Pokaż pełną wersje : czy uważasz że wybrałeś dobrą profesje?
Piszcie. Jak uważacie że wybraliście złą to napiszcie jaką byście chcieli mieć.
ja wybralem palka, najpierw myslalem ze zle ale gdy troche uroslem to jest extra :)
Ja tez palkuje. Podoba mi sie.
Oczywiscie takze pally. Bardzo lubie ta profesje. Zostal mi jeszcze druid na probe ale mysle ze i tak nie zmienie zdania.
a ja wybrałem sorc'a, tak jak przedmówcy jestem zadiwolony ze swojej postaci :)
Ja wybralem palla. I to moim zdaniem dobry wybor. Prawie w kazdej grze gdzie jest pall to ja nim gram :D .
A ja zawsze gram nekromantami :D
Szkoda ze w tibii nie da sie nawet w niego zminic X(
ale ze swego wyboru [sorc] jestem bardzo zadowolony
gdybym tak jeszcze mial PACCa
Ja zdecydowalem sie na palladyna i nie zaluje (jak na razie):tongue:
Ja jak fanfi mam palka na isarze i nie rzakuje
mam terz sorca na 19 lvl na sekurze ale mi konto schakowali ;( a mialem SD i mialem od fanfiego dostac d-hammera za bp of SD :D no ale curz ;( ;( ;(
Bede oryginalny i powiem, ze pally rulezzz:D Moga sie bic i jeszcze moga uzywac magii<nawet SD!>.
Racja "pally rulez" fajnie brzmi :D
1) Co to jest "mad mage valley"?
2) Co tam jest?
3) Czy na 9 lvl palkiem moge tam isc?
Wielu polskich graczy jest palladynami, ponieważ gra tą profesją jest bardzo prosta (nasi lubia iśc na łątwiznę ;))
Ja gram Magiem i jestem bardzo zadowolony.
@Balien
Przycisk "edytuj post" jest po to by z niego korzystać.
Bloody_Izual
05-10-2003, 11:30
Na początku żałowałem ze wybrałem sorca bo ginełem co chwile i nie miałem hajcu na czary ale nie żałuje.
Ja mam knighta i nie nazekam.
Ktora z profesji tak sie nadaje na blokera jak Knight.
Bloker dostaje zawsze 50% lootu.
Gralem kazda profesja ale najbardziej przypadl mi do gustu Knight.
A ja gram palkiem i knightem. Palek ma 71 lvl a knight tylko 19 ale cuż szczerze lepiej sie gra knightem :)
ja mialem wszystkiem charakterki ale najbardziej to mi przyszedl palik i nie dlatego ze jest latwo (bo nie jest tak jak myslicie) ale druid tesh spoko koles. :))
nie patrzcie na bledy ledwo co na oczy widze jush :P
Ja teraz gram palkiem i uważam, że to świetna profesja
Ja mam palka i jest spoko :D
ja najpierw mialem knighta-zle
potem druida-zle
potem palka-nawet nawet
potem sorca-the best :D
hmm palladyn = cała kasa z lootów na strzały, bełty itp. ale możeby na 12 levelu spokojnie bić cyce. ~COOLv
hmm druid = robimy cały dzień runki, wieczorem przychodzi kolega i idziemy na smoczyce ~COOL~
hmm sorc = na początku trudno, ale gdzy się rozgrzejemy sami lejemy smoki, oczka itp. ~COOL~
hmm kinght = blokujemy potwory i z wyprawy 50% lootu dla nas! ~COOL~
jak widać tibijskie profesje są dość wyważone =]
Kabraxis
09-10-2003, 10:45
Poniewaz palantem gram aby przerzucic kase sorcowi a potem gram sorcem i nim wymiatam jak mam high mlvl :D Palantem tesh jest wiele rozrywki np na smokach itp Wiec ja sadze ze wybralem dobre profesje :D
Sir Lukasz
09-10-2003, 21:17
Najpierw Knight- za duzo PK
Pozniej drugi Knight- nie umiałem grać
Następnie trzeci Knight- w miare, ale tez nudy(non-pvp)
i na koniec pall :D THE BEST
ja Wybrałem ryceża i chce zmienić na paladyna tylko nie wiem jak. Jeżeli ktoś wie to prosze o kątakt
kotomaniak
07-11-2003, 21:41
Re: Michu Obraź jakiegoś high levelovca a potem rook i nowa profesja! :D Ja gram sorcem i jest fajowo, na 13 levelu można chodzić na DSy! :D
dajcie nowom odpowiedz bo ja jabys niezauwazyl mam wszskie profesje postaci lvle 11,13,13,14
Sors jest najpoterzniejszy w TIBJI oczywiście SD ultimatexplosion i kto mi podskoczy
:P knajt,druid,palek-kaput :D
ej ja najpierw wybralem sorca potem gram palkiem i nie wiem kim grac ;(
MI postać doradził mój kuzyn, ponieważ to była moja pierwsza postać(i nadal jest) sorcerer. Na początku było strasznie słabo inni chodzili na ciezsze potwory a ja na słabe no i musiałam czekać na mlevel. Myślałam czy by nawet nie zrezygnować i zrobić knighta. Wydawał mi się o wiele lepszy, lecz teraz uważam, że SORCERER JEST THE BEST~!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Za nic na świecie nie zmieniłabym go na inną postać.Teraz to ja powalam potwora z sd za 1 strzałem, a mój kuzyn palllka ma musi się trochę pomęczyć. hehehe :D
Mój lvl macie poniżej. 8)
Ja najpierw miałem knighta po jakims czasie zorientowalem sie ze jest mierny.Następnie zdecydowałem sie na palka.To juz byl leprzy wybor ale to nadal jeszcze nie to :) Na koncu zrobile sorca i jest najleprzy.SSSSuuuuuppppeeeerrr :)
Looc Rainmaker
15-11-2003, 15:27
ja tez mam sorca, 14 lvl 22 magiczny , i troche sie nudze teraz calymi dniami robie runki i zbieram na lepszy equip i na wszystkei czary , wiec jest troche nudno ale jak zdobede wyzszy lvl i lepszy equip to moze bedzie ciekawie :)
Ja jestem Palkeim i nie żałuje wyboru . Jak sie ma wysokie skille to tnie równo
Oto jak ja wybrałem swoją profesje:
No tak miałem 6 zł więc poszedłem z bratem do kafejki internetowej(MC nie działał) załorzyłem nową postać i...
