Pokaż pełną wersje : Letni update?
Pozostało jeszcze wiele miesięcy do letniego updatu, ale CipSoft już pracuje nad nowym obszarem. Rozbudowa mapy to jednak nie wszystko. Dzisiaj mała wycieczka za kulisy, aby podejrzeć co szykuje się w Tibii.
W ciągu najbliższych tygodni planowane jest wprowadzenie nowego systemu kontroli wypowiedzi na publicznych kanałach. Pozwoli on senior tutorm zgłaszać wszystkie takie wypowiedzi do Customer Supportu. Teraz znacznie efektywniej będzie można walczyć z wyzwiskami i innych łamiącymi zasady wypowiedziami. Poprawiona zostanie tez funkcja Ignore, która pozwoli na otrzymywanie wiadomości tylko od przyjaciół, ignorując całą resztę.
A w lecie, zapraszamy na Karaiby! Na zachód od Tiquandy dodane zostanie 12 nowych, tajemniczych wysp znanych jako Shattered Isles, na których ci którzy na to się odważą odkryją wiele niespodzianek. Odwiedzisz prosperujący port Liberty Bay na Vendurze, największej z Shattered Isles. Jego mieszkańcy to pokojowi ludzie, a niektórzy z nich może nawet znajdą dla ciebie pracę, gdy ich uprzejmie zapytasz. Wiktoriańska architektura miała wpływ na styl domostw wyższych sfer Liberty Bay. Jeżeli chcesz zaimponować swojej dziewczynie, z pewnością zechcesz wynająć tu dom. Zabierz ją na spacer ulicami Liberty Bay, aby mogła się pochwalić swoją nową sukienką, a będzie twoja na zawsze!
Jeżeli szukasz przygód powinieneś napić się z bywalcami "Jolly Seahorse". Ta stara tawerna jest najpopularniejszą w okolicy. Niektórzy z nich opowiedzą ci niewiarygodne historie o kryjówkach banitów, inni z kolei twierdzą że słyszeli o grupach żądnych krwi piratów kręcących się wśród tych wysp. Opowieści mówią też o niewypowiedzianych bogactwach legendarnej Wyspy Skarbów. Najdziwniejsze z plotek jednak dotyczą Zakazanych Wysp. Ludzie szepczą o dziwnych widokach, klątwach voodoo i strasznych zdarzeniach mających mieć tam miejsce. Oczywiście to mogą być tylko opowieści znudzonych wilków morskich. Ale przecież w każdej historii jest ziarnko prawdy. Ile prawdy jest w tej?
Rafciu Mistrz
01-02-2006, 19:05
eh znowu nowe tereny.. moze to i dobrze ale zeby byly dobre miejsca do expienia...
aha, znalazlem blad nie "zabraszamy" tylko zapraszamy :P
Update plx -.-
Już się doczekać nie mogę, akurat na lato new PACC będzie :D
Dwimenor
01-02-2006, 19:08
Nie no, to nie fair:/
Ostatnie 4 updaty to tylko rozbudowywanie miejsc o gorącym klimacie. Przecież piękno leży w zimowych krainach. Taki potencjał, takie marnotrawstwo....
/me jest oburzony
Wracając do normalności:
No, ciekawi mnie system przenoszenia się pomiędzy tyli 12 wyspami. Na pewno do niektórych da się statkiem, ale dalej? Może własne łódeczki ...Ale raczej będą to NPC jak w Port Hope ewentualnie teleporty.
Znowu dla PACCów... mogliby coś zrobić, żeby FACC miał się czym cieszyć...
Shein Silvershadow
01-02-2006, 19:47
Hihi, trochę się pospieszyliście z tym teaserem za pierwszym razem?:P
Termith Peel
01-02-2006, 19:48
Ja już nie moge się doczekać tego update:)
Evil Maul
01-02-2006, 19:53
No fat jak summer to summer wiec znowu tropikalne wyspy :D . SSy plx :p
Kto płaci ten gra....
a tak wowogle to moim zdaniem....ten news mi nic nie powiedzial...nowe tereny to jest normalne ale mnie tak najbardziej interesuje jak ulepsza Palkow
Taka Tuca
01-02-2006, 19:56
LoL... znowu dla pacca... -.-'
"Kto placi ten gra"... LoL.. A ja myslalem ze tibia to darmowa gra.. Ale chyba zaniedlugo sie to zmieni...
Glacial Hero
01-02-2006, 19:57
Noi będzie tak jak myślałem. Wciągle budowane sa nowe tereny dla pacc i dojdzie do tego, że te wszystkie edroniaste~ krainy beda większe od całego głównego kontynety tibia --.-- powinni zmienić nazwe tej gry na Edron
gald rhian
01-02-2006, 19:58
Niedość, że dla paccow (ale nie ma sie co dziwic) to jeszcze nieciekawe tereny sie szykuja... ciagle dodaja sloneczne klimaty, a nie pomysleli o czyms zimowym? to dopiero jest klimat! mam nadzieje, ze update wprowadzi cos ciekawego do gry.
MATI9630
01-02-2006, 20:00
Może też coś dodadzą dla FACC - przecież to, co napisał Dabek nie jest ostatecznym podsumowaniem, co update przyniesie.. Hmm.. o ile mi wiadomo Cipsoft chciałzatrudnić nowych ludzi. Jeśli ich zatrudnił, to może ten update nie bedzie taki zły?;P
Hegemmon
01-02-2006, 20:00
Ekh..dabek a skrypt newsowy to co? sam sie uruchomi? :P
co do newsa... "Agrrr"- gdzie moja opaska na oko? zaraz ide drewniana nage strugac ;)
prawde mowiac to liczylem na update utrzymanym w klimacie dalekiego wschodu, no ale patrzac na wschód, to karaiby są jeszcze dalej niż chiny/Japonia ;)
co do systemow nowych... juz nie moge sie doczekac, zeby moc dawac ignora wszystkim nieznajomym :D
teletoobis
01-02-2006, 20:01
Znowu dla pacc...Mogliby cokolwiek dodać dla facców. Kilka ostatnich update'ów to terenowa porażka. Chociaż paccmany nie maja na co narzekac. Założę się że jeszcze bardziej udupią palków coś dodadzą sorcom i drutom a knight będzie taki jaki jest :|:(
"Zabierz ją na spacer ulicami Liberty Bay, aby mogła się pochwalić swoją nową sukienką, a będzie twoja na zawsze!"
Czyżby nowe outfity? :)
No to fajnie :D ale mój poprzednik miał racje, MÓWMY NIE LATU, ZIMA RLZ !
powinni umiescic jakas wyspe kolo foldy i nazwac ja szwednia albo cuś :D
Mmm zapowiada się interesująco tym bardziej że zamierzam wykupić Premium (pacc) zaraz po maturze w maju-czerwcu. Czyli całe 4 miechy przed rozpoczęciem studiów spędze na nowych wysepkach. ROTFL !!
A teraz czas skillic zeby było z czym się tam wybrać, i aby mnie zaden "zonk" nie zaskoczył!! Czyli do samej maturki skillowanie i książka w łape (zeby zdać maturke na na min 85%) Rotfl
JA tylko licze na to, że zlikwidują soule bo to przekleństwo magów. A tak tosie jakoś żyje może nowe potworki będą...
Tibusiek
01-02-2006, 20:11
-.- bende musial paca kupywac i wydawac pieniadze na cos co realnie nie istnieje by cos dla facc zrobili zeby ich zachecic do kupna pacc ale oni niemyslą -.-
Maximus89
01-02-2006, 20:12
Nie marudzcie ze znowu dla pacc, bo przeciez w ostatnim update zostal dodany teren dla facc( dark katerda). A zreszta cip robia wszystko zeby zachęcic graczy do kupna pacca(kazdy musi zarabiac)
Prawo Kruka
01-02-2006, 20:15
Jeżeli zrobią nowe outfity a wyspy będą trzymały klimat to \m/
Fusek Knight
01-02-2006, 20:16
Moim zdaniem ten up'date bedzie bardzo podobny do tego w kórym doszla tiquanda nie bedzie określonego spawnu no może 2 albo 1 tak jak to bylo w przypatku tiq - małpy i hydry ,, wszystko bedzie biegac gdzie chce " :D
Nie no, to nie fair:/
Ostatnie 4 updaty to tylko rozbudowywanie miejsc o gorącym klimacie. Przecież piękno leży w zimowych krainach. Taki potencjał, takie marnotrawstwo....
