Pokaż pełną wersje : Prace piątoklasistki, a wiec takie tam bazgroły - szkice.
Czarna_Mamba
27-01-2006, 14:07
PRACE SZÓSTOKLASISTKI To tak na marginesie.
No cóż... Jak w temacie napisałam, nie przeżyłam zbyt wielu wiosen, dlatego też nie będą to bardzo ładne szkice. Proszę was o krytykę, ponieważ chcę się rozwijać w tym kierunku. Proszę jeszcze o nieocenianie moich prac tą samą miarą, którą są oceniane prace artystów z MTA ( ukłon ).
( Tak na marginesie, to mam cykora )
Narazie tylko 2 prace. ( Przepraszam za czarne ramki, ale nie mam dostępu narazie do żadnego programu graficznego, bo wysyłam to z komputera ze skanerem )
http://i10.photobucket.com/albums/a138/Jaden-Korr/4.jpg Ołówek H2, 8B
http://i10.photobucket.com/albums/a138/Jaden-Korr/cAAROWNICA.jpg H2, 8B
@Shanhaevel
Trafiłeś w mów słaby punkt. Nie za bardzo umiem rysować inne pozy. Ale spróbowac trzeba.
Nie znam się na umięśnieniu ludzkiego ciała, ale chyba coś pamiętam z tego co pani na dodatkowej plastyce mówila.
http://i10.photobucket.com/albums/a138/Jaden-Korr/akt.jpg - Próba narysowania mięśni brzucha i paru innych ( H2, 4B )
Miłego Dnia.
;D
Jestem po zapaleniu opon mózgowych. Mam parę prac ze szpitala, ale muszę dla własnego dobra zrezygnować na trochę z używania komputera. ( Kurcze, 3 tygodnie wakacji w szpitalu, ja to mam pecha. ) Życzę Wam, aby ta resztka wakacji była przyjemna.
Shanhaevel
27-01-2006, 14:19
Hm... Nawet, nawet. Ale popracuj nad proporcjami. Z tego co widzę, to tej czarownicy ręce zwisają gdzieś... do kolan? O_o U banshee też są ciut za długie.
Spróbuj użyć perspektywy dwubieżnej, nie tylko takich póz na baczność. ;)
Ogólnie nieźle.
Z tych 'takich tam bazgroł - szkicy' podoba mi się ta czarownica (wielki wybór). Ta pierwsza mi się nie podoba , może dlatego że Banshee miała być brzydka. Za to druga jest całkiem ładna. 'Gryzdaj' dalej , zobaczymy co z tego będzie.
edit : Zapomniałem dodać , że nie jestem ekspertem i może się nie znam.
Wyrażam tylko swoje zdanie , którego nie musisz brać pod uwagę.
TehRegent
27-01-2006, 14:37
Jak juz tu mowili proporcje :)
Popracuj tez troche nad szczegolowoscia swoich prac i to by bylo na tyle :)
Czarna_Mamba
29-01-2006, 13:16
Zapomniałem dodać , że nie jestem ekspertem i może się nie znam.
Wyrażam tylko swoje zdanie , którego nie musisz brać pod uwagę.
Oczywiście, że biore twoje zdanie pod uwagę. Każdy komentarz (nawet najostrzejszy) jest u miło widziany. Będę wiedziała co mam poprawiać, a co zostawić.
Miłego Dnia.
w sumie co tu duzo pisac proporcje sypnięte :), heh...u mnie tez sie czesto sypią nie lubie anatomiii ble ;(
po za tym, masz problem z dłońmi co widac przy czarownicy, ale ta czarownica najbardizej mi wpadla w oko, banshee jakos tak hmm....mogla by byc bardziej dopracowana, a akt to jednak jest najsłabszy, ale tak jak wspomnialem witch jest ciekawa :P.
rysuj, rysuj, postaraj sie tworzyc roznego rodzaju prace i postaci w roznych pozach ;)
-pozdrawiam bryndii
Radek 666
29-01-2006, 13:40
U Banshee ręcę trochę za długie. Powinna mieć też całkiem inną twarz i włosy (takie, żeby wyglądała na taką straszną, brzydką itp.). Ja bym jej także "poszarpał" suknię, ale to już szczegół :). Wygląda też trochę jakby światło padało z kilku miejsc, ale co do tego nie jestem pewien.