... Z mojego Rook steyera dałem nowej postaci:
- Mace
- Studded Armor
- Leather legs
- Leather Boots
- 2 Life Fluidy
- 2 Antidote
- Backpack
- Leather Helmet
- Brass Shield
Nie dawałem odrazu najlepszych poto zeby troche nim potrenować.
No i tak:
- Zabiłem multum Robittów, Sheepów i Deerów aż skoczyły mi 2 Club Fighting.(Taki trening jest długi ale mi sie nie spieszy)
- Za sprzedane mięso kupiłem wędkę i złowiłem kilka ryb.
- Teraz poszedłem na raty pod sklep Al'Dee i zablokowałem rata i on wemnie nawalał a nikt(poza tymi co spearami walczą) niemugł mi go zabić.
- Gdy skoczyły mi 4 Shieding zaczołem zabijać więcej ratów(do tamtej pory zabiłem ok. 20-25 ratów, miałem 2 lv.)
- poszedłem więc do Seymura i kópiłem sobie klucz do areny.
-W arenie:
- wypuszczałem trolla i odrazu go zabijałe
chodziło mi głuwnie o Exp. i Silver Amulet
- Wypuszczałem Wolfa by coś zjeść
- Wypuszczłem Buga i Spidera (razem)
oni pomagali mi w Shieldingu
Gdy miałem już skile 16/16 i 5 lv. wybrałem się do południowej wierzy Troli. Jednego trola zablokowałem tak aby nikt mi go nie zabił,niektórzy próbowali spearami a ja im przeżucałem na drugi brzeg.
i tak miałem skille 16/17.
Później chodziłem na Orc by nabić Lv. 7 no i udało mi się.
Teraz zacząłem szykować się do mailanda, by to mi się udało przejść do AB jak najszybciej musiałem zgromadzić sprzęt i kase. Zdobyłem więc chain armora i plate shielda,studded legsy,legion heleta no i oczywiście sporo kasy. No ale spotkałem gościa który błagał o pomoc bo zginoł gdy miał prawie 9 lv. (zabezpieczał się żeby na mainie szybko 9 lv. zdobył) i poprosił mnie o pomoc. No więc zgodziłem się i dałem mu pare żeczy(Chain Armor, Studded legsy, plate shielda no i legion helmeta) przeszedł na maina i zniknoł na parę dni. Więc zaczołem kolekcjonować sprzęt od nowa. Zaczołem chodzić na Trole,Skeletony i Orci aż zdobyłem 8 lv. i skile 18/19(shielding taki wysoki dzięki częstym :] LAGOM :] , już miałem wystarczająco kasy by zakupić Chain Armora, Legion Helmeta, Studded Legsy, i zostało mi jeszcze kasy na 5 Life fluidów, i jak każdy(prawie) w takiej sytuacji wybrałem sie po restarcie serwera do ciała smoka, i zdobyłem tam Cooper Shielda.
Następnie zaczołem trenować Fishing(zdobyłem skille 20 w kilka godzin(lipne te łowienie a tibia gg nie działa na nowym klijencie). Gdy miałem jakieś 400 Exp. (+/- 150) kupiłem kilka life fluidów i wylazłem na maina z takim eq:
- Chain Armor(100 Cap.)
- Studded Legs(26 Cap.)
- Cooper Shield(63 Cap.)
- Leather Boots(9 Cap.)
- Mace(38 Cap.)
- Silver Amulet(5 Cap.)
- Backpack(16 Cap.):
+ 5 Life Fluid (~9 Cap)
+ 330 gc(33 Cap.)
+ Fishing Rod(~9 Cap.)
Poszedłem do wyroczni i przeniosłem się na Maina:
- Pierwsze co zrobiłem to przeszedłem do ab i zakupiłem czary:
- Utexo lix
- Exiva "
- Exevo pan
P.S: Na tym exiva można sporo zarobić(tylko trzeba wiedzieć jak) np. gonili pewnego pk a on im sie schował, więc im powiedziałem że za 50 gc powiem gdzie jest, i udało sie chyba z 15 razy tak zrobiłem. Gdy dostałem 1 Mlv. kupiłem sobie czar Exura i poszedłem trenować na Trole, Skeletony, jak uzbierałem troche kasy kupiłem sobie Morning Star i dwarven Shield, no i miałem wtedy 9 lv. więc kupiłem sobie LMM, Zrobiłem sobie jego cały Bp i dostałem 3 ml., poszedłem sobie na Skeletony i Ghoule(Je naturalnie rozwalałem LMM) no i roty i znalazłem trupa w którym były brass legsy. Mam jeszcze jakieś 1000 Exp. do lv. i 3 mlv. (niedługo zaczne IH robić na sprzedaż).
Tak stałem się DRUIDEM.