/me jest oburzony
Nie martw się, może w jesiennym lub zimowym 2006 update będą tereny o zimnym kilmacie.Ja osobiście też na takie tereny czekam.
topic@
No i znowu się nie moge doczekać.Trzeba będzie pozwiedzać Karaiby.
I co mi znowych terenów jak to na 150% będzie tylko dla pacc ... ://////
AHhhh chociasz mam premium sądze że powinno się coś zacząć robic dla facc graczy bo to dosyć nie w porządku :] szczegulnie że się często podkreśla że tibia to darmowa gra x)
Chociasz kto wie może te wysepki bedą dla Facc'erów :>? przeciesz nie jest napisane że dla pacc'ków x)
Może cipki nas wkoncu zaskoczą
Vanhelsen
01-02-2006, 20:30
Ekh..dabek a skrypt newsowy to co? sam sie uruchomi? :P
co do newsa... "Agrrr"- gdzie moja opaska na oko? zaraz ide drewniana nage strugac ;)
prawde mowiac to liczylem na update utrzymanym w klimacie dalekiego wschodu, no ale patrzac na wschód, to karaiby są jeszcze dalej niż chiny/Japonia ;)
co do systemow nowych... juz nie moge sie doczekac, zeby moc dawac ignora wszystkim nieznajomym :DOMG, gdyby zrobili update utrzymany w klimatach Japońsko-Chińskich to by był dla mnie najlepszy update z wszystkich :P No i może by wreszcie z katany zrobili katanę a nie scyzoryk ;)
A co do aktualnego update, zapowiada się bardzo ciekawie, właśnie ten system transportu, własnych łudeczek na pewno nie będzie, ale pewnie coś na wzór przewoźników z Port Hope :P no i może podmorskie tunele (pełne kościotrupów i złota :D Nic tylko czekać na update ;)
Nom też nie moge sie doczekac tego updepta :)
A na wakacje bendzie akurat pacc 8o wiec sie pozwiedzam nowe wysepki
Sir Saneris
01-02-2006, 20:39
Senior tutorzy z mozliwoscia reportowania zdan z publicznych kanalow.. wyzwisk i przeklenstw? Bez kitu.. po tygodniu nie zostanie nikt do reportowania a ja jako Senior tutor bede mial pracy 24h na dobe lol.. juz sie nie moge doczekac :>>.. uwazajcie wszyscy co przeklinacie! Update nadchodzi xD
a co do narzekan na to ze znow dla PACC.. ostatnio tez tak bylo i co? Na tiquande ludzie lecieli po croco bootsy i na hydry bo nic innego ciekawego tam nie ma lol.. poza tym to normalne ze CIP chce zaraviac na czyms co robi zeby ztego zyc.. no i terenow facc jest w sumie WIECEJ niz terenow pacc (thais, carlin, kazo, veno, Ab, lodowe wyspy, fibula a pacc edron, tiquanda [sux], ankrahmun i darashia)
ziomalek16
Tibia to jest biznes i logiczne ze bede robic nowe tereny tylko dla Pacc , zeby faccowie zakupili premium i mogli zwiedzac proste.Logiczne to by nie bylo robic cos nowego dla facc zeby kupil pacc:|
lukas postman
NARESZCIE ZROBIĄ COŚ PORZĄDNIE!!!
wedłóg mnie ten update z tiqanda byl ciulowy, mało zróżnicowana mapka
a tak z drugiej strony to mogli by cos dorobic dla facc.
Mogli by powiękrzyć katedre :D bo ludność z secury sie tam nie moze pomieścić :P (nie noobki) evul: :evul: :evul: :evul: :evul: :evul: :evul: :evul: :evul: :evul:
ciekawe co zrobiom dla faccow pewnie za niedługo żeby w sklepie coś kupic czeba bedzie mieć pacca
Mimo-vader
01-02-2006, 20:41
Miło że nareszcie to zrozumiałeś ;). Facc i tak ma dosyć dobrze bo sporo fajnych miejscówek do expienia jest :p.
kierki11
01-02-2006, 20:46
Nastepna niespodzianka ;]
Jeszcze nie odkryto 100% terenow Facc a juz chcecie nowe? ;>
Moze i zobaczycie nowe tereny ale bedzie to raczej cos w rodzaju Katedry...
Next pacc:lato 2006 ;S
POZDRO!
Zapowiada sie calkiem calkiem...ale jak dlamnie to ta gra traci klimat... a ten latni update to mi sie bardziej kojazy z pokemonami <silver, gold - polecam :P> niz z dobrym RPG
I nienazekajcie tak ze to tylko dla pacc... wkoncu 'komercja' zawsze wygrywa
Orokoshi
01-02-2006, 20:46
Nom by mogli oddac nowe Outfity dla facc i pacc. Ja PACC zamierzam kupić miesiąc przed wakacjami :) więc pozwiedzam wyspy.
Yea w końcu update bedzie a ja liczylem na ziomowe klimaty :(
Ale może być kupi sie na Iridi chtke i wynajmie kolegom.
Btw. wiadomo cos o soulach albo coś i czy bedą jakieś new monster and new items????? Heh chce żeby new city było duże i dużo domków bo teraz jest lipnie na starych świtach domki ida jak ciepłe bułeczki :P
Pozdro: Sir'Kinciol
Mass'ior Mirrage
Freshley
Botylko
Master Gothi
Lithen
Kurtwood
01-02-2006, 20:50
Zapowiada się ciekawie jak każdy update. Chetnie przespaceruje sie z dziewczyna po ulicach nowych wysp ;)
Knight Simon Dark lord
01-02-2006, 20:51
"a będzie twoja na zawsze!"
fajnie czyżby z textu wynikało że będzie mozna się żenić :) ciekawe czy na te wypy bedzie opłata jak na wyspach lodowych: z inego kraju na wyspe 100+gp a z wyspy na wyspe coś koło 20
King Karol
01-02-2006, 20:54
X( No i znowu tylko dla PACC ! O free nic nie pomysla :[. Ale wogole zapowiada sie ciekawie :P Moze wpadnie cos do kieszonki i pacc sie kupi :D Ale niech wkoncu cos zrobia dla FACC !! X(
No i gitarrra!!! Dobrze,że dopiero na lato robią update.Właśnie założyłem nowego chara i skile sie robią.Akurat na lato będą git,a na pacca zawsze można zacząć odkładać kaske już teraz.
Blade-Elf
01-02-2006, 21:03
Może jakieś nowe przedmioty też wprowadzą 8o Kolejne tereny do odkrycia, mniam :) tylko, że mnie na pacc'a nie stać, stać nie będzie i stać nie było ;( Co z obiecanym konkursem kilka newsów wcześniej? :o
A co do update... skoro wyspy... porty... no to nowe potworki piratów :P może...
Tasiorstrasz
01-02-2006, 21:25
Po takich zapowiedziach myśl , że Tibia niedługo wyladuje w smietniku zanika ; - )
Boże zrozumcie ludzie, CipSoft juz najprawdopodobniej juz NIC nowego nie zrobi dla FACC, przeciez to logiczne, po co robic coś dal ludzi którzy graja za darmo? Lepiej zrobic coś dla tych co płaca, znowu sie skusza zeby kupic PACCa i znowu pare tysiecy nam wpadnie do kieszeni. <-Tak mysli CipSoft, jesli byliscie na ich miejscu tez byscie tak robili. Wkoncu to normlane.
