Pokaż pełną wersje : tibia.pl działa razem z tibia.org.pl !? NIEWIARYGODNE
O co tutaj chodzi?
Zawsze byliście przeciwni cheatom itd. a teraz zapewniacie, że wszystkie programy z downloadu tibia.org.pl są czyste, i do tego współpracujecie z nimi!
kliknij tu, aby zobaczyć temat założony przez Dromadera na forum tibia.org.pl (http://forum.tibia.org.pl/showthread.php?t=70738&highlight=programy+allegro)
Co o tym sądzicie?
Rethfing on Aldora
02-02-2006, 10:21
Nic w tym złego, w końcu admini tych obu serverów znają się od jakiegoś czasu. Ogólnie uważam propozycję kupowania PACC przez Tibia.pl za błąd. Przez to uzależniacie ludzi od tibii...
Na tym polega interes! Zeby zarabiac na ludziach, dajac im to czego chca. Tak samo jest z papierosami, zabawkami (widziales jak dzieci przywiazuja sie do pluszakow?), ubraniami (mam w klasie kilka osob ktore za jakis ciuch zabiłyby) itd.
@topic
Firma Drom powieksza wpływy, i bardzo dobrze.
A niech chłopak powiększa swoje wpływy. Jak ma żyłkę do interesu to niech ją wykorzysta. Co w tym złego?
To w tym złego, że tibia.pl jest supported fansite, i współpracuje ze stroną underground'ową, która oferuje cheaty itd. ^.-
Tibia.pl NIE WSPÓŁPRACUJE z tibia.org.pl. Firma Drom współprcuje.
Pamiętajcie o tym, że firma Drom to nie tibia.pl.
Cheatów dalej nie popieramy, wciaz jestesmy wasza kochana tibia.pl, a Drom wciaz jest naszym adminem i nas kocha (hahahahaha...).
Dwimenor
02-02-2006, 11:34
A nie przyszło wam do głowy, że próbujemy małymi kroczkami nawrócić tibia.org.pl na dobrą drogą?
Najpierw Pacca zgodnie z polskim prawem, a potem zobaczymy co dalej
:)
ehh, niektórzy są serio dziwni...
Gromnjir
02-02-2006, 11:41
A nie przyszło wam do głowy, że próbujemy małymi kroczkami nawrócić tibia.org.pl na dobrą drogą?
Najpierw Pacca zgodnie z polskim prawem, a potem zobaczymy co dalej
:)
A czy oni chcą być nawracani?
To jak z chrystianizacją w dawnych czasach?
;)
Lord'Nesteloo
02-02-2006, 12:18
Wsumie to nic zlego....
Moze Drom to nie tibia.pl ale jakis zwiazek maja.
Zawsze warto sprobowac wspolpracy :>
Zauwazylem ze tibia.pl i tibia.org maja te same grafiki reklamujace pacca :]
Hihi, naprawdę myślisz, że wam się to uda? :> To właśnie przez cheaty/ots i temu podobne sprawy tibia.org.pl stworzyła tak niepowtarzalny klimat i żadni moderatorzy z tibia.pl tego nie zmienią (;. Prawda jest taka, że zamiast ułatwiać grę, cipsoft wciąż ją utrudnia co sprawia, że liczba cheaterów wciąż rośnie a tibia.org.pl na tym zyskuje : ). A tak w ogóle to przeszkadza wam coś w tibii.org.pl? :) Wszyscy nagle wstąpili do zakonów i robią wielką krucjatę przeciw złym cheaterom z tibia.org.pl? Co do premium account i 'firmy Drom'.. Jeśli Drom chce pomagać tibii.org.pl to niech to robi a wy mu w tym nie przeszkadzajcie i dajcie mu spokoj. ;d
Ja tylko chciałem się dowiedzieć o co tutaj chodzi. :P
Dodatkowa kasa ze sprzedarzy paccow na tibia.pl idzie na finansowanie stronki, a na co idzie kasa z tibia.org.pl? Na tibie.pl czy org.pl? Swoja droga, pomysl dobry - przeciez to ani nie zmusza do cziterstwa, ani do qs. Po prostu Drom pozyskuje ludzi z innych kregow "kulturowych" ;)
Jezeli to ma pomoc w rozwoju obu stron, dodatkowe zyski to czemu nie, nie widze w tym nic zlego ;)
Jak dla mnie to calkiem normalna sprawa. Zwiekszanie wplywow.