Ja gram knigtem i jestem pewien, ze lepiej wybrac dla siebie nie moglem :) . Knight rulz!!! Jedynie moglbym jeszcze prowadzic palla, a granie magiem w tibi jakos mi sie nie podoba, w innych grach pewnie wybralbym maga, ale nie w tibi.
Gralem knight'em, gralem pallkiem teraz kolej na sorcerera. Na poczatku bylo trudno nawet bardzo trudno ( gram na nowym swiecie ). Jakos meczac sie kopalniach nabilem 20 lvl, teraz tylko potrzebuje 15 k na promocje, i po tym ma nadzieje bedzie z gorki.
to jest tak:
mam pala ktury najwiecej i jakby gluwna postac do gry
mam uh markerke jak umre albo jak mi sie nie hce grac lub lagi..:]
mam na rooku postac hyba 9 lev i zawsze jak bede mial dosc zrobie se knihta mam tesz jakiegos maga ale nim nie gram od 2 mihow(oczywiscie te postacie hoduje na danubi:])
To ja tez opowiem o swoich przygodach z profesjami:
Na samym poczatku byl druid (kolega powiedzial ze latwo kase runami sie robi).
Pozniej byl paladyn (ja padlem na 2 strzaly od cyklopa, a kolega paladyn juz od dawna na nie polowal).
Pozniej byla dluga przerwa (paladyn pare razy spotkal strzelajace potwory).
Pozniej wrocilem do paladyna znowu, ale wtedy akurat byl okres wielkich lagow i dissconectow na Secura, wiec praktycznie moglem sobie pograc tylko w nocy, wiec sie narodzil pomysl by w dzien siedziec i robic runki druidem. Poczatkowo szlo kijowo (12 lvl moglem go na b. krodko zostawic tylko afk), pozniej sie troche rozkrecilo i druid dochrapal sie 25 lvl, ale juz przejscie z 24 na 25 bylo katorga i dalej expowac mi sie nie chcialo.
Wrocilem do rycerza ktorym kiedys juz gralem (14 lvl skille prawie 50), w ciagu tygodnia skille dociagnelem do 55 a lvl do 25, teraz (miesiac od poczatku grania rycerzem) dochodze do 70 w skillach i lvl prawie 40.
Knightem granie sprawia najwiecej przyjemnosci, poniewaz najwieksza czesc gry aktualnie gramy i nie musimy trenowac tylko dlatego ze jest ciut laga.
Knight najlepszy wedle mnie. Grałem wszystkimi postaciami i doszedłem do ich naj rzeczy. Sorcem do sd, druidem do uh, palem do 20 lvl i gs=) a knight mam na 23 lvl skille 62/60 i mi się nim najlepiej gra. Shacowali mi go, straciłem alll eq. Ale gram nim dalej, jakoś idzie, powoli ale coś.
Odpowiedz jest oczywista: TAK! Wybrałem najlepszą profesję w grze - paladyna (każdy z doświadczonych graczy wam to powie) - nie chce tu wywołać dyskusji co do najlepszej profesji (miała już ona miejsce)
Palisanderos
17-01-2004, 15:09
Na poczatku byl rycek. Ale bylo dennie "Pali zablokuj mi to.." "Pali zablokuj mi tamto.." itp. do tego pare pk i kompletnie opadlem na duchu. Ale potem byl MAG i jest cool. Mag rulez
Sir_alex
17-01-2004, 17:17
ja wam powiem ze nie wiem czy dobrze ze wybralem knighta nie gralem inna postacia ale dobrze mi sie gra
:D MOIM ZDANIEM WYBRAŁEM DOBRZE TERAZ MAM RYCERZA (MOJA PIERWSZA POSTAĆ ) I CZARODZIEJA :D
?( DZIWIĄ MNIE JEDNAK SKARGI NA RYCZERZY LUDZIE TO JEST NAJŁATWIEJSZA POSTAĆ DO WYTRENOWANIA
Ja uważam, że dobrze wybrałem - mam dwie postacie :D Knight i pall. Grałem troszke druid'em i sorciem, ale chociaż mam neat w chaci no troszke mnie nudzi czkeanie na regeneracje many (przeszedłem na wszytkich lvl'ach D2 czarką, ale tam jak sie ma ciepło na 27+ lvl'u to mana leci)
P.S. Wszystkich ludzi, którzy chca mi nawżucać, że w d2 max poziom umiejętności to 20 mówie - miałem laske i pare itemów x do poziomu umiejętności oraz x do ciepło (tylko dla czarodziejki) :P ale długie to p.s.
Ja gram knightem i dobrze wybrałem. Uważam ze jest to spoko postać i mam nią plany na przyszłośc (ambitne :P )
Kowalski
03-02-2004, 18:05
Jak tak czytalem te posty to myslalem ze tylko ja gram knightem :D Ale widze ze nie tylko ja nim pogrywam :))
Chociaz jest to moja druga postac w tibii to jak narazie mi sie gra najlepiej . Gralem paladynem i tez jest niezly ale wole rycka :]
rowerek33
03-02-2004, 18:21
LUDZIE ja tylko przez jeden powod wybralem knighta a wiecie przec co ( zapewne sie domyslacie ) oczywiscie chodzi to o te lagi !!! nie wiem jak sie ich poznyc albo zmniejszyc ( instalowalem wszystkie windowsy oprócz 95 )
A gdzies jeszcze przeczytalem ze druid ( sorc tez ) to tera tylko moze chodzic na raty i dwarfy no bo jak sie potwory staly madre i w ogóle...