Co do updatu, nic nowego, znowu nowe tereny tak jak zawsze. Moze wporowadza nowe outfity, oczywiscie tylko dla pacc =>
Lord Tomekk
01-02-2006, 21:34
Wiecie co... ja wiem swoje... KOLEJNE GŁUPIE GADANIE CIP SOFTU :(
Bo wiadomo.... pięknie kolorowo zachęcają, ale jaaaaasne... nie masz pacca to się pożegnaj z update :(
Pewnie jeszcze zrobią nową klase kiedyś... dla pacc... tjaaa... bo cipsoft chce się baaardzo wzbogacić i wiadomo :| Nie masz pacc - pożegnaj się z atrakcjami update (no poza nową grafiką i wandami)
Mam nadzieje że jakieś czary dla knighta wprowadzą :p Naprzykład robienie explo albo uhów :> xD A co do tych terenów to by mogli Darashie albo Ankrahmun dla Facców zrobić :) Pozdro
Lord Gumio
01-02-2006, 21:48
Zapowiada sie ciekawie wiem jedno Liberty Bay my new home po update ;p
ledwo miesiąc z kawałkiem minoł od świątecznego update a już zaczyna sie nakręcanie ludzi na letni/wiosenny update. Nowe wyspy fajnie, pewnie jednak z lipnymi miejscami, cipsof zawsze coś psuje w update założe sie że tym razem też coś zmodzą, w tym co jest tu napisane odgaduje że w końcu doczekamy sie nowych outfitów, questów, potworków i wogólne nowych ajtemuf, mam nadzieje że jeszcze sporo czasu minie zanim uczynią to update
Unnamed Glum
01-02-2006, 21:51
Co do robienia run typu uh albo explo przez knighta to by byla porazka. Za dobrze by wam bylo. Zgodze sie na jakis czar ofensywny np gfb spontan albo cos takiego. Moim zdaniem wreszcie niech nie udupia palkow tylko dadza cos nowego i pozytecznego dla nich ( plx niezniszczalne speary ). Co do tego, że dla PACC to sie nie dziwcie. Ja tez bym tak robil. Mam nadzieje ze wejda jakies nowe itemki i potworki bo juz nudnawo ( ale nie klony orshbaala ). Cipsoft powinien wprowadzic forum gdzie gracze wyrazac beda swoje sugestie na temat tego co mozna zrobic w update. To najbardziej zacheci graczy do kupna PACC.
Ivan of Fortera
01-02-2006, 22:07
Jeśli o mnie chodzi to nowy update powinien być wczesniej ponieważ:
a) Po co zapowiadać tak szybko
b) W wakacje ludzie wyjeżdżają i nie mają czasu na tibię
A wogóle to zapowiada się świetnie. Pewno bedą nowe potworki(w tym piraci), wyspy, itp. Ale jedno mnie wkurze(pewnie większość też): Czemu nie ma więcej zimowych krajobrazów?!
Laska The Sorcer
01-02-2006, 22:07
wiadomo ze update jest zawsze dla pacc a facc dostaje tylko przedsmak tego co jest dostempne dla pacc tak wienc zeby dobrze poexpi i podkrywac to trzeba miec pacc a jak niemasz to musisz sie cieszyc ztego co masz;(
Osobiscie mam zamiar zalozyc pacc an wakacje bo wtym roku nigdzie niejade ;( ale zato nabiej sobie z 20 lvl jak niewiencej:p
Blade-Elf
01-02-2006, 22:14
Ja się tylko spytałem co z konkurem o którym była mowa kilka newsów wcześniej :P Co do update + pacc zawsze tak jest. ALE 100 ZŁ DLA 3 MIESIĘCY GRANIA NA TAKIECH GRAFIE !? WSTYD !! Cip Soft nie chce wydawać ale zarabiać na 'naiwniakach', już tak powiem.
Darth Kiszek
01-02-2006, 22:15
Hmmm.... ciekawe to bedzie! EJ a jak myslicie bedzie ten update w ciagu 3 miesiecy?? Bo mam pacca od niedawna :p hrhrhrh
Ech, a może wszyscy malkontenci zamiast pisać kolejne posty w stylu"Niee, znowu tereny dla PACCów!!!" etc. uruchomią choć trochę swoje szare komórki? To OCZYWISTE, że CIPy będą tworzyć nowe tereny dla posiadaczy PACCa bo to dla nich tak naprawde stworzona jest ta gra! (tzn., tak naprawdę stworzona jest przez cipów dla $ oczywiście ^^). FACC ma tylko zainteresować potencjalnego nabywcę PACCa do wyłożenia pieniędzy na stół (ewentualnie też do tego by poziom "zaludnienia" serwów był "jako taki" - chociaż w tym momencie nie jest to już chyba potrzebne ^^). I jeszcze jedno: 90% z Was, narzekających na brak nowych terenów dla FACC nie wyeksplorowało nawet połowy terenów któe już są do Waszej (naszej) dyspozycji! I na koniec: spójżcie może na to w ten sposób: nowe tereny dla PACC --> wiecej PACCów się tam przeniesie --> więcej PACCów na nowych terenach --> mniej PACCów na expowiskach "starych" --> expowiska na FACCowych terenach trochę się "odblokują" :P
Tyle ode mnie ^^
Żeby tylko nowe expowiska nie byly tak beznadziejne, jak tiquanda :/
..::QRAS::..
01-02-2006, 22:29
Mam pacc na ponad rok wiec sie nie musze bac ze nie odwiedze Kapitana Huka (dobrze napisalem?) xD
Ja osobiście zgadzam sięze zwirkiem bo przecierz jak Pacc'owi mają nowe tereny to Facc'owi mogą mieć te stare do expienia bilet mogą być droższe niż dla paccóków ale niech mjejmy te tereny dojasnej ciasnej niewygodnej :) no to chyba tyle Wiec tak wszyscy posiadacze FACC wzracamy się do szanownych redaktoró Tibia.pl by wstawili się za nami u CipSoft'u :p :D
Zgóry dzienki!!!
Majory Hero
01-02-2006, 22:37
Dlamnie mogli by zrobić tak: 2 wyspy dla facc żeby wiedzieli jak tam jest (na zachęte żeby kupić pacc a reszta wyspeke dla pacca i wtedy by faccowie widzieli czy warto kupic czy nie bo jak im sie niespodoba to by niekupili :) a jak by się spodobało by namuwili tate , mame żeby im kumpili :)
-//Dekalis\\-
01-02-2006, 22:49
może coś jeszcze dla facc ?? cip otym nie pomyślał;(
Moim zdaniem, mogliby chociaż jedną wysepkę udostępnic FACC'om :/ Niech sobie darmozjady oko nacieszą :) (sorka za określenie, nie mam nic złego na myśli ;) ) A nie- tylko filmiki pozostają :( Pz.
I dobrze że sie pojawią nowe tereny8o Mam nadzieje że jakieś nowe ciekawe itemy dadzą i palkow czymś obdarują bo ostatnie updaty raczej nas uszczuplily i raczej nie pocieszyły (szczególnie treningX( )
Duch Guardi
01-02-2006, 23:13
to co doczytałem na www.tibia.com to bedą nowe outfity (pisze cos o damskich ale chyba meskie też bedą =) )
_Gregory_
01-02-2006, 23:24
Hej moze psize tu gdzie niepwoinnem ale zaczalem grac w tibie wczoraj i dzis chcialem pograc i jak chce wejsc caly dzien pisze ze mam bana na ip dlaczego i dlugo trwa cos takiego???odpiszcie
Mogli by wprowadzić nowy system walk bo stary juz nudnawy jest buehehe
Duch Guardi
01-02-2006, 23:30
tylko jakie + a jakie - beda w tym update
jak zwykle pacce zgarniają wszystko
a ja sie ciesze bo juz zakupilem pacc teraz troche sie podszkole i znowu kupuje pacc ale fajnie
jestem teraz ciekawy dla jakies profesji doloza ze nie bedzie sie dalgo grac a moze teraz pallków uleprza
pietrek16
02-02-2006, 07:52
tylko nie wszyscy maja kase na pacc :/.zrobili by cos dla faccow tez....:(
jak zwykle pacce zgarniają wszystko
I może jeszcze powiesz, że masz za to pretensje i do twórców i do pacców?
Spróbujmy wyciągnąć z tego news'a ile się da. Mamy 12 wysp na zachód od Tinq~ (pacc area) w tym nowe miasto Liberty Bay. Pewno jak zwykle przy takiej okazji będą nowe potwory, bronie, pancerze itp.
Nowe outfity (na forum proposals ten temat był chyba męczony ponad pół roku) jeśli spojrzymy na głosowanie na stronie tibia.com o outfitach to zauważymy że wygrały wtedy status outfits i roleplay outfits. (status outfity to np takie które można brać po osiągnięciu danego lvl lub wykonaniu danego questu itp., a roleplay outfits to rzecz mało przewidywalna tu cip mogą wsadzić wiele rzeczy)
SYSTEM KONTROLI KANAŁÓW PUBLICZNYCH (chatów) wreszcie zniką z trade zdania w języku polskim "SPRZEDAM RYCKA65\65 25lvl za rl kase!" oraz jakieś próby nazistowskich ataków na brazylijczyków
Możliwość odbierania wiadomości tylko od przyjaciół zapowiada się rownież ciekawie.