Teraz Witch. U niej ogólnie jest już lepiej. Ale ręce są jeszcze dłuższe, i tak jakoś na moje oko krzywawe (ale nie wiem czy to mój wzrok nie jest krzywy :P). I tak jak u Banshee, także wydaje mi się, że światło pada z kilku miejsc.
A ta ostatnia poza... Gdybyś rysowała balet mogła by być, ale tak ogólnie nikt się tak nie ustawia. A jeśli chodziło o mięśnie brzucha to, jakieś takieś przy chudawe :P.
To było trochę krytyki odemnie. Sam nie jestem w tym dobry, ale trochę się już szkiców widziało :). Prace raczej dobre, szczególnie jak na taki wiek. (nie żeby młodsi byli słabsi, ale nie widziałem zbyt wielu 11(12?)-latków, którzy by bardzo dobrze rysowali). Trzeba pamiętać, że trening czyni mistrza, więc staraj się sporo rysować, a z czasem te błędy nie będą już takie wielkie ;).
Z uszanowaniem
Radek666
Tak jak poprzednicy :
u benshee są za długie ręce. Tak samo u witch. Ale prace są bardzo dobre jak na piątą klasę.
pozdrawiam
Crazy Mage
29-01-2006, 14:04
Queen of banshee najlepsza.A nie jakis gołe baby ;P
OnlyM(PL)
29-01-2006, 14:14
Czy ty musisz rysowac gole baby i banszi? ;p
A tak serio to super Ci wychodza jak na 5 klase.
Postaraj sie narysowac cos innego niz to plx?
Proponuje stanąć nago przed lustrem i sie sobie poprzyglądać, porownac wielkosc niektorych czesci ciala i wszystko zanotowac.
Taki przedziałek między piersiami można mieć co najwyżej po operacji serca ;)
Troszke też ta pani kanciasta jest. Linie u kobiety, obojetnie jak zbudowanej są delikatnie i okrągłe. Zwracaj też uwagę czy obie ręce i obie nogi mają taką samą długość.
Działaj dalej. Nie jest źle.
Waleczne'Serce
05-02-2006, 16:16
W sumie to bazgroły nie sa
Sam chodze do piatej klasy ale takich zeczy jeszcze nie widzialem
(szkoda ze ja tak nie umiem rysowac;( )
wielkie gz:p
Jak dla mnie prace bardzo ładne. Cieniowanie mogłoby być ciut lepsze, ale i tak mi się podoba. :)
TO SĄ BAZGROŁY ?! To żebyś Ty moje prace z piątej klasy zobaczyła, to wtedy byś zrozumiała co znaczy bazgroły.A tak co do prac, ręce są za długie przede wszystkim , i jest kilka jeszcze błędów ale Radek666 i Artyści już je wymienili.
Proponuje stanąć nago przed lustrem i sie sobie poprzyglądać, porownac wielkosc niektorych czesci ciala i wszystko zanotowac.
Tana poćwiczysz ze mną ;>?
@Topic
Jeżeli już jesteś na takim stopniu rysowania w 5 klasie, to jest jakaś przed Tobą przyszłość:P
Ciekawe prace, ale moim zdaniem najlepiejby ci pomogła książka a nie komentarze z uwagami. Co do brzucha, powinnaś zarysować krawędź klatki piersiowej. A to jest 5 klasa podstawówki?
