PDA

Pokaż pełną wersje : Knight z Pacc'iem

Dzidzius
02-02-2006, 12:49
Mam mały problemik niewiem gdzie expić. Mam do wyboru 3 oplacalne expowiska (tomby, cyclo, i scaraby). Podzielcie się swoją wiedzą na ten teamt i odpowiedzcie na moje pytania:

1. Ile średnio expa na godzine wychodzi na cyclopolis, jak z lootem i ze stratą run
2. Ile średnio expa na godzine wychodzi w tombach, jak z lootem i ze stratą run
3. Ile średnio expa na godzine wychodzi na scarabach, jak z lootem i ze stratą run

yoger
02-02-2006, 13:33
zakladajac ze jestes sam na calym respie
1. 2 poziomy z wylaczeniem miejsca ze skrzynka (arcan itp) ~30+k/h loot zwraca za runy,czasem jakis skromny zarobek
2.10-30k/h (zalezy od poziomu tomba) z kasa 3-6k/h (jak poprzednio :P) o ile nie ma shamblerow(chyba ze dobre skile 80+) i ghostow/stalkerow (jak sa dolicz koszt hmm) za uhy sie spokojnie zwraca ze spora nadwyzka
3. 20-30k/k (poziom przed ancientami) kasa zwraca za uhy z drobna nadwyzka + 0-5 gemow roznych

wszystko badane na knightcie 50lvl 80/80
amen

Ppa
02-02-2006, 13:40
czyli podsumowując kolege Yogera

najbardziej opłacalne cyco jeżeli chcesz szypko nabić expa albo scaraby jeżeli chcesz zarobić.ale ja i tak polecam cyco.(wydaje mi się że mniej uh zejdzie ale tylko się mi wydaje)

Ra the Risin' Sun
02-02-2006, 14:12
Cyc to ogromny exp i duży loot, gorąco polecam. Zaś na skarabach też jest niezły exp, ale jeżeli chodzi o loot, to tylko dużo kasy uzbierasz oraz scarab coiny i small emeraldy :]

Dzidzius
02-02-2006, 15:42
Jak widac pod avatarem mam skille 82/80 zakladajac ze bede chodzic w tombach za tp moze takie informacji mi udzielicie

emilok
02-02-2006, 16:02
czyli podsumowując kolege Yogera
najbardziej opłacalne cyco jeżeli chcesz szypko nabić expa albo scaraby jeżeli chcesz zarobić.ale ja i tak polecam cyco.(wydaje mi się że mniej uh zejdzie ale tylko się mi wydaje)
tylko ze cyclo ma jedna wade, ktora dyskfalifikuje to miejsce [ przynajmniej dla mnie ], mianowicie w niektorych porach dnia jest tam wiecej playerow niz kiklopów, ogolnie cyclo jest jak poh, jak sobie wtrafisz to masakra, ale przez wiekszosc czasu tłoczno jak w tokijskim metrze;
skaraby daja duzo golda, srednio z expem;
krypty moga mi nawet dac 70k expa/h [czasem z zyskiem, czasem nie], ale wtedy zamieniam sie z knighta w maga, nawalam noon stop z gfb w paczki (4-5) wampirzów,
jest jedna taka krypta, bodajze takie ruiny skalne na wschod od miasta, gdzie jest masakra z gulakami;
----------
w cyclo z 2h bedziesz uh tracil minimalnie, nieodczuwalnie bym powiedzail [zakladajac, ze nie bedziesz przedzieral sie przez smoki];
na sakrabach to uhy beda szly w bardzo jednostajnym tempie, skaraby oprocz bicja z łapy, bija rownierz z poisona, jaki stawiaja poison fieldy, ktore zatrowaja;
krypty to jest 100 roznych wariantow i mozliwosci, jest tam tak zroznicowanie, ze sie nieda jednoznacznie powiedziec ile expa loota czy uhow sie zyska/straci;
podaj w ktorej krypcie chcesz isc za teleport, wtedy Ci pomoge

Dzidzius
02-02-2006, 16:18
@UP
Pierwszy raz bede miec pacca wiec doradz mi ktora mam wybrac

Dark Sznaucer
03-02-2006, 00:01
Hmm... tez soro nad tym mysallem i polecam SCARABY, bardzo spokojny monotonny, ale oplacalny i przyjemny exp. Jak masz ladnny free respik to wycisniesz nawet 35k /h. To tylko moje zdanie, ja tak wybralem i poki co nie zaluje, a i domek bardzo ladny sie stal.

Arut
03-02-2006, 00:20
Powiem to tak, Pacca mam od niedawna ale zdazylem poznac te expowiska.
Scaraby to w miare dobry ale bardzo monotonny exp szybko sie nudzi, ale za to bardzo dobry loot i zawsze mi sie zwraca za uhy (gdy koncze expic 1-5 kamyków, 1-2bp cash). W Cyclopolis jak ktos wyzej powiedzial jest masa ludzi, więc najlepiej chodzic w godzinach porannych. Exp jest bardzo dobry o ile nikogo nie ma ale i tak wole poh ;). W tombach zadko bywam najczesciej expie przed teleportem (ghoule, shamblery, mumie itd), loot dość dobry powinno zworcic sie za uhy, aha i koniecznie hmmy/lmmy na stalkery i ghosty.

To tyle mam nadzieje ze pomogłem. ;)

Cris The David
03-02-2006, 00:30
Osobiście nie mam Pacc ale qmpel ma i wiem, że naljepiej Knightem sie expi na Scarabach
:]

Xerpox
03-02-2006, 15:32
Moim zdaniem, raczej tomby :P chyba ze jednak scarabsy... .Na tomby duzo UHów schodzi,ale i loot/exp ladny. Cyclo jest najgorsze:( ale za to exp ladny UHow malo schodzi ale loot gówniany ;|
(PS. Koles z Klasy :D )

Dzidzius
04-02-2006, 02:28
Czyli jednak tomby lub scaraby
Czytajac wasze posty doszedlem do wniosku ze wezme se poexpie 1 dzien na scarabach i 1 dzien na tombach na koniec dnia podlicze ile mam zyskow/strat
mysle ze tak bedzie sparwiedliwie

PS. Xerpox twoj post jest zbedny (mowiles mi o tym w szkole)