Pokaż pełną wersje : Regulamin graficzny
Imo troche bez sensu, na kazdym foro jest okolo 100kb+ sygnatury a tu 20 esh :~~(
To jest takie a nie inne forum. Po cholere tysiące obrazków w podpisach? Chcesz dać banner reklamujacy? Prosze bardzo, ale po co komu 100kb szpanu?
Im wiecej obrazków, tym forum wolniej chodzi. Jest to tym bardziej uciążliwe, gdy nie ma się standardowego rozmieszczenia postów, tylko większe (np. 50 postów na strone).
Limit napewno nie będzie zwiększony.
To jest takie a nie inne forum. Po cholere tysiące obrazków w podpisach? Chcesz dać banner reklamujacy? Prosze bardzo, ale po co komu 100kb szpanu?
Im wiecej obrazków, tym forum wolniej chodzi. Jest to tym bardziej uciążliwe, gdy nie ma się standardowego rozmieszczenia postów, tylko większe (np. 50 postów na strone).
Limit napewno nie będzie zwiększony.
Wiem jakie to jest obciążenie bo mam własne forum. Niejest zbyt duże, niechodzi mi o ilość ale np. moja sygnatura (jeden obrazek) się niemieści, bo waży więcej niż 20kb..
W każdym, bardziej zaawanasowanym od MSpainta edytorze graficznym masz możliwość ustawienia jakości obrazu. Trzeba sie zdecydowac - albo jakość, albo wielkość. Najprostszym sposobem na zmieszczenie sie w 20kb to zapisanie obrazka w formacie GIF, który ogranicza palete barw do 256.
Dwimenor
26-01-2006, 14:45
Ewentualnie bardzo silna kompresja rozmiaru obrazka+silna kompresja .jpg
Limit jest taki a nie inny. Sprawdza się bardzo dobrze. Sygnatura z założenia to kilka słów, jakiś malutki obrazek. Nie chodzi o to, żeby zaszpanować ale żeby ludzie cię zapamiętali.
Tu też nie chodzi tylko o nasze servery (ale przede wszystkim). Pomyśl sobie: 60 postów na stronę, każdy po 100kb w podpisie. 6000kb czyli prawie 6 mb. Powiedzmy że 3 mb pełne, w końca nie każdy jest szpanerem. Wiesz co to oznacza dla ludzi z limitowanym przesyłem/modemowców?
Ewentualnie możesz zostać moderatorem, u którego drobne nagięcie zasad ujdzie płazem. :D
Shein Silvershadow
26-01-2006, 21:40
Ewentualnie możesz zostać moderatorem, u którego drobne nagięcie zasad ujdzie płazem. :D
Ciekawe co by było jakby każdy miał sygnaturę większą o 8kb niż przewiduje regulamin:>
$corcerer
26-01-2006, 21:40
Jakie masz łącze, co?
Descartes
26-01-2006, 22:10
Proszę, specjalnie dla ciebie skompresowałem dla ciebie podpis. Roziar - ~17Kb. (nie wiem, czy limit jest 20 kilobajtów, czy kilobitów)
http://foteka.pl/images_small/1524_small.jpg
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.