mieć troszq lepsze jak będzie np c armor crus helmet k legs (ewentualnie plate) i 2 ręczna broń to będzie ze 3 uhy na dragu średnio :) no i wiadomo lvl 25+ żeby troszq HP mieć :) Ale wracając do tematu myślę, że D lance to dobry zakup: szybki exp, więcej cap i mniej na tą broń wydasz niż na dobrą 1ręczną + dobrą tarczę a jak masz skile około 50/50 to polecam do expienia z D lancą bandity, ww i smugglery w outlaw camp exp przedni, mało osób tam chodzi, zarobek też niczego sobie (dość dużo gp i brass armory jak się poszczęści to moze W hammer :)) a z D lancą to się wymiata :D tylko uwaga na huntery, które są nieco wyżej :)
sami znawcy ..
Przy skillach 73/75 guarda z warhammera zabijam 5-6 razy szybciej niz z ss + medusa. Trace srednio 2x mniej hp.
3 uhy na draga to gorszy waste exp niz necro sorcem. Expiac znacznie szybciej na elfach robilem srednio 3-4k expa na uhu a nie 700 na 3. Przy aktualnych cenach to jest dobry sposob, ale nie na exp tylko bankructwo.
@Grajper: gdzie ta sieka i ile srednio expa na tych cycach bo ja jakos niespecjalnie jestem do tego przekonany ?
Bjoern Shu
25-01-2006, 19:03
offtop za offtopem
offtop za offtopem
Nom widać , a ja jestem winny całemu zamieszaniu , bo w kulminacyjnym momencie obróciłem cały topic na swoją korzyść :D
edit : czy ja wiem czy taki straszny offtop ?? zamiast mówić o tym co jest dobre w D-lance i czy się opłaca jej używać jako broń-2hand , po prostu porównujemy ją do innych setów broń/tarcza. Według mnie temat poprostu się troche zagłębił.
@ topic : o tak lubie D-lance , bo jest ładna , niedroga i lepsza niż MMS+SCA (lol) tzn. lepsza od F-axe + Drag-shield , a troche od nich tańsza.
Ps. a 2 pytanie - czy F-axe jest znacznie mocniejsze od K-axe , czy raczej tylko troche i czy opłaca się kupować , bo w stosunku do K-axe jest masakrycznie droga ?
Prawo Kruka
25-01-2006, 20:06
@up
FA ma 5 ataku więcej, to bardzo duża różnica.
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.