Khayne the dark elf
03-02-2004, 20:39
najpierw miałem knighta, ale mi się szybko znudził :D
potem stworzyłem palka
na początku była straszna beznadzieja i już chciałem zrezygnować, ale gdy pierwszy raz poszedłem na cyce to było very spoko :)
Palisanderos
03-02-2004, 21:32
[I]
A gdzies jeszcze przeczytalem ze druid ( sorc tez ) to tera tylko moze chodzic na raty i dwarfy no bo jak sie potwory staly madre i w ogóle...
Taak?!? 8o To pewnie trole sa takie madre ze cwicza i jak ich sie dlugo nie zabija to maja skile jak 30lvlowy knight albo robia sobie leprza bron i zbroje???? 8o
Hehe
ja tam mam knighta i rulez.na poczatku zastanawialem sie czy pallka nie zrobic (lepszy mlvl mozna miec,no i z daleka rozwalamy cyce i ds-y) ale stwierdzilem ze knight rulez.
A ja wybrałem maga choć narazie czytając inne posty wreszcie nie wiem czy to był dobry wybór.w innych grach zawsze gram
palkiem:)
Robson Erwin
04-02-2004, 17:17
Ja Jestem Druidem i uważam siebie za Dobrego ponieważ bez problemu mogę zabić cyca dwarfa i mino-archera a o PK na poziomie 20 nie wspomnę, pozatym kasy mi nie brakuje bo sprzedaje bp of Uh kiedyś było gorzej ale świat się zmienia.
:) :D :))
Robson Erwin Trimera lvl 24+, mlvl 37 ;)
Life is brutal, ful zasadzkas and sometimes kopas w dupas:)
OMG same palki (przynajmniej na początku bo dalej już nie czytałem). Ja tam wole knighta, bo mam dużo wolnego czasu i mam juz 2 knightów ze silami (35lvl -71/66 16 66/61) A paladyni mi się nie podobają bo mały lag i padają a ja mam często jakies problemy z netem i jak mnie kiknie to za jakiś czas jak sie zaloguje to jeszcze żyję.... :)
Najpierw miałem palka, grało się super, ale często mnie pekowali wiec zaczołem grać knightem (do tej pory zginołem tylko raz), próbowałem także grać magiem ale to nie dlamnie. Według mnie najciekawiej gra się palkiem, ale ja gram knigtem :D
WYPIERDASEK>Knight>lvl 23>Lunara
ja wyberalem rycka i mam juz 11 lvl ale zle mi sie gra i zaczolem grac sorcererem i mam juz 5 lvl
Lord Muminek
09-02-2004, 20:55
Ja na początku miałem Pallka, ale podczas mojej pierwszej wizyty za miasto poległem... zabił mnie PK ;(
(Knight lvl 30). Później zrobiłem sobie sorca, pozniej knighta, dalej znowu Pally'ego, potem znowu knighta, a teraz znowu robie Pallaynka 8) . Myśle że ten wybór będzoe ostateczny, a będzie to zależało od tego czy bede miał jakiegoś deada poniżej 15-20 lvl'a.
wybralemknighta i chyba przy nim zostane...moze kiedys mag albo pall.kto wie?
A ja miałem dylemat ?( Jeszcze przed wyrocznią zastanawiałem się co wybrać. Chciałem zostać rycerzem, ale zależało mi również na czarach. Postanowiłem wybrarać palladyna :D Na początku nawalałem mieczem, ale pozazdrościłem innym palladynom zdolności we władaniu łukiem i sam się przestawiłem :] Teraz jestem zadowolony z mojej postaci w 100%. Lepszego wyboru nie mogłem dokonać :)
Przemylanin
12-02-2004, 18:08
Ja wybralem Druidka i sie ciesze poczatki byly slabe ale teraz jak nabylem doswiadcczenia i magicznego lvl to jest bardzo fajnie i ciesze sie z tego wyboru !
elo,
troszke nie rozumiem tutaj dlaczego zjechaliscie z tematu "czy uwazasz ze wybrales dobra profesje?" na to ktora jest lepsza, i w tej kwestii wypowiadaja sie low levele typu 10-15lvl bo nie maja o niczym pojecia...
co do tematu to jak narazie zaluje mojego wyboru profesji - Knight 34lvl na isarce (zrobiony od 1lvl w 3 tygodnie), otoz cale zycie knighta opiera sie na chodzeniu na guardy/cyce, oczywiscie mozna chodzic na hunty w roli blockera ale zeby mozna bylo na co ciekawsze hunty chodzic to trzeba poexpic, do czego andaja sie praktycznie tylko guardy i cyce. rowniez w graniu knightem drazni mnie to ze sie jest praktycznie caly czas zaleznym od drugiej osoby, bo jesli chodzi o trenig to najlepiej/najefektywniej jest trenic z druga osoba.
dlatego teraz powstaje nowy swiat i bede gral najprawdopodobniej druidem, dlatego teraz na hiberni cwicze moje pvp sorcem aby lepiej zaczac nowa postac...
pozdro 600
lukasbank
16-02-2004, 21:52
Na samym początku swojej kariery Paladyna wątpiłem że uda się mi się rozwinąć tą postać przynajmniej do 20lvl gdyż ciągle miałem duże braki pieniędzy, Pk mnie zabijali. Ale zrobiłem na złość złemu losowi i po pewnym czasie moja postać stała się "dobra". Przestano mnie na jakiś czas pekować, zarabiałem coraz więcej kasy (ale szybko ją wydawałem :)) ). Według mnie jeżeli dasz trochę serca do swej postaci to każda profesja będzie dlaciebie idealna.
