Pokaż pełną wersje : skille czy lev
czesc, jestem palem, sprzet: soldier helmet, dwarven shield, p -set, leather bootsy, no i luk, lev 15, skille 51/39, no i nie wiem czy lepiej skille trenowac czy expic, mieszkam w venore, do 15 lev na roty chodzilem, czasami z kumplem do zamku elfiego, niektorzy mi mowia zeby na rotach siedziec do 20 lev a potem zaczac gdzei indziej, sam juz nie wiem, i jeszcze czy walczyc na full def i wtedy exp wolniej leci a skille rosna, czy full attak, wtedy odwrotnie, czy wogole wziasc jakies dwa potworki i tylko trenowac, aha, i nie mowcie ze najlepiej to gdzies tam do thais czy kolo carlin, najdalej to do kazoo, tam raz bylem, ale tylko pol dnia, z gory thx.
Artur-Knight
15-06-2004, 17:35
Lepiej skille bo wtedy mozesz sic na nizszym lvlu na lepsze potwory
Kpt. Meszkoni
15-06-2004, 19:53
Podłączam się do powyższej odpowiedzi, ale level też gra ważną role. Ja mam 15 level Druid'em i teraz zamierzam cwiczyć skille. [Ale rób jak chcesz :P].
Pozdrawiam.
Dwimenor
15-06-2004, 20:10
Zdecydowanie skille.
zrób pare leveli (żeby cie jakiś lvl9 dru nie zabił z hmm :D) i trenuj :)
ok, no to sobie dobije do 20lev i zaczne trenowac, no ale na jakich potworach najlepiej, bo roty do treningu to juz za slabe sa dla pala na takim lev ?(
re@down:
nie chodzi mi o to jakie potwory rozwalac na 20 lev, tylko z jakimi potworami (najlepiej dwoma naraz) trenowac na tym lev - a ze ze spearow to wiadomo
Na 20 lvl bedziesz mugl cyce ze spearow rozwalac.
Hmm moja rada to tak że ważny jest zarówno level jak i skille wszyscy tu mówią że skille ale co z tego zorbisz mocny skill a levele mały i co ci z tego jak po 1 cyzm wyzszy level tym wyższa prędkość poruszania się po 2 im wyższy level tym wiencej hp i manny co jets bardzo ważne na huncie an większe potworki powodzenia! najlepiej wal na balance to leci ci to i to równomienie a pozatym to ćwicz z kumplami skilla a level rób osobno i poswincaj np 1 dizen na trening 1 na exp 8)
Hmm moja rada to tak że ważny jest zarówno level jak i skille wszyscy tu mówią że skille ale co z tego zorbisz mocny skill a levele mały i co ci z tego jak po 1 cyzm wyzszy level tym wyższa prędkość poruszania się po 2 im wyższy level tym wiencej hp i manny co jets bardzo ważne na huncie an większe potworki powodzenia! najlepiej wal na balance to leci ci to i to równomienie a pozatym to ćwicz z kumplami skilla a level rób osobno i poswincaj np 1 dizen na trening 1 na exp 8)
Amera Trooper
16-06-2004, 17:09
1. skille 2. skille 3.skille 4.sperzet 5. kill n00bs 6. lvl to wszystko co mam do powoedzenia! Ze skilami 60 juz na dragi mozna chodzic a po hu& ci lvl na dragu czy na demonie.... Skille skille skille ja mam 13 teraz i mam lepsze skille od ciebie ROTFL!a sprzet K armor, crown helmet, plate legs, x-bow 200 boltow, bow bp arrolow!i devil helmet na sell wiec pomysl co robisz... co wybiezesz... pomysl o przyszlosci....
Wojownik
16-06-2004, 18:16
Normalka ze skile, latwiej sie pozniej gra bo lvl daje ci tylko mane i zycie. Bedziesz miał lepszy sprzet i jak juz tak chcesz na sile skilowac na takim czyms jak rot to chociaz idz na minosy albo sprobuj na cyckach.
obiezyswiat
16-06-2004, 18:21
trenuj (tak do 65 dista) a potem non stop na cycki jak chcesz xp- tam naprawde idzie sie w expa wzbogadzic:]
JA RZADZĘ DOBIĆ DO 20LVL I DOPIERO TRENOWAĆ, BO JAKIŚ 15-16LVL BĘDZIE CZUŁ (CHOĆBY MAŁY) RESPEKT PRZED TOBĄ I BĘDZIESZ MIAŁ WIĘCEJ ŻYCIA I MANY! I BĘDZIESZ POTRZEBOWAŁ DUUŻO DEDÓW ŻEBY ZEJŚĆ NA ROOKA.