Zdzichu Niszczyciel
11-02-2006, 22:20
jak na 5 klasistke mi sie podoboa,masz talent nawet
Apocalipsus
11-02-2006, 22:54
Ja Ci nie dam jakis specialnych porad bo nie jestem w tym najlepszy ale moim zdaniem jesli juz w takim wieku jestes juz na takim poziome to moze byc juz tylko lepiej i lepiej ... wielkie gz ! ;)
Thimburd
11-02-2006, 23:03
Wątpię, żebyś jako piątoklasistka nauczyła się przed lustrem jak rysować dorosłe kobiety.
Powinnaś raczej poszperać po stronach xxx :]
Ale ogólnie szkice nie są złe. Popracuj nad proporcjami. Czekam na nowe prace ;)
Ładne, najbardziej mi się podoba witch, reszta też dobra. Ogólnie dobre, rysój dalej, zobaczymy jakie bedą postepy w przyszłości :)
TO SĄ BAZGROŁY ?! To żebyś Ty moje prace z piątej klasy zobaczyła, to wtedy byś zrozumiała co znaczy bazgroły
dokładnie dokładnie...
a co do obrazków to nice nice...
i zapraszam na forum kokoartu tam prawie wszyscy rysuja :D
(www.kokoart.pl)
Dark Sven
12-02-2006, 12:48
dokładnie dokładnie...
a co do obrazków to nice nice...
i zapraszam na forum kokoartu tam prawie wszyscy rysuja :D
(www.kokoart.pl)
O tak kokart Rlz ale za żadko odcinki wychodzą ;)
Sokochłap
12-02-2006, 12:56
O tak kokart Rlz ale za żadko odcinki wychodzą ;)
Stawiam na jakość, a nie ilość ; D
Czarna_Mamba
14-02-2006, 19:39
Narazie nie mam weny < i skanera >, więc daje pixelarta. jestem w tym nogą, no ale spróbować trzeba =P
http://i10.photobucket.com/albums/a138/Jaden-Korr/witchhaha.jpg
Miłego Wieczoru.
EDIT 15.02
Byłam u siostry < hail skaner > i zeskanowałam jakieś tam wypociny.
http://i10.photobucket.com/albums/a138/Jaden-Korr/rozdzki.jpg <---- Jakieś tam różdżki ^^
Miłego Dnia.
Jak na 5 klase to ładnie rysujesz. Strach pomyslec co by bylo z moimi ;|
Powodzenia ;)
MuD Killer ^^
16-02-2006, 01:53
Lol fajne i tyle ;] Nie mow ze bazgroly bo wcale nie ;]
Czarna_Mamba
18-02-2006, 19:53
Hah, nudziło mi się, więc coś naskrobałam.
http://i10.photobucket.com/albums/a138/Jaden-Korr/mambaimiecz.jpg
Kamień jest ledwo narysowany, aby podkreślic miecz i Mambę. :>
Miłego Wieczoru, moze jeszcze coś dziś naskrobię.
Shanhaevel
18-02-2006, 21:10
Za krótka rączka miecza. To jedyne co się rzuca w oczy. :P
Markizek666
21-02-2006, 10:29
No ladne ladne, ta raczka od miecza taka kurduplasta, ale rysyj, rysyj i jeszcze raz rysuj, a bendziesz w tym dobra(juz jestes?:>)B)
Pozdro
Czarna_Mamba
03-03-2006, 13:47
Dziekuje za miłe komentarze, ostatnio nie miałam czasu, ale niedługo dam edita.
Jescze raz dziękuję, naprawdę się nie spodziewałam tak miłych komentarzy.
Miłego Dnia.
EDIT: No cóż, jestem z lekka wkurzona z powodu mojego komputera. ( Ten mój miły komp sie zwalił ), ale jestem u siory i moze dam nowe prace w nowym poscie <Hail Skaner>, ale narazie chce mi się zjeść obiad... no i odrazu kolacje.
