zaloguj się

Pokaż pełną wersje : Ban

Mofi
01-02-2006, 10:17
No wiec, wydawalo mi sie ze znam dobrze Tibia Rules i wogole, ale jak dostalem bana(na), to nie jak dokladniej przechodza "egzekucje" :p
Pierwszy ban-tydzien
Drugi ban - 15 dni
Trzeci - 30 dni
Czwarty - DELETE
Moze jest inaczej? Moze mozna dostawac bany w nieskonczonosc, a ich dlugosc polegac bedzie na popelnionym "przestepstwie"?
Prosze o odpowiedz
P.S nie wyzywajcie mnie od n00ba abo co tam jescze, ja tylko chce sie dowiedziec...

Shinjix
01-02-2006, 10:32
Pierwszy ban - 7 dni - z tym, że nie zawsze. W przypadkach poważnego nagięcia tibia Rules (np MC, czy podawania sie za GMa). Pierwszy ban także może być na 30 dni.

Drugi ban - 30 dni,

Trzeci ban - 30 dni,

Czwarty ban - "Banished until deletion" - co to znaczy? Ban ten jest trzymany, dopóki ekipa CipSoftu nie rozważy, czy ci zdeletować konto, czy nie. Nie jest powiedziane, ze ZAWSZE deletują. Jest jakis procent szansy (powiedzmy 1%), ze jednak nie dostaniesz deleta. Tak było z moim kumplem, dostał bana "until deletion" i odbanowali mu konto. Chociaz ja bym się nie łudził - jeżeli dostaniesz bana do czasu usunięcia konta to na 99% usuną ci konto.

Może byc tak, że zamiast tej procedury od razu dostanie się czwartego bana ("Banished until deletion"), np. w przypadku dzielenia konta.

Dabek
01-02-2006, 10:57
Pierwszy ban trwa zazwyczaj 7 dni. Po drugim złamaniu tej samej zasady ban wynosi zazwyczaj 30 dni + ostatnie ostrzeżenie. Jeżeli jednak złamana zasada będzie inna, długość bana to zazwyczaj 15 dni. W takim też wypadku dopiero po złamaniu zasady po raz trzeci nastąpi ban 30 dni + ostatnie ostrzeżenie. Jeżeli po otrzymaniu ostatniego ostrzeżenia popełnisz jakiekolwiek przestępstwo (z wyjątkim notations i namelocków), twoje konto zostanie usunięte.

Niektóre przestępstwa sa poważniejsze od innych - za używanie makro albo dzielenie konta jest natychmiastowy 30 dniowy ban, a w tym drugim przypadku czasem nawet nastychmiastowe usunięcie.

EDIT: Blah, za późno, musiałem wyjść w połowie pisania tego posta i się "nieco" przeciągnęło:P.

luuzak
01-02-2006, 11:02
Hyba mowisz dobrze ale mam pytanie.Mianowicie czy za telepotowanie sie z dp do swiatyni(hyba kazdy wie o co mi chodzi) czy mozna za to dostac bana?? Bo ja to robie od kąd pamietam.dzis rano kiedy se krzycze "tp me plz" jakis gosc mi mow :tp is illegal u can be banished for that...." czy to prawda ??

Dabek
01-02-2006, 11:03
Tak, jest to nadużywanie słabości gry.

MKM
01-02-2006, 11:08
A gdy się dostaje deleta, to można odzyskać to konto kupójąc pacc-a na nie? Czy to działa tylko w przypadku bana?

emilok
01-02-2006, 11:23
a ja osobiscie bylem swiadkiem takiej sytacji, kiedy gm zbanowal faremke uhmakerow, byli oni na mc, nie na makrze [ bylo widac ze sie staraja jednoczesnie tanczyc :P ], napoczatku wszyscy goscie dostali bana na 7 dni, po tych siedmiu dniach 5 gosci z 15 lvlami zostalo "zdeletowanych" z powodem "multiclienting", nastepnie 20,23 lvl dostali dodatkowo 30 dniowego bana, a 30 premmy nic nie dostal :P
wiec duzo zalezy tez od okolicznosci

Shinjix
01-02-2006, 12:00
A gdy się dostaje deleta, to można odzyskać to konto kupójąc pacc-a na nie? Czy to działa tylko w przypadku bana?
Nie, delet konta (jak sama nazwa wskazuje) usuwa ci całe konto. Po postaciach zostaje ci slad na http://www.tibia.com/community/?subtopic=characters. Konta nie da sie odzyskac po delecie.

Crazy Mage
01-02-2006, 12:21
hehe ja nigdy bana niedostalem szkoda tylko ze jak wysylam raporta to moge nawet 4 godziny czekac i nic tylko raz GM przyszedl (troche zbaczam z tematu sorry :))
Chcialem wyslac raporta poniewaz kolega mnie zablokowal z innym kolesiem tak lurneli draga ze mnie jarał az dedlem zeby cos poskutkowalo dam ich imie (kyms mistrz,ogonek)oni juz nieraz lurowali fire devile i blokowali graczy UWAZAJCIE swiat astera

Fozz
01-02-2006, 16:10
Ja jeszcze dodam, że za lekkie przekoreczenie praw tibii (np. korzystanie z buga) pierwszy ban może wynosić tylko 3 dni

HuBo
01-02-2006, 18:53
Ja 1 Bana dostalem na 30 dni :))Because macro using(macrofishing) Xd

Zenuś
01-02-2006, 19:01
Powiem tylko jedno na temat banów !
Każdy szanujący sie przestepca w tibi powinien mieć przynajmniej jeden Criminal Record ^.^
inaczej jest dupa a nie złodziej i pk'a oraz PA!! lub cheater :>