Mister Knight
16-03-2004, 14:38
To zależy od samego Ciebie czy dobrą postac wybrales (profesje). Zależy też czy masz czas na granie nią. Ja np. chodze teraz do szkoły (tak jak 99,9% ludzi grających w Tibie) i dla mnie najlepszy wydaje się knight. Zostawiam żeby trenował a ja ide sie uczyc albo chodze sobie w jakies skromne miejsce np. zamek, kopalnie i to mi pasi.
KNIGHT RULEZZZ :P (lol)
Sorcki na wyższych levelach sa za.je.bi.ste szczególnie jeszcze na paccu ( ue ^^). Walnie Ci taki sorc ue potem dobije z sd albo czegos
Paladyn- dlatego ze... mam małe lagi (małe w porównaniu do innych) szybki exp... dobry w pojedynkach pvp ... czesto uzywam mojego pala do zabijania red skullow white skullow pk i thiefow:)
Przydaje sie na huntach (w pewnej częście pozniej bedzie lepiej)
Co do Sorca-Mam sorca z wszystkimi czarami na 31 mlvlu ale nim nie gram nio lubie szybko rozwijac postac i szybko rosnąc w siłe uważam że sorcowie sa najpotezniejsci ale jednak nei dla mnie:)
Druid-Fajna postac (patrz sorc)
Knight- No knighci Pvp Sux (wedlug mnie) zobaczcie film Smoked (skille 105/104) nieimponująco bije wedlug mnie:] jakos knightow nie lubie (ale n huntach sie przydaja:P)
ja wybralem druida choc wqiem ze to trudna postac na poczatku ale gdy sie juz ma uh to jest juz latwiznaa :D
mam kilka postaci ale mysle ze druid mi najbardziej odpowiada
"[...]Zarwiesz noc z niekumata , a ona przyjdzie z tata a za nimi prokurator[...]"
Rincewind
16-03-2004, 21:51
ja gram sorcem i bardzo mi sie podoba :D
Dj Nekro
17-03-2004, 11:03
Ja jestem knightem ale teraz mi sie znuedził i wolałbym być magikiem ;(
Ja miałem na samym początku sorca, bo w każdej normalnej grze czarodziej powinien na końcu być najsilniejszy! Takie są gry RPG A w tibii sorc to wielkie nieporozumienie! Jest rzadki jak mucha. Chociaż bardzo przyjemnie się nim grało Gram teraz paladynem i bardzo mi się podoba. Ale gra paladynem jest troche przynudnawa, a sorcem się nigdy nie nudzi. Ale paladyni są the best
Ja na początku grałem knightem............. POMYŁKA, to nie dla mnie. Potem grałem Palkiem ale bardzo ciekawiła mnie postać sorca i teraz właśnie nim gram.
Sorc RULEZZZZZ. :D
maszlesz
20-03-2004, 07:00
Grałam knightem i palkiem. Od dawna już gram sorkiem. Cieżko było na początku. Teraz lvl 31 i jest na prawdę coraz weselej. Więc jestem zadowolona z wyboru ostatniej profesji - sorca.
Sir Zydek
21-03-2004, 11:33
Uwazam ze wybralem dobra profesje,a wybralem knight z [powodu ze ma duzo hp a to sie przydaje w sytuacjach krytycznych i wedlog mnie Knight to profesja na lagi. To ode mnie nie wiem jak wy
ap apa pa
ja wybralem knighta i nie zaluje:D
Jemu najszybciej rozna skille, hp, ale najwlniej magia:(
:P
Renihali
26-03-2004, 16:25
DRUID ROX !!!!!!!!!
Rincewind
04-04-2004, 16:52
moja pierwsza postacia byl knight i podobal mi sie ale zmienilem na sorca i jest SUPER! :D
TheNatoorat
04-04-2004, 16:58
Ja uważam, że dobrze zrobiłem. Szybkie akcje - to jest palek. Dużo emocji - to jest palek. Dobry sprzęt na niskim lvl - to jest palek itd. itp.
Sir Krisek
05-04-2004, 16:20
Ja wybrałem palka i zaznaczyłem TAK !
Termbest_pol
05-04-2004, 19:14
Szczerze mowiac napoczatku sprawdzalem i mialme
11 lvl druid
8 lvl pal
9 lvl pal
8 lvl sorc
8 lvl khintg
10 lvl pal
i wkoncu wybralem :
pal 8 lvl ( przeszedlem z roka na 8 tera jak witac w podpisie 25 )
Mialem knighta, ale teraz juz nie zaluje, ze gram sorckiem!!!! Czarodzieje rulezz (taka aluzja do Harrego Pottera :) )
Yomhuidel
07-04-2004, 15:29
ja gram druidem dlatego że:
po 1. 11lvl 11mvl - kasa leci jak szalona :)
po 2. 20lvl, promocja - kasa leci jeszcze szybciej :D
po 3. knight jest nudny, palek kojarzy mi sie z PK, a sorck jest brzydki :D
oczywiście zaznaczyłem TAK
Karol ll
07-04-2004, 15:43
Ja na początku grałem Sorcem. Teraz gram Paladynem i uważam, że jest to dla mnie ciekawsza postać.
ale knightem na 24lvlu trzeba było umieć już grać ale ja za dużo razy zginąłem i odpuściłem.
Raluvuxa
17-04-2004, 14:47
Wg. Mnie najlepszą postacią w tibi jest palek.
Zawsze na huntach dostaje najwięcej expa, co prawda ma najdalej do lootu ale jesli wszyscy sie dzielicie po połowie ti jest O.K
Już na 11 lvl'u można chodzić na cyclopy i mino guardy na południe od thais.A knightem trzeba mieć np. 18lvl i dobre skille.