Czarna_Mamba
15-03-2006, 18:33
Dobra, post ten robie szczegolnie dla odswiezenia tematu. Zgubiłam moje kochane ołówki ( jestem zła ) i musze szkicować tylko ołówkiem HB.
http://i10.photobucket.com/albums/a138/Jaden-Korr/wazik.jpg
Tu takie niewiem co, próbowałam ćwiczyc cień. Praca jest ciemna, ponieważ skaner żle skanuje w normalnej jasności. Naszkicuje jeszcze parę prac, aby poćwiczyć cieniowanie. Wrzuce także prace wykonywaną sepią, sangwiną oraz białą kredką.
A tak na marginesie,
ja jako wielki geniusz matematyczny obliczyłam, że coś mi smierdzi w punktach ostrzeżen. Po dlugich obliczeniach stwierdzilam, ze powinnam ich miec 3. Bo do jasnej Anielki, punkty dane w Grudniu na 40 dni powinny juz minac, nie myle sie? Niech mi ktos to wyjasni, bo sie juz pogubilam...
EDIT: Nowa praca, http://i10.photobucket.com/albums/a138/Jaden-Korr/kwiatek.jpg
Jedna z doniczek z naszej sali przyrodniczej ^^
@Down
A ja prosilam o szczerosc...
No cóż... Jak w temacie napisałam, nie przeżyłam zbyt wielu wiosen, dlatego też nie będą to bardzo ładne szkice. Proszę was o krytykę, ponieważ chcę się rozwijać w tym kierunku. Proszę jeszcze o nieocenianie moich prac tą samą miarą, którą są oceniane prace artystów z MTA ( ukłon ).
( Tak na marginesie, to mam cykora )
Narazie tylko 2 prace. ( Przepraszam za czarne ramki, ale nie mam dostępu narazie do żadnego programu graficznego, bo wysyłam to z komputera ze skanerem )
http://i10.photobucket.com/albums/a138/Jaden-Korr/4.jpg Ołówek H2, 8B
http://i10.photobucket.com/albums/a138/Jaden-Korr/cAAROWNICA.jpg H2, 8B
@Shanhaevel
Trafiłeś w mów słaby punkt. Nie za bardzo umiem rysować inne pozy. Ale spróbowac trzeba.
Nie znam się na umięśnieniu ludzkiego ciała, ale chyba coś pamiętam z tego co pani na dodatkowej plastyce mówila.
http://i10.photobucket.com/albums/a138/Jaden-Korr/akt.jpg - Próba narysowania mięśni brzucha i paru innych ( H2, 4B )
Miłego Dnia.
;D
pieknie rysujesz:) mnie sie podoba :D
Ocena:11/108o
Big Gratz!!
FTTRobin
16-03-2006, 19:34
Nie jestem profesjonalistą/ekspertem, właściwie to za przeproszeniem gówno wiem o rysowaniu, więc mogę tylko przekazać swoje spostrzeżenia: wydaje mi się, że cień doniczki powinien wyglądać troche inaczej tzn ciemniejszy i mniej szarpany?. Wróce jeszcze do miecza i węża. Miecz wydawał mi się jakby lewitował, a wąż był płaski.
Czarna_Mamba
16-03-2006, 21:08
wydaje mi się, że cień doniczki powinien wyglądać troche inaczej tzn ciemniejszy i mniej szarpany?. Wróce jeszcze do miecza i węża. Miecz wydawał mi się jakby lewitował, a wąż był płaski.
Hmmm, co do cienia to róznie, bo rysowałam doniczke z mojej sali przyrodniczej. I mialam oswietlenie tylko z okna, wiec cien nie byl mocny oraz byl rozmyty. A co do węża, taak, tez to zauwazylam, ze go nie cieniowalam poprawnie.
I jeszcze jedna prosba: Prosze o dokladne wytykanie mi blędów oraz w miare mozliwosci, propozycje na poprawe ich. Bardzo chce sie rozwijac w tym kierunku, dlatego oczekuje pomocy ze strony bardziej doswiadczonych i uzdolnionych uzytkownikow.
Milego Wieczoru.