Szkoda że nie ma wzmianek o nowych feature's w grze jak np raidy i boss monstery.
Podsumowując technicznie będzie to dobry update, pytanie tylko czy nowe tereny będą dla ludzi czy tak jak tinquanda (dla mnie niewypał) tu potforek tam potforek. Może nie świadczyć za tym mogą zapowiedzi kryjówek pirackich i Treasure Island
cpo do ludzoi naskakujacych na CIPsoft za to ze robia nowe tereny tylko dla pacc, kupno pacca naprawde nie jest duzym wydatkiema ludzi wykrecajacymi sie wymowkami mnie nie stac uwazam za dziwnych . 100 zlotych mozna zarobic w tydz roznaszac chociazby ulotki, wystarczy odejsc od komputera i zainteresowa sie zebraniem tych pieniedzy a nie tak jak wy siedzeniem calymi dniami przed kompem i pisaniema durnych postow "cipsoft sux bo update tylko dla pacc" -.-
To tylko moje zdanie
Z góry przepraszam za błędy ;)
Shin Cron
02-02-2006, 08:51
Bardzo fajnie sie zapowiada ciekawe dla kogo bedzie ten nowy teren dla PACC czy FACC.
Takiego pomysłu nie można rozwalić to musi sie udać.
A tak poza tym... TIBIA THE BEST:cup: :cup: :cup:
coool chcialbym se pojsc an te wysepki albo porzjesc sie z dziewczyno na tej wyspie tylko szkoda ze dziewczyna nie ma pacc'a >.<(pozdro dla ciebie mari :*)
HA HA HA, Cipsoft znów wciska graczom nowe tereny....tylko kto mi powie po jakiego h......yy tzn po co?? Według mnie powinni najpierw poprawic system rozwoju postaci bo nudzi mnie kiedy ciaglę gram sorcem i ciagle kupuje te same czary i robie te same questy. Sądze też ze powinni zrobic takie tereny tylko dla wybranej profesji(tak jak jest wyspa druidow na pohu) z fajnymi expowiskami. Cipsoft chyba za bardzo stały sie chciwe i tylko im o pieniądze chodzi bo co ma na celu wprowadzanie nowych terenów...pacc ofc. Jakby byli bardziej spostrzegawczy to by zobaczyli ze srednio na kazdym swiecie jest po 400-500 osob, a kiedys sie nie mozna bylo dostac na server. Aha i moze jakies efekty specjalne podczas uzywania czarów spontanicznych :)
Czyli według mnie ten update jest niepotrzebny...wole zeby tego nie bylo a w zimie jakis wyje***ny w kosmos ;]
Ps. A co do pacców to jednak oni to robią za pieniądze pacców wiec wy w to nic nie wnosicie w na facc i tak macie duzo expowisk
No ładnie sie zapowiada. Panowie (moze i kilka pań :P) z CIPsoftu ostatnio staraja sie przy updatach. Szkoda tylko, ze ja wlasnie trace pacca ;/
Tanivupo
02-02-2006, 10:18
Fajnie,fajnie :> juz czekam na new update :P zeby zwiedzic nowe tereny moze odkryc nowe questy ^.^
a tak wogule czemu wszyscy facc nazekaja ze Cipsoft robi all dla pacc'ow skoro oni placa to nalezy im sie wiecej.... a jesli nie masz pacca a chcesz zwiedzic nowe terenyprosze bardzo :> news pojawil sie wczesnie zacznij zbierac pieniadze:> po 1zl dziennie xD a na pewno uzbierasz sobie na pacca :>:>
Hmmm... To trza zbierać kasę...
Do wakacji się knighta doszkoli do 75 i będzie fajnie :)
Jak mnie wkurza takie gadanie: "znowu pacce majom najfiencej", "ta gra jezd nódna"...
Nie podoba się? Nie grać.
Chcecie czegoś bardziej rozbudowanego? Proszę kupcie sobie GW albo WoW'a i nie narzekajcie na wszystko dookoła jak stare dewoty. Choć WoW jest przecież "be" bo jest abonament (no jak oni sobie mogą życzyć zapłaty abonamentowej. Przecież każdy z wAS kochani narzekacze może sobie sam pracować nad grą 6lat a potem jeszcze utrzymywać serwery za free - co w tym takiego prawda?), a GW jest jeszcze gorsze, bo w tym, że tylko raz się płaci kryje się pewnie jakiś haczyk.
Ludzie... nie chcecie - nie grajcie, czy wam kvrwa ktoś kazał? Czy bez tego zginiecie? Jeżeli jest to wam naprawdę potrzebne do życia to jesteście skłonni wyłożyć tą kasę na pacca/abonament etc.
Cieszcie się, że możecie pograć w tą grę za darmo. Darowanemu qniu się w zęby nie zagląda.
@Co do update'a, to te wyspy się ciekawie zapowiadają, przydałyby się jakieś nowe, "mocno-słoneczne" efekty świetlne na tych wyspach.
szymon95
02-02-2006, 10:49
nie mam kasy (narazie na pacc) ale mogli by zrobic stroj z pacca jakis jeden dla facc albo zeby gildie zalozyc mozna czy domek kupic nie wiem ale fajnie by tak bylo!!
Tibia to jest darmowa gra (na razie), ale staje sie coraz bardziej komercyjna, więc chyba sobie kupie pacca ;). Ale z tym, że trzeba zapłacić nie ma się co dziwić, tyle osób ją nadzoruje.8o
Knight Malerva
02-02-2006, 10:59
Dlaczego znowu jest wszystko dla pacc?
Dla pacc powstala Tiquana,mają nowe potwory takie jak małpy,hydry.
A facc mają tylko katedre.
Gdzie jest sprawiedliwość?:(
Knopers321
02-02-2006, 11:05
Ja bym bardzo chciał żeby można było podróżować koniami(albo końmi nie wiem jak sie pisze), w każdym mieście byłyby stajnie w których można byłoby je przechowywać:D Naturalnie dla FACC :)
Dwimenor
02-02-2006, 11:16
Ten zaawansowany system odbijania privów to naprawdę dobra rzecz. Włączasz sobie na hunta i przestają cię dręczyć nieznajomi ludzie jak bijesz coś silniejszego.
Niektórzy ludzie nie rozumieją, że inni mają ważniejsze rzeczy do roboty niż odpowiadania na ich privy (chodźby bicie dla). A potem się obrażają nie mogłeś przestać walczyć na chwile?" -.-'
I proszę, przestańcie narzekać, że tylko dla paccy coś jest. Już przy ostatnim updace tłumaczyłem, jak ma się korelacja pomiędzy graczami płacącymi a tymi nie płacącymi.
Jak myślicie, na ci idzie kasa z pacy? Na utrzymanie serverów i na rozwój Cipsoftu.
Przecież gdyby nie byłoby paccy w tym momencie albo ciągle bylibyśmy na etapie tibii 5.0 albo w ogóle nie byłoby tej gry.
To pacce płacą za to, żeby Facce mogły graćA, że tamci mają kilka dodatkowych udogodnień -mi tam to nie przeszkadza.
Sir Reldi
02-02-2006, 11:22
Ja tam mysle ze moze nie bedzie tak zle! Moze zrobia tez jakies expowiska dla FACC i mam taka nadzieje!
Na pewno skorzystają na tym wszyscy gracze, jestem ciekawy tych outfitów na które czekam juz pare updateów. Mam nadzieje że zrobią coś pożądnego :)
Na szczęscie w maju kupuje PACCA, na razie chce dobrze wytrenować skilla zebym od razu mógł blokować demona :P
Dlaczego znowu jest wszystko dla pacc?
Dla pacc powstala Tiquana,mają nowe potwory takie jak małpy,hydry.
A facc mają tylko katedre.
Gdzie jest sprawiedliwość?:(
Tłumacz do ściany buahaha
I letni Update pewnie znowu ominie Rookgaard, wogóle na rooku nic sie nie dzieje, caly czas ta sama mapa, a na mainie rozbudowywane są tylko tereny dla PACC -.-.