Ale jak to ktos w tamtym podanym w pierwszym poscie temacie przeciez miedzy moderatorami nie bylo (chyba) wiekszych zgrzytow tylko pomiedzy malutkimi 11-letnimi oszolomami co nie wiedza co ze soba zrobic.
Kiedys na tibia.pl tez byly tematy o otsach, teraz jest supported fansite co nie zamyka drogi to wspolpracy z innymi witrynami.
misiolek
02-02-2006, 18:38
Jest to doprawdy dziwne i w dodatku śmieszne.:D
@misiolek: A to niby czemu ?
No i dobrze.. niech Drom ma większe zystki
Gdzieś tam padło
a na co idzie kasa z tibia.org.pl? Na tibie.pl czy org.pl?
Na forum tibia.org.pl również padło podobne pytanie.
Drom odpowiedział
Chyba nie myslisz, ze Arch pozwolil mi sie tu oglaszac za darmo?
Jeśli nie był to żart to masz juz odpowiedz na swoje pytanie ^.-
Shweppes
02-02-2006, 21:49
Kilka uwag
1. To że Drom sprzedaje u nas PACC nie znaczy że nasze serwisy współpracuja
2. Gdzie nie spojrzę, wszędzie piszecie "tibia.org.pl cheaterzy/otsowcy/oszuści". To nie serwis jest cheaterem, tylko gracze ściągający nasze programy. Rozumiem że "w świetle prawnym" też jesteśmy winni bo to rozpowszechniamy, ale nie mamy nic do tego co dana osoba z cheatami zrobi. Więc to nie tibia.org.pl cheaterzy, tylko "co_poniektórzy_gracze_ściągający_cheaterskie_pliki _tam_udostępnione" ; p
3. Co "starsi" i mądrzejsi userzy forum.tibia.org.pl wogóle nie grają w tibię, ani na ots, a z moderatorów gra może 2-4 ; p, więc trudno mówić o pochwalaniu przez nas cheatów. My je tylko udostępniamy do użytku własnego ; p
4. Jakby zaraz znów miał się pojawić tabun głosów "ale zamieżdżacie kilogery!111". Odpowiedź: rotfl ; p
To tyle, mam nadzieję że nikogo nie uraziłem, a tym bardziej niczyich przekonań ; ). Myślcie sobie co chcecie ; p
Dr. Omader
02-02-2006, 22:40
Przede wszystkim Tibia.pl to nie firma Drom. To dwie rozne organizacje, tibia.pl nie wspolpracuje z tibia.org.pl tylko firma Drom wspolpracuje z tibia.org.pl.
Jak to kiedys MatKus zgrabnie ujal w wywiadzie dla tibia-moobs.prv.pl:
Po pierwsze, trzeba odróżnić tibia.pl od MatKusa. Ja to nie strona, strona to nie ja. Strona to zespół ludzi. Strona ma swoją politykę, a ja jestem osobom prywatną, która nie zawsze musi robić to, do czego strona namawia.
A prawda jest taka, ze nikt z teamu t.pl nie zywi jakiejs nienawisci do teamu t.org.pl i vice versa. Z Archem MatKus nie raz sie kontaktowal i pare razy nawzajem sobie pomagalismy :)
No i bardzo dobrze, tylko mam teraz dylemat przez co kupić pacca tibia.pl czy tibia.org.pl ;d
Shweppes
02-02-2006, 23:13
No i bardzo dobrze, tylko mam teraz dylemat przez co kupić pacca tibia.pl czy tibia.org.pl ;d
Kup dwa pacce rotfl, trzeci dostaniesz za pół ceny ; d
a co to za różnica na co idzie kasa z prowizji? skoro przywódcy obu stron sie dogadali co do współpracy to co nam do tego szaraczkom forumowym, PACC z tibia.pl jest przynajmniej pewny czego nie można powiedzieć o PACC z allegro czy też przez poczte(o ile sie jeszcze da przez poczte). Kto ma kase nie ma karty kredytowej niech kupuje życze smacznego.
Dr. Omader
02-02-2006, 23:52
Szczerze to nie ma za duzego znaczenia, oba serwisy otrzymuja odpowiednio wysoka stala kwote, ktora nie jest zalezna od ilosci zamowien ;)
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.