W porównaniu do ciebie w piatej klasie to ja rysowalem jak kaleka i homoniewiadomo xD. Wszystkie prace jakie zobaczylem są ładne.
Wiem jednak to ,że za pare latek przy ciągłym cwiczeniu twoje pracki będą cudne :D. Tak tak ale trzeba wiecej praktyki ,wiec nie ociągaj sie!! :D
Czekam na wiecej
Pozdr0 b)
GotexAmarth
19-03-2006, 22:40
Nienajgorshe te prace ten ktos ma talent do rysowania :P Rysuj dalej i dawac tu te rysunki :P Hentnie Pooglondam :D
Shanhaevel
20-03-2006, 15:51
Nienajgorshe te prace ten ktos ma talent do rysowania :P Rysuj dalej i dawac tu te rysunki :P Hentnie Pooglondam :D
Bendzie nam barco ale to barco pszyjemnnie kjedy bendziesh tu pshyhociu. Mam nadziejee rze to podpoha bo inatrzej won do ksionrzek, lolu.
Czarna_Mamba
04-04-2006, 19:00
Dobra, narazie mam tylko jedna nową prace. < BŁAGAM, NIE PATRZCIE NA TWARZ > http://i10.photobucket.com/albums/a138/Jaden-Korr/gnka.jpg Twarz ma, no taką..., taką jakąś jaszczurkową.
No, ale nic. Nie moge poprawic, bo mama prace wyrzucila :/
Miłego Dnia.
slawekmag
05-04-2006, 18:37
Świetne prace. 10/10
Neaniver
05-04-2006, 19:00
Prace mi sie podobaja. Nie mowie, ze sa Bog wie jak wspaniale, ale trzymaja poziom i widac, ze sie starasz. Przed Toba jeszcze wiele pracy, ale jak zapewne wiesz praktyka czyni mistrza :)
Doniczka ma zły cień. To napewno - ten cien u góry jest bardziej rozmyty i jasny, a na dole mniej i ciemniejszy. Według mnie powinno być na odwrót ;). Przy rysowaniu cieni wyobraź sobie na rysunku żarówkę i wszystko dostosowywuj do niej, tak jak jest w rzeczywistości. Ja przynajmniej tak robię i z cieniami nie mam raczej problemów :)
Czarna_Mamba
27-04-2006, 19:29
Zostałam beszczelnie oddzielona od skanera. A cyfrówkę trzyma w łapach moja siostra.
Oto nowe prace:
http://i10.photobucket.com/albums/a138/Jaden-Korr/paladynka.jpg <-- HB
http://i10.photobucket.com/albums/a138/Jaden-Korr/listek.jpg <-- sepia, sangwina oraz biała kredka
Mam nadzieję, że są do wytrzymania. < przepraszam, że nie są odwrócone, ale naprawde nie mam teraz czasu >
Miłego Dnia.
Uch, po prostu muszę przyznać, że Twoje prace są świetne :-) Ja tez COŚ rysuję, może w przyszłości sie pochwalę (kiedy zdołam dojść do porozumienia z tym moim wrednym skanerem). A Tobie życzę powodzenia i jak najlepszych efektów, jeśli chodzi o użeranie się z twarzami :-)
Pięknie rysujesz :P Tez myslalem o wystawieniu swoich prac , ale nieprzepadam za bluzgami :D Bardzo ladnie ci to wychodzi.
Dark Sven
27-04-2006, 20:55
No więc tak:
-Troche za prosta ręka.
-Trzymanie łuku...
-Twarzyczka(lub bardziej nos)
-Stopy tak jakoś...nie wiem może są dobre ale nie chce mi sie odwracać...
-I to coś, takie włochate po prawej (mojej stronie)
'Ale ogółe pracki fajne.
A i ten liść- fajnie ci wyszedł.
Evul Tibian
28-04-2006, 21:06
Widać, że lubisz panie o krągłych kształtach :) Mi się podoba
Shanhaevel
28-04-2006, 21:18
Mi się średnio podoba ta paladynka. Ogólnie z anatomią to tak trochę nie ten teges... Ale listek już ładniejszy, przyjemny dla oka taki. Może spróbuj rysować martwą naturę?