Jedyną wadą palka jest to że shielding wolno rośnie :D
Oryginalnie dodany przez Raluvuxa
Jedyną wadą palka jest to że shielding wolno rośnie :D
skacze tak samo szybko lub podobnie do szybkosci z jaka skille shielda wskakuja knigtowi.
Oryginalnie dodany przez Tiligus
Paladyn- ... dobry w pojedynkach pvp ... No knighci Pvp Sux (wedlug mnie)
tak ? to czemu na 40 lvl moim knightem rozwalalem niektorych palow 60 lvle?...na duelach. cos chyba nie znasz sie na tym o czym piszesz.
Oryginalnie dodany przez Lig@
(przeszedłem na wszytkich lvl'ach D2 czarką, ale tam jak sie ma ciepło na 27+ lvl'u to mana leci)
P.S. Wszystkich ludzi, którzy chca mi nawżucać, że w d2 max poziom umiejętności to 20 mówie - miałem laske i pare itemów x do poziomu umiejętności oraz x do ciepło (tylko dla czarodziejki) :P ale długie to p.s.
wow 27 w cieple wow.. ja mialem z tego co pamietam okolo 40 a hydre na 4X na zamknietym bn czyli twoje lvl czarow to wiesz... przyszcz
Guardian Of Mainland
03-05-2004, 00:19
ja wybralem sorca i jestem z niego zadowolony.
POLECAM
Chciałem być palkiem ale nie mogłem zdobyć łuku ani kuszy więc muszę buć knajtem i sie z tego ciesze :))
Real Finuko
06-05-2004, 10:07
ja gram knightem i nie żałuje:P
Może troche nudne jest to ciągłe trenowanie a expi sie super:D
idZi Master Of Dizaster
06-05-2004, 11:04
ja gram knightem jest dobrze , pallkiem tez spoko idzie ( ale poczatki są okropne ) druid ( totalny badziew ) Sorkiem jeszcze nie grałem
Sorcem/Druidem zabawa się zaczyna od 14 lvlu. Przez ostatnie 4 dni sorcem nabiłem 18 lvl(z 14) o mlvlu nie wspomne(29 z 22). Przykład z mojego świata Elmera stronghart(110lvl royal palladin) na 101 miała deda od sorca na 55(mój idol zabił wszystkich ludzi powyżej 90lvl)
Sorc..Spoxik sie gra spoxik hunty z sumoonami;]...a co do palii Sorce i Druy tez mada chodzic na Cyc z 13lvlami;]
Asieks-27-Sorc-Luna-Ab'Dendriel
Ja wybralem palka i jestem zadowolony z tej decyzji. Szybko skilluje 8) i ma dość dobre czary. Na mniejszych levelach radzi sobie juz z silniejszymi potworkami. Myslalem też nad sorcererem, ale nim to caly czs tylko z czarówi dużo kasy idzie.
Widzialem kiedyś jak jakiś palek za 116 walnął w człowieka z łuku 8) i to mnie zachęciło do grania tą postacią :] .
Bigvirus
08-05-2004, 13:23
NIe wiem sam ktura postac jest lepsza Sorc Czy knight Ale sa to najlepsze postacie zawsze gram tylko nimi ale gralem juz wszystkimi profesjami i zostaje przy sorcu i knighcie:DTo najlepsze postacie...
Cracovia Pany
17-05-2004, 15:14
:) JA GRALEM Z POCZĄTKU KNIGHTEM DO BANII POTEM PALEM SUPER SIE GRALO ALE Z PEWNYCH POWODÓW NIE GRAM NIM TERAZ GRAM DRUIDEM I JEST DOSYĆ OK. 8) X( ;)
No cóż...
MYslę, że wybrałem źle a zarazem dobrze...
le bo wybrałem Knighta - jest dla mnie za nudny....
Dobrze bo zmieniłem na druida...
Zawsze sie coś dzieje(to pk zaatakuje to zaczynasz uciekać i wywalasz z hmm albo z ef to jakiś koleś zaczyna błagać mnie o Uhniencie{Jak ja lubie na to patrzeć}) :D :D :))
Lade Noro
21-05-2004, 21:17
Paladyn jest the best, fakt że poczatki są czasem ciężkie, ale na prawdę szczerze polecam tą profesję :P
~~Lade Noro~~Paladin lvl 27~~Libera~~
ja tez gram pallkiem i jest spox mam na razie tylko 27lvl ale wciaz rosnie i bardzo mi sie podoba.Gralem taz knightem i druidem ale najlepszy jest pall. Tylko szkoda ze pall nie moze nosic torchow bo trzyma strzaly ew.bolty X(
Saga Paladyn
23-05-2004, 18:05
Pierwszym gralem knightem ...bylo do bani X( same nudy na pudy
poźniej pokochalem elfy ....tolkiena ...legolas hero
nie grałem w tibie przez 3miesiące ...wszedlem na strone sciglem tibie zrobilem postaci w 3 dni przeszedlem rooka (malo gralem)wyszedlem na majna jako pallek i jest super!!!!!!!!!!!!! 8)
23-05-2004, 19:03
Ja mam dwie postacie paldka jako główną postać którą skilluje i expie, oraz druida który robi mi uh i hmm jeszcze na gfb zbieram (czar) i bedzie git. Jak znudzi sie gra paldkiem to pogram druidem :) Ale jak narazie PALLY RULEZZZ !!! 8)
Ja wybrałem sorca i nie żałuje swojego wyboru do 15 lvlu było ciężko... tylko roty i roty, ale jak nabiłem m lvl to spokojnie z runkami można iść na coś trudniejszego :], nie polecam sorca dla początkujących bo trzeba mieć troche cierpliwości, aby nabić dobry lvl.