JESTEM PRZECIWKO WALCE O SKILLE!!!
obiezyswiat
16-06-2004, 18:57
Oryginalnie dodany przez djkuter
JA RZADZĘ DOBIĆ DO 20LVL I DOPIERO TRENOWAĆ, BO JAKIŚ 15-16LVL BĘDZIE CZUŁ (CHOĆBY MAŁY) RESPEKT PRZED TOBĄ I BĘDZIESZ MIAŁ WIĘCEJ ŻYCIA I MANY! I BĘDZIESZ POTRZEBOWAŁ DUUŻO DEDÓW ŻEBY ZEJŚĆ NA ROOKA.
JESTEM PRZECIWKO WALCE O SKILLE!!!
widac po postaciach - kiedys tez tak myslalem i to byl blad
trenujcie jak najwiecej
co do 16 lv - jak bedziesz miec skile kolo 60-70 to taki ci nawet niepodskoczy na 8 levelu :]
k, no to bede trenowal na minosach, nie sa chyba dla mnie za mocne, gdzie moge je najblizej spotkac? mieszkam w venore, aha, i gdzie moge spotkac cycki
obiezyswiat
16-06-2004, 19:57
trenuj z graczami, kolo venore chyba niema minosow, mozesz isc na orki :]
WielkiMadry (Mr.GandalfGrey)
17-06-2004, 18:11
Chyba to i to Dobij tak do 25 i zacznij ostro alić na skile
WielkiMadry(Mr.GandalfGrey)
\,,/(-_-)\,,/
17-06-2004, 18:13
:) Sorx za Błąd walić a nie alic
\,,/(-_-)\,,/
obiezyswiat
17-06-2004, 20:00
ehhh
olej level na poczatku, nabijaj skile
im leprze tym leprze potworki mzoesz bic - proste
jak bedziesz meiec skile kolo 60/30-40 to spokojnie mozesz zaczac na ds chodzic, a z nich loot miodny
obiezyswiat
17-06-2004, 20:01
ehhh
olej level na poczatku, nabijaj skile
im leprze tym leprze potworki mzoesz bic - proste
jak bedziesz meiec skile kolo 60/30-40 to spokojnie mozesz zaczac na ds chodzic, a z nich loot miodny
@up qrde ziomek, normalnie jak dlamnie nabijasz posty, tak ciezko edytowac? :/
__
qrde, czy mozna skasowac powyzszy post?
bo 2 razy dodalem
za co przepraszam :]
Vihobefa
18-06-2004, 19:29
na cycki nawet nie probuj isc trenowac bo sa za mocne
najlepiej potrenuje sobie z jakims kolega
Zrób sobie jakiś rozkład dnia np:
1,2,3 -expij ile możesz!
4-na przykład na czary (robienie strzałów do huntów i expień)
5-Trening skilow połaczone zexpinie na trolach lub rotach
6-Trenienie tylko shieldingu przez atakujące ciebie wilki lub inne badziewa...(Oczywiście też cwicz odczasu do czasu magica lvl )
7-Różny dzień na różne zakupy z huntow z całego tygodnia!! :D
Ja sie tak trzymam i mam nowej postaci palciem 9 lvl i skile 31\41 a jutro juz 32/41 na pewno i All mi dobrze idzie!! 8o
Sinsu Master
19-06-2004, 08:03
zdecydowanie skille sa najważniejsze skille trzeba ostro trenować
Usuniete. Usuniete. Usuniete.
re@up:
1.to kupisz nowe albo dorobisz (exevo con)
2. jezeli tak uwazasz, to kup kusze
3. to zarobisz (runy hmm) albo na potwory
4. ja bym dal ten luk :))
Klusek07
22-06-2004, 09:15
skile!!!!!!!!! wlasnie zginolem bo nie moglem w babke trafic a mam (mialem ;( ) 20 lvl knight
Poni sorcerer to qrva!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! X( X( X( X( X(
Aragorn syn Arathorna
27-06-2004, 14:07
Trenuj stary skile bo masz slabe!!!! ja mam knighta na 13 lvl i mam 55/50 a knightowi wolniej duzo rosna!!
don'diego
27-06-2004, 17:31
Skille.