Czarna_Mamba
29-04-2006, 09:20
Mi się średnio podoba ta paladynka. Ogólnie z anatomią to tak trochę nie ten teges... Ale listek już ładniejszy, przyjemny dla oka taki. Może spróbuj rysować martwą naturę?
Taa, jestem z anatomia jak kot z psem. Zanim się z nią oswoję minie jeszcze pare dobrych lat. A co do martwej natury, już chyba wszystkie kwiatki z sali przyrodniczej 115 narysowałam, zle wszyskie musiały zostać w szkole :/ Moze w czerwcu je dostane. Ale spróbuje :P
Miłego Dnia.
Togashi Yokuni
29-04-2006, 11:34
Nie jest źle, prace są ładne. Zapewne jeszcze dużo pracy Cię czeka, ale masz talent, potrzebny jeszcze bedzie tylko zapał i będzie good. :)
Prace są ładne, nawet bardzo ;) Gratulacje i oby tak dalej :) Ja lubię rysować, ale mnie kiedyś zraziła nauczycielka od plastyki, bo mi chciała wmówić, że jednego ze swoich rysunków nie narysowałam ja :/ Więc teraz rysuję sobie tak dla zabawy :) Nie mam skanera więc nie będę was tym maltretować :)
Doktór Lewatywa
07-06-2006, 21:57
Sorry za odświeżanie, ale te prace są piękne 8o 8o ! 11/10 BO TO NIE SĄ BAZGROŁY!
Pawelsik
18-06-2006, 13:57
Yo! Ładnie i oby tak dalej! Życze powodzenia w życiu 10/10;)
Randlemen
18-06-2006, 18:56
Jak dla mnie ładne prace. Takie charakterystyczne, szczególnie ten listek. Ładne:) :D :cup:
Firramil
19-06-2006, 20:25
Mi się twoje prace podobają, nie są one żadnym cudem ale jak na piątą klasę nie jest źle... ja sam rysuje albo obrabiam grafikę ale nie lubię się tym afiszować.. Prace dostają plusika ++++
Cor Tibiarz
24-06-2006, 12:25
Ogladam twoje prace i jak na piata klase to zarabiscie rysujesz, podoba mi sei twoj styl :) oby tak dalej
Zajefajne te prace tak dalej a daleko zajdziesz powiadam ci :wasacz:
Cor Tibiarz
03-07-2006, 13:57
MORREEE PLX :oks:
Prace jak juz mowielm ladne...
Tom The Tanner
06-07-2006, 19:53
Jak na V klasę to 6 :P
Hyh, ładnie. Ale to już chyba nie są prace piątoklasistki? Chyba że repytowałaś? :P Jak dla mnie gites, ja ołówkiem potrafie wydrapać dziure w ścianie a tu takie coś... :)
Czarna_Mamba
07-07-2006, 07:30
Hyh, ładnie. Ale to już chyba nie są prace piątoklasistki? Chyba że repytowałaś? :P Jak dla mnie gites, ja ołówkiem potrafie wydrapać dziure w ścianie a tu takie coś... :)
Hah, tak przeszłam do 6. Ale nadal będę przez pół roku sie czuła jak piątoklasistka.
btw. Prac długo nie było. Tylko śpię, jem i siedzę. I przy okazji zwaliłam skaner z biurka. Chyba się naprawi. Myślę, że w drugiej połowie lipca wezmę się za siebie. No, ale co ja tu zanudzam. Zarwało się noc, trza o 7 rano iść spać.
Miłego Dnia.