L..i..S..e..K
31-05-2004, 22:09
Czy ja wiem.......Na początkuwybrałem knighta obecnie gram druidem ale nieraz myślę czy nie wrócić do knighta.
taa... ja wybralem pala, wytrenowalem na bestie i spokojnie umiem o siebie zadbac... PALL ROOX 8)
postanowilem wybrac pallka poniewaz zawsze w rpgach mialem slabosc do grania postaciami strzelcow
pallek jest chyba najbardziej wszechstronna postacia w tibii umiejetnosci walki dystansowej, poslugiwanie sie magia i od biedy walka w zwarciu (przy dobrym shildingu)
ale przez to jest postacia najtrudniejsza do wytrenowania i wymaga dlugiego czasu na dojscie do poziomu pozwalajacego na pozonne wyprawy
moj pallek nie jet debesciaiem (22lvl 60/50 10mlvl) ale nawet przy takich umiejetnosciach pallek jest czennym czlonkiem dla druzynny
pixar-druid
13-06-2004, 10:06
JA mam knighta na harmoni i jest THE BEST ale sorc tez jest bardzo fajny.. paladyn nmi sie nie podoba za bardzo bo sie nudno troche gra.. a knight to cool bloker :O
Ja niesety zaluje,gram knightm i to nudna prfesja teraz czasem grywam druidem ale nichce mi sie grac odpoczatku jak juz osiagnelem 47 lvl.
moze sobie to troche rozpisze
najlatwiej sie gra pallem pozniej jest dru (uhy sie sprzedaje blyskawicznie) sorc a na koncu knight (niskolevelowy knight nawet nie trafi sorca z tym samym levelem) ale jesli pomyslimy troche knight jest najleprzą postacią spytacie dlaczego? otoz nikt nie ma tyle hp co knight, wiec knajt ma ten przywilej blokowanie a pozatym na wyzszych levach knight wszystko potrafi przyjac na klate chociazny takie UE a co ma sorc po puszczeniu UE? many nima ze 300 hp 3 strzaly wysokolwvelowego knajta i sorc sie nawet nie zdazy uhnac wiec... KNIGHT mimo wszystko de best
Vihobefa
18-06-2004, 19:35
ja gram palkiem od zawsze chociaz mialm tesh knighta na 27 lvlu ale z lipa skillami moze dlatego nie zabardzo lubie knightów w
wedlug mnie palki rzadza
A ja wybrałam knighta i to była bardzo przemyślana decyzja, której po dziś dzień nie żałuję :D pozdro
Ja mam PALKA i cieszę się z tego wyboru.
...
:lucznik: na wieki wieków Amen!
jako druid moge stwierdzic ze wybralem najgorsza profesje ze wszystkich błłłłłłłeeeeee chcialbym byc sorcem albo palkiem
Ja tez mam palka i napoczatku bylo mi zle z nim wqrzalo mnie podnoszenie spirow podczas treningu i podczaas malego expa na trolle ale potem 11lvl skille 44/30 i teraz z blokerem na dragi chodze hehe i nawet niezle mi idzie hit wale 80+ :D:P:)
Ja wybrałam sorca, bo zawsze ma kase,robienie mlvla jest mniej stresujące niż trenowanie knightem :)) ja na Calmerze na 18lvlu mam c-shield,c-helmet,blue robe,ss,k-legs i w kasie 40k zbieram na bohy wiec jeszcze jakies 50k minimalnie
Ja zawsze wybierałem knighta.
( no zdazylo mi sie grac druidem jeszcze , raz wybralem paladyna ale znudzil mi sie (12 lvl skille 69/48 wienc nie było zle)
Wogóle knightem to jakies emocje są idzesz na blok, expisz , trenisz itp
teraz tylko moje marzenie miec knighta z 100/100 skillem ale na to z 2 lata poczekam ;]
Dead'paprykarz
29-06-2004, 16:31
wybralem knighta od poczatku i nim gram,przejrzalem prawie wszystkie mozliwosci i twierdze ze knight jest ponad wszystkie inne profesje ale tylko troszeczke tak odrobinke,bo kazda profesja jest bardzo dobra to zalezy od przygotowania do walki.jesli chcecie wiecej to w dziale gdzie sie trzeba zastanowic nad profesjami zamieszcze posta.
Najlepiej gra mi sie palkiem choc sorcem tez nie zle .:))
Klusek07
02-07-2004, 15:37
moj pierwszy to byl najt - teraz dlej nim gram :))
potem pall - stay na dole - efekt ferii zimowych
a teraz gram druidkiem (runki:)) ) i najtem
dobijam skile do 60 i ide na cos lepshego 8) mozne na cave rata :baby:
Dead'paprykarz
02-07-2004, 23:08
knight jest najlepszy :)
Warloczek
03-07-2004, 16:14
Najperw wziolem druida szło na początku fajnie ale potem kicha
teraz mam palla i jest całkiem nieźle...
Master Of Dragon
12-07-2004, 21:24
Hmmmm.....