Sillent Assasin
02-02-2006, 12:31
No ja ciem kręce zapowiada sie bardzo interesująco. Mam nadzieje że zrobia Jamajkę ^^.
Co do zmian systemu gry podoba mi sie pomysł o ignorach lecz jak zawsze znajdzie sie wada. Gdy ktos bedzoe chcial cos sprzedac wolając na Trade chacie moze zapomniec wylonczyc ignora do wszystkich a co za tym idzie nie sprzedac czy zakupic przedmitu. Ale generalnie pomysł wyje**ny ^^
ziomalek16
02-02-2006, 12:39
Ludzie przestaniencie pisac o jej znowu all dla pacc nie stac mnie na pacca i wogle wszystko be.NIe stac cie? TO zarob sam pieniadze na tego pacca a nie zal sie na forum.JEszcze nic nie wiemy o nowych wyspach.Czyli mamy 50% ze bedzie dobre expowisko:D
Royal Koniu
02-02-2006, 12:52
nieźle sie zapowiada, ale.... ale znowu dla PACCów :/ mogli by raz cos zrobić dla FACCów bo tez ludzie :(
qu***** jego mać kiedy przestaniecie pisac ooo buuuu nie mam na pacc ja tez nie mam ale zbieralem 5 zl tygodniowo
i wiecie co
3 miechy
i mam na pacc
na 3 miechy
więc nie wkórwiajcie mnie bo tygodniowo kupujecie lays-y i pepsi wydając 10 zl ale odlozyc 5 zl tygodniowo to juz nie laska
poisoner
02-02-2006, 13:25
Niech Cipsoft wreszcie zwiekszy zdecydowanie capa, bo robienie lootbagow smierdziX( , to bede zadowolny, chociaz nowe expowiska tez fajnie sie zapowiadaja.:)
W koncu beda nowe tereny...:D
Juz zaczynam zbierac na PACC.
Cipsoft powinnien zrobic poprawki do ostatniego update(np. zrobic zeby speary spowrotem nie znikaly)
...dopiero potem powinni myslec o dodaniu nowych terenow...
P.S.
Update w roku 2010...
"Tibia 3D"
A wedłóg mnie powinni dac coś dla facc w końcu my tez spełniamy jakąś tam funkcje w grze :D
Tomeczek
02-02-2006, 14:22
Mogliby dodać nowe outfity, ale ogólnie pomysł wydaje się być przyjemny
Arrowmen
02-02-2006, 14:23
:) Napewno bylo by milo Gdyby to nie kolejne wyspy dla pacc ale jak tak bedzie to cóz kazdy chce zarabiac nie denerwojcie sie na cipsoft.:)
Fajnie nawet ale przynajmniej jedna...jedna albo więcej wysepek dla FACC...PLX ;( Albo jakiś nowy quest na rooku...Ciekawe czy będą potwory PIRACI... :)
Oby w ROOKGAARDzie też coś nowego się pojawiło, a zmiany były większe niż tylko inny układ krzaków i skały zajmujące więcej miejsca :crusader:
Rasta Rastafari
02-02-2006, 14:49
O nie! Przepraszam że się wtrące, ale zaczyna mnie to wkurzać! Dlaczego wszystko jest dla pacców? Pacc ma za***iście, bo poznaje nowe tereny, chodzi sobie wszędzie, a facc noobi się na rooku lub na starych Carlinach, Thaisach lub Veronach -.- Niektórzy mowią żeby zacząć zbierać na pacca, ale jeśli taki facc nie chce tracić kasy na jakiegoś ''pacca'' to co ma zrobić? Wiem co odpowiecie -.- Że jego strata lub sprawa. Ale jeśli bedzie trzeba to jeszcze raz krzykne ze to NIE FAIR !! Dziękuję...
Amen.
Wg. mnie to wygląda tak:
- Cokolwiek CIPsoft zrobi, na pewno tego nie przemyśli. Oczywiście udupią bardziej lub mniej całą grę, a czy dodadzą coś dobrego dla równowagi - przekonamy się.
- Nie łudźcie się że FACCe cokolwiek dostaną. No, może będą mogli się podniecić bezużytecznymi deco z nowych terenów, ale wątpię żeby coś sensownego się znalazło.
- Nie łudźcie się że grafika zostanie bardzo poprawiona. Większość aktualnych sprite'ów to dla wprawionego grafika 2-3 godziny roboty, tymczasem na zrobienie grafy do Tiquandy grafikowi CIPsoftu zeszło pół roku. Może powinni mu obciąć pensję, wtedy Tibia będzie ładniejsza? ;o
- Prawie na pewno nie będzie nowych DOBRYCH miejsc do expienia. Popatrzcie chociażby na Tiquandę - tyle terenu, jeden dobry spot na hunty. Biorąc pod uwagę sposób tworzenia potworów (bierzemy x expa, mnożymy przez 3, mamy ilość hp) Wątpliwe jest czy cokolwiek na nowych wyspach będzie się nadawać do masowego mordowania.
- Klimaty lodowe? My byśmy chcieli, ale CIPsoft na to nie wpadnie.
Ogólnie rzecz biorąc, będę mocno zaskoczony jeśli ten update zmieni Tibię na lepsze.
Jest jedna rzecz, która w nim NA PEWNO będzie dobra - test server (pod warunkiem że będzie pro publico)
Nietypowy
02-02-2006, 15:08
Niesprawiedliwe było by to gdyby update dawał tyle samo PACC co FACC ;) No ale Cipsoft powinien dbać także o FACC bo gdyby w grze byli sami PACC czegoś by brakowało ;p Pamiętajmy że FACC jest zapewne ok. 20 tys+
No to tyle :]
Rasta Rastafari
02-02-2006, 15:10
Z tym się akurat zgadzam ;] Hmm... Może będzie lepiej jak zaczniemy mniej marudzić, być może wtedy zauważą że coś chcemy :P Wg mnie powinny być nie tylko klimaty lodowe, ale też ... inne <lol> ...
Lord Tomekk
02-02-2006, 15:19
Chociaż i nowy rook będzie... w tibii 8.0 :>
A ja nie będzie nowego rooka to napewno jakieś miasto nowe będzie dla facc (albo dadzą drogę do edron, tiquandy, darashii lub akrahmun?)
W Tibii 6.0 jak rook wyglądał xD
Nie było wogóle zachodniej strony rooka czyli tam gdzie orkowie są teraz - w 6.0 jeszcze ich nie było... czyli cip robią postępy... ale co do update na 8.0 to poczekaaaamy jeszcze dłuuugo :|
Zacząłem grać na Tibii 7.2 (ohh... to były czasy jak się ubijało na duel mode +D )
I 3 lata minęły i jest dopiero 7.6 :/ Czyli kolejne 3 lata czekania? :>
W końcu tam będą musieli nową grafikę dać itp. (i czy będzie kiedyś rzemieślnij - nowa klasa? :>)
No cóż.. Powinni zrobić coś na rooku!!!Żeby choćby były Elfy!!!!ooooo tak!!!!Ale także dla FACC...Longswordy itd...achhhhh Dla rookstayera raj na Ziemi B) :) ;)
Krystian-soniclu
02-02-2006, 15:43
:cup: HAHAHAHA to ma być udpade lol znów coś wymyślą...
Najlepiej by było żeby była grafika 3D :p;)
:flaga_pl: żeby robiła udpade to by było lepiej kto jest za??8o 8o :]
Bo oni to roią same guwna no nie??
Kumagoro
02-02-2006, 15:59
O nie! Przepraszam że się wtrące, ale zaczyna mnie to wkurzać! Dlaczego wszystko jest dla pacców? Pacc ma za***iście, bo poznaje nowe tereny, chodzi sobie wszędzie, a facc noobi się na rooku lub na starych Carlinach, Thaisach lub Veronach -.- Niektórzy mowią żeby zacząć zbierać na pacca, ale jeśli taki facc nie chce tracić kasy na jakiegoś ''pacca'' to co ma zrobić? Wiem co odpowiecie -.- Że jego strata lub sprawa. Ale jeśli bedzie trzeba to jeszcze raz krzykne ze to NIE FAIR !! Dziękuję...
Amen.