Yyyy zatkalo :confused:
WIELKIE GZ DLA NIE WIDZIALEM ZEBY KTOS TAK LADNIE RYSOWAL ;)
jak na piątoklasistkę (teraz szósto:P;>) to bbbbbardzo dobrze ;P jestem pod wrażeniem serio ;)
nawet te nieproporcjonalne częsci ciała (o których wspominali koledzy) dopatrzyłem się dopiero jak to przeczytałem ;P pomyślałem że tak musi być ;P w końcu wiedźmy takie prawdziwe chyba nie istniały więc... mogły wyglądać tylko podobnie do człowieka nie koniecznie nim byc ;>
10/10 bez gadania ;)
malujesz ładniej ode mnie ;P wkleił bym tu coś swojego ale nie mam skanera ;> :D
YO
noobowaty mistrz
07-07-2006, 18:08
9/10
Byloby max gdyby nie te rece za dlugie
A i tak super jak na 5 klase, ja zebym mial 100 lat to bym jeszcze tak nie umial narysowac.
Tawer Redeye
07-07-2006, 20:12
Prace bardzo dobre sam bym chciał tak rysować (jeden rysunek tylko mi dobrze wyszedł do tej pory) na taki wiek dam 10/10
@offtopic do gościa co napisał up
masz tak głupi nick ,że aż śmieszny
Ładnie rysujesz :] wiem co mówię bo tez niedawno bylem w 5 klasie B)
Praca Banshe : Ręce za długie a do tego nie widać dłoni albo śladu dłoni pod materiałem i właśnie on zabardzo zwisa a do reszty nie ma wątpliwości po wszystko jest pod sukniom.
Praca Czarownicy : Tak samo jak wyżej sądze że może to być przyzwyczajenie do takiego rysowania :] P.S. zaniedługo porobiefotki moich prac i powklejam
Praca Ciała Kobiety : Piersi są źle narysowane min. są płaskie jakby zwisały, łączą się linią jak tyłek ( rowek ) za daleko się ciągną a co do brzucha za bardzo nie da się ocenić z powodu braku zcieniowania
Praca Miecza i Węża : Miecz wygląda jakby rysowany z perspektywy po rękojeść ma jakby krzywą ( przejście z miecza do rękojeści )
Praca Kwiatka : Doniczka zle przycieniowana tnz. za bardzo oświecona galonzka niescieniowana a cien za bardzo kreskowany mala spojnosc cienia wyglada jakby ktos se poprostu nabazgral kreski
Praca Węża : niemam zastrzeżeń oprócz cienia węza bo wyglada jakby na niego swiatlo niepadalo
Praca Paladynki : zly chwyt luku pozatym chyba tylko że tak dziwnie jakby nigdzie cienia ani swiatłą niemiała tnz. wszedzie taka sama jasnosc cienia
Praca Liscia : nie znam sie na tej technice rysowania bardziej malowanie farbami/rysunki olowkiem dopiero zaczolem czasem malowac pastelami
Rady takie zacznij rysowac wieksze formaty mozna zrobic wiecej szczegolow a pozatym proboj rysowac perspektywe na czlowieku jest to trudne poniewaz gdy rysujesz ubior musisz proporcje zrobic dobre ciała itd. rob tez bardziej realne rzeczy np. jakis widok sproboj narysowac a glownie to ucz sie rysowac proporcje ja dopiero od jakiegos roku albo pol roku zaczolem cieniowac a ide do 2 gim wczesniej poprostu ladnie rysowalem ale nie cieniowalem a do treningu rysuj swoje czesci ciala dobrym treningiem na cien jest rysowanie swojej dloni bo caly czas dokladnie widzisz cienie itd.