Ja wybrałem pierw jako Newbie Palladyna i kompletnie mi to nie wyszło... Zaczełem grać od nowa.. Knightem...szlo mi nawed spox ale do 14 lv mialem slabe Skille i nie chcialo mi sie ich trennowac... Jestem troche niezadowolony z Knighta , aha , i tym next "-" że Knight to postać wyjątkowow "Niemagiczna":P
Teraz kupiłem sobie Druid'a i tylko czekam az kolesiowi kasa dojdzie i mi da Pass'a i Number... 8o
Nie uważam że wybrałem dobrej profesji.Wybrałem zaj*****a profesje.Mialem kazdego voc.Kazdy sie znudzil dosc szybko,mam teraz swojego druida i zyje nim dobrze.Teraz spylam 2 Bp Uh i ide po promo.Dla mnie niajsilniejszym vox jest knight,sporo hp duzo cap ale nei zmienie wole druida!
sir abaddon
16-07-2004, 11:06
ja wiem ze wybralem dobrze chcialem grac druidkiem i gram :D
Ghost Nieudany
16-07-2004, 11:59
Najpierw grałem jako czarodziej, ale liczba deadów na moim koncie mnie dobiła, a i do robienia runek nie miałem cierpliwości.
Stworzyłem nową postać i gram palantynem (hehe), teraz idzie mi świetnie. Nie żałuję drugiego wyboru, więc zagłosowałem na "Tak" :)
Serfer mati
16-07-2004, 13:56
tak wybralem knajta i dobrze mi z tym
A ja grałem już wszytkimi profesjami... Lecz na stałe gram sorcem (długo byłem niezdecydowany ;P ) ale już wiem na 100% i wiem że niepożałuje wyboru.
Wybrałem rycerza i uważam że to dobry wybór. Kasy że h**, może brać na klate wszystko, po 40 levelu nie ginie, lagi nie są mu strasznea i łatwo zdobyć qmpli. Np. dziś pewien 80+ lvl poprosił mnie o blokowanie black knightów i paru dli ;)
Mathew il-Vec
20-07-2004, 21:09
Ja na początku grałem knightem bo mi tak doradzili ;(
Nudziło mi się ćwiczenie, a całą kasęprzeznaczałem na czary które mogłem kupić. Teraz postanowiłem grać drugi raz Sorcerem, a jak mi to wyjdzie nie wiem...
Strepsils
17-08-2004, 00:28
gram druidem i na poczatku uwazalem ze nie jest to dobra postac jednak po krotkim czasie doszedlem do wniosku ze jest to najbardziej oplacalna postac w tej grze
DRUID IS THE BEST :D
UlcialOver
17-08-2004, 05:36
Od początku obstawialem sorca i zostanie przy tym zdaniu az mi konto hakną.
Lord Grzybol
17-08-2004, 08:41
Ja gram Druidem :) Najpierw bylem Knightem ale zdecydowalem wrocic sie na rooka i zmienic profesje :D Fajne jednak bylo to ze po powrocie na maina mialem swoje rzeczy w depo :D Nie zaluje tego ze wrocilem na rooka i zmienilem postac na Druid :P Bardzo fajnie mi sie nia gra :P
Noo i oczywiscie walcze mieczami :P :miecz:
Najpierw hciałem byc druidem ale muj kumpel mi powiedział zebym był rycerzem bo najwiencej kasy zarabia :) ale tera mam paladyna i jestem z niego bardzo zadowolony , rycerza oczywiscie tez mam :D
Zbyniek22
19-08-2004, 17:16
Oczywiście, że palek najlepiej sie mi nim gra :).
Gralem Knightem i Sorckiem ale jak zagralem Palkiem to sie milo zaskoczylem :)
jest po prostu zaj#@*sty
ja naiperw wybrałem knighta i mi sie nie podobało , teraz mam sorca , ale gdy zobaczylem co moze pall zoriblem se palladyna :miecz: ... niestety jest jeszcze na rooku :( :baby:
Mi sie podoba Driuid latwo nim zarabiac , mialem palladyna rownierz dobry ale czeba przeznac ze rycerza najlepiej siadaja skille :p :miecz:
:miecz: myślę że knight jest najlepszy na początku gralem knightem mysle ze cienki no to gram sorkiem potem palkiem i znowu knightem jednak to jest najlilniejsza postac w grze :)
Ja wybrałem Paladyna.
Ale nie jestem zadowolony z tego wyboru.
Mam 8 lvl i niewiem od czego zaczoć,
Kasy też troche mam.
Ale na co ją wydać?
I mam jeszce jeden problem :
Gdzie można expić w Thais?
Thx z góry.
Master woxari
22-08-2004, 19:07
Ja wybralem druida teraz jest super bo mam kolege maga ale on jeszcze nie moze robic sd :( ale kiedy bedzie mogl bedziemy mogli isc na jakies duze potwory :) bo gram na calmerze
Fifi Master
22-08-2004, 22:58
Podstawowka sry ;<
Ja wybralem Knight'a i jestem zadowolony, im wyszy lvl i skile tym bardziej :P
Wkurza mnie jednak mala ilosc czarow...
Ja tam wybrałem Paladyna :] . Na początku było bardzo trudno, kasy na strzały nie ma, ze spear trudno trafić. Ale jak level mi wzrusł to nie dość, że kasy mam full, potwory mam na pare strzał i cieszy mnie jak Knight męczy się z cyclopem a ja go na 4 strzały mam. Uważam, że wybierając Paladyna (a miałem już wszystkie postacie i wiem co mówie) zrobiłem coś, no, SUPER.
Pozdro dla all Paladynów, i dla innych też. 8o :baby: :tongue: :D :]
Ja tez chodze paladynem i się z tego ciesze. Szkoda tylko że Palek ma małą ilość czarów ofensywnych....
Zeby z maga miec jakikolwiek pozytek trzeba długo i sumiennie nad nim pracowac. Na poczontku jest bardzo cieęzko poniewarz niema kasy (wszystko idzie na czary i runy) w parze z przyroztem mocy budrzet sie poprawia, a mag na wysokim poziomie i duzym magic lvl to silna bron i przydatny kompan!!!
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.