(Pozniej level)
lepiej nabić skille żebyś pojechał 3 soldiery na klaty i iśc do kopalni dwarfów do 20 lvla , a potem Draggy :)
Oryginalnie dodany przez andree
czesc, jestem palem, sprzet: soldier helmet, dwarven shield, p -set, leather bootsy, no i luk, lev 15, skille 51/39, no i nie wiem czy lepiej skille trenowac czy expic, mieszkam w venore, do 15 lev na roty chodzilem, czasami z kumplem do zamku elfiego, niektorzy mi mowia zeby na rotach siedziec do 20 lev a potem zaczac gdzei indziej, sam juz nie wiem, i jeszcze czy walczyc na full def i wtedy exp wolniej leci a skille rosna, czy full attak, wtedy odwrotnie, czy wogole wziasc jakies dwa potworki i tylko trenowac, aha, i nie mowcie ze najlepiej to gdzies tam do thais czy kolo carlin, najdalej to do kazoo, tam raz bylem, ale tylko pol dnia, z gory thx.
Expuj na rotach z shieldem i spearami skille beda ci skakac same az do 20 lvla pewnie bedziesz mial juz 60/50 skillsy :)
Kamillllls
15-07-2004, 18:22
Wydaje mi sie, ze @Gremlin (szacunek... :)) ) juz gdzies i kiedys to napisal (moze nie dokladnie ;) )...Najlepiej trenuj stopniowo, mozesz se ( ;) ) nabic jakis nie najgorszy lvl, tak, zeby Cie jakis lamer na 10 lvl nie zPKowal...potem trenic...duzo trenic...ale nie tak, ze stoisz na 15 lvl i meczysz trole majac skille 80/70 :P ...zrob ladny lvl...ladne skille...potem znow lvl i znow troszke potrenuj...mozesz sobie np. ustalic: co lvl 5/5 skilli...i przestrzegac!! :]
To jest tak dla druida i sorca najwazniejszy jest m lvl wiec trenowanie skilli nic nie da bo jak spotkacie silniejszego potworka to tylko silne czary was uratuja i duza ilosc many a nie skille wiec lepiej nabijac m lvl i zwykly lvl.
jesli chodzi o knighta to najwazniejsze sa skille im lepsze tym silniejsze potwory mozna zabijac i nawet na 10 lvl ze skillami 80\80 mozna spokojnie chodzic na guardy wiec u knight licza sie skille a nie lvl
No i pall tu sytuacja jest odwrotna liczy sie lvl nie skille gdzyz im wyzszy lvl tym szybciej mozesz chodzic i uciekac przed potworami to co ze zrobisz wypas skille jak cie dopadnie jaki potwor to dead na miejscu malo zycia i bez tarczy nawe skille ci nie pomoga wiec robic lvl ile wlezie a na drugim miejscu skille.
Ghost Nieudany
15-07-2004, 22:02
Zdecydowanie skille... Wcześniej chodzisz na mocniejsze potworki i masz większe szanse przeżycia. Magowie i druidzi później chodzą na silne potworki bo mają niskie skille, dopiero jak się czarów dorobią to mogą już chodzić (a to trochę trwa, a bp się kończą).
A ja jestem przeciw wszystkim i wszystkiemu... Dobij do lvlu 25 przede wszystkim, w tym czasie wejdzie ci dist do ~60 - 65 i na PoH na GSy
@re Averus:
Uśmiałem się setnie. Łuk jest dobrą bronią, gorszą niż kusza ale starczy. Nie wiem czy 400 GP to taki majątek chyba że grasz 1 raz. Ja na 10 - 13 lvlu kupilem sobie luk, p-arma, 700 strzał i kaski starczyło jeszcze na czary: hmm intense healing i df (na questa)... Kasa to mały problem a trenować nie lubię.
Warloczek
15-07-2004, 22:40
@up zgadzam się z tobą całkowicie...kasa jest...treningu nie lubie
@topic
Jestem mniejwięcej na twoim levelu i ja robie tak:
Expie na rotach, dwarfach ze spirami i shieldem na full def...czasami przeskakuje na balanced albo na full atk..
Od czasu do czasu trenie z kolegą [2 razy się zadżyło]
raz ćwiczyłem shielda z dwarfami...i powiem ci że w takim systemie codzinnie skacze mi skille dista i shielda
jest naprawde fajnie chociażskille 48/38 są troche słabe al mam 13lv dopiro...
Wg. mnie expuj na rotach z full def a skille sme podskoczą..
Mój kolega jest za treningiem on du zo trenuje na 20lv ma skille 65/47...ja też chce takie...
Aha dodam tylko że jak expisz na rotach to rób lottbagi
dziśzrobiłem loot baga i 400gp mi wyszło...