Przepraszam za bledy pisze na laptopie i jakos dziwnie sie pisze
Powiem ci tak:
super prace! nigdy nie widzialem zeby ktos tak ladnie w 5 klasie rysowal!
wiem bo jestem w twoim wieku, moze troszke starszy 8o
nigdy w kalsie dziwczyny co tak slicznie maluje nie widzialem.
ogladalem tez kilka twoich prac z photoshopa i sa bdb, sam dopiero zaczynam
w fotoszopie i do piet ci nie dorastam:confused:
ołówkiem zaduzo nie probowalem ale moze bym cos wykrzesal z niego:o
gratz all prac
gratz for you
i jak to robia dziewczyny w klasie:
:*
;)
podobalo mi sie :P
dostajesz odemnie 9/10
i dawaj wiecej:D
i mam pytanko czy by mi ktos dal linka do tego nowego painta prosze tez chce sie w to pobawic:D ;) i poszalec:DB) :] :] 8o :)
Stary robisz całkiem całkiem rysunki!!! Normalnie twórz więcej faajnych obrazków ;)
Jakieś krzywe te rysunki radze porobić kilka prostych fałd na Sukniach pań
i Proporcje ;) nie rób wilkiego torsu i malutkiej głowy ;d
Ładne, co ja gadam!Bardzo ładne, tym bardziej jak na 5 klase.Nic dodać, nic ująć.Rysuj dalej bo widać że masz talent.
Stary robisz całkiem całkiem rysunki!!!
Jak już coś to stara,ale ona nie jest stara z tego co wiem.(Tak,tak,tak,wiem czepiam się)
Czarna_Mamba
06-11-2006, 07:02
@Nina. Nie razi mnie to, że odmładzasz mnie o rok. Kiedys sie przyda ^^
@Topic. No i skaner naprawiony! Ale dziś zapomniałam prac zabrać ze sobą.
Jest jedna praca - robiona na zamówienie. Oczywiście, dostałam screeny tej postaci. Po dłuższym gapieniu się w monitor udało mi się to odwzorować. Dalsza praca w Photoshopie. Proszę nie zwracać uwagi na minę ^^.
http://i10.photobucket.com/albums/a138/Jaden-Korr/ototo71.jpg
Proszę o wytykanie wszelkich błędów.
EDIT. Przepraszam za "czystość" tła, ale robiłam to na komputerze o strasznie ciemnym monitorze i było ono białe ^^
2EDIT. Tło w mairę poprawione.
No fakt, ta mina ;D
Wg mnie bardzo ładne, większych błędów nie widze... Tylko tak dziwnie rozmazane, najprawdopodobnie to celowe ale efekt końcowy piękny ;p
Rethfing on Aldora
06-11-2006, 14:35
@Nina. Nie razi mnie to, że odmładzasz mnie o rok. Kiedys sie przyda ^^
@Topic. No i skaner naprawiony! Ale dziś zapomniałam prac zabrać ze sobą.
Jest jedna praca - robiona na zamówienie. Oczywiście, dostałam screeny tej postaci. Po dłuższym gapieniu się w monitor udało mi się to odwzorować. Dalsza praca w Photoshopie. Proszę nie zwracać uwagi na minę ^^.
http://i10.photobucket.com/albums/a138/Jaden-Korr/ototo71.jpg
Proszę o wytykanie wszelkich błędów.
EDIT. Przepraszam za "czystość" tła, ale robiłam to na komputerze o strasznie ciemnym monitorze i było ono białe ^^
2EDIT. Tło w mairę poprawione.
Rozmazywałaś całą postać blurem, więc powinnaś wyłączyć tło (to na którym mogą być ślady rozmazywania) i dodać nowe, całkiem białe. Coś w tym stylu.
slawekmag
06-11-2006, 14:35
Że tak powiem: RLZ!
świetne , ale ta mina to taka .... możesz zrobić dla mnie husajna ?
Czarna_Mamba
06-11-2006, 15:00
Rozmazywałaś całą postać blurem, więc powinnaś wyłączyć tło (to na którym mogą być ślady rozmazywania) i dodać nowe, całkiem białe. Coś w tym stylu.
Ano, tyle że na innym komputerze tlo bylo snieznobiale. A na moim wyglądalo jak bloto ^^ Tak, zrobilam to blurem, dokladnie smudge tool.
Prace olowkowe beda moze w środe.
Przepraszam za brak literki Ł, ale piszę to na glupim komputerze szkolnym ^^
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.