Sam jesteś "nie fair", gdyby nie PACCe Tibia przestała by istnieć (lbo chodziłaby na mikrych erwerach po 50 osób max)
Płacą - mają, oni zasłużyli na to, gdyż PŁACĄ
Może u nas PACC to jeszcze jako-taki luksus (ech ta cena) ale u nich to podobne jak kupić sobie batonik w sklepie, a przecież nie będą się dostosowywać do takich 'prowincji'
Zresztą nie jęczcie bo dostaliście b. dobre miejsce do expienia w ostatnim updacie (DC - idealne od low po mid lvl)
dokladnie, przydalo by sie tez dla facc cos np. (now miejscowki , potworki i atrakcja :))
Moim zdaniem przesadzą z tą funkcją ignore, ponieważ jeśli np. będę pisał coś na trade i ktoś będzie chciał coś kupić to do mnie napisze a tu ignore <rotfl> ;/
LOL. Ci CIP'om naprawde zaczynaja sie konczyc pomysly :/ ehh. Ani sie obejrze a znowu modkowie zaczna nas spamowac "kup pacc juz dzis!" xD
Moim zdaniem przesadzą z tą funkcją ignore, ponieważ jeśli np. będę pisał coś na trade i ktoś będzie chciał coś kupić to do mnie napisze a tu ignore <rotfl> ;/
Przecież teraz jeżeli włączysz ignorowanie privów to masz taki sam efekt -.-
Rasta Rastafari
02-02-2006, 16:34
Mówisz tak bo masz PACCA, a to nie jest tak że masz pacca - bo zasłużyłeś. Dlaczego asl€zyles? Bo zaplaciles? Pff, i to jest zasluga? Jakbyś coś wygrał i by ci dali za to pacca, to to jest zasluga -.-
I jak już ktoś wspomniał, ja myslałam że Tibia jest grą bezpłatną i wolną...
Amen. * To ma być do Kumagoro *
Kumagoro
02-02-2006, 16:54
Otóż żabuś mylisz się, nie mam PACCa. Miałem, ale poczekam aż być może obniżą cenę bo trochę za wysoka jak dla mnie
Tibia JEST grą darmową, a płacisz za rozszerzenie.
Płacisz - masz
Początkowo jedynym przywilejem PACCa były czary, statki i Edron.
Expowiska, hmm
Guardy - FACC
Dragi/DLe - FACC
Nieumrałe - FACC
Elder beholdery - FACC
Większość lepszych expowisk jest na FACC area, a że są zajęte przez większość czasu to nie moja wina
PACCe dostają: większą swobodę (mniej ludzi)
więcej miejsc do expienia (a i tak na guardy muszą iść do kopalni dla, zgadnij, FACC) a takie DLe to można w ankh też, ale tam jest hardkor
Hellgate, cóż jedyne miejsce w całej tibii jakie znam w którym są spawny Elder beho, zgadnij, FACC
Roty, darashia, fibula (ale kto dzisiaj na rotach expi, poza skillującymi i sorkami bez różdżek)
Cyce, no proszę, wreszcie coś dla PACC (cyclopolis, a mt. sternum sux)
Demony, no cóż... ale jaki hi-lvl NIE ma PACCa?
wk**** emeryty: dla zdesperowanych nigdy-nie-wespre-cip hi-lvl też jedynie miejsca to FACC (ale hardkorowe)
Nadal stękasz?
Ech, a może wszyscy malkontenci zamiast pisać kolejne posty w stylu"Niee, znowu tereny dla PACCów!!!" etc. uruchomią choć trochę swoje szare komórki? To OCZYWISTE, że CIPy będą tworzyć nowe tereny dla posiadaczy PACCa bo to dla nich tak naprawde stworzona jest ta gra! (tzn., tak naprawdę stworzona jest przez cipów dla $ oczywiście ^^). FACC ma tylko zainteresować potencjalnego nabywcę PACCa do wyłożenia pieniędzy na stół (ewentualnie też do tego by poziom "zaludnienia" serwów był "jako taki" - chociaż w tym momencie nie jest to już chyba potrzebne ^^). I jeszcze jedno: 90% z Was, narzekających na brak nowych terenów dla FACC nie wyeksplorowało nawet połowy terenów któe już są do Waszej (naszej) dyspozycji! I na koniec: spójżcie może na to w ten sposób: nowe tereny dla PACC --> wiecej PACCów się tam przeniesie --> więcej PACCów na nowych terenach --> mniej PACCów na expowiskach "starych" --> expowiska na FACCowych terenach trochę się "odblokują" :P
Tyle ode mnie ^^
Problem Jest w tym że głównymi płaczącymi sa 12-13 latki lub ludzie którzy dopiero zaczynaja grać w tą gre i
a)albo nie maja pojecia o grze
b)albo nie umieja mysleć
nie to żebym chciał kogoś urazić
Sory ale taka jest prawda niedawno mi sie skończył pacc i wsumie nie przejmuje sie nim bo i tak do 50 lvl najlepiej bedzie mi lupac guardy czy dragi a to mam na facc...
Walekifa
02-02-2006, 17:17
Kolejny Upgrade w 90% dla PACC??
Widze że cip softowi chodzi tylko o pieniądze,a nie o graczy.A do tych karaibów niema się co podniecac.Tiquante(tak to się pisze??) też zapowiadali gorąco,a wcale tak super nie było.
Cip soft powinien gonić inne mmorpg w questach,legendach i itemach,a nie prowadzić drugo planowe zmiany.
Przydały by się nowe ciekawe pomysły(np. zwierzaki)i usuwanie codziennych problemów(lebsza kontrola nad summonami,itp.),a nie następne tereny z pierwszego podniecenia.
redfaction
02-02-2006, 17:34
Otóż to,
Zamiast nowych terenów...Questy panowie i panie, questy a gra nabierze rumieńców! Większość ludzi zostaje odepchnięta przez system zdobywania doświadczenia tylko i wyłącznie poprzez hardowanie >_<!!
Questy w których byłaby możliwość wyobru nagrody!
Questy w których byłaby możliwość otrzymania pieniędzy!
Questy z których wreszcie byłaby możliwość otrzymywania punktów doświadczenia!
Dla mnie to właśnie to jest istotą gier MMORPG.
Pozdrawiam!
Haireticos
02-02-2006, 18:09
A ja myślę że następny update duzo wniesie i zmieni... no bo patrzcie byłem świadkiem na razie trzech updatów i pamiętam że ostatniego lata weszły soule, robaki do fishingu i ograniczenia na tle skillowania. Wogóle wtedy pozycja magów spadła. A ostatniej zimy(która w sumie trwa) update przywrócił, a nawet mocno podniósł moc magom... różdżki itd.
Dlatego jestem ciekaw co będzie teraz... bo w końcu najważniejsza jest grywalność, a to że tibia ma taki fajny, klimatyczny, unikalny świat, który się rozrasta to druga sprawa :) też zresztą ciesząca.
zauważcie ze w tym teaserze nie pisze ze to bedzie tylko dla pacc...
moze w koncu cos zrobia dla faccow.Mam nadzieje...
Zgadzam się z 2 ostatnimi przedmówcami.Więcej questów by się przydało.Nie pomijam oczywiście Rooka bo na nim ostatnio dużo rookstayerem gram.Np.Quest na rooku ze scimitarem albo z longswordem z 10 minotaurami i 2 rotami na przykład xD.
tiq~też miała byc taka wspaniała...i co ;p
lipsko, tylko hydry, które i tak sie leczą jak niewiadomoco~
pzdr :)
Walekifa
02-02-2006, 19:43
zauważcie ze w tym teaserze nie pisze ze to bedzie tylko dla pacc...
moze w koncu cos zrobia dla faccow.Mam nadzieje...
To już chyba oczywiste.
Skoro zwykła Dżungla jest dla pacc,to co dopiero jakieś karaiby.
A to mnie wkurzylo... Ten update wyjdzie na oko 10 dni po tym jak skonczy mi sie PACC... CHyba bede musial kupic nowy =/
Jesli jescze niektorzy z was maja jakies watpliwosci to czas je rozwiac- bez PACC-a nie da sie osiagnac niczego duzego w Tibii!!!!!! Przejzyjcie na oczy ja ktez kiedys myslalem ze dam rade na faccu ale to niemozliwe. A pozatym PACC nie jest zlem koniecznym bo daje wiele przyjemnosci. A co do nowego updatu to mam nadzieje ze te karaiby beda troche bardziej cywilizowane niz tiquanda bo nie mam zamiaru 5 godzin isc przez gesty las. Niemoge sie juz doczekac. Do tego czasu na domek uzbieram:P
Evan Pall
02-02-2006, 21:32
Dlaczego CipSoft nie mogl by zrobic czegos dla facc... Facc jak zwykle poszkodowany nic nowego tylko na zdjecia sie gapic i wzdychac... Nie kazdego stac na pacca... Mnie akurat stac i sie tez juz nie moge doczekac niestety pacca dopiero chyba kupie sobie na wakacje :D ... Ale facc znowu poszkodowany CipSoft doprowadzi wkoncu do tego ze faccom znudzi sie ciagle lazenie na dragi... I skoncza z tibia... Bo to naprawde bezens ....