Na lvl 8 troche nabij skile do 40 przynajmniej no i zacznij expic a wtedy skile i tak bede cie wskakiwac :)) jest to metoda dla tych ktorzy nie lubia trenic :D
AzbesciaK
16-07-2004, 09:17
Oryginalnie dodany przez Artur-Knight
Lepiej skille bo wtedy mozesz sic na nizszym lvlu na lepsze potwory
co ci po tym ze wytrenujesz 70/70 na 15 lvl ? dostaniesz 1 SD i pare godzin trenowania idzie ci sie paść... myslisz ze to opłacalne ? bo ja sądze ze nie :baby:
przytreniaj troszke teraz i wybierz sie na wiekrzy exp.
moim zdaniem jak chcesz sie mocno przyssać do trenowania to zrob to na około 25-30LVL masz wtedy juz troche energi, i nie podskakuje juz tyle noobków które mysla ze moga cie zabic wytrenujesz se duze skille, pozniej masz juz średni lvl wiec nie jest tak łatwo zginąć, skille duze, wiec mozesz kosic duuzo potworkow, po zrobieniu kilku nastepnych lvl'i znowu potrenuj :)
Edit.
widze ze Kamillllls uprzedził mnie juz z tym postem, on też ma racje :) skille musza isc mniejwiecej na poziomie z LVL'em
Gutek-15
16-07-2004, 09:46
Ja tam z 8 lvl trenowalem skille 75/70 knightem(gluwnie na nockach)kupywalem warhammera i WYMIATALEM.Zabilem pul miasta kazdy chowal sie do depo wkoncu zabil mnie knight 82 lvl.ale niezle na tym zarobilem.po tym jak mnie zabili.odpalilem nowa postac na nowym koncie.przeprowadzilem ja przez roka,odpalilem tibie MC i przenioslem juz same najlepsze rzeczy na postac ktura dopiero wyszla z rooka 8)
"1. skille 2. skille 3.skille 4.sperzet 5. kill n00bs 6. lvl to wszystko co mam do powoedzenia! Ze skilami 60 juz na dragi mozna chodzic a po hu& ci lvl na dragu czy na demonie.... Skille skille skille ja mam 13 teraz i mam lepsze skille od ciebie ROTFL!a sprzet K armor, crown helmet, plate legs, x-bow 200 boltow, bow bp arrolow!i devil helmet na sell wiec pomysl co robisz... co wybiezesz... pomysl o przyszlosci...."
Lol............................................... ......................
HAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHA lol jaki tekst!
A wiesz po co na dragi lvl? Bo jak sie bloker zle ustawi albo go lekko lagnie, dostaniesz raz fwavem i jak sobie dobrze celnie to masz deepreda... A na deepredzie na dragach jest bardzo ciekawie (zwlaszcza jak sie bardziej dragowi spodobasz i dostaniesz z fb...)
Level jest potrzzebny na hp/mane... No i nikt cie do najlepszej gildii na serwerze nie wezmie jak bedziesz mial 15lvl a skille 95/70 ... Bo na co cie wezma? Na dle? Sam fire by cie zabil...
Tworca: 60% skill 40% lvl
Mowie Ci rób skile mam 28 lvl ze skilami 54/48 jestem knightm i mnie typ na 23lvl rozwala to jest tragedia. Teraz ciagle trenuje ale to za późno "trenuj oplaca sie" trenuj ciagle az bedziesz mial conajmiej 60/60 i jazda i wszyscy zostają w tyle a ty potem chodzi na lepsze potworki np; draga pokonasz juz z takimi skilami
zycze powodzenia :))
damianlorek
20-07-2004, 19:51
Według mnie lepiej trenowć skille ponieważ można pojść na mocniejsze potworki w niższym leverze :)
jak patrze na wasze odpowiedzi to mi roz...... twarz ... usmiech od ucha do uha :D kepicie takie bzdury ze szkoda gadac
koskuj skile ile wlezie z kumplami bo potwory sa mieciutkie do treningu.... [ przeciez cyca na trening nie wezniesz] zrob skile 45/%% i zdupiaj na cyce kolo thais a nie kis sie na jakis zadupiu w venore
i bedziesz zarabiac tyle kasy ze bedziesz wyposazony w minimum p-set devil helmet i kilka innych pierduch
<<< aha i lvl 15 nie jest wcale zly bo idzie uciekac przed potworami typu CYC one sa strasznie powolne [ ja na [jak sie nie myle] lvl 13 klepalem cycuszki bez problemu bo mialem skile 45/30 i to wystarcza :P
wiec nie pierdolcie ze na 15 ciezko uciec potworowi .... mozliwe....ale musisz miec lagi zeby tego dokonac :D>>>
p.s sorki ze nasypalem tam troche podworkowego jezyka ale troche mnie zdziwily,zdenerwowaly,rozsmieszyly wypowiedzi innych.
vBulletin® v3.7.0, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.