Moim zdaniem mogliby najpierw poprawić tamtego Upteyda, a nie od razu biorą się za następnego. Mogliby zmniejszyć poziomy potrzebne do robienia run, bo 25 lvl to jest po prostu porażka :/ Mogliby również zwiększyć jeszcze odrobinę wytrzymałośc spearów i dodać jeszcze kilka nowych potworków. Natomiast gdy przeczytałem już, że szykują następnego Upteyda, spodziewam się przede wszystkim wiekszej ilości Questów (szczególnie dla Facc), więcej nowych czarujących miejsc (choć odrobina dla Facc) oraz wiele nowych potworków i przedmiotów. Mam nadzieję, że ten Upgrade będzie znacznie lepszy niż jej poprzedniczka, która okazała się kompletna klapą. :/
nieźle sie zapowiada, ale.... ale znowu dla PACCów :/ mogli by raz cos zrobić dla FACCów bo tez ludzie :(
A katedra to nie łaska? Na pewno w życiu tam nie byłeś... Wiesz kto tam expi? 40-47 lvle (knighty przede wszystkim). Niby takie gówna dajace kilkadziesiat expa a jednak ludzie wyciagaja tam bardzo duzo...
Palek Demon
03-02-2006, 02:49
Amen.
Omg Niedziwie sie cipom Gdybyscie wy miel firme taka niezalzalo by wam na kasie pewnie ze tak i dobze ze dla pacc... niepodoba sie pograjcie w fife macie co rok nową :p i bendziecie heppy .... cieszcie sie ze wogole tibia jest darmowa ... tylko narzekacie
Shardzik
03-02-2006, 08:27
@Wszyscy co narzekają "tylko dla pacców"
Otóż, postawcie sie na miejscu CIP - Softu, macie własną firmę, która tak jak CIP-Soft zarabia z MMO~ (hmm tibia i RPG no cóż...) Chcecie żebyście mieli więcej kasy, więc robicie udogodnienia dla tych co płacą, żeby więcej ludzi płaciło, a teren Facc poświęcacie na dobicie tego przysłowiowego 20 lvla.
Cip-Soft nie będzie czasu tracił na "darmozjadów". To jest Firma, której celem jest zarabianie pieniędzy, a po to ulepsza tereny, żeby Facc płącili, i taka jest prawda.
nie wiem czy to ma jakis z wionzek z upade ale jak ostatnio zauwazylem na Calmerze (gram) rano dzisiaj jest bardzo duzo lagów i kicków kicki zdarzajo sie srednio co 5-10 minut. Jest to denerwujące poniewaz przez jednego laga i kicka padlem na zamku przez orc berserkera-.-
Lade Noro
03-02-2006, 08:42
Zgadzam sie z Shardzik i Palek Demon w 100%
ja osobiscie nie moge sie doczekac nowego update, chociaz mam nadzieje ze zrobią go przed wakacjami... trudno zebym w wakacje grala w tibie :)
fajnie jakby byla jakas nowa grafa, lepsza od Tiq~ bo to im troche nie wyszlo :/
btw. dla F acc na pewno cos powstanie, fakt faktem zawsze jest wiecej terenów itp dla P acc (nie dziwi mnie to), ale nigdy CIPy nie zapomnieli o F acc przy update =)
Madzik Xakin
03-02-2006, 08:47
Fajnie, że będą nowe tereny :) Ale zdaje mi się, że osoby które nie mają pacca też powinny coś dostać, bo już myślę,że czasem nawet nie wystarcza tych więkdzych ekspowisk jak mi relacjonują koledzy. Ja mam pacc, ale dla nich też coś by się przydało.
Trzeba coś z tym zrobić! ;)
Mam prośbe do modków, aby zrobili oddzielny temat dla facców ktorym nie pasuje, że update jest głownie dla pacc. Zaczyna mnie to denerwowac jak widze 11 latka który nie wie nawet jak sie używa runów na tibi(taki przykład), a chce miec nowe mapy. Ciekawe ile z tych facców zwiedzila prawie cała mapke dla facc ze tak strasznie chca jungli i karaibów. Ja mam pacc od prawie 1.5 roku i wiekszosc lvl nabilem na facc area (a troche tych lvli bylo). Macie poh, dragon land , orc land, elvenbane, mount sterum, kopalnie guardów, hell gate tylko ze nawet o tym nie wiecie. Aha i zachowujecie sie jak pasożyty, zapłacie i se zwiedzajcie, a nie nic nie dajecie,aby gra sie rozwijała, a tylko chcecie brac.X(
Boss'iarz
03-02-2006, 09:25
Save serwera trwa już godzine i 30 minut :/ Nie mam pojęcia co sie dzieje, ale nawet na tibia.com pisze, ze serwery są off(wyłaczone), wiem, że to nic wspólnego z update, no ale nie mam pojęcia co sie moglo stać?
verim1990
03-02-2006, 09:34
@up
No właśnie tesh siezastanawiam co sie dzieje, chcialem dobic 75 axe to servery off ;p
@topic
Ja mam wielka nadzieje, ze Cip'y jakos urozmiaca Tibie - ja wiem ze to jest gra, ale nie chcialbym zeby bylo to exp,skile non stop - monotonia. Myśle ze Karaiby to dobry pomysł i ze ten up date bardzo mnie zaskoczy w pozytywnym tego slowa znaczeniu. Mam nadzieje ze bedzie wiecej questow no!! i troche przygód :). A na temat "wszystko dla paca" nie bede sie wypowiadał bo wszystko jush zostalo powiedziane.Pzdr.
Hmm, więcej możliwości dla senior tutorów? Bomba, mi się podoba! :D ^.^
Wysepki też się nieźle zapowiadają, ale ja poczekam z oceną na więcej informacji .
See you in Tibia
Angel of Apostle
03-02-2006, 11:58
Dziwie sie co niektorym forumowiczom :confused: co neimaja pacca :confused: jak tosie mówi "ciesz si,ę z tego co masz ... "i nie narzekaj bo serio za free to sporo jest expowisk i miast a to ze duzo facców to juz nie wina cipow :( ja odkad mam pacca zaczalem naprawde grac. jako facc ciezk ozdobyc wiekszy lvl (duzo pk) a na pacc jest malo ludzi i sporo wiecej miejc ;) sam ankrahmun - duzo expowisk i zeroznicowanie potworkow :)
Powiem tak jestem za tym zeby cos dla facc zrobic ale niema co a sie ludzic ze bedzie cos wiekszego! Dzieki pacc graja facc i tak bedzie. CipSoft musi zachecic aby pacca kupowano lub przedluzano a to sie raczej niezmieni.
Cieszy mnie nowy Update ale tak tu koledzy napisali tez wole zimowe klimaty 8o
Co do Tiquandy to ... heh ... szkoda gadac ... jak buty dla ozdoby wylootowalem to juz tam mi sie przestalo podobac ... jak dla mnie za duzo "wolnych" potworków X(
Reasumując facc musi sie cieszyc tym co ma i liczyc ze CipTeam cos dla nich przygotuje (mysle ze maja cos w zanadrzu) a pacc - czekajmy na wyspy oby to niebylo deja vu z Tiquandy!!
@up
Zgadzam się w 100 % w końcu do mnie dotarło :) .A najbardziej według mnie ciekawi mnie to czy coś zrobią na Rooku nowego...Elfy plx
SimonEKO
03-02-2006, 16:24
A najbardziej według mnie ciekawi mnie to czy coś zrobią na Rooku nowego...Elfy plx
Eeeeee..... Ze co?! Rook to tylko wyspa dla poczakujacych graczy zeby sie grac nauczyli i nie n00bili na Mainie, a nie poto zeby komus sie nudzilo i dobijac 100 lvl na roku z nadzieja ze dostanie sie Spike sworda... omg...
Nietypowy
03-02-2006, 19:30
Myślę że gdyby Cipsoft zrobił 2x - 3x więcej itemków niż jest było by za***iaście !! Bo tak to nudy wszystkie na pamięć po pewnym czasie sie zna
:(
uhuhuhu nowy teren :D:D:D yeye :D napewno tylko dla pacc bedzie ale i tak się cieszę :)))
Ye ! Nowe Tereny ! :D
Ja tam Kozak , bo PaCC i se pozwiedzam i powalcze z potworkami :] O ile dam rade :D Npc bedą ciekawsi?? mam taką nadzieje :]
Pozdrawiam Czytelnikow tibia.pl i wszystkich ... B)
Mam nadzieje że i dla faca bedzie coś nowego choć na wakacje bede miał paca napewno to i tak trzeba bedzie zwiedzić nowe miejsca przyszykowane dla facca i pacca :p Ciekawe co tym razem zaskoczy wszystkic!!
Freekozid
04-02-2006, 13:23
Stawiam na mrówkojada i misia koalę xD
Tuhamiid
04-02-2006, 13:31
Update zapowiada sie ciekawie chociarz nie gram juz w tibie sporo to update zapowiada sie ciekawie ale powinni zrobic tak z 1-2 wyspy dal facc zeby wiedzieli co i jak ;D
LiGhT PaLL
04-02-2006, 20:51
Mam takie jedno pytanko dotyczące update. Zimowy update byl poswiecony sorc/drut a ten bedzie knight/pall ?? Jak ktos wie niech odp. na gg 7737720 albo w tym temacie B)
Sir Decent
05-02-2006, 00:08
NIe ja sie nizgadzam cigle tylko update dla paccow przeciez powinniscie cos zrobic dla nas !!! a nie cigle dla tych co placa.Coraz wiecej ludzi gra w ta gre i sa bez pacca niema gdzie juz expic ani skillic wezzz zal.pl ||:/:( :( :( :x: :x: :x:
Milten The Druid
05-02-2006, 01:48
Dla mnie jesli chodzi o druidow all moze zostac..modle sie zeby tylko nie spieprzyli teraz tej profesji ;S
Kalejdoscop
05-02-2006, 19:40
Ja licze na nowe tereny dla facc nowe itemki i poprawienie palla zeby cos wymyslili jak dla maguw tera dla paluw jakies nowe luki kusze czy costam ;]
Fajnie fajnie nowe tereny :)
ciekawe czy polepsza jeszcze grafe B)
niemoge się doczekać kiedy dojdą nowe tereny ale pewnie dla PACC a ja niemam PACCa;( ale zato słyszałem że dojdą nowe outfity:cup:
maniak tibi
06-02-2006, 05:45
Wiecie co cos mi pachnie gothiciem 2 :):p
Wielki Mati
08-02-2006, 15:46
a wie ktoś czy te ubrania albo mapki beda dla facc czy tylko pacc?:o bo paccem nie dysponuje;(
Do wakacji masz jakieś 4 miechy o.O Nie narzekaj że nie masz pacca odkładaj sobie codziennie 1 zł to w ciągu tych miesięcy dozbierasz :confused: Nudne już są posty na temat pacców i facców w topicach o update. Nie pasuje ci to nie graj. Proste ?
Wiecie co cos mi pachnie gothiciem 2 :):p
a dokładniej noc kruka z pirackimi hersztami
tego aby npc dawały robotę ludziom,wprawdzie mamy questy a moze wykonywanei zadań dla npc byłyby takie gothicowe ale....przeciez to byłoby całkiem ciekawe.
ale nowy update z tego co pisał moderator moze nam to zagwarantować.
Darth_Ziutek
08-02-2006, 21:12
oczywiście z tym update (jak zwykle) Cipsoft liże du** PACCanom
Czekam tylko na ten update i nowe swiaty i prosze was polaków B) zeby to nie buły koljene servy na których beda panowac szwedzi :baby:
Marcio knightcik
13-02-2006, 14:30
"Zabierz ją na spacer ulicami Liberty Bay, aby mogła się pochwalić swoją nową sukienką, a będzie twoja na zawsze!"
Czyżby nowe outfity? :)
Fajnie by bylo gdyby byly nowe dla pacc a te co byly paccowskie na facc byly dostepne :D
montolio
14-02-2006, 07:13
Ludzie ciagle marudzicie ze niemacie PACC to wescie sie do roboty i zarobcie na niego jak nie przez rl kaske to zawsze sa ludzie na swiatach ktorzy kupuja takie rzeczy. Wiem wiem zaraz mi powiecie ze to bardzo duzo kasy i jaki milabym sprzcik za taka kaske a wystaczy pomyslec i 100-150k zebrac w ciagu tygodnia no dwuch to opcja dla ludzi ktrorzy siedza tylko czasami na tibi(1-2h dziennie).
Wiekszosc rzeczy w tibi da sie sprzedac moze nie za duze ceny ale w duzych ilosciach sie to oplaca i wec moral jest taki zbieraj smieci z krasnali i mino a bedziesz mial paca a wciagu tygodnia .
A zaraz mi powiecie ze to niemozliwe moj rekord to 80k w 8-9h zbierania smieci wiec jest to wykonalne.
No i skonczy sie marudzenie ze: Tibia miala byc darmowa a nie jest
Update tylko dla paccy a nie dla fcc .
Pomyslcie co piszecie nastepnym razem bo mnie szlag trafia czytajac takie bzdury i marudzenie ze cos jest nie tak .
Za ta rade powinienem wzisc oplate jakas bo mi wszystkie miejsca ze smiecami pozajmujecie i nie bede mial gdzie pojsc pozbierac :)
A update zapowiada sie ciekawie :)
Pozdrawiam Mon
Ludzie ciagle marudzicie ze niemacie PACC to wescie sie do roboty i zarobcie na niego jak nie przez rl kaske to zawsze sa ludzie na swiatach ktorzy kupuja takie rzeczy. Wiem wiem zaraz mi powiecie ze to bardzo duzo kasy i jaki milabym sprzcik za taka kaske a wystaczy pomyslec i 100-150k zebrac w ciagu tygodnia no dwuch to opcja dla ludzi ktrorzy siedza tylko czasami na tibi(1-2h dziennie).
Wiekszosc rzeczy w tibi da sie sprzedac moze nie za duze ceny ale w duzych ilosciach sie to oplaca i wec moral jest taki zbieraj smieci z krasnali i mino a bedziesz mial paca a wciagu tygodnia .
A zaraz mi powiecie ze to niemozliwe moj rekord to 80k w 8-9h zbierania smieci wiec jest to wykonalne.
No i skonczy sie marudzenie ze: Tibia miala byc darmowa a nie jest
Update tylko dla paccy a nie dla fcc .
Pomyslcie co piszecie nastepnym razem bo mnie szlag trafia czytajac takie bzdury i marudzenie ze cos jest nie tak .
Za ta rade powinienem wzisc oplate jakas bo mi wszystkie miejsca ze smiecami pozajmujecie i nie bede mial gdzie pojsc pozbierac :)
A update zapowiada sie ciekawie :)
Pozdrawiam Mon
80k w 8-9h? no no pr0
to jest najnudniejsza metoda zbierania kasy na pacca;]
Heyah Mario
14-02-2006, 08:32
Czemu dzisiaj nie chodzi Tibia. Czy to będzie update ??
Czemu dzisiaj nie chodzi Tibia. Czy to będzie update ??
Taa w ferie zimowe jest letni update. :S
montolio
14-02-2006, 18:03
@wolfram
Sposob zbierania smieci jest dla ludzi ok 30 lev zeby nie marudzili ze nie maja kasy i nie moga sobie pacca kupic .Dla takich jak ty czy ja juz jest to nieoplacalne lepiej pojsc sobie gdzies na hydry ,demony czy behemoty jak wolisz i sobie poexpic a loot jakis sam wypadnie( 9h stania na hydrach 160k ceny z antiki) Jest niezle ale taki 30 lev sobie niezbloczy hydraski czy innych mocniejszych stworkow, pal lub sorc/druid bedzie na guardach smigal :) to moze tyle uzbiera.....
Pozdrawiam